Hayvanat Bahçesi Haberleri

Bursa Hayvanat Bahçesi bayram tatilinde 61 bin 800 ziyaretçi ağırladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, Ramazan Bayramı tatilinde 61 bin 800 ziyaretçi ağırladı.

Yurthaber 15-04-2024 13:51

Antalya'daki hayvanat bahçesi, yeni doğumlarla renklendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda lemur, kanguru, tavşan, keçi ve koyun başta olmak üzere çeşitli türlerde yeni yavrular dünyaya geldi.

Yurthaber 02-04-2024 12:13

Kocaeli'deki hayvanat bahçesinde kuşların nesli özel programla korunuyor

Kocaeli'deki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 70 türden 390 kuşa ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 05-01-2024 14:20

Hayvanat bahçesinde dehşet olay! Gerçek, kaplanın ağzındaki ayakkabıyla ortaya çıktı!

Hindistan'ın Bahawalpur eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde görevli olan temizlik personeli kaplanların kafesinin önünden geçerken bir kaplanın ağzında ayakkabı fark etti. Korkunç gerçek sonradan ortaya çıktı. İşte Hindistan'ı sarsan olayın tüm detayları!

Trend 08-12-2023 12:23

Hayvanat bahçesinde korkunç olay! Bilet parası vermemek için kaçak girdi: Kaplanlara yem oldu

Çin'in Ningbo kentinde bulunan bir hayvanat bahçesinde 2017 yılında meydana gelen korkunç olayın görüntüleri yeniden gündem oldu. Bir adam bilet parası vermemek için hayvanat bahçesine kaçak girince facia kaçınılmaz oldu.

Haber 01-12-2023 10:13

Hayvanat bahçesi sosyal medyadaki ‘ayı kostümlü insan’ iddialarını yalanladı! “İnsanlar bu türü anlayamıyor”

Çin’in Hangzhou bölgesindeki bir hayvanat bahçesinde çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. İki ayağının üzerine duran bir ayıya ait görüntüler sosyal medyada spekülasyonları tetikledi. Kullanıcıların büyük bir bölümü görüntülerdeki ayının kostüm giyen bir insan olduğunu söyledi. Hayvanat bahçesi ise isyan ederek duruma açıklık getirdi.

Trend 01-08-2023 10:19

Tarsus Doğa Parkı sakinleri buzlu kokteyl ve yağmurlama sistemiyle serinliyor

Mersin'de Tarsus Doğa Parkı'ndaki hayvanların sıcaktan etkilenmemesi için buzlu kokteyl hazırlanıp, özel sulama sistemi uygulanıyor.

Yurthaber 24-07-2023 11:43

Şempanzeye aşık olan kadın hayvanat bahçesinden men edilince gözyaşlarını tutamadı! Bir şartla görüşebilecekler

Belçika’da yaşayan Adie Timmerman isimli bir kadın hayvanat bahçesinde bulunan Chita adındaki şempanzeye aşık olduğunu itiraf ettikten sonra viral olmuştu. Belçika'nın Antwerp Hayvanat Bahçesi'nden yetkilileri hayvanat bahçesine girişini yasaklayınca Timmerman gözyaşları içinde duruma isyan etmişti. Davranışlarını değiştirmesi koşuluyla Timmerman’ın yasağı kaldırıldı.

Trend 18-07-2023 14:26

Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay! Tam 16 yıldır yalnız başına yaşayan ve hiç çiftleşmeyen timsah hamile kaldı

Kosta Rika’daki bir hayvanat bahçesinde yaşayan 18 yaşındaki bir timsahın kendisiyle genetik olarak %99.9 uyumlu tamamen oluşmuş bir cenin içeren yumurtaya sahip olması şaşkınlık yarattı. Tıp dünyasının araştırdığı vakanın en önemli özelliği timsahın tam 16 yıldır tek başına yaşamadı ve daha öncesinde herhangi bir çiftleşme deneyimine sahip olmadan hamile kalmasıydı.

Trend 08-06-2023 11:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye edilen aslanların Gaziantep'te dünyaya gelen dört yavrusu tanıtıldı

Sudan eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen "Sudan" ve "Sultan" adlı aslanların dünyaya gelen dört yavrusuna özenle bakılıyor.

Yurthaber 30-05-2023 13:50

Hayvanat bahçesinde dehşet! 6 yaşındaki çocuk kafese tırmanırken demirlerin arasına sıkıştı... Aslanların saldırdığı çocuk hayatını kaybetti

Filistin’in Gazze şehrindeki bir hayvanat bahçesini ziyaret eden 6 yaşındaki Hamada Iqtiet isimli bir çocuk hayatını kaybetti. Kafese tırmanan ve demirlerin arasına sıkışan çocuk bir anda aslanların saldırısına uğradı. Olay yerel basında geniş yankı uyandırdı.

Trend 03-05-2023 07:46

Kafese yaklaştı, canından oldu: Hayvanat bahçesinde aslan dehşeti! 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti, ülke tarihinde bir ilk...

Çitlere tırmanıp kafese yaklaştı, kafesteki aslan bir anda saldırdı... Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki hayvanat bahçesindeki dehşet sonrası hayvanat bahçesi kapatıldı. Aslan saldırısına uğrayan 6 yaşındaki çocuk kurtarılamadı. Korkunç olay, ülke tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

Trend 02-05-2023 10:56

Deve küçük çocuğu ağzına alıp havaya kaldırdı! Yer: Denizli... Korkunç anlar kamerada

Denizli'deki hayvanat bahçesinde dehşete düşüren bir olay meydana geldi. Yasak olmasına rağmen bir çocuk, deveye fazla yaklaştı, bunun ardından korkunç anlar yaşandı. Deve tarafından boynundan ve başından ısırılan çocuğu deve havaya kaldırdı. Babasının dikkati sayesinde hayvanın ağzından kurtarılan çocuk az kalsın canından oluyordu. Feci olay saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Haber 24-04-2023 11:55

Depremzede çocuklara hayvanat bahçesi morali

Mehmetçiğin düzenlediği organizasyonda otobüslerle Malatya'daki hayvanat bahçesine götürülen 280 çocuk, eğlenceli vakit geçirdi

Yurthaber 06-03-2023 15:28

Kafesinin kapısını açık unutunca ayı dehşet saçtı! Birdenbire arkasından sessizce yaklaştı... Üzerine atlayıp parçaladı

Özbekistan’ın Andican kentinde bir hayvanat bahçesinde bir bekçi ayı kafesinin kapısını açık unutunca korkunç bir kaza yaşandı. Hayvanları beslemek için kafese giren bekçinin güvenlik kurallarına uymadığı iddia edildi. Kafesin kapısını açık unutan bekçinin arkasından bir anda yaklaşan ayı ona saldırdı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan anlarda bekçinin olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

Trend 09-01-2023 10:39

Gümrükte el konulan maymun yavruları Nenenin koruması altında

Türkiye'ye yasa dışı yollardan sokulmak istenirken el konulan ve Malatya Hayvanat Bahçesi'nde koruma altına alınan 11 makak yavrusuna "Nene" isimli maymun annelik yapıyor.

Yurthaber 14-12-2022 12:22

Sosyal medyada şaşkınlık yaratan anlar! Maymun bir anda çocukların gözünün önünde mastürbasyon yapmaya başlayınca...

Sean Nicol isimli bir adam ailesiyle birlikte İskoçya'daki Blair Drummond Safari Park'ta gerçekleştirdiği safari sırasında bir maymunun yanından geçerken mastürbasyon yaptığını fark ettiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Baba Sean Nicol bu anları kaydederek sosyal medyada paylaşınca görüntüler kısa sürede viral olmayı başardı.

Trend 09-11-2022 11:27

Antalya Doğal Yaşam Parkı'nı yıl başından bu yana yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti

Antalya Doğal Yaşam Parkı'nı yıl başından bu yana yaklaşık 500 bin kişi ziyaret etti

Yurthaber 10-10-2022 14:57

Milyonluk vurgun yapan çeteye operasyon! Kara para aklamak için hayvanat bahçesi kurmuşlar

İllegal çağrı merkezi kurarak “Almadığınız kargonuz sebebiyle hakkınızda icra takibi başlatılacak” diyerek vatandaşın banka bilgilerini ele geçiren ve milyonluk vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. İstanbul ve Zonguldak’ta 21 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 55 çete üyesi yakalandı. Çetenin, suçtan elde edilen paraları aklamak için paravan olarak hayvanat bahçesi kurdukları belirlendi. Hayvanat bahçesinde çok sayıda hayvan ele geçirildi. İşte olayın detayları...

Haber 07-10-2022 14:37

Bursa'daki hayvanat bahçesinde tapir ailesinin güneşli havada masaj keyfi

"Hırçın", "Alakız" ve "Kınalı" isimleri verilen ova tapirleri, bakıcılarının özel tekniklerle uyguladığı masajın ardından havuz başında karpuz ve kavunla besleniyor

Yurthaber 28-09-2022 11:08

Türkiye'nin dört bir yanından akın ediyorlar! Aslan ve kaplanlar sürekli kükrüyor diye kapatıldı, 2 gün sonra açıldı

İş insanı Ahmet Zeki Öner'in Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde açtığı hayvanat bahçesi, aslan ve kaplanların kükreme gürültülerinin bölgede sakinlerinin psikolojisini bozacak derecede etkili olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Bilirkişi raporunda aslan ve kaplanların genetik yapılarındaki bölge hakimiyetini göstermek açısından devamla kükremek zorunda kaldıklarına dikkat çekildi. İşletme tarafından açılan dava sonucu hayvanat bahçesi yeniden ziyarete açıldı. Açılış renkli görüntülere de sahne oldu.

Haber 17-09-2022 14:51

Ukraynalı çocuklar, Antalya'da hayvanat bahçesini gezdi

Ukraynalı çocuklar, Antalya'da hayvanat bahçesini gezdi

Yurthaber 14-09-2022 14:26

Şovun bir parçası zannettiler! Seyircilerin gözünün önünde ayı eğitmenine saldırdı

Rusya'nın kuzeydoğusundaki Olonets kasabasındaki bir sirkte 16 yaşındaki bir ayı şov sırada aniden eğitmenine saldırdı. Eklem ağrılarıyla mücadele ettiği ifade edilen ayı seyircilerinin gözünün önünde hayvan bakıcısı olarak çalışan adama saldırdı ve onun dakikalarca dövdü. Olay diğer sirk çalışanlarının müdahale etmesiyle sona erdi ve saldırgan ayı sakinleştirildi.

Trend 26-08-2022 13:20

Malatya Hayvanat Bahçesinin sakinleri bu yıl 32 yavru dünyaya getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hanifi Acar: - "Bu yıl 6 ceylan, 9 cüce keçi, ikişer beyaz geyik, kızıl geyik, sanem keçisi, midilli, üçer yaban keçisi, kurt, birer örümcek maymunu, lama ve kanguru doğdu"

Yurthaber 25-08-2022 11:22

Gölbaşı'ndaki özel hayvanat bahçesinin ruhsatı iptal edildi

Gölbaşı'ndaki özel hayvanat bahçesinin ruhsatı iptal edildi

Yurthaber 24-08-2022 16:00

İlginç an! Fotoğraf çektirmek istedi, bir anda maymun sarılıp poz vermeye başladı

27 yaşındaki Angel Orangelor isimli bir turist Tayland’atki bir hayvanat bahçesi ziyareti sırasında ilginç anlar yaşadı. Arkadaşının kamerasına poz verdiği sırada Orangelor’un arkasından bir maymun yaklaştı ve genç kıza sarılarak poz vermeye başladı. O anlar sosyal medyada viral olurken ortaya eğlenceli görüntüler çıktı.

Trend 23-08-2022 16:21

Dünya Fil Günü'nde Gabiye özel menü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayatı Koruma Parkı'ndaki fil "Gabi"nin özel gün menüsünde, çok sevdiği marul, salatalık, karpuz, çilek, hurma, yonca, keçi boynuzu ve saman yer aldı - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler: - "Gabi, dünyanın ilk tüp bebek filidir. Dünyada tek olan fil"

Yurthaber 12-08-2022 11:45

Albino kaplan Kartopu özel bakımla kilosunu ikiye katladı

İstanbul'daki bir villada bulunduktan sonra yaklaşık 4 ay önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayatı Koruma Parkı'na getirilen Bengal kaplanı yavrusu "Kartopu", buradaki özel bakımla 57 kilo 800 gram ağırlığa ulaştı - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Dairesi Başkanı Celal Özsöyler: - "Kartopu bizim maskotumuz oldu. İsmini biliyor, Kartopu denildiği zaman dönüp bakıyor ve koşarak geliyor"

Yurthaber 11-08-2022 11:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aslanlarına Dünya Aslan Günü'nde buzlu kokteyl! İnşallah yavru alacağız

Bugün Dünya Aslan Günü. Yeryüzünün dört bir yanında 10 Ağustos, 'ormanların kralı' olarak aslanların ve yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla kutlamalar gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edilen aslanların bakıldığı ve dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde de bugün aslanlara özel muamele gösteriliyor. Erdoğan'ın aslanlarından yavru beklenirken aslanlar buzlu kokteyl ile serinliyor.

Haber 10-08-2022 15:06

Doğa parkı personelinin baktığı babun Nisan 15 aylık oldu

Tarsus Doğa Parkı'nın maskotu haline gelen "Nisan", günün büyük bölümünü doğa parkının yeşil alanlarında geçiriyor

Yurthaber 31-07-2022 11:40

Antalya'da sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve kokteyli

Antalya'da sıcaktan bunalan hayvanlara buzlu meyve kokteyli

Yurthaber 24-07-2022 13:17

Fransa'da yangınlar nedeniyle 14 bin 900 kişi daha tahliye edildi

Tahliye edilenlerin sayısı 31 bin 100'e yükseldi - Yangının yayılması nedeniyle Arcachon Havzası Hayvanat Bahçesindeki tüm hayvanların tahliye edileceği duyuruldu

Yurthaber 18-07-2022 19:44

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bayram yoğunluğu

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bayram yoğunluğu

Yurthaber 11-07-2022 10:46

Boğulan orangutanı kurtarmak için düşmeden suya atladı! Dakikalarca kalp masajı yaptı

Vietnam'ın Phu Quoc Adası'ndaki Vinpearl Safari'de bir orangutan turistlerin attığı yiyeceği yakalamak için suya atladı. Suyun içinde bir anda panikleyen orangutan boğulmaya başladı. Hayvanın can çekiştiğini gören bir bakıcı hiç düşmeden suya atladı ve mucizevi bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Trend 01-07-2022 13:19

Yanlarında adeta hayvanat bahçesi taşıyan kadınlar yakalandı! 2 beyaz kirpi, 2 armadillo, 35 kaplumbağa, 50 kertenkele, 20 yılan...

Tayland'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Başkent Bangkok'taki bir havalimanında iki kadının bavulları x-ray cihazından geçerken ortaya çıkan görüntü şoke etti. Yanlarında adeta hayvanat bahçesi taşıyan kadınlar kaçakçılık suçundan gözaltına alındı. İki kadının bavullara koyduğu canlı hayvanların çeşitliliği ve sayısı da dikkat çekti.

Haber 28-06-2022 12:23

Sarıkamış, hayvanat bahçesi görevlileri için eğitim merkezi oldu

Hayvanat bahçesi görevlilerine bozayı, kurt ve vaşakların nasıl yakalandığı, takip edildiği uzmanlarca hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatılıyor - KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban: - "Hayvanat bahçesindeki arkadaşlarımızla şimdiye kadar 10 bozayı ve bir kurt yakaladık, onlara uydu vericisi taktık"

Yurthaber 25-06-2022 12:33

Ayı yavrusu Ponçik yaşamını Kayseri'deki hayvanat bahçesinde sürdürecek

Önce annesinden ayrı düşen, sonra kardeşini kaybeden ayı yavrusu "Ponçik"in, Sinop'taki beş aylık tedavi ve rehabilitasyon süreci tamamlandı

Yurthaber 22-06-2022 11:06

Hayvanat bahçesinde dehşet anları! Elini verip kolunu kaptırdı

Meksika'nın Periban bölgesindeki bir hayvanat bahçesinde korkunç bir olay yaşandı. Bir bahçe görevlisi kaplanı sevmek için kolunu çitin ardına geçirip başını okşamak istedi. Ancak birden ruh hali değişen kaplan, görevliye saldırdı.

Trend 18-06-2022 11:12

Bursa'daki hayvanat bahçesinin Afrikalı sakinleri bir arada yaşıyor

Zebra, zürafa, deve kuşu ve beyaz gergedanın doğal ortamda olduğu gibi aynı alanı paylaştığı bölgenin birey sayısı yeni doğumlarla artacak

Yurthaber 16-06-2022 11:10

Kayseri'deki hayvanat bahçesinin üyelerine yavru zebra da katıldı

Kayseri'deki hayvanat bahçesinin üyelerine yavru zebra da katıldı

Yurthaber 28-05-2022 16:04

Antalya'da bitkin halde bulunan yaban keçisi tedaviye alındı

Antalya'da bitkin halde bulunan yaban keçisi tedaviye alındı

Yurthaber 02-03-2022 16:49

Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2021'de 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2021'de 2 milyon 750 bin kişi ziyaret etti

Yurthaber 05-02-2022 17:01

İran'da korkunç olay! Kafesinden kaçan aslan bakıcısını öldürdü

İran'ın Erak kentinde korkunç bir olay yaşandı. Bir hayvanat bahçesinde, kafesinden kaçan aslan bakıcısını öldürdü.

Haber 31-01-2022 17:58

Kayseri'de hayvanat bahçesinin sakinlerine kış aylarına özel bakım yapılıyor

Sıcak iklim hayvanlarına soğuktan etkilenmemeleri için enerji oranı yüksek besinler veriliyor

Yurthaber 26-01-2022 12:01

Ziyaretçilerin gözü önünde oldu! Hayvanat bahçesindeki aslan, kendi yavrusunu yedi

Meksika’daki bir hayvanat bahçesinde yetişkin erkek aslan, yeni doğan yavrusunu yedi. Aslanın yavrusunu yediği anlar ise hayvanat bahçesini ziyaret edenler tarafından görüntülendi. Olay sosyal medyada da yankı uyandırdı.

Haber 28-12-2021 01:00

Tarihin en karanlık olayı! İnsanlardan oluşan hayvanat bahçelerinde sergilen Ota Benga’nın filmleri aratmayan trajik yaşamı

Dünyanın dört bir yanından kaçırılan yerliler farklı fiziksel özellikleri nedeniyle “insan hayvanat bahçesi” ismi verilen yerlerde sergilenmeye başlandı. Afrikalılar, Kızılderiler ve Aborjinler çoğunlukla Avrupa’da bu hayvanat bahçelerinde tutsak ediliyor ve ziyaretçiler onları seyretmek için para ödüyordu. İnsan hayvanat bahçesi adı verilen oluşumun en büyük mağduru ise Ota Benga isimli Afrikalı genç adam oldu.

Trend 22-11-2021 14:27

Çekya’da bir hayvanat bahçesine yaklaşık 7.4 milyon TL miras kaldı

Çekya’da adı J.R. olarak açıklanan bir kadının vefatının ardından bir hayvanat bahçesine yaklaşık 17 milyon Çek kronu (yaklaşık 7.4 milyon TL) miras bıraktığı ortaya çıktı.

Haber 23-10-2021 23:18

Aslanların kükrediği, maymunun kaçtığı mahallede yeni gelişme! Gazeteye ilan verip, Cumhurbaşkanı'na seslendiler

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde mahalle arasına açılan, aslanların kükremesi nedeniyle korkuya neden olan hayvanat bahçesinin kapatılması için mahalleli gazeteye ilan verdi. Cumhurbaşkanı ve bakanlara seslenen kişiler hayvanat bahçesinin kapatılmasını istedi. Aynı hayvanat bahçesinden geçtiğimiz gün bir de maymun kaçmıştı.

Haber 01-09-2021 15:31

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ziyarete açılıyor

Gaziantep Hayvanat Bahçesi ziyarete açılıyor

Yurthaber 31-08-2021 14:30