Gumruk Ve Ticaret Bakan Yardimcisi Fatih Ciftci Haberleri

4. Mobilefest Teknoloji Fuarı ve Kongresi kapılarını açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Tamamen yerli milli imkanlarla ürettiğimiz uydumuz Türksat 6A'nın da şu anda son testi yapılıyor. Haziran-temmuz gibi yörüngeye fırlatacağız." dedi.

Yurthaber 2024-04-25 14:01:53

Yeni düzenleme yolda! Bakan Bolat'tan fahiş fiyat mesajı: 'Taviz vermeyeceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fahiş fiyatla mücadelede yeni dönemin sinyalini vermiş ve bakanlıkların harekete geçtiğini söylemişti. Konuyla ilgili bir açıklama da Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan geldi. Bolat, , “Fahiş fiyata neden olanlara ve fırsatçılara taviz vermeyeceğiz” dedi.

Finans 2024-04-25 12:50:10

Adalet Bakanlığında o cemaatten tehdit! Eski AK Parti Milletvekili fotoğrafını paylaşıp ifşa etti: Bana parmak salladı

Adalet Bakanlığında skandal bir tehdit iddiası gündeme geldi. Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, bir bakan yardımcısının koruma ekibinden birinin "Cemaat, yazılarından çok rahatsız" diyerek ve parmak sallayarak tehdit ettiğini öne sürdü. Denizolgun söz konusu kişinin fotoğrafını da paylaştı.

Haber 2024-04-19 13:40:57

Bakan Bolat canlı yayında açıkladı! Stokçulukla ilgili cezalar artıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında açıklamalar yaptı. Aldatıcı reklam, zararlı ürün ve stokçulukla ilgili cezaların artırılacağını açıklayan Bolat, "Stokçulukta teklifimiz üst sınırın 11 milyon liraya çıkarılması. Geçici kapatma uygulaması da teklifimiz arasında" dedi.

Finans 2024-04-17 20:34:01

Masquerade yangınında 29 kişi hayatını kaybetmişti: Bakan Bolat duyurdu: Yaşamını yitirenlerin ailelerine 14,5 milyon liralık destek

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Masquerade adlı gece kulübünde, çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetmişti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki iş yerinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin ailelerine yönelik Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) E-Ticaret Sektör Meclisi ile başlattıkları kampanyada biriken 14 milyon 500 bin liranın, ailelere ulaştırılmak üzere İstanbul Valiliğine teslim edildiğini ifade etti.

Finans 17-04-24 10:32

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan ABD'ye gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yarın Washington'a olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak.

Finans 15-04-24 09:57

Bakan Şimşek: OVP’de öngördüğümüzün altında cari açık bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün açıklanan dış ticaret verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" yorumunu yaptı.

Finans 05-04-24 09:53

Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan Washington'a gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın 16 Nisan'da Washington'a gidecekleri açıklandı.

Finans 04-04-24 14:24

Bakan Kacır işletmelere verdikleri destek miktarını duyurdu! 16,7 milyar liralık destek sağlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ildeki işletmelere verdikleri destek miktarlarını duyurdu. Bakan Kacır, “Dünya Bankası ve JICA iş birliğiyle Türkiye Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşetmelerin Canlanması Destek Programı kapsamında KOSGEB eliyle bugüne kadar 11 ilde 51 bin 927 işletmeye 16,7 milyar lira destek verildi” dedi.

Finans 04-04-24 12:29

WhatsApp çöktü mü? WhatsApp'a dünya çapında erişim sorunu yaşandı! Bakan Yardımcısı Sayan'dan açıklama

Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'a erişim sorunu yaşandı. WhatsApp uygulaması üzerinden bir süredir mesajlar gönderilemedi. WhatsApp'ta dünya çapında sorun yaşandığı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da yaşanan erişim problemiyle ilgili açıklama yaptı.

Haber 03-04-24 21:43

Bakan Kacır'dan seçim sonrası ilk açıklama! Ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan 31 Mart yerel seçimleri sonrası açıklama geldi. Kacır ekonomi vurgusu yaptığı açıklamasında, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat rotasında kalkınma yolculuğumuzda daha hızlı yol almak ve ekonomimizi güçlendirmek için daha fazla gayret göstereceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Finans 01-04-24 13:11

Ömer Fatih Sayan'dan yerel seçim açıklaması! 'TikTok, YouTube, Meta ve X yetkilileriyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve BTK eski Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan 31 Mart seçimleriyle ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada sosyal medya şirketlerinin temsilcileriyle görüştüklerini açıkladı. Sayan "Bu süreçte sosyal medya şirketleri de seçim mevzuatı ve YSK kararlarına uyumlarının ivedi ve en etkin bir şekilde sağlanabilmesi için 7/24 çalıştıklarını bildirdi" dedi.

Haber 30-03-24 00:44

Bakan Kacır tarih vererek duyurdu: Türksat 6A uydusu uzaya çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmek üzere hazırlandığını duyurdu.

Finans 23-03-24 11:23

EBRD'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret: Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink'in 24 Mart'ta Türkiye'ye dört günlük ziyarette bulunacak. Rigterink'in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile görüşeceği kaydedildi.

Finans 22-03-24 17:33

Bakan Kacır, Türkiye'nin sektörel düşük karbonlu yol haritasını tanıttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin sektörel düşük karbonlu yol haritası kapsamında hazırlanan çalışmaların; işletmelerin karbon ayak izlerini azaltacağını ve yeşil dönüşümlerinde önemli bir kilometre taşı olacağını belirtti. Bakan Kacır, "2053 net sıfır emisyon hedeflerimize, sanayicilerimizle, girişimcilerimizle, ihracatçılarımızla ve akademisyenlerimizle birlikte ulaşacağız.” dedi.

Finans 18-03-24 13:59

Bakan Bolat açıkladı: 4 milyon liradan fazla ceza kesildi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bakanlığımız sorumluluğunda bulunan tüketici ürünlerine yönelik gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinde tespit edilen aykırılıklara 2024'te 4 milyon 781 bin 121 lira idari para cezası uygulanmıştır" açıklamasını yaptı.

Finans 15-03-24 15:38

Türkiye ile İngiltere ticaretinde yeni dönem! Bakan duyurdu, görüşmeler başladı

Türkiye ile İngiltere, bugün yeni serbest ticaret anlaşmasına yönelik görüşmelere başlandı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat görüşmelere ilişkin olarak, "STA müzakereleri, 21. yüzyıl standartlarını karşılayan ve Türkiye ile Birleşik Krallık'ın modern ekonomilerine daha uygun çağdaş bir anlaşma için bir fırsat olacaktır değerlendirmesini yaptı.

Finans 14-03-24 15:36

Bakan Bolat'tan cari açık değerlendirmesi: 'Tarihi düşüş yaşandı'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bugün açıklanan cari açık rakamlarına ilişkin olarak, "Tarihi düşüş yaşandı. Uygulamış olduğumuz ekonomi politikasının somutlaşan çıktıları içeride ve dışarıda güven vermeye devam etmektedir" değerlendirmesini yaptı.

Finans 12-03-24 12:25

Esnaf ziyaretinde ilginç anlar! Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a 'kaçak çay' ikram etti: 'Bu söylenir mi ya?'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat İstanbul’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ancak Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir ile seçim çalışmaları kapsamında esnafı dolaşan Bakan Bolat ve çevresindekiler şaştı kaldı! Esnafın, çayının kaçak olduğunu söylediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Finans 04-03-24 14:37

Bakan Bolat'tan Suudi Arabistan temasları: İkili görüşmeler gerçekleştirecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikili görüşmeler gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan'da olacak. İki gün sürecek ziyaretlerde Bakan Bolat Suudi Arabistan Ticaret Bakanı el-Kasabi, Yatırım Bakanı el-Falih ile Kırsal İşler ve Konut Bakanı el-Hukayl ile görüşecek.

Finans 03-03-24 10:01

Bakan Kacır 4 rotayı işaret etti: 'Kalkınma yolculuğu devam ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugün açıklanan 2023 büyüme rakamlarını yorumladı. Kacır, kişi başına düşen milli gelirin arttığına dikkat çekerek, "Kalkınma yolculuğu devam ediyor" dedi.

Finans 29-02-24 15:33

Bakan Kacır: Türkiye, yatırımcılar için karlı ve güvenilir bir adres

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yatırımcılar için Türkiye'nin karlı ve güvenilir bir adres olduğunu belirterek, yatırımcılara desteklerin sürdüğünü kaydetti.

Finans 27-02-24 13:48

3 kamu bankası müdüründen banka kartı kararı! Bakan Bolat milyonları ilgilendiren gelişmeyi duyurdu: Akaryakıt dahil komisyon oranlarına indirim

Kredi kartı sınırlaması gündemde kalmaya devam ederken Ticaret Bakanı Ömer Bolat dikkat çeken gelişmeyi duyurdu. Bakan Bolat Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın yani 3 kamu bankasının banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürüldüğünü açıkladı. Akaryakıt istasyonlarında ise bu oran yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmede de yüzde 50 indirim yapıldı.

Finans 17-02-24 07:21

Bakan Bolat açıkladı: Hizmetler ihracatında hedef 200 milyar dolar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hizmetler ihracatındaki hedeflerinin 200 milyar dolar olduğunu belirtti. Bolat, bu hedef üzerinde çalıştıklarını ve hesaplamalar yaptıklarını kaydetti.

Finans 15-02-24 12:21

Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: 'Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı'

İstanbul Ticaret Odası çalışma toplantısına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'da altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili konuştu. Özhaseki, "Oradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. Çok şükür sevindirici bir haber; şu ana kadar herhangi bir kirliliğe, korktuğumuz bir olaya rastlanmadı" dedi.

Haber 14-02-24 21:02

Bakan Bolat: Türk Eximbank 50 milyar dolarlık destek sağlayacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türk Eximbank talimatına ilişkin olarak, "Türk Eximbank, yeni sermaye artışının da katkısıyla 2024 yılında 24 milyar dolar kredi ve 26 milyar dolar sigorta olmak üzere 50 milyar dolarlık destek sağlayacak." değerlendirmesini yaptı.

Finans 09-02-24 15:29

500 TL ve 1000 TL'lik banknot mu geliyor? 'Hazır olun' dedi, Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu: Yeni paralara fotoğraflarını sakın koymayın

Yeni banknotlar mı geliyor? Özgür Demirtaş 'Seçimden sonra mecbursunuz' demiş, Cem Küçük ise Bakan Mehmet Şimşek'i etiketleyerek çağrı yapmıştı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları sonrası ise Ersan Şen'den çok konuşulacak bir çıkış geldi. Yeni banknotlar için 'Hazır olun' diyen Şen'in basılacağı iddia edilen paralarla ilgili Atatürk ve Anıtkabir çıkışı gündem oldu. Şen, 'Bana bunu açıkla' diyerek TCMB Başkanı Karahan'a yüklenirken, kredi kartları ve dolarla ilgili tarih verdi.

Finans 09-02-24 08:19

Dijitalleşme, yapay zeka etkisi: Bakan Bolat e-ticaretin 2028 ihracat hedefini açıkladı

Ticaret Bakanı Bolat, dijitalleşme sürecinin, yapay zekanın ve e-ticaretin küresel ticareti artıracağını söyledi, 2028 hedeflerini açıkladı. Bolat, uluslararası doğrudan yatırımlara da önem verdiklerinin altını çizdi.

Finans 08-02-24 16:50

Bakan Bolat: Hedef 2028'de ihracattan alınan payı yükseltmek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin hazır giyimde Avrupa'nın üçüncü, dünyanın yedinci büyük ihracatçısı konumuna ulaştığını belirterek, "Hazır giyimde, geçen yıl 20,6 milyar dolar, tekstilde de 12,3 milyar dolar ihracat ile 30 milyar doların üzerinde tekstil ve hazır giyim ihracatı yaptık." dedi.

Finans 07-02-24 15:25

4 şehirde düşük faizli kredi verilecek! Bakan Bolat açıkladı: Geri ödemeler 6 ayda bir

Ticaret Bakanı Bolat'tan deprem bölgesine 400 milyon liralık finansman desteği sağlanacağını duyurdu. Bakan Bolat, "Bugün, yarın inşallah bu 4 vilayete gönderilmiş olacak. Yüzde 26 finansman maliyetiyle 6 ayda bir geri ödemeli, toplam 5 yıl vadeli, bu uygun şartlı finansman desteğinin esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleri kullandı.

Finans 06-02-24 12:29

Bakan Kacır’ın Milli Muharip Uçak KAAN sorusuna Temel Kotil'den heyecanlandıran yanıt: Çok yakın

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kotil, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın, Türkiye'nin ilk yerli savaş uçağı KAAN’ın son durumu hakkında yönelttiği soruya, “Yer testleri yapıyoruz. Yakın” şeklinde cevap verdi.

Haber 28-01-24 11:02

Bakan Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM), Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki (ISS) görevine devam eden Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile canlı bağlantı gerçekleştirdi. Bakan Kacır, halihazırda yıllık 600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden yıldan yıla artan bir pay almayı hedeflediklerini belirtti.

Haber 26-01-24 19:10

Bakan Kacır duyurdu! Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kurulacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuracağız. Özel sektörü destekleyeceğiz. Küresel projelerde rol alacağız" dedi.

Haber 24-01-24 18:41

Bakan Kacır'ın heyecanlı halleri sosyal medyayı salladı! İşte o anlar: Vuh gitti adam

Türkiye'nin ilk uzay yolculuğu macerası herkesi heyecanlandırdı. Heyecanını saklayamayanlar arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da yer aldı. Roketin fırlatıldığı anda görüntüsü paylaşılan Kacır'ın 'Vuh, gitti adam' dediği anlar sosyal medyada gündem oldu.

Haber 19-01-24 09:52

Bakan Bolat: Hedefimiz mal ve hizmet ihracatını artırmak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, her şartta mal ve hizmet ihracatını artırmayı hedeflediklerini söyledi. İthalatta ülke üretimine zarar verecek yöntemlerle etkin mücadele yürütüleceği kaydedildi.

Finans 16-01-24 15:14

Bakan Kacır'dan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yapacağı yolculuk ve çalışmaların, Türk gençleri için ilham kaynağı olacağını bildirdi.

Haber 15-01-24 19:15

Altaylı'dan Fatura Mehmet Şimşek'e çıkarılıyor çıkışı: Bahçeli'nin 'emekli zammı' talebi kulisleri hareketlendirmişti! Gerekirse onu da harcarlar

Son günlerde MHP lideri Bahçeli'nin 'emekli maaşlarına seyyanen zam ve kök maaş' talebine Bakan Şimşek'in sıcak bakmadığı hem Ankara kulislerinde hem de sosyal medyada konuşuluyor. İddialar üzerine gazeteci Fatih Altaylı, Şimşek'in bu talebe neden karşı çıktığıyla ilgili ses getirecek bir yorumda bulundu. Altaylı'nın ayrıca "Bu enflasyonun faturasını biri ödeyecek" sözleri dikkat çekti.

Finans 15-01-24 08:49

Bakan Bolat: Stokçuların, karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı yoğun çalışma yürüttüklerini ve fahiş fiyat artışı tespit edilen işletmelere para cezası verdiklerini belirterek, "Stokçuların, karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız" dedi.

Finans 10-01-24 15:18

Bakan Kacır, Kocaeli'de Yapay Zeka Ekosistem Çağrısı İmza Töreni'nde konuştu:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yüksek başarımlı hesaplama ve veri depolama alanı sağlayan Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı TRUBA'da yeni süper bilgisayarın yakında devreye alınacağını belirterek, "Yeni süper bilgisayarımız; 56 bin 448 işlemci çekirdeği, 126 terabayt bellek kapasitesi ve 500'den fazla sunucusuyla sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en hızlı ve güçlü bilgisayarlarından biri olacak. Yapay zeka alanında yapılacak çalışmalardaki kapasitemizi böylelikle 5 misline çıkacağız

Yurthaber 05-01-24 11:51

Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın uzaya gönderiliş tarihini açıkladı:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na hareket edeceğini bildirdi.

Yurthaber 05-01-24 07:41

'Salaksın' polemiğinde son perde! Fatih Altaylı açtı ağzını yumdu gözünü... Mustafa Varank'a 'İlhan Varank' üzerinden yüklendi: 'Abin sayesinde Bakanlık koltuğunu kaptın'

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri de Fatih Altaylı! Fatih Altaylı'nın Gazze ve şehitlere destek yürüyüşünden dönen vatandaşa yumruk atan Ege Akersoy'u işaret ederek 'Eline sağlık' diye tweet atması adeta ortalığı karıştırdı. Eski bakan Mustafa Varank, Fatih Altaylı ile Levent Kırca'nın 'Salaksın' polemiğini paylaşmıştı.

Haber 03-01-24 11:33

iPhone ve iPad kullananlara iOS uyarısı! Bakanlık soruşturma başlattı: 'Gerekirse devre dışı bırakın...'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin iOS işletim sistemi yüklü cihazları etkileyen ciddi güvenlik açıkları tespit ettiğini belirterek, Apple'dan açıklama talep ettiklerini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Finans 30-12-23 15:42

Fatih Portakal, Erdoğan'ı işaret etti bir anda gündem oldu! Asgari ücrete yeni zam gelir mi? Tarih verdi: 'Hep birlikte göreceğiz'

Sadece asgari ücretle çalışanların değil aynı zamanda özel sektördekilerin de büyük bir merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı dün akşam açıklandı. Bakan Işıkhan, işçi ve işveren temsilcilerini yanına alarak Ocak 2024 asgari ücretinin 17 bin 2 TL olduğunu duyurdu. Yapılan yüzde 49'luk asgari ücret zammının ardından gazeteci Fatih Portakal'dan ilginç bir çıkış geldi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret etti. Fatih Portakal, sosyal medyada gündem olan '2 TL' detayına da takıldı.

Finans 28-12-23 09:58

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan asgari ücret açıklaması: 'Sorumlu kıldık' dedi: Otomobilde bulunurluk 6 aydan 6 saate düştü

Milyonlar asgari ücret zammı için beklerken Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan da bir açıklama geldi. Bakan Bolat, “Çalışanlar ve işveren kesimi müsterih olsun. Hükümetimiz dengeli ve makul bir asgari ücretin belirlenmesini başaracaktır” dedi. Otomobil piyasası içinse kaotik ve piyasa bozucu hareketlere müsama etmeyeceklerinin altını çizerek, “6 ay araç bulunamazken 6 saatte araç teslim alınır hale geldi. Gayrimenkulde sahte ilanları cezalandırıyoruz. İlan sitelerini sorumlu kıldık” diye konuştu.

Finans 27-12-23 14:04

Bakan Bolat: Kişi başı milli gelirimiz 12 bin 500 dolara yükselecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023'ün 1 trilyon doların üzerinde milli gelirle kapatılacağını ve kişi başına düşen milli gelirin 12 bin 500 dolara yükseleceğini söyledi.

Finans 26-12-23 13:55

Bakan Mehmet Fatih Kacır, biliyor muydunuz? diyerek paylaştı: Candy Crush gibi rakiplerini geride bırakmayı başardı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, bir Türk teknoloji girişimi olan Dream Games'in Royal Match oyununun geçtiğimiz aylarda tüm dünyada en yüksek gelir elde eden mobil oyun olmayı başardığını söyledi. Bakan Kacır, oyunun 75 milyar değerindeki Candy Crush gibi rakiplerini geride bırakmayı başardığını da bildirdi.

Haber 25-12-23 09:59

Sıfır ve ikinci el otomobil için dikkat çeken sözler! Bakan Bolat canlı yayında açıkladı: ‘Kaosu yaratan bireysel satışlar’

Hem sıfır otomobil hem de ikinci el araba piyasası yüksek fiyatların etkisi altında kalmıştı. Ancak getirilen önlemler araba fiyatlarını aşağı çekti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında yaptığı açıklamasında, “Anormal bir haksız ödeme vardı. İkinci el pazarı da sıfır araba fiyatlarının üzerindeydi. Yetkili satıcılar değil bireysel otomobil satışlarında bir kaos vardı. Bu kaos bitti” dedi. Maaş artışları öncesi ürünlere şimdiden yansıtılan zamlara da ceza yolda!

Finans 23-12-23 11:19

Fatih Portakal canlı yayında çileden çıktı! 'Bunun adı sapkınlık' diyerek elindeki kağıtları yırttı, Bakan Yusuf Tekin'e tepki gösterdi

Lise ve ortaokullarda okutulan bir ders gündem oldu. Seçmeli olarak gösterilen ama bazı okullarda zorunlu olarak öğretilen 'Türk Sosyal Yaşantısında Aile Yapısı' dersinde işlenen konular tepki çekti. Dersin içeriğinde kocası ölen kadının, kocasının kardeşi ile evlenmesi, çocukları değiştirme gibi konular yer alıyor. Gazeteci Fatih Portakal canlı yayında haber ile ilgili elindeki kağıtları yırtıp çöpe atarak 'Bunun adı sapkınlık' dedi.

Haber 23-12-23 09:23

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır MasterChef programına konuk olmasının ardından gündemde yer aldı. Bakan Kacır MasterChef All Star'da Türkiye'nin yerel değerlerinden bahsetti. Kacır'a Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak eşlik etti. Peki, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte MasterChef konuğu Mehmet Fatih Kacır'ın hayatı...

Magazin 22-12-23 21:48