Haydarpaşa Garı Haberleri

Haydarpaşa ve Sirkeci garı ne olacak? Proje ortaya çıktı; yeni bina yapılacak, 'işlevleri değişecek'

Uzun süredir merak edilen ve İstanbul'un gözbebekleri olan Haydarpaşa Garı - Sirkeci Garı'yla ilgili yeni detaylara ulaşıldı. Gazeteci İsmail Saymaz tarihi yapıların akıbetini duyurdu. Hazırlanan projelere göre, gar sahalarında sadece restorasyon ve restitüsyon yapılmayacak, yeni binalar inşa edilecek ve çevre düzenlemesine gidilecek. İşte detayların tamamı...

Haber 29-02-2024 10:49

İstanbul'un simgelerinden Haydarpaşa Garı için tarih belli oldu! 2010 yılındaki yangında büyük hasar almıştı

İstanbul'un en önemli simgelerinden olan tarihi Haydarpaşa Garı için geri sayım başladı. 2010 yılında çıkan yangına büyük hasar alan ve o tarihten bu yana hizmet vermeyen tarihi bina için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Bakan Uraloğlu, "2010 yılında çıkan yangında büyük hasar gören tarihi Haydarpaşa Garı 2024'te tamamen hazır hale getirilerek hizmete alınacak" dedi.

Haber 13-07-2023 12:40

İstanbul'un gözde ilçesi Kadıköy'de gezilecek yerler! Kadıköy'de nerelere gidilir?

Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul, Avrupa ve Asya olmak üzere iki kıtadan oluşuyor. İki kıta üzerinde pek çok farklı turistik güzelliği barındıran İstanbul, aynı zamanda birbirinden güzel ilçelere de sahip. İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri de Anadolu Yakası’nda yer alan Kadıköy ilçesi çoğu İstanbullunun da ortak buluşma noktası oluyor. Pek çok noktadan ulaşım yolu bulunan Kadıköy, İstanbul'da sıklıkla ziyaret edilen ilçelerden biri. Peki, Kadıköy'de nerelere gidilir?

Trend 24-09-2022 13:42

Haydarpaşa Garı kazılarında heyecanlandıran keşif! İstanbul için bir ilk

Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı kazılarında önemli bir keşif yapıldı. Kazılarda İstanbul için önemli ve ilk olma niteliği taşıyan Geç Helenistik Döneme ait bir mezar anıtı bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Arkeolog Rahmi Asal, "İstanbul için inanılmaz bir buluntu, çok büyük bir sürpriz. Helenistik döneme ait ne yazık ki elimizde çok veri yok. Hele hele mimari ve mezarda çok az. Bu nedenle çok önemli bir buluntu ile karşı karşıyayız. İstanbul'un tarihi yeniden yazılıyor" dedi.

Haber 30-05-2022 11:20

Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Haydarpaşa Garı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

'Körler Ülkesi'nde kazılar tamamlandı! Peronlar kalktı, askeri sığınak ilk kez görüntülendi

İstanbul Kadıköy'deki Haydarpaşa Garı kazılarında 140 bin metrekarelik alanın 68 bin metrekaresindeki çalışmalar tamamlandı ve peronlar kaldırıldı. Peronların kaldırılmasıyla birlikte, Helenistik döneme ait bir mezar, yeni bir çoklu mezar, bir döküm atölyesi ile peron alanı dışında Osmanlı dönemine ait bir çeşme, Bizans dönemine ait bir ayazma, 2'nci Dünya Savaşı zamanında kurulan bir sığınak bulundu.

Haber 12-10-2021 12:12

Haydarpaşa Garı'nın altındaki antik kent Khalkedon ortaya çıktı!

Haydarpaşa Garı çevresinde arkeolojik kazı alanında yapılan çalışmalar neticesinde gizli kalmış tarih gün yüzüne çıkarıldı. 'Körler Ülkesi' olarak bilinen Khalkedon yani Kadıköy'de antik şehre ait buluntulara rastlandı. 2 bin 500 yıl öncesinin yaşamını gözler önüne seren çalışmada Khalkedon'un son hali görüntülendi.

Haber 15-04-2021 09:36