Hemoroid Haberleri

Binbir derde deva: Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi gösteriyor! ’Bitkilerin Profesörü’ faydalarını sıraladı

Şifa bulmada doğal yöntemlerin önemi giderek artıyor. Doğanın bize sunduğu bazı bitkiler, ağrı kesici ve iyileştirici etkileriyle dikkat çekiyor. Sarı kantaronun başta antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten ’Bitkilerin Profesörü’ Aysun Bay Karabulut, birçok derde derman olan kantaronun faydalarını yazdı.

Haber 03-12-2023 16:50

Canan Karatay 'Bütün hastalıkların başlangıcı bu' diyerek uyardı! Yorgunluk, uykusuzluk ve baş ağrısı çekiyorsanız aman dikkat

Sağlıklı beslenmenin yanı sıra hastalıklara ilişkin yaptığı ezber bozan açıklamalarla da gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay bu defa 'Bütün hastalıkların başlangıcı bu' diyerek uyarılarda bulundu. Yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk ve baş ağrısı çekenlere dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Karatay açıklamalarıyla yine gündem oldu.

Kadin 09-11-2023 09:11

Uzmanlar uyardı: Telefonla tuvalette uzun süre vakit geçirenler bu hastalığa yakalanmış olabilir

Tuvalette uzun süre durmak ya da cep telefonu ile tuvalete girerek vakit geçirmek insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Uzmanlar, tuvalette uzun süre kalmanın rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığını söyledi.

Haber 10-10-2023 21:31

Defne tohumu faydaları: Defne tohumu hangi hastalıklara iyi gelir?

Defne tohumu, tıbbi ve mutfak alanında uzun süredir kullanılan bir bitki bileşenidir. İçeriğindeki uçucu yağlar ve fitokimyasallar sayesinde sindirimi kolaylaştırıcı, antimikrobiyal ve antioksidan özellikler taşır. Mide rahatsızlıklarının hafifletilmesi, solunum yollarının desteklenmesi ve ağrı kesici özellikleriyle bilinir. Peki, defne tohumunun faydaları nelerdir?

Haber 30-07-2023 23:22

Tuvalet alışkanlıklarınıza dikkat! Kanserin ilk ve en belirgin işareti

Kanser çok çeşitli türleri bulunuyor. Bu türler arasında en tehlikelilerinden olan bağırsak kanserinin belirtilerine dikkat etmek ve bu hastalığı erken teşhis etmek büyük önem taşıyor. Ancak kolokteral kanseri erken evrelerinde fazla belirti göstermeden ilerliyor. Uzmanlar kolokteral kanserinin ilk ve en belirgin belirtisinin tuvalette görüldüğünü belirtiyor.

Haber 17-01-2023 17:22

Kendi ayrı kabuğu ayrı faydalı: Öksürüğün kökünü kurutur, kabızlığı bitirir! Faydaları saymakla bitmiyor

Kış aylarında hastalıklardan korunmak daha büyük önem taşıyor. Düşen bağışıklıklar ve değişen hava koşulları grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamıza neden oluyor. Birçok meyve sebze bu hastalıklar hakkında etkili sonuçlar sağlıyor. Ancak kış aylarında yetişen öyle bir meyve var ki kendisinin ayrı kabuğunun ayrı faydaları bulunuyor.

Haber 14-11-2022 09:40

Lazerli hemoroid tedavisi erken tanıda yüzde 80 çözüm oluyor

Hemoroid hastalığının fizyolojik olarak makatta bulunan damar ağlarının deforme olmasıyla dışarı doğru sakma ve şişme hastalığı olduğunu belirten uzmanlar, hastalığın erken tedavisinde lazer ile yüzde 80 çözüm olabileceğini ifade etti.

Haber 01-11-2022 09:46

Çok önemli bir nedeni var: Kaşıntı bir türlü durmuyorsa...

Anal kaşıntı veya pruritis ani, hijyen, beslenme alışkanlıkları veya altta yatan bir tıbbi durumdan kaynaklanabilen, sosyal açıdan biraz garip olsa bile yaygın bir sağlık sorunudur. Anal kaşıntı, diğer adıyla pruritus ani, çok yaygındır. İshal, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar veya parazitler gibi çeşitli nedenler yüzünden kaşınabilir. Kokulu mendil kullanarak temizlemek veya tuvalet kağıdıyla agresif bir şekilde silmek anal kaşıntıya neden olabilir.

Haber 25-10-2022 18:27

Orgazm sırasında bunun yaşanması normal mi? Seks ile ilgili sormaya utanılan 13 sorunun cevabı

Cinsellik yaşamımızın bir parçası olmasına rağmen konuşulması ayıp olarak görülen konular arasında bulunuyor. Ancak yaşanılan sorunların neden kaynaklandığının sorulmaması ve konuşulmaması daha büyük problemlere yol açabiliyor. Uzmanlar seks ile ilgili sorulmaya utanılan 13 sorunun cevabını verdi.

Haber 07-10-2022 08:53

Uzmanı uyardı: Ne olursa olsun ertelemeyin! O hastalığa neden oluyor

Tuvalet alışkanlıkları kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor. Bazı kişiler her gün tuvalete çıkarken bazıları 2-3 günde bir yapıyor. Ancak uzmanlar tuvaletiniz geldiği anda yapmanız gerektiğini belirtiyor. Tuvaleti yapmayı ertelemek oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor.

Haber 04-10-2022 14:47

Çektiğiniz acılara son verin! Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği tarif problemi kökten çözüyor

Basur olarak bilinen hemoroid sıklıkla görülen sağlık sorunları arasında bulunuyor. Basura neden olan birçok etken var. Bu sorundan yakınan insanlar basur nasıl geçer? Evde basur geçirme yöntemleri nelerdir? gibi araştırmalar yapıyor. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun verdiği hemoroid için verdiği doğal tarif bu sorundan kurtulmanızı sağlayabilir.

Haber 04-10-2022 10:46

Evde hemoroid tedavisi yapmaya çalışan adamın anüsünden çıkan şok etkisi yarattı

Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden olarak büyük sorunlar yaratıyor. Hemoroidi geçirmek için evde çeşitli tedavi yöntemleri deneniyor. 51 yaşındaki bir adam hemoroidini geçirmek için anüsüne tenis topu soktu.

Haber 14-09-2022 10:08

İkisini karıştırmayın! Basur sanıyorsunuz ama kanser olabilir

Hemoroid toplum içinde bilinen adıyla basur sıklıkla görülen sağlık sorunları arasındadır. Oldukça sıkıntılı durumlara yol açan hemoroid kanser belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu karıştırma nedeniyle kanserin teşhisi aksamakta ve ölümcül sonuçlara neden olmaktadır.

Haber 29-08-2022 12:45

Acısını çeken biliyor! Basurun verdiği rahatsızlık hissini geçirmek için yapılması gerekenler

Hemoroid halk arasında bilinen adıyla basur çekilmez acılara sebep olabiliyor. Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan olan basur sorunu her yaşta görülebiliyor. Basur kanamalara ve rahatsızlık hissine sebep oluyor. Bu sebeple yaşam kalitesini artırmak adına basurun kesinlikle tedavi edilmesi gerekiyor.

Haber 25-08-2022 10:42

Tuvalette 5 dakikadan fazla duruyorsanız... Her an daha da acı çekmenize neden olabilir! Hemoroid riskini tetikler

Uzmanlar, tuvalette 5 dakikadan fazla zaman geçirmenin hemoroid riskini artırabileceği yönünde uyarıda bulundu. Halk arasında basur olarak da bilinen hemoroid, birçok nedenden ötürü ortaya çıkabilir. Bunların arasında uzun süre boyunca geçmeyen ishal ya da kabızlık da yer alabilir. Tuvalette çok uzun süre vakit geçiriyorsanız siz de risk altında olabilirsiniz.

Haber 16-08-2022 14:03