Hata Aciklamasi Haberleri

SON DAKİKA: Aslan kilidi ikinci yarıda açtı! Galatasaray Alanyaspor'u 4-0 mağlup ederek liderliği Fenerbahçe'den geri aldı

Son dakika... Süper Lig'in 32. haftasının dikkat çeken mücadelesinde Alanyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele kazanan 4-0'lık skorla Sarı-Kırmızılılar olurken, Buruk'un öğrencileri şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Fenerbahçe'nin kazandığı haftada hata yapmayarak liderliği Sarı-Lacivertliler'den geri aldı. İşte detaylar...

Spor 2024-04-15 21:55:09

Türkiye'deki yabancı VAR hakemlerinin maaşı görenleri şoke etti!

Ülkemizde bu hafta uygulanmaya başlanan yabancı VAR hakemi uygulaması sınıfı geçti. Hata yapılmadan geçilen haftada VAR hakemleri büyük övgü alırken, maaşları ise tartışma yarattı.

Spor 2024-04-15 10:05:20

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz' paylaşımıyla ilgili açıklama! 'Tüm kamuoyundan özür dilerim'

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı tepkilere yol açan 'ıstakoz' paylaşımıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "30 yıllık gazeteci ve şimdi de milletvekili olarak sosyal medya paylaşımlarımda bugüne kadar yapmadığım bu hata için tüm kamuoyundan özür dilerim" dedi.

Haber 2024-04-14 19:52:14

Kademeli emeklilik bekleyene kötü haber! Canlı yayında asgari ücret, emekliye seyyanen zam ve EYT için dikkat çeken sözler: 'Sağa sola para dağıtamayız'

Sözcü TV ekranlarında Hazine Bakanlığı’ndaki bazı yetkililerle olan konuşmalarını aktaran Gazeteci Özlem Akarsu Çelik asgari ücret, emekli zammı ve EYT ile ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, Merkez Bankası’nın hükümete açık mektubunu anımsatarak asgari ücrete ara zamma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Emekliye seyyanen zammın bütçeye yükünü açıkladı. Yetkililerin kademeli emeklilik için örnek teşkil eden EYT’den ise ‘büyük bir hata’ olarak bahsettiğini belirtti.

Finans 2024-04-09 08:47:59

700 bin liralık iftar alışverişi... Dalgın adamın yaptığı hata bir servete patladı!

İstanbul Başakşehir'de bir kişi tüm yatırımıyla satın alabildiği arabasının anahtarını orucun etkisiyle kontakta unuttuğu için çaldırdı. Şaşkına çeviren olayda hırsız, araca binip bölgeden hızla uzaklaştı. Talihsiz adamın arabayı 7 gün önce aldığı öğrenildi. Dünyası başına yıkılan adam hırsızlara bir çağrıda da bulundu! İşte olayın tüm detayları!

Haber 06-04-24 12:06

Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa Finali için Fenerbahçe'den akıllara durgunluk veren plan! Kendilerini böyle hükmen mağlup ettirecekler

Fenerbahçe, yabancı hakem ile farklı bir tarihte oynanmasını istediği Süper Kupa maçına bu taleplerin reddedilmesi nedeniyle U19 takımıyla çıkmaya karar verirken, Başkan Vekili Erol Bilecik'in '90 dakikalık bir maç olmayacak' sözü dikkatleri çekmişti. İddiaya göre Sarı-Lacivertliler kasıtlı olarak hata yaparak hükmen mağlup olmayı planlıyor. İşte detaylar...

Spor 04-04-24 17:23

İrfan Can Eğribayat'ın büyük hatasını Balotelli affetmedi ve topu boş kaleye gönderdi! Gol sevincindeki hareket ise sosyal medyada gündem oldu...

Fenerbahçe'de kaleci İrfan Can Eğribayat'tan büyük bir hata geldi. Topu takım arkadaşına atmak isterken yavaş bir vuruş yapan İrfan Can'ın bu hatasını Balotelli değerlendirdi ve araya girerek topu ağlara gönderdi. İtalyan yıldızın gol sevinci ise sosyal medyada olay oldu.

Spor 03-04-24 21:09

Oy nasıl kullanılır? Oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Seçimlerde sandık başına gidip oy verme hakkını kullanmak her vatandaş için oldukça önemlidir. Oy kullanırken bazı önemli konulara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Oy kullanım anında yapılan en ufak bir hata o oyun geçersiz sayılmasına yol açabilmektedir. Özellikle ilk kez oy kullanacak kişilerin bu konu hakkında bilgi sahibi olması, oy verme sürecinin sağlıklı geçmesi açısından son derece büyük bir önem taşımaktadır. Peki, oy nasıl kullanılır ve oy kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Haber 31-03-24 05:35

Acun Ilıcalı'dan Premier Lig açıklaması geldi! ''Bir takım daha alacağız''

Hull City Başkanı Acun Ilıcalı, Türk futbolunda son dönemde yaşanan gerginliklerin sebebinin hakemler olduğunu belirterek, "Yarın getirin yabancı hakemi tansiyon yükselecek mi? Yüzde 80’ini yok ederiz. Futbolun her ülkesinde hata var. Bizde hatanın arkasında bir şey aranıyor, yabancı hakemler getirilsin" dedi. Ilıcalı, Türkiye’de bir futbol kulübü almayacağını ama Hull City’in yanına bir yabancı takım daha alacaklarını da bildirdi.

Spor 21-03-24 15:08

Sahurdan hemen sonra yapılan bu hata organları yoruyor! 1 saat kuralına dikkat

Ramazan ayının gece saatlerinde kalkılan sahura dair çarpıcı bir açıklama yapıldı. Birçok kişi sahur yapar yapmaz uyumayı tercih ediyor. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Elif Zeynep Özer, sahurdan sonra hemen uyumanın organları yorduğunu söyledi.

Haber 19-03-24 14:55

SON DAKİKA: Fenerbahçe Trabzonspor engelini 3 puanla geçti, Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ın kazandığı haftada zirve takibini sürdürdü!

Son dakika... Süper Lig'in 30. haftası birbirinden heyecanlı maçlara sahne olurken Fenerbahçe zorlu maçta ezeli rakibi Trabzonspor'a konuk oldu. Galatasaray'ın kazandığı haftada hata yapmak istemeyen Sarı-Lacivertliler mücadeleden 3-2 galibiyetle ayrılırken zirve takibini sürdürdü. İşte detaylar...

Spor 17-03-24 22:39

Galatasaray şampiyonluk yarışında hata yapmadı! Kasımpaşa engelini Icardi'nin performansıyla geçtiler

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Kasımpaşa, Galatasaray’ı konuk etti. Şampiyonluk yolunda çok kritik bir mücadeleye çıkan sarı-kırmızılılarda mutlak parola galibiyetti. Kasımpaşa ise üçüncülük iddiasına sürdürmek için Galatasaray'dan puan ya da puanlar almak istiyordu. İki takımın da karşılıklı ataklarıyla geçen müthiş mücadele 4-3'lük Galatasaray üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor 17-03-24 18:00

İftarda kilo aldıran bu 5 hatayı sakın yapmayın! Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmanın yolları

Ramazan ayında oruç tutanlar için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle iftarda ve iftar sonrası yapılan bu 5 hata kilo alımına sebep oluyor. Doğru beslenme ve yaşam tarzı alışkanlıklarıyla, Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz.

Kadin 16-03-24 09:40

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi gece! Arsenal Porto'yu penaltılarla devirerek 14 yıl sonra ilki yaşadı, Barcelona Napoli karşısında hata yapmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde heyecan son 16 turu rövanş karşılaşmaları ile sürdü. 1-0'ın rövanşında Arsenal sahasında Porto'yu konuk ederken, 1-1'in rövanşında Barcelona sahasında Napoli ile karşı karşıya geldi. Arsenal-Porto mücadelesi ilk maç ile aynı skorla sonuçlanırken penaltı atışları sonrası turlayan İngiliz ekibi oldu. Barcelona-Napoli eşleşmesinde ise kazanan 3-1'lik skorla Katalan devi olurken adını da bir üst tura yazdıran taraf İspanyollar oldu. İşte detaylar...

Spor 13-03-24 08:00

Dünya bu sır ölümü konuşuyor! Uçaklarda hata var demişti, ifade vermeden öldürüldü

ABD'nin South Carolina eyaletinde, şirketin ürünlerinin kalitesi hakkında endişelerini dile getiren eski Boeing çalışanı John Barnett'ın cansız bedeni kaldığı otelin otoparkında bulundu. Gizemli ölüm dünyada geniş yankı bulurken olayın Barnett'ın mahkemeye ifade vermeye gitmek üzereyken olması soru işaretlerine neden oldu.

Haber 12-03-24 13:19

Kendi başınıza yaptığınız diyetlerde gözlemlenen 3 hata!

Diyet yaparken, sağlıklı kilo kaybı hedeflerine ulaşmak için doğru adımları atmamız önemlidir. Bir diyetisyen ile anlaşmak yerine kendi başınıza yaptığınız diyetlerde sıkça yapılan bazı hatalar vardır. Bu hataları tanıyarak, sağlıklı ve sürdürülebilir bir diyet planı oluşturabilir ve istenilen sonuçlara daha kolay ulaşabilirsiniz.

Kadin 09-03-24 15:53

Rams Park'ta ilklerin gecesi! Kerem Demibay'ın yıldızlaştığı maçta Galatasaray, Çaykur Rizespor engelini 6 golle aştı...

Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, Çaykur Rizespor’u konuk etti. İlklerin yaşandığı maçta atılan goller izleyenleri hayran bıraktı. İki takımın da yüksek tempoda oynadığı mücadelede haftanın en iyi maçı olmaya aday cinstendi. Liderlik yarışında hata yapmak istemeyen Galatasaray, Rizespor'u 6-2 mağlup ederek yoluna kayıpsız devam etti. Sarı-kırmızılıların gollerini Köhn, Torreira, Icardi ve Kerem Demirbay (3) kaydetti. Rizespor'un iki golü ise Casper Hojer ve Olawoyin'den geldi.

Spor 08-03-24 21:55

Şampiyonlar Ligi'nde dev gece: PSG ve Bayern Münih çeyrek finalde! Mbappe'nin ağları delen şutu...

Şampiyonlar Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu. PSG, Real Sociedad karşısında hata yapmazken, Kylian Mbappe maçın 15. dakikasındaki şutuyla ağları deldi. Bayern Münih ise ilk maçta 1-0 yenildiği Lazio karşısında geri döndü. Manuel Neuer'in tarihe geçtiği gecede, Harry Kane ise rekor egale etti.

Spor 06-03-24 11:09

İstiklal Marşı'nı yanlış okuyan Turgut Altınok'un jest ve mimiklerini taklit etti: Allah'tan başka bir şey okumadı

İstiklal Marşı'nın 6. kıtasını canlı yayında yanlış okuyan Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, gazeteci İsmail Saymaz'ı da şaşırttı. Altınok'un İstiklal Marşı'nı yanlış okurken sergilediği jest ve mimiklere dikkat çeken Saymaz, "Milliyetçilerin, ülkücülerin yarıştığı Ankara arenasında 'Ben İstiklal Marşı'nı okurum' diye başlayıp her dizesinde hata vermek nedir Allah aşkına?" dedi.

Haber 05-03-24 15:05

Kulakları temizlerken yapılan o hata! Uzman isim 'Kesinlikle temizlemeyin' diyerek uyardı

Kulak çubuğu ile kulak temizleme işlemi birçok kişi tarafından sıklıkla yapılıyor. KBB Kliniği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Levent Saydam, “Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin” dedi.

Kadin 04-03-24 08:43

Teravih nasıl yazılır? Teravih mi teravi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan namazı temsil eden teravih kelimesinin yazılı dildeki kullanımı çoğu zaman karıştırılır. Bu sözcüğün doğru yazılışına yönelik sıklıkla yapılan hata ise h sesinin kullanımına ilişkindir. Dolayısıyla teravih sözcüğü yazılırken bu ifadenin sonunda h sesinin kullanılıp kullanılmadığı açıklanmalıdır. Ayrıca teravih kelimesinin geçtiği cümle örnekleri sıralanarak ilgili ifadenin yazılı dildeki kullanımının yakından incelenmesi mümkün hale getirilmelidir.

Egitim 03-03-24 10:04

Fenerbahçe, Hatayspor'u 2-0 mağlup ederek hata yapmadı! Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi maç fazlasıyla liderliğe oturdular...

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Hatayspor, Fenerbahçe’yi ağırladı. Beşiktaş ile Galatasaray'ın karşı karşıya geleceği maçın öncesinde hata yapmak istemeyen sarı-lacivertliler sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak beklemeye geçti. Fenerbahçe'nin gollerini 24. dakikada Bright Osayi-Samuel ve 40. dakikada Cengiz Ünder kaydetti.

Spor 02-03-24 20:53

Türk kahvesi yaparken yapılan 3 hata! Bol köpüklü ve lezzetli kahve yapmanın sırrı buymuş

Kültürel bir mirasımız olan Türk kahvesi, keyifli bir içecek olarak öne çıkıyor. Bu geleneksel lezzeti hazırlarken yapılan hatalar, kahvenin lezzetini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bazı basit yöntemlerle, bol köpüklü ve lezzetli Türk kahvesinin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. İşte, Türk kahvesi yaparken sıkça yapılan 3 hata...

Kadin 01-03-24 14:12

Tapuda vatandaşı ürküten fark! Bazı alıcılar ev almaktan vazgeçiyor

Antalya'da uzun yıllar önce kent imar planında yapılan hata nedeniyle ev alacak vatandaşlar tapuda gerçekle yüzleşiyor. Hata nedeniyle alıcalarla sorun yaşayan emlakçılar da durumdan şikayetçi. Emlakçılar, "Müşteri, 'Bana gösterilen daire değil de farklı bir daire mi satıyorlar' diye kaygılanıyor" diye konuştu.

Finans 25-02-24 15:12

Beşiktaş evinde hata yapmadı! Siyah-Beyazlılar Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu

Süper Lig'in 26. hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Mücadele Siyah-Beyazlılar'ın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. İşte detaylar...

Spor 19-02-24 21:51

Yıllardır yanlış biliniyormuş! Şampuan kullanırken yapılan 3 hata

Şampuan kullanma alışkanlığımızda yapabileceğimiz bazı hatalar olduğunu bilmek sizi şaşırtabilir. Saçlarımızı yıkamak için kullandığımız şampuan, sadece temizlik için değil, aynı zamanda saç sağlığımızı korumak için de önemli bir rol oynar. Ancak, yapılan bazı yaygın hatalar, saçlarımızın istediğimiz gibi sağlıklı ve güzel olmasını engelleyebilir. Şampuan kullanırken yapılan üç yaygın hatayı haberimizde derledik.

Kadin 16-02-24 10:23

Çiftçi nasıl yazılır? Çiftçi mi çifçi mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve ifade etmek son derece önemli bir konudur. Bireyler, kendini her konuda ifade edebilmek için kelimelere ihtiyaç duyar. Cümleleri anlamlı kılan kelimelerin hatalı yazılması ise anlamı net olmayan cümlelerin oluşmasına neden olur. Anlam bozulmalarını engelleyebilmek için kelimelerin doğru yazılışı hakkında bilgi edinmek gerekir. Yazımında çok fazla hata yapılan sözcüklerden biri çiftçi sözcüğüdür. Peki, çiftçi nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:24

Yanardağ nasıl yazılır? Yanardağ ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe pek çok dil arasında kelime haznesi açısından en zengin dillerden bir tanesidir. Kelime sayısının fazla oluşu pek çok kelimenin yazımında hata yapılmasına neden olabilir. Bununla birlikte birçok kelime grubu bulunur. En fazla yanlış yazılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yanardağ gibi kelimelerin doğru yazım biçimleri açıklanmıştır. Peki yanardağ nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:14

Yalıçapkını nasıl yazılır? Yalıçapkını ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçe içerisinde bulunan kelimeler ile ifade olanağı en geniş dillerden biridir. Ancak birçok dil kuralı olması bazı sözcüklerin yazımında hatalar yapılmasına neden olabilmektedir. Türlerine göre sınıflandırmalara ayrılan kelimeler mevcuttur. Yazı dilinde en çok hata yapılan kelimeler ise birleşik kelimelerdir. Kelimelerin doğru kullanımlarına önem veren kişiler, yalıçapkını gibi sözcüklerin doğru yazım biçimini sorgular. Peki yalıçapkını nasıl yazılır?

Egitim 16-02-24 02:12

Ünlü yorumcudan herkesi şaşırtan sözler! Galatasaray'ın en büyük problemi olarak Icardi'yi gösterdi

Süper Lig'de zirvenin yeni sahibi olan Galatasaray kalan haftalarda hata yapmayarak şampiyonluk kupasını müzesine götürmek isterken, ünlü yorumcu Ömer Üründül Sarı-Kırmızılılar'ın yıldızı Icardi için çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Spor 14-02-24 15:39

Nurgül Yeşilçay'ın eski eşi Cem Özer'in ilginç evlilik açıklaması şaşırttı! 'En büyük başarım...'

Beş kez nikâh masasına oturan oyuncu Cem Özer, eşi Pınar Dura Özer'le konuk olduğu bir programda yaptığı evliliklerle ilgili ilginç açıklamalar da bulundu. Pınar Dura Özer'le evli olan Özer, önceki evliliklerini "büyük bir hata" olarak nitelendirdi.

Magazin 13-02-24 16:13

Hastalıklardan korunmanın yolu! C vitamini bol olan mandalina ve portakalın faydaları

En iyi C vitamini kaynaklarından ikisi mandalina ve portakal. Turunçgillerin en ünlü fertleri olan bu ikiliye aynı zamanda "milli kış meyvelerimiz" desek hata olmaz.

Yemek 12-02-24 11:55

Macaristan bu olayı konuşuyor! Cumhurbaşkanı Novak istifa etti

Macaristan’da çocuk istismarı nedeniyle hüküm giymiş bir kişiyi affetmesi nedeniyle başta muhalefet olmak üzere toplumun geniş kitlelerince tepki gösterilen Cumhurbaşkanı Katalin Novak, "hata yaptığını" belirterek görevinden istifa etti.

Haber 10-02-24 23:23

Herkes kullanıyor ama zararını kimse bilmiyor! Vücut fonksiyonlarının bozulmasına sebep olan o hata...

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan parfümün bilinmeyen bir zararı ortaya çıktı. Parfümü doğrudan boyun bölgesine sıkmanın tiroid fonksiyonlarını bozduğu öğrenildi. Tiroid bezinin yetersiz hormon salgıladığı durumlarda metabolizma yavaşlar ve obezite ortaya çıkar. Obezite genellikle, göz çevresinde, göbek etrafında ve vücudun alt bölgelerinde kendini gösterir.

Kadin 09-02-24 07:50

Varsaymak nasıl yazılır? Varsaymak ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemiz sözcük yönünden çok zengin bir dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimi kelimelerin kökeni Türkçe iken kimileri ise yabancı kökenlidir. Bu sözcüklerin bazıları belli kurallar kapsamında bitişik olarak kullanılırken bazılarının ise ayrı yazılması gerekir. Bitişik veya ayrı yazılması gereken kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapılır. Varsaymak sözcüğü de yazım şeklinde çoğunlukla imla yanlışı görülen kelimelerden biridir. Peki, varsaymak nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-02-24 18:03

Upuzun nasıl yazılır? Upuzun ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizi doğru kullanabilmek için sözcükleri doğru bir şekilde yazmamız gerekir. Bu noktada yazım kuralları başlığı devreye girmektedir. Yazım kuralları içerisinde birçok farklı kural yer alır. Bunlardan biri de pekiştirmeli kelimelerdir. Pek çok kullanıcı pekiştirmeli kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapmaktadır. Dilimizde yaygın olarak yazımında imla yanlışı görülen sözcüklerden biri upuzun kelimesidir. Peki, upuzun nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 05-02-24 18:01

İran'dan ABD'ye sert uyarı! Stratejik hata olarak değerlendirdi: Bölge için feci sonuçlar doğuracak

ABD ile İran arasındaki ilişkiler pamuk ipliğine bağlı devam ediyor. ABD'nin Yemen'in başkenti Sana'yı hedef alması sonrası İran'ın tepkisi dünya kamuoyunda merak ediliyordu. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Bakanlık, ABD'nin tutumunu "stratejik hata" olarak değerlendirerek, bölgede feci sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Haber 04-02-24 14:01

Galatasaray, Samsunspor deplasmanında hata yapmadı! Aldıkları 3 puanla maç fazlasıyla liderliğe oturdular...

Trendyol Süper Lig'in 24. haftasında Samsunspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yolunda hata yapmak istemeyen sarı-kırmızılılar bu mücadeleden de kayıpsız ayrılmak istiyordu. Karadeniz ekibi ise 4 maçlık yenilmezlik serisini sürdürmenin peşindeydi. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Spor 02-02-24 21:56

Okan Buruk Gaziantep FK galibiyetinin ardından Galatasaray yönetimine seslendi!

Lider Fenerbahçe'nin kazandığı haftada hata yapmayarak Gaziantep FK karşısında geriden gelip 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk mücadelenin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spor 29-01-24 23:17

Kalemtıraş nasıl yazılır? Kalemtıraş mı kalemtraş mı, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçede yaygın olarak kullanılan isim sözcüklerinden biri olan kalemtıraş birleşik yapıdadır. Bu sözcüğün içerdiği 2 ayrı kelime ise yabancı kökenli olup Türkçeye ödünçlenmiştir. Söz edilen kelimenin yazılı dildeki kullanımına yönelik yaygın olarak rastlanan hata ise "ı" sesiyle ilişkilidir. Bu nedenle TDK Yazım Kuralları Kılavuzu ile güncel sözlüğünde yer alan bilgilerden yola çıkılarak kalemtıraş sözcüğünün doğru yazılışının nasıl olduğu açıklanmalıdır.

Egitim 28-01-24 21:12

Stil nasıl yazılır? Stil mi sitil mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizdeki sözcükleri doğru yazmak ve telaffuz etmek oldukça önemli bir konudur. İnsanlar, kendilerini her konuda anlaşılır bir şekilde ifade edebilmek için sözcükleri kullanırlar. Cümleleri meydana getiren sözcüklerin hatalı yazılması, anlamı bozuk cümlelerin oluşmasına neden olur. Bundan dolayı sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili bilgi edinmek gerekir. Yazımında sıklıkla hata yapılan sözcüklerden biri de stil sözcüğüdür. Peki, stil nasıl yazılır?

Egitim 28-01-24 17:09

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin 26-01-24 13:40

Psikoloji nasıl yazılır? Psikoloji mi pisikoloji mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türk dili sözcük sayısı açısından oldukça zengin bir dil olarak ifade edilmektedir. Türk dili içerisinde yabancı kökene sahip birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Bu kelimelerin yazımında yaygın olarak yazım yanlışı görülebilmektedir. Sözcüklerin yazımında hataya düşmemek için sözlük sitelerinden faydalanılması gerekmektedir. Bu noktada yazım şeklinde çoğunlukla hata yapılan sözcüklerden biri psikoloji kelimesidir. Peki, psikoloji nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-24 18:19

Pastane nasıl yazılır? Pastane mi pastahane mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde var olan birçok sözcük yaygın olarak hatalı yazılmaktadır. Bunun ana sebeplerinden biri kelimelerin gündelik konuşma dilindeki telaffuz şekillerinden dolayıdır. Kelimeler söylendiği gibi yazıya aktarıldığında ortaya yazım hatalarıyla birlikte ciddi mana kaymaları da çıkmaktadır. Türkçemizde yaygın olarak yazımında hata yapılan kelimelerden biri pastane sözcüğüdür. Peki, pastane nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-24 18:18

Oy birliği nasıl yazılır? Oy birliği mi oybirliği mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçemizde yer alan ve özellikle iki sözcüğün yan yana gelmesiyle yeni bir mana oluşturan kelimelerin yazımında çok sık yazım yanlışı yapılmaktadır. Bazı durumlarda hangi kelimenin ayrı yazılacağı, hangi sözcüğün bitişik kullanılacağı hususunda kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Bu noktada yazımında sıklıkla hata yapılan kelimelerden biri oy birliği sözcüğüdür. Peki, oy birliği nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-24 18:17

Meğerki nasıl yazılır? Meğerki mi meğer ki mi, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Dilimizde bulunan sözcüklerin gerek yazım şeklini gerekse söyleniş tarzlarını doğru olarak öğrenmemiz, Türkçemizi akıcı ve etkileyici kullanmamız yönünden oldukça önemlidir. Bunun için öncelikli olarak yazım kurallarını dikkate almamız gerekmektedir. Özellikle bağlaç kullanılan kelimelerin yazımında sıklıkla hata yapıldığı görülmektedir. Bu kelimelerden biri de meğerki sözcüğüdür. Peki, meğerki nasıl yazılır, TDK’ye göre doğru yazılışı nedir?

Egitim 25-01-24 17:33

Galatasaray'dan şampiyonluk yolunda hata yok! Mertens sarı-kırmızılılara hayat öpücüğü verdi...

Süper Lig'in 20. haftasının kapanış maçı İstanbul'da oynandı. Galatasaray sahasında Kayserispor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar mücadelenin son anlarında bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Spor 15-01-24 22:03

'Aynaya bakamıyorum, eski ben değilim artık' İş kazasında vücudunun yüzde 80'i yandı! 'Güneşe bile çıkamıyorum'

Antalya'da kalfalık eğitimi sırasında, aracın yakıt deposunun şamandırasını değiştirirken meydana gelen parlamada vücudunun yüzde 80'i yanan 18 yaşındaki lise öğrencisi Beyzanur Hatmorioğlu, 7 ayda 15 ameliyat geçirdi. Hatmorioğlu, “Uzun süre yürüyemedim. Ellerimi doğru düzgün kullanamıyorum. Aynaya bakamıyorum. Eski ben değilim artık. Başkalarının yaptığı bir hata hayatıma mal oldu" dedi.

Haber 15-01-24 11:07

Fenerbahçe Antep'te sürprize izin vermedi! Dzeko'nun penaltı kaçırdığı mücadelede İrfan Can Kahveci sahneye çıktı ve 3 puanı getirdi

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında lider Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanına çıktı. Geçtiğimiz hafta Konyaspor'a tam 7 gol atan sarı-lacivertliler, liderlik yarışına hata yapmadan devam etmek istiyordu. Gaziantep FK deplasmanında kıyasıya bir performans ortaya koyan Fenerbahçeli futbolcuların mücadelesi 3 puanı getirdi ve sarı-lacivertliler sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Spor 14-01-24 21:01