Hacettepe Üniversitesi Haberleri

Hacettepe Üniversitesi'nde 'biyonik giysi' ile tedavi yöntemi uygulandı! Yüzde 70-80 oranında iyileşme...

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi'nde klinik çalışmaları yürütülen 'biyonik giysi' ile tedavi, 6 ayda kronik bel-boyun rahatsızlığı çeken hastalar ile multipl skleroz (MS) hastalarında uygulandı. Ön sonuçlara göre tedavinin uygulandığı 45 hastada yüzde 70-80 oranında iyileşme sağlandı. Ayrıca yorgunluk, bitkinlik ve uyku problemi çeken hastaların şikayetlerinin çoğunun da bu tedaviyle birlikte ortadan kalktığı görüldü.

Haber 21-12-2023 19:02

Farklı ülkelerden gelen seramik sanatçıları Gordion Antik Kenti'ni gezdi

Ankara'da düzenlenen 13. Uluslararası Macsabal İpek Yolu Sempozyumu'na katılan öğretim üyesi ve sanatçılar, Polatlı ilçesindeki "Gordion Antik Kenti" ile "Midas Tümülüsü" ve "Duatepe Anıtı"nı gezdi.

Yurthaber 05-10-2023 07:51

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI 2023! 2 ve 4 yıllık Hacettepe Üniversitesi taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları

Hacettepe Üniversitesi taban puanları, 2023 YKS sonuçları sonrası internette araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran tarihlerinde TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda düzenlenen sınavın sonuçları açıklandı. "2023 YKS sonuçları açıklandı" duyurusu sonrası Hacettepe Üniversitesi taban puanları merak konusu oldu. İşte Hacettepe Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve barı sıralamaları hakkında bilgiler...

Egitim 20-07-2023 11:03

Kahramanmaraş'ta Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde üretilen bal hasat edildi

Kahramanmaraş'ta Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde üretilen bal hasat edildi

Yurthaber 29-07-2022 12:13

Hacettepe Üniversitesi taban puanları! Hacettepe Üniversitesi 4 ve 2 yıllık 2022 taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanları

Hacettepe Üniversitesi taban puanları ve başarı sıralaması, 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merakla sorgulanıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde eğitim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler, Hacettepe Üniversitesi 4 yıllık ve 2 yıllık taban puanlarını araştırıyor. İşte Hacettepe Üniversitesi 4 ve 2 yıllık 2022 taban puanları ve başarı sıralaması.

Egitim 19-07-2022 13:30

Düşlerinin peşinde koşanlar down sendromlular için TEDx sahnesinde buluştu

Bu yıl "Düş Peşine" temasıyla düzenlenen ve bilimden sanata, bürokrasiden medya dünyasına kadar pek çok ismin katıldığı TEDx Hacettepe Üniversitesi etkinliğinin geliri, Türkiye Down Sendromu Derneğine bağışlanacak

Yurthaber 20-06-2022 17:17

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yarınki Brüksel ziyaretini değerlendirdi:

"Önce NATO Genel Sekreteri'nin kabine şefi ile ardından İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşlarımızla bir toplantı gerçekleştireceğiz, yapacağımız müzakerelerde beklediğimiz somut adımların gerçekleşmesi noktasındaki taleplerimizi tekrar kendilerine ileteceğiz" - "(Stockholm'de terör örgütü YPG/PKK'ya ait görsellerin binalara yansıtılması) Hala bu görüntülere, bu meydan okumalara rağmen İsveç hükümeti bunları sonlandırmak, tamamen ortadan kaldırmak için adım atmayacaksa o zaman bu müzakerelerin tabii ki ilerleme imkan ve ihtimali yok"

Yurthaber 18-06-2022 18:46

Hacettepeli üniversite öğrencisinin paylaşımı olay oldu! Dikkat çeken kahvaltı fotoğrafı…

Sosyal medyada Hacettepe Üniversitesi öğrencisi olduğunu öne süren bir genç, üniversitenin verdiği kahvaltının fotoğrafını paylaştı. Mücahit Özgen isimli gencin paylaştığı kahvaltı fotoğrafı hızla yayılırken diğer üniversite öğrencileri de kendi okullarındaki kahvaltıların fotoğraflarını paylaşarak yaşadıkları duruma isyan etti. İşte sosyal medyadaki o paylaşım ve haberin detayları…

Haber 14-06-2022 14:28

Hacettepe Üniversitesi TEDx konferansı 18 Haziran'da izleyiciyle buluşacak

Etkinliğin geliri, Türkiye Down Sendromu Derneğine bağışlanacak

Yurthaber 13-06-2022 09:30

Türk araştırmacılar, tıpta metaverse ve insan modelleri ile eğitim dönemi başlattı

Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"

Yurthaber 25-04-2022 11:08

'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' listeleri açıklandı! ODTÜ, Türkiye'den tek üniversite oldu

Dünyanın 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listeleri açıklandı. Açıklanan listelerden 3'ünde ilk 500'e Türkiye'den ODTÜ, iki ayrı listeye ise Boğaziçi, Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri girdi. ODTÜ URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut, üniversitelerin dünya sıralamalarında arzu edilen hızlarda yükselemediğine ve çoğunun gerilediğine işaret etti.

Haber 31-01-2022 11:40

Hacettepe Üniversitesini kazandı! Otizmli Nâzım azmiyle herkesi duygulandırdı

9 yıl önce İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde ortaokul eğitim hayatına başlayan ve bu yıl Beyoğlu Kampüsünden mezun olarak Hacettepe Üniversitesini kazanan otizmli Nâzım Özgün İpek, okul bulma ve eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları sosyal medyada dile getirdi.

Haber 02-09-2021 14:50

Sosyal medya Nâzım Özgün İpek'in hikayesini konuşuyor: Bana artık Hacettepeli Nâzım diyeceksiniz

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ilk tercihine, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümüne yerleşen Nâzım Özgün İpek, eğitim sürecini Twitter'da anlattı. ''Bana artık Hacettepeli Nâzım" diyeceksiniz diyen İpek, ''Bugün Hacettepe kazanmış otizmli Nâzım işte benim. Çünkü canım Gönül öğretmenim 'Ben seni okuturum çocuğum dedi' diyerek duygularını dile getirdi.

Haber 01-09-2021 14:15

Hizmet-İş Sendikası, Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışanların geriye dönük haklarını talep etti

Hizmet-İş Sendikası, Hacettepe Üniversitesi hastanelerinde çalışanların geriye dönük haklarını talep etti

Yurthaber 31-08-2021 16:36

Koronavirüs aşılarını yaptırmayan 2 doktor virüs nedeniyle öldü

Koronavirüs tedavisi gören Operatör Dr. İlhami Atılgan (55) ve Patolog Dr. Murat Tad (49), Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. İki doktorun da koronavirüs aşılarını yaptırmadıkları belirtildi.

Haber 25-08-2021 23:56

Muğla'da yanan ormanlık alanlarda ekolojik tespit çalışması başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Araştırma Tescil Daire Başkanı Ümit Turan: - "Maki türlerinin köklerinde yeşermeler olduğunu, kızılçamların tohumlarının etrafa saçıldığını ve filizlenmelerin başladığını, taşların altında sürüngenlerimizin hala yaşadığını, böceklerin hala var olduğunu gördük" - Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Latif Kurt: - "Türkiye'de ilk kez böyle bir ekolojik kurtarma operasyonu yürütülüyor. Bu çalışmaları farklı üniversitelerden akademisyenlerle yürütüyoruz" - Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu: - "Yangın sırasında kapalı kalan kozalakların içindeki tohumlar ölmüyor. Bunu alanda da görebiliyoruz"

Yurthaber 16-08-2021 14:39

Anadolu Ajansı ve Hacettepe Üniversitesi Ar-Ge çalışmaları alanında iş birliği protokolü imzaladı

Makine öğrenmesi ve yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı protokol, ulusal ve uluslararası projelere, Anadolu Ajansı ve Hacettepe Üniversitesinin birlikte katılmalarına imkan sağlayacak

Yurthaber 01-07-2021 13:40

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarih vererek riski açıkladı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanmadan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiği sorusuna yanıt verdi. Ceyhan, "Temel kuralımız kademeli normalleşme olmalı. Bir de bütün tedbirleri kaldırıp 29 Nisan öncesi gibi yaşamaya başlarsak kaçınılmaz bir artış dönemi yaşanır." dedi. Ceyhan ayrıca, "Azalmada hızlanma bekliyoruz. 5 binin altına da inilebilir" ifadelerini de kullandı.

Haber 10-05-2021 20:26

Doç. Dr. Nejat Altıntaş kimdir? Nejat Altıntaş kaç yaşında ve uzmanlığı ne?

Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Uyku ve Göğüs hastalıkları alanında eğitimini tamamlamıştır. Pandemi sürecinde çıktığı programlarda önemli açıklamalar yaparak, halkın da araştırdığı isimlerden biri olan Nejat Altıntaş, 3 Mayıs tarihinde Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programına konuk oldu. Nejat Altıntaş, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Peki, Doç. Dr. Nejat Altıntaş kimdir?

Haber 03-05-2021 11:21

Nurseli İdiz kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Türk tiyatrosunun ve sinemasının usta oyuncularından Nurseli İdiz, son günlerde çok sık gündeme gelen ünlüler arasında yer alıyor. Birçok farklı yapım ile ekranlara gelen Nurseli İdiz, özellikle Bir Varmış Bir Yokmuş, Kınalı Kar ve Ankara'nın Dikmeni gibi büyük yapımlarda oynadı.

Magazin 24-03-2021 10:10

Levent Ülgen kimdir? Menajerimi Ara’ya konuk olan Levent Ülgen kaç yaşında, nereli?

Ekranların ilgiyle takip edilen dizi Menajerimi Ara’nın yeni bölümünde Levent Ülgen’in de rol alacağının öğrenilmesinin ardından ünlü isimle alakalı araştırmalar hızlandı. Çok sayıda kişi Levent Ülgen kimdir sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, Levent Ülgen kaç yaşında, nereli?

Magazin 27-02-2021 16:54

Koronavirüs geçiren çocuklarda görülüyor! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan MIS-C hastalığı uyarısı

Koronavirüs geçiren çocuklarda görülen ölümcül MIS-C hastalığının (Çocuklarda çoklu sistem inflamatuarı) ülke genelinde 100'ün üzerinde çocukta tespit edildiği, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Çocukta 5 günden uzun süren ateş, deride morarma, döküntü, organlarda fonksiyon bozukluğu, göğüs ağrısı, karın ağrısı varsa acil hastaneye müracaat edilmesi lazım" dedi.

Haber 25-02-2021 11:20

Kahreden haber! Kayıp tıp fakültesi öğrencisinin cansız bedenine ulaşıldı

Hacettepe Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Kaan Şimşek, ailesiyle yazlık evlerine gittiği Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Kocaköy köyünde kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda kayıp Şimşek'in cansız bedenine ulaşıldı.

Haber 04-02-2021 15:27

Türkiye'de koronavirüs aşısı ne zaman kullanılacak? Tarih verdi

Çin'de üretilen Covid-19 aşısının Türkiye'de gönüllü uygulamalarının koordinatörlüğünü yürüten Hacettepe Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, aşı uygulanan gönüllülerde şimdiye kadar ciddi bir yan etkiye rastlanmadığını söyledi. Prof. Dr. Akova, "Yılbaşından sonraki zamanda Türkiye'de bu aşının kullanılabilir olacağını zannediyorum" dedi.

Haber 08-10-2020 11:45

İşte Türkiye'deki en iyi üniversiteler! İlk sırada Hacettepe yer aldı

Türkiye'deki 166 üniversitenin akademik performansının sıralandığı ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) açıkladığı listede Hacettepe ülkenin en iyi üniversitesi olurken ODTÜ ikinci, İTÜ ise üçüncülüğü elde etti.

Haber 04-10-2020 17:33

Türkiye'deki koronavirüs aşısında yeni gelişme! İkinci doz yapıldı

Hacettepe Üniversitesi'nde Çin'de üretilen koronavirüs aşısının ilk dozunun gönüllülere uygulanmasının üzerinden 14 gün geçti. Prof. Dr. Murat Akova, 30 gönüllünün aşılandığını, bunlardan 3'üne bugün ikinci aşının yapıldığını belirterek, aradan geçen sürede ciddi bir yan etkinin görülmediğini söyledi.

Haber 30-09-2020 18:09

Hacettepe Üniversitesi, güz yarıyılında hibrit veya uzaktan eğitim uygulayacak

Hacettepe Üniversitesi, güz yarıyılında hibrit veya uzaktan eğitim uygulayacak

Yurthaber 11-09-2020 20:20

Hacettepe Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir?

Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Hacettepe Üniversitesi yeni rektörü olmasının ardından en fazla araştırılan isimler arasına girdi. Peki, Hacettepe Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran kimdir? Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran nereli? İşte Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran hakkında merak edilenler...

Haber 25-06-2020 01:03

Koronavirüs belirtileri nelerdir? Hacettepe Üniversitesi hazırladı: Gün gün koronavirüs belirtileri

Hacettepe Üniversitesi, koronavirüse karşı dikkat çekmek için koronavirüs belirti takvimi hazırladı. Buna göre, hasta 1'inci ve 3'üncü gün soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler yaşıyor. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebiliyor. Hastanın bağışıklığı zayıfsa mide bulantısı ve ishal de görülebiliyor. İşte bilmeniz gereken gün gün koronavirüs belirtileri...

Haber 23-03-2020 11:20

Hacettepe'den koronavirüs kararı! Ameliyatlar ve randevular durdu

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Hastaneleri bünyesinde, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilişkin alınması gereken önlemler kapsamında, ikinci bir duyuruya kadar zorunlu olmayan tüm ameliyatlar ve poliklinik randevuları durduruldu, verilmiş randevular iptal edildi.

Haber 16-03-2020 16:38

Depremle gelen kalp krizi riski

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. A. Tulga Ulus: - "Deprem gibi bir anda aşırı stres ve korku ile karşılaşan kişinin, önceden koroner arterlerinin tıkalı/daralmış olması halinde, kan, kalbe ve beyne ulaşmayabilir. Bu da kalp krizi veya inmeye yol açar" -"Eğer o anda aspirin alma şansınız varsa 1 adet aspirini çiğneyin ya da öksürerek kalbi uyarın. Öksürerek kalp atışlarınızı düzene sokmaya ya da normalleşmesini sağlamaya çalışın. Öksürmek kalbe elektroşok etkisi yapar"

Haber 26-01-2020 14:04

Engelli çalışanlar için Bir İşaretin Yeter projesi başlatıldı

ASO Başkanı Özdebir: - "Projeyle metal sektöründe çalışan ve istihdam edilecek işitme engellilere yönelik teknik işaret dilinin geliştirilmesi hedefleniyor" - Türk Traktör AŞ Genel Müdürü Özüner: - "Bu projeyle amacımız engelli çalışanlara fırsat eşitliği yaratmak"

Yurthaber 22-01-2020 13:04

Makineye bağlı yaşayan oğlu için organ bağışı çağrısında bulundu

Ankara'da kalp kapağı ameliyatı sonrası kalbi duran ve makineye bağlanarak hayata tutunan 16 yaşındaki Cemal Azboy, uygun donör bulununca ameliyata alındı, ancak verici kalpte enfeksiyon tespit edilince nakil gerçekleşmedi - Tekrar makineye bağlanan oğlu için organ bağışı çağrısında bulunan anne Hatice Demir: - "Çok üzgünüm, 'nakil olacak diye' çok umutlanmıştım. Sevincim kısa sürdü ama umudumu kaybetmiyorum. İnşallah oğlum bir an önce sağlığına kavuşacak"

Haber 12-01-2020 18:28

Hacettepe, yerli ilaç, aşı ve tıbbi cihaz üretimi için kolları sıvadı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen: - "Kanser hastalığına yönelik ilaç üretmek, nadir hastalıklar için formülasyon geliştirmek ve tıbbi sensör üretmek için TÜBİTAK'a proje sunduk" - "Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB ile ürüne yönelik projeler geliştirmek ve birlikte Sağlık Vadisi, Sağlık Teknokent'i kurmak amacıyla görüşmeleri başlattık"

Yurthaber 10-01-2020 11:20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

"İhracatımız bu yıl 180 milyar doları aşacak"

Yurthaber 23-12-2019 14:00

Gebelikte ilaç kullanımında dudak ve damak yarığı riski

Hacettepe Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Figen Özgür, dudak ve damak yarığının önlenmesinde gebeliğin dördüncü ve on ikinci haftaları arasında bilinçsizce ilaç, hatta vitamin kullanılmamasının önemli bir etken olduğunu bildirdi.

Trend 19-12-2019 11:11

Telefonlarınıza akıllı dokunun uyarısı

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Başgöze: - "Kişi günlük ortalama 2 bin 619 kere telefona dokunuyor. Bu, otomatikleşen ve problemli bir davranışın, hayatımızı tamamen akıllı telefona bağladığımızın bir göstergesidir" - "Kişi sosyal aktivitelerini sadece dijital dünyaya bağlamamalı, dijital dünya dışında bir sosyal aktivitesi mutlaka olmalı"

Finans 11-12-2019 11:31

Görsel-İşitsel Medyaya Engelsiz Erişimde Kalite Çalıştayı düzenlendi

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar: - "Türkiye, işitme engellileri toplumun dışına itmeme adına RTÜK'ün öncülüğünde önemli bir adım attı. Onların haberleşme ihtiyaçlarını karşılamak için medya hizmetlerinde işaret dili veya yazıyla gösterilmesi zorunlu hale geliyor. Bu konuda yetişmiş elemanlara, belki teknolojiye ihtiyaç var. Bu konuda kaliteyi yükseltmemiz lazım"

Haber 09-12-2019 14:29

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Haber 05-12-2019 16:14

Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Bozer, son yolculuğuna uğurlandı

Eski Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Bozer, son yolculuğuna uğurlandı

Yurthaber 08-11-2019 15:29

Hacettepe Üniversitesinin eski rektörü Prof. Dr. Yüksel Bozer vefat etti

Bozer'in cenazesi, yarın saat 10.30'da üniversitenin Sıhhiye yerleşkesinde düzenlenecek törenden sonra Kocatepe Camisi'nde öğlen kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek

Haber 07-11-2019 12:51

1. Uluslararası İnformal Öğrenme Kongresi

Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde Nevşehir'de düzenlenen kongreye, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD, Almanya, Çekya, Slovakya ve İsrail'den akademisyenler katılıyor - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz: - "Sınıf dışı öğrenme olarak tanımlanacak olan yerler; müzeler, sanat merkezleri, kamu kurumları, akarsular gibi düşünebileceğimiz her türlü dış ortamdır. Bunların hepsi de literatürde informal öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen öğrenmelerin, sınıf ortamındaki öğrenimlerle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Yurthaber 01-11-2019 14:11

1. Uluslararası İnformal Öğrenme Kongresi

Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde Nevşehir'de düzenlenen kongreye, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD, Almanya, Çekya, Slovakya ve İsrail'den akademisyenler katılıyor - Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz: - "Sınıf dışı öğrenme olarak tanımlanacak olan yerler; müzeler, sanat merkezleri, kamu kurumları, akarsular gibi düşünebileceğimiz her türlü dış ortamdır. Bunların hepsi de literatürde informal öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen öğrenmelerin, sınıf ortamındaki öğrenimlerle birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum"

Haber 01-11-2019 14:11

Gençlerin Belkıs Annesi bedeni ile bilime ışık olacak

Kurduğu "Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı" aracılığıyla yaklaşık 120 öğrenciye eğitim, sanat bursu ve yaşam alanı sağlayan, öğrencilerinin "annemiz" ve "ablamız" dediği Belkıs Güneş'in bedeni artık geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bilimsel çalışmalara ışık olacak - Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 68 yaşında hayata gözlerini yuman Güneş için, üniversitede ailesi ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi - Öğrencilerinden psikolog Burçin Cihan: - "Bize değerli insanlar olduğumuzu gösterdi. Biz onun sayesinde kendimizi yalnız hissetmedik, bugün de başkalarının kendilerini yalnız hissetmemeleri için hepimiz sorumluluk alıyoruz. Bu Belkıs Abla sayesinde" - Öğretmen Öznur Arslan: - "Vakfa geldiğinde benliğini bulamamış bir kız çocuğu vardı ya, o kız çocuğu Belkıs Abla sayesinde kendi benliğini elde etti. Belkıs Ablanın öğrettikleri sayesinde öğretmen oldu" - HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun: - "Belkıs Güneş, eğitim hayatına burada da devam edecek. Kendisi sadece hayattayken değil, sonrasında da tıp eğitimine büyük katkı sağlayacak"

Haber 30-09-2019 11:23

Gençlerin Belkıs Annesi bedeni ile bilime ışık olacak

Kurduğu "Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı" aracılığıyla yaklaşık 120 öğrenciye eğitim, sanat bursu ve yaşam alanı sağlayan, öğrencilerinin "annemiz" ve "ablamız" dediği Belkıs Güneş'in bedeni artık geleceğin hekimlerinin yetişmesi için bilimsel çalışmalara ışık olacak - Bedeninin kadavra olarak Hacettepe Üniversitesine verilmesini vasiyet eden ve 68 yaşında hayata gözlerini yuman Güneş için, üniversitede ailesi ve öğrencilerin katılımıyla tören düzenlendi - Öğrencilerinden psikolog Burçin Cihan: - "Bize değerli insanlar olduğumuzu gösterdi. Biz onun sayesinde kendimizi yalnız hissetmedik, bugün de başkalarının kendilerini yalnız hissetmemeleri için hepimiz sorumluluk alıyoruz. Bu Belkıs Abla sayesinde" - Öğretmen Öznur Arslan: - "Vakfa geldiğinde benliğini bulamamış bir kız çocuğu vardı ya, o kız çocuğu Belkıs Abla sayesinde kendi benliğini elde etti. Belkıs Ablanın öğrettikleri sayesinde öğretmen oldu" - HÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun: - "Belkıs Güneş, eğitim hayatına burada da devam edecek. Kendisi sadece hayattayken değil, sonrasında da tıp eğitimine büyük katkı sağlayacak"

Yurthaber 30-09-2019 11:22

Dünya Hasta Güvenliği Günü etkinliği

Dünyada ilk kez kutlanan Dünya Hasta Güvenliği Günü ve Sağlıkta Simülasyon Haftası kapsamında Hacettepe Üniversitesinde açık hava etkinliği gerçekleştirildi - Etkinlikte damar yolu açma, temel yaşam desteği, sanal hasta uygulaması gibi konularda hastalara, yakınlarına ve öğrencilere bilgilendirme yapıldı

Haber 17-09-2019 14:28

Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesinden iş birliği

Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında beyaz eşya ürünlerinde bulunan yapay zekaya sahip teknolojiler öğrenciler ve Vestel mühendisleri tarafından daha da geliştirilecek

Yurthaber 30-08-2019 12:00

Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesinden iş birliği

Vestel Beyaz Eşya ve Hacettepe Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında beyaz eşya ürünlerinde bulunan yapay zekaya sahip teknolojiler öğrenciler ve Vestel mühendisleri tarafından daha da geliştirilecek

Finans 30-08-2019 11:58

Hacettepe Üniversitesinin bölüneceği iddiası

Yükseköğretim Kurulu: - "Kurulumuzda bu kapsamda bir çalışma yapılmadığı gibi bu haberlere mesnet teşkil edebilecek başkaca herhangi bir girişim de bulunmamaktadır"

Yurthaber 06-08-2019 12:36