Guney Kore Devlet Baskani Moon Haberleri

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, doğum oranı düşerken Kuzey Koreli kadınlara gözyaşları içinde daha fazla çocuk sahibi olmaları için yalvardı

Kuzey Kore lideri Kim Jon Un, ülkesinin düşen doğum oranlarını dengelemek için kadınlara seslenerek daha fazla çocuk sahibi olmaları konusunda gözyaşları içinde yalvardı. Kuzey Kore devlet televizyonuna yansıyan görüntülerde Kim'in konuşması sırasında duygulanarak gözyaşlarını sildiği anlar gündem yarattı.

Trend 2023-12-06 13:17:00

Kuzey Kore lider Kim Jong-Un'dan Putin'e Ukrayna işgali için tam destek!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le stratejik işbirliği konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmada 'güçlü bir ülke inşa etme' ortak hedeflerinde stratejik birliktelik iması yer alırken Rusya'nın Ukrayna'yı işgali savunuldu.

Haber 2023-06-12 10:40:49

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, OpenAI'nin kurucusuyla yapay zekayı görüştü

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI'nin Kurucu Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman ile yapay zeka teknolojilerini görüştü.

Haber 2023-06-11 09:27:09

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, Biden'ı kırmadı! Beyaz Saray’daki akşam yemeğinde şarkı söyledi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden tarafından onuruna verilen akşam yemeği sırasında Biden’ın ricası üzerine “American Pie” adlı şarkıyı söyledi.

Haber 2023-04-27 22:21:23

Adaylığını açıklayan Joe Biden yakayı fena ele verdi! Elindeki kağıtta yazanlar ülkeyi karıştırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2024 yılının seçim rüzgarı şimdiden esmeye başladı. Yeniden aday olmaya karar verdiğini duyuran ABD Başkanı Joe Bide’in Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında elinde tuttuğu kağıtlar dikkatleri çekti. Biden’in kağıtlarında gazetecilerin isimleri, çalıştıkları kurum, sorulacak sorular ve cevapların yer alması tepkilere neden oldu.

Trend 27-04-23 13:10

40 yıl sonra bir ilk! ABD, Güney Kore'ye nükleer balistik denizaltı yollamaya hazırlanıyor

ABD'den Kuzey Kore’nin artan nükleer tehditlerine karşı hamle geldi. ABD'nin Güney Kore'ye 40 yıl sonra ilk kez nükleer balistik denizaltı yollamaya hazırlandığı ifade edildi. Resmi açıklamanın ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmenin ardından yapılacağı aktarıldı.

Haber 26-04-23 17:51

Kuzey Kore liderinin kız kardeşinden Ukrayna'ya zehir zemberek sözler: Kumar oynuyorlar

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in ülkesinin kaderiyle kumar oynadığını söyledi. Kim Yo Jong ayrıca Ukraynalı yetkililerin, Rusya'yı mağlup edebileceklerine dair tedavisi olmayan "büyüklük hastalığına" tutulduğuna dikkati çekti.

Haber 01-04-23 19:54

Kuzey Kore'den yeni füze denemesi! 'Bedelini ödeyecekler'

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne uzun menzilli balistik füze fırlattığını bildirdi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Ulusal Güvenlik Konseyini toplantısı sonrası açıklamasında, "Pyonyang yönetiminin pervasız provokasyonlarının bedelini ödeyeceğini" belirtti.

Haber 16-03-23 09:17

Güney Kore'den Türkiye'ye deprem desteği! Hükümete talimat verdi: Tüm kaynakları seferber edin

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, hükümete Türkiye’ye mümkün olan en fazla deprem desteğinin sağlanması için mevcut tüm kaynakları seferber etme talimatı verdi.

Haber 13-02-23 14:18

Kim Jong-Un'dan Putin’e doğum günü mesajı! 'Seçkin liderliğiniz ve güçlü iradeniz...'

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e doğum günü mesajı gönderdi. Kim Jong-Un mesajında "Rusya, devletin itibarını ve temel çıkarlarını ABD’nin ve ona bağlı güçlerin tehditlerine karşı güçlü bir şekilde savunuyor. Böyle bir gerçek, seçkin liderliğiniz ve güçlü iradeniz olmadan düşünülemez" ifadelerini kullandı. İşte Kim Jong-Un'un Putin'e yönelik dikkat çeken o sözleri...

Haber 07-10-22 10:10

Dünya bu iddiayı konuşuyor! Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kızı mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un dünyanın en çok konuştuğu isimler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda verdiği kilolarla sağlık sorunları yaşadığı iddia edilen Kuzey Kore lideri bu kez de özle hayatıyla gündeme gelmeyi başardı. Kuzey Kore Devlet Televizyonu’nda yayınlanan bir gösteride yer alan küçük kızın, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kızı olabileceği iddia edildi.

Trend 27-09-22 16:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore ve Finlandiya liderlerini tanıştırdı! BM koridorlarında dikkat çeken sohbet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’ndaki hitabının ardından temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinisto ile Güney Kore Devlet Başkanı Suk-yeol’u tanıştırdı. Üç liderin sohbeti ise kameralara yansıdı. Güney Kore lideri Suk-yeol, Erdoğan’ın NATO’daki rolünü ve liderliğini takdir ettiklerini söyledi.

Haber 21-09-22 00:00

Putin'den Kim Jong-un'a mektup! Kuzey Kore liderinin yanıtı dikkat çekti

Kuzey Kore ile Rusya arasındaki sıkı bağlar, Rusya'nın başlattığı Ukrayna işgali süresince de devam etti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un her fırsatta Rusya'ya olan desteğini dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Kim Jong-un'u özel günde unutmadı. Putin'in Kore Kurtuluş Günü dolayısıyla kaleme aldığı mektuba Kim Jong-un'un verdiği yanıtla dostluk pekişti. İki lider arasındaki mektuplaşmada siyasi açıdan önemli mesajlar yer aldı.

Haber 15-08-22 11:39

Tehlikeli yolculuğuna devam ediyor! Bu kez de Kuzey Kore sınırına gitti

Dünyanın endişeyle takip ettiği ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin tehlikeli yolcuğu devam ediyor. Son olarak Çin ile gerilim yaşayan Tayvan'a ziyaret gerçekleşen Pelosi bu kez de Güney Kore-Kuzey Kore sınırına gitti. Öte yandan Pelosi ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol telefonda görüştü.

Haber 04-08-22 21:40

Bölgede tansiyon yükseldi! Kuzey Kore'ye ABD ve Güney Kore'den misilleme

Kuzey Kore'nin dün peş peşe 8 füze ateşlemesi sonrasında bölgede tansiyon yükseldi. Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'ye misilleme yaparak Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne 8 balistik füze fırlattı. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, "Hükümetimiz, Kuzey Kore'nin provokasyonlarına karşı kararlılıkla karşılık verecektir." dedi.

Haber 06-06-22 08:17

Dünya diken üstünde! Dışarıdan tıbbi yardım almayı reddettiler, çay ve tuzlu suyla savaşıyorlar

Kuzey Kore'de koronavirüs o binlerce kişide görülmeye başladı, can kayıpları da kayda geçiyor. Vakaların yayılmaya başladığını son dönemde açıklayan Kuzey Kore yönetimi, salgına karşı geleneksel yöntemlerle mücadele ediyor. Devlet medyası, halka çay ve tuzlu suyla virüse karşı korunma çağrısı yapıyor.

Haber 20-05-22 08:27

El sıkışmalardan düşmanlığa: Kuzey Kore'de durum ne kadar tehlikeli?

Güney Kore'de yeni, sertlik yanlısı bir devlet başkanı göreve başlamaya hazırlanırken Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin silahlarını daha bir telaşla test ediyor. Başarısızlığa uğrayan nükleer görüşmeler ve yıllar süren ateşkes halinden sonra, Kore Körfezi'nde gerilim yükseliyor.

Haber 10-05-22 02:00

Erzurum Devlet Tiyatrosu 25 yılda 100 oyun sahneledi

Güney Kore, İran, Almanya, KKTC ve Tunus başta olmak üzere 12 ülkede de perde açan EDT, yurt dışı turneleriyle hem Türkiye'yi temsil ediyor hem de farklı kültürleri tiyatro görgüsüyle harmanlayıp Türk sanatına katkıda bulunuyor - EDT Müdürü Sezai Yılmaz: - "İki hafta önceden çıkan biletlerimiz saat geçmeden tükenmiş oluyor. Bu da bizi ayrıca mutlu ediyor. Demek ki biz 25 yıldır tuğlaları koya koya gittik. Bugün onun meyvelerini almaya devam ediyoruz"

Yurthaber 29-04-22 11:33

Kuzey ve Güney Kore Liderlerinden Mektup Diplomasisi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve Güney Kore’nin görevden ayrılmak üzere olan Cumhurbaşkanı Moon Jae-in’in mektuplaştığı ve Kuzey Kore liderinin ilişkileri iyileştirme çabalarından dolayı kendisine teşekkür ettiği belirtildi. Haberi ilk olarak Kuzey Kore devlet medya organı KCNA duyurdu. İki lider arasındaki mektup diplomasisini Güney Kore de doğruladı. Güney Kore lideri Moon’un dün Kuzey Kore liderine mektup gönderdiği ve mektubunda 2018 yılında yapılan zirvelerde varılan ortak...

Haber 22-04-22 03:14

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Kim Boo-kyum ile görüştü:

"Sadece iki devlet arasında değil aslında halklarımız arasında da ne kadar yakın ve samimi bir ilişki olduğuna fiilen şahit olduk"

Yurthaber 19-03-22 15:41

Güney Kore’de 'sevilmeyenlerin seçimi' muhafazakar Yoon Suk-yeol'un zaferiyle bitti

Güney Kore devlet başkanlığı seçimlerini yüzde 1'lik galibiyetle muhalefetteki muhafazakar Halkın Gücü Partisi'nin adayı Yoon Suk-yeol kazandı.

Haber 10-03-22 13:44

Son dakika: Putin, Kim Jong Un'u cesaretlendirdi! Kuzey Kore, yerel saatle 08.58'de füzeyi ateşledi

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşını tüm dünya yakından takip ederken, Kuzey Kore'den yine gerilimi artıracak bir hamle geldi. Japonya hükümeti, Kuzey Kore’nin balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer tehdidinin dünyada korkuya neden olmasının, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’u cesaretlendirdiği belirtiliyor.

Haber 05-03-22 07:34

Güney Kore'de orman yangını! Hanul Nükleer Santrali yakınına ulaştı

Güney Kore’nin doğusundaki Uljin bölgesinde orman yangını meydana geldi. Çıkan yangının Hanul Nükleer Santrali yakınına kadar ulaştığı öğrenildi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ise yangının acilen söndürülmesi emrini verdi.

Haber 04-03-22 20:18

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un günden güne eriyor! Eski halinden eser kalmadı

25 milyon nüfusuyla Covid-19 sınırlamaları ve yaptırımlar nedeniyle gıda kıtlığı yaşanan Kuzey Kore'de lider Kim Jong-un zayıflığıyla dikkat çekiyor. Devlet medyası tarafından yayınlanan yeni fotoğraflarda her zamankinden daha zayıf görünen Kim, son olarak yeni yıl toplantısında görüntülendi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, açlık çeken halkına 2025 yılına kadar daha az yemelerini emrettikten sonra olay olmuş, bu ifadeleri dünya basınında gündem olmuştu.

Haber 30-12-21 09:53

Güney Koreli Kim, Kuzey Koreli lider Kim'i taklit etti, ortalık karıştı! Ölüm tehditleri alıyor

Kuzey Kore devlet başkanı Kim Jong-un'a benzerliğiyle dikkat çeken bir Güney Koreli, ölüm tehditleri alıyor. Kim Ming-yong adındaki Güney Koreli ''Kuzey'den sık sık ''Liderimizle alay edemezsin şeklinde ölüm tehditleri alıyorum ancak biraz gülmek onlara iyi gelecektir'' diyor.

Haber 25-12-21 09:13

Park Geun-hye: Güney Kore'nin eski devlet başkanı affedildi

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, geniş çaplı bir yolsuzluk skandalı nedeniyle 22 yıl hapis yatmakta olan eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi affetti.

Haber 24-12-21 05:41

Güney Kore: Kuzey Kore, savaşın 'resmen' son bulmasını prensipte kabul etti

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in; Kuzey Kore, Güney Kore, ABD ve Çin'in, Kore Savaşı'nın "resmen" sona erdiğinin duyurulması için prensipte anlaştığını söyledi.

Haber 13-12-21 13:31

Güney Kore Nuriyi uzaya gönderdi

Güney Kore, Naro Uzay Merkezi'nden yerli üretim uzay roketi Nuri’yi fırlattı. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise roketin hızlı bir şekilde yol aldığını ancak uydunun yörüngeye oturtulamadığını açıkladı.

Haber 21-10-21 15:03

Dünya yine onu konuşuyor! Kuzey Kore liderinden sandaletli görüntü

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, devlet ajansının paylaştığı fotoğraf karesiyle dünya gündemine yine oturmayı başardı. İktidar partisinin yıldönümünü kutlamak için yetkililerle bir araya gelen Kim, giydiği sandalet ve içine giydiği çorapla dikkat çekti. Kuzey Kore liderinin bu görüntüsü devam eden sağlık sorunlarıyla uğraşıyor olabilir yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Haber 12-10-21 10:13

Kuzey Kore'den Art Arda Füze Denemeleri

Kuzey Kore son dönemde yaptığı füze denemelerine bir yenisini daha ekledi. Devlet medyasında dün yer alan habere göre yeni bir uçaksavar füzesinin daha denemesi başarıyla gerçekleştirildi

Haber 01-10-21 11:40

Kuzey Kore'nin Hipersonik Füze Denemesi Neden Önemli?

Kuzey Kore devlet medyası, yapılan son füze denemesinde hipersonik (sesten hızlı) bir silah kullanıldığını açıkladı. Gelişmiş füze sisteminin bu ilk denemesi, Kuzey Kore'nin hızla artan askeri kapasitesine beklenmedik bir parça daha eklenmesi anlamına geliyor

Haber 29-09-21 20:47

Güney Kore lideri Moon: Köpek eti tüketimini yasaklamanın zamanı geldi

Köpek eti sektörü için her yıl bir milyon köpeğin kesildiği tahmin edilen Güney Kore'de, Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, köpek eti tüketimini yasaklamayı planlıyor.

Haber 27-09-21 22:41

Güney Kore’de köpek eti tüketimi yasaklanabilir

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, köpek eti tüketimine olan talebin gittikçe azaldığına dikkat çekerek, köpek eti tüketiminin yasaklanma ihtimalini gündeme getirdi.

Haber 27-09-21 21:30

Kuzey Kore lideri Kim’in kız kardeşinden Güney Kore’ye tehdit

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jong, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’i füze denemesi nedeniyle eleştirerek, "İki ülke arasındaki ilişkiler yok olur" tehdidinde bulundu. Kim Yo Jong, Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği denemelerin ise rutin savunma önlemleri olduğunu savundu.

Haber 15-09-21 18:37

Kuzey Kore, yeni tip bir uzun menzilli füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu

Kuzey Kore, yeni tip bir uzun menzilli füze denemesini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Devlet medyasında yer alan habere göre, füze denemesi cumartesi ve pazar günleri yapıldı ve iki denemede de füzeler, 1500 kilometreden fazla mesafe kat etti.

Haber 13-09-21 02:44

Kuzey Kore'de koruyucu giysiler ve gaz maskeleriyle askeri geçit töreni

Kuzey Kore, komünist devletin kuruluşunun 73. yıldönümü dolayısıyla büyük bir askeri geçit töreni düzenledi ama törende bu kez balistik füzeler sergilenmedi. Gece saatlerinde yapılan askeri geçit töreninin devlet medyasında yer alan fotoğraflarında gaz maskeleri takmış koruyucu giysiler giyinmiş asker ve işçiler dikkat çekti.

Haber 09-09-21 15:33

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Tokyo ziyaretini iptal etti

Güney Kore Devlet Başkanı Moon, Tokyo ziyaretini iptal etti

Yurthaber 19-07-21 18:47

Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Kim Jong-un'un son hali görenleri şoke etti

Son dönemde verdiği kilolar nedeniyle gündemden düşmeyen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile ilgili devlet televizyonundan itiraf gibi bir yayın yapıldı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı kilo kaybı nedeniyle ülke halkının liderin sağlığı hakkında endişelendiği ileri sürüldü.

Haber 28-06-21 11:15

Kuzey Kore yetim çocukların madenlerde ‘gönüllü çalıştığını’ duyurdu

Kuzey Kore’nin devlet ajansı KCNA, yetim çocukların devlet tarafından işletilen madenler ve çiftliklerde gönüllü çalıştığını duyurdu. Ajans “gençliklerinin zirvesinde, bilgelik ve cesaret dolu” yüzlerce çocuğun devlet için para almadan çalıştığını aktardı.

Haber 29-05-21 19:33

ABD Başkan Yardımcısı Harris’in basın toplantısında yaptığı hareket olay oldu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile düzenlediği ortak basın toplantısı sonunda Jae-in’in elini sıkmasının ardından elini üzerine silmesi sosyal medyanın gündemine oturdu.

Haber 23-05-21 19:23

Biden ve Güney Kore Lideri Moon Görüştü

ABD Başkanı Joe Biden Washington’da Güney Kore lideri Moon Jae-in’i ağırladı. Kuzey Kore, Çin ve Corona virüsü aşılarının gündemde olduğu görüşmelerde Biden ve Moon, Trump dönemindeki gerilimlerin ardından iki ülke arasındaki ittifakın gücüne vurgu yaptı

Haber 22-05-21 01:08

İklim Zirvesi'nde liderler karbon nötr olma hedefini vurguladı

Avustralya Başbakanı Scott Morrison: - "Avustralya için karbon nötr olma meselesinde 'acaba' ve hatta 'ne zaman' sorusu mevzubahis değildir. 'Nasıl' sorusu daha önemlidir. Bu yüzden Teknoloji Yatırım Yol Haritası inisiyatifi ile teknolojik çözümlere yatırım yapıyoruz" - "Gelecek kuşaklar bizi ne söylediğimizle değil ne yaptığımızla yargılayacak, Avustralya bu anlamda sözüne güvenilir bir ülke olacaktır" - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in: - "Gelişmekte olan ülkeler kömüre bağımlılıktan kurtulmakta zorlanabilirler. Bu yüzden onlara gerekli destek sağlanmalı, böyle bir adımın sektörlere, işletmelere ve istihdama verebileceği zarara karşı tedbirler alınmalı"

Yurthaber 22-04-21 19:22

Kuzey Kore'den Güney Kore'ye: ABD'nin papağanı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, balistik füze denemelerini eleştiren Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'e ABD'nin "papağanı" benzetmesinde bulundu.

Haber 30-03-21 11:39

92 yaşında vefat eden Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde vefat eden Kore Gazisi Hacı Hasan Bayram (92) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.İscehisar Devlet Hastanesinde vefat eden Bayram’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Fatih Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından, aile kabristanlığına defnedildi.

Yurthaber 26-03-21 16:20

Güney Kore, Kuzey Kore’nin Pfizer aşı teknolojisini çalmaya çalıştığını iddia etti

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), devlet destekli Kuzey Koreli hackerların, Pfizer ilaç şirketine ait sunuculara siber saldırı düzenlediğini ve Covid-19 aşısına ilişkin teknolojik bilgileri çalma girişiminde bulunduğunu iddia etti.Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore’nin, ABD’li ilaç üreticisi Pfizer’a yönelik siber saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Haber 16-02-21 13:22

Kaymakam Çelik, Kore gazisini ziyaret etti

Erzincan’ın Tercan ilçe Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Çatakdere köyünde ikamet eden Kore gazisi Zeynel Polat’ı ziyaret etti.Kore gazisi Zeynel Polat ile bir süre sohbet eden Kaymakam Musa Kazım Çelik istek ve dileklerini dinledi.Çelik, “Vatan için hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimiz, değerli aileleri ve gazilerimiz bizim kıymetlilerimiz, onların mutluluğu ve huzuru için devlet olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz ve her zaman onların yanındayız” dedi.Kore gazisi Zeynel Polat, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Musa Kazım Çelik’ e teşekkür etti.

Yurthaber 15-01-21 11:52

Kuzey Kore lideri, tüm Kuzey Korelilere yeni yıl mektubu gönderdi

Kuzey Kore Devlet Ajansı (KCNA) tarafından verilen bilgiye göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, yeni yıl sebebiyle Kuzey Korelilere mektup gönderdi.

Haber 01-01-21 08:59

Başkan beğenmedi diye yıkılmıştı, yenisi yapılıyor!

Kuzey Kore yönetimi, Güney Kore sınırındaki Kumgang Dağı'nda inşa edilen ancak geçen yıl Devlet Başkanı Kim Jong Un'un 'kötü göründüğü' gerekçesiyle yıktırdığı turizm kompleksini uluslararası bir tesise dönüştürmeyi planlıyor.

Haber 21-12-20 09:25

Kuzey Kore, askeri geçit töreninde füzelerini görücüye çıkardı

Kuzey Kore'de İşçi Partisi'nin 75’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, Devlet Başkanı Kim Jong-un da katıldığı askeri geçit töreni düzenlendi. Şafak vakti yapılan törende füze sistemlerini sergiledi.

Haber 11-10-20 16:42