Herakles Heykeli Haberleri

Denizli'de skandal görüntü! Milli Mücadele kahramanı Köpekçi Nuri Efe'nin heykeli kundaklandı

Milli Mücadele döneminde gösterdiği büyük kahramanlıklarla nam salan Köpekçi Nuri Efe anısına yaptırılan Tavas ilçesi girişindeki heykel kundaklandı.

Haber 2024-04-17 06:24:07

Eda Erdem'in heykeli sosyal medyada gündem oldu! 'Işıklandırma' gerçeği sonradan ortaya çıktı

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar'ın heykeli Ülker Stadyumu önünde yapılan törenle açıldı. Eda Erdem'in heykeli sosyal medyada gündem oldu. Erdem'in heykeli sosyal medya kullanıcıları tarafından erkek heykeline benzetilirken gerçek ise ortaya çıktı. Eda Erdem'in heykelinin yanlış ışıklandırma kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Spor 2024-03-08 17:45:38

Lahey’in hediye ettiği ’bozkurt’ heykeli Samsun’da sergileniyor

Lahey Sürekli Adalet Divanı bugünkü ismiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından 7 Eylül 1927’de Mustafa Kemal Atatürk’e hediye edilen ’bozkurt’ heykeli Samsun Gazi Müzesi’nde sergileniyor.

Yurthaber 2024-01-29 12:34:27

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde 2 heykel ele geçirildi

Kayseri'de tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen kadın ve erkek heykeli ile 3 sikke ele geçirildi, bir şüpheli yakalandı.

Yurthaber 2024-01-19 11:42:28

Kolombiya'da Shakira'nın heykeli dikildi

Dünyaca ünlü süperstar Shakira'nın bronz heykeli, doğduğu Kolombiya'da dikildi. Devasa heykel, ihtişamıyla görenleri dumura uğratıyor.

Trend 28-12-23 13:58

Kendi 1.57, heykeli 21.3 metre! Shakira'nın dev heykeli görenleri şaşırttı

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, memleketi Barranquilla'da 21.3 metre uzunluğunda dev bir heykelle onurlandırıldı. Heykelin açılışına, Shakira'nın annesiyle babası katıldı. Shakira'nın dev heykelini görenler şaşkınlığını gizleyemedi.

Magazin 27-12-23 16:38

Başı ve kolları yok! 'Dans Eden Musa' Muğla'da bulundu

Muğla'nın Stratonikeia Antik Kenti'nde yapılan çalışmalar kapsamında antik dönem mitolojisinin ilham perilerinden 'Dans Eden Musa (Mousa)' heykeli bulundu. Heykel, 2 bin 175 yıl sonra yeniden gün ışığına kavuştu.

Haber 07-12-23 10:57

Kadıköy’e nasıl gidilir? Marmaray, metrobüs, metro, otobüs ve vapur ile Kadıköy’e ulaşım

Marmara Bölgesi’nde konumlanan gerek ilçeleri gerekse semtleriyle dikkat çeken şehirlerimizin başında İstanbul gelir. İstanbul’un birçok farklı özelliğe sahip ilçesi vardır. Kadıköy de bu ilçeler arasında yer almaktadır. İstanbul’un Anadolu yakasında konumlanan, bünyesinde barındırdığı meşhur Boğa Heykeli ile öne çıkan bu ilçe, pek çok kişinin buluşma noktası olarak da kabul edilir. Peki, Kadıköy’e nasıl gidilir, marmaray, metrobüs, metro, otobüs ve vapur ile Kadıköy’e ulaşım nasıl sağlanır?

Haber 18-11-23 20:25

Beşiktaş'ın dev Kartal Heykeli sosyal medyada çok konuşuldu! Taraftarlar ikiye bölündü

Beşiktaş Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Beşiktaş İskele Meydanı'na dev bir kartal heykeli yaptırdı. Heykelin görüntüsü, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Spor 13-11-23 13:58

Antik kentte heyecanlandıran keşif! İlk defa bir kadın heykeli bulundu... Bu detayı henüz kimse çözemedi

Mersin’de yer alan Anemurium Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarında 1800 yıl öncesine (MS 2. YY) ait olduğu değerlendirilen ve önemli birini temsil ettiği düşünülen kadın heykeli buldu. Anemurium Antik Kenti’nde 1500 yıl önce yaşanan büyük bir depremle yıkılarak toprak altında kaldığı değerlendirilen heykelin çıkartılması için tüm ekip canla başla mücadele etti. Liman Hamamı olarak adlandırılan yapının hemen yanındaki bölümde kazı çalışmaları herkesi heyecanlandırdı.

Haber 11-11-23 16:09

Amasra'daki kazıda bulunan su perisi heykeli sergilenmeye başladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde tarihi Bedesten bölgesinde yapılan sondaj çalışmalarında, milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu düşünülen Nymphe (su perisi) heykeli, Amasra Müze Müdürlüğünde ziyarete açıldı.

Yurthaber 18-10-23 15:52

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de bulundu! Bakanlık duyurdu: Bir ilk yaşandı

Tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahantepe'de kazı çalışmaları devam ediyor. Sürdürülen çalışmalarda son olarak insan ve hayvan heykellerine ulaşıldı. Göbeklitepe’nin D yapısında kireçtaşından yapılmış, gerçek boyutlu bir yaban domuzu heykeli bulundu. Yüzeyinde kırmızı, beyaz ve siyah pigment kalıntılar görülebilen eser döneminden günümüze uzanan ilk boyalı heykel buluntusu oldu.

Haber 30-09-23 10:37

1,5 milyon dolarlık Buda heykeli Los Angeles'taki galeriden çalındı!

ABD'nin Los Angeles şehrindeki bir galeride sergilenen Buda heykeli geçtiğimiz hafta çalındı. Heykelin değerinin 1,5 milyon dolar olduğu ifade edilirken, hırsızlık anına dair görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 24-09-23 11:07

Ali Koç'tan tarihi açıklama! Eda Erdem'in heykeli dikilecek

Fenerbahçe'de Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Ali Koç, Fenerbahçe Voleybol Takımı oyuncusu Eda Erdem'in heykelinin dikileceğini açıkladı.

Spor 09-09-23 11:48

Antik kent kazılarında su perisi heykeli bulundu

Bartın’ın Amasra ilçesinde yürütülen antik kent kazı çalışmalarında su perisi heykeli bulundu.

Yurthaber 08-09-23 15:45

Bartın'da bulundu! Tam bin 800 yıllık

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Amastris Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1800 yıllık olduğu düşünülen su perisi heykeli bulundu.

Haber 08-09-23 12:59

Antalya'da bulundu! Tam bin 800 yıllık

Antalya'da Syedra Antik Kenti kazılarında yaklaşık 1800 yıllık 'Zafer Tanrıçası' heykeli bulundu. Tarihi eserin, onarım çalışmaları sonrasında sergilenmek üzere Alanya Arkeoloji Müzesi'ne kaldırılacağı belirtildi.

Haber 25-08-23 16:48

Mersin'deki Olba Antik Kenti'nde kadın heykeli ve 2 friz parçası bulundu

Helenistik dönemin önemli yerleşim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesindeki Olba Antik Kenti'nde, yürütülen kazı çalışmalarında milattan sonra 2. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen kadın heykeli ve üzerinde mitolojik sahnelerin yer aldığı 2 friz parçasına ulaşıldı.

Yurthaber 14-08-23 12:15

Tarihi eser operasyonunda ele geçirildi: Boyu 1,5 metre!

Yozgat'ta Roma Dönemi'ne ait tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 150 santimetre boyunda kartal heykeli ele geçirildi.

Haber 03-08-23 17:12

Sosyal medya fenomeni Daisy Keech sevgilisinin doğum gününü kutladı! Yorum yağmuruna tutuldu... “Yunan heykeli gibi”

Sosyal medyada 5 milyonu aşkın takipçisi bulunan fenomen isim Dasiy Keech sevgilisinin doğum gününü sosyal medyadan kutlamayı ihmal etmedi. Kullanıcıların beğenerek takip ettiği çift sosyal medyada aşka geldi. Fenomen ismin gönderisi kısa sürede binlerce beğeni topladı.

Trend 21-07-23 10:48

Günün en heyecan verici haberi diyerek duyurdu! İstanbul'daki arkeolojik kazılarda bulundu: 1700 yıllık Pan heykeli, kayıp Roma Sarayı...

İstanbul'da devam eden arkeolojik kazılarda önemli bir gelişme yaşandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, "Günün en heyecan verici haberi" diyerek yaptığı paylaşımda, İstanbul'da bu sabah çok önemli bir arkeolojik buluntunun açığa çıkarıldığını duyurdu. Polat, açıklamasının devamında "İstanbul’un kayıp Roma Sarayı bölümüne ulaştığımızı görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haber 01-06-23 14:53

Sosyal medya İstanbul'daki heykeli konuşuyor! Sanatçının itirafı vatandaşları şaşırttı

İstanbul'da bir heykel sosyal medyada gündem oldu. Çünkü bunu yapan kişi, bu heykeli beğenmediğini bunun sanat olmadığını söyledi. 20 yıldır Alibeyköy'de bulunan mısır heykelini yapan ressam Orhan Albaş, "Ben bunu beğenmiyorum. Sanatsal değil, akademik de değil. Ressam olarak asla beğenmem böyle bir şeyi" diye konuştu. Sanatçının itirafı vatandaşı da şaşırttı.

Haber 22-05-23 06:43

Antik dönemlerin aşk ve kahramanlık hikayelerinin taşlara işlendiği sürgün eserler

Türkiye'den yurt dışına kaçırılan Knidos Aslanı, Nereidler Anıtı, Zeus Sunağı, Halikarnas Mozolesi, Milet Antik Kenti Agora Kapısı, Trysa Heroonu, İhtiyar Balıkçı heykeli, II. Selim ile III. Murat türbesi ve I. Mahmut Kütüphanesi çinileri, Karkamış Antik Kenti'ne ait mozaikler, Payava Lahdi ve Harpy Anıtı gibi dönemlerinin aşk ya da kahramanlık hikayelerini günümüze taşıyan eserlerden bazıları, Berlin, Paris, Viyana ve Londra'daki müzelerde sergileniyor.

Yurthaber 11-05-23 11:54

Tuba Büyüküstün'ün balmumu heykelini görenler gözlerine inanamadı! “Hangisi gerçek Tuba?”

En son Zeytin Ağacı dizisi ile izleyici karşısına çıkan Tuba Büyüküstün Madame Tussauds İstanbul’da balmumu heykeli olan ünlü isimler arasına katıldı. Ünlü oyuncunun balmumu heykelini görenler adeta ayırt edemedi ve benzerlik karşısında çok şaşırdı.

Magazin 14-04-23 16:11

Fenerbahçe'nin yıldızı için flaş öneri! 'Alex'in yanına heykeli dikilsin!'

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor deplasmanına çıktı. Sarı - lacivertliler, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı karşılaşmadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı. 3 puanı getiren gollerin 2'sini kaydeden Enner Valencia, etkili performansıyla da dikkat çekmişti. Spor yorumcusu Nihat Kahveci, Ekvadorlu yıldız için çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Spor 20-03-23 11:44

Hurda metalden geyik heykeli yaptı, gören hayran kaldı! 3 metre boyunda 500 kilo ağırlığında

Eskişehir'de metal heykel sanatçısı Mustafa Tuğrul, otomobil parçalarından mutfak araç ve gereçlerine kadar hurdalıktan topladığı 3 bin metal parçadan "Haruva" adını verdiği geyik heykeli yaptı. Hurda metalleri kesip biçerek hareketli ve durağan heykellere dönüştüren Tuğrul, geri dönüştürdüğü 3 bin metalden yaptığı "Haruva" adlı eserini gelecek ay sanatseverle buluşturacak. Tuğrul, "İnsanların çöp ya da atık malzeme olarak gördüğü ömrünü bitirmiş parçalara adeta ikinci hayatlarını verdim" dedi.

Haber 14-03-23 12:35

Hurda metalden 3 metre boyunda 500 kilo ağırlığında geyik heykeli yaptı

Metal heykel sanatçısı Mustafa Tuğrul, otomobil parçalarından mutfak araç ve gereçlerine kadar hurdalıktan topladığı 3 bin metal parçadan "Haruva" adını verdiği geyik heykeli yaptı.

Yurthaber 14-03-23 12:04

Kafes ve kum torbalarıyla çevrelenmiş... Hatay'daki tarih eserlere artçı depremlere karşı önlem! Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stelleri...

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen yerlerden Antakya'daki Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin olası artçı depremlerden korunması için ek tedbirler alındı. Tarihi eserlerin artçı depremde zarar görmemesi adına koruma altına alındığını duyuran Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, ilave tedbirlerin fotoğraflarını da paylaştı. Eserlerin kafes ve kum torbalarıyla çevrelendiği görüldü. O eserler arasında Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stelleri de var.

Haber 02-03-23 15:45

Şuppiluliuma heykeli ve Arsuz stellerine artçı deprem önlemi

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen Hatay Arkeoloji Müzesi'ndeki eserlerin korunması için ek tedbirler alındı.

Yurthaber 02-03-23 10:09

Türkiye’de hayatını kaybeden Meksikalı arama-kurtarma köpeği Proteo unutulmadı! Türkiye’ye heykeli dikilecek

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından Meksika'dan gelen arama kurtarma ekibiyle Adıyaman'da görev yaparken yaşamını yitiren "Proteo" adlı kahraman köpeğin heykeli, İstanbul Sarıyer'deki bir parka dikilecek.

Trend 22-02-23 09:37

İstanbul Sarıyer'de arama kurtarma köpeği Proteo'nun heykeli dikilecek

Depremlerde hayatını kaybedenler ve 2011 Van depreminde yardım gönüllüsü olarak geldiği Van'da hayatını kaybeden Atsushi Miyazaki için Sarıyer'de anma töreni düzenlendi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Meksikalı yardım ekibiyle geldiği Adıyaman'daki çalışmalar sırasında ölen arama-kurtarma köpeği 'Proteo'nun parka heykelinin dikileceğini açıkladı.

Haber 21-02-23 18:45

Deprem felaketinin ardından Brezilya'da duygulandıran görüntü! Dünyaca ünlü Kurtarıcı İsa heykeline Türk Bayrağı yansıtıldı

Büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açan deprem felaketinin ardından tüm dünyadan destek mesajları ve yardımlar gelmişti. Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye yardımlar yağarken pek çok ülke bu büyük acıdan dolayı Türkiye'nin yanında olduklarını göstermişti. Son olarak Brezilya'da duygulandıran bir görüntü kaydedildi. Kurtarıcı İsa heykeli Türkiye ve Suriye'deki depremlerde hayatını kaybedenler anısına aydınlatıldı. Heykele Türk bayrağı ve Suriye bayrağı yansıtıldığı görüldü.

Haber 17-02-23 13:57

Hatay'ın simgelerinden! Depremde zarar görmedi

Yaşanan 2 büyük deprem Hatay'da büyük yıkıma yol açtı, çok sayıda bina yıkıldı. Yıkıcı depremin ardından adeta hayalet şehre dönen Hatay'dan geriye ise kentin simgelerinden olan "künefe çeviren adam" heykeli kaldı. Heykelin depremden zarar görmediği görüldü. Aktarılanlara göre, yanında bulunan binalar yerle bir olurken, heykele herhangi bir şey olmadı.

Haber 17-02-23 10:42

Üniversite öğrencileriyle kilden yaptığı dev heykelleri yurt dışına pazarlıyor

Erzurum'da güzel sanatlar fakültesinin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden ekip kuran heykeltıraş Volkan Doğan, yoğunlukla yurt dışından gelen yaklaşık 3 metrelik boğa, savaşçı ve at heykeli siparişlerini kilden üretiyor.

Yurthaber 19-01-23 12:12

İlber Ortaylı, Firavun Tutankhamun dönemini anlattı: Kadınlar sarayda tangayla geziyor, çıplak görünmekten sıkıntıları yok

Ölümünün üzerinden 3 bin 300 yıldan fazla zaman geçen Firavun Tutankhamun'un kral mezarında bulunan hazineler İstanbul'da ziyaretçileri ağırlayacak. Serginin basın toplantısı tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın katılımıyla yapıldı. Sergiyi gezen Ortaylı, Firavun döneminden bir heykeli göstererek, "Bu hatunların kılığı, sarayda tangayla geziyorlar. Afrika'nın kabileleri gibi çıplak görünmekten sıkıntıları yok" dedi.

Haber 19-01-23 11:14

Kuş heykeli, espresso makinesi, @ sembollü saksı... Hepsini açık artırmayla satıyor!

Elon Musk'ın satın aldığı sosyal paylaşım sitesi Twitter, finansal kriz iddiaları ile gündeme gelmişti. Şirket, şimdi ilginç bir adıma daha imza attı. Aralarında şirketin logosu olan bir kuş heykelinin, "@" sembolü şeklindeki dekoratif saksının ve İtalyan üretimi 5 espresso makinesinin de bulunduğu ofis eşyalarını çevrimiçi açık artırma ile satışa çıkardı. 631 parça ürün arasında neredeyse yok yok.

Haber 18-01-23 11:38

Artvin’de heykeli yapılan şampiyon boğa 'Vefa' satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Artvin’de geçtiğimiz yılın Kafkasör Boğa Güreşleri Şampiyonu 850 kilogramlık ‘Vefa’ isimli boğa rekor fiyata satıldı. Aynı zamanda heykeli de yapılan boğa, kentte en yüksek fiyata satılan boğa ünvanına sahip oldu. Şampiyon boğa için ödenen rakam ise dudak uçuklattı.

Haber 05-01-23 09:30

Artvin’de heykeli yapılan şampiyon boğa 500 bin liraya satıldı

Artvin’de geçtiğimiz yılın Kafkasör Boğa Güreşleri Şampiyonu 850 kilogramlık ‘Vefa’ isimli boğa 500 bin liraya satıldı.

Yurthaber 05-01-23 09:16

Camia ayağa kalktı! 'Alex de Souza'nın heykeli yıkılsın'

Fenerbahçe'nin efsanelerinden Alex de Souza, son günlerde yaptığı illegal bahis sitesi reklamları ile gündeme gelmeye devam ederken, Fenerbahçe Kongre Üyesi Serkan Erg'in Brezilyalı yıldız için yaptığı çıkış camiada tepkilere neden oldu. İşte detaylar...

Spor 29-12-22 11:06

Kütahya'daki kazı çalışmalarında bulundu korumaya alındı! 2 metre 10 santim: Bugüne kadar bulduğumuz...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Aizanoi Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında; 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisi tanrılarından 'Eros' ile 'Dionysos' ve yarı tanrı 'Herakles’in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı. Kazı başkanı, ''Heykel bizi çok heyecanlandırdı. Bugüne kadar bulduğumuz neredeyse tam tek heykel. Bir erkek heykeli ve 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip. Bir ayağı eksik; diğer kısımları tamamıyla korunmuş'' dedi.

Haber 23-12-22 10:55

3 binden fazla atık malzemeyle 150 kiloluk dev kartal yaptı

Elazığ’da heykel sanatçısı öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, 3 binden fazla endüstriyel atıktan 150 kiloluk dev kartal heykeli yaptı.

Yurthaber 14-12-22 10:30

'Yuvama dönüyorum!' diyerek Türkiye'yi işaret eden Alex de Souza Brezilya'da kaldı! İşte Fenerbahçe efsanesinin yeni takımı...

Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında gösterilen hatta taraftarlar tarafından heykeli dikilen efsane futbolcu Alex de Souza'nın yeni adresi belli oldu. Futbolculuk kariyerini noktalamasının ardından teknik direktörlüğe soyunan ve geçtiğimiz günlerde Türk bayrağını eklediği tweet'inde "Yuvama dönüyorum" ifadelerini kullanan Alex'in yeni takımı taraftarı şaşırttı.

Spor 08-12-22 09:32

Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'tan 'Atatürk' hamlesi!

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun adının Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi konusu gündeme gelirken, Beşiktaş'tan da bu anlamda ses getirecek bir hamle geldi. Siyah-Beyazlılar'ın eski başkan adaylarından Hasan Arat'tan stadyumun önüne Atatürk Anıtı heykeli dikilmesi teklifi geldi. İşte detaylar...

Spor 04-12-22 17:11

Sosyal medyayı sarsan iddia! Mars'tan gelen görüntülerdeki o surat tüyler ürpertti

Uzaya ilişkin ortaya attığı komplo teorileriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Scott C. Waring'den bir iddia daha geldi. NASA tarafından yayınlanan Mars görüntülerinden birinde, devrilmiş bir kayanın dikkatini çekmesi üzerine görsele yakınlaşan ve burada eski bir uzaylı heykeli olabileceğini iddia eden Waring, bu iddiasıyla sık sık gündeme gelen Kızıl Gezegen'de yaşam iddialarını güçlendirdi.

Trend 01-12-22 18:03

Namibya'da Alman sömürge subayının heykeli kaldırıldı

Namibya'nın başkenti Windhoek'te bulunan Alman sömürge subayı Curt von François'in heykeli, aktivistlerin baskısı sonrası kaldırıldı.

Haber 23-11-22 23:06

Türkiye'den ABD'ye yağmalanarak götürüldüler! Şimdi ait oldukları yerdeler

Türkiye’de bulunan antik kentlerden yıllar önce yağmalanarak Amerika’ya götürülen 9 parçadan oluşan 6 eser, yıllar sonra Amerika ve Türkiye’nin ortak çalışması ile yeniden ait oldukları yere kazandırıldı. Lucius Verus Heykeli, Attis Heykelciği, Apollon Heykelciği, Kusura Tipi, Düver Pişmiş Toprak levhası ve 4 adet sütunlu lahit parçaları Türkiye'ye getirildi. Kültür ve Turizm Bakanı, ''Yarım asırlık bir sürecin, en azından bir kısmının tamamlanmasına şahit ve destek olmaktan çok mutluyum'' dedi.

Haber 13-11-22 16:14

3,4 milyon dolar değerinde! 192 tarihi eseri Pakistan'a iade edildi

ABD, Pakistan'ın New York Konsolosluğunda düzenlenen etkinlikte 3,4 milyon dolar değerindeki 192 tarihi eseri teslim etti. Parçalar arasında "Buda’nın aydınlanmış formu Maitreya’yı temsil eden Gandharan heykeli" de bulunuyor.

Haber 12-11-22 23:07

Evindeki bütün yelkovan ve akrepler aynı saati gösteriyor! 36 yıldır Atatürk fotoğrafı toplayan Çırak'tan 'müze' vasiyeti

Edirne'de yaşayan Mukaddes Kokeralp Çırak (84), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgisi nedeniyle yaptırdığı Atatürk heykeli ve fotoğraflarıyla evini adete müzeye çevirdi. Evindeki bütün saatler 09.05'i gösteren Çırak, "Atatürk'ü çok severim. Şu anda evim müze gibi. İleride bunları bırakmayı düşünüyorum ama kime güveneyim? Ben öldükten sonra bu eserlerin müzede sergilenmesini istiyorum" dedi.

Haber 09-11-22 16:15

Ordu'da üç kız heykeli yine tahrip edildi

Ordu'da şehrin simgelerinden biri olan "üç kız heykeli", kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce tahrip edildi.

Yurthaber 07-11-22 12:31