Guney Gaz Koridoru Danisma Kurulu Haberleri

Merkez Bankası faiz kararı Aralık için belli oluyor! Dikkat çeken 'asgari ücret' detayı: 'Beklentiler iyileşiyor ama...'

Merkez Bankası Aralık ayı faiz kararı açıklanıyor. Bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 40 seviyesine yükselten TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), 21 Aralık Perşembe günü yılın son faiz kararını duyuracak. Ekonomistler 250 baz puanlık faiz artışı beklerken, yeni yılda sıkılaşmanın daha küçük adımlarla yapılacağını öngördü. Ayrıca faiz kararı üzerinde etkili olmasını bekledikleri dikkat çeken asgari ücret ve ücretsiz doğal gaz değerlendirmesi yaptılar.

Finans 2023-12-19 07:27:27

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 5 Eylül 2023 Kabine Toplantısı gündem maddeleri neler? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da!

Kabine Toplantısı tarihi ve saati Türkiye'nin ekonomik ve siyasi gelişmelerini yakından takip eden kişiler tarafından merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kritik toplantı için geri sayım sona erdi. Toplantıda Rusya ile ilişkiler ve Tahıl Koridoru gibi konular görüşüldü. Öte yandan G20 ve BM Genel Kurulu görüşmeleri de ele alındı. Peki, Kabine Toplantısı bitti mi? Kabine Toplantısı gündem maddeleri neler?

Haber 2023-09-05 19:36:02

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Seçim beyannamesindeydi, masada olacak: Gençlere vergisiz telefon

Son dakika haberi: Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün bir araya gelecek. Kritik toplantıda Soçi zirvesinde konuşulan; tahıl koridoru, doğal gaz anlaşması ve Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumunun masaya yatırılması bekleniyor. Gençlerin merakla beklediği cep telefonu alımında vergi düzenlemesiyle ilgili detayların da toplantının ana gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

Haber 2023-09-05 07:58:01

Merkez Bankası faiz artıracak mı? “Ciddi bir olasılık olarak düşünüyorum” diyerek açıkladılar: Tek seferde yüzde 35…

Merkez Bankası faiz kararı 22 Haziran Perşembe günü açıklanacak. Piyasalar Hafize Gaye Erkan önderliğinde ilk kez toplanacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından gelecek mesajlara gözünü çevirdi. Faizlerin yüzde 15 ila 35 arasında bir seviyeye yükseltilmesi beklenirken, ekonomistlerden faiz koridoru uygulaması önerisi yapıldı. TCMB Başkanı Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu üyesi Fatih Özatay ise faiz artırımına ilişkin, “Tek seferde yapılacaksa yüzde 35 olmalı” dedi.

Finans 2023-06-19 09:15:12

Tanju Özcan'dan CHP'ye olağanüstü kurultay çağrısı: MYK'nın istifası yetmez, gaz alma operasyonu bu

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin istifa etmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan olağanüstü kurultay çağrısı geldi. CHP'li Özcan, partisinin yönetimini sert sözlerle eleştirerek "MYK'nın istifası yetmez. Gaz alma operasyonu bu. Olağanüstü kurultay, Sayın Genel Başkan'ın daveti ile toplanmalı" ifadelerini kullandı.

Haber 01-06-23 21:39

SON DAKİKA | EPDK duyurdu! Elektrik ve doğal gaz abonelikleriyle ilgili yeni karar: O ücret alınmayacak

Son dakika haberi: Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), depremden etkilenen vatandaşların elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken güvence bedeli ödemeyeceğini duyurdu. Söz konusu kararın OHAL süresi boyunca geçerli olacağı belirtildi.

Finans 17-02-23 09:58

SON DAKİKA: Vergi dairesinde doğal gaz sızıntısı! Çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı

Son dakika haberi: Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nda doğal gaz sızıntısı meydana geldi. Doğal gaz sızıntısından etkilenen 25 kişi hastaneye kaldırıldı. İşte korkutan olayın detayları...

Haber 05-01-23 11:10

Ahlatçı doğalgaz borsada ne zaman işlem görecek? Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları AÇIKLANDI!

Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları merak ediliyor. Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş (AHGAZ) halka arz başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanmıştı ve 14 Aralık Çarşamba gününden itibaren Ahlatçı Doğal Gaz, halka arz süreci başlamıştı. Peki, Ahlatçı doğalgaz borsada ne zaman işlem görecek? Ahlatçı doğalgaz halka arz sonuçları açıklandı mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Finans 22-12-22 10:38

Erdoğan ile Putin talimat vermişti: Doğal gaz merkezi için ‘Tek yapılması gereken’ diyerek açıkladı: Onlarca ülkeyi etkileyecek

Türkiye’de kurulacak doğal gaz dağıtım merkezi için Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı’ndan değerlendirme geldi. Viktor Zubkov, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz merkezinin Rusya ve Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan ve Avrupa'nın da çıkarına olduğunu söyledi. Zubkov, “Tek yapılması gereken bunun faydalı olduğunu anlamak ve bu konu üzerinde ciddi şekilde çalışmak” dedi.

Finans 27-10-22 13:28

Meclis'te yeni dönem başladı: KYK borçları, icra dosyaları, elektrik ve doğal gaz destekleri, sözleşmeliye kadro, EYT…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 3 aylık aranın ardından açıldı. Meclis, açılmasının ardından en önemli mesaisini ekonomiye harcayacak. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararlarda KKM’nin uzatılması, elektrik ve doğal gaz destekleri, KYK ve icra borçları, çalışanların nakdi yemek yardımları gibi konular ele alınacak. Kamuda kadro bekleyenlerin durumunun da ilerleyen günlerde gündeme getirilmesi bekleniyor. EYT konusu ise ikinci aşamada ele alınacak.

Finans 01-10-22 07:41

Son dakika: Dünyanın takip ettiği görüşmeler Türkiye'ye övgüyle başladı! 'Umut ve mucize'

Son dakika haberi: ABD'de düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil dünyanın birçok liderinin katıldığı BM 77. Genel Kurulu Görüşmeleri'nin başlangıcında söz alan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 'tahıl koridoru' anlaşması üzerinden Türkiye'ye yönelik övgü dolu sözler kullandı.

Haber 20-09-22 16:47

Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmek talimatı! 'Yıl sonuna kadar...'

Son olarak elektrik ve doğal gaz da yaşanan zam sonrası birçok ürüne zam gelirken İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmaması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

Finans 15-09-22 08:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor! İki zirve, iki çanta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde iki kritik zirveye katılacak. Bunlardan ilki Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi, ikincisi ise BM Genel Kurulu. İki kritik zirvede de yoğun bir diplomasi trafiği yaşanması bekleniyor. Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde Putin’le tahıl koridoru ve Ukrayna krizini değerlendirecek olan Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda da F-16 meselesi ile PKK’ya verilen desteğin sonlanmasını gündeme getirecek.

Haber 12-09-22 09:42

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi! Enerji sektörünün görünümü görüşüldü

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun (EKK) son toplantısında, Türkiye ekonomisine ilişkin mevcut görünüm ve beklentiler ile iç ve dış finansman tarafındaki gelişmelerin değerlendirildi. Toplantıda ham petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki son dönem seyir de dahil olmak üzere küresel düzeydeki gelişmelerin dikkate alınarak Türkiye'nin enerji sektörü görünümünün ve gelecek dönem potansiyel eğilimlerinin değerlendirildiği belirtildi.

Finans 17-08-22 17:29

Türkiye, tahıl koridorunun açılmasıyla ayçiçeği yağı ihracatında önemli rol üstlenebilir

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç: - "Ukrayna'da geçtiğimiz yıldan devir stokları var. 4-5 milyon ton civarı ayçiçeği bulunduğunu tahmin ediyoruz. Bu, tahıl koridoru sayesinde Türkiye üzerinden bir şekilde dünya ülkelerine ulaştırılacak" - "Ayçiçeğinde çok yüksek kırma kapasitesine sahibiz. Avrupa, daha önce bunu Ukrayna'dan tedarik ederken, bu süreçte ülkemizden ihraç anlamında bir çalışma yapabilir"

Yurthaber 29-07-22 11:05

TDBB 6. Olağan Genel Kurulu İstanbul'da yapıldı

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: - "Türk dünyasının önemi günden güne artıyor. Uzak Doğu ile Avrupa arasındaki asırlar boyu devam eden İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun önemini bir kez daha görüyoruz" - "Kuzey koridoru Ukrayna ve Rusya nedeniyle kapandı. Güney koridoru uzun. Bizim önümüzdeki yakın hedefimiz orta koridor. Türkiye'nin üzerinde bulunduğun bu koridorun geliştirilmesi ve karşılıklı ticaretin artırılmasıdır"

Yurthaber 10-06-22 17:05

Karadeniz gazında flaş gelişme! TPAO duyurdu: Günlük 10 milyon metreküp…

Karadeniz'de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, “Karadeniz'de ilk üretim 2023'te olacak. Başlangıçta günde 10 milyon metreküp, plato üretimde günlük 40 milyon metreküp gaz üretilecek” bilgisini paylaştı.

Finans 11-05-22 09:43

YÖK ile TPAO arasında iş birliği protokolü

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar: - "2022-2023 eğitim ve öğretim yılında TPAO tarafından hazırlanan yönergede yer alan ve YKS yerleştirme sonuçlarına göre belirlenen başarı sıralamalarıyla üniversitelerin ilgili alanlarına yerleşen öğrencilere TPAO tarafından eğitim bursu verilecek" - TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin: - "Gayret eden gençlerimizi davet ediyorum, Türk petrol ve doğal gaz sektörü, kendileri için açık fırsatlar sunmaktadır"

Yurthaber 11-04-22 17:13

EPDK'dan elektrik kararı: Faturalarda yeni dönem

EPDK'dan elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik "azami uzlaştırma fiyatlarını" belirledi. EPDK'nin başlangıç olarak belirlediği azami uzlaştırma fiyatı, doğal gaz ve ithal kömür santralleri için megavatsaati 2500 lira, diğer santraller için 1200 lira oldu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bu mekanizma ile ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesini amaçladıklarını bildirdi.

Finans 29-03-22 16:23

İngiltere'de Shell yönetim kurulu üyelerine dava: 'Net sıfır emisyon hedefi için gerekeni yapmadılar'

İklim kriziyle mücadele amacıyla çevre hukuku konusundaki faaliyetleriyle bilinen sivil toplum kuruluşu ClientEarth, petrol ve doğal gaz devi Shell'in yönetim kurulu üyeleri aleyhine İngiltere'de dava açtı. ClientEarth, Shell'in 13 yönetim kurulu üyesini, Paris İklim Anlaşması doğrultusunda "net sıfır emisyon" hedefine ulaşmak için gerekli adımları atmamakla suçluyor.

Haber 15-03-22 18:43

Çanakkale'de zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtı olarak kullanılıyor

Küçükkuyu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Zahit Mert: - "Bu çevrede doğal gaz olmadığı için oldukça önemli bir yakıt maddesi kullanıcılar için. Tonunu 1750 liradan satıyoruz"

Yurthaber 19-01-22 11:37

Esenyurt'ta isyan ettiren olay! Fatura borcu nedeniyle 15 bin nüfuslu sitenin doğal gazı kesildi

Esenyurt'ta 3 bin 860 haneli, 15 bin nüfuslu sitenin doğal gazı fatura borcu nedeniyle kesildi. Ödemeyenler yüzünden sitedeki herkesin soğuk nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen site sakinleri durumun çözüme kavuşturulmasını istedi. Sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Tura, "İGDAŞ'tan uzun vadeli borç yapılandırması istedik. Ödeme yapamadığımız için bugün bilinçli olarak gaz kesildi. 15 bin kişilik site içerisinde yapılan bir zulümdür" dedi.

Haber 24-11-21 10:27

14. EIF Dünya Enerji Fuarı'nda yeşil enerji yatırımları ön plana çıktı

Global Enerji Derneği Başkanı ve Domino Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek: - "Her iki lambadan biri ithal doğal gaz ya da kömürden yanıyor. Artık yenilenebilir enerjiyi daha yaygın hale getirmek istiyoruz. 2050'de sıfır karbon emisyon hedefimiz var. Bu konuda gece gündüz çalışıyoruz" - CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan: - "Bir güneş paneli 2 tane 30 yaşındaki çam ağacının önlemiş olduğu kadar karbon salımı önlüyor. Bu anlamda güneş enerjisi, karbon salımı önüne geçecek önemli teknoloji" - Arena Enerji Genel Müdürü Serkan Çelik: - "Fuara katılan firmaların tamamı ya yenilenebilir enerji üretimini ya da enerji tüketiminde tasarrufu sağlayacak teknolojileri sunuyor"

Yurthaber 17-10-21 11:09

Zonguldak'ta Filyos Kongresi başladı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan: - "Burada yapılacak yatırımlar Türkiye'nin stratejik ihtiyaçlarını karşılayacak ve ihraca dönük yatırımlar olacak. Burası çok büyüyecek. Şimdiden iyi eğitilmiş insan gücünü hazır hale getirmesi lazım bu şehrin" - TPAO Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ahmet Öztürk: - "(Karadeniz'deki doğal gaz keşif) "Bu keşfin üretime geçmesi ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda gayemiz, Filyos'un sürdürülebilir bir ekonomik büyümeye ev sahipliği yapabilmesi için de gerekli altyapının oluşturulmasında üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek"

Yurthaber 15-10-21 16:41

SOCAR'dan Karadeniz gazı için ortak çalışma sinyali

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vagif Aliyev, Türkiye'nin Karadeniz'deki gaz keşiflerinin stratejik açıdan önemli olduğunu belirterek, "Teorik olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile saha geliştirme ve üretim faaliyetlerinde birlikte çalışmamız söz konusu olabilir. Profesyonel olarak ilgi alanımızda." dedi.

Finans 16-06-21 15:39

Hayat Holding’den 1,1 milyar dolarlık yatırım

Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı: - "Yeni çehremizle yatırımlarımızı tam gaz sürdüreceğiz. Salgının başlangıcından bu yana, 1,1 milyar dolar yatırım kararı aldık. Tüm kısıtlamalara, kapanmalara ve seyahat zorluklarına rağmen 2020’nin ilk çeyreğinden bu yana ilk 400 milyon dolarlık yatırımımızı başarıyla tamamladık. 700 milyon dolarlık yatırımlarımız için de düğmeye bastık" - "Salgının başından bu yana 2 bini aşkın ek istihdam oluşturduğumuz gibi yeni yatırımlarımızla da 1.600 kişiye daha iş olanağı sağlamış olacağız"

Yurthaber 15-06-21 14:57

Ahmet Emin Ahlatcı: “Enerji sektöründe satın alma veya şirket evlilikleriyle büyümeyi planlıyoruz”

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, holding olarak enerji sektörüne ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, bu alanda satın almalar ve şirket evlilikleri ile büyümeye devam edeceklerini söyledi.Ahlatcı Holding’in yatırım strateji ve önceliklerine ilişkin İHA Muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, firma olarak enerji sektöründe agresif büyüme hedefinde olduklarını ifade etti.1993 yılında kurdukları Çorum Elektrik ve Doğal Gaz Ticaret Anonim Şirketi’nin 2003 yılında Çorum Şehrinde doğal gaz dağıtım faaliyetlerini yürütmek amacıyla EPDK’dan Yapım Hizmet sertifikası aldığını hatırlatan Ahmet Emin Ahlatcı, kısa sürede bir çok ilin doğal gaz dağıtım ihalesini kazanan Çedaş’ın, 8 il ve bir çok ilçenin doğal gaz dağıtım ihalesini alarak Türkiye doğal gaz pazarının yüzde 10’una hakim olduğunu kaydetti.

Yurthaber 23-09-20 11:36

Ahmet Emin Ahlatcı: “Enerji sektöründe satın alma veya şirket evlilikleriyle büyümeyi planlıyoruz”

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, holding olarak enerji sektörüne ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, bu alanda satın almalar ve şirket evlilikleri ile büyümeye devam edeceklerini söyledi.Ahlatcı Holding’in yatırım strateji ve önceliklerine ilişkin İHA Muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, firma olarak enerji sektöründe agresif büyüme hedefinde olduklarını ifade etti.1993 yılında kurdukları Çorum Elektrik ve Doğal Gaz Ticaret Anonim Şirketi’nin 2003 yılında Çorum Şehrinde doğal gaz dağıtım faaliyetlerini yürütmek amacıyla EPDK’dan Yapım Hizmet sertifikası aldığını hatırlatan Ahmet Emin Ahlatcı, kısa sürede bir çok ilin doğal gaz dağıtım ihalesini kazanan Çedaş’ın, 8 il ve bir çok ilçenin doğal gaz dağıtım ihalesini alarak Türkiye doğal gaz pazarının yüzde 10’una hakim olduğunu kaydetti.

Yurthaber 23-09-20 11:36

Kayseri OSB'de elektrik ve doğal gaz tüketimi arttı

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan: - "2020 yılı ağustos ayı elektrik tüketiminde yüzde 23,4, doğal gaz tüketiminde yüzde 25,5'lik bir artış gözlemlenmektedir. Elektrik ve doğal gaz tüketiminin artmış olması üretimin de arttığının doğrudan göstergesidir"

Yurthaber 15-09-20 10:41

Karadeniz'deki keşfin Türkiye doğal gaz piyasasında ticareti artırması bekleniyor

Petrol ve Doğal Gaz Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kalay: - "Ülkemizin Karadeniz'de bulduğu rezerv, cari açığımızın azaltılması ve ilerleyen dönemlerde ülkemizde yeni rezervlerin bulunmasına yönelik şirketlerimize motivasyon sağlaması bakımından oldukça önemlidir" - "Yeni keşfimizle beraber Türkiye doğal gaz piyasamızda güçlendirilecek milli bir serbest piyasa yapısıyla doğal gaz ticaretinin artacağını ve gazın gerçek değerini bularak ülkemize daha fazla değer sağlayacağını düşünmekteyiz" - "Enerji arz güvenliğinin etkin bir şekilde tesisi ve cari açığımızın düşürülmesi noktasında yerli arama-üretim sektörümüzün varlığı stratejik önem arz etmektedir"

Yurthaber 07-09-20 11:02

ESKA Yönetim Kurulu Başkanı Şar: “Karadeniz’deki doğal gaz rezervi azmin, fedakarlığın ürünüdür”

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük adımların atıldığını ifade eden ESKA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar,"Ülkemizle, devlet yönetimiyle hepimiz gurur duyuyoruz.

Yurthaber 25-08-20 09:43

EKOAVRASYA Başkanı Hikmet Eren, ’’Keşiflerimiz gurur ve mutluluk kaynağımızdır’’

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjde olarak duyurulan doğalgaz rezervinin keşfi ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz rezervi keşfinin ülkemize kutlu bir müjde olduğunu ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinin 175 km açığında yer alan Tuna-1 (Sakarya Gaz Sahası) kuyusunda yapılan sondaj çalışmaları neticesinde, 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedilmiş olmasının onurunu yaşamaktayız.

Yurthaber 22-08-20 12:29

ELDER: Fatura tahsilatlarının ertelenmesi salgın sürecini kapsamıyor

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Çeçen, olası bir afet durumunda elektrik ve doğal gaz faturalarının tahakkuk ve tahsilatlarının ertelenmesine yönelik uygulamanın yeni tip koronavirüs dönemini kapsamadığını bildirdi.

Finans 25-06-20 09:55

TANAP'tan Türkiye'ye gelen gaz miktarı 6 milyar metreküpe ulaşacak

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol: - "TANAP, Güney Gaz Koridoru olarak adlandırılan, Avrupa Birliği ve küresel enerji jeopolitiği açısından stratejik değer taşıyan yeni bir gaz değer zincirinin en önemli halkasını oluşturuyor" - "TANAP, taşıdığı gaz miktarı ile Azerbaycan’ı Türkiye’nin ikinci büyük gaz tedarikçisi ve Avrupa Birliği’nin yeni gaz tedarikçisi konumuna getiriyor"

Yurthaber 11-06-20 11:09

GTO Başkanı Yıldırım’dan kıyasen fatura düzenlemesi ile ilgili açıklama

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin yapılan “Kıyasen Fatura Düzenlemesi”nin reel sektör için riskler taşıdığını söyledi.Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından elektrik ve doğal gaz faturalarına ilişkin yapılan "Kıyasen Fatura Düzenlemesi" ile ilgili açıklama yaptı.

Yurthaber 03-04-20 15:09

Salihli OSB doğalgaz için gün sayıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinin gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan Salihli Organize Sanayi Bölgesi(OSB), temiz ve konforlu bir enerji olan doğalgaza kavuşmak için gün sayıyor.OSB’deki doğalgaz altyapı çalışmalarında artık sona gelindiğini belirten Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, çalışmaların ise AKSA Manisa Gaz tarafından yapıldığını söyledi.

Yurthaber 17-03-20 12:26

Salihli OSB doğalgaz için gün sayıyor

Manisa’nın Salihli ilçesinin gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan Salihli Organize Sanayi Bölgesi(OSB), temiz ve konforlu bir enerji olan doğalgaza kavuşmak için gün sayıyor.OSB’deki doğalgaz altyapı çalışmalarında artık sona gelindiğini belirten Salihli Belediye Başkanı ve aynı zamanda OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kayda, çalışmaların ise AKSA Manisa Gaz tarafından yapıldığını söyledi.

Yurthaber 17-03-20 12:26

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Dışişleri Bakanları 8. Toplantısı

Gürcistan Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani: - "Üçlü zirve sağlam politik diyalog için önemli bir platform. Bildiğiniz gibi Gürcistan'ın Azerbaycan ve Türkiye ile örnek ilişkileri mevcut. Bu iki ülke Gürcistan'ın en büyük yatırımcı ortaklarıdır" - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov: - "Biz inanıyoruz ki, İtalya'ya kadar uzanacak Güney Gaz Koridoru projesini gelecek senenin sonuna doğru bitireceğiz"

Haber 23-12-19 16:53

Bartın Çimento’da atık ısıdan enerji üretimi

SANKO Holding bünyesinde yer alan Bartın Çimento Fabrikası’nın Çin’in STEC firmasıyla yapımını gerçekleştirdiği ve planlanandan 3 ay önce devreye alarak elektrik üretimi sağladığı WHR (Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi)tesisinin iş tamamlama anlaşması imzalandı.Projenin Türkiye’de şimdiye kadar kurulan WHR tesisleri içerisinde en kısa sürede tamamlanıp devreye giren tesis olduğu belirtildi.Çin ve Japon heyetinin katılımıyla SANKO Holding’in İstanbul’daki merkezinde düzenlenen törene, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Konukoğlu, Bartın Çimento Genel Müdürü İbrahim Keretli, STEC Firması Başkanı Yao Dan, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı Asya Departman Direktörü Vekili LuoXiaomei, Mitsubishi İstanbul Genel Müdür Yardımcısı HidenaoIgarashi, Çin Odalar Birliği Başkan Yardımcısı LiuChun, Japonya Ticaret Bakanlığı Temsilcisi HiroseKohzo ile Çin ve Japonya bakanlık temsilcileri katıldı.SANKO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, konuşmasında, grup olarak tekstil, enerji, İnşaat (çimento-beton-gaz beton), ambalaj, iş-tarım makinaları, bilişim, finans, AVM, gayrimenkul, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.Konukoğlu, “Diğer ülkelerle iş birliğini önemsiyor ve destekliyoruz.

Yurthaber 20-12-19 12:40

Mersin'de EPS Sanayi ve Paydaş Kurum Buluşmaları toplantısı

EPS Sanayi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ateş: - "Kentsel dönüşüme girmeyecek konutların her yıl yüzde 5'ine mevcut mevzuatlara göre ısı yalıtımı yaparsak senede 375 milyon metreküp doğal gaz, yani 610 milyon lira tasarruf edebiliriz"

Haber 17-12-19 14:14

Van’da ‘Karma İşbirliği Toplantısı’ yapıldı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) öncülüğünde ‘Karma İşbirliği Kurulu Toplantısı’ gerçekleşti.Van TSO’da düzenlenen toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) adına Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) adına Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Berge, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) adına Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) adına Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Van Şube Başkanı Naif Balandı, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) adına Hak-İş Van Temsilcisi Abdullah Efeoğlu ile Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) adına Memur-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca katıldı.

Yurthaber 12-12-19 18:16

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen: - "2018 yılında hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğü 12 milyar TL, su yalıtımı pazarının büyüklüğü ise 7,6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Aynı zamanda ses ve yangın yalıtımı ürünlerini de eklediğimizde yalıtım sektörünün büyüklüğü bu rakamların çok üzerindedir" - "Yeni eylem planı (Kentsel Dönüşüm Eylem Planı) çerçevesinde her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yılda 6 milyar liranın üzerinde tasarruf edilmesi söz konusu" - "Doğal gaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır" - "Türkiye'deki tüm konutların 1 Ocak tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Yeni binaların ise iskan alabilmesi için en az C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi alması gerekiyor"

Finans 04-12-19 14:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TANAP’ın Avrupa bağlantısı açılışını gerçekleştirdi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Güney Gaz Koridoru Projesi'nin ana omurgasını oluşturan TANAP'ın Avrupa bağlantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Dünya gündeminin ticaret savaşlarıyla, terörle, sokak olaylarıyla, istikrarsızlıkla meşgul olduğu bir dönemde biz bugün Avrupa ile Asya'yı TANAP'la bir kez daha birbirine bağlıyoruz.

Haber 30-11-19 17:18

TANAP Avrupa Bağlantısı Açılış Töreni

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: - "Bugün tarihi bir gündür. Umarım TANAP'ın ömrü uzun olacak, Türkiye-Azerbaycan ve diğer komşu halklara faydası olacak" - "(TANAP) Bu proje iş birliği getirir, istikrar getirir, uzun müddetli anlaşma getirir. Bu projelere sadece enerji projeleri gibi bakmak doğru olmaz" - "Bugün güney gaz koridoru özünde 7 ülkenin birleştiği uluslararası bir iş birliği projesidir"

Finans 30-11-19 16:13

Nakif Yılmaz: “Türkiye’deki özel hastaneler içerisinde öncü”

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkan Yardımcısı Nakif Yılmaz ve beraberindeki heyet, Büyük Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Opr.

Yurthaber 22-11-19 16:37

Akaryakıt ve gaz ürünleri sektörüne EPDK uygulamaları anlatıldı

ATSO Başkanı Davut Çetin, “ATSO yönetim kurulu olarak, tüm sektörlerin Batı Akdeniz’deki tüm sektör mensupları ile biraya gelmelerini ve sorunlarına ortak akılla çözüm aramalarını istiyoruz.

Yurthaber 07-11-19 15:16

12. EIF Uluslararası Enerji Kongresi 6 Kasım'da başlıyor

Enerji sektörünün önemli başlıklarının ele alınacağı kongrede, yeni iş birliği ve yatırımların da temelinin atılması bekleniyor - Kongrenin düzenleyicisi Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek: - "Türkiye’nin bir enerji koridoru olmakla kalmayıp enerji ticaret merkezi olması potansiyeli, yabancı yatırımcının ilgisini diri tutuyor"

Yurthaber 02-11-19 14:54

12. EIF Uluslararası Enerji Kongresi 6 Kasım'da başlıyor

Enerji sektörünün önemli başlıklarının ele alınacağı kongrede, yeni iş birliği ve yatırımların da temelinin atılması bekleniyor - Kongrenin düzenleyicisi Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek: - "Türkiye’nin bir enerji koridoru olmakla kalmayıp enerji ticaret merkezi olması potansiyeli, yabancı yatırımcının ilgisini diri tutuyor"

Finans 02-11-19 14:54

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: - "Sözde Ermeni soykırımı iddiasını ortaya atan Ermeni diasporasının, ABD Temsilciler Meclisinin asla bir Ermeni derdi yoktur. Tek bir dert vardır ABD için sadece petrol, doğal gaz, yer altı ve yer üstü zenginlikleri" - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: - "Bu yaptırımlar Türkiye'nin yöneticilerini, milletimizi hedef almaktadır. Hiçbir ülke Türkiye'yi yaptırımlarla terbiye etmeye kalkamaz. Bu tasarıyı kabul etmiyoruz" - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: - "ABD Meclisi bu tekliflerle, Türkiye'den intikam alma ve tehdit etme amacı taşımaktadır. Bu tehditlerin nazarımızda, bir sinek vızıltısı kadar değeri yoktur" - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu: - "Türkiye bugün ordusuyla, milletiyle dünya kamuoyundaki mesnetsiz tepkilerin karşısında her zamankinden daha büyük bir milli dayanışma içinde olmaya mecburdur"

Haber 30-10-19 20:28