Hacibektas I Veli Anma Kultur Ve Sanat Etkinlikleri Haberleri

Hazreti Mevlana vefatının 750. yıl dönümünde Kütahya’da anıldı

Türk-İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi için vefatının 750. yılında Kütahya Mevlana Araştırmaları Kültür Sanat Derneği tarafından anma programı düzenlendi.

Yurthaber 2023-12-11 07:52:13

Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nde 8 günde 135 binden fazla ziyaretçi ağırlandı

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ni, 60. Ulusal, 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin gerçekleştirildiği 8 günlük süreçte 135 binden fazla kişi ziyaret etti.

Yurthaber 2023-08-22 12:09:02

Kılıçdaroğlu, Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde konuştu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün Hacı Bektaş Veli'nin söylediklerinden çok uzaktaysak, o güzellikleri nerede yitirdiysek onları arayıp bulmalıyız." dedi.

Yurthaber 2023-08-17 08:09:46

10 Kasım resmi tatil mi, okullar tatil olacak mı? 10 Kasım ile ilgili Resmi Gazete bilgileri!

10 Kasım Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümüdür. Ulu Önder Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yurt genelinde anma etkinlikleri düzenlenecek. Birçok vatandaş Anıtkabir'e ziyarette bulunacak. Öte yandan birçok veli ve öğrenci "10 Kasım resmi tatil mi, okullar tatil olacak mı?" soru ve konu başlıklarını internette araştırıyor. Resmi Gazete'de konuya ilişkin yayımlanan bilgiler ve 10 Kasım'da okullar ile ilgili detaylar haberimizde...

Egitim 2022-11-07 10:26:40

Kılıçdaroğlu Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinde konuştu:

"Hünkar bu şehrin ilim, cömertlik, utanma duygusu, sabır, kanaat, korku ve edep ilkeleri ile korunduğunu söyler. Hünkarın bu inanışı ışığında hem kendi yüreğimizi hem de ülkemizi yani toplumsal, siyasal, kültürel, tarihsel kalbimizi yeniden sağlıklı kılmalıyız. Öfkeden arındırmalıyız" - "Bizler, kişisel hırslarımızdan ihtiralarımızdan arınmalıyız. İyilikte ve adalette yarışmalı ve bunun mücadelesini vermeliyiz. Helalleşmeli, kucaklaşmalı ve barışmalıyız" - "Aslan ile ceylanın bir arada huzur ve güven içinde kardeşçe yaşayacağı bir ülkeyi el birliği ile kuracağız, kurmalıyız. 85 milyon birlikte kurmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet'imizi ikinci yüzyılında Allah’ın izniyle demokrasi ile taçlandıracağız"

Yurthaber 16-08-22 23:41

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'Hacı Bektaş Veli Anma Etkinlikleri' genelgesi

İçişleri Bakanlığı, Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi nedeniyle 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli'yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.

Haber 28-07-22 13:14

Ahi Evran’ın vefaatının 760. yılı nedeniyle mevlid okutulacak

Kırşehir’de, 2021 Ahi Evran’ı Anma Yılı etkinlikleri kapsamında Ahi Evran Veli için mevlid okunacak.Kırşehir Esnaf Ve Sanatkarlar Birliği Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğinde planlanan mevlid programı Cuma Namazı öncesi merhumun türbesinin de bulunduğu ve Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi olan Ahi Evran Camiinde gerçekleştirilecek.

Yurthaber 01-04-21 10:36

Diyarbakır’da Said Nursi’yi anma etkinliği düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, mart kültür-sanat etkinlikleri kapsamında vefatının 61’inci yıl dönümü dolayısıyla Said Nursi’yi andı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının düzenlediği, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mart kültür-sanat takvimi, gerçekleşen etkinliklerle devam ediyor.

Yurthaber 24-03-21 13:42

Çanakkale Zaferi’ni tiyatroya taşıdılar

Yozgat’ın Sorgun Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Belediye bünyesinde staj yapan öğrenciler ve belediye personelleri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “Kınalı Hasan” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.İlyas Arslan Kültür ve Sinema Salonunda sahnelenen oyuna Sorgun Belediye Başkan Vekili Beşir Karslıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Serdar Okcu, İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Yeşil ve Muaz Ağan, Şoförler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Kaplan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdal Kaygusuz ve davetliler katıldı.Tarihin en büyük ve en önemli savaşlarından ve aynı zamanda Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı’nı anlatan “Kınalı Hasan” adlı tiyatro oyununda, şehadete sevdalı bir milletin kahramanlıkları anlatıldı.

Yurthaber 17-03-21 16:56

‘Akif Olmak’ adli tiyatro oyunu Nevşehir’de sahnelenecek

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Nevşehir’de “Akif Olmak” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ etkinlikleri nedeniyle program düzenlenecek.12 Mart 2021 Cuma Günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan programda İstiklal Marşımızın yazarı olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatının konu edindiği ‘Akif Olmak’ adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.Saat 14.00’da başlayacak ve Nevşehir Belediyesi’nin webtv kanalı olan tvnev’in sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak olacak oyunun başrollerinde Cem Kurtoğlu, Sefa Kırgız, Emre Uluocak ve Doruk Şengezer yer alıyor.

Yurthaber 05-03-21 09:31

Şehit Kamil unutulmadı

Şehadetinin 101’inci yıl dönümünde Şehit Kamil’i Anma Etkinlikleri kapsamında kurumlar arası işbirliği ile organize edilen ‘Şehitkamil’e Mektup’ Yarışması ve Şehit Kamil’i Anma Paintball Turnuvası’nda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.Antep Savunmasının simge isimlerinden Şehit Mehmet Kamil’in vefatının 101’inci yılı dolayısıyla Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil Belediyesi ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Şehit Kamil’e Mektup Yarışması ve Şehit Kamil’i Anma Paintball Turnuvası’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri Şehitkamil Sanat Merkezi’nde (ŞNS) düzenlenen törenle verildi.Şehit Kamil’e Mektup Yarışması’nda ortaokullar ve liseler kategorisinde dereceye giren 10 öğrenci ile Şehit Kamil’i Anma Paintball Turnuvası’nda 2 farklı kategoride 40 farklı takım arasında ilk 3 dereceye girmeyi başaran 42 lise ve üniversite öğrencisi, ödüllerini Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın elinden aldılar.

Yurthaber 10-02-21 15:33

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88’inci yıl dönümü

SANKO Sanat Galerisi’nde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’i ziyaretlerinin 88’inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında “Etem Çalışkan Çizgileri ile Atatürk Portreleri” sergisi açıldı.Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portreleri, pandemi önlemlerine uygun olarak maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak şubat ayı sonuna kadar gezilebilecek.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’e gelişlerinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında SANKO Holding tarafından düzenlenen sergide, Türkiye’nin ünlü Atatürk Ressamı, asırlık çınar Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portrelerinden seçilen 16 resim ve fotoğraf sanatseverlerle buluşturuldu.Etem Çalışkan’ın eserlerinin yanı sıra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 88 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, Gaziantep’in “Gazi”lik Madalyası fotoğrafı, Etem Çalışkan’ın 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nın siparişi üzerine üç yıllık bir çalışma sonucu el yazısıyla ile hazırladığı, 844 sayfadan oluşan ve 2002’de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “NUTUK” adlı eserinin orijinal baskısı ve Elmalılı Hamdi Yazır’ın “Kur’anı Kerim’in Türkçe Tefsiri’nin yine Etem Çalışkan tarafından dört yılda tamamı kaligrafik el yazması yazılan ve ilk olarak 1983’te bastırılan orijinal baskısı da yer alıyor.Bu arada, SANKO Sanat Galerisi’nde ve Konukoğlu Ailesi tarafından Atatürk Anı Müzesi olarak düzenlenmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi devredilen Antep evinde oluşturulan Atatürk Anı Müzesi’ni ziyaret edenlere de Etem Çalışkan’ın “Atatürk Portreleri” kartpostalları armağan ediliyor.Atatürk’ün Gaziantep Nüfusuna kaydedildiği Bey Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anı Müzesi’nde, Büyük Önder’in ziyaretine ilişkin özel armağanlar da sergileniyor.Etem ÇalışkanYeni yazı ile hat yapan Etem Çalışkan, Türkiye’de ders kitaplarında yer alan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı’nın yazımını yapan kişidir; fonda yer alan meşhur Atatürk portresinin de çizeridir.Anıtkabir’in inşası sırasında kitabelerin yazılmasında emeği geçen sanatçının en önemli çalışmaları arasında Atatürk’ün imzasını, Atatürk’e ait imzalara bakarak stilize etmesi, Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini yeni yazı ile yazması ve Nutuk’u kaligrafik olarak iki cilt halinde yazması yer alır.1928’de Tarsus’un Göçük Köyü’nde dünyaya geldi.

Yurthaber 26-01-21 17:16

Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin 88’inci yıl dönümü

SANKO Sanat Galerisi’nde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’i ziyaretlerinin 88’inci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında “Etem Çalışkan Çizgileri ile Atatürk Portreleri” sergisi açıldı.Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portreleri, pandemi önlemlerine uygun olarak maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak şubat ayı sonuna kadar gezilebilecek.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’e gelişlerinin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında SANKO Holding tarafından düzenlenen sergide, Türkiye’nin ünlü Atatürk Ressamı, asırlık çınar Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portrelerinden seçilen 16 resim ve fotoğraf sanatseverlerle buluşturuldu.Etem Çalışkan’ın eserlerinin yanı sıra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 88 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları, Gaziantep’in “Gazi”lik Madalyası fotoğrafı, Etem Çalışkan’ın 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nın siparişi üzerine üç yıllık bir çalışma sonucu el yazısıyla ile hazırladığı, 844 sayfadan oluşan ve 2002’de yayımlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “NUTUK” adlı eserinin orijinal baskısı ve Elmalılı Hamdi Yazır’ın “Kur’anı Kerim’in Türkçe Tefsiri’nin yine Etem Çalışkan tarafından dört yılda tamamı kaligrafik el yazması yazılan ve ilk olarak 1983’te bastırılan orijinal baskısı da yer alıyor.Bu arada, SANKO Sanat Galerisi’nde ve Konukoğlu Ailesi tarafından Atatürk Anı Müzesi olarak düzenlenmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi devredilen Antep evinde oluşturulan Atatürk Anı Müzesi’ni ziyaret edenlere de Etem Çalışkan’ın “Atatürk Portreleri” kartpostalları armağan ediliyor.Atatürk’ün Gaziantep Nüfusuna kaydedildiği Bey Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anı Müzesi’nde, Büyük Önder’in ziyaretine ilişkin özel armağanlar da sergileniyor.Etem ÇalışkanYeni yazı ile hat yapan Etem Çalışkan, Türkiye’de ders kitaplarında yer alan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşı’nın yazımını yapan kişidir; fonda yer alan meşhur Atatürk portresinin de çizeridir.Anıtkabir’in inşası sırasında kitabelerin yazılmasında emeği geçen sanatçının en önemli çalışmaları arasında Atatürk’ün imzasını, Atatürk’e ait imzalara bakarak stilize etmesi, Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini yeni yazı ile yazması ve Nutuk’u kaligrafik olarak iki cilt halinde yazması yer alır.1928’de Tarsus’un Göçük Köyü’nde dünyaya geldi.

Yurthaber 26-01-21 17:16

Aşı ile birlikte pandeminin yaşamdan gideceği vurgusu

Malatya İnönü Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Adem Köse, toplumun yüzde 80`i aşılanarak bağışıklık oranı yüzde 60-65 olmasıyla birlikte pandeminin artık yavaş yavaş yaşamdan gideceğini söyledi.İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında “Covid-19 Enfeksiyonu Korunma ve Kontrol” semineri çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Yurthaber 29-12-20 12:59

‘Mevleviliğin Hat Sanatına Yansımaları’ sergisi Beyoğlu’nda açıldı

Beyoğlu’nda Şeb-i Arus ‘Mevlana’yı Anma Haftası’ kapsamında düzenlenen Meşk-i Mevlâna ‘Mevleviliğin Hat Sanatına Yansımaları’ sergisi sanatseverlerle buluştu.Geçmişten günümüze kültür ve sanatın merkezi olma unvanını koruyan Beyoğlu’nda Şeb-i Arus ‘Mevlana’yı Anma Haftası’ etkinlikleri başladı.

Yurthaber 17-12-20 15:39

Yeşilyurt Belediyesi erdem okulları, pandemi tedbirleriyle faaliyetlerine devam ediyor

Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Yeşeren Tohumlar’ projesi adı altında Kiltepe Meslek Edindirme Merkezi ile Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde faaliyetlerine devam eden Erdem Okullarını ziyaret ederek, Kuran’ı Kerim, Nezaket Kuralları ve Değerler Eğitimi gibi farklı alanlarda eğitim gören çocukları ziyaret etti.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ teması olarak ilan ettiği 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiği Erdem Okullarının çocukların zihinsel, ruhsal, kişisel, sosyal ve psikolojik yönden en doğru şekilde yetişmelerine katkı sunduğunu söyledi.Çınar çocuklarla tek tek ilgilendi, yapılan çalışmaları incelediÇocuklarla yakından ilgilenip sohbet eden Çınar, verilen eğitimler hakkında kurs idarecilerinden bilgiler alıp, yanında getirdiği maske ve boyama kâğıtlarını çocuklara hediye etti.Neşeli anların yaşandığı ziyaret sırasında çocuklar, el becerilerinin gelişmesi adına yaptıkları güzel çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile paylaştılar.“Siz bu ülkenin aydınlık yüzleri, umut vaat eden geleceğisiniz”Erdem Okulları eğitim programlarının Kiltepe Meslek Edindirme Merkezi ile Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde pandemi kuralları altında yeniden başladığını belirten Çınar, “Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız 2020 Yılı Mevlid-i Nebi Haftasını ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ teması olarak ilan etti.

Yurthaber 30-10-20 15:13

Eskihisar Kalesi’nde Kur’an tilaveti

Eskihisar Kalesi’nde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi İmam Hatipleri ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmalarında dereceye giren hatiplerin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti büyük ilgi gördü.Gebze’nin tarihi yapılarından Eskihisar Kalesi’nde Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Ay Işığında Kültür Sanat Akşamları etkinlikleri Kur’an-ı Kerim tilaveti ile büyük bir ahenk oluşturdu.

Yurthaber 24-08-20 11:37

Hacıbektaş Anma Kurulu: Etkinlikler için yapılan görüşmelerden çekiliyoruz

Hacıbektaş Anma Kurulu’ndan yapılan açıklamada, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri için yapılan görüşmelerden çekildikleri belirtildi.Açıklama şu şekilde:"Bilindiği üzere 56 yıldır her yıl düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu öncülüğünde, Alevi-Bektaşi Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla icra edilmektedir.Bu yıl düzenlenecek olan 57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nin icrası ile ilgili; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğü ile Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu olarak yaklaşık iki aydır görüşmeler yürütmekteyiz.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iki ay gibi kısa bir sürede hazırlamış olduğu etkinlik temasındaki eksik bilgilerin düzeltilmesini, dar zamana sıkıştırılan hazırlık çalışmasının daha uzun soluklu bir çalışmayla hazırlanmasını ve bu ortak çalışmanın 2021 yılında icra edilmesini belirterek, yapılan görüşmelerden Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu olarak çekilmiş bulunmaktayız.Bu yıl düzenlenecek olan 57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri programımız 7 Ağustos Cuma günü yayınlanacak olup; 56 yıldır olduğu gibi 16-17-18 Ağustos 2020 tarihinde, Hacıbektaş Belediyesi ve Anma Kurulu öncülüğünde, Alevi-Bektaşi Kurum ve Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olup; bunun dışında herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından gerçekleştirilecek her türlü etkinliğin alternatif olarak değerlendirileceğini bildirir, kamuoyunun takdirine sunarız."

Yurthaber 05-08-20 11:41

Gürün’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirildi

Sivas’ın Gürün ilçesinde darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri gerçekleştirildi.15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişimi sırasında ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerin aziz ruhları için Merkez Ulu Caminde öğle namazında Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Yurthaber 16-07-20 14:09

Şırnaklı çocukların teras etkinlikleri sevinci

Şırnak Gençlik Merkezinde gönüllü 15 eğitmen, evlerinde ziyaret ettikleri çocuklarla balkon ya da teraslarında çeşitli sanat, spor ve müzik etkinlikleri gerçekleştiriyor - Veli Yaşar Ürek: - "Eğitmenlerin çocuklarla aktivite düzenleyip onların enerjisini dışarıya atmasına vesile olması hem çocukları hem de bizleri rahatlattı"

Yurthaber 28-04-20 11:13

Gemlik’te müzik etkinlikleri devam ediyor

Gemlik Belediyesi ve Gemlik Kent Konseyi işbirliği ile her ay sanatın farklı bir dalında gerçekleştirilen “Orhan Veli, Gemlik’e Doğru Denizi Göreceksin, Sakın Şaşırma” kültür etkinlikleri, şubat ayında konserler ile devam ediyor.Müzik etkinlikleri, geçtiğimiz hafta Umurbey Celal Bayar Kültür ve Sanat Derneği konseri ile başladı.

Yurthaber 17-02-20 15:54

Etem Çalışkan’ın “Atatürk portreleri” sergisi

Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri” sergisi 7 Şubat’a kadar gezilebilecek.SANKO Holding’in düzenlediği sergide, Atatürk Portrelerinden seçtiği 20 resmini sanatseverlerle buluşturulduğunu belirten asırlık çınar Çalışkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 87 yıl önce gerçekleşen Gaziantep ziyaretleri sırasında çekilmiş fotoğrafları ve Gaziantep’in “Gazi”lik Madalyasının fotoğrafının da yer aldığını söyledi.

Yurthaber 03-02-20 11:03

SANKO Sanat Galeresi’nde Atatürk Portroleri sergisi açıldı

Atatürk’ün Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’nci yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında SANKO Sanat Galerisi’nde Etem Çalışkan Çizgileri ile “Atatürk Portreleri” sergisi açıldı.Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk portrelerinin, Gaziantepli sanatseverlerle buluştuğu sergi açılışına Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Ceyda Gürsel, dizi ve sinema oyuncusu Menderes Samancılar, SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, SANKO Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, İşletme Müdürü Taner Neng, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, mozaik sanatçısı Mehmet Yılmaz, AVM yetkilileri ve sanatseverler katıldı.

Yurthaber 25-01-20 09:17

Atatürk’ün Gaziantep’e Gelişinin 87’inci Yıldönümü

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Ocak 1933 günü Gaziantep’i ziyaretlerinin 87’inci yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında SANKO Sanat Galerisi’nde 24 Ocak Cuma günü “Etem Çalışkan Çizgileri ile Atatürk Portreleri” sergisi açılacak.Adı Atatürk ile özdeşleşmiş dünyaca ünlü ressam, hattat ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın birbirinden güzel Atatürk Portreleri, Gaziantepli sanatseverler ile buluşuyor.Etem Çalışkan’ın katılımı ile 24 Ocak Cuma günü saat 17.30’da açılacak sergi, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Şubat’a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

Yurthaber 22-01-20 10:41

Yozgat’ta ‘Gitme Ey Yolcu’ tiyatro oyunu sergilendi

Yozgat’ta Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası dolayısıyla “Gitme Ey Yolcu” isimli tiyatro oyunu başarılı oyuncu Ahmet Yenilmez’in tek kişilik performansı ile tiyatro severler ile buluştu.Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Gitme Ey Yolcu” isimli tiyatro oyununa Yozgat Valisi Kadir Çakır, Yozgat Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Tanışman, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak ve çok sayıda vatandaş katıldı.Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında sergilenen oyunda Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlere yer verildi ve günümüze göndermeler yapıldı.

Yurthaber 27-12-19 00:02

Mehmet Akif Ersoy Malatya’da anıldı

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri, Daire Başkanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin yer aldığı “Akif” isimli belgesel film gösterimi ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akif’i anlatan çok güzel bir belgesel hazırlanmış olduğunu belirterek, “Akif, gerçekten de büyük bir şair.

Yurthaber 24-12-19 14:35

Hüsn-i Hat sergisi OSM’de beğeniye sunuluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri Sanatçı Mustafa Cemil Efe’nin eserlerinden oluşan ‘Hazan ve Bahar’ isimli Hüsn-i Hat sergisi ile devam edecek.25 Aralık Çarşamba günü Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) gerçekleştirilecek serginin açılışı saat 18.00’da yapılacak.

Yurthaber 24-12-19 13:04

Mahşer-i Cümbüş tiyatro oyunu Nevşehir’de sahnelenecek

Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, Nevşehir’de tiyatroseverler ile buluşacak.Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Tiyatro Geceleri’ etkinlikleri çerçevesinde, çeşitli televizyon kanallarında da gösteriler sunan tiyatroculardan oluşan Mahşer-i Cümbüş topluluğu grupla aynı adı taşıyan oyunlarını 11 Ocak 2020 Cumartesi günü sahneleyecek.Kadrosunda Burak Satıbol, Özlem Türay, Ayça Işıldar Ak, Ayhan Taş, Yiğit Arı, Fatih Günay, Güray Özcan gibi oyuncuların yer alan ve Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 19.30’da sahnelenecek oyunda Mahşer-i Cümbüş grubu doğaçlama oyunları ile izleyenlere keyifli anlar yaşatacak.‘MAHŞER-İ CÜMBÜŞ HAKKINDA’2001 yılı Mayıs ayında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Mahşer-i Cümbüş, aynı yıl Eylül ayında Ankara Tenedos Kafe’de “Tiyatro Sporu” gösterilerine başladı.Mahşer-i Cümbüş 2003 yılının ağustos ayında İstanbul’a taşınarak faaliyetlerini İstanbul’da sürdürdü.

Yurthaber 23-12-19 10:58

Mehmet Akif Ersoy’un anısına seslendirilen şiir tıklanma rekoru kırıyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde Emet Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve sosyal medyada paylaşıldığı andan itibaren büyük ilgi gören Mehmet Akif Ersoy’un ’’Atiyi karanlık görerek azmi bırakmamak’’ şiiri tıklanma rekoru karıyor.Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında hazırlanan şiiri politika, sanat, eğitim ve iş dünyasının ünlü isimleri seslendirdi.Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, Dünyaca ünlü Yazar Gülten Dayıoğlu ve Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, kendi sesleriyle şiiri okudular.

Yurthaber 20-12-19 08:32

Söyleşi ve imza günü programı Alicanlar Konağı’nda devam edecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Eşref-i Mahlukatı Anlamak’ kitabının söyleşi ve imza günü programı ile devam edecek.18 Aralık Çarşamba günü Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilecek etkinlikte ‘Eşref-i Mahlukatı Anlamak’ kitabının yazarı Melikşah Sezen, kültür sanat dostları ile buluşacak.

Yurthaber 17-12-19 12:36

MEB'den okullara Yerli Malı Haftası'nda yerli üretim vurgusu

Milli Eğitim Bakanlığı, "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı bu sene okullarda yeni bir bakış açısıyla "yerli üretim" temalı etkinliklerle kutluyor - 12-18 Aralık tarihlerini kapsayan Yerli Malı Haftası'nda okullar, Türkiye'de üretilen ve yurt dışına satılan ürünlerin tanıtımının yapılması, veli bilgilendirme toplantıları, konferanslar gibi etkinliklere imza atacak - Okullarda bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında Türk vatandaşlarınca geliştirilen bilim-teknoloji ürünlerinin ve bu başarıların tanıtıldığı "Biz Başardık" köşeleri oluşturulacak - Yerli üretimin önemi konusundaki çalışmalar "Yerli Malı Haftası" etkinlikleri ile sınırlı kalmayacak, eğitim-öğretim yılı süresince de devam edecek

Haber 14-12-19 11:01

Ülkü Ocaklarından Alparslan Türkeş fotoğraf sergisi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yozgat İl Başkanlığı tarafından Milliyetçi Hareket Partisi’nin merhum lideri Alparslan Türkeş’i anma etkinlikleri kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.Yozgat Ülkü Ocakları tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma etkinlikleri kapsamında Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde fotoğraf sergisi açıldı.

Yurthaber 08-12-19 15:14

Mevlid-i Nebi Haftasında İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Aile” temalı konferans düzenlendi

Kırşehir’de Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta ’Peygamberimiz ve Ailele’ anlatıldı.Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen konferansa Vali İbrahim Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Yurthaber 13-11-19 14:45

Konyaaltı TSM’den Atatürk’ü Anma Konseri

Konyaaltı Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği anma konseri düzenledi.Konyaaltı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Ulu Önder Atatürk’ü Anma Konseri ile Nazım Hikmet ve Fuar Merkezinde sahne aldı.

Yurthaber 11-11-19 14:05

10 Kasım Atatürk’ü anma günü etkinlikleri

Eskişehirli ressam Cenk Sezer’in, SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı “Atatürk Portreleri’ temalı resim sergisi 15 Kasım’a kadar gezilebilecek.SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü etkinlikleri kapsamında, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.Atatürk’e duyduğu büyük saygı ve sevginin kendisine Atatürk’ün resimlerini yapması için ilham kaynağı olduğunu belirten Sezer, “Çok özel bir insanın portresini çalışmak, büyük bir sorumluluktu.

Yurthaber 09-11-19 10:07

İBB'den 10 Kasım'da Atatürk'ü anma etkinlikleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yılında, Eyüp Sultan Camisi'nde Mevlid-i Şerif okutulacak, Üsküdar Karacaahmet Sultan Cemevi'nde de lokma ve şerbet dağıtılacak. İstanbul'un 13 raylı sistem hattının tamamı da 09.05'te Atatürk için duracak. İBB, 10 Kasım akşamı CRR'de Atatürk'ü Anma Gecesi düzenleyecek.

Haber 08-11-19 13:26

Bezirhane’de ‘Notalardaki Vatan Aşkı’ konser ve söyleşisi düzenlendi

Bezirhane Buluşmaları kapsamında Nevşehir’e gelen Bas Bariton Burak Bilgili ve Piyanist Gökhan Aybulus, “Notalardaki Vatan Aşkı” başlıklı etkinlikte konser verdi.Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Argos Kültür Sanat tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Bezirhane Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında gerçekleşen konsere; Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 25-10-19 16:31

Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz eseri “Reis Bey” NEVÜ’de sahnelendi

Necip Fazıl Kısakürek’in unutulmaz eseri Reis Bey, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de sahnelendi.Nevşehir Valiliği, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde “Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek”i anma programı çerçevesinde Ankara Devlet Tiyatroları üstadın unutulmaz eserlerinden “Reis Bey” konulu tiyatro oyununu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Damat İbrahim Paşa Salonunda sahneledi.Usta tiyatro sanatçısı Özer Tunca’nın yönettiği ve taş kalpli bir ağır ceza reisinin vicdan muhasebesinin gözler önüne serildiği tiyatro gösterisi, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Yurthaber 10-10-19 10:24

Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi

Albaraka Türk, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon'da "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi"ni sanatseverlerle buluşturdu - Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ: - "Sanatın evrensel dilini güçlendirmek ve yaymak amacıyla Albaraka Türk olarak uzun yıllardır desteklediğimiz en önemli sanat dallarından birisi Hüsn-i hat sanatıdır"

Yurthaber 01-10-19 16:46

Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi

Albaraka Türk, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon'da "Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi"ni sanatseverlerle buluşturdu - Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Hasan Altundağ: - "Sanatın evrensel dilini güçlendirmek ve yaymak amacıyla Albaraka Türk olarak uzun yıllardır desteklediğimiz en önemli sanat dallarından birisi Hüsn-i hat sanatıdır"

Haber 01-10-19 16:43

Prof. Dr. Nabi Avcı’dan Anadolu Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Günü konferansı

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Demokrasilerde Katılım, Hak ve Sorumluluk” konferansı Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu’nda düzenlenen konferansa Eskişehir Milletvekili Prof.

Yurthaber 11-09-19 16:30

Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ne ziyaretçi akını

Nevşehir'deki külliyeyi, "Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri"nin gerçekleştirildiği 3 günde 97 bin 682 kişi ziyaret etti

Yurthaber 19-08-19 13:16

Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ne ziyaretçi akını

Nevşehir'deki külliyeyi, "Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri"nin gerçekleştirildiği 3 günde 97 bin 682 kişi ziyaret etti

Haber 19-08-19 13:14

Hacıbektaş'a ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor - Ziyaretçiler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ndeki müze, aşevi ve "pir evi"ni geziyor

Yurthaber 17-08-19 11:41

Hacıbektaş'a ziyaretçi akını

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor - Ziyaretçiler, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Hacı Bektaş Veli Külliyesi'ndeki müze, aşevi ve "pir evi"ni geziyor

Haber 17-08-19 11:37

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "O elinde kılıçla değil, aydınlanma meşalesiyle Anadolu'ya gelmiştir. Yaşamı boyuncu hep hakkı, hukuku ve adaleti savunmuştur. Toplum onun güvercin ruhu ile Anadolu'ya geldiğini kabullenmiştir. Çünkü o barışın, huzurun, birlikte yaşamının öncüsü olmuştur. Kimseyi ötekileştirmemiştir. O kendi deyimiyle 72 milleti bir saymıştır" - "Üzülerek söylüyorum ki istatistiklere göre savaş ve açlık nedeniyle açlık çeken çocukların büyük bölümü yine Müslümanların çocukları. Demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, toplumsal eşitlik, adalet gibi temel kavramlarda Müslüman ülkeler üzülerek söyleyeyim perişanlığı yaşıyor. Dilerim yaşanan acı ve yaşanan kanlar son bulur ve İslam dünyasına da huzur ve adalet gelir"

Haber 16-08-19 14:05

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: - "O elinde kılıçla değil, aydınlanma meşalesiyle Anadolu'ya gelmiştir. Yaşamı boyuncu hep hakkı, hukuku ve adaleti savunmuştur. Toplum onun güvercin ruhu ile Anadolu'ya geldiğini kabullenmiştir. Çünkü o barışın, huzurun, birlikte yaşamının öncüsü olmuştur. Kimseyi ötekileştirmemiştir. O kendi deyimiyle 72 milleti bir saymıştır" - "Üzülerek söylüyorum ki istatistiklere göre savaş ve açlık nedeniyle açlık çeken çocukların büyük bölümü yine Müslümanların çocukları. Demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, toplumsal eşitlik, adalet gibi temel kavramlarda Müslüman ülkeler üzülerek söyleyeyim perişanlığı yaşıyor. Dilerim yaşanan acı ve yaşanan kanlar son bulur ve İslam dünyasına da huzur ve adalet gelir"

Yurthaber 16-08-19 14:05

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Tarihimizde Anadolu topraklarının coğrafi fetihlerini yapanların yanında bir de gönül fatihleri vardır. Bunlar olmasaydı bu topraklara sahip olmak, vatan yapmak mümkün olmazdı. Hacı Bektaş Veli yüzlerce yıldır devam eden bu akli ve kalbi fetihlerdeki en önemli isimlerden birisidir" - "Birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmak sorumluluğundayız. Bugün Hacı Bektaş Veli’nin mirasından bahsedeceksek, o mirasın en önemli parçası işte bu sorumluluktur. Bu mücadele tek kişinin değil, hepimizin yürüdüğü ortak yol ve amaçtır"

Haber 16-08-19 13:21

Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Tarihimizde Anadolu topraklarının coğrafi fetihlerini yapanların yanında bir de gönül fatihleri vardır. Bunlar olmasaydı bu topraklara sahip olmak, vatan yapmak mümkün olmazdı. Hacı Bektaş Veli yüzlerce yıldır devam eden bu akli ve kalbi fetihlerdeki en önemli isimlerden birisidir" - "Birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmak sorumluluğundayız. Bugün Hacı Bektaş Veli’nin mirasından bahsedeceksek, o mirasın en önemli parçası işte bu sorumluluktur. Bu mücadele tek kişinin değil, hepimizin yürüdüğü ortak yol ve amaçtır"

Yurthaber 16-08-19 13:21