Gül Haberleri

Güllerden yutulabilir parfüm! Türkiye'de üretildi: Yapısı sadece iyi kokmak değil

Edirne'de Trakya Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülşah Gedik, güllerden tablet halinde yutulabilir parfüm ürettiklerini belirtti. Doç. Dr. Gedik, "Yapay malzeme kullanmadan gülün kendi aromasını verdiği bir kapsül içerisine koyduğumuz gülden elde ettiğimiz ekstreyi püskürtmeli kurutucuda toz haline getiriyoruz. Bazen polimer ile kaplıyoruz. Bunu da yutulabilir bir hale getirmek için daha sonra kapsüllerin içerisine koyuyoruz. Kapsüllerde yoğun bir koku oluyor; bu koku gülden geliyor" dedi.

Haber 25-02-2024 13:48

Sevgilisine hediye alacaklar kara kara düşünüyor! Sevgililer Günü gelinceye kadar zam yağdı: En ucuz gül fiyatı dudak uçuklatıyor

7'den 70'e sevgilisi olan hemen herkesin sürpriz yapmak için elini cebine attığı 14 Şubat Sevgililer Günü'ne 2 gün kaldı. Sevgililer Günü hediyesi dendiğinde akla ilk gelen gül fiyatları ise dudak uçuklattı. İstanbul'da son iki haftada gelen zamlardan sonra gülün en ucuzu bile cep yakacak düzeyde. Yine de talep artıyor, gül almayı düşünenlerin 4'te 3'ü ise aynı yolu izliyor. Fiyatın inmesi için toplu alım yapılması gerekiyor.

Finans 12-02-2024 14:48

Isparta'da gül çiçeği taban fiyatı belli oldu!

Isparta’da gül çiçeğinin taban fiyatı kilogram başına 51 lira olarak belirlendi. Böylece gül çiçeği taban fiyatında bu yıl yüzde yüzün üstünde bir artış yapıldı.

Haber 21-10-2023 16:18

4 tondan 1 litre üretiliyor, 10 bin euroya satılıyor… Dikenler bile onlara engel değil: 15 milyon yaprak…

Burdur’da az bilinse de nesillerdir yapılan gül yetiştiriciliği birçok ailenin geçim kaynağı. Hasat zamanına kadar gülleri toplayıp suyunu ve yağını çıkaran yetiştiriciler bunları ilaç ve kozmetik alanında kullanıma sunuyorlar. İklim şartlarından dolayı eskiye nazaran daha az verim alınsa da gül yetiştiriciliğinin ata mesleği olmasından dolayı devam ettiriyorlar. 15 milyon gül yaprağına tekabül eden 4 ton gülden çıkan 1 litre gül yağı geçtiğimiz yıl 10 bin euroya kadar alıcı buldu.

Finans 19-06-2023 13:32

Gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır? Evde gül tohumu nasıl ekilir?

Gül, laleden sonra hem ülkemizde hem de dünyanın diğer bölgelerinde en çok yetiştirilen çiçeklerden biridir. Kendine özel aroması ve görüntüsü nedeniyle en sevilen çiçeklerden biri olan gülün kırka yakın çeşidi vardır. Türkiye'de en çok gül yetiştirilen bölge Akdeniz bölgesidir ve şehir Isparta'dır. Gülün bakımı oldukça kolaydır. Gül ile ilgilenmek oldukça keyifli ve bir o kadar sabır gerektirir. Evde gül tohumu nasıl ekilir, gül tohumu çimlendirme nasıl yapılır?

Kadin 07-03-2023 17:50

Patatesin içine yerleştirdiği gül sapının sonucuna inanamadı! Her şey bir hafta içinde gerçekleşti

Çiçekler evi çok daha canlı ve renkli hale getiriyor. Ancak günlük hayatta canlı çiçek bakımı oldukça zorlu olabiliyor. Bir anda solan çiçekleri canlandırmak ve çiçekleri artırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Patatesin içine çiçek dalı saplayan bir kişi sonuçlar karşısında gözlerine inanamadığını paylaştı.

Kadin 14-12-2022 10:34

Her evde bulunuyor! Doğal pembe dudaklar için kullanabileceğiniz malzemeler

Dudakların renksiz olması solgun ve hasta bir görünüme sebep oluyor. Kadınlar dudaklarını renklendirmek için çeşit çeşit rujlar ve dudak renklendirme işlemleri uyguluyorlar. Ancak evde bulunan doğal malzemeler ile uzun süre kalacak pembe dudaklara sahip olabilirsiniz.

Kadin 27-10-2022 13:36

Gül sirkesi zayıflatır mı? Gül sirkesi ile kilo vermek için ne yapılır?

Gül sirkesi, eski çağlardan beri bazı rahatsızlıkları önlemek için kullanılmıştır. Başta mide ve karaciğer hastalıkları olmak üzere ayrıca güzellik için de gül sirkesi tercih edilmektedir. Gül sirkesi, gündelik yaşamda kullandığımız çoğu sirkenin kullanıldığı her yerde kullanabilir. Gül sirkeleri cilt bakımı, bebek pişiği, sivilce ve göz nezlesi gibi durumlar için harika bir tonik olarak kullanılabilmektedir. Gül sirkesi zayıflamak isteyenlerin de imdadına koşuyor.

Haber 21-10-2022 23:34

Elmalı'da seralarda domates ve bibere alternatif dikilen gülün hasadına başlandı

Elmalı'da seralarda domates ve bibere alternatif dikilen gülün hasadına başlandı

Yurthaber 02-09-2022 10:49

Iğdır Üniversitesi gül ile lavantadan cilt ve bakım losyonu üretti

Iğdır Üniversitesi gül ile lavantadan cilt ve bakım losyonu üretti

Yurthaber 25-08-2022 15:55

Gül reçeli nasıl yapılır? İşte gül reçeli tarifi ve malzemeleri

Gül reçelini yaparken kullanılacak en önemli malzeme, adından da anlaşılacağı üzere güldür. Gül reçeli yapmak için güllerin güzel kokulu ve taze olması gerekir. Gül yapraklarını 1 ya da 2 gün önceden temiz suda beklerseniz, gülleri sularını salar ve kendi sularında pişerek daha lezzetli bir reçel ortaya çıkar.

Yemek 12-06-2022 00:56

Her derde deva gül suyunun bu faydalarını hiç duymamıştınız!

Cilt problemlerinin önüne geçmek için ilk olarak cilt temizliğinin yeterli ve iyi düzeyde yapılması gerekiyor. Cildi temizlerken bitkisel ve doğal ürünler kullanmak çok daha etkili, sağlıklı sonuçlar doğuruyor. Cilt bakımında sıklıkla kullanılan gül suyu aklınıza gelebilecek her türlü cilt problemine karşı iyi geliyor. Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak için cilt bakım rutininize gül suyunu ekleyebilirsiniz.

Kadin 21-04-2022 16:26

Faydaları sayarak bitirilemeyecek en iyi gül yağı markaları

Güzellik iksiri olan gül yağını daha önce hiç denediniz mi? Zarif ve hoş kokusu ile birçok derde deva olan gül yağı yapımı oldukça zahmetli. Peki, bu kadar övülen gül yağı nerelerde kullanılır ya da gül yağı ne işe yarar? Bu mucize öz cilt güzelliğinden saç bakımına kadar her alanda fayda yaratıyor. Ancak gül yağının doğal ve kaliteli olması çok önemli. Temiz içeriğe sahip en doğal gül yağı markalarını sizler için bir araya getirdik. Detaylara bir bakalım.

Haber 07-03-2022 15:36

14 Şubat Sevgililer Günü'nde neden gül gönderilir? Gül hediye etmek ne anlama gelir? Güllerin anlamı nedir?

Gül, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün bir sembolüdür. Sevgililer Günü'nde bir hediye alınır ilk akla gelen de hep çiçek olur. Ancak gülün hem yeri hem adı başkadır. Renk renk, tür tür gül var. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde konu da aşk olunca insanın gözüne ilk kırmızı gül gelir. Kırmızı gül, aşkı, sevgiğiyi ve tutkuyu simgeler. Gül, her özel günde gönderilir, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yeri gül için ayrıdır. Peki 14 Şubat Sevgililer Günü'nde neden gül tercih edilir işte haberin detayları!

Haber 14-02-2022 13:47

Çukurova'da yetiştirilen güller Sevgililer Günü için hazırlandı

Türkiye'nin kesme gül ve salon bitkisi üretiminin önemli kısmının gerçekleştirildiği Adana ve Mersin'de, çiçekler zahmetli sürecin ardından işletmelere ulaştırılıyor

Yurthaber 12-02-2022 11:38

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken gözler çiçek tezgahlarında... Fiyatlar el yakacak

14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte gözler çiçek tezgahlarına çevrildi. Çiçekteki ufak bir lekenin bile fiyatı ciddi şekilde etkilediğini ifade eden esnaflar, özel günlerde çiçeklerin her zaman fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi. Özellikle 14 Şubat'ın gözde çiçeği gülde fiyat artışının beklendiği bildirildi.

Haber 10-02-2022 20:23

12 ay üretiyor, talebe yetişemiyor! 12 tanesi 200 liradan satılıyor

Yılbaşı ve Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte güle olan talep de arttı. Topraksız gül üretimi yapan Ziraat Mühendisi Esra Okan, taleplere yetişemediklerini söyledi. Topraksız tarım ile 12 ay ürün alabildiğini söyleyen Okan, yöntemin verimi artırmasının yanı sıra tarım üreticilerine de daha az iş çıkarttığını söyledi.

Haber 15-12-2021 14:49

Gül suyunun cilde yararları nelerdir?

Konu cilt bakım ürünleri olduğunda yararlılığı kadar içeriği de önemlidir. Günümüzde doğal ürünlere olan ilgi giderek artıyor. Eski zamanlarda kullanılan bakım ürünlerini incelediğimizde karşımıza en çok gül suyu çıkıyor. Peki gül suyunun cilde etkileri nelerdir?

Kadin 02-08-2021 13:47

Çiçek ihracatında en çok tercih edilen belli oldu! Sektör 500 milyon dolarlık ihracat hedefliyor

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, "Yıl sonunda 130 milyon dolarlık ihracatı yakalarız. Avrupa pazarında yüzde 3'lük paya sahip olursak çiçek ihracatımız 500 milyon doları bulur." dedi. Kesme çiçek sektöründe en çok talep edilen çiçek ise karanfil oldu.

Finans 15-06-2021 13:55

İstanbul'da dört bir yana 1 milyon gül dikilecek! Hazırlıklar başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin dört bir yanına gül dikmek için harekete geçti. Yaklaşık 8 ay canlı kalabilen 1 milyon gülün İstanbul'un parkları, koruları ve meydanlarına dikimini çoğunlukla kadınların yapacağı öğrenildi.

Haber 10-06-2021 12:25

Koklaması bedava, kilosu el yakıyor! Gül yağının fiyatı 5-7 bin euro

Burdur'daki Lisinia Doğa Proje Alanı'nda 140 dekar alanda dikilen gül fidesinden bu yıl 50 tona yakın rekolte bekleniyor. Doğa Proje Alanı Sorumlusu Öztürk Sarıca, "4 ile 6 ton arası gülden 1 litre yağ elde edebiliyorsunuz. Şu an fiyatlar 5-7 bin euro ama kalitesi daha düşük yağlar 4 bin euro civarında alıcı buluyor" dedi.

Finans 27-05-2021 10:43

CHP lideri Kılıçdaroğlu, işçilerle gül topladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’da gün doğumu ile birlikte gül bahçesinde kadın işçileri ziyaret ederek, birlikte gül topladı.

Haber 27-05-2021 08:45

Ankaralı Serkan Nişancı kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli? Hayat hikâyesi nedir?

Hayat hikâyesine dair pek bir bilgi bulunmayan Serkan Nişancı, Gözüme Baka Baka, Hıçkırık, Sessiz Sedasız, Yar Gözlerin Ağlar Gibi, Sen De Anlarsın, Özledim ve Deli Gibi Yüreğime Zorsun adındaki şarkılarıyla adını duyurdu. Serkan Nişancı, sadece Ankara’da değil, yurt içi ve yurt dışında geniş kitlelere ulaştı.

Magazin 20-05-2021 14:24

Anneler Günü öncesi Yalova'daki seralarda gül satışları arttı

Anneler Günü öncesi Yalova'daki seralarda gül satışları arttı

Yurthaber 07-05-2021 09:58

Anneler Gününde kısıtlamadan muaf tutulan çiçekçiler hazırlıklarına başladı

Türkiye Çiçekçiler Birliği Başkanı İsmail Başaran: - "Sağ olsun devletimiz Anneler Günü için bize bu konuda desteğini gösterdi. Çok teşekkür ediyoruz. Anneler Günü'nde bütün çiçeklerin satışı artıyor. Ama en fazla orkide, papatya ve güller satılıyor"

Yurthaber 29-04-2021 11:07

Kanser düşmanı: Gül

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Tıp Tarihi Kürsüsü’nü yöneten Prof. Dr. Ayten Altıntaş’ın yaptığı bilimsel araştırma gül çiçeği ve gül yağının kanser tedavisinde de kullanılabileceğini gösterdi.

Haber 02-02-2010 11:00

Gül posasından biyogaz üretildi

Süleyman Demirel Üniversitesi Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Tosun, gül posasından biyogaz üretmeyi başardı.

Haber 01-04-2005 06:08

Isparta gülünden vazgeçiyor

Adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Isparta gülü, yerini kiraz, vişne veya kayısı ağaçlarına bırakıyor. Isparta'da gül dikim alanları geçtiğimiz 10 yıla göre yaklaşık yüzde 60 oranında azalma gösterdi.

Haber 12-08-2002 16:40