Havelsan Haberleri

Adı BARKAN! 2023 sonunda envantere girdi, kar çamur demeden 1000 kilometreyi devirdi... 5 saatten uzun görev yapabiliyor: Kullanıcının güvenini kazandı

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı BARKAN, kar ve çamurlu sahalarda, zorlu coğrafyalarda 1000 kilometreyi geride bıraktı. BARKAN, modüler yapısı ve yük opsiyonlarıyla dikkat çekiyor. Farklı görevleri ileri otonom özellikleriyle yerine getirebilen "orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı" saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşıp, 5 saatten uzun görev yapabiliyor. HAVELSAN Ürün Geliştirme Direktörü Veysel Ataoğlu'na göre BARKAN, sahada kullanıcının güvenini kazandı.

Haber 28-01-2024 11:54

Ankara Üniversitesi ile HAVELSAN, Yapay Zeka Teknolojileri alanında işbirliği yaptı

Ankara Üniversitesi ile Türkiye’nin en önemli teknoloji firmalarından biri olarak kabul edilen HAVELSAN arasında, kurum personeline yönelik "Yapay Zeka Teknolojileri" alanında lisansüstü eğitim protokolü imzalandı.

Yurthaber 31-08-2023 11:56

Harran Üniversitesi ve HAVELSAN işbirliğinde siber güvenlik uzmanı yetiştirilecek

Yaklaşık 3 ay sürecek programda kursiyerlere, siber güvenlik farkındalığı ve bilgi güvenliği, etik hackerlik ve siber güvenlik gibi konularda eğitim verilecek.

Yurthaber 02-08-2023 09:59

Türk savunma sanayisinde önemli satın alma

HAVELSAN, Türkiye'nin ilk milli silahlı dron sistemi Songar'ı geliştiren ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kazandıran ASİSGUARD'ın yüzde 49 hissesini aldı.

Finans 18-05-2023 13:03

Havelsan

Havelsan Hakkındaki Haberler Mynet'te. Havelsan Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Türkiye'den peş peşe çok kritik hamle! Karada KAPGAN denizde ise ULAQ... Gören bir daha bakıyor!

Türk savunma sanayisi bünyesinde HAVELSAN tarafından geliştirilen ağır sınıf insansız kara aracı KAPGAN, ilk kez görücüye çıktı. Dün ilk kez sergilenen ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan, kısa sürede sahaya çıkacak. SAHA EXPO 2022'de tanıtımı yapılan KAPGAN, yerli ve özgün yazılımlarının yanı sıra silah sistemiyle de büyük dikkat çekti. Öte yandan Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı "ULAQ"da ikinci üretim başladı.

Finans 27-10-2022 12:31

Silahlı insansız kara aracı KAPGAN geliyor! Savaş sahasında yeni bir dönemin habercisi! HAVELSAN 'Yakında' diyerek KAPGAN İKA'yı duyurdu

Türk savunma sanayinde silahlı insansız hava ve deniz araçlarının ardından Silahlı İnsansız Kara Aracı'nda da (İKA) dev bir adım atıldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir şirketi olan HAVELSAN, yeni geliştirdiği KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA)’nı ilk kez duyurdu. Sosyal medyadan KAPGAN İKA’nın animasyon görüntüleri de paylaşıldı. Yeni bir dönemin habercisi olan 30mm’lik KAPGAN İKA’nın, savaş alanında önemli etkilere yol açacağı üzerinde duruluyor.

Haber 04-10-2022 23:30

HAVELSAN, Gemi Veri Dağıtım Sistemi ürün ailesinin 41'inci üretimi gerçekleştirildi

Milli imkanlarla geliştirilen Gemi Veri Dağıtım Sistemi ve Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi ürün ailesinin 41'incisi, Pakistan Deniz Kuvvetleri için 2 adet MİLGEM sınıfı korvette kullanılmak üzere üretildi ve sistemin kabulleri yapıldı

Yurthaber 23-09-2022 12:35

HAVELSAN insansız hava aracı BAHA'yı yeniden tasarladı

HAVELSAN AR-GE ve Mühendislik Direktörü Mehmet Onur Özçelik: - "BAHA'yı güncelledik. Şu anda yeni bir tasarım olarak tamamen farklı özelliklere sahip bir platform ile uçuş testlerimizi gerçekleştiriyoruz"

Yurthaber 16-09-2022 11:45

Dijital birliklerin robot askeri Barkan 2023'te askeri birliklere verilecek

HAVELSAN AR-GE ve Mühendislik Direktörü Mehmet Onur Özçelik: - "Amacımız, geleceğin savaş sahasında dijital, insansız birlikler oluşturmak. Barkan, burada insansız kara aracı rolüyle önemli bir rol üstleniyor" - "Barkan'ın keşif, gözetleme, istihbarat toplama ve izleme, atış destek gibi konularda birçok özelliği mevcut. Aracımız kıtalara gönderildi, kullanıcıların birtakım geri bildirimleri alındı, ürün iyileştirilmesi alanında çalışmalar devam ediyor"

Yurthaber 31-08-2022 15:43

HAVELSAN Genel Müdürü Nacar, şirketin projelerini anlattı:

"Kurumsal kaynak yönetiminde kullanılan yeni nesil iş yönetimi ismini verdiğimiz 'Kovan' yabancı ürünlerin yerini alabilecek bir noktaya gidiyor" - "Barkan insansız kara aracımıza yeni özellikler eklendi. Daha önceki yıllarda üzerinde sadece silah kulesi varken şimdi insan da taşıyabiliyor, lojistik aracı olarak da kullanılabiliyor, 360 derece çevresel gözetleme de yapabiliyor"

Yurthaber 30-08-2022 19:43

NATO, deniz korsanlarına karşı Türk yazılımlarıyla hazırlanacak

HAVELSAN ve NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi arasında imzalanan protokolle gelecek yıl yapılacak Çok Uluslu Deniz Güvenliği Tatbikatı'nda Türk yazılımları kullanılacak - Tatbikatta, Batı Afrika'daki gemi kaçırma, deniz haydutluğu olaylarına karşı seyir güvenliğini sağlayacak önlemler ele alınacak

Yurthaber 01-07-2022 14:26

5'inci denizaltının Komuta Kontrol Sistemi de teslim edildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: - "REİS sınıfı denizaltılar için geliştirilen ve denizaltının beyni olan Komuta Kontrol Sistemi'ni 5. Denizaltı Seydi Ali Reis için Gölcük Tersanesi Komutanlığına gönderdik"

Yurthaber 08-01-2022 15:06

Kılıçdaroğlu'ndan HAVELSAN, ROKETSAN ve ASELSAN çıkışı: Fitil fitil burnunuzdan getiririm

Birleşik Arap Emirlikleri veliaht prensi Muhammed bin Zayed'in Türkiye ziyaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Buradan Erdoğan'a ve BAE veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN'ına, ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm" dedi.

Haber 01-12-2021 09:22

Bakan Varank, TEKNOFEST Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması'na katılan araçları inceledi:

"Gençlerimizin şevkini, gayretini ve bu kadar ileri teknoloji algoritmalarla uğraştıklarını gördüğümüzde ülkemiz adına hem gururlanıyoruz hem de kendimizi güvende hissediyoruz. İnşallah geleceğin Türkiye'sini arkadaşlarımız inşa edecekler" - "Otonom araç teknolojisinde Türkiye bir başarı hikayesi yazacaksa ki ben buna yürekten inanıyorum, işte bu gençler sayesinde olacak"

Yurthaber 17-09-2021 12:07

Virgin Galactic'in uzay yolculuğuna Türk imzası

Havelsan'a ait ABD merkezli Türk şirketi Quantum3D'nin görüntü üreteci IDX80, uzay yolculuğu hizmeti sunan Virgin Galactic tarafından pilotların eğitimi ve yolcuların uçuşa hazırlığında kullanılıyor.

Haber 14-09-2021 11:43

Dijital birliğin robot askeri Barkan göreve hazırlanıyor

HAVELSAN, "dijital birlikte" kullanılmak üzere orta sınıf birinci seviye silahlı insansız kara aracı Barkan'ı geliştirdi - HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Muhittin Solmaz: - "Bu yılın sonuna doğru araçlarımızı artık sahada görebilmek ve bu araçlarımızı özellikle bulut altı insansız hava araçlarıyla destekleyip ortak görev yapabilecek unsurları sahada kullanıma vermek istiyoruz" - "Barkan'dan sonra ağır sınıf diye tabir edilen özellikle otonom ve robotik insansız kara araçlarında çalışmalarımızı devam ettireceğiz"

Yurthaber 23-05-2021 11:04

HAVELSAN uzaktan hasta takip edebilme hassasiyetini 1 metrenin altına düşürdü

Türkiye, Hollanda ve Belçika'dan özel sektör firmalarının ve üniversitelerin yer aldığı projede, HAVELSAN kapalı alan yer belirleme algoritmasını geliştirdi ve uygulamayı da başarıyla test etti - Projenin en yenilikçi yönünün, dünyada ilk kez akademik bir çalışma dışında, uygulamalı olarak yer bildiriminin 1 metrenin altına indirilmesi olduğu belirtiliyor

Yurthaber 01-03-2021 11:42

Bakan Akar'dan Havelsan'da inceleme! 450 metre uzaklıktaki hedefi tek atışta vurdu

Havelsan'da inceleme yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Dostlarımız, müttefiklerimiz, dost bildiklerimiz istenilen, parasını ödediğimiz malzemeyi bir şekilde bize vermemekte ısrar ediyor. Bizi bu sıkıntılardan kurtarmak için fabrikalar, tasarımcılar, üretimdeki herkesin elini taşın altına koyup çalışması lazım" dedi. Akar, keskin nişancı simülatöründe 450 metre uzaklıktaki bir hedefi tek atışta vurdu.

Haber 27-02-2021 12:24