Hazine Bonosu Haberleri

Hazine haftaya 2 ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta 2 devlet tahvili ihraç edeceğini duyurdu.

Finans 2024-04-19 09:50:52

Bakan Şimşek'ten 'harcama' çıkışı! Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık. Harcama kontrolüne, olası harcama kesintilerinin neler olabileceğine ve harcamalarda verimli alanların önceliklendirilmesine bakıyoruz" açıklamasını yaptı. Şimşek yurt içinde en büyük zorluğun yüksek enflasyon olduğunu belirtti.

Finans 2024-04-19 07:23:39

'Pişmanım' diyene vergi cezası yok! Bakan Şimşek duyurdu: '400 binden fazla kişi tespit ettik...'

Gelir İdaresi Başkanlığı, 362 bin mükellefin beyanname vermediğini tespit etti. Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için cezadan önce son bir şans daha kapıyı çaldı. Vergi daireleri işlemlere başlamadan beyanname verirseniz cezasız verginizi ödeyebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" diyerek vergi mükelleflerine çağrıda bulundu.

Finans 2024-04-18 13:53:49

Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı! Washington'da tarihi açıkladı: 2026'ya kadar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti.

Finans 2024-04-18 07:11:21

Cari denge şubatta 3,27 milyar dolar açık verdi! Mehmet Şimşek'ten ilk yorum: 'Kademeli olarak düşecek'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Cari denge şubatta 3,27 milyar dolar açık verdi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Finans 17-04-24 14:31

SON DAKİKA | Bakan Tekin'den öğretmen ataması açıklaması! Takvim ve sayı ne zaman belli olacak?

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen ataması ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Tekin, "Öğretmen atamasında takvim ve sayı belli değil. Hazine ve Maliye bakanımızla da değerlendireceğiz. Öğretmen atamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak, takvim ve sayı Hazine ve Maliye Bakanı dönünce kesinleşecek" dedi.

Haber 17-04-24 11:59

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan sonra Dünya Bankası'ndan da kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sonra Dünya Bankası'ndan da Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Doküman neyi finanse edeceğimiz ve neyi finanse etmeyeceğimiz konusunda net." ifadesi kullanıldı.

Finans 17-04-24 11:23

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kredi açıklaması: İstanbul Sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) dokümanına ilişkin sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu. Bakanlıktan, "Bu kredilerin İstanbul Sözleşmesi ve LGBT ile ilişkisi yoktur." açıklaması yapıldı.

Finans 16-04-24 16:25

İletişim Başkanlığı'ndan sonra Bakan Şimşek'ten de Erdoğan'la gerginlik iddialarına yanıt! 'Bir süredir yalan haberlerle...'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerginlik yaşandığı iddialarına yalanlama geldi. DMM'nin ardından bir açıklama da Bakan Şimşek'ten geldi. Şimşek'ten "Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız" çıkışı geldi.

Finans 16-04-24 11:41

Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan ABD'ye gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan yarın Washington'a olağan IMF-Dünya Bankası toplantılarına katılacak.

Finans 15-04-24 09:57

Hazine yarın 2 ihale ve 2 doğrudan satış gerçekleştirecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın bono ile tahvil ihalesi gerçekleştirecek, altın tahvili ile altına dayalı kira sertifikasının da doğrudan satışını yapacak.

Finans 14-04-24 13:42

Enflasyon tahminleri güncellendi, memur ve emeklilerin maaş hesabı bir kez daha değişti! İşte merak edilen zam oranları

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına gözlerini çevirmiş durumda. En son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mayıs ayı enflasyon tahmini sonrası milyonlar bir kez daha maaş hesabı yapmaya başladı. Mayıs ayındaki enflasyonun yüzde 73 çıkması, 6 aylık enflasyonun ise yüzde 24 olması bekleniyor. İşte memur ve SSK ile Bağ-Kur emeklisine yapılacak zam oranları...

Finans 10-04-24 21:17

1,5 milyon konut için karar! Her an sizin de kapınız çalabilir: Bakan Mehmet Şimşek'ten vergi kaçırana çok net uyarı

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükellefleri tespit etti. Bu mükellefler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere en kısa süre içinde vergi dairelerine gönderilecek. 1,5 milyon konut için fiili denetimlerin başladığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçırarak haksız kazanç sağlayanların takipçisi olacağını söyledi.

Finans 09-04-24 11:25

Kademeli emeklilik bekleyene kötü haber! Canlı yayında asgari ücret, emekliye seyyanen zam ve EYT için dikkat çeken sözler: 'Sağa sola para dağıtamayız'

Sözcü TV ekranlarında Hazine Bakanlığı’ndaki bazı yetkililerle olan konuşmalarını aktaran Gazeteci Özlem Akarsu Çelik asgari ücret, emekli zammı ve EYT ile ilgili dikkat çeken bilgileri paylaştı. Akarsu Çelik, Merkez Bankası’nın hükümete açık mektubunu anımsatarak asgari ücrete ara zamma sıcak bakılmadığını dile getirdi. Emekliye seyyanen zammın bütçeye yükünü açıkladı. Yetkililerin kademeli emeklilik için örnek teşkil eden EYT’den ise ‘büyük bir hata’ olarak bahsettiğini belirtti.

Finans 09-04-24 08:47

İhale yasası, kamuda tasarruf... Mehmet Şimşek 'ek ödeneğe' kapıyı sert kapattı: Kimse bunun için bana gelmesin

2024'te emekliler seyyanen zam beklentisine kavuşamamış, bunun etkisinin sandık sonuçlarına da fazlasıyla yansıdığı gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimden önce emeklilere yönelik bir adımı görüştüğü de konuşuluyordu. Mehmet Şimşek'in son olarak tasarruf konusunda çok net sözler sarf edip "Kimse ek ödenek için bana gelmesin" dediği öne sürüldü.

Finans 09-04-24 08:33

Mehmet Şimşek’ten KDV açıklaması: Net uyarı geldi! Vergi oranlarında uyumsuzluğu kontrol edecek çalışma hazır

Fişlerdeki KDV oranları için yapılan oyunlar Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yapay zekasına takıldı. Vergi kaçırana göz yumdurmayacak uygulamada çalışmalar tamamlandı. Konuya ilişkin konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak” dedi ve vergi kaçıranları çok net bir şekilde uyardı.

Finans 08-04-24 11:10
KDV

Merkez Bankası'ndan hükümete açık mektup! Ana konu enflasyon, dikkat çeken asgari ücret detayı

Merkez Bankası, hükümete enflasyon konusunda açık mektup gönderdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e gönderilen mektupta 2023 yılı enflasyonu ele alındı. Mektupta, dezenflasyon sürecinde para ve maliye politikalarının eş güdümünün büyük önem taşıdığına işaret edildi.

Finans 05-04-24 18:31

Binlerce 'ınfluencer' yakın takipte: Maliye sahaya indi! Cüneyt Özdemir'den olay 'ınfluencer' yorumu geldi: 'Nitelikli dolandırıcılık gibi bir şey yani...'

Milyonlarca sosyal medya fenomenini ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı sonrası 30 bin 'ınfluencer' mercek altına alındı. Gazeteci Cüneyt Özdemir'den dikkat çeken ınfluencer yorumu geldi.

Finans 05-04-24 15:09

Bakan Şimşek: OVP’de öngördüğümüzün altında cari açık bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün açıklanan dış ticaret verilerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Bu yıl OVP’de öngördüğümüz 34,7 milyar doların oldukça altında cari açık bekliyoruz" yorumunu yaptı.

Finans 05-04-24 09:53

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Bakan Şimşek uyarmıştı, son gün geldi çattı! Ödeme yapmayanlara ceza yolda...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren beyanname verme süresinde son gün geldi. Konut kira gelirlerinde geçen yıl yıllık 21 bin lira, iş yeri kira gelirinde 150 bin lira istisna tutarını aşanların beyanname vermesi gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de konuyla ilgili uyarı gelmişti.

Finans 05-04-24 09:35

Bakan Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Karahan Washington'a gidecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın 16 Nisan'da Washington'a gidecekleri açıklandı.

Finans 04-04-24 14:24

Mehmet Şimşek'i kızdıran bankacı ortaya çıktı! Kredi kartı düzenlemesi için müşterilere atılan mesajlar ortalığı karıştırdı: 1 Nisan'dan sonra...

Yerel seçimler öncesi, bazı bankaların müşterilerine attığı kredi kartı taksitleriyle ilgili mesajlar olay yaratmış. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çok sinirlendiği ve hemen kamu bankası genel müdürünü aradığı iddia edilirken, o ismin kim olduğu da ortaya çıktı. Söz konusu olayı doğrulayan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, BDDK ile yapılan toplantıya kadar tüm sürecin nasıl geliştiğini detaylarıyla anlattı.

Finans 04-04-24 10:38

Bakan Şimşek'ten seçim değerlendirmesinde 'enflasyon' mesajı! Memura zam verdik, yine kaybedildi İşte kulislerde konuşulan o sözler...

Yerel seçimler 'sürpriz' sonuçlarla sona erdi. CHP Türkiye genelinde seçimlerden birinci parti olarak çıkarken AK Parti'den de değerlendirme toplantıları başladı. Kulisler hareketlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de oy kaybının sadece ekonomi kaynaklı olmadığını söylediği kaydedildi.

Finans 04-04-24 09:46

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Bakan Şimşek tarih vererek uyardı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten ev sahiplerine kira beyannamesi uyarısı geldi. Son günün 5 Nisan olduğunu hatırlatan Şimşek, "Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Finans 02-04-24 13:14

Memur ve sözleşmeli personel maaşları erken ödenecek mi? Bakanlıktan açıklama geldi

Memur ve sözleşmeli personel maaş ödemelerinin Ramazan Bayramı'ndan öncesine çekilmesini istedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı maaş ödemeleriyle ilgili bir duyuru yayımladı. Maaş işlemlerinin en geç 8 Nisan'a kadar tamamlanmasını istedi.

Finans 02-04-24 07:22

1 damlası altın kadar değerli! Doğal botoks etkisi yaratıyor! 7 gün bekletildiğinde mucizevi fayda sağlıyor

Doğal güzellik ürünleri arasında son zamanlarda popülerlik kazanan avokado çekirdeği yağı, cilt bakımında doğal bir botoks etkisi yaratmasıyla dikkat çekiyor. Avokado çekirdeği yağı, içerdiği antioksidanlar ve nemlendirici özellikleriyle cildi besler, gençleştirir ve kırışıklıkları azaltır. Doğal güzellik için alternatif arayanlar için bu yağ, gerçek bir hazine.

Kadin 01-04-24 15:27

Bakan Mehmet Şimşek'ten ‘seçim’ ve ‘enflasyon’ mesajı! Kararlıkla devam edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Enflasyonu tek haneye düşürmek için sıkı para, seçici kredi, gelir politikası ve kamuda tasarrufu ön planda tutacağız" değerlendirmesini yaptı.

Finans 01-04-24 11:49

Seçimler sonrası canlı yayında çarpıcı 'Mehmet Şimşek' kulisi! Bu işin sorumlusu sensin' denilmiş

Yerel seçim maratonu sürprizlerle sona erdi. 7 ilde belediye el değiştirirken CHP ülke genelinde birinci parti olarak çıktı. Seçimler sonrası AK Parti kulisleri de hareketlendi. Gazeteci Deniz Zeyrek, AK Parti kurmaylarının dün akşam toplantı yaptığını belirtirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili de önemli iddiaları paylaştı.

Finans 01-04-24 10:57

EBRD'nin ardından şimdi de Dünya Bankası! Bakan Şimşek açıkladı: 1,5 milyar dolarlık kaynak temin edildi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, EBRD'nin ardından Dünya Bankası'ndan da 3 proje için 1,5 milyar dolarlık kaynak temin edildiğini duyurdu. Şimşek, "Projeyle KOBİ'lere uygun koşullu finansman sağlanarak daha yeşil üretim sistemlerine geçişleri desteklenecek." değerlendirmesini yaptı.

Finans 29-03-24 10:23

‘1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor’ iddiası! ‘Bakan Şimşek’ açıklaması geldi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek" açıklaması geldi. Açıklamada "Bakan Şimşek, ‘1,5 yıllık çok zor bir süreç bizi bekliyor’ dedi" iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Finans 28-03-24 07:22

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın hamlesi! İki bankaya yetki verildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın hamlesi geldi. Bakanlık iki bankaya, kuyum işletmelerinin ihtiyacının karşılanmasını teminen işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis etti. İşte detaylar...

Finans 27-03-24 17:47

Son dakika! Deprem bölgesiyle ilgili dev anlaşma! İmzalar atıldı: 500 milyon euro... Bakan Şimşek'ten ilk açıklama

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası arasında deprem bölgesine 500 milyon euro finansman desteği sağlanmasına ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Finans 26-03-24 13:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek tartıştı iddiası yalanlandı! Emekli ikramiyeleri ve devlet katkısından kaynaklandığı öne sürülüyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında tartışma yaşandığına dair iddia ortaya atıldı. İddiada tartışmanın elektrik ve doğal gazdaki devlet katkısı ile emekli ikramiyeleri konusundan kaynaklandığı öne sürülüyordu. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden söz konusu iddiaya ilişkin açıklama geldi.

Finans 24-03-24 13:26

Bakan Şimşek, iş insanları ile buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Düzce'de iş insanlarıyla buluştu. Toplantı basına kapalı şekilde gerçekleştirildi.

Finans 24-03-24 09:21

EBRD'den Türkiye'ye üst düzey ziyaret: Bakan Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı ile görüşecek!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkan Yardımcısı Jürgen Rigterink'in 24 Mart'ta Türkiye'ye dört günlük ziyarette bulunacak. Rigterink'in Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ile görüşeceği kaydedildi.

Finans 22-03-24 17:33

Tam 150 milyon lira... Hepsi Darphane'ye verilecek, gerekirse artırılacak! Hazine Bakanlığı Resmi Gazete'den duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne, döner sermaye faaliyetlerini yerine getirmesi amacıyla 150 milyon lira sermaye tahsis edildi.

Finans 22-03-24 09:41

Hazine alacakları 28,4 milyar lira oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri açıkladı. Hazine alacakları, şubat sonu itibarıyla 28,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Finans 20-03-24 17:50

Hazine 5 yıllık tahville 19,9 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği tahvil ihalesiyle 19 milyar 880,6 milyon lira borçlanmaya gitti.

Finans 19-03-24 15:29

Film gibi define avı! Deniz dibindeki 533 milyar TL’lik hazineyi robotlar çıkaracak

Yüzyıllardır deniz altında olan San José isimli İspanyol gemisinin içinde, 533 milyar TL değerinde hazine bulunduğu keşfedildi. Deniz dibindeki geminin enkazının yeri, korsanlar ve ganimet avcıları sebebiyle gizli tutuluyor. Filmleri andıran olayda, 300 yıllık bir kalyonun batık enkazında gömülü olan milyarlarca TL değerindeki hazineyi, robot dalgıçlar çıkarmaya çalışacak. İşte detaylar...

Haber 19-03-24 14:30

Bankalara ‘faiz artırın’ talimatı gündem olmuştu! Fatih Altaylı’dan ses getirecek Merkez Bankası ve Mehmet Şimşek yorumu: ‘Duruma bakar, ‘defolun’ derim…’

Ekonomi yönetiminin sıkılaşma adımları yakından takip edilirken gündemde geniş yankı uyandıran bir iddia ortaya atılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalara ‘faiz artırın’ talimatı verdiği ileri sürüldü ancak o iddia yalanlandı. Konuya ilişkin Gazeteci Fatih Altaylı’dan ses getirecek bir yorum geldi. Bankanın işleyişini sorgulamanın ‘vatanseverlik’ olmadığını vurgulayan Altaylı, “Ben Mehmet Şimşek’in yerinde olsam paşa gönlüm isterse artırırım, istemezse artırmam” dedi.

Finans 19-03-24 09:48

Armağan Çağlayan'dan Mehmet Şimşek paylaşımı: Kredi kartlarına da...

Gündemi yakından takip eden Armağan Çağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sözlerini duyunca kendini tutamadı. Çağlayan bakın ne dedi.

Magazin 18-03-24 13:51

Ne faiz artırma talimatı var, ne lüks iftar! Mehmet Şimşek için bir açıklama da bankalardan geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bankalarla bir araya gelerek yaptığı iftar gündemden düşmüyor. Son olarak yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası ortaya atılmıştı. Konuya ilişkin Türkiye Bankalar Birliği’nden açıklama geldi. TBB'den yapılan duyuruda, “Kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakan'ın iftara katılan bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır" denildi.

Finans 18-03-24 12:08

Şampiyon motorin, onu benzin takip ediyor! Hazine ve Maliye Bakanlığı verisinde ortaya çıktı: ‘ÖTV’de yeni artış olmayacak’ denilmişti, en yüksek aylık tahsilat…

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ÖTV oranlarının artması ile hem benzin fiyatı hem de (mazot) motorin fiyatları rekor seviyelere yükselmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ÖTV artışının olmayacağını yinelese de o dönemden bugüne kadar olan karne ortaya çıktı. Maliye verilerine göre Şubat 2023-Şubat 2024 arasındaki fiyat artışı benzinde yüzde 97,5, dizel yakıtta yüzde 103,7, (otogaz) LPG’de yüzde 74,5 ve doğal gazda yüzde 18 olarak hesaplandı.

Finans 18-03-24 08:35

Son dakika | Yeni vergi konusuna son noktayı Bakan Şimşek koydu! Krediler için de yeni açıklama geldi: 'Gerekirse ilave tedbirler alacağız'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten gerek 'yeni vergi' ve KDV oranları konusunda gerekse enflasyonla ilgili önemli açıklamalar geldi. "Yeni vergi gelecek mi?" sorusu yanıtını Bakan Şimşek'in açıklamasıyla buldu. Şimşek "Enflasyon mayısa kadar yükselmeye devam edecek" deyip enflasyonun düşüşe geçeceği tam tarihi de açıkladı.

Finans 17-03-24 12:41

Hazine'nin tahvil ihracına yoğun talep: Bakan Şimşek 'Ülke tarihinin en yüksek tutarı' diyerek duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Euro cinsinden tahvil ihracına yoğun talep geldi. Tahvile 300'e yakın yatırımcı, ihraç tutarının 5 katından fazla talep gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, "Bu başarılı ihraç uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin, programımıza duyulan inancın açık bir göstergesidir." değerlendirmesi geldi.

Finans 15-03-24 11:55

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 4 finans kuruluşuna yetki! 2030 vadeli...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tahvil ihracı için 4 finans kuruluşuna yetki verdi. İhracın fiyatlaması piyasa koşullarına bağlı olarak yarın yapılacak.

Finans 13-03-24 16:06

Mehmet Şimşek’ten Hafize Gaye Erkan açıklaması: Faizleri yüzde 60’a mı çıkarmak istedi? Yanıt geldi

Hafize Gaye Erkan’ın istifasının yankıları devam ediyor. Son olarak faizleri yüzde 60’a çıkarmak istediği için Merkez Bankası başkanlığı görevinden alındığı iddia edilen Gaye Erkan hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de DMM’nin o açıklamasını sosyal medya hesabından yayımlayarak iddiaları tamamen yalanladı.

Finans 13-03-24 13:36

Bakanlık duyurdu: 47 milyar liralık vergi matrahı eksik beyan edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), geçen yıl incelediği 60 bin 242 mükellefin, farklı vergi türlerinde 47 milyar liralık vergi matrahını eksik beyan ettiğini belirledi. En fazla matrah farkı KDV'de oldu.

Finans 13-03-24 11:36

Hazine iki tahvil ihalesinde 27,9 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği iki tahvil ihalesiyle 27 milyar 911,7 milyon lira borçlanmaya gitti. İhalede dönemsel faiz yüzde 20,75 oldu.

Finans 12-03-24 15:30