Guney Kore Cumhurbaskani Moon Jae In Haberleri

Kuzey ve Güney Kore Liderlerinden Mektup Diplomasisi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore’nin görevden ayrılmak üzere olan Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in mektuplaştığı ve Kuzey Kore liderinin ilişkileri iyileştirme çabalarından dolayı kendisine teşekkür ettiği belirtildi. Haberi ilk olarak Kuzey Kore devlet medya organı KCNA duyurdu. İki lider arasındaki mektup diplomasisini Güney Kore de doğruladı. Güney Kore lideri Moon’un dün Kuzey Kore liderine mektup gönderdiği ve mektubunda 2018 yılında yapılan zirvelerde varılan ortak...

Haber 2022-04-22 03:14:34

Güney Kore'de orman yangını! Hanul Nükleer Santrali yakınına ulaştı

Güney Kore’nin doğusundaki Uljin bölgesinde orman yangını meydana geldi. Çıkan yangının Hanul Nükleer Santrali yakınına kadar ulaştığı öğrenildi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ise yangının acilen söndürülmesi emrini verdi.

Haber 2022-03-04 20:18:55

Park Geun-hye: Güney Kore'nin eski devlet başkanı affedildi

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, geniş çaplı bir yolsuzluk skandalı nedeniyle 22 yıl hapis yatmakta olan eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi affetti.

Haber 2021-12-24 05:41:06

Güney Kore: Kuzey Kore, savaşın 'resmen' son bulmasını prensipte kabul etti

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in; Kuzey Kore, Güney Kore, ABD ve Çin'in, Kore Savaşı'nın "resmen" sona erdiğinin duyurulması için prensipte anlaştığını söyledi.

Haber 2021-12-13 13:31:05

Güney Kore Nuriyi uzaya gönderdi

Güney Kore, Naro Uzay Merkezi'nden yerli üretim uzay roketi Nuri’yi fırlattı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise roketin hızlı bir şekilde yol aldığını ancak uydunun yörüngeye oturtulamadığını açıkladı.

Haber 21-10-21 15:03

Güney Kore lideri Moon: Köpek eti tüketimini yasaklamanın zamanı geldi

Köpek eti sektörü için her yıl bir milyon köpeğin kesildiği tahmin edilen Güney Kore'de, Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, köpek eti tüketimini yasaklamayı planlıyor.

Haber 27-09-21 22:41

Güney Kore’de köpek eti tüketimi yasaklanabilir

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, köpek eti tüketimine olan talebin gittikçe azaldığına dikkat çekerek, köpek eti tüketiminin yasaklanma ihtimalini gündeme getirdi.

Haber 27-09-21 21:30

Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore’ye tehdit

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’i füze denemesi nedeniyle eleştirerek, "İki ülke arasındaki ilişkiler yok olur" tehdidinde bulundu. Kim Yo Jong, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği denemelerin ise rutin savunma önlemleri olduğunu savundu.

Haber 15-09-21 18:37

ABD Başkan Yardımcısı Harris’in basın toplantısında yaptığı hareket olay oldu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonunda Jae-in’in elini sıkmasının ardından elini üzerine silmesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Haber 23-05-21 19:23

Biden ve Güney Kore Lideri Moon Görüştü

ABD Başkanı Joe Biden Washington’da Güney Kore lideri Moon Jae-in’i ağırladı. Kuzey Kore, Çin ve Corona virüsü aşılarının gündemde olduğu görüşmelerde Biden ve Moon, Trump dönemindeki gerilimlerin ardından iki ülke arasındaki ittifakın gücüne vurgu yaptı

Haber 22-05-21 01:08

İklim Zirvesi'nde liderler karbon nötr olma hedefini vurguladı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison: - "Avustralya için karbon nötr olma meselesinde 'acaba' ve hatta 'ne zaman' sorusu mevzubahis değildir. 'Nasıl' sorusu daha önemlidir. Bu yüzden Teknoloji Yatırım Yol Haritası inisiyatifi ile teknolojik çözümlere yatırım yapıyoruz" - "Gelecek kuşaklar bizi ne söylediğimizle değil ne yaptığımızla yargılayacak, Avustralya bu anlamda sözüne güvenilir bir ülke olacaktır" - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Gelişmekte olan ülkeler kömüre bağımlılıktan kurtulmakta zorlanabilirler. Bu yüzden onlara gerekli destek sağlanmalı, böyle bir adımın sektörlere, işletmelere ve istihdama verebileceği zarara karşı tedbirler alınmalı"

Yurthaber 22-04-21 19:22

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye: ABD'nin papağanı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, balistik füze denemelerini eleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e ABD'nin "papağanı" benzetmesinde bulundu.

Haber 30-03-21 11:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Sayın Moon Jae-in ile telefonla görüştü.

Haber 23-06-20 16:55

Dünyayı sarsan haberi komşu ülke yalanladı!

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in, öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un hayatta olduğunu söyledi.

Haber 27-04-20 13:29

Güney Kore’nin yeni Başbakanı Chung Sye-kyun oldu

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Chung Sye-kyun’i ülkenin yeni başbakanı olarak atadı.Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kore Demokratik Partisi meclis üyesi Chung Sye-kyun’u ülkenin yeni Başbakanı olarak atadı.

Haber 14-01-20 14:46

Güney Kore Devlet Başkanı Moon’dan Japonya açıklaması

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya ile ilişkileri ilerletmek istediğini ancak Güney Kore’ye uygulanan ihracat tedbirlerinin gözden geçirilmesine yönelik talebinde ısrarcı olacağını söyledi.Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, yeni yıl vesilesiyle televizyonda yaptığı bir konuşmada, Japonya ile ikili ilişkilere değindi.

Haber 07-01-20 12:32

Güney Kore liderinden Kuzey Kore liderine davet

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Güney ve Kuzey, Başkan Kim Jong-un'un (Güney Kore'ye) ziyaretinin mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi için birlikte çalışmalı"

Haber 07-01-20 11:38

Güney Kore'den uluslararası topluma, Kuzey ile nükleer görüşmeleri sürdürme çağrısı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Kuzey, nükleer silahsızlanma taahhüdünü samimi olarak sürdürürse, uluslararası toplum bu çabaya karşılık vermeli" - "Uluslararası toplum, kollektif olarak asker arındırılmış bölgede gömülü 380 bin mayını temizler ve BM ile diğer uluslararası kuruluşlar burada ofisler açarsa, bu adımlar Kore Yarımadası'nın güvenliği için güvence olacaktır"

Haber 26-12-19 12:17

Güney Kore’den Japonya’ya ihracat tedbirlerini kaldırma çağrısı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile gerçekleştirdiği görüşmede, ülkesine yönelik ihracat tedbirlerinin kaldırılması çağrısında bulundu.Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, dün Çin-Japonya-Güney Kore üçlü zirvesi kapsamında bulundukları Çin’de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Haber 25-12-19 09:49

Çin-Japonya-Güney Kore liderlerinden Kore Yarımadası'nda diyalog ve barış vurgusu

Çin Başbakanı Li Kıçiang: - "Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılmasını sağlamak ve üç ülkenin ortak çıkarına uygun barış mekanizmasını kurmak için diyalog teşvik edilmeli" - "Pekin, Tokyo ve Seul'ün sadece aralarındaki konuları uygun şekilde halletmek için değil, aynı zamanda Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması gibi sıcak konuları halletmek için de yapıcı rol oynaması gerekiyor" - Japonya Başbakanı Abe Şinzo: - "Mevcut şartlarda Japonya, Çin ve Güney Kore ile serbest ticareti ve çok taraflılığı birlikte korumak için çalışacak" - "Kuzey Kore ve ABD arasındaki müzakerelerin ivmesinin devam etmesi önemli" - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Güney Kore, tüm taraflarla Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması ve yarımadanın barışı ve istikrarını birlikte korumaya hazır"

Haber 24-12-19 14:38

Çin-Japonya-Güney Kore zirvesi

Çin-Japonya-Güney Kore üçlü zirvesinde bir araya gelen ülke liderleri, üçlü serbest ticaret anlaşmasının önemi ve Kore Yarımadası’nın diyalog yoluyla nükleer silahlardan arındırılması konularında mutabık kaldı.Çin Başbakanı Li Keqiang, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’i Çin’de bir araya getiren üçlü zirve, Sichuan eyaletinde gerçekleştirildi.

Haber 24-12-19 09:25

Çin, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile iş birliğini destekliyor

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: - "Çin, Güney Kore'nin Kuzey Kore ile ilişkilerini iyileştirmesini ve Kore Yarımadası'nın barış müzakerelerine ivme kazandırmasını destekliyor" - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Güney Kore, Kore Yarımadası'ndaki barış sürecini ilerletmek için Çin ile ortak çaba harcamaya hazır"

Haber 23-12-19 14:02

Japonya ve Güney Kore liderleri Çin’de bir araya gelecek

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, 15 ayın ardından ilk ikili görüşmelerini önümüzdeki hafta Salı günü Çin’de gerçekleştirecek.Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in önümüzdeki hafta Çin’in ev sahipliği yapacağı üçlü Çin-Japonya-Güney Kore zirvesi sırasında ikili bir görüşme gerçekleştirecekleri açıklandı.

Haber 20-12-19 09:33

Kuzey Kore lideri Kim o teklifi reddetti!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in gelecek hafta Güneydoğu Asya liderlerinin ağırlanacağı bir zirve için yaptığı daveti kabul etmediği bildirildi.

Haber 21-11-19 12:41

Mitag tayfununda ölü sayısı 10’a yükseldi

Güney Kore’yi etkisi altına alan Mitag tayfununda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi.Güney Kore’yi getirdiği şiddetli yağış ve güçlü rüzgarlarla dün etkisi altına Mitag tayfununun yol açtığı afet ve kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi, 4 kişiden ise hala haber alınamıyor.Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in sosyal medyada yaptığı açıklamada, Mitag tayfununda ölenlerden duyduğu üzüntüyü belirtti.

Haber 04-10-19 10:18

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye çağrı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Nükleer silahsızlanmayla ilgili ilerleme kaydedilmesi karşılığında Kuzey Kore ile daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz"

Haber 25-09-19 12:36

Trump, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile New York'ta yaptığı görüşmede, Kuzey Kore ile iyi bir ilişki içinde olduklarını ve bu ülkeye yeni yaptırım düşünmediklerini açıkladı - Trump, Kim ile yapması muhtemel üçüncü zirveden önce bu zirveden ne çıkacağını görmek istediğini söyledi

Haber 24-09-19 03:29

Suudi Arabistan Veliaht Prensi: “Aramco saldırısı uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit ediyor”

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Aramco saldırısının uluslararası güvenlik ve istikrarına büyük tehdit olduğunu belirtti.Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Aramco tesislerine yapılan saldırının, sabotaj karşısında uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden gerçek bir irade testi olduğunu vurguladı.

Haber 18-09-19 15:37

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Tayland'ı ziyaret etti

Moon Jae-in, 7 yıl sonra Tayland'a resmi ziyarette bulunan ilk Güney Kore devlet başkanı oldu - Güney Kore ile Tayland arasında askeri istihbarat iş birliği konusunda mutabakat zaptı imzalandı

Haber 02-09-19 14:46

Güney Kore Devlet Başkanı Moon'dan yerli şirketlere yatırım jesti

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya'nın ithalat kısıtlaması getirdiği sanayi ürünlerini üreten yerli şirketlerin hisselerinin toplandığı yatırım fonuna kişisel hesabından 50 milyon won (yaklaşık 40 bin dolar) yatırdı

Haber 26-08-19 16:14

Pentagon'dan Güney Kore-Japonya gerilimi açıklaması

Pentagon Sözcüsü Yarbay Dave Eastburn: - "Savunma Bakanlığı, (Güney Kore Cumhurbaşkanı) Moon Jae-in yönetiminin Güney Kore ile Japonya arasındaki Askeri İstihbaratın Genel Güvenliği Anlaşması'nın yenilememesi konusunda kaygı ve hayal kırıklığını ifade ediyor. Güney Kore ile Japonya arasındaki sürtüşmelere rağmen ortak savunma ve güvenlik bağlarımızın sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz"

Haber 22-08-19 22:05

Pyongyang: ‘Güney Kore’yle Diyalog Planını Yok Sayıyoruz’ 

Amerika’yla düzenlediği ortak askeri tatbikatlar nedeniyle Güney Kore’ye tepki göstermeye devam eden Kuzey Kore, Güney Koreli lider Moon Jae-in’in müzakere çağrılarını reddetti

Haber 16-08-19 19:10

Güney Kore'den Japonya'ya yeşil ışık

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Japonya diyalog ve iş birliği yolunu seçerse memnuniyetle el ele vereceğiz"

Haber 15-08-19 14:46

Moon asks Japan to cooperate amid trade row

South Korea "will gladly join hands" with Japan if it opts for "dialogue and cooperation," President Moon Jae-in said on Thursday in a national address, toning down the rhetoric that was predominant since the escalation of bilateral disputes.

Haber 15-08-19 11:42

ABD Savunma Bakanı Esper Güney Kore’de

Yeni ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kore Yarımadası’ndaki artan gerginliği tartışmak için Güney Kore’nin başkenti Seul’e geldi.ABD’nin yeni Savunma Bakanı Mark Esper, Kuzey Kore tarafından gerçekleştirilen son füze testlerini ve bölgede yükselen gerilimi tartışmak için Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Savunma Bakanı Jeong Kyeong-doo ve Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ile görüşmek üzere Seul’e geldi.

Haber 09-08-19 14:52

Güney Kore, yüksek teknoloji ürünlerinde Japonya'ya bağımlılığını azaltacak

Güney Kore, Japonya ile devam eden ticari kısıtlamalar ve imtiyazlı ticaret statüsüne sahip ülkeler listesinden çıkarılmasından sonra bu ülkeden ithal ettiği yüksek teknoloji ürünlerine ihtiyacı azaltmak için 6,5 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yapacak - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Eğer Kuzey ve Güney (Kore), ekonomik iş birliğiyle bir barış ekonomisi ortaya koyabilirse tek hamlede Japonya'nın ekonomik üstünlüğünü yakalayabiliriz"

Haber 05-08-19 12:58

Güney Kore Lideri Moon Japonya’yı uyardı: “Kısıtlamalar ekonominize zarar verebilir”

Güney Kore Lideri Moon Jae-in, Tokyo’nun ihracat kısıtlamalarının Japonya’ya ekonomik zarar verebileceği konusunda uyardı.Japonya’nın 4 Temmuz’da Güney Kore’ye yönelik ileri teknoloji ürünleri üzerindeki ihracat kontrollerini sıkılaştırma kararı almasına, Güney Lideri Moon Jae-in’den yanıt geldi.

Haber 16-07-19 09:55

Güney Kore'den Japonya'ya ticari kısıtlama uyarısı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Japonya'ya, ülkesine uyguladığı ticari kısıtlamalardan daha fazla etkileneceği uyarısında bulundu

Haber 15-07-19 19:46

Trump, Güney Kore lideri ile görüştü

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Kore’ye ziyaretinde Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir araya geldi.Japonya’nın Osaka şehrinde düzenlenen G-20 Zirvesi’nin ardından Güney Kore’ye giden ABD Başkanı Trump, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Seul’de bir araya geldi.

Haber 30-06-19 10:16

Çin ve Güney Kore liderleri G20 Zirvesi öncesi bir araya geldi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e, Kuzey Kore'nin nükleer silahların yok edilmesi ve Koreler arası uzlaşı ve iş birliğinin sürmesi konusundaki isteğinin değişmediğini iletti

Haber 27-06-19 23:15

Suudi Arabistan Güney Kore’ye 4 milyar dolarlık petrokimya tesisi kuruyor

Suudi Arabistan, Güney Kore’deki Suudi firması Aramco’ya ait petrol rafinerisine 4 milyar 200 milyon dolarlık bir genişletme yatırımı yapmaya hazırlanıyor.Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Seul Mavi Başkanlık Sarayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü.

Haber 26-06-19 12:09

Moon'dan Kuzey Kore'ye karşı ABD ile ortak hareket vurgusu

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore'nin geçen hafta yaptığı füze denemelerine ABD ile verdikleri ortak tepkinin barışa yönelik diyaloğun sürmesini sağladığını söyledi

Yurthaber 21-05-19 12:29

Moon'dan Kuzey Kore'ye karşı ABD ile ortak hareket vurgusu

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore'nin geçen hafta yaptığı füze denemelerine ABD ile verdikleri ortak tepkinin barışa yönelik diyaloğun sürmesini sağladığını söyledi

Haber 21-05-19 12:28

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in Kazakistan'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev: - "Kazakistan ile Güney Kore arasındaki ticaret hacmi 4 milyar dolara ulaştı" - Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in: - "Kazakistan, kendi iradesiyle nükleer silahtan vazgeçmesinin ardından ekonomik kalkınmayı başaran ülke ve bu, Kore Yarımadası için önemli bir örnek teşkil ediyor"

Haber 22-04-19 14:08

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile bir arada

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, resmi ziyaret için geldiği Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi.Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Orta Asya ülkelerine düzenlediği resmi ziyaret çerçevesinde Kazakistan’a geldi.

Haber 22-04-19 10:43

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Özbekistan'da

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Özbekistan ile ilişkilerimizi özel stratejik ortaklık düzeyine yükselttik"

Haber 19-04-19 15:30

Moon, Kim ile en kısa sürede bir araya gelmeyi umuyor

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un ülkesinin nükleer programına ilişkin görüşmeler konusunda son mesajını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı

Haber 15-04-19 11:12

Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in 11 Nisan'da Beyaz Saray'da bir araya gelecek

Haber 29-03-19 06:28

Ban Ki-Moon'un yeni misyonu hava kirliliğiyle mücadele

Eski BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in hava kirliliğiyle mücadele için kurulacak kurumun başına geçmesi önerisini kabul etti

Haber 21-03-19 15:55