Hafıza Haberleri

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu önerdi: Hafızayı güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor! 1 kaşığı mucize

Sağlık açısından sıkça faydalı bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, başta beyin olmak üzere vücuda çok faydalı üç baharatı açıkladı. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, stres, düzensiz uyku, çok fazla ekrana maruz kalma gibi etkenlerin neden olduğu unutkanlık problemi birçok kişide görülebiliyor. Bu baharatlar, unutkanlık gibi zihinsel sorunlara iyi geliyor.

Haber 15-09-2023 09:20

Bu kan grubuna sahipseniz dikkat! Kalp hastalıkları riskiniz yüzde 51 daha fazla

Hastalıklara yakalanma riskini artıran birçok zararlı yaşam koşulu ve hastalık bulunuyor. Ancak doğuştan gelen özellikler ve genetiğimiz de hastalık risklerini artırabiliyor. Yapılan araştırmalara göre kan grupları birçok hastalık için risk faktörü olabiliyor. Bazı kan gruplarının kalp hastalığına yakalanma riski çok daha fazla...

Haber 27-12-2022 09:17

Sadece 2 kaşığı bile tüm vücudu yeniliyor! İltihabı silip süpürüyor

Vücudumuzun daha dinç ve sağlıklı olması için çeşitli besinler tüketiyoruz. Özellikle kış aylarında giderek artan hastalıklardan korunmak için yenilen yiyeceklere dikkat etmek gerekiyor. Kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir gıda var ki resmen şifa dağıtıyor. Vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor.

Haber 23-12-2022 11:05

Yüzyıllardır kullanılıyor! Zeytinyağının içine katılan birkaç damla şifa dağıtıyor

Doğal kaynakların vücut için fayda sağladığını düşünenler çeşitli karışımlar yaparak birçok hastalığı önlediklerini ve iyileştirdiklerini belirtiyorlar. Yüzyıllardır kullanılan bazı mucizevi karışımlar faydaları sayesinde günümüzde de kullanılıyor. Bu karışımlar arasında bulunan zeytinyağı limon ikilisinin faydaları duyanları şaşırtıyor.

Haber 07-12-2022 14:18

Sürekli yapıyorsanız risk altındasınız! Mastürbasyonun 5 sağlık riski

Mastürbasyon cinsellik hakkında merak edilen konular arasında bulunuyor. Birçok kişi internet üzerinden mastürbasyon zararlı mı? diye aramalarda bulunuyor. Mastürbasyonun sağlık üzerindeki etkileri göz korkutabiliyor. Uzmanlar sık yapılan mastürbasyonların 5 sağlık riskini belirtiyor.

Haber 02-11-2022 22:04

Her gün bir avuç yemek şifa dağıtıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Kolesterolü düşürüyor, kalp hastalıklarını önlüyor

Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelenler sebze ve meyveler olsa da kuruyemiş ve kuru meyveler de sağlık için etkili sonuçlar sağlıyor. Birçok hastalığın oluşmasını önlüyor, vücudu koruyor. Her gün bir avuç yenilen dut kurusunun faydaları duyanları şaşırtıyor. Özellikle kış aylarında düşen vücut direnciniz için yarattığı etki hiç bilinmiyor.

Haber 18-10-2022 13:40

Film gibi olay: Arkadaşıyla çarpıştı hayatı karardı! Uyuduğu an...

ABD’li 19 yaşındaki Caitlin Little, uyuduğu an yaşadığı günü hafızası siliyor. Hollywood filmlerini andıran olayda, genç kız son beş yılı hatırlamıyor. Her sabah annesiyle babası genç kıza kendini tanıtıyor ve bir önceki günde neler olduğunu kendisine anlatıyor.

Haber 15-10-2022 20:38

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi: Nar suyunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Nar şurubu her derde deva oluyor

İslam âlimi olan İbni Sina yaşadığı zamanlardan günümüze kadar birçok alanda ışık tutan isimler arasında bulunuyor. Tıp konusunda yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İbni Sina yıllar önce verdiği bilgiler ile birçok hastalık için çözüm önerileri sunuyor. İbni Sina'nın nar şurubu doğal antioksidan özelliği ile şifa dağıtıyor. Cennet meyvesi olarak görülen narın şurubunun faydalarına şaşıracaksınız.

Haber 04-10-2022 07:17

En çok yapılan yanlışlar arasında bulunuyor! Diyabete davetiye çıkarıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok insan kahvaltı yapmak istemiyor veya kahvaltı yapmaya zaman ayıramıyor. Uzmanlar bu durumun tehlikelere yol açtığın belirtiyor. Sabahları kahvaltı yapmamak diyabet gibi çok riskli hastalıkların oluşmasına neden olabilir.

Haber 28-09-2022 14:32

Hak ettiği değeri görmüyor! Yer elmasının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor

Uzmanlar sağlık için dengeli beslenirken meyve ve sebze tüketimine özen göstermeniz gerektiğini vurguluyorlar. Düzenli olarak tükettiğimiz yiyeceklerin dışında kalan yiyecekler de sağlığımız için etkili sonuçlar sağlayabiliyor. Yer elması da sıklıkla tüketilmeyen ama mucizevi faydaları bulunan gıdalar arasında bulunuyor.

Haber 28-09-2022 11:03

Bir de bu şekilde tüketin! Siyah sarımsak adeta şifa kaynağı

Sarımsağın sağlık üzerindeki etkileri biliniyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan sarımsak yemeklerde, salatalarda sıklıkla kullanılıyor. Çok çeşitli sarımsak kürleri bulunuyor. Sarımsak çeşitlerinden olan siyah sarımsağın da faydaları saymakla bitmiyor. Uzun yaşam kaynağı olarak görülen siyah sarımsağın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız.

Haber 30-08-2022 16:44

Hafıza eş anlamlısı nedir? Hafızanın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe, kelime hazinesi bakımından çok zengin bir dildir. Yabancı kökenli birçok kelime zaman içinde dönüşüp eklerle türeyerek dilimize yerleşmiştir. Her kelimenin birden fazla anlamı bulunur. Bu sebeple eş anlamlı kelimeler de çeşitlilik gösterir. Hafıza kelimesi de birçok farklı anlamda kullanılabilir. Eş anlamlı sözcüğü bellektir. Hafıza kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hafıza eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 12-08-2022 03:35

Beyni yaşlanmaya karşı koruyor! İşte hafızayı çelik gibi yapan o besinler

Unutkanlık ve hafızada zayıflama durumu son zamanlarda oldukça yaygınlaştı. Bununla birlikte birçok kişi, hafıza sorunundan şikayet etmeye başladı. Hafızayı güçlendirecek besinler bulunuyor. İşte hafızayı çelik gibi yapan o besinler...

Haber 14-07-2022 20:16

Faydaları saymakla bitmiyor! Her gün bir avuç yiyerek...

Ay çekirdeği en sevilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Birçok çeşidi bulunan ay çekirdeği oldukça sevilerek tüketilse de faydaları birçok kişi tarafından bilinmiyor. Ay çekirdeğinin sağlık için çok çeşitli faydaları var. Ancak ay çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Haber 04-07-2022 11:51

Sabahları çocuk olduğunu düşünerek uyanıyor! Nişanlısını polise ihbar ediyordu

29 yaşındaki Chloe Barnard, nadir olarak görülen bir beyin hastalığı nedeniyle nöbet geçirdiği sabahlar çocuk veya genç olduğunu sanarak uyanıyor. Sabahları son yıllarını hatırlamadan uyanan Chloe bu hastalığı nedeniyle birçok sorun yaşıyor. Hafıza kaybı yaşadığı sırada yanında olan kişileri tanıyamayan Chloe nişanlısının onu kaçırdığını bile düşünmüş.

Haber 28-06-2022 10:27

Beyinde hasara yol açabiliyor! B12 vitamini içeren bu gıdaları mutlaka tüketin

B12 eksikliği toplumda sıklıkla görülen vitamin eksiklikleri arasında yer alıyor. B12 eksikliği hastanın çok sayıda problem yaşamasına neden olabiliyor. Uzmanlar hastalıklardan korunmak ve ilerlemelerini önlemek adına sağlıklı beslenmenin önemini vurguluyorlar. B12 vitamini eksikliği için aşağıda yer alan gıdaları tüketebilirsiniz.

Haber 20-06-2022 10:17

Hafızasını kaybeden kadının iyileşmesi için sokakta ateş ettiğini öne süren şüpheli yakalandı

Hafızasını kaybeden kadının iyileşmesi için sokakta ateş ettiğini öne süren şüpheli yakalandı

Yurthaber 11-06-2022 12:56

Zehir gibi hafıza için aklın sütü şart! Osman Müftüoğlu, o vitamini işaret etti

Güçlü bir hafıza her yaştan insanın ihtiyaç duyduğu en önemli özelliklerden biridir. Kimisinin hafızası çok güçlüyken kimisi ise söylenileni anında unutabiliyor. Verdiği sağlık tavsiyeleriyle yardımcı olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, hafızanın düşmanlarını ve hafızayı güçlendirmek için gerekli olanları sıraladı. Osman Müftüoğlu, güçlü bir hafıza için herkesin "Aklın sütü" dediği vitamini kullanması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 08-06-2022 11:21

Beyni yaşlanmaya karşı koruyor! İşte hafızayı güçlendiren yiyecekler...

Beslenme şekli, yetersiz beslenme hafızanın zayıflamasına yol açabiliyor. Tüketilen gıdalar, beyin fonksiyonlarını etkileyerek konsantrasyonunun ve hafızanın ilerleyen yaşa rağmen keskin kalmasını sağlayabilir. İşte hafızayı güçlendiren yiyecekler...

Haber 25-05-2022 01:16

Hafızanızı güçlendirecek basit numaralar!

Hafızasını güçlü tutmak çoğu kişinin istekleri arasındadır. Güçlü bir hafıza hayatı inanılmaz derecede kolaylaştırır. Hayata yön veren bilgileri hafızada tutup unutmamak herkes için daha kolaydır. Bilim insanları, özellikle unutmak istenilmeyen anıların çeşitli riskleri tetiklediğini ortaya çıkardı. Örneğin, kaygı ve depresyonu olan kişilerin beyinlerinin, olumlu anılar yerine olumsuz anıları depolamaya yönelik bir önyargıya sahip olduğu düşünülmektedir.

Haber 17-05-2022 09:36

Genç farelerden alınıp yaşlı farelere aktarıldı! Şaşırtıcı sonuç

Yeni bir araştırma, genç farelerden alınan beyin omurilik sıvısının, yaşlı farelere aktarılarak, yaşlılardaki hafıza fonksiyonunu geliştirebileceğini ortaya koydu. Omurilik sıvısının aktarımı sonrası hafıza fonksiyonunun artma ihtimali bilim dünyasında heyecana neden oldu. Bilim insanları bu adımın heyecan verici olsa da henüz yeterli olmadığını ve konuyla ilgili daha fazla çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 12-05-2022 12:04

Hafızayı güçlendirmek için birebir çözüm

Unutkanlık her kesimden insanın yaşadığı sorunlardan. Gün içerisinde yapılan aktivitelere fazla odaklanmak gibi etkenler sebebiyle ufak ufak unutkanlıklar meydana gelebiliyor. Bu unutkanlıklar çok sık tekrarlıyorsa mutlaka doktora görünmek gerekiyor. Uzmanlar hafızayı güçlendirmek adına biberiye koklanmasını öneriyorlar.

Haber 15-03-2022 14:28

Trajik kazanın ardından adeta süper kahramana dönüştü! Her şeyi aklında tutan adam: Orlando Serrel

Süper kahraman filmleri çoğu kişinin ilgisini çeker. Hatta yaşları daha küçük olanlar bu kahramanların özel güçlerine sahip olmak ister. Peki yaşadığınız bir kazanın sonucunda sizi âdeta süper kahramana dönüştüren bir güce sahip olduğunuzu hayal edebiliyor musunuz? Virgina’da yaşayan Orlando Serrel, kafasına ispat eden bir beyzbol topundan sonra mükemmel bir hafızaya sahip oldu.

Trend 14-12-2021 13:50

Uzun süreli bellek, bilim insanlarının gözetiminde

Tartışmaların odağında yer alan uzun süreli bellek, bilim insanları için son derece önemli bir araştırma konusu. Yapılan çalışmalar ile birlikte aslında hafızayı kontrol etmenin mümkün olduğu görüldü.

Haber 30-11-2021 10:35

Kirli hava hafızayı zayıflatıyor

Beynin de diğer tüm organlar gibi oksijen ve gıdalarla beslendiğini belirten uzmanlar, "Çevre kirliliği hafızanın zayıflamasına yol açıyor, temiz hava beyin sağlığı için ilk şart" diyor.

Haber 28-08-2005 13:59

Hafızanızı kuvvetlendirin

Stres altında çalışan herkesin zaman zaman unutkanlık yaşadığını belirten uzmanlar, hafızanın basit alıştırmalarla güçlendirildiğini ifade ediyor.

Haber 18-05-2005 11:46

Hafıza güçlendirmenin en kolay yolu! İşte besinlerin beyin üzerinde etkileri

Uzmanlar, vücudun küçük bir bölümünü oluştursa da, beynin yiyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcadığını belirterek, "Belirli yiyecekler algılama yeteneğimizi arttırır, daha verimli yapar, daha hızlı düşünmemizi ve dikkatimizi daha iyi vermemizi sağlar. Ancak bu besinleri ilaç gibi sadece belirli zamanlarda almamalı, yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz" diyor

Haber 05-05-2005 10:11

Beyni etkili kullanma yöntemleri

Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, Konya'da verdiği konferansta beyni daha etkili kullanma yöntemlerini gösterdi. Duyar, hafızayı daha iyi çalıştırmak için 3 ana unsura dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Hafızayı kuvvetlendirmenin 10 yolu

İstemesek de bazı şeyler zamana bağlı olarak unutuyor, hafızamızdaki bilgileri, telefon numaralarını, isimleri çok net hatırlayamıyoruz. Bilimsel araştırmalara göre, üniversite mezunu bir genç 1 yıl içinde sahip olduğu mesleki bilgilerin yüzde10'unu kaybediyor.

Haber 30-11-1999 00:00