Gulf Crisis Haberleri

Turkey has a Web Portal that Finances Itself

Emre Kurttepeli founded Mynet.com in 1999 with an investment of 1 trillion Turkish Liras. At that time, most people thought that it was very risky. I performed one of the first interviews which were done with him. The father of Emre Kurttepeli is the founder of Ipragaz and a real entrepreneur. Mynet continued to function until today despite the crisis and the interruption with the development of the internet. When most of the companies went bankrupt, it succeeded in operating more. I asked Kurtt

Finans 2023-07-06 12:37:37

Bahreyn-Bodrum karşılıklı uçak seferleri başladı

Bahreyn merkezli Gulf Air Havayolu şirketi, bugünden itibaren perşembe ve cumartesi olmak üzere haftanın iki günü Bahreyn-Bodrum arası uçuşlarına başladı.

Finans 2023-06-15 19:06:48

Sapıkça fantezileriyle gündeme gelen Armie Hammer 'Kriz'le gündeme gelmeye hazırlanıyor

Gary Oldman, Evangeline Lilly ve son günlerde yaşadığı skandalla gündemden düşmeyen Armie Hammer’ın başrollerini paylaştığı Crisis filminden ilk fragman geldi.

Trend 2021-01-28 14:35:26

Opioid krizi gün yüzüne çıkıyor! Crisis’ten ilk kareler geldi

Oscar ödüllü Gary Oldman, Evangeline Lilly ve Armie Hammer’ın başrollerini paylaştığı Crisis’ten ilk kareler geldi. Crisis, 26 şubat tarihinde izleyiciyle buluşacak.

Trend 2020-12-22 15:13:46

Araştırma: Kangurular insanlarla iletişim kurabilir

Gulf Today ve Guardian gazetelerinin haberine göre, Sydney Üniversitesi ve Londra'daki Roehampton Üniversitesinden bilim insanları tarafından yapılan araştırma, tıpkı köpekler gibi kanguruların da insanlarla iletişim kurabileceğini ve insanlardan yardım isteyebileceğini ortaya koydu.

Haber 16-12-20 13:54

Ethiopia's Tigray crisis: 'Civilians massacred', says Amnesty International

Uluslararası Af Örgütü, Etiyopya’nın kuzeyindeki Tigray bölgesinde artan çatışmalarda “çok sayıda, muhtemelen yüzlerce” sivilin katledildiğini açıkladı.

Haber 13-11-20 06:32

Japonya’da kaybolan yük gemisinin üçüncü mürettebatı kurtarıldı

Yeni Zelanda’dan Çin’e giderken tayfun nedeniyle Doğu Çin Denizi’nde kaybolan yük gemisinin üçüncü mürettebatı da kurtarıldı.Yeni Zelanda’dan Çin’e gittiği sırada 2 Ağustos günü bölgede etkili olan Maysak Tayfunu nedeniyle Japonya açıklarında kaybolan Gulf Livestock 1 adlı yük gemisinden sevindiren haber geldi.

Haber 04-09-20 19:49

İletişim Başkanı Altun, The New York Times'a mektup yazdı

Altun, koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı ülkelere ilişkin başyazısında Türkiye'ye yer vermeyen Amerikan The New York Times'a hitaben mektup kaleme aldı - Altun'un The New York Times'ın internet sitesinde yayımlanan mektubundan: - "1 Mayıs tarihinde yayımlanan 'In a Crisis, True Leaders Stand Out' (Krizde Gerçek Liderler Ortaya Çıkıyor) başlıklı başyazınızda Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde elde ettiği başarılar göz ardı edilmiştir" - "Başyazınızda bir başarı hikayesi olarak övgüler düzülen Almanya'da 1 milyon kişide 83 kişi Kovid-19 nedeniyle ölürken, bu sayının yaklaşık 40 seviyesinde olduğu Türkiye'den bahsedilmemesi dikkat çekicidir"

Yurthaber 05-05-20 00:06

İran'ın Hürmüz kozunu kullanmayacağı öngörülüyor

Gulf State Analytics Kıdemli Enerji Diplomasisi ve Enerji Güvenliği Analisti Omid Shokri Kalehsar: - "İran, tüm bu gerginliğin küresel piyasaları etkilediğinin farkında. ABD'ye karşı atacağı intikam adımlarının içerisinde Hürmüz Boğazı'nı askeri olarak kapatmak yer alsa da böyle bir seçeneğe yönelmeyecektir" - Energy Outlook Advisors Şirketi Yönetici Ortağı Dr. Enes El-Hajji: - "İran'ın tüm petrol gelirleri Hürmüz kaynaklı olduğu için boğazın kapatılması en başta Tahran'ın çıkarına olmaz"

Finans 19-01-20 11:27

“93 Harbi’nin Unutulmuş Muhacirleri Konferansı” düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu 21 Kasım’da William Holt tarafından verilecek olan “Balkan Kaybı:93 Harbi’nin Unutulmuş Muhacirleri” konferansına ev sahipliği yapacak.William Holt, konferansında Utah Üniversitesi tarafından yayımlanan “The Balkan Reconquista Turkey’s Forgotten Refugee Crisis” başlıklı eserinde dikkat çektiği olayların ayrıntılarını dinleyicilerle paylaşacak.

Magazin 18-11-19 17:50

Samsung Electronics Türkiye'den globale yönetici ihracı

Samsung Electronics Türkiye'de Strateji Direktörü olarak görev yapan Can Kuterdem, Samsung'un Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ne Mobil Cihazlar Bölge Başkanı olarak atandı - Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Burçin Arabul da Samsung Gulf Electronics'in Tüketici Elektroniği Beyaz Eşya Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Direktörlüğü görevine getirildi

Yurthaber 14-10-19 11:44

Samsung Electronics Türkiye'den globale yönetici ihracı

Samsung Electronics Türkiye'de Strateji Direktörü olarak görev yapan Can Kuterdem, Samsung'un Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi'ne Mobil Cihazlar Bölge Başkanı olarak atandı - Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapan Burçin Arabul da Samsung Gulf Electronics'in Tüketici Elektroniği Beyaz Eşya Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Direktörlüğü görevine getirildi

Finans 14-10-19 11:44

Suudi Arabistan enerji güvenliğini koz olarak kullanıyor

Crisis Group İran Uzmanı Naysan Rafati: - "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 14 Eylül saldırılarının İran provokasyonu olduğunu dünyaya kabul ettirmek ve İran'a karşı uluslararası baskı oluşturmak için enerji güvenliği meselesini koz olarak kullanıyor" - ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Tanrısever: - "Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamalar, İran üzerindeki uluslararası baskıyı artırma amacı taşıyor. Enerji fiyatlarındaki yükselme eğilimi, fiili gerginliğin artmasından kaynaklanıyor"

Finans 13-10-19 11:03

Saudi Aramco'da yönetim değişikliği halka arzı hızlandıracak

Beyrut merkezli Business Echoes'un kurucusu Basel el Hatib: - "El-Rumeyyan'ın Aramco'nun başına getirilmesi, şüphesiz şirketin halka arz sürecini hızlandırmaya yönelik bir hareket" - "Böylece anonim şirkete dönüştürülmesi hedeflenen Aramco'nun borsa ve yatırımcılarla olan ilişkisi devletten bağımsız olacak" - Washington merkezli Gulf State Analytics'in kurucusu Giorgio Cafiero: - "Veliaht Prensin yakın müttefiki olan el-Rumeyyan, petrol sonrası döneme hazırlanan ülke için kilit isimlerden biri" - "El-Rumeyyan'ın, Suudi pazarının değerini düşüren ve yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesini engelleyen ekonomik problemleri ne derece çözeceğini önümüzdeki süreçte gözlemleyeceğiz"

Finans 06-09-19 11:54

ABD'den İran'ın petrokimya şirketlerine yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), İran'ın en büyük petrokimya firması Persian Gulf Petrochemical Industries Company (PGPIC) ve 39 alt şirketini yaptırım listesine aldığını açıkladı - Yaptırıma gerekçe olarak söz konusu firmaların İran Devrim Muhafızları Ordusuna (IRGC) ait Khatam al-Anbiya adlı inşaat şirketine maddi destek sağlaması gösterildi - ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin: - "Bu eylem, İran'ın petrokimya sektöründe ve IRGC'ye finansal olarak yaşam imkanı sağlayan başka yerlerdeki firma ve şirketleri hedeflemeye devam edeceğimizin bir uyarısıdır"

Haber 07-06-19 19:33

Pound lowest since early January amid govt crisis

Sterling continued to decline against the euro on Wednesday, marking the thirteenth consecutive session with losses, a record since the introduction of the joint currency in 1999.

Haber 23-05-19 08:04

Saudi Arabia: Pipeline sabotage targets global oil supply

Recent attacks on Saudi Arabian oil tankers and pipelines are set to increase the cost of insuring and securing crude shipments in the Persian Gulf region, added expenses that will likely lead to higher oil prices, Saudi Arabia cabinet said, The Wall Street Journal reported.

Haber 15-05-19 08:46

ECIT 2019 Konferansı sona erdi

Altınbaş, Batman, Marmara ve Westminster Üniversitelerinin iş birliğinde düzenlenen Engaging With Comtemporary Issues In Turkey ‘Global Crisis-Global Voices’ (ECIT 2019) konferansı, Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen iki oturumla tamamlandı.

Haber 17-04-19 12:01

Safranbolu TSO üyeleri ASATDER üyeleri ile bir araya geldi

Arap Seyahat Acentaları ve Turizm Geliştirme Derneği (ASATDER) Başkanı Ahmet Kırk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasının turizm ile faaliyet gösteren üyeler toplantıda bir araya geldi.Taxim, Şafak, Alwali, Sabah Travel, Gulf, Guma Travel, Doğu, Fast, Alraha, Ferman ve HT Hayat Travel firmalarının yöneticilerinin olduğu heyet ile toplantı yaklaşık bir saat sürdü.Safranbolu TSO’yu temsilen açılış konuşmasını yapan Meclis Üyesi Özlem Urgancıoğlu; "Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte düzenlediğimiz toplantının Safranbolu’muza hayırlı olmasını diliyorum.

Yurthaber 10-12-18 20:55

Pakistan may go to IMF but will seek other options first - PM

Prime Minister Imran Khan said on Sunday that Pakistan might need to return to the International Monetary Fund to address its mounting balance of payments crisis but would seek funding from friendly countries first, The New York Times reported.

Haber 09-10-18 00:05

Rekabet Kurulunda sözlü savunma

Rekabet Kurulunca, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, TÜRSAB Seyahat Acentaları Hizmetleri Tic. Ltd. Şti, Turser-Tursav Servis Sigorta Acenteliği Ltd. Şti. ve Gulf Sigorta AŞ hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin sözlü savunma toplantısı yapıldı

Finans 03-10-18 15:26

Euro zone business lending growth hit post-crisis high

Lending growth to euro zone companies surged to a post-crisis high last month, while a broader indicator of money circulating in the euro area, which often foreshadows future activity, surged unexpectedly, the European Central Bank said.

Haber 25-07-18 13:21

n11.com'dan Süper Garanti Hizmeti

Elektronik ürünlerinde geçerli yasal garanti süresinin sona ermesinin ardından bir yıl boyunca yasal garantiyi aynı şartlarla uzatan hizmet, Gulf Sigorta tarafından n11.com müşterilerine özel tasarlandı

Haber 16-04-18 12:23

Rusia exigió nueva reunión de la ONU por caso de exespía envenenado

Rusia pidió el encuentro del Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas para este jueves en medio de la crisis diplomática originada por el intento de homicidio de Sergei Skripal y su hija en Inglaterra.

Haber 05-04-18 00:04

Nigerian: Buhari disputes added tenure for party brass

President’s position comes amid deepening internal crisis in ruling APC ahead of 2019 general elections

Haber 27-03-18 23:22

Thy, Gulf Air İle Kod Anlaşması İmzaladı

Gulf Air ve Türk Hava Yolları arasında kod paylaşımı anlaşması imzalandı.Bahreyn Krallığı’nın ulusal havayolu Gulf...

Yurthaber 29-09-17 10:17

Kolombiya'nın en büyük uyuşturucu çetesi 'teslim olacak'

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkenin en güçlü uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin adalete teslim olmaya hazır olduğunu açıkladı. Kolombiya güvenlik güçleri, geçen aylarda Gulf Clan adlı uyuşturucu çetesine yönelik büyük bir operasyon başlatmıştı.

Haber 05-09-17 23:35

'Erdoğan Atatürk Modelini Kullanmak İstiyor'

Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü’nde kıdemli uzman ve Türkiye Araştırmaları Programı Direktörü olan Soner Çağaptay’ın yeni kitabı “The New Sultan and the Crisis of Modern Turkey-Yeni Sultan ve Modern Türkiye’nin Krizi” adlı kitap piyasaya çıktı. Çağaptay kitabın tanıtımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk’ün değerlerini değil, ama modelini paylaştığını söyledi.

Haber 28-04-17 15:18

Top Turkish, German Diplomats Discuss Meeting Crisis On Phone

Ankara, Mar 6 The phone call came after President Recep Tayyip Erdoğan likened German authorities’ actions to “Nazi practices” in

Yurthaber 06-03-17 15:27

Çeşme'de Çevreyi Kirleten Gemi Çanakkale'den Geçti

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, İstanbul Tuzla'daki Beşiktaş Tersanesi'ne götürülmek üzere 'US Gulf-1' isimli römorkör tarafından çekilerek 2 gün önce Çeşme'den yola çıkarılan,

Yurthaber 23-01-17 12:54

Ramazan’da Beslenme Kadar Uyku da Önemli

Ramazan ayında oruç tutacaklara yine en önemli tavsiye iftarda ipin ucunu kaçırmamak. Gulf News gazetesine konuşan diyetisyen Lovely Ranganath, düzenli uyku uyumanın ve yeteri kadar su içmenin, sağlıklı bir Ramazan için önemli olduğunu belirtti.

Haber 07-06-16 18:51

Sokak köpeği bebeğin hayatını kurtardı

Birleşik Arap Emirlikleri menşeli Gulf Digital News'e göre, başıboş bir sokak köpeği terk edilmiş bebeğin hayatını kurtarırken fotoğraflandı.

Haber 04-11-15 08:47

Turkey’S Indigenous Regional Jet Project Faces Local Production ‘Crisis’

- The TRJet program to build Turkey’s first indigenous regional jet faces problems as the U.S.-based Sierra Nevada Corp. (SNC),

Yurthaber 28-09-15 10:06

Indonesia, Singapore Face Haze Crisis Over illegal Forest Fires

- The carbon-rich peatlands that have been fabricating a thick haze and blanketing many parts of Indonesia following "illegal forest

Yurthaber 24-09-15 18:36

Shakira Addresses Refugee Crisis, Remembers Aylan Kurdi

- World renowned pop star Shakira has spoken at a UN event as UNICEF Goodwill Ambassador World, urged that the

Yurthaber 23-09-15 16:31

Chobani Ceo Urges Hiring Refugees To Help Solve Migrant Crisis

- In addition to donating a large portion of his personal wealth to the current migrant crisis, the Turkey-born founder

Yurthaber 22-09-15 11:14

Consumer Confidence Index At Lowest Since Global Crisis

– The consumer confidence index dropped to 58.52 in September and saw its lowest value since January 2009, the period

Yurthaber 21-09-15 12:25

Turkey’S Erdoğan, Germany’S Merkel Talk Refugees

- Turkish President Tayyip Erdoğan and German Chancellor Angela Merkel have exchanged views on the Syrian refugee crisis as European

Yurthaber 17-09-15 11:25

Standard&poor’S: Refugee Crisis Unlikely To Affect Sovereign Ratings

- International ratings company Standard & Poor’s released a report on the impact of surge of refugees in European Union

Yurthaber 16-09-15 11:47

European Commission To Take Decisive Action For Refugee Crisis

- European Commission announced a comprehensive package of proposals that could help addressing the refugee crisis, declaring the most

Yurthaber 16-09-15 09:16

Antalya Aquarium Safe And Sound Despite “Tourism Crisis”

– In touristic resort town of Antalya, the Aquarium has pulled through the concerns in Turkey’s tourism with a positive

Yurthaber 15-09-15 16:13

Turkish, French Presidents Discuss Growing Refugee Crisis

President Tayyip Erdoğan had a phone conversation with his French counterpart, François Hollande, late Sept. 3 to discuss the ongoing

Yurthaber 04-09-15 13:39
pkk

Turkish, French Presidents Discuss Growing Refugee Crisis

- President Tayyip Erdoğan had a phone conversation with his French counterpart, François Hollande, late Sept. 3 to discuss the

Yurthaber 04-09-15 11:57
pkk

Erdoğan Harshly Slams West Over Terror, Refugee Crisis

- Turkish President Tayyip Erdoğan has harshly slammed the West over “insensitivity” amid the growing refugee crisis, while announcing the

Yurthaber 04-09-15 10:45

Turkish Pm Blames International Community, Europe For Refugee Crisis

- European leaders must understand that the refugee crisis is no longer a legal or political matter but is about

Yurthaber 04-09-15 10:23

Who Are The Responsibles Of This Heart-Wrenching Image?: Opposition Mp

- Republican People’s Party (CHP) Istanbul MP Sezgin Tanrıkulu brought to the agenda of the Grand Assembly the migrant crisis

Yurthaber 03-09-15 13:43

Image Of Syrian Toddler Shakes The World, Amid “Europeen Refugee Crisis”

- While the image showing a toddler’s lifeless body having washed ashore on a beach in Turkey’s Aegean resort town

Yurthaber 03-09-15 11:27

Turkey’S Consumer Confidence Marks Lowest Level Since Global Financial Crisis

– The consumer confidence index in Turkey declined in August to 62.35, which is the lowest level since global financial

Yurthaber 21-08-15 11:49

Un: European Countries Should Support Greece On Efforts Amid Migrant Crisis

– The United Nations Refugee Agency (UNHCR) released a press statement urging the Europen countries to support Greece’s efforts to

Yurthaber 18-08-15 18:05