Gumushacikoy Hasan Duman Meslek Yuksekokulu Haberleri

Gazeteci Hasan Kılıç, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Gazeteci Hasan Kılıç geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetti. 1970 yılında gazeteciliğe başlayan Kılıç, meslek hayatının 34 yılını Hürriyet Gazetesi'nde geçirdi.

Haber 2023-12-18 21:17:34

Hasan Efe Uyar kimdir, nereli ve kaç yaşında? CHP MYK üyesi Hasan Efe Uyar hangi görevlerde bulundu?

Hasan Efe Uyar'ın kaç yaşında ve nereli olduğu merak ediliyor. CHP'nin en son açıklanan Yeni MYK'sında işçi sendikaları, STK ve meslek kuruluşları alanında Hasan Efe Uyar sorumlu oldu. Peki, Hasan Efe Uyar kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haber 2023-06-05 14:54:34

Rize'de meslek lisesi öğrencileri, su altı sistemleri araçlarıyla TEKNOFEST'te yarışacak

Rize'de Hasan Kemal Yardımcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında ürettikleri su altı sistemleri aracıyla İstanbul'da 26-29 Nisan'da gerçekleştirilecek finalde birincilik için yarışacak.

Yurthaber 2023-04-25 11:39:56

AK Parti Düzce İl Teşkilatı Ekonomi İşleri Başkanı Ümit Yıldırım'dan seçim değerlendirmesi! 'Bu masa yine dağılır, Akşener'in hakaretleri nasıl unutulur?'

AK Parti Düzce İl Teşkilatı'nda bayrak değişimi yaşandı. Hasan Şengüloğlu, AK Parti Düzce İl Başkanı oldu. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi üyesi de olan iş insanı Ümit Yıldırım, İl Ekonomi İşleri Başkanı oldu. Yıldırım, seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunurken 'Altılı masa vatandaşa 2000'ler öncesini hatırlatıyor' dedi.

Haber 2023-03-18 22:38:42

Ağrı'daki okulların temizlik ürünlerini lise öğrencileri üretiyor

Üretimle meslek öğrenen öğrenciler, aynı zamanda döner sermayeden kazandıkları ücretle de harçlıklarını çıkarıp aile ekonomilerine katkıda bulunuyor - İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek: - "Üretimlerimize hız vermiş durumdayız. Yıl sonuna kadar inşallah bu okulumuzda 10 milyon liralık ciro sağlamış olacağız"

Yurthaber 02-10-22 11:05

Ağrı'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri günde 7 bin ekmek üretiyor

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek: - "Temel amacımız öğrencilerimizin üreterek hem para kazanması hem de mezun olduğunda iyi bir meslek elde etmiş olmasıdır"

Yurthaber 16-09-22 09:59

BAU, yükseköğretime giriş sistemini çalıştayla masaya yatırdı

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Şimşek: - "Mevcut meslek liselerini ve mevcut meslek yüksekokullarını kullanarak mesleki ortaöğretimi ve üniversite eğitimini entegre eden bütünleşik bir sistem öneriyoruz"

Yurthaber 17-06-22 16:53

Sosyal medyada gündem olmuştu! Minibüste oturtulmayan işçiden insanlık dersi

Bodrum’da şehir içi minibüsüne yolcu olarak binen Hasan Duman, kıyafetleri kirli olduğu gerekçesiyle koltuğa oturmasını istemeyen minibüs şoförünün yeniden işe alınmasını isteyerek, “Ben sadece fayans ustasıyım. Üstüm kirli olsa zaten oturmazdım” dedi. Minibüs şoförü Sait Demir ise kendini savunarak, videoyu çeken kadından da şikayetçi olacağını belirtti.

Haber 08-12-21 17:39

Elazığ OSB'deki meslek lisesinin öğrencileri iş garantisi ile eğitim görüyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve OSB'deki fabrikalar arasında imzalanan protokolle Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrencilerin, henüz eğitimlerinin başında iş hayatına adım atmaları sağlanıyor - Okul müdürü Hasan Yılmaz: - "Protokollerle eğitim müfredatımızı sektörün ihtiyaçlarına göre güncelliyoruz. Öğrenciler sektörün ihtiyaçlarına göre fabrikada yetiştirilecek" - Öğrenci Taha Avcu: - "Mezun olunca işimiz hazır"

Yurthaber 16-11-21 11:07

İstanbul'da bazı ilçelerde ekmeğe zam geldi! İşte ilçeler listesi

İstanbul'da Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ve Beykoz'da bir çok fırın ekmeği 2 yerine 2,5 liradan satmaya başlayınca zam tartışması başladı. Ancak İstanbul Ticaret Odası (İTO) 12 No'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, 5 ilçede fırınların gramajı 270'e çıkarak ücreti 2,5 lira yaptığını açıkladı.

Finans 03-09-21 16:19

Marmara'daki balıkçılar yeni sezondan umutlu

Çanakkale Merkez 1 No'lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersen Duman: - "Balıkçılarımızın umudu bu sene müsilajın olmaması. Böyle olması bütün balıkçılarımızı sevindirir" - Yalova Merkez İlçe Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Karataş: - "Şu anda çinekop, istavrit, hamsi görülüyor. Kış mevsiminde bu balıklar toplanacak"

Yurthaber 26-08-21 11:10

MasterChef Hasan Biltekin kaç yaşında? Hasan Biltekin kimdir, nereli, mesleği ne?

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'in 16 kişilik kadrosunda bulunan ve performansıyla MasterChef'in dikkat çeken isimlerinden olan Hasan Biltekin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ÜSET Meslek Yüksek Okulu mezunudur. Biltekin dokunulmazlık oyunlarında iki kez üst üste dokunulmaz oldu. İşte merak edilenler...

Magazin 26-08-21 01:01

Dehşete düşüren anlar! Civcivlerini kovalayan köpeği öldüresiye dövdü

Ataşehir'de bir kişinin, tavuk ve civcivlerini kovaladığı gerekçesiyle "Duman" isimli sokak köpeğini sopayla öldüresiye dövdüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Sokak köpeğini döven tavuk ve civcivlerin sahibi Hasan Kızıl "8 tane tavuğumu boğdu, öldürdü. Kovalayıp tavuğu almaya çalışırken bana saldırdı. Ben de sopayla 1-2 defa vurdum. Kendimi korumaya çalıştım." dedi. Öte yandan dün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Kızıl, bugün yeniden gözaltına alındı.

Haber 11-08-21 09:22

Karabük'te meslek lisesi öğrencileri ihtiyaç sahibi aileler için çalışma masası ve dolap yaptı

Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş: - "Hediye edilen bu eşyaların tamamının okulumuzda öğrencilerimiz tarafından üretilmesi anlamlı. Meslek lisemizde bu ve benzeri birçok ürünün üretilerek ekonomi ve istihdama katkı sağlaması gurur verici"

Yurthaber 19-06-21 19:22

Dijital Benim İşimde ilk mezunların istihdam süreci başladı

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük: - "Aralık ayında başlayan proje ile bugüne kadar 13 ilde 3 bini aşkın kadını Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimlerimizden mezun etmenin haklı gururu içerisindeyiz" - Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel: - "Bu projeyle teknolojinin gücünü kullanarak kadınları meslek sahibi yaparken, dijital toplum hedefimize de bir adım daha yaklaşmış olacağız"

Yurthaber 03-05-21 11:04

Yeşilyurt Belediyesi’nden Kiltepe’ye Kadın Mesleki Eğitim Merkezi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan, Fen İşleri Müdürü Hasan Özaltun ve Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ile birlikte inşaatı devam eden Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi.Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alıp, yapımına başladığımız Kiltepe Kadın Mesleki Eğitim Merkezimiz, vatandaşlarımızın sosyalleşmeleri, meslek sahibi olmaları ve farklı alanlarda kendilerini yetiştirmelerine önemli destekler sunacaktır” dedi.Yeşilyurt’un eğitim ve kültür vizyonuna yakışan ve değer katan yatırımların sayısını artırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Sosyal, sanatsal ve kültürel hizmetlerin yanı sıra meslek edindirme kurslarımızın vatandaşlarımıza ulaşmasını sağlayan eğitim mekanlarımızın sayısını hızla artırmaktayız.

Yurthaber 04-04-21 14:05

Safranbolu’da Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi devam ediyor

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" Projesi kapsamında faaliyetler devam ediyor.Proje kapsamında Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi ile Bilim Sanat Merkezi tarafından ortak yürütülen faaliyetlerde öğrencilerin gelecek teknolojileri konusunda yetkinliklerinin artırılmasına yönelik "Güneş Sistemi ve Gezegenler", "Bakteri Ekim Tekniği", "3D Tasarım ve Üretim", "Drone Programlama" faaliyetleri yürütüldü.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Meslek liselerimizin pandemi döneminde ortaya koydukları performansla ne kadar önemli olduğuna şahit olduk.

Yurthaber 31-03-21 15:25

Aşırı duman ekipleri harekete geçirdi

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bir okulun çatı kısmında çıkan dumanlar itfaiye ekiplerini harekete geçirirken, olay yerine ulaşan ekipler dumanın yangın kaynaklı olmadığını tespit etti.Olay, dün gece saatlerinde Hasan Reis Bulvarı üzerinde bulunan Rahime Bilici İlkokulu’nda meydana geldi.

Yurthaber 24-03-21 13:41

Safranbolu’da Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme" Toplantısı gerçekleştirildi.Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve idarecileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Gümüş, Safranbolu eğitim ailesinin, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile bu kurumlardaki öğretmen, öğrenci, kursiyer ve velileriyle çok büyük bir aile olduğunu söyledi.2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hem örgün eğitimde hem de hayat boyu öğrenmede çalışmalarını sürdürdüklerini, akademik eğitimlerin yanı sıra örgün eğitimin dışarısında kalan tüm vatandaşlara da onların ihtiyaç duyduğu bilgi, donanım ve mesleki yeterliliklerini arttıracak eğitimler verdiklerini belirten Gümüş, "Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarında görev alan ve özveri ile çalışan yönetici, öğretmen ve usta öğreticilerimize, eğitimlere ve kurslara katılan kursiyerlerimize ve eğitim öğretim ile ilgili her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Safranbolu Kaymakamımız Mehmet Türköz’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.Toplantıda; ilçede hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar, bu çalışmalarda İŞKUR, sivil toplum kuruluşları, kamu, özel kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliği çalışmaları, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan kursların belirlenmesi, Covid-19 tedbirleri, okuma yazma kursları, sıfır atık projesi, vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları, çocukları ve gençleri bağımlılık yapan maddelerden korunmaya yönelik faaliyetler gibi konular görüşüldü.Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştıkları dilek temenniler bölümü ile sona erdi.

Yurthaber 19-03-21 16:35

Kütahya MEM ile İl Özel İdaresi arasında protokol imzalandı

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi arasında "Kadınlarımız El Sanatları İle Rehabilite ve Meslek Sahibi Oluyor" projesi kapsamında protokol imzalandı.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in imzalarıyla hayata geçen proje 18 ayda tamamlanacak.Proje gereğince İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla merkez ilçede ve Altıntaş, Çavdarhisar, Aslanapa, Dumlupınar ilçelerinde, kadınlara yönelik çinicilik, nakış ve iğne oyası eğitimlerinin her safhalarını içeren kurslar düzenlenecek.

Yurthaber 16-03-21 12:28

Dumlupınar Meslek Yüksekokulu’nda fiberoptik hat ve İnternet çalışmaları

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde açılan (DPÜ) Meslek Yüksekokulu için fiberoptik hat ve internet bağlantı çalışmalarının kısa sürede yapılacağı bildirildi.Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, yaptığı açıklamada, ’’Dumlupınar Meslek Yüksekokulu’nun fiberoptik hatlarını, internet bağlantılarını, bilgisayar laboratuvarının yerleşim planını görüşmek üzere Dumlupınar Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanı Hasan Kocabay ile Şube Müdürü Recep Aydemir belediyemizi ziyarette bulundular.

Yurthaber 08-02-21 10:44

Yanlış doz ilaç kullanımını önleyen buluş ‘uluslararası patent’ aldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.

Yurthaber 07-01-21 10:37

Müdür Başyiğit,” Meslek Lisemiz en kısa sürede hizmet vermeye başlayacaktır”

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, TOBB tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Mesleki ve Teknik Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İslam Aktepe, 1.

Yurthaber 29-12-20 11:41

Safranbolu’da öğrencilerle motivasyon buluşması

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen motivasyon buluşmaları meslek lisesi öğrencileri ile yapıldı.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, çevrim içi düzenlenen programda, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Yurthaber 28-12-20 10:29

Harranlı Hasan Hüseyin'in çalışma masası meslek lisesinde yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde tablet bilgisayarla ders çalışan Hasan Hüseyin isimli öğrencinin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak meslek liselerinden çalışma masası yapılmasını istedi - Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu da çalışma masasının Şanlıurfa Karaköprü GAP MTAL'da üretilerek öğrenciye ulaştırılacağını belirtti

Yurthaber 23-12-20 20:13

Samsun’da makine mühendislerinin acı günü

Samsun’da çok sayıda makine mühendisinin ’meslek ağabeyi’ olarak tanınan ve çok sevilen Makina Mühendisleri Odası(MMO) üyesi Makini Yüksek Mühendisi Hasan Çelikkol 92 yaşında hayata veda etti.Samsun’un önemli şirketlerinden birinin kurucularından olan Hasan Çelikkol, bugün kılınan cenaze namazının ardından yakınları ve sevenleri tarafından Kıranköy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.Kadir Gürkan: “Unutmayacağız”Çelikkol’un ölümü nedeniyle bir açıklamada bulunun MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Mesleğimizin duayeni, Odamızın 1200 sicil numaralı üyesi, Makine Yüksek Mühendisi Hasan Çelikkol ağabeyimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Yurthaber 10-12-20 18:30

Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanı Selami Duman’dan Kayseri’ye pandemi ziyareti

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanı Selami Duman ve Meslek Hastalıkları Birim Sorumlusu Dr.

Yurthaber 27-11-20 12:02

Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanı Selami Duman’dan Kayseri’ye pandemi ziyareti

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Çalışan Sağlığı Dairesi Başkanı Selami Duman ve Meslek Hastalıkları Birim Sorumlusu Dr.

Yurthaber 27-11-20 12:02

Malatya TSO’da yapılandırmanın detayları anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı pandemi dolayısıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın MTSO 15 Temmuz şehitleri konferans salonundan katıldığı meclis toplantısına davet edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Sadıkoğlu’ndan yapılandırmadan faydalanma çağrısıKasım ayına dair oda faaliyetleri, ekonomi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 7256 Sayılı Yapılandırmanın önemli olduğuna değinerek, TSO üyelerini bu yapılandırmadan faydalanmaya çağırdı.Yapılandırma kapsamının 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş borçları kapsadığını belirten SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, şunları söyledi, “Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların henüz ödenmemiş ferileri yapılandırma kapsamındadır.

Yurthaber 26-11-20 12:55

Malatya TSO’da yapılandırmanın detayları anlatıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na davet edilen SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı pandemi dolayısıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’ın MTSO 15 Temmuz şehitleri konferans salonundan katıldığı meclis toplantısına davet edilen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi.Sadıkoğlu’ndan yapılandırmadan faydalanma çağrısıKasım ayına dair oda faaliyetleri, ekonomi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 7256 Sayılı Yapılandırmanın önemli olduğuna değinerek, TSO üyelerini bu yapılandırmadan faydalanmaya çağırdı.Yapılandırma kapsamının 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait kesinleşmiş borçları kapsadığını belirten SGK Malatya İl Müdürü Tekin Kutlu, şunları söyledi, “Sigorta primleri, Genel Sağlık Sigortası primleri, işsizlik sigorta primleri, 31 Aralık 2020’den önce kesinleşen idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların henüz ödenmemiş ferileri yapılandırma kapsamındadır.

Yurthaber 26-11-20 12:55

Burdur Valisi Arslantaş, jeotermal etüt çalışmasıyla ilgili brifing aldı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Özel İdaresi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü işbirliği ile Kemer İlçesine bağlı Pınarbaşı Köyü Ilısu mevkiinde yürütülen Jeotermal Etüt çalışması ile ilgili yetkililerden brifing aldı.Burdur Valiliği himayelerinde yürütülen çalışmada, Burdur ili Kemer ilçesi Pınarbaşı köyü Ilısu mevkiinde bulunan Burdur İl Özel İdaresi adına tescilli jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında sondaj lokaysan/lokasyonlarını belirlemeye yönelik Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek jeotermal etüt çalışmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.MTA yetkilileri, İl Özel İdaresi Meclis Salonunda yapılan toplantıda, yapılacak teknik çalışmayla ilgili bilgilendirme sunumu yaptılar.Toplantıya Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, MAT Jeofizik Mühendisi Ömer Duman, Jeofizik Mühendisi Hasan Soylu, Süleyman Demirel Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden öğretim üyeleri Doç.

Yurthaber 24-11-20 13:46

Gümüşhacıköy Hasan Duman MYO’ya Sıfır Atık Yetki Belgesi

Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu (MYO), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanan ’Sıfır Atık Projesi’ kapsamında temel seviye “’Sıfır Atık Yetki Belgesi’ almaya hak kazandı.Rektör Yardımcıları Prof.

Yurthaber 23-11-20 17:43

Eğitim-Bir-Sen’den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı ve Memur Sen Niğde İl Temsilcisi Hasan Orhan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını istediklerini bildirdi.Orhan, şube binasındaki toplantıda, resmi veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayacak yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yurthaber 23-11-20 16:06

Anadolu Üniversitesi öğrencilerine çalışma hayatı eğitimi verilecek

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi arasında hazırlanan İşbaşı Eğitim Programları ile üniversitesi öğrencilerine çalışma hayatı eğitimi verilecek.Poje ile Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu’nda uygulanacak 3+1 Eğitim Modeli kapsamında 1 yarı yıllık İşyeri Eğitimi Uygulaması yapacak öğrencilerin, öğrenimleri sırasında kazandıkları bilgi ve becerileri İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları kapsamında belirlenen işyerlerinde pratik tecrübe ile geliştirmeleri amaçlanıyor.Projenin hayata geçirilmesi için Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Anadolu Üniversitesi arasında Eskişehir Meslek Yüksekokulu 3+1 Eğitim Modeli İşyeri Eğitimi Uygulaması İşbirliği Protokolü İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 17-11-20 11:14

Giresun TSO Başkanı Çakırmelikoğlu: “Ara eleman sıkıntısı meslek liseleri ile çözülmelidir”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, birçok teknik mesleğin ara eleman sorunu yaşadığını belirterek meslek liselerinin tekrar ön plana çıkartılması kararının sevindirici olduğunu söyledi.Meslek liselerinin tekrar ön plana çıkartılmasına yönelik alınan kararların sevindirici olduğunu ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, gençlerin işsizlikten, işletmelerin ise niteliksizlikten dert yandığına dikkat çekti.İllerin taleplerine göre yapılandırılması planlanan meslek liselerinin sürecini değerlendiren Çakırmelikoğlu, “Meslek liselerinin son çeyrekte rağbet görmemesi birçok sektörü etkilemiştir.

Yurthaber 03-11-20 13:53

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Edremit’te ziyaretlerde bulundu

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak Edremit ilçesinde ticaret odası, ticaret borsası ve meslek odalarını ziyaret etti.Edremit ilçesine gelen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ilk olarak Edremit Ticaret Odasını ziyaret etti.

Yurthaber 21-10-20 15:12

Manisa’da 12 okul ’Okulum Temiz Sertifikası’ aldı

Manisa’da Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 okul "Okulum Temiz Sertifikası" almaya hak kazandı.Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu Denetim Ekiplerinin Denetlemeleri ekipleri tarafından yapılan denetlemeler sonrası hijyen kurallarını sağlayan Hasan Fırat Anaokulu, Valide Sultan Anaokulu, Vilayetler Birliği Anaokulu, Öğretmen Şükran Bilginer Özel-Eğitim Uygulama Okulu, Manisa Özel Eğitim Meslek Okulu, Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu olmak üzere 6 okula "Okulum Temiz Sertifikası" verildi.

Yurthaber 14-10-20 15:24

Müdürden istihdam atağı

Altınordu ilçe Milli Eğitim Müdürü iken öğrenci ve velilerle çok iyi bir iletişim yakalayan, okullarda takdir edilen uygulamalarıyla hatırlanan Hasan Acu, atandığı Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başarılı çalışmalara imza atıyor.Aybastı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, ilçede istihdam için nitelikli eleman sağlanması amacıyla İŞKUR ile yaptığı protokol ile 25 kişinin meslek sahibi olmasını sağladı.İlçede işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla Aybastı Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü ve ilçede faaliyet gösteren tekstil firmasıyla ortak bir protokol imzalandı.

Yurthaber 14-10-20 14:09

Özel Eğitim Okulları yeni eğitim öğretim yılına başladı

Kütahya’da Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu ve Çinikent Özel Eğitim İlk/Ortaokulu ile Kütahya Özel Eğitim Anaokulunda yeni eğitim öğretim yılına başlandı.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Ağca Okur, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni yapıldı.Açılış kurdelasını öğrencilerle birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yeni eğitim öğretim yılının özel öğrencilere ve öğretmenlerine hayırlı olmasını diledi.

Yurthaber 25-09-20 12:13

Özel Eğitim Okulları yeni eğitim öğretim yılına başladı

Kütahya’da Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu ve Çinikent Özel Eğitim İlk/Ortaokulu ile Kütahya Özel Eğitim Anaokulunda yeni eğitim öğretim yılına başlandı.İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Ağca Okur, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı açılış töreni yapıldı.Açılış kurdelasını öğrencilerle birlikte kesen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yeni eğitim öğretim yılının özel öğrencilere ve öğretmenlerine hayırlı olmasını diledi.

Yurthaber 25-09-20 12:12

HKÜ 2020 mezuniyet törenleri başladı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) düzenlediği 2020 Mezuniyet Törenlerinde, ilk olarak Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarını uğurladı.

Yurthaber 23-09-20 11:55

Ayvalık AK Parti’de yeni yönetim belirlendi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ilçe yönetimi belirlendi.Hakan Kayaalp’in istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz 20 Ağustos tarihinde ilçe başkanlığı görevine getirilen Ali Gür’ün öncülüğünde gerçekleşen toplantının sonrasında yeni yönetim açıklandı.Buna göre AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür’ün öncülüğünde faaliyet gösterecek yeni yönetime; İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Güren, Siyasi Hukuki İşler Başkanı Hasan Aksaç, Seçim İşleri Başkanı Gizem Öz, Tanıtım Medya Başkanı Gökben Karakaş, Sosyal Politikalar Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, Yerel Yönetimler Başkanı Cavit Kahraman, Ekonomi İşler Başkanı Ali Avcı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Elmas Özmen, Mali İşler Başkanı Hasan Güneş ve İlçe Sekreteri İbrahim Yılmaz Duman getirildi.İlçe Yönetim Kurulu üyelikleri ise; Adem Zengin, Betül Akın, Mahmut Temizel, Fatih Çoker, Gürol Erdem, Hüseyin Deniz, Neşe Albayrak, Tunay Karpat ve Veli Yıldız isimlerinden oluştu.Gerçekleştirdikleri toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Ali Gür, iyi ve icraatçı bir yönetim oluşturduklarına inandıklarını kaydederek, tüm ekip arkadaşlarına başarılar diledi.Hedeflerinin Ayvalık’ı iktidarın dev yatırımlarıyla kucaklaştırmak olduğunu belirten Başkan Gür, “Öncelikle yürekleri hizmet aşkıyla dolu yeni yönetim kurulu arkadaşlarımın ellerini taşın altına sokarak bu görevleri üstlenmesi nedeniyle her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yurthaber 08-09-20 23:11

HKÜ öğrencileri CO-OP ile bir adım önde

Gaziantep’te bölgenin ilk vakıf üniversitesi olarak bilim, sanat, kültür, spor, teknoloji ve inovasyon ışığında kurulan Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 7 fakülte, 27 bölüm, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulu ile Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alıyor.Üniversite-iş dünyası koordinasyonuyla ön plana çıkan HKÜ, fakülte ve bölümlerinde uyguladığı CO-OP (Cooperative Education) modeli ile öğrencilerine iş dünyasının kapılarını açıyor.

Yurthaber 06-08-20 14:04

Kütahya Meslek Ölçeği Tanıtım Toplantısı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Mesleki Yönlendirmede Kariyer Danışmanlığı ve Kütahya Meslek Ölçeğinin Geliştirilmesi" projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün geliştirdiği "Kütahya Meslek Ölçeği" ortaokul ve Meslek Lisesi Müdürlerine tanıtıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, ölçeğin diğer değişkenlerle birlikte kullanılarak daha da güçlenmesi gerektiğini belirtti."Kütahya Meslek Ölçeği"nin tanıtımı programından sonra ise Şube Müdürü İsmail Güven, ölçek geliştirmede görevli olan öğretmenlere teşekkür belgesi takdim etti.Bir aylık danışmanlık ile ildeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanlarına yönelik ölçek geliştirildi.

Yurthaber 04-08-20 11:02

ADÜ’de ‘Darbe Girişimlerinde Paramediğin Etkinliği’ paneli gerçekleşti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından online olarak ‘Darbe Girişimlerinde Paramediğin Etkinliği’ paneli gerçekleşti.Panelde Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Paramedik Hasan Basri Kızıldağ, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ahmet Hamdi Alpakan ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Paramedik Murat Sezgin konuşmacı olarak yer aldı.Türkiye’de sağlık hizmetleri alanının büyük bir kısmını acil sağlık hizmetlerinin oluşturduğunu belirten Söke Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç.

Yurthaber 23-07-20 12:14

Hasan Köse yeniden Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu müdürlüğüne atandı

Sarıgöl Meslek Yüksek Okulundan bir yıl önce başka bir göreve atanan Öğretim Görevlisi Dr.

Yurthaber 21-07-20 12:24

Domaniç’te korona gölgesinde düğün

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde sosyal mesafeli, oyunsuz ilk düğün yapıldı.Domaniç’te memur olarak çalışan Halil Öztürk kızı Gül Aybüke Öztürk’ü, Mithat Duman’ın oğlu Hasan Duman ile evlendirdi.

Yurthaber 03-07-20 21:50

Safranbolu’da okullar Tasarım Beceri Atölyeleri ile zenginleşecek

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına yönelik gelişimleri ve güçlü yarınlar için okullar "Tasarım Beceri Atölyeleri" ile zenginleşecek.İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, atölyelerin kurulum aşamalarının devam ettiğini söyledi.Öğrencilerin daha nitelikli öğrenim imkanına ulaşacağını ifade eden Gümüş, "İlçemiz okullarında faaliyete geçireceğimiz Tasarım Beceri Atölyeleri öğrencilerin, yeni nesil tasarım ve geçmişe dayanan zanaatla el becerilerini, üretim teknolojilerini, robot kodlama, kodlamayı, meslek rollerini öğretmenlerimiz rehberliğinde harmanlayarak bir ürün ortaya çıkardıkları, bu süreç sayesinde çeşitli bilgi ve becerileri kazanmaları sağlayacak daha nitelikli öğrenme ortamları oluşacak" dedi.Gümüş, tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyelerde öğrencilerin kendisini, meslekleri, çevresini tanımasına yardımcı olacağını belirtti.Gümüş, atölyelerin geleceğin gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve yeni bilgi ve teknolojileri üreten, bilişim araçlarını doğru, etkin ve güvenli kullanmalarını geliştiren uygulamalara yönelik becerilerin geliştirilmesine önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Yurthaber 25-06-20 12:57

Akbuğa ve Çakmak’tan Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yıldız’a ziyaret

İhlas Haber Ajansı (İHA) Erzincan Bölge Müdürü Ahmet Akbuğa ve Kenthaber24.com imtiyaz sahibi Hasan Çakmak, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız’a ziyarette bulundular.Erzincan’dan gelen gazetecileri Bayburt Gazeteciler Cemiyetinde ağırlayan Yaşar Yıldız, pandemi sürecinde kentteki çalışmalar hususunda bilgi paylaşımında bulundu.Bayburt Valiliği koordinesinde Bayburt Belediyesi’nin yerel hizmetler noktasında çalışmaları ve diğer ilgili kurumların da katkılarıyla sürecin kentte en iyi şekilde idare edilmeye çalışıldığını ifade eden Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, İHA’nın yeni Bayburt muhabiri Öznur Demir’e de başarılar temennisinde bulundu.Yıldız, genç gazetecilere meslek büyükleri olarak cemiyet nezdinde destekte bulunacaklarını kaydetti.

Yurthaber 24-06-20 22:52