Hatali Sollama Haberleri

Gümüşhane-Kürtün yolunda facia sürücünün dikkati sayesinde atlatıldı

Türkiye’nin en tehlikeli karayollarından birisi olarak kabul edilen Gümüşhane-Kürtün-Giresun yolunda keskin virajda hatalı sollama yapan tırı fark eden otomobil sürücüsü aracını son anda yol kenarına çekerek olası facianın önüne geçtiği o anlar araç kamerasına yansıdı.

Yurthaber 2024-03-21 15:35:35

İnegöl’de faciadan dönüldü o anlar kamerada

İnegöl de TIR sürücülerin sollama yarışı faciaya yol açıyordu. O anlar arkalarında seyir halinde olan bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yurthaber 2024-01-11 12:39:02

Ailesiyle doğum günü kutlamasından dönerken trafik kazasında hayatını kaybetti

Burdur’un Gölhisar ilçesinde ailesi ile doğum günü kutlamasından dönerken hatalı sollama yapan başka bir otomobil ile kafa kafaya çarpışan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Yurthaber 2023-12-07 08:49:04

Feci kazada can pazarı: 6 yaralı

Bartın’ın Ulus ilçesinde aşırı hız ve hatalı sollama sonucu 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı.

Yurthaber 2023-09-29 13:35:30

Aksaray’da hatalı sollama kazası: 3 ölü, 2 yaralı

Aksaray’da önündeki kamyonu sollamak isteyen otomobil ile karşı yönden gelen otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Yurthaber 14-09-23 15:16

Tünel içinde hızlı giden kamyonun hatalı sollaması feci kazaya sebep oldu

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerindeki Maçka Tüneli'nde hatalı sollama yapan kamyon kazaya sebep oldu. O anlar tünel kameralarına yansırken, kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Haber 05-08-23 12:22

Yalova'da zincirleme trafik kazası: 2 ölü, 5 yaralı!

Yalova'da hatalı sollama sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada iki araç çarpışırken, sürücüsünün kazayı görerek direksiyonu kırdığı otomobil de takla attı. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Haber 03-08-23 22:07

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Erzincan'da konuştu:

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, "Güzel bir söz vardır 'Yanlış sollama hayat götürür, yanlış oylama zulme düşürür' diyor. Dolayısıyla Türkiye'nin zulme, karanlığa ve geçmişe geri dönmemesi için doğru tercihlerde bulunmamız lazım." dedi.

Yurthaber 03-05-23 07:53

Sollama yaparken palmiyeye çarpan otomobilde sıkışan sürücü ağır yaralandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, kontrolden çıkan otomobil refüjdeki palmiyeye çarptı.

Yurthaber 23-04-23 15:11

Kırıkkale'de trafik kazası: 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Kırıkkale’de sollama yapan otomobilin kamyonet ile kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Haber 04-02-23 00:42

Alkollü taksi sürücüsü dehşet saçtı! Çarptığı araç köprüden uçtu: 2'si ağır 5 yaralı

Düzce'de alkollü taksi sürücüsü dehşet saçtı. Gece saatlerinde yolda makas atarak sollama yapan taksici, önünde seyreden araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle her iki araç köprüden uçtu. Taksinin çarptığı araçta sıkışan 4 kişi itfaiyenin çalışması sonucu kurtarıldı. Feci kazada 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Haber 28-01-23 02:30

Isparta'da hatalı sollama faciaya neden oldu: 1 ölü 3 yaralı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde hatalı sollama yapan otomobil, karşı yönden gelen minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Feci kazanın ardından çok sayıda kurtarma, sağlık ve jandarma ekibi bölgeye sevk edildi. Kazada 1 kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı.

Haber 15-01-23 23:05

Gaziantep'te feci kaza! Hatalı sollama faciaya neden oldu... Ölü ve yaralılar var

Feci kaza Gaziantep'te meydana geldi. Hatalı sollama yapan minibüs, karşı yönden gelen kamyon ve hafif ticari araçla çarpıştı. Korkunç olayda iki kişi hayatını kaybetti, üç kişi de yaralandı.

Haber 10-09-22 20:57

Arnavutköy’de feci kaza: İşçileri taşıyan minibüsle kafa kafa çarpıştı

Arnavutköy’de hatalı sollama yaptığı iddia edilen bir servis aracı nedeniyle karşı yönden gelen binek otomobil başka bir servis aracıyla kafa kafaya çarpıştı. Yaşanan kaza anı araç içi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken kazada ikisi ağır on kişinin yaralandığı öğrenildi.

Haber 20-08-22 10:00

Beylikdüzü'nde saldırıya uğrayan İETT şoförü ilk kez konuştu! Yürek burkan sözler

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde dün sabaha karşı saatlerde İETT şoförü Mehmet Karadeniz, korku dolu anlar yaşadı. 'Sollama' gerginliği nedeniyle 4 kişi öfkelenip otobüsün önünü kesti ve Karadeniz'e tehditler eşliğinde aşağı inmesini söyleyerek bağırdı. Bir kişi şoför camından Karadeniz'e vururken diğerleri ise otobüse tekme ve yumruklarla saldırdı. Olayın ardından konuşan Karadeniz'in trafik magandalarının zulmü yüzünden mesleği bırakmayı düşündüğünü dile getirmesi ise yürekleri burktu.

Haber 11-08-22 16:16

Zamanla yarışan 112 Acil servis ambulans sürücülerine zorlu trafik eğitimi

Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Servis ambulans sürücüleri, olay yerine hızlı ulaşmaları ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmeleri amacıyla Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi alıyor - Eğitimlerde, yılda yaklaşık 1750 paramedik ve acil tıp teknisyenine, olağan dışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren, takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirilmesi gibi konular uygulamalı anlatılıyor

Yurthaber 01-06-22 11:02

Sollama ne demek? Sollama kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Eski zamanlarda yazılmış edebi metinleri okuyabilmek veya günümüzde kullanılan yabancı kökenli sözcüklerin anlamlarını bilmek, tahmin etmek her zaman beklendiği kadar kolay olmayabilir. Dildeki bu çeşitliliğin temel nedeni ise Türkçenin tıpkı diğer diller gibi tarih boyunca komşu ülkeleri ile olan ilişkileri ve yaşadığı siyasal olaylardır. Bu olaylar neticesinde farklı kökene sahip pek kelime, günlük dilde Türkçede de kullanılır hale gelmiştir. Bu da bazı kelimelerin anlamı hakkında net bilgiye sahip olma ihtiyacını doğurur. Anlamı merak edilen ve TDK sözlükte araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Sollama ne demek? Sollama TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 23-05-22 17:45

Sollama yapmak ne demek? Sollama yapmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Sollama yapmak ne demektir? Sollama yapmak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 19:29

Bulgar polisinden Türk şoföre tokat kamerada! Rüşvet istedi: Komşu, çorba yok mu?

Son dakika haberi: Bulgaristan'da yaşanan olay büyük tepki çekti. Türk TIR şoförü Muhsin Kazan'ı hatalı sollama yaptığı gerekçesiyle Bulgar polisi, " Komşu çorba veriyor musun, vermiyor musun?" diyerek rüşvet istedi. İstediği cevabı alamayan Bulgar polisi, sinirlenip bir anda Kazan'a tokat attı. Kaplan, araç kamerasına yansıyan, tokat yediği anların görüntüsünü Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'ne göndererek, şikayetçi oldu.

Haber 06-04-22 14:40

Son Dakika: TEM'de zincirleme kaza! Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

Son dakika haberi: TEM'de 5 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Ataşehir'de hatalı sollama yapan bir taksinin neden olduğu kaza sonrası TEM otoyolunda trafik durma noktasına geldi. Kazaya karışan araçlar ve oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Haber 01-04-22 14:03

Artvin'de facianın eşiğinden dönüldü! Hatalı sollama yapan TIR'a çarpmaktan kıl payı kurtuldu

Artvin'de virajda hatalı sollama yapan TIR'ın aniden önüne çıktığı otomobilin sürücüsü kazadan kıl payı kurtulduğu anlar, araç içi kamerasına yansıdı.

Haber 11-03-22 11:11
Yurthaber 30-01-22 20:19

Yolcu otobüsü bariyerlere çarptı! Faciadan dönüldü

Karabük’te sollama yapan TIR'ın dorsesinin çarptığı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Faciadan kıl payı dönülen ve büyük panik ile korku yaşayan yolcular ise başka araçla yollarına devam etti.

Haber 15-12-21 19:55

Şanlıurfa'da korkunç kaza! Hafif ticari araç ile çarpışan otomobil ikiye bölündü: 2 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Ölen sürücünün geçen yıl aynı otomobille Gaziantep’te hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen başka bir otomobille çarpıştığı ve kazada diğer otomobilde bulunan aynı aileden 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber 19-11-21 07:22

Sarıyer'de hatalı sollama yapan motosikletli kurye ölümden döndü

Sarıyer’de teslimatını yetiştirmek için hızla giderek hatalı sollama yapan kurye ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle kurye yola savrulurken yaşanan kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 11-11-21 10:17

Karabük’te katliam gibi kaza: 2 ölü, 6 yaralı

Karabük’ün Eflani ilçesinde hatalı sollama yaptığı iddia edilen kamyonetin otomobille kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Haber 23-09-21 02:34

Hatalı sollama faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Düzce'de, hatalı sollama yapan otomobil önce motosiklete ardından da karşı istikametten gelen taksi ile hafif ticari araca çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü yaşamını yitirirken 3 kişi yaralandı.

Haber 22-09-21 22:08

BALIKESİR'İN BANDIRMA İLÇESİNDE TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde hatalı sollama yapan otomobilin sürücüsü karşı şeritten gelen otomobile çarpmamak için park halindeki otomobile çarptı.

Yurthaber 02-08-21 03:57

Hatalı sollama can aldı: 1 ölü, 4 ağır yaralı

Bursa'nın İznik ilçesinde sürücüsünün hatalı sollama yaptığı hafif ticari araç, karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı. Araçların demir yığını haline dönüştüğü kazada 1 kişi öldü, 4 kişi ise ağır yaralandı.

Haber 18-06-21 03:04

Afyonkarahisar'da TIR ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 5 yaralı

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, iddiaya göre hatalı sollama yapan hafif ticari aracın karşı yönden gelen TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada Necla Taş (45) yaşamını yitirirken, aynı araçtaki eşi ve 4 çocuğu yaralandı.

Haber 25-05-21 07:40

Hatalı sollama ölüm yolunda can aldı! Kanlı çizmeler yürekleri dağladı

Eskişehir’de hatalı sollama sonucunda meydana geldiği iddia edilen 3 aracın karıştığı trafik kazasından 1 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 5 kişi yaralandı. Kaza anında kamyonet içine sıkışarak feci şekilde hayatını kaybeden Mehmet Hanifi Doğan'ın kanlı çizmeleri görenlerin yüreklerini dağladı.

Haber 31-03-21 11:24

Hatalı sollama ölüm yolunda can aldı

Eskişehir’de hatalı sollama sonucunda meydana geldiği iddia edilen 3 aracın karıştığı trafik kazasından 1 kişi hayatını kaybederken, 3’ü ağır 5 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Mehmet Hanifi Doğan (37) idaresindeki 26 DE 708 plakalı büyükbaş hayvan yüklü kamyonet, iddiaye göre hatalı sollama sonucunda Eskişehir-Alpu karayolunun 5’inci kilometresinde sürücüsü tespit edilemeyen oto kurtarıcısı ile kafa kafaya çarpıştı.

Haber 31-03-21 11:14

Yürek yakan anlar! Hatalı sollama yapan sürücü kediyi ezip geçti

Adana’da, hatalı şerit değiştiren otomobilin, yolun karşısına geçen kediyi ezdiği anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Kazaya tanıklık eden, kediyi ezdiğini inkar eden sürücüden şikayetçi olan Erdem Kaya (34), “Kedi burada 5-6 takla attı. Biraz vicdan ve merhamet istiyorum. O anı asla unutamayacağım” dedi.

Haber 19-03-21 14:31

Denizli'de sollama yapan tırın çarptığı otomobilin sürücüsü öldü

Kazayı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası kaydetti

Yurthaber 16-03-21 19:13

Hatalı sollama yapan tır karşıdan gelen otomobili ezdi: 1 ölü, 1 yaralı

Denizli’de traktörü sollamak isteyen tırın, karşı şeritten gelen otomobille kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Haber 16-03-21 18:41

Balıkesir'deki korkunç kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Balıkesir’de Organize Sanayi Bölgesi’nde sollama yaparken iki tırın arasına girerek hayatını kaybeden sürücünün o anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 14-03-21 23:15

Ölümlü kaza güvenlik kamerasına yansıdı

Balıkesir’de Organize Sanayi Bölgesi’nde sollama yaparken iki tırın arasına girerek hayatını kaybeden sürücünün o anları güvenlik kamerasına yansıdı.Altıeylül ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde seyir halinde olan 10 D 9166 plakalı otomobilin yaptığı kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

Yurthaber 14-03-21 23:06

İki tırın arasında kaldı: 1 ölü

Balıkesir’de sabah saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi’nde hatalı sollama yapan otomobil sürücüsü iki tırın arasında kaldı.

Haber 14-03-21 11:25

Arnavutköy’de feci kaza: 2 yaralı

Arnavutköy’de hatalı sollama sonucu 2 araç kafa kafaya çarpıştı.

Haber 06-03-21 16:27

Jandarmadan helikopter destekli trafik denetimi

Eskişehir’de İl Jandarma Komutanlığı tarafından helikopter destekli trafik denetimi gerçekleştirildi.Trafik kazalarının en aza indirilmesi, vatandaşın can ve mal kayıplarının önlenmesi, sağlıklı seyahat ve ulaşımın sağlanması amacıyla Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Trafik sorumluluk bölgesindeki karayollarında, helikopter destekli trafik denetim faaliyeti gerçekleştirildi.Havadan trafik denetiminde “Seyir halinde cep telefonu kullanmak”, "Emniyet kemeri takmamak”, “Yükü karayoluna değecek-düşecek şekilde yüklemek”, “Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda beklemek”, “Ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı”, “Tehlikeli şerit değiştirme-makas atma”, “Hatalı sollama”, “Yakın takip”, “Karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklamak-park etmek” ve “Trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” kurallarına uymayan 36 araç sürücüsüne toplam 12 bin 480 TL idari para cezası uygulandı.

Yurthaber 26-02-21 16:20

Jandarma Trafik ekipleri havadan denetledi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından eş zamanlı müşterek denetimler arttırılırdı.Jandarma Trafik timleri tarafından sorumluluk bölgelerinde havadan ve karadan düzenlenen trafik denetimlerinde sürücülerin yakalanma riski duygusunu arttırmak ve trafik kurallarına uyumu arttırmak amacıyla Muğla’nın Ortaca ilçesi turistik Dalyan yolunda havadan ve karadan trafik denetimi gerçekleştirildi.Denetimde, ‘Sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama/park etme gibi” ihlaller denetlendi.Denetimlerde üç şahsa geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek üç şahsa taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasaklandığı yerlerde park etme ihlallerinden toplamda 6 sürücüye Bin 374 TL cezai işlem uygulandı.

Yurthaber 20-02-21 12:14

Öğretmenin dikkati ailesini kurtardı

Adana’nın Kozan ilçesinde bir otomobil ve 3 kamyonun karıştığı kazada öğretmen Cumali Bilgili ve ailesi faciadan döndü.Alınan bilgiye göre, Kozan-Kadirli karayolunda meydana gelen kazada, Adıyaman’da öğretmenlik yapan Cumali Bilgili, içinde eşi ve 3 çocuğunun bulunduğu 01 LB 899 plakalı otomobil ile giderken, hatalı sollama yapan kamyonu fark etti.

Haber 11-02-21 13:51

Hatalı sollama kavgasında tır şoförünü öldüren şahıs tutuklandı

Afyonkarahisar’da trafikte hatalı solama nedeniyle 1 kişinin öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı silahlı kavgada gözaltına alınan B.E.

Haber 24-01-21 18:42

Aksaray’da otomobil takla attı: 2 yaralı

Aksaray’da sollama yaptığı esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla atarak şarampole devrildi.

Haber 23-01-21 00:38

Sollama kavgası kanlı bitti! 14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı

Afyonkarahisar'dan Konya yönüne giden TIR şoförleri ile hatalı sollama sebebiyle tartışmaya girmesi üzerine, 14 yaşındaki B.E. aracın torpidosundan aldığı silahla şoförlere kurşun yağdırdı. Şoförlerden Sinan Sarıkaya hayatını kaybederken, A.K. yaralandı.

Haber 22-01-21 21:58

Sollama kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Afyonkarahisar’da peş peşe seyir halindeki iki tır ve bir otomobil sürücüsü arasında çıkan hatalı sollama tartışması kanlı bitti.

Yurthaber 22-01-21 21:38

Jandarma’dan helikopterli trafik denetimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri sürücülerin “Algılanan yakalanma risk duygusunun” sürekli ve üst seviyede tutulması amacıyla karadan ve havadan trafik denetimlerini sürdürüyor.Jandarma Trafik sorumluluk bölgesindeki karayollarında sürücülere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, sağ şeritte veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında park etme” gibi ihlaller denetlendi.Jandarma sorumluluk bölgesi Marmaris Hisarönü-Bozburun yolunda gerçekleştirilen denetimde değişik trafik ihlallerinden dolayı 6 sürücüye Bin 260 TL ceza uygulandı.

Yurthaber 28-12-20 15:14

Kula’da zincirleme trafik kazası: 1 ağır yaralı

Manisa’nın Kula ilçesinde aynı yönde seyreden öğrenci servisi ile hafriyat kamyonu, hatalı sollama sebebi ile maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Haber 28-12-20 14:16

Isparta’da hatalı sollama yapan sürücülere ceza havadan geldi

Isparta’da trafik ekipleri, drone ile yaptıkları kontrollerde hatalı sollama yapan 3 araca para cezası uyguladı.İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta-Antalya yolunun 25’inci kilometresinde drone ile havadan trafik kontrolü yaptı.

Haber 10-12-20 11:04