Haftalik Bilgilendirme Haberleri

Gidiyorlar... Bayram trafiği! 9 günlük tatil için yollara düştüler, yoğunluk artıyor: İstanbul, Kocaeli, Bolu, Düzce...

9 gün sürecek bayram tatili dün mesai çıkışıyla birlikte başladı. İstanbul dışında tatillerini geçirecek vatandaşlar yollara çıktı. İstanbul'da sabah saatlerinde TEM Otoyolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu gözlemlendi. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yola çıkan vatandaşları uyardı ve hava durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

Haber 2024-04-06 07:28:39

Bakan Göktaş duyurdu: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerine dair bilgilendirme yaptı. Bakan Göktaş, 4,8 milyar TL tutarındaki ödemeleri hesaplara yatıracaklarını bildirdi.

Finans 2024-04-05 09:08:40

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Yurthaber 2024-04-03 12:24:06

Kocaeli Valiliğinden polis merkezinde darp haberlerine ilişkin açıklama

Kocaeli Valiliği, bazı basın yayın organlarında "ihbarda bulunduğu kişi polis çıkınca karakolda darbedildi" başlığıyla çıkan haberlerle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacının duyulduğunu bildirdi.

Yurthaber 2024-04-02 15:43:26

Türkiye seçime gidiyor! Seçim yasakları belli oldu: Kafe, kıraathane ve düğün salonları hakkında karar

Türkiye, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlere kilitlenmiş durumda. Yerel yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin belirleneceği seçim için partilerin seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor. İletişim Başkanlığı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde uygulayacağı yasaklar hakkında bilgilendirme yaptı. İşte YSK'nın belirlediği seçim günü yasakları!

Haber 14-03-24 17:02

Erzurum’da KADES programı hakkında bilgilendirme çalışmaları sürüyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğince 2024 yılı içerinde; KADES uygulamasının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Yurthaber 13-03-24 13:58

Kentsel dönüşüme ilişkin bilgilendirme tırları Tuzla ve Zeytinburnu'nda

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 39 yeni bilgilendirme aracıyla İstanbullulara "Yarısı Bizden" ve "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" kampanyaları anlatılıyor.

Yurthaber 11-03-24 10:51

Edirne'nin kadın jandarma timi köylerde yoğun mesaiyle bilgilendirme yapıyor

Edirne Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğinde çalışan kadın astsubaylar, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için köylerde aktif şekilde görev yapıyor.

Yurthaber 08-03-24 11:27

Lise öğrencileri ve polis iş birliği yaptı: Dolandırıcılığa geçit yok

Bolu’da 20 lise öğrencisi ve polis ekipleri tarafından şehrin en işlek caddesinde 7’den 70’e herkese sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık konularında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 07-03-24 15:45

Samsun polisi uyuşturucuya karşı bilgilendiriyor

Samsun’da polis ekipleri tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 29-02-24 15:50

Diyarbakır'da kadın astsubaylar aile içi şiddeti önlemek için erkekleri bilgilendiriyor

Diyarbakır'da kadın astsubaylar, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Kadın Destek Uygulamasının (KADES) kullanımını yaygınlaştırmak, aile içi ve kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için kilometrelerce yol katederek, bilgilendirme yapıyor.

Yurthaber 28-02-24 12:38

Ormancılara SİBERAY bilgilendirme eğitimi verildi

Bolu’da Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çalışan 75 ormancıya siber suç ve siber zorbalık, sosyal medya bağımlılığı ve zararları, yasa dışı bahis ve teknoloji bağımlılığı konuları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 23-02-24 13:55

Köy köy gezerek vatandaşlara sağlık aşılıyorlar

Elazığ’da Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köy köy gezilerek vatandaşları hem sağlık taramasından geçiriyor hem de bilgilendirme eğitimleri veriyor.

Yurthaber 20-02-24 10:48

Galatasaray'da keyifleri kaçıran açıklama! Yeni transfer Serge Aurier hakkında bilgilendirme...

Galatasaray, yeni transferi Serge Aurier'in sakatlığı hakkında resmi bir açıklama yayımladı.

Spor 16-02-24 09:38

Antalya'da konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelik hakkında bilgilendirme yapıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelikle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 01-02-24 08:30

Fenerbahçe'de korkulan oldu! Fred için bilgilendirme...

Fenerbahçe, Fred'in sağ bacak uyluk ön bölgesindeki tendonda yırtık tespit edildiğini açıkladı.

Spor 22-01-24 14:35

Son dakika: TBMM terör gündemiyle toplanacak! Hakan Fidan ve Yaşar Güler bilgilendirme yapacak

Son dakika haberi: TBMM Genel Kurulu 16 Ocak Salı günü terör gündemiyle toplanacak. Meclis'te başkanlık tezkeresi okunup oylanacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terör saldırılarına yönelik Genel Kurulu bilgilendirecek.

Haber 14-01-24 19:00

Van polisinden sürücülere, yol durumu hakkında videolu bilgilendirme

Van’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışından dolayı trafik polisleri, yol durumu hakkında çektikleri kısa video ve anonslarla sürücüleri bilgilendirdi.

Yurthaber 11-01-24 08:53
Van

Nasıl AFAD gönüllüsü olunur? AFAD gönüllüsü olmak için ne yapmak gerekir?

AFAD, açılımı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olan, her türlü acil ve afet durumlarında yetkilendirilmiş olan tek kurumdur. Farklı başka kurumlar ile birlikte de çalışabilir. Hedefleri ve amaçları doğrultusunda ülkenin, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak ve olası felaketlerden önce bilgilendirme yapmak, önlem almak gibi durumlardan sorumludur.

Haber 05-01-24 02:05

Polis, Kırşehir’de dolandırıcılık bilgilendirmesi yapıyor

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık karşısında Kırşehir’de bilgilendirme yapıyor.

Yurthaber 26-12-23 11:58

Polisten çocuklara ve gençlere bilgilendirme

Tortum İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından okullarda "Kişisel Güvenlik Ve Suçtan Korunma Yöntemleri Eğitimi” düzenlendi.

Yurthaber 26-12-23 09:46

Ürkütücü görüntüleri NASA paylaştı: Son 6 yılın en büyük Güneş patlaması saniye saniye kaydedildi! Yarın dünyayı etkilemesi bekleniyor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, geçtiğimiz günlerde Güneş'te meydana ürkütücü patlamalarla ilgili açıklama yaptı. 6 senenin en büyük güneş patlaması olduğu öğrenilen olayın yarın dünyayı etkilemesi bekleniyor. Patlamanın yol açacağı olumsuzluklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Trend 16-12-23 16:55

Kardeşlerim'in Akif'i Celil Nalçakan set kazası geçirdi! Benden duyun istedim

ATV'nin sevilen dizisi Kardeşlerim'de Akif Atakul rolüne hayat veren ünlü oyuncu Celil Nalçakan set kazası geçirdi. Nalçakan, Instagram hesabında yaptığı paylaşım ile takipçilerine sağlık durumu hakkında "Benden duyun istedim" diyerek bilgilendirme yaptı.

Magazin 16-12-23 11:28

Twitch yayıncısı 'Pqueen' Pelin Baynazoğlu'ndan üzen haber! Kansere yakalandığını açıkladı

Twitch yayınlarıyla ünlenen 'Pqueen' lakaplı Pelin Baynazoğlu kansere yakalandığını açıkladı. Kasım ayının kendisi için zorlu geçtiğini dile getiren Baynazoğlu, meme kanserine yakalandığını ve bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Kendisini takip eden kadınları bu konu hakkında bilinçlendirmek isteyen Baynazoğlu, "Meme kanserinde erken tanı" başlıklı bir video ile hem hastalığı hakkında bilgilendirme hem de yaşadığı süreci anlattı.

Magazin 05-12-23 19:23

Bursa Teknopark’tan TÜBİTAK Ar-Ge eğitimi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Bursatto ve Bursa Teknopark iş birliğinde “TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yurthaber 08-11-23 11:33

Aydın'da 3 kişi hayatını kaybetmişti! AFAD Başkanı'ndan hayati uyarı: Yapılan uyarılara uyun

Aydın’da dün etkili olan sağanak yağışın ardından saatler ilerledikçe zararın boyutu daha da arttı. 3 kişinin hayatını kaybettiği felakette 1 kişiyi de arama çalışmaları devam ediyor. Bölgeye giden AFAD Başkanı Okay Memiş, bir gün önce AFAD ve meteorolojinin bilgilendirme yaptığını hatırlatarak, "Bazen göz göre göre, bu selden bir şey olmaz diyerek vatandaşlarımız araçlarını suya bile sevk edebiliyorlar. Bunlar çok uygun bir davranış tarzı değil." dedi ve uyarılara uyulmasını istedi.

Haber 05-11-23 20:53

Korkunç kaza: Otomobil kağıt gibi yırtıldı! Sürücü hayatını kaybetti

Mersin'de sürücüsünün kontrolünden çıkarak önce kaldırıma, ardından bilgilendirme levhasının direğine çarpan otomobil kağıt gibi yırtılarak ortadan ikiye ayrıldı. Kazada ağır yaralanan sürücü hastanede hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Haber 05-11-23 14:16

Narkotik polisi 45 bin 888 kişiye bilgilendirme yaptı

Kayseri’de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı içerisinde toplam 45 bin 888 kişiye ulaşarak bilgilendirme yaptı.

Yurthaber 18-10-23 15:13

Karadeniz’de “kahverengi kokarca” alarmı: Topyekun mücadele başlatılmalı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, fındık başta olmak üzere 300’e yakın bitki türüne büyük zarar veren “kahverengi kokarca” ile mücadele için “Kahverengi Kokarca ile Mücadele Eylem Planı Koordinasyon ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Yurthaber 11-10-23 15:15

Polis uyuşturucuya karşı bilinçlendirme çalışmalarına hız verdi

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, uyuşturucu ile mücadelede operasyonların yanında eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyor.

Yurthaber 05-10-23 14:21

Elazığ’da 4 bin kişiye UYUMA Projesi anlatıldı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 5’inci Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivaline katılan 4 bin kişiye UYUMA Projesi anlatılıp bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Yurthaber 03-10-23 10:53

Çankırı’da ‘okul güvenliği’ toplantısı yapıldı

Çankırı’da öğrencilerin eğitim sürecinin güvenliğine yönelik koruyucu ve önleyici hizmet tedbirlerinin artırılmasına yönelik iş birliği protokolü bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurthaber 14-09-23 10:14

Afyonkarahisar’da ’İntiharı Önleme Günü’ etkinliği

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü etkinlikleri çerçevesinde, Park Afyon AVM’ de bir stant kurularak, AVM çalışanları ve ziyaretçilerine konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 13-09-23 14:21

Türk milleti nasıl yazılır? Türk milleti büyük mü yazılır küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede harflerin küçük (minüskül) ve büyük (majüskül) olmak üzere iki yazım biçimi bulunur. Yazıda yaygın olarak küçük harf kullanılır. Fakat belirli kurallara göre büyük harflere başvurulur. Söz öbeklerinin ve kelimelerin yazımı ile ilgili Türk Dil Kurumu çeşitli bilgilendirme yapmaktadır. Bu bilgilendirmeler sözcüklerin doğru yazım biçimi ile ilgili olup, aynı zamanda kelimelerin anlamları ve nasıl kullanılması gerektiği de ifade edilir.

Egitim 11-09-23 17:17

Okul servis şoförlerine trafik eğitim semineri verildi

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri okul servis şoförlerine eğitim ve bilgilendirme semineri verdi.

Yurthaber 08-09-23 13:53

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile genelge! Denetimler artırılacak

İçişleri Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte 81 il valiliğine "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre okul servislerinde ve okul çevrelerindeki tedbirler artırılacak, denetim, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

Haber 07-09-23 17:05

Sıfır atık kampanyası kapsamında Konya'da 42 Bin İnci İçin Ben De Varım projesi tanıtıldı

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin de destek verdiği ilköğretim öğrencilerine sıfır atık bilinci oluşturmayı hedefleyen "42 Bin İnci İçin Ben De Varım" projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yurthaber 22-08-23 12:17

Mudanya’da farkındalık sergisi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliği (MAK), kullandığı arama ve kurtarma malzemelerini halka tanıtırken, deprem konusunda da bilgilendirme yaptı.

Yurthaber 18-08-23 09:50

Süper Lig'de yeni sezon öncesi yepyeni kurallar! Artık penaltı verildiğinde...

TFF tarafından Riva'da düzenlenen Merkez Hakem Kurulu Yaz Semineri kapsamında oyun kuralları bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilirken, yeni sezonda uygulanacak kararlar da duyuruldu. İşte detaylar...

Spor 08-08-23 13:45

Sağlıkçıların sosyal medya paylaşımlarına 'yönetmelik' ayarı! Ağır yaptırımlar uygulanacak

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı yeni yönetmelik ile hekim ve sağlık alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara örtülü veya açık reklam yapılması veya yaptırılması konusunda ciddi yaptırımlar geliyor. Yönetmelikle, sağlıkçıların ya da sağlık kurumlarının web siteleri, sosyal medya paylaşımları ya da radyo-TV kanallarında yer alacakları programlarda, kamuyu bilgilendirme amacı dışındaki "özendirmeye yönelik" faaliyetlerine, idari para cezası veya kapatma cezası gibi yaptırımlar uygulanacak.

Haber 02-08-23 11:59

Jandarmadan kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla eğitim

Eskişehir’de jandarma ekiplerince 32 işçiye, kadına karşı şiddetin önlenmesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yurthaber 31-07-23 14:24

Bakan Koca duyurdu: Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi! Bunu yapmak artık yasak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmetlerinde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri hakkında yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, sağlık hizmet sunumunda örtülü veya açık reklam yapılması ve yaptırılması yasaklandı. İşte detaylar...

Haber 29-07-23 23:05

Sahil Güvenlik’ten İzmir plajlarında denetim

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, İzmir’deki plajlarda boğulma olaylarının önüne geçebilme maksadıyla denetleme ve bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi.

Yurthaber 28-07-23 15:21

Tarkan'dan Özkan Uğur paylaşımı: Seni seviyoruz

Megastar Tarkan, tedavisi yoğun bakımda devam eden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur için takipçilerine çağrıda bulundu. Özkan Uğur'un sağlık durumu hakkında bilgilendirme paylaşımı ise eşi ve oğlundan geldi.

Magazin 26-06-23 15:12

Edirne'de aniden açılan damperli tır dorsesi trafik bilgilendirme panosuna takıldı

Edirne'de seyir halindeyken damperi açılan tırın dorsesi dijital trafik bilgilendirme panosuna çarptı.

Yurthaber 23-06-23 14:03

Bodrum'da belgesiz faaliyette bulunan yatlarla ilgili uyarı yapıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Tüm Yat İşletmecileri, Yatırımcıları, Broker ve Acenteleri Derneğince (TYBA), belgesiz faaliyette bulunan yatlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Finans 15-06-23 19:42

Tarsus’ta ’Erken teşhis, hayat kurtarır’ etkinliği

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce, ’Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum’ projesi çerçevesinde kadınlara yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.

Yurthaber 15-06-23 10:02

Narkotik polislerinden uyuşturucuyla mücadele eğitimi

Erzincan’da ’’En İyi Narkotik Polisi: Anne’’ projesi çerçevesinde bilgilendirme çalışması yapılmaya devam ediyor.

Yurthaber 09-06-23 08:10

Son bir haftada bu altıncı: Yetkilileri harekete geçiren olay! Ağır kokuşma, aşırı bozulma, delikler...

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde son bir haftada 6 ölü yunus sahile vurdu. Deniz yüzeyinde uzun süre kaldıkları için yunuslara nekropsi yapılma imkanı bulunmadığı bildirildi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, son günlerde ölen yunusların insan kaynaklı olduğunu düşündüklerini söylerken denizle ilgili birimler tarafından araştırma yapılmasıyla ilgili Kuşadası Kaymakamlığı'na bilgilendirme yaptıklarını aktardı.

Haber 07-06-23 12:17