Havacilik Yonetimi Sempozyumu Haberleri

Edirne'de 3. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu başladı

Edirne'de, Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu başladı.

Yurthaber 2023-11-23 13:27:04

Acil tıp uzmanları 9. Avrasya Acil Tıp Kongresinde buluştu

Türkiye Acil Tıp Derneğince Antalya'da düzenlenen "9. Avrasya Acil Tıp Kongresi, TATKON 100. Yıl Ulusal Kongresi" ile "2. Acil ve Kritik Hastada Ultrasonografi Sempozyumu" başladı.

Yurthaber 2023-11-10 09:54:54

Sivas'ta Uluslararası Türk Aşıklık Geleneği ve Aşık Veysel sempozyumu düzenlendi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ve Motif Vakfınca, Aşık Veysel'in vefatının 50. yılı dolayısıyla "Uluslararası Türk Aşıklık Geleneği ve Aşık Veysel" konulu sempozyum düzenlendi.

Yurthaber 2023-11-07 11:00:52

Kuşadası Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılına özel sergiyi sanatseverlerle buluşturacak

Kuşadası, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlenen Neopolis Heykel Sempozyumu ile sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in öncülüğünde gerçekleşen bu etkinlik, sanat ve özgürlük temasını bir araya getiriyor.

Yurthaber 2023-10-23 08:13:57

Edirne'de Her Yönüyle Deprem Sempozyumu başladı

Edirne'de, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Her Yönüyle Deprem Sempozyumu" başladı.

Yurthaber 19-10-23 14:25

Şırnak'ta Uluslararası 2. Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen "Uluslararası 2. Molla Ahmed el-Cezeri Sempozyumu" başladı.

Yurthaber 12-10-23 14:28

Antalya'da düzenlenen sağlık sempozyumunda, halk sağlığının önemi konuşuldu

Antalya'da Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) tarafından, "Sağlık Sempozyumu" düzenlendi.

Yurthaber 05-10-23 13:33

2. Şiran Sempozyumu Şiran’da yapılacak

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ve Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın (ŞEKAV) ortaklaşa düzenleyeceği 2. Şiran Sempozyumu Şiran Belediyesi’nin ev sahipliliğinde 12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Şiran’da yapılacak.

Haber 02-08-23 10:01

Sakarya'da İş Hukuku Değerlendirme Sempozyumu başladı

Sakarya, Bölge Adliye Mahkemelerinin iş hukuku alanındaki kararların değerlendirileceği sempozyuma ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 16-06-23 15:03

Alanya'daki Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'na 10 heykeltıraş katıldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl 17'ncisi düzenlenen Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı.

Yurthaber 08-11-22 14:26

İstanbul’da Şiran Sempozyumu

Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) tarafından gerçekleştirilen sempozyuma ev sahipliği yaptı. 5-6 Kasım 2022 tarihlerinde iki gün boyunca devam eden sempozyumda ilçenin sorunları değerlendirilip; tarım, turizm, sanayi, coğrafya, tarih, kültür, spor ve madencilik gibi konularda proje önerilerinde bulunuldu.

Haber 08-11-22 10:40

Neopolis, küçük heykeltıraşları ağırladı

3.Uluslararası Kuşadası Neopolis Heykel Sempozyumu çerçevesinde düzenlenen ’Çocuk Kil Atölyesi’ Kuşadalı öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber 31-10-22 17:44

Samsun'da fizik tedavi ve romatoloji alanındaki yeni tedavi yöntemleri ele alındı

Karadeniz Romatoloji ve Ağrı Topluluğu (KARAT) Derneğince fizik tedavi, romatoloji (romatizmal hastalıklar) ve algoloji (ağrı bilimi) alanlarında yeni tedavi yöntemlerinin ele alındığı "İlk Adım 2022 Sempozyumu" düzenlendi.

Haber 29-10-22 17:01

Van'da 4. Uluslararası Türkoloji Araştırmaları Sempozyumu başladı

Van'da "4. Uluslararası Türkoloji Araştırmaları Sempozyumu" başladı

Yurthaber 20-10-22 16:23

Çanakkale'de Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerleri Sempozyumu başladı

Çanakkale'de "Ulusal Sualtı Bilimsel Araştırma ve Değerleri Sempozyumu" başladı

Yurthaber 20-10-22 14:53

Eskişehir'de Kuru Tarım, Yeniden Uluslararası Sempozyumu başladı

Eskişehir'de "Kuru Tarım, Yeniden Uluslararası Sempozyumu" başladı

Yurthaber 19-10-22 13:17

Ankara'da Uluslararası Bilge Aliya sempozyumu düzenlendi

Ankara'da "Uluslararası Bilge Aliya" sempozyumu düzenlendi

Yurthaber 19-10-22 12:42

'Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu' başladı

AA tarafından haber içeriklerinin telifinin korunması ve kamuoyunda bilinç oluşturulması amacıyla düzenlenen Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu'nun açılışı Genel Müdürlük'teki AAtölye'de yapıldı.

Haber 16-10-22 17:36

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ateş: - "Dijitalleşme, telif hukuku alanında ve telif hukukuyla bağlantılı olan basın ve ekonominin diğer alanlarında da ciddi değişimlere yol açtı, yeni iş alanları ve iş modelleri ortaya çıktı" - İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cahit Suluk: - "Paranın yüzde 90'ı şu anda dijital platformlara gidiyor, yüzde 10'u gazetelerde kalıyor. Bu artık kabul edilebilir sınırları aştı. Çok dramatik ve yıkıcı kayıplar söz konusu medyada"

Yurthaber 14-10-22 16:31

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent: - "Dijitalleşme başlığı altında 5846 sayılı yasada neler yapılabileceğine dair bir çalışma yürütüyoruz" - "Bu düzenleme çalıştığımız şekilde devam eder ve yasalaşırsa artık basın yayıncıları; film yapımcıları, radyo televizyon kuruluşları ya da icracı sanatçılar gibi, bağlantılı hak sahibi bir küme olarak yasada yer alacak"

Yurthaber 14-10-22 15:10

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman: - "Komisyon olarak Dezenformasyon Yasası'nın kabulünün ardından ilk iş, dijital telifle ilgili tarafları dinlemek ve bu konu ile ilgili karar alma sürecinde kendi üzerimize düşen rolü yerine getirmek istiyoruz" - "Roman yazdığınızda bunun telif hakkı söz konusu iken internet ortamında üretilen içeriklerle ilgili aynı hassasiyeti göremiyoruz. Bu hem o içeriği üreten insanlar için bir problem oluşturmakta hem de o kurumların maddi manevi zarara uğramasına yol açmaktadır. Yeni dönemde ilk işimiz dijital telif konusu ile ilgili çalışma"

Yurthaber 14-10-22 15:01

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç: - "Dijital platformlarda telif haklarının düzenlenmesini zorlaştıran tüm faktörlere rağmen Türkiye'de bu sorunları esaslıca ele alan ve gerek eser sahiplerinin gerekse de bağlantılı hak sahiplerinin haklarını gözeten normların ortaya konulması gerekiyor" - "Avrupa Birliği Dijital Tek Pazar Direktifi ile aynı doğrultuda ulusal mevzuatımızı güncellemek adına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak Telif Hakları Genel Müdürlüğümüz ile birlikte gerekli çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz"

Yurthaber 14-10-22 14:55

AA tarafından düzenlenen Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu başladı

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz: - "AA olarak sadece haber üreten ve haberi dağıtan bir kurum olarak kalmayacağız, haber üretiminin öncesindeki ve sonrasındaki süreçlerde de etik ilkelerden taviz vermeyerek bu işin hukuki zeminini oluşturmak üzere paydaşlarımızı bir araya getirmeye devam edeceğiz" - "Dijital platformların risk alarak haberi üreten basın emekçileri üzerinden kazandığı gelir çok daha yüksek. AA olarak habercilerimizin emeklerinin boşa gitmemesi için mücadele veriyoruz, AA Genel Müdürü olarak benim mücadelem de habercinin sahada büyük özverilerle, emek harcayarak ürettiği o içeriğin hakkını, basın emekçilerinin hakkını korumaktır" - "Sadece ajansımızın değil tüm basın emekçilerinin telif ve mülkiyet haklarını korumayı; abonemiz olsun ya da olmasın, ürünlerimizi kullananlar arasında haksız rekabeti gidermeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 14-10-22 14:52

Karabük'te Sosyal Hizmet Sempozyumu başladı

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan: - "Sosyal devlet, sosyal politikalar aracılığıyla adeta kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Sosyal politikalar da sosyal yardımlar aracılığıyla vatandaşa dokunma şansına sahip olmuştur"

Yurthaber 13-10-22 17:36

Türk Dünyası sempozyumu sona erdi

Türk Devletleri Teşkilatı, Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Haber 13-10-22 16:13

Savunma Sanayi Sempozyumu ve Sergisi Kayseri'de başladı

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel: - "Çatışma olmayan tek bir sınırımız dahi yok. Bizim mutlaka savaşa hazır olmamız gerekiyor. Sürpriz etkisi yaratacak silahlarımızın olması gerekiyor ve bunu el birliğiyle bir milli mesele haline getirmemiz gerekiyor" - Milli Savuma Bakanlığı Teknik Hizmetler Genel Müdürü Tümgeneral Hüseyin Duman: - "Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu her türlü savunma ürününün azami ölçüde, yerli ve milli savunma sanayinden karşılanması, TSK, sanayi ve üniversite üçlüsünün arasında uyum sağlanmasına bağlıdır"

Yurthaber 13-10-22 15:59

Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu yarın AA Genel Müdürlüğünde düzenlenecek

"Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması Sempozyumu" yarın AA Genel Müdürlüğünde düzenlenecek

Yurthaber 13-10-22 14:33

Türk Dünyası Sempozyumu Erzincan'da sona erdi

Türk Dünyası Sempozyumu Erzincan'da sona erdi

Yurthaber 12-10-22 18:45

Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu Erzincan'da başladı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev: - "Son dönemde elde edilen bu kazanımlarda Türk dünyasının birliği ve entegrasyonu yolunda atılan bu tarihi adımlarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çok özel ve tarihi bir rolü bulunmaktadır" - "Son 20 yılda Türkiye'yi dünyaya tanıtan, sadece bölgesinin değil aynı zamanda dünyanın güçlü söz sahibi ülkelerinden biri haline getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sergilediği liderlikle Türk dünyasını da birleştirmeyi başarmıştır"

Yurthaber 10-10-22 12:37

Manisa'da Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi

Manisa'da Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi

Yurthaber 08-10-22 20:25

AA'dan Dijitalleşme Sürecinde Basında Telif Haklarının Korunması sempozyumu

Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'nde 14 Ekim'de düzenlenecek sempozyumda, medyanın hukukla buluştuğu başlıca alan olan telif hakları korumasına mercek tutulacak

Yurthaber 07-10-22 16:54

Antalya'da 1. Uluslararası Polis ve Ceza Hukuku Sempozyumu başladı

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil: - "Günümüzde polisliğin başarısı, yakalanan suçlu sayısıyla değil, suçların ve düzensizliğin önlenme oranı ve halkın bu sürece katılımının sağlanmasındaki yeterlilik düzeyiyle ölçümlenmektedir" - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş: - "Vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç ve suçluyla mücadelenin yanı sıra suçun önlenmesiyle mümkündür"

Yurthaber 07-10-22 12:16

Manisa'da Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu başladı

Manisa'da Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu başladı

Yurthaber 06-10-22 20:43

Diyarbakır'da Uluslararası El Cezeri Çalışmaları ve Günümüze Yansımaları Sempozyumu

Diyarbakır'da "Uluslararası El Cezeri Çalışmaları ve Günümüze Yansımaları Sempozyumu"

Yurthaber 06-10-22 13:59

Türk Dünyasında Kadın ve Moda Uluslararası Sempozyumu

"Türk Dünyasında Kadın ve Moda Uluslararası Sempozyumu"

Yurthaber 05-10-22 13:41

Türkiye Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu Manisa'da başladı

"Türkiye Bağcılık ve Teknolojileri Sempozyumu" Manisa'da başladı

Yurthaber 03-10-22 15:08

Uluslararası Batman Sempozyumu başladı

"Uluslararası Batman Sempozyumu" başladı

Yurthaber 28-09-22 16:25

Dede Korkut Şiir, Resim ve Kompozisyon Yarışması ödül töreni İstanbul'da yapılacak

İstanbul ve Bayburt'ta okuyan ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yarışmayı kazananlar, 9 Kasım'da AKM'de düzenlenecek Uluslararası Dede Korkut Sempozyumu açılışında ödüllerini alacak - Dede Korkut Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aziz Bayramoğlu: - "Binlerce yıllık bu kültürün çocuklarımıza miras olarak aktarılması bizim için önemli. Onu tanıtmak amacıyla bu yarışmaya katılıyoruz"

Yurthaber 28-09-22 15:01

Van'da 2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Toplum Sempozyumu başladı

Van'da "2. Uluslararası Kültür, Sanat ve Toplum Sempozyumu" başladı

Yurthaber 28-09-22 14:15
Van

Isparta'da Ulusal Meyvecilik Sempozyumu başladı

Isparta'da Ulusal Meyvecilik Sempozyumu başladı

Yurthaber 27-09-22 15:12

2. Uluslararası Aşçı Dede Ateşbaz-ı Veli Sempozyumu başladı

Sempozyumda Mevlevi, Selçuklu ve Osmanlı mutfağı ile dünya mutfakları üzerine sunum yapılacak

Yurthaber 23-09-22 16:16

22. Uluslararası Prokonnesos Heykel Sempozyumu Balıkesir'de sona erdi

"22. Uluslararası Prokonnesos Heykel Sempozyumu" Balıkesir'de sona erdi

Yurthaber 22-09-22 00:30

Bursa'da Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin: - "Toplantılarında mevlit okunduğu zaman, Kur'an'a gösterdiği hürmeti gösteren bir toplumda yaşıyoruz. Mevlit dini içerikli edebi bir eserdir"

Yurthaber 16-09-22 20:27

Dünya Cam Yılı, CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu ile kutlanacak

Dünya Cam Yılı, "CAMGERAN 2022 Uluslararası Cam Sempozyumu" ile kutlanacak

Yurthaber 14-09-22 15:25

Sessiz Direnişin Sembolü: Diyarbakır Anneleri Sempozyumu

SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran: - "Terörle mücadelede ailelerin evlatlarına sahip çıkması, devletin uyguladığı terörle mücadele politikaları kadar önemlidir"

Yurthaber 13-09-22 13:34

Bursa'da Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu düzenlenecek

Bursa'da "Süleyman Çelebi ve Mevlit Geleneği Sempozyumu" düzenlenecek

Yurthaber 08-09-22 13:04

Van'da uluslararası Urartu ve Ötesi sempozyumu başladı

Van'da uluslararası "Urartu ve Ötesi" sempozyumu başladı

Yurthaber 07-09-22 12:35

Omurilik Felciyle Uluslararası Mücadele Sempozyumu başladı

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: - "Trafik kazası gibi önlenebilir kazaları engelleyici hususları geliştirirsek yine birçok kişinin omurilik felçli olması ihtimalini azaltırız"

Yurthaber 05-09-22 11:15

Afyonkarahisar'da 100. Yılda Uluslararası Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi Sempozyumu başladı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı: -"Büyük Taarruz, esir düşmeyi sözlüğünde barındırmayan bir milletin düşmana attığı en büyük tokattır" - TTK Başkanı Birol Çetin: -"Yurt dışında ülkemize yönelik olan karalama kampanyalarına cevap veriyoruz. Fakat, esas bir görevimiz daha var. Milli Mücadele ruhumuzu diri tutmamız gerekiyor"

Yurthaber 26-08-22 19:10