He Northern Iraqi Haberleri

100 TL uzatınca... AK Parti'nin Diyarbakır adayı Mehmet Halis Bilden ile simit satan çocuğun diyaloğu gündem oldu

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden'in simit satan çocukla diyaloğu gündem oldu. Bilden 100 TL uzatınca çocuk "Bu paraya simit gelmiyor ki" dedi. Bilden, çocuğun yanıtı karşısında 'Beğenmiyorsun he' dedi.

Trend 2024-01-27 22:42:22

Kurttepeli: “The internet market is expanding”

KURTTEPELİ: “THE INTERNET MARKET IS EXPANDING” Emre Kurttepeli is the creator of Mynet which is the first Turkish portal in Turkey. Mynet which he founded after he sold Fornet that was founded in 1996 with İzi Adato and sold to Koç.net is competing with the world. Emre Kurttepeli, the Chairman of Mynet, evaluated the development of internet and the future of the sector on the 5th anniversary of Mynet:

Finans 2023-07-06 12:38:24

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “What Happens in Life Style Innovations”

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “What Happens in Life Style Innovations”. He responded to the participant’s questions with inspirational ideas.

Finans 2023-07-06 11:06:32

Emre Kurttepeli Explained ‘’What he recommends to future generations’’

Endeavor, which supports fast-growing “ScaleUp” companies in nearly 40 countries around the world and the entrepreneurs who founded these companies, left behind 15 years in Turkey.

Finans 2023-07-06 10:05:02

Mark Zuckerberg'ten Elon Musk'ın kafes maçı teklifine sürpriz yanıt: Konum gönder

Teknoloji dünyasının ünlü milyarderi Elon Musk, "I’m up for a cage match if he is lol" şeklinde bir tweet atarak Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile bir kafes dövüşüne hazır olduğunu ifade etmişti. Musk'ın kafes maçı teklifinin sadece bir şaka olduğu düşünülse yine de sosyal medyada gündem olmayı başardı. Meta CEO'su Zuckerberg'ten ise Elon Musk'a sürpriz bir yanıt geldi.

Haber 22-06-23 11:21

İsveç’ten İzmir’e uzanan altın madalya

İzmir Gökkuşağı Koleji 11. sınıf öğrencisi Amina Salikhova, İsveç merkezli uluslararası Northern Lights Piano Festival&Competition 2023 finalinde güçlü rakiplerini geride bırakarak dünya birincisi oldu.

Yurthaber 02-06-23 10:06

30 Aralık dolar, euro ve sterlin ne kadar? Dolar, euro ve sterlinde son durum nedir?

Dolar, euro ve sterlinin TL karşısındaki hareketi, 2022'nin sona ermesine kısa bir zaman kala araştırılıyor. He yıllık hem de aylık kapanışın yaklaşmasıyla gözler dolar, euro ve sterlinin fiyatlarına çevrildi. Peki 30 Aralık dolar, euro ve sterlin ne kadar? Dolar, euro ve sterlinde son durum nedir? İşte detaylar...

Finans 30-12-22 15:44

İkinci Dünya Savaşı’ndan kalan kurşunla tam 80 yıl yaşadı! “Haberim bile yoktu, görünce şoke oldum”

Çin'in Shandong kentindeki yerel hastanesindeki doktorlar, 95 yaşındaki Zhao He isimli bir adamın boynunda yıllarca önceden kalan bir kurşun tespit ettiler. Savaş gazisi röntgende ortaya çıkan kurşunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Yıllardır kurşunla birlikte yaşadığını bilmediğini söyleyen adam, “Haberim bile yoktu görünce şoke oldum” dedi.

Trend 09-11-22 15:23

Danla Bilic yayına alkollü mü çıktı? Suskunluğunu bozdu

Doğu Demirkol'un programına alkollü katıldığı hatta konuşamadığı için yayından ayrıldığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Danla Bilic, sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından programdan gönderildiği yönündeki iddiayla ilgili bir haberi paylaşan Bilic, "He korumalar tuttu bir de kolumdan" dedi.

Magazin 31-10-22 14:41

Mikrofon açık kaldı, belediye başkanının Özhaseki'ye yanıtı gündem oldu! He de geç...

Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katıldığı bir toplantıda mikrofonun açık kalması sonrası yaşanan sosyal medyada çokça paylaşıldı. Görüntülerde Özhaseki'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a 'Bir şey deme' Büyükkılıç'ın ise Özhaseki'ye 'he de geç' dediği anlar yer alıyor. Özhaseki bu olayın ardından yaşananlarla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Haber 07-10-22 16:53

Helyum metal mi ametal mi? Helyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Helyum Yunancada "Güneş" anlamına gelen "helios" kelimesinden gelir. Periyodik tablonun birinci periyodunda yer alan Helyum, "He" sembolüyle gösterilir. Helyum ametal mi yoksa metal mi?

Egitim 09-09-22 16:29

He ne demek? He kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, tarih boyunca diğer pek çok dille etkileşime girmiş zengin bir dildir. Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra eşsiz bir kelime çeşitliliğine sahiptir. Özellikle kültürel yakınlıktan dolayı Arapça ve Farsça kelimelerden de kendi hazinesine pek çok kelimeyi katmıştır. Türkçe kelimelerden birçoğu merak uyandırmaktadır. Bu kelimelerden biri olan He ne demek? He kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 24-05-22 10:24

He demek ne demek? He demek TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. He demek sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan He demek ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:10

Zibo Cuju takımını satın aldı, 126 kilo olan oğlunu forvet yaptı!

Çinli bir zengin iş insanı He Shihua, Çin 2. Ligi'nde mücadele eden Zibo Cuju takımını satın aldı fakat daha ilginç bir olaya imza attı.

Spor 17-05-21 21:16

Noah Centineo, ‘Masters Of The Universe’ filminde rol almayacağını açıkladı! Yapımcılar yeni ‘He-Man’ arayışına geçti

Aaron Nee ve Adam Nee’nin yönetmen koltuğuna oturacağı Master Of The Universe filmine ilişkin yeni bilgiler açıklandı. Filmde ‘He-Man’ karakterini canlandırması için anlaşma sağlanan Noah Centineo ile yolların ayrıldığı duyuruldu.

Trend 30-04-21 15:47

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Adıyaman’da, otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, H.K., idaresindeki 02 KK 122 plakalı Renault marka otomobil ile sürücüsü henüz tespit edilemeyen 02 HE 703 plakalı motosiklet, Adıyaman- Gölbaşı Karayolu Özelevler mevkiinde çarpıştı.

Yurthaber 29-03-21 17:54

Evlat nöbetindeki aileler HDP’den çocuklarını almakta kararlı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 568’inci gününe girerken oğlu Mustafa için eylem yapan anne Ayşegül Biçer, “3 yıldır he gün ölüyorum, her saat ve her dakika ölüyorum.

Haber 23-03-21 13:22

Kahramanmaraş’ta kaçakçılık operasyonu

Kahramanmaraş’ta düzenlenen kaçakçılık operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 50 bin lira olan cinsel güç artıcı hap ile kıyılmış tütün ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Ekiplerin yaptığı saha çalışmaları sonucu başka illerden temin ettiği kaçak cinsel güç artırıcı hap ve gümrük kaçağı tütün sevkiyatı yaptığı belirlenen araç takibe alındı.KOM Şubesi ekipleri, kent girişinde düzenlediği operasyonda 46 HE 222 plakalı aracı durdurdu.

Haber 10-03-21 17:50

Muğla 112 AÇM’den tanıtım etkinliği

Muğla’da acil çağrı numaralarının tek çatı altında toplanmasının ardından Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor.11 Şubat günü kutlanan ‘112 Günü’ 112 Acil Çağrı numarasının farkındalığını artırmak amacıyla he etkinlikleri kapsamında tanıtım faaliyetlerini sürdüren Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü salgın koşullarını dikkate alarak tanıtım çalışmalarına devam ediyor.Tüm ilçelerde ve ulaşılabilen mahalle, okul, halk pazarı gibi yerlerde tanıtım faaliyetini sürdüren Muğla 112 AÇM, Menteşe ilçesinde kurulan pazarda yapılan çalışmada 2 bin vatandaşa, acil durumda tek 112 hattının aranmasının yeterli olacağı, polis, ambulans, jandarma, itfaiye, orman yangını, AFAD ve Sahil Güvenlik için tekrar ve farklı numaraların aranmasına gerek bulunmadığı anlatan broşürler dağıttı.Özellikle 65 yaş üstü vatandaşların, ihtiyaçları için ilçelerindeki Vefa Sosyal Destek ekiplerine 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ulaşabilecekleri, salgın döneminde HES uygulaması, ya da 112 üzerinden kurallara uyulmaması ile ilgili ihbarlarını, 24 saat süresince yapabilecekleri hatırlatıldı.

Yurthaber 18-02-21 12:53

Başkent’te tır ile çöp kamyonu çarpıştı: 6 yaralı

Ankara’nın Sincan ilçesinde çöp kamyonu ile tırın çarpışması sonucunda 6 kişi yaralandı.Alınan bilgiye göre, Sincan ilçesi Yenikent Zir Vadisi çöp döküm sahası yakınında meydana gelen kazada, Sincan istikametine giden 06 HE 1702 plakalı çöp kamyonu ile Temelli istikametine giden 53 K 3280 plakalı tır çarpıştı kazada, çöp kamyonunda bulunan 3 kişi ile tırda bulunan 3 kişi yaralandı.

Haber 10-02-21 13:54

Şanlıurfa’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde otomobilin şarampole devrilerek takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.Alınan bilgilere göre, Mehmet Karadağ yönetimindeki 23 HE 230 plakalı Renault marka otomobil, kırsal Dönemeç Mahallesi yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Haber 14-01-21 12:04

Motosikleti çalmak isteyen şüpheli yakalandı

Adıyaman’da, bir şahıs çalıntı motosiklet ile kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı.Edinilen bilgilere göre, Yeşilyurt Mahallesinde Fevzi T’ye ait 02 HE 462 plakalı motosikletin çalındığı ihbarını alan polis ekipleri hareket geçti.

Yurthaber 09-12-20 11:34

Yasa dışı horoz dövüşü baskınında horoz polisi öldürdü

Filipinlerde bir polis memuru, Northern Samar bölgesindeki yasa dışı bir horoz dövüşüne düzenlenen baskında horoz tarafından öldürüldü.

Haber 28-10-20 19:38

Bursa İnegöl'deki tabelaları gören şaştı kaldı! Belediye Başkanı Taban: Lütfen Müge Anlı'yı aramayın

Bursa İnegöl'deki giriş-çıkış tabelaları şaşkınlık yarattı. Nüfus sayılarının silindiği tabelayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban "Lütfen Müge Anlı'yı aramayın. He şey kontrol altında" ifadelerine yer verdi. Nüfus sayılarının silinmesinin bakım çalışmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Haber 28-10-20 12:15

CTH Holding, Fox’s markalı bisküvi işletmelerini satın almak için anlaştı

Ferrero iştirak şirketi CTH Holding, Fox’s markalı bisküvi işletmelerini satın almak için Northern Food Grocery Group Limited ile anlaştığını açıkladı. Şirket, bu satın alma ile zengin ve kaliteli bisküvi kategorisindeki yerini sağlamlaştırmayı hedeflediğini dile getirdi.

Finans 07-10-20 14:01

Kaymakam Çam yol yapım çalışmalarını inceledi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yol yenileme ve onarım çalışmaları inceleyen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, "Yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımız kışın çamurdan yazın tozdan kurtulacaklar" dedi.Kızıltepe ilçesi Tepebaşı ve Cumhuriyet mahallelerinde yapılan yol çalışmaları devam ederken Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, çalışmaları he gün inceliyor.

Yurthaber 02-10-20 11:45

Biraz fantastik biraz polisiye: He Is Psychometric konusu

2019 yılının en çok beğenilen ve ünü tüm dünyaya yayılan Kore dizilerinden birisi de He Is Psychometric oldu. 16 bölüm halinde yayınlanan He Is Psychometric konusu suç ve drama ögeleri içerse de bilim kurgudan da esintiler taşıyor. Türkiye'de de Netflix üzerinden izleyebileceğiniz He Is Psychometric dizisi konusu, karakterleri ve diğer merak ettikleriniz hakkında tüm detaylar...

Trend 07-09-20 15:44

Şahan Gökbakar’ın ‘He-Man’ paylaşımı ortalığı karıştırdı! Ayasofya göndermesi mi yaptı?

86 yıl sonrasında Ayasofya’nın ibadete açılması sanat dünyasındaki isimleri de yakından ilgilendirdi. Konuyla alakalı kişisel görüşlerini kendi sosyal medya hesaplarından paylaşan ünlü isimlerin başında Şahan Gökbakar yer aldı. Ünlü komedyen yaptığı Ayasofya açıklamalarıyla bir anda magazin gündemine oturdu. Şahan Gökbakar’ın He-Man paylaşımı da sosyal medya kullanıcıları tarafından Ayasofya’ya gönderme olarak yorumlandı.

Magazin 27-07-20 16:14

Motosiklet üzerinde ilginç yolculuk

Aydın İzmir kara yolunda bir motosiklet sürücüsünün motoruyla kamyonetin üzerinde yolculuk yapması görenleri şaşırttı.Aydın’ın Efeler ilçesi İzmir Bulvarı üzerinde bir kamyonetin üzerinde motoruna binerek yolculuk eden bir sürücü, görenleri hem şaşırttı he de gülümsetti.

Yurthaber 20-07-20 09:29

Heybeliada yangını sonrası gözaltına alınmıştı: He, he ben çıkardım

Heybeliada’da çıkan orman yangınında gözaltına alınan Sedat D. tutuklandı. Diğer iki kişi ise serbest bırakıldı. Yangın sonrası bir plaj çalışanının polise verdiği eşkal doğrultusunda gözaltına alınan Sedat D’nin hırsızlık, cinsel taciz, uyuşturucu gibi suçlardan çok sayıda kaydı olduğu öğrenildi.

Haber 13-07-20 13:15

Film gibi rehine operasyonu: Zengin iş insanı kurtarıldı!

24 milyar doları aşan servetiyle dünyanın en zengin kişilerinden biri olan 77 yaşındaki Çinli iş insanı, He Şiangjian'ın Pazar günü evinde silahlı kişilerce rehin alındığı ve nehri yüzerek geçen oğlunun polisi aramasıyla kurtarıldığı açıklandı.

Haber 16-06-20 11:20

Seydikemer’de traktör devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde, meydana gelen trafik kazasında devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybederken, bir kişi ise yaralandı.Edinilen bilgiye göre, Bekir Uysal’ın kullandığı 48 HE 825 plakalı traktör, Dodurga Mahallesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkarak devrildi.

Yurthaber 08-06-20 13:08

PCS Europe Charity Showdown kazananları belli oldu

31 Mayıs Pazar günü Northern Lights, Büyük Finaller’de 15 takımı geride bırakarak PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS Continental Series (PCS) Charity Showdown Avrupa ayağını kazandı. Takım, 100.000 ABD Doları tutarındaki ödül havuzundan 25.000 ABD Doları kazandı ve geri kalan ödül grup aşamasında mücadele eden diğer 23 takım arasında bölündü. PUBG ayrıca Northern Lights takımının seçeceği bir yardım kuruluşuna 100.000 ABD Doları bağışlayacak.

Trend 01-06-20 17:05

Giriş ve çıkışa kapatılan mahallelere gıda yardımı

Şanlıurfa’da korona virüsü nedeniyle giriş ve çıkışların yasaklandığı kırsal mahalleye gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.Şanlıurfa’da korona virüsü nedeniyle giriş ve çıkışların yasaklandığı Eyyübiye ilçesine bağlı Kübacık kırsal Mahallesi ile Akçakale’ye bağlı Narlıova kırsam Mahallesine gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.Vefa Destek Grubu içerisinde yer alan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, he iki mahalleye de giderek vatandaşlara içerisinde maske, eldiven, temizlik ve gıda malzemelerinin bulunduğu yardım kolilerini dağıttı.Çalışmalarla ilgili bilgi veren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila,” Bu zor günlerde Vefa Destek Grubunun bir bileşeni olarak canı pahasına halkımızın yanında bulunup yardım ediyoruz.

Yurthaber 08-04-20 12:55

Dünyada ilk kez embriyoların genlerini değiştiren Çinli bilim insanına 3 yıl hapis cezası

Çin'de geçen yıl dünyaya gelen Lulu ve Nana adlı ikizlerin anne karnındayken genlerini değiştiren He Jiankui, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararında "Bilimsel araştırma ve tıp etiğinde kırmızı çizgileri aştılar" denildi.

Haber 10-02-20 18:23

Kurttepeli: “The internet market is expanding”

**KURTTEPELİ: “THE INTERNET MARKET IS EXPANDING”** Emre Kurttepeli is the creator of Mynet which is the first Turkish portal in Turkey. Mynet which he founded after he sold Fornet that was founded in 1996 with İzi Adato and sold to Koç.net is competing with the world. Emre Kurttepeli, the Chairman of Mynet, evaluated the development of internet and the future of the sector on the 5th anniversary of Mynet:

Finans 31-01-20 14:23
big

Columbia Magazine covers Kurttepeli: Creating Turkey’s Largest Internet Portal

He launched Mynet.com—Turkey’s largest Internet portal— a decade ago by offering free e-mail to customers. The portal now has 18 million customers using 40 different services, ranging from e-mail to content and social Internet services.

Finans 31-01-20 13:54

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “What Happens in Life Style Innovations”

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “What Happens in Life Style Innovations”. He responded to the participant’s questions with inspirational ideas.

Finans 31-01-20 12:21

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “Early Stage & Angel Investment”.

Emre Kurttepeli attended GEC18 Congress as a panelist on “Early Stage & Angel Investment”. He responded to the participant’s questions with inspirational ideas.

Finans 31-01-20 12:20

Aksaray’da duman çıkan otomobil alev almadan söndürüldü

Aksaray’da motor kısmından dumanlar çıkan otomobil itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi sonucu alev almadan kontrol altına alındı.Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi’nde 68 HE 410 plakalı otomobiline binen Behiye Y., marşa bastığı sırada motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı.

Haber 20-01-20 13:27

Dünyada ilk kez embriyoların genlerini değiştiren Çinli bilim insanına 3 yıl hapis cezası

Çin'de geçen yıl dünyaya gelen Lulu ve Nana adlı ikizlerin anne karnındayken genlerini değiştiren He Jiankui, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararında "Bilimsel araştırma ve tıp etiğinde kırmızı çizgileri aştılar" denildi.

Haber 20-01-20 07:43

Prof. Dr. Ahmet Sedat Aybar: “ABD-Çin ticaret savaşı sona erdi”

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He arasında, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle imzalanan ABD-Çin birinci faz ticaret anlaşmasını değerlendiren ve ticaret savaşının sona erdiği söyleyen Prof.

Haber 17-01-20 09:31

ABD ile Çin arasında ticaret savaşının bitirilmesi yönünde ilk imza

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının bitirilmesine yönelik anlaşmanın ilk aşamasında ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Yardımcı Liu He tarafından ilk imzalar atıldı.ABD’de Başkan Donald Trump ile Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He arasında ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının bitirilmesine yönelik anlaşmanın ilk aşamasında imzalar atıldı.

Haber 15-01-20 22:43

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşını bitiren imza! İlk adım atıldı

ABD Başkanı Donald Trump ile Çin Devlet Başkan Yardımcısı Liu He, Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ABD-Çin birinci faz ticaret anlaşmasına imza attı.

Haber 15-01-20 21:39

Ticaret Anlaşmasının İlk Bölümü İmzalanıyor

Amerika’yla Çin arasındaki ticaret müzakerelerinde Pekin’in müzakere heyetinin başındaki isim olan Başbakan Yardımcısı Liu He, iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasının ilk bölümünü imzalamak için Washington’da olacak

Haber 12-01-20 17:32

Bebeklerin genleriyle oynayan bilim insanına hapis cezası

Çinli bilim insanı He Jiankui, iki bebeğin embriyo halindeyken genleriyle oynadığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 30-12-19 15:28

Çin’de embriyoların genleriyle oynayan biyoloğa hapis cezası

Çin’de embriyoların HIV virüsüne karşın bağışıklıklarını arttırmak için genleri ile le oynayan biyoloğa 3 yıl hapis cezası verildi.Çin’de HIV virüsüne karşı bağışıklık kazanma çalışmaları amacıyla ikiz bebek embriyolarının genleriyle oynayan biyolog He Jiankui, hakkında açılan davalar sonucunda 3 yıl hapse mahkum edildi.

Haber 30-12-19 14:09

O bilim insanına 3 yıl hapis cezası!

Çin'de geçen yıl dünyaya gelen Lulu ve Nana adlı ikizlerin anne karnındayken genlerini değiştiren Çinli bilim insanı He Jiankui, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Trend 30-12-19 12:16

Dünyada ilk kez embriyoların genlerini değiştiren Çinli bilim insanına 3 yıl hapis cezası

Çin'de geçen yıl dünyaya gelen Lulu ve Nana adlı ikizlerin anne karnındayken genlerini değiştiren He Jiankui, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararında "Bilimsel araştırma ve tıp etiğinde kırmızı çizgileri aştılar" denildi.

Haber 30-12-19 12:01