Güney Afrika Cumhuriyeti Haberleri Ve Son Dakika Güney Afrika Cumhuriyeti Haberleri

Güney Afrika Cumhuriyeti Haberleri Ve Son Dakika Güney Afrika Cumhuriyeti Haberleri

Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının en güneyinde yer alan bir ülkedir. Botsvana, Zimbabve, Mozambik, Esvatini ve Namibya ile sınır komşusudur. Güney Afrika diğer ülkelerden farklı olarak resmi olarak üç başkente sahiptir: yürütme başkenti Pretoria, yasama başkenti Cape Town, yargı başkenti Bloemfontein. Ülke tarihinde beyazların siyahilere ırkçılık uyguladığı ve beyaz olmayanların haklarının kısıtlanıp ayrımcılık yapılan “apartheid” dönemi yaşanmıştır. Aprtheid’in sona ermesinde siyahilerin mücadelesinin sembolü, direnişçi önderi Nelson Mandela olmuştur. Mandela 27 Nisan 1994 tarihinde tüm toplumun ilk kez özgürce oy kullanabildiği seçimleri kazanarak Güney Afrika’nın ilk siyahi devlet başkanı olmuştur. Ülkenin en büyük kenti Johannesburg’tur. Resmi dili Afrikaanca, Zuluca, Tsonga gibi pek çok Afrika dili ile beraber İngilizcedir. 2019 tahmini rakamlarına göre ülke nüfusu 59 milyondur. Para birimi Rand (ZAR), telefon kodu +27, internet alan adı .za’dır.

Güney Afrika Cumhuriyeti Haberleri

İsrail'in talebi reddedildi! Uluslararası Adalet Divanı'ndan soykırım suçuna yeşil ışık!

Uluslararası kamuoyu İsrail hakkında Uluslararası Adalet Divanı'ndan (ICJ) çıkacak karara kilitlenmiş durumdaydı. Mahkeme, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin talebine yeşil ışık yakarken, İsrail'in talebine ise ret yanıtı verdi. Öte yandan ihtiyati tedbirlerin alınması konusunda divan davaya bakma yetkisi olduğuna karar verdi.

Haber 26-01-2024 15:21

'Soykırım' davasında 2. gün: İsrail sözlü savunma yapacak! Netanyahu'dan açıklama: Dünya tersine döndü

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, “Gazze'deki Filistin halkına soykırım yaptığı” gerekçesiyle hakkında açtığı davanın dün ilk duruşması görüldü. Bugün ise İsrail cephesinin Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda sözlü savunma yapması bekleniyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu duruşma öncesi, "Dünya tersine döndü. Soykırıma karşı mücadele eden İsrail soykırımla suçlanıyor” ifadelerinde bulundu.

Haber 12-01-2024 10:15

Havada korku dolu dakikalar! Pilot, koltuğunun altında kobra yılanı buldu

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 4 yolcusuyla seyir halinde olan küçük bir uçağın pilotu, koltuğunun altında kobra yılanı olduğunu fark etti. Telaşa kapılmadan yolculara uçakta bir yılan olduğunu söyleyen pilot, Welkom kentindeki bir havalimanına acil iniş yaptı.

Trend 05-04-2023 17:59

O ülkede kızamık salgını alarmı! Vaka sayısı 35'e yükseldi

Koronavirüs ve maymun çiçeği virüsü dünya gündeminde hala yerini korurken bu kez de kızamık salgını haberi endişeye neden oldu. Güney Afrika Cumhuriyeti'nde kızamık salgının nedeniyle 35 vakanın tespit edildiği bildirildi. Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, kızamık vakalarının daha çok 5 ila 9 yaş aralığında görüldüğü ifade edildi.

Haber 10-11-2022 23:22

Diğer Haber Etiketleri

Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti Hakkındaki Haberler Mynet'te. Güney Afrika Cumhuriyeti Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Gece kulübündeki 21 genç sabaha karşı ölü bulunmuştu! Gizemli olayda kan donduran şüphe: Cesetleri incelerken...

Güney Afrika’da geçtiğimiz günlerde kan donduran bir olay meydana gelmiş, bir gece kulübündeki 21 genç sabaha karşı ölü bulunmuştu. Gizemli ölümlerin ardından yeni bir gelişme yaşandı. 21 gencin gazdan zehirlenmiş olabilecekleri üzerinde durulurken cesetler incelenirken cesetlerden tuhaf bir kimyasal koku geldiği belirtildi. İşte dehşete düşüren olayın detayları…

Haber 29-06-2022 20:57

Ölüm nedenleri bilinmiyor! Güney Afrika'da gece kulübünde en az 20 kişi ölü bulundu

Güney Afrika'nın East London kentindeki bir gece kulubünde en az 20 kişi ölü bulundu. Kulüptekilerin ölüm nedenleri belirsiz, yetkililer önceliklerinin otopsi yapmak olacağını söyledi.

Haber 26-06-2022 15:25

Sağlık bakanı 'inmelere' neden olduğu için bu seks pozisyonlarını yasakladı!

Cinselliğe dair garip yasaları araştırıp paylaşan bir TikTok kullanıcısı, Güney Afrika Sağlık Bakanı Aaron Motsoaledi'nin bazı seks pozisyonlarını nasıl yasa dışı ilan ettiğini anlattı. Paylaşımlarıyla şoke eden sosyal medya kullanıcısının paylaştığı video, kısa sürede viral oldu.

Trend 22-06-2022 17:55

Kilisede cehennemi yaşadılar! Çocuklardan polislere soyunmayanın giremediği kilisede olanlar dudak uçuklattı

Güney Afrika'nın Rustenburg kentindeki bir dini grubun tuhaf uygulamaları iki kişinin kaçarken yakalanması üzerine açığa çıktı. Olayın ardından altı yetişkin 11 çocukla çırılçıplak halde kaldıkları gerekçesiyle tutuklandı. Araştırma için giden polise bile soyunması söylenen kilisede olanların detaylarının gerçekleşecek duruşmalarda ortaya çıkması bekleniyor.

Trend 21-06-2022 10:42

DSÖ korkutan gelişmeyi duyurdu! Sebebi bu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs ile ilgili yaptığı son açıklamada korkutan gelişmeyi duyurdu. DSÖ, Kovid-19’un dünyada en yaygın varyantı olan Omicron’un Güney Afrika’da 2 yeni alt varyantının saptandığını açıkladı.DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Güney Afrikalı araştırmacıların iki yeni alt varyant daha keşfettiğini açıkladığı konuşmasında ülkede son günlerdeki vaka artışlarının sebebinin bu varyantlar olduğunun bildirildiğini söyledi.

Haber 04-05-2022 18:01

Dedektiflere taş çıkarttı! Teyzesinin katili olduğundan şüphelendiği adamı flört ederek yakaladı

Teyzesinin ölümü üzerine derin bir üzüntü yaşayan ve katilin yıllar süre soruşturmaya rağmen bulunmamasından dert yanan bir yeğen dedektiflere taş çıkartan bir araştırma yaptı. 51 yaşındaki Lehanne Sergison, Güney Afrika'da 59 yaşındaki Christine Robinson'a tecavüz edip öldürdüğünden şüphelenilen kaçağı yakalamak için sosyal medyada ilginç bir plan hazırladı.

Trend 22-04-2022 10:39

Güney Afrika'da sel felaketi: Ölü sayısı 440'ı aştı, kayıp 63 kişi aranıyor

KwaZulu-Natal eyaletinde geçen hafta etkili olan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 440'ı aştı. Kaybolan 63 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Eyalet, felaket bölgesi ilan edildi.

Haber 18-04-2022 13:49

Güney Afrika'da son 60 yılın en şiddetli sel felaketinde 300'den fazla kişi öldü

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal eyaletinde meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 300'ü geçti. Afet bölgesi ilan edilen eyaletin bazı bölgelerine birkaç ayda yağan yağmur sadece bir gün içinde yağdı.

Haber 14-04-2022 16:43

Covid: Güney Afrika, Moderna aşısının kendi versiyonunu üretti

Amerikan şirketi Moderna daha önce, mRNA aşısı için patent haklarından feragat edeceğini açıklamıştı. Güney Afrikalı uzmanlar, aşının kendi versiyonunu bu sayede geliştirebildi. Aşı çalışmalarına Dünya Sağlık Örgütü de destek verdi.

Haber 02-03-2022 23:07

Son dakika: NeoCov virüsünde yeni gelişme! Yüksek bulaş ve ölüm riski uyarısı yapılmıştı, DSÖ'den açıklama geldi

Son dakika haberine göre yeni ortaya çıkan NeoCov virüsüyle ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Güney Afrika'da keşfedilen ve yüksek bulaş ile ölüm riski taşıdığı belirtilen NeoCov virüsüyle ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) beklenen açıklama geldi. Yarasalarda keşfedilen ve henüz insanlar arasında yayılmadığı belirtilen virüsle ilgili DSÖ, yaptığı açıklamada daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. İşte NeoCov virüsünde son durum...

Haber 30-01-2022 13:31

Doğumda bebekler karıştı! Biyolojik annesinin zengin olduğunu öğrenen adam onu geri almasını istedi

Güney Afrika’nın Johannesburg bölgesindeki Nigel Hastanesi’nde bir hemşire, 1989'da iki erkek çocuğu Robin ve Gavin'i karıştırarak yanlış annelere verdi. Ailerinin karışıklığı öğrenmeleri tam iki yılları aldı ve anneler oğullarını değiştirmek istemedi. Robin gençken durumu kabullenmekte zorlandığını ve biyolojik annesini özlediğini dile getirdi.

Trend 22-01-2022 13:42

Ülke şokta! Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesine çekiçli saldırı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Johannesburg kentinde bulunan Anayasa Mahkemesi binasının camlarına çekiçle saldırı düzenlendi. Şüphelinin saldırısına devam etmesi nedeniyle polisin uyarı ateşi açtığı belirtilirken Adalet Bakanı Ronald Lamola, saldırının demokrasiyi hedef aldığını söyledi.

Haber 05-01-2022 23:21

SON DAKİKA | En çok çocukları etkiliyor, bu belirtilere dikkat! Prof. Dr. Gürkan Mert'ten Omicron açıklaması...

Son dakika haberine göre Omicron varyantı dünyada hızla yayılmaya devam ederken Prof. Dr. Gürkan Mert, varyantın hızlı bulaşma özelliğine dikkat çekerek en çok çocuklarda etkili olduğunu belirtti. Mert, "Ciddi vakalarda çocukların hastaneye yatma nedenleri genellikle bronşiolit (hava yolları iltihabı) ve zatürre, aşırı sıvı kaybı ve ishal. Hafif vakalarda belirtiler ise boğaz iritasyonu, burun akıntısı, baş ağrısı ve 3 gün içinde kendiliğinden düşen ateş olarak gözleniyor" diye konuştu.

Haber 20-12-2021 09:55

Dünyada Omicron alarmı! Bilim insanları Omicron'daki sır perdesini araladı

Dünyada hızla yayılan ve Türkiye'de de görülen Omicron varyantıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bilim insanları, dünyada Delta varyantından sonra baskın hale gelmesi beklenen Omicron'un gizemini çözdü.

Haber 16-12-2021 08:56

Son Dakika: BioNTech aşısının Omicron'a karşı etkinliği açıklandı

Son dakika haberine göre Omicron varyantının konuşulduğu bugünlerde Güney Afrika’da yapılan bir araştırma, çift doz Pfizer-BioNTech aşısının hastaneye yatışları yüzde 70 önlediğini ortaya koydu.

Haber 14-12-2021 14:04

Son dakika: Mehmet Ceyhan, Omicron'daki asıl tehlikeyi işaret etti! Yeni varyanta neden olabilir...

Son dakika haberi... Türkiye, Omicron'un belirtilerini ve nasıl bulaştığını merak ederken konunun uzmanlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, konuyla ilgili Mynet'e özel açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 6 kişide görülen koronavirüs mutasyonu Omicron nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanır mı? İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 13-12-2021 10:49

Türkiye'de 6 kişide görüldü! Uzman isimlerden Omicron açıklaması

Dünyada yeni koronavirüs varyantı olan Omicron, Türkiye'de de görüldü. Uzmanlar isimler, koronavirüsün mutasyonları Delta ve Omicron'u karşılaştırarak, yeni varyantın yoğun bakım ve solunum desteği ihtiyacının Delta’ya göre çok daha az olduğunu ve 2 hafta içerisinde virüsün gidişatının daha net belli olacağını ifade etti.

Haber 12-12-2021 11:56

Dünyada Omicron paniği! Yeni belirtiyi açıkladı

Koronavirüsün yeni varyantı olan Omicron'u tespit eden doktor, virüste görülen yeni semptomu açıkladı.

Haber 06-12-2021 09:11

Omicron: Güney Afrika'da yeni vaka sayısı son 24 saatte iki katına çıktı

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer yeni koronavirüs varyantı Omicron'un ülke çapında enfeksiyonlarda büyük bir artışa sebep olduğu açıkladı. Dünya çapında hızla yayılan yeni varyant en az 24 ülkede tespit edildi.

Haber 02-12-2021 17:00

Omicron'un tespit edildiği Güney Afrika'dan dünyaya çağrı: Acilen geri alın

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron nedeniyle diğer ülkelerin Güney Afrika’ya uyguladığı seyahat yasaklarını "derhal ve acilen" geri alınması çağırısında bulundu.

Haber 29-11-2021 07:52

Dünyada Omicron alarmı! Bir ülkede daha görüldü

Avustralya’da 2 kişide Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüsün yeni mutasyonu Omicron tespit edildi.

Haber 28-11-2021 15:44

Yeni varyant dünyayı alarma geçirdi! Güney Afrika: Alkışlanmak yerine cezalandırıldık

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Güney Afrika’nın Covid-19’un yeni mutasyonunu erken tespit ettiği için alkışlanmak yerine cezalandırıldığı ifade edildi.

Haber 28-11-2021 00:51

Güney Afrika 'Omikron' varyantı nedeniyle getirilen seyahat yasaklarına tepkili

Güney Afrika hükûmeti, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) "Omikron" varyantı nedeniyle çok sayıda ülkenin Güney Afrika'ya seyahat yasağı uygulamasına tepki gösterdi.

Haber 27-11-2021 00:47

Yeni varyant endişe yarattı! İngiltere 6 ülkeye seyahat kısıtlaması getirecek

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana'da görülen ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni bir varyantı nedeniyle 6 Afrika ülkesini, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde "kırmızı listeye" aldı.

Haber 26-11-2021 01:19

THY, 4 ülkeye uçuşları durdurdu haberi iptal edildi

Türk Havayolları'nın (THY), Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka'ya 15 Kasım'dan itibaren uçuşlarını durdurduğu yönündeki haber kaynağından iptal edildi.

Haber 14-11-2021 19:14

Penisi çürüdü! Klozetin deliğinden çıkan yılan dehşeti yaşattı

Güney Afrika'ya turistik gezi için gelen Hollandalı adam, penisinden oldu. Tuvalette otururken yılanın ısırması sonucu penisi çürüyen Hollandalı, ameliyat olmak zorunda kalırken, söz konusu vaka tıp dergisinde yayımlandı.

Haber 06-11-2021 08:23

Kan dondurdu! Güney Afrika'da canlı canlı evin bahçesine gömülen bebek kurtarıldı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin East Cape eyaletinde annesi tarafından canlı olarak mezara gömülen bebeğin, bulunduğu yerden kurtarıldığı bildirildi.

Haber 15-10-2021 02:09

Thonga kabilesinin erkekliğe kabul için gerçekleştirdiği ayinler tüyler ürpertiyor

Dünya genelinde yaşayan milyarlarca insan bağlı bulundukları milletlerin kültürlerine göre hareket ediyor. Kültürel değişiklikler yıllar içinde farklılaşsa da insanlar temelde yüzyıllardır devam eden ritüelleri uyguluyor. Modern dünyanın getirdiği teknolojik gelişmelerden uzakta yaşayan ve izole bir hayat süren Thonga kabilesinin erkekliğe geçiş törenleri şaşkınlık yaratıyor.

Trend 29-09-2021 13:56

Ateşli model, çırılçıplak pozlarıyla yürek hoplattı!

Güney Afrikalı model Candice Swanepoel, Instagram hesabından paylaştığı çıplak pozlarıyla, ortalığı yakıp geçiyor. 32 yaşındaki modelin iddialı paylaşımları, beğeni yağmuruna tutuluyor.

Magazin 24-09-2021 17:49

Koronavirüs salgını onlar için bitti! İşte 5 ülkenin kararı

Koronavirüs salgını devam ederken, 5 ülke salgın önlemlerini gevşetme ya da tamamen kaldırma kararı aldı.

Haber 16-09-2021 18:53

Güney Afrika'da bir annenin tek doğumda 10 bebek dünyaya getirdiği iddiası yalanlandı

Güney Afrika'da 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole'nin tek doğumda 10 bebek dünyaya getirdiği iddialarının incelendiği resmi soruşturma, bu iddiaların doğru olmadığı sonucuna vardı.

Haber 07-09-2021 10:56

Leoparın 90 dakika süren mücadelesi! Bir av, hiç bu kadar zor olmamıştı

Öğle yemeği için oldukça aç hisseden bir leopar kolay lokma sanacağı bir kirpinin peşine düştü ancak belki de hiçbir avında bu kadar mücadele etmemişti. 90 dakika boyunca kirpinin oklarına maruz kalan dev kedi pes eden taraf oldu. O anlara tanık olan fotoğrafçı içinde bulunduğu durumu, ''Hayatta bir kez yaşanabilecek bir deneyim'' olarak tanımladı.

Haber 26-08-2021 08:14

Güney Afrika'da ateşe verilen binada mahsur kalan anne, çocuğunu aşağı atarak kurtardı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yağmacıların ateşe verdiği ileri sürülen bir binada mahsur kalan anne, küçük çocuğunu kurtarmak için binanın birinci katından aşağı attı.

Haber 14-07-2021 15:57

Koronavirüs tedbirlerini artırmışlardı! Delta varyantı ülkede endişe yaratıyor

Bugün itibarıyla alkol satışı ve sosyal toplantı yasakları dahil sıkılaştırılmış yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini uygulamaya koyan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Kovid-19'un Delta varyantının yaygınlaşması endişe yaratıyor. Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, ulusa sesleniş konuşmasında "Tüm göstergelere göre öncekilerden daha kötü olacak gibi görünen yıkıcı bir dalganın pençesindeyiz." dedi.

Haber 28-06-2021 20:11

Güney Afrika Cumhuriyeti Kovid-19 tedbirlerinin seviyesini yükseltti

Afrika'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının en sık görüldüğü ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde, artan vaka ve ölüm sayıları nedeniyle tedbirlerin seviyesi yükseltildi.

Haber 27-06-2021 22:43

Güney Afrika’da 3,6 milyar dolarlık Bitcoin vurgunu! Ortadan kayboldular

Afrika kıtasının en büyük kripto-para platformu Africrypt’in sahibi olan 17 ve 20 yaşındaki iki kardeş, kullanıcıların 3,6 milyar dolarlık Bitcoini ile ortadan kayboldu.

Haber 24-06-2021 21:37

10 bebek doğurduğu iddia edilmişti! Hamile bile kalmamış

Güney Afrika’da tek seferde 10 bebek dünyaya getirdiğini açıklayan Gosiame Thamara Sithole isimli kadının yalan söylediği, yakın zamanda hamile bile kalmadığı tespit edildi.

Haber 24-06-2021 16:31

10 bebek doğurduğunu iddia eden kadın psikiyatri servisine kaldırıldı

Güney Afrika'da 37 yaşındaki Gosiame Thamara Sithole'nin tek doğumda 10 bebek dünyaya getirdiği öne sürülmüş, Sithole'nin bir dünya rekoru kırıp kırmadığı ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girip girmeyeceği araştırılıyor denilmişti. Doğumdan birkaç gün sonra çocukların babası olduğu iddia edilen kişi böyle bir doğum olmadığını Sithole'nin kayıp olduğunu söylemişti. Söz konusu kadın bulundu ve psikiyatri servisine kaldırıldı.

Haber 22-06-2021 07:41

Güney Afrika'da keşfedilip elmasa hücuma yol açan taşların kuvars kristalleri olduğu belirlendi

Dünyanın en büyük elmas üreticilerinden Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde keşfedilen ve ülke genelinden elmas madencilerin bölgeye akın etmesine neden olan taşların, kuvars kristalleri olduğu tespit edildi.

Haber 20-06-2021 23:02

Dünyanın en büyük üçüncü elması bulundu

Afrika ülkelerinden Botsvana’da, Debswana şirketi tarafından bin 98 karatlık dünyanın en büyük üçüncü elması bulundu. Elmas, Debswana tarafından Botsvana’nın başkenti Gaboron’da Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi’ye gösterildi.

Haber 16-06-2021 22:43

Tüm dünya onu konuşmuş, tek doğumda 10 çocuk doğurduğu iddia edilmişti: Utanıyorum

37 yaşındaki Gosiame Sithole 10 bebek doğurunca manşetlere çıktı, ancak annenin ortadan kaybolmasıyla bu olay şüpheye dönüştü ve bebeklerin var olup olmadığı sorgulanmaya başladı. Sevgilisinin iddiasına göre ''10 bebek doğurdu'' haberi bir aldatmacaydı. Ancak Sithole, 10 çocuk doğurduğunu ve kayıp olmadığını söyledi.

Haber 16-06-2021 14:34

Koyunlarını otlatırken buldu! Kazmasını küreğini alan buraya koşuyor

Güney Afrika'nın dört bir yanından binlerce insan elmas olduğuna inanılan değerli taşları aramak için bölgede bulunan bir köye akın etti. Hayvanlarını otlatan bir çobanın çağrısı üzerine köye gelen binlerce kişi için bu taşlar 'kurtuluş' olarak görülüyor. Uzak bir yerleşim yerinden gelen bir kişi, ''Bu taşlar bizim kaderimizi değiştirecek'' şeklinde konuşuyor.

Haber 16-06-2021 07:30

Tek seferde 10 bebek doğurduğu açıklanmıştı? Dünyayı sarsan haber yalanlandı

Tek seferde 10 bebek doğurarak dünya gündemine oturan Güney Afrikalı anne Gosiame Thamara Sithole'un sağlık durumunun iyi olduğu ancak bebeklerin kuvözde hayat mücadelesi verdikleri bildirildi. Ancak kısa süre sonra ülkenin yerel basını haberin yalan olduğunu ve Sithole'nin yardım parası toplamak için böyle bir yola başvurduğunu ortaya çıkardı.

Haber 10-06-2021 17:36

Tarihe geçti! Tek doğumda 10 bebek dünyaya getirdi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Gauteng eyaletinde, tek doğumda 10 bebek dünyaya getiren Gosiame Thamara Sithole, Guinness rekorunu kırdığı haberi dünya medyasında geniş yankı buldu. Çok geçmeden ise yerel basın haberin yalan olduğunu Sithole'nin hamile bile kalmadığını ve yardım parası toplamak için böyle bir yönteme başvurduğunu ortaya çıkardı.

Haber 08-06-2021 17:50

Öfkeli fil saldırdığı arabayı böyle parçaladı! O anlar saniye saniye görüntülendi

Güney Afrika’daki bir tabiat parkında vahşi fil, bir akaryakıt firmasına ait araca saldırıp kaputunu parçaladı.

Haber 07-06-2021 13:50