Hdp Adana Milletvekili Meral Danis Bestas Haberleri

HDP'li Beştaş'tan kaza sonrası ilk sözler! Sağlık durumu nasıl? Partisinden açıklama geldi: Ne yazık ki... Hastane önünde gerginlik çıktı

Dün akşam saatlerinde Erzurum'da trafik kazası geçiren HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Meral Danış Beştaş'ın sağlık durumuyla ilgili yeni bilgiler geldi. HDP'li Talha Kaya parti genel merkezinden yaptığı açıklamada Beştaş'ın beyninde ve organlarında bir hasar olmadığını aktarırken "Ne yazık ki" diyerek Beştaş kaza sonrası yaşadığı olumsuzluğu bildirdi. Beştaş uçakla Ankara'ya sevk edilirken mesaj verdi. Öte yandan hastane önünde gerginlik yaşandı.

Haber 2023-04-14 08:38:21

Erzurum'daki kazada yaralanan HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Ankara'ya sevk edildi

Erzurum'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzurum milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi.

Yurthaber 2023-04-14 07:56:37

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: İstanbul, Ankara, İzmir il il İYİ Parti milletvekili adayları kimler? Ayyüce Türkeş, Gökhan Zan...

İYİ Parti milletvekili adayları dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilen resmi evrağın ardından belli oldu. Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş, Adana 1. sıradan, Gökhan Zan Hatay 2. sıradan aday oldu. Meral Akşener'in genel başkanı olduğu İYİ Parti'de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde çıkarılan adaylar internette incelenmeye başlandı. Peki, 28. dönem İYİ Parti milletvekili adayları kimler? İşte il il İYİ Parti milletvekili adayları...

Haber 2023-04-10 10:00:31

İYİ Parti'de sürpriz istifa iddiası! Kılıçdaroğlu hakkındaki o sözleri sonrası 'Kulağı çekilsin' çıkışı gelmişti...

Millet İttifakı'nda sular durulmuyor. 6'lı masanın adaylık sürecinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in tutumu gündemi bir anda değiştirmişti. İYİ Parti'de şimdi de HDP krizi yaşandığı iddia edildi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa edeceği, şimdilik bunun bastırıldığı öne sürüldü.

Haber 2023-03-14 09:19:49

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Aktürk, Beştaş ve Özel'in iddialarını yalanladı:

"HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın Ankara'ya gelmek için 1000 lira aldığımız, CHP'li Özgür Özel'in de valilerden baskı gördüğümüz yönündeki iddiaları kesinlikle yalandır"

Yurthaber 19-10-22 21:02

HDP'li ismin 'Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e oy yok' çıkışı olay oldu! Çok sert yanıt geldi

Eski HDP Milletvekili Ziya Pir’in Meral Akşener ve Mansur Yavaş'la ilgili açıklaması gündem yarattı. Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan HDP'li Pir, "Ne Yavaş'a ne de Akşener'e HDP'lilerin vereceği oy yok!" ifadelerini kullandı. Söz konusu paylaşım olay yaratırken, muhalefet cephesinden peş peşe açıklamalar geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın "Takke düştü" yanıtı dikkat çekti.

Haber 02-08-22 10:48

MHP'li ve HDP'li vekiller arasında gerginlik! Haddini bil, sözünü geri al

TBMM'de MHP grubu adına konuşan Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'ın, Selahattin Demirtaş'la ilgili sözleri sonrası HDP'li vekiller ile MHP'li vekiller arasında tartışma yaşandı. Aydın’ın ’terörist’ ifadesine tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “’Terörist’ diyemezsin. Haddini bil, 'terörist' diyemezsin, sözünü geri al” şeklinde konuştu. Bunun üzerine Milletvekili Aydın, “Bebek katilinin heykelini diken de onun gibi teröristtir” cevabını verdi.

Haber 13-12-21 20:47

TBMM Genel Kurulunda 'Kürtçe' tartışması

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Kürtçenin konuşulması yasaklanan bir duruma geldiğini ileri sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, resmi Kürtçe kanalı olan bir ülkede Kürtçenin yasak olmasının söz konusu olamayacağını belirtti. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'a "Kürt halkının yüz karasısınız." demesinin ardından Eronat, 'Tecavüzcü Coşkun' lakaplı teröristin Kandil'de öldürülmesi bugün çok ağırınıza gitti." dedi.

Haber 18-11-21 22:51

Meral Akşener, Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk hakkında hakkında ilk kez konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un istifası ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihraç edilmesi hakkında ilk kez konuştu. Milletvekili sayısının 36'ya düştüğünü belirten Akşener, "Bütün bunların her birine elbette üzülüyorum" dedi.

Haber 16-11-20 18:50

Diyarbakır annelerinden HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'a tepki

Anne Ayşegül Biçer: - "Siz Kandil'in emirlerini ancak yerine getirirsiniz. Kandil'in emri olmadan tek başınıza nefes bile alamasınız" - Baba Süleyman Aydın: - "Sen çocuklarını Avrupa'ya gönderiyorsun ve bu Kürt ailelerin kızlarını PKK'ya gönderiyorsun"

Yurthaber 25-10-20 16:04

İYİ Parti'de liste krizi sürüyor! Meral Akşener milletvekilleriyle görüşecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2. Olağan Kurultay'da GİK üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan tartışmada yer alan milletvekilleriyle görüşme kararı aldı. Listede ismi yer alan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Genel Başkanımızın bundan rahatsız olan milletvekilleriyle ayrı zamanlarda yüz yüze görüşerek kanaatlerini alması, taleplerini dinlemesi son derece olumlu bir adımdır" dedi.

Haber 07-10-20 17:41

TBMM'de Hamza Yerlikaya tartışması! 'Vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım'

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP, HDP ve İYİ Parti'li milletvekillerinin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasına yönelik eleştirilerine, "Hamza Yerlikaya ve Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır. Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım." yanıtını verdi.

Haber 17-06-20 18:04

Libya tezkeresi TBMM Genel Kurulunda

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç: - "Bu tezkereye net bir biçimde hayır diyoruz. Çünkü bu tezkere, iktidarın dış siyasette muhteşem başarısızlığının ve değerli yalnızlığının bir kez daha tescil edilmesi anlamına geliyor"

Haber 02-01-20 16:31

İki engelli oğlu olan ve gizli tanık beyanıyla tutuklanan Elif Kısa'nın durumu Meclis gündeminde

Gizli bir tanığın aleyhine verdiği ifade nedeniyle tutuklanan, bakıma muhtaç iki yetişkin çocuk sahibi Elif Kısa'nın durumu TBMM'nin gündeminde. HDP Siirt Milletvekili Meral Daniş Beştaş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması talebiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Hatice Kamer'in haberi.

Haber 27-12-19 17:52

2020 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: - "Hoşunuza giden bir karar çıktığı zaman 'yargı bağımsız' olarak karar veriyor, hoşunuza gitmediği bir karar çıktığı zaman bunu AK Parti yapmış oluyor. Biz bu çelişkiyi kabul etmiyoruz" - HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: - "AİHM'in, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'a ilişkin kararı, sadece kendileri için değil şu anda cezaevlerinde bulunan siyasi tutsaklar için de emsal bir karardır" - HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül: - "Alevilerden toplanan vergi camiye hizmet olarak götürülüyor, çeşitli vakıflara veriliyor, Alevi toplumuna verilmiyor. 144 yıllık borcunuz var bize" - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: - "Alevi kardeşlerimize veya başka kardeşlerimize, kim olursa olsun, dini, inancı, mezhebi ne olursa olsun, ötekileştirici, çarpı koyan, yapılan her türlü eylemi doğru bulmuyoruz. Bu işin takipçisiyiz"

Haber 10-12-19 21:17

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğlulları Oruç:

"Libya ile bir anlaşma söz konusu ama Libya'da iki siyasi unsur var. Libya'da iç savaş devam ederken Türkiye'nin bu anlaşmayı imzalaması, taraf olması anlamına gelir"

Haber 05-12-19 15:03

Akşener 30 Kasım’da Adana’ya geliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 30 Kasım’da Adana’ya geleceği bildirildi.İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İsmail Tatlıoğlu, Adana’da bir otelde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, 30 Kasım 2019 tarihinde Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde “Tarımda Türkiye’nin Yönü” başlıklı panele Genel Başkanları Akşener’in de katılacağını söyledi.Tatlıoğlu, Adana’nın eskiden sanayisi, tarımı ve tekstili ile anılan bir şehir olduğunu, Çukurova’nın Anadolu’nun bir unsuru olduğunu belirterek,” Adana ve Çukurova gerçek Anadolu’dur” dedi.Basın toplantısına Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Adana Milletvekili M.

Yurthaber 22-11-19 13:20

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonundaki tartışma

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "avukatları aşağıladığı" iddiasıyla MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak'ın komisyon üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini savundu

Haber 14-11-19 16:47

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş:

"Kayyum kesinlikle bir darbedir, demokrasinin var olan kırıntılarını ortadan kaldırmaktır"

Haber 06-11-19 15:55

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş:

"Yargı paketinin yeterli olmak bir yana tümüyle AKP'nin ömrünü uzatmak için attığı bir adım olduğu görüşündeyiz. Artık halk bunlara kanmıyor"

Haber 03-10-19 13:32

HDP’li Vekiller Washington’da: ‘Umutla Devam Ediyoruz’

Resmi temaslarda bulunmak üzere Washington'da gelen HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır milletvekili ve Eş-Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy'un gündeminde muhalefete yönelik baskı, demokrasi mücadelesi ve yargının durumuyla ilgili konular vardı

Haber 28-09-19 19:51

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç:

"Ekmek parası için Libya'da bulunan, Libya'daki siyasi gelişmelerin hiçbir biçimde bir parçası olmayan Mehmet Demir ve Volkan Altınok bir an önce ailelerine iade edilmelidir"

Haber 18-07-19 12:45

Meclis'te HDP-İYİ Parti gerilimi! Flaş 'ittifak' açıklaması

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Bizim AKP-MHP blokuna oy vermememiz, İYİ Parti ile CHP'nin ittifakla seçime girmiş olması onlara yaradı, bu objektif vaka, söylemeye gerek yok. İYİ Parti'nin bunu provokatif amaçlarla kullanmaya çalışması siyasi etikten yoksun bir davranış." dedi.

Haber 04-07-19 14:10

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş:

"Bizim AKP-MHP blokuna oy vermememiz, İYİ Parti ile CHP'nin ittifakla seçime girmiş olması onlara yaradı, bu objektif vaka, söylemeye gerek yok. İYİ Parti'nin bunu provokatif amaçlarla kullanmaya çalışması siyasi etikten yoksun bir davranış"

Haber 04-07-19 14:01

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu

Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu: - "2 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla komisyonumuza 2 bin 529 bireysel başvuru ulaşırken bu başvuruların 2 bin 393'ü hakkında gerekli işlem yapılmıştır" - "HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: - "Cezaevi ziyaretlerine haber verilerek gidilmesi yönetimin birtakım hazırlıklar yapmasına ve dolayısıyla olumsuzlukları görmemize engel olmaktadır" - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat: - "Cezaevleri güllük gülistanlık olsaydı bu komisyonun kurulmasına da gerek kalmazdı. Cezaevlerinde sorunlar var mıdır? Evet vardır ama görüştüğümüz kadın mahkumlar çocuklar için kullandığı bezin markasının değiştirilmesini talep ediyor. Eğer ağır işkence yapıldığı iddiaları doğru olsaydı bu kadınlar bebek bezi yerine iddia edilen işkenceleri dile getirirlerdi"

Haber 03-07-19 16:30

Avukatın etek boyuna tepki gösteren hakim

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: - "Bu hakimin açığa alınması yetmez. Meslekten men edilmesi gerekiyor"

Haber 30-05-19 13:31

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş:

"İmralı'da devam eden tecrit anayasaya aykırı tecrittir"

Haber 22-05-19 16:38

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş:

"AK Parti dönemi 'kanaat, hissiyat, bir şeyler oldu' dönemi olarak tarihe geçecek"

Haber 08-05-19 14:53

Akşener: Korkacağım bir kul yok; isteyen hapis eder (2)

AKŞENER POZANTI'DA  Niğde'deki temaslarının ardından Adana'ya geçen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Pozantı ilçesinde Atatürk Caddesi üzerinde düzenlenen mitingde konuştu. Akşener'e, İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, il ve ilçe başkanları da eşlik etti.

Haber 23-03-19 20:13

HDP’li Peköz: Cumhur İttifakı’nın karşısındaki adayları destekleyeceğiz

Adana’da HDP ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak düzenlediği Nevruz kutlamasında konuşan HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, "31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın karşısında olan adayları destekleyeceğiz.

Haber 21-03-19 18:10

Adana’da HDP’lilerin yürüyüşüne izin verilmedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Teşkilatının, İnönü Parkı’na gerçekleştirecekleri yürüyüş ve burada yapacakları basın açıklamasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.HDP Adana İl Teşkilatı, 3 aydır açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak amacıyla basın açıklaması yapmak için toplandı.

Haber 15-02-19 16:05

HDP milletvekilleri terörist başı Öcalan posteri altında eylem yaptı

Adana’da HDP İl Başkanlığı binasında bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının altında açlık grevi yapanlara HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve Adana Milletvekili Kemal Peköz’ün de destek verdiği ortaya çıktı.Terörist başı Abdullah Öcalan’a sözde uygulanan tecridin kaldırılmasını bahane ederek tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevi başlatan Leyla Güven’e destek olmak için HDP il binasındaki terörist başı Öcalan’ın fotoğrafının altında fotoğraf çektirip sosyal medyadan paylaşarak greve destek veren şahıslar olduğu ileri sürüldü.

Haber 05-02-19 09:32

HDP'den CHP Beyoğlu adayı Alper Taş'a destek!

Alper Taş'ın CHP'den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi siyaseti hareketlendirdi. HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, yaptığı açıklamada "HDP olarak Beyoğlu’nda Alper Taş’ı desteklemememiz için hiçbir sebep yok" dedi.

Haber 05-02-19 08:00

'Polis aracında tecavüz' Meclis gündeminde! Bakan'a soru önergesi

İstanbul’da trafik kontrolü yapan polis memurunun taksiden indirdiği kadına alıkoyarak tecavüz etmesi, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş tarafından TBMM gündemine taşındı.

Haber 21-01-19 15:11

HDP milletvekili Beştaş: 40'ın üzerinde seçmenin bir adreste gösterildiği onlarca hane tespit ettik

HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, seçim güvenliği ve seçmen kayıtları hakkında Diyarbakır HDP İl Binası'nda bir basın açıklaması düzenledi. Milletvekilleri, 24 Haziran seçimlerinden örnekler vererek bazı adreslerde seçmen sayısının abartılı olduğunu söyledi.

Haber 14-01-19 16:20

Yerel seçim öncesi çarpıcı iddia: Hakkari'de bir daireye 1108 seçmen kaydedilmiş

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. HDP Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, ortak düzenledikleri basın açıklamasında Iğdır'daki Polis Evi'nde 374, Hakari'deki bir dairede ise 1108 seçmenin kaydediliğini belirtti.

Haber 14-01-19 14:32

2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Genel Kurulda "terör" ve "terörle mücadele" tartışması yaşandı - HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç: - "Halkların parasıyla halkın sırtındaki sopayı üzerinden eksik etmeyen bir siyaset güdülmektedir" - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: - "Türkiye Cumhuriyeti sopayı halkın değil, PKK'nın sırtından eksik etmemektedir. PKK'nın sesi maalesef bu milletvekili aracılığıyla buradan gündeme gelmektedir"

Haber 16-12-18 16:55

HDP'li Meral Danış Beştaş'ın annesi yaşamını yitirdi

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın annesi Medine Danış (90), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber 21-11-18 16:47

2019 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı: -"Eğitim bütçesi yıllar içinde artıyor gibi görünmesine karşın eğitime ne kadar önem verildiğini gösteren temel veri eğitim yatırımlarına ayrılan paydır. Bu paylar azalmış. Krizin faturası eğitime kesilmiştir" - HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç: -"Türkiye'de kadına şiddet ve çocuk istismarı her geçen gün artıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği AK Parti döneminde had safhaya ulaştı" -AK Parti Düzce Milletvekil Ayşe Keşir: -"Dağa kaçırılan kız çocuklarının konuşulmadığı bir 'kadına şiddet' söylemi eksiktir. Kadına şiddet tüm dünyanın sorunudur. Bunu sadece Türkiye'de gibi göstererek siyasal zeminde tartışmanın çok iyi niyetli olmadığını düşünüyorum"

Haber 07-11-18 21:15

Sağlık alanında düzenlemeler içeren teklif komisyonda

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: - "İşkencecilik bizim geleneğimizde yoktur Sayın Beştaş. O, sizin geleneğinizde olabilir. Adam öldürmek, cinayet işlemek, bunları yapan terör örgütleriyle iç içe olmak, onlara kanallarda teşekkür etmek sizin çok iyi bildiğiniz bir şeydir" - CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut: - "İnsanlar bu kadar uzun bir toplantı olunca 'Mutlaka bunun gizli bir planı var' demeye başladı" - HDP Siirt Milletvekilli Meral Danış Beştaş: - "(Komisyon toplantısının süresi) Derhal ara verin. Bu eziyete son verin. Şu anda işkence yapıyorsunuz"

Haber 06-11-18 06:18

HDP'li Meral Danış Beştaş'tan Cumhurbaşkanlığı'na 'Katar uçağı' ile ilgili 14 soru!

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Katar tarafından hediye edildiği açıklanan ve içinde 7 yatak odası, 2 özel salon, toplantı odaları ve küçük bir hastane bulunan lüks uçakla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan Beştaş'ın yönelttiği 14 soruya tek cümlelik yanıt geldi.

Haber 01-11-18 15:01

Cezaevlerindeki şartlar ağırlaştı

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: "Hapishaneler; insanların işkence gördüğü, yaşam haklarının elinden alındığı, hastalıklarının tedavi edilmediği merkezler değil, verilen cezaların hukuk devleti sınırları içerisinde infazının yapıldığı yerdir"

Haber 11-10-18 14:23

AİHM’in terör örgütü elebaşı Öcalan hakkındaki kararı

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş: - "AİHM, sekiz yıl sonra gayri ciddi bir şekilde kararını açıkladı. Hükümetin savunması, olduğu gibi AİHM kararına dönüşmüş"

Haber 04-10-18 13:42

Ankara'daki ekmek zammına yapılan müdahale

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları: "Bir toplumun en temel ihtiyacı olan ekmeğin hammaddesindeki fiyat artışını dahi durduramayan iktidarın, sadece ekmek zammındaki 25 kuruşu geri çekmesi çözüm değildir"

Haber 03-10-18 15:16

HDP'li Beştaş'tan savcı ve mahkeme üyeleriyle ilgili HSK'ya şikayet

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Amasya Üniversitesi'nin 5 öğrencisiyle ilgili hazırlanan iddianamede, öğrencilerin, Twitter'dan HDP'li milletvekilleri takip etmelerini suç saydığı belirtilen cumhuriyet savcısı ile iddianameyi kabul eden Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayet etti.  HDP Siirt Milletvekili Beştaş, avukatları aracılığıyla HSK 2'nci Dairesi Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Haber 13-09-18 17:32

Gadir-i Hum bayramının resmi tatil ilan edilmesi teklifi

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç: - "Gadir-i Hum bayramının resmi tatil olarak kabul edilmesi Türkiye'nin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ve anayasanın din ve vicdan hürriyeti konusunda eşitlik ilkesi gereği uygun olacaktır"

Haber 06-08-18 12:12

AYM, HDP'li Beştaş'a 20 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi

ANAYASA Mahkemesi'nce (AYM) HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın daha önce tutuklanmasına ilişkin yapılan bireysel başvuru karara bağlandı.

Haber 01-08-18 14:31

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç:

"Trump yönetiminin İsrail'in bütün ırkçı, saldırgan, katliamcı politikalarını destekleyen tutumu, Filistinlilerin katledilmesini ve tüm uluslararası anlaşmaların siyonist varlık tarafından çiğnenmesini cesaretlendiriyor"

Haber 30-07-18 13:15

Meclis yeni başkanını seçiyor

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama yapılıyor - AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Başkanı adayı oldu

Haber 12-07-18 15:10