Heritage Haberleri

8. Heritage İstanbul 15-17 Mayıs'ta düzenlenecek

TG EXPO tarafından organize edilen koruma, restorasyon, arkeoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri fuar ve konferansı 8. Heritage İstanbul, bu yıl 15-17 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Yurthaber 2024-01-09 14:57:41

80 yıllık gizli belgelerden prezervatif kutularına kadar! Batık denizaltıda bulunanlar şaşkına çevirdi

Kar amacı gütmeyen kuruluş Big Heritage, Merseyside'da Birleşik Krallık kıyılarında bulunan bir Alman denizaltısından ortaya çıkarılan olağanüstü eşya yığınını ortaya çıkardı. İçinde bir Hitler ölüm notu da bulunan bu öğelerin Nazi sigaralarından büyük bir prezervatif kutusuna kadar değiştiği ifade edildi.

Trend 2022-08-08 15:18:47

Yer: İngiltere! İnsan ve hayvanların arenaya çıkmadan önce tutulduğu ‘hücre’ ortaya çıktı

İngiltere’nin Kent bölgesindeki Richborough yerleşim alanında, English Heritage kurumu arkeologları tarafından yapılan çalışmada, ilk olarak 1849’da Viktorya dönemi kazılarında ortaya çıkarılan amfitiyatronun duvarındaki bir boşluğun insan ve vahşi hayvanları tutmak için kullanılan bir nezarethane (carcer) ya da hücre olduğu ortaya çıktı.

Haber 2021-10-29 14:58:34

En çok iz bırakan müzeler seçildi! Türkiye’de Göbeklitepe ve Anadolu Medeniyetleri, dünyada ise Louvre Müzesi kazandı

Heritage İstanbul 2021 ile çeşitli okul ve üniversite öğrencileri arasında gerçekleştirilen anket, ilginç sonuçlar ortaya koydu. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Türkiye'de en çok iz bırakan müze olurken, dünyada görülmek istenen müzelerin başında Paris'teki Louvre Müzesi yer aldı.

Trend 2021-07-30 14:56:40

Biden-Erdoğan Görüşmesi İlişkilere İvme Getirir mi?

Amerikan düşünce kuruluşu Heritage Vakfı uzmani Luke Coffey, Biden-Erdoğan görüşmesinin ilişkileri yeniden rayına oturtmaya yardımcı olacak bir süreci başlatabileceğini söyledi

Haber 15-06-21 21:14

Biden-Erdoğan Görüşmesi İlişkileri Onarabilir mi?

Amerikan düşünce kuruluşu Heritage Vakfı’ndan dış politika uzmanı Luke Coffey ve SETA Dış Politika Araştırmaları Direktörü Muhittin Ataman, ikili görüşme öncesinde Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi

Haber 08-06-21 22:51

Alanya mutfağı 22 dilde tanıtılıyor

Türkiye’de ilk kez Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu ve yöresel lezzetleri korumak, yerel üreticileri desteklemek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sisteminin çalışma toplantısı gerçekleşti.

Yurthaber 10-10-20 16:01

Mutfak Mirası Alanya’ya yeni üyeler

Türkiye’de ilk kez Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu ve yöresel lezzetleri korumak, yerel üreticilerden ürün alınmasını teşvik etmek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sisteminin Alanya ağına katılan son üyelerin tabelalarını Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti.Culinary Heritage Europe sisteminin yeni üyeleri Babaoğlu Zeytinyağı, Mezza Natural, Nerdek Cafe, Numa Bay Exclusive Hotel ve Sirius Deluxe Hotel işletmeleri tabelalarını Başkan Yücel’den aldı.

Yurthaber 01-10-20 16:50

Hulusi Akar’dan ABD’ye F-35 ve S-400 Mesajı

Turkish Heritage Organization’ın internet üzerinden düzenlediği panele katılan Savunma Bakanı Hulusi Akar, F-35 projesi, Libya, YPG'nin yanı sıra Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini değerlendirdi; önemli mesajlar verdi

Haber 28-07-20 22:52

Mutfak mirası Alanya’da sosyal tanıtımlar sürüyor

Alanya Belediyesi lisans sahibi olduğu Mutfak Mirası sisteminin Alanya’daki üye işletmelerini, yeni tip korona virüs salgını boyunca sosyal medyadan tanıtmaya devam etti.Alanya Belediyesi’nin lisans sahibi olduğu, şehirlerin gastronomisini ve mutfak kültürlerini etkin tanıtmak ve yerel mutfak unsurlarını katma değerli ürün olarak sunmak için kurulan “Culinary Heritage - Mutfak Mirası” sisteminin Alanya’daki üye işletmeleri pandemi boyunca her gün yapılan paylaşımlarla tanıtılmaya devam etti.

Yurthaber 10-06-20 15:49

iPhone değil iPad hiç değil: Apple'dan Steve Jobs'a özel bir ürün geliyor!

Apple, Steve Jobs'ı unutmadı. Apple'a dair analistleriyle son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Jon Prosser, Apple'ın Steve Jobs özel sürümüne sahip bir Apple Glass üreteceğini iddia etti. İşte Steve Jobs Heritage Edition olarak adlandırılacağı söylenen Apple Glass'ın detayları...

Haber 22-05-20 16:35

Türk-Amerikan ilişkileri ve ABD'nin Orta Doğu politikası Washington'da tartışıldı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal: - "Suriye'de askeri bir çözüm mümkün değildir, kabul edilebilir tek yol BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararında çerçevesi çizilen şekilde siyasi bir çözümdür" - Heritage Vakfı Başkan Yardımcısı James Carafona: - "ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde iyimserim. S-400 ve Suriye operasyonu gibi iki önemli meseleye rağmen iki ülke ilişkilerini sürdürüyor, bu önemli"

Haber 30-01-20 07:43

Polonya’da Atatürk Anadolu Lisesi rüzgarı

Samsun Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Erasmus+ projelerinden “Young Entrepreneurs Discovering Cultural Heritage” adlı ikinci projelerinin açılış toplantısına 3 öğretmen ve 5 öğrencisi ile birlikte Polonya’nın Rzeszow şehrinde katıldı.Konusu genç girişimcilerin Avrupa iş piyasasındaki meslek edinimi, istihdam kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı, karşılaştırılması ve kültürel mirasın keşfi ve korunması olan proje çalışmalarının ilk toplantısı Polonya’nın Rzeszow şehrinde 5 ortak ülke okulunun katılımı ile birlikte gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-12-19 16:00

“Kongre’den Türkiye’ye yaptırımlar masada”

Türkiye-ABD ilişkilerini değerlendiren Turkish Heritage Organization (THO) Başkanı Ali Çınar, S-400’ler nedeniyle Kongre’de ve Pentagon’da Türk-Amerikan ilişkilerindeki sıkıntıların devam ettiğini söyledi.

Haber 12-12-19 11:15

Simcox: Bağdadi'nin ölümü IŞİD'in zayıflatılması için fırsat

Washington’daki Heritage Vakfı terörle mücadele uzmanı Robin Simcox, Ebu Bekir El-Bağdadi'nin ölümünün, terörle mücadelede atılmış önemli bir adım ve IŞİD'in zayıflatılması için önemli bir fırsat olduğu görüşünde

Haber 07-11-19 20:15

Washington'da ABD'nin İleriye Dönük Suriye Politikası paneli

Heritage Vakfı Dış Politika Çalışmaları Direktörü Luke Coffey: - "Bizler tüm Kürtleri ve silahlı grupları tek parça olarak değerlendiriyoruz. YPG'nin, Marksist bir ideolojiye sahip olan PKK terör örgütünün bir kolu olduğu gizli bir şey değil. ABD olarak hangi grupları silahlandırdığımıza dair daha içerikli bilgiye sahip olmalıyız" - SETA DC Direktörü Kılıç Buğra Kanat: - "ABD'nin Suriye'deki politikasına dair Washington'da kararsızlık hakim. Şu anki tek politikanın bölgedeki petrol yataklarını korumak olduğunu görüyoruz ancak büyük bir kazanç sağlamayan bu petrol, Suriye'nin yeniden yapılanmasına bile yetmez"

Haber 07-11-19 10:42

Alanya’da mutfak mirasının dünü ve yarını konuşuldu

Yöresel lezzetleri korumak ve yerel üreticilerden ürün alınmasını teşvik etmek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sistemine Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya çalışmalarına ve sistemi tanıtmaya aralıksız devam ediyor.Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş, Mutfak Mirası Alanya Koordinatörü Zeynep Kiriş, Mutfak Mirası tanıtımı için Alanya batı bölgesi şefleri, işletmeciler ve gıda mühendisleri ile Mukarnas Otel’de bir araya geldi.

Yurthaber 24-10-19 16:51

Mutfak Mirası Gastronomi çalışma turu Oğuzeli’nde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi öncülüğünde, Avrupa’nın birçok ülkesinde yöresel lezzetler ile mutfak kültürünü korumak ve geliştirmek için kurulan Dünya Mutfakları Mirası Ağı kapsamında, 7 ülkeden 32 koordinatör Oğuzeli’ne çıkarma yaptı.Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan ve 13 farklı ülkede, 44 bölgede 1502 üyesi bulunan Culinary Heritage Europe sisteminin Türkiye’de lisans hakkı bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde Oğuzeli’ne gelen ekip ilk olarak Oğuzeli Belediyesi’ni ziyaret etti.“Oğuzeli bu coğrafyanın en verimli toprağı”Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ‘Mutfak Mirası Gastronomi Çalışma Turu’ ekibine Oğuzeli ve bölgeye has yöresel ürünlerle ilgili bilgi verdi.

Yurthaber 18-10-19 16:42

Alanya yemekleri nelerdir? Alanya mutfağı dünyaya açıldı

Alanya Belediyesi'nin Türkiye'de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu'nun Alanya ayağı tamamlandı. Culinary Heritage ekibi gurmelerinin başkanlığını yürüten Tuncay Tapar, "Gerçekten muazzam bir organizasyon oldu" dedi. İşte "Alanya yemekleri nelerdir?" diyenler için detaylı bir şekilde anlatıyoruz.

Yemek 16-10-19 16:49

Alanya mutfağı dünyaya açıldı

ALANYA Belediyesi'nin Türkiye'de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu'nun Alanya ayağı tamamlandı.

Haber 16-10-19 11:38

Gastronomi Çalışma Turu’nun ilk ayağı Alanya’da tamamlandı

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesinin Türkiye’de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu’nun ilk ayağı Alanya’da tamamlandı.

Haber 16-10-19 10:38

Mutfak mirası gastronomi çalışma turu başladı

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesi’nin Türkiye’de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu’nun ilk ayağı Alanya’da başladı.14-15-16 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca Alanya’da sürecek tur, Gaziantep’te devam edecek.

Yurthaber 15-10-19 16:21

Mutfak mirası gastronomi çalışma turu başlıyor

Avrupa ülkelerinde yaygın olarak kullanılan, Alanya Belediyesi’nin Türkiye’de lisans hakkını alan ilk belediye olduğu Culinary Heritage Europe sisteminin 5 günlük Gastronomi Çalışma Turu Alanya’da başlayacak.

Yurthaber 10-10-19 16:55

ABD Başkan yardımcısı Pence’den İran’a Suudi Arabistan mesajı

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Suudi Arabistan’ın petrol sahalarına yapılan saldırılardan İran’ı sorumlu tutarak gerekmesi halinde müttefiklerini savunmaktan çekinmediklerini söyledi.ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, başkent Washington’da The Heritage Foundation tarafından düzenlenen bir etkinlikte İran’a yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Haber 17-09-19 20:25

Brezilya Dışişleri Bakanı Araujo: “Brezilya’yı işgal etmek için Amazon yangınını kullanıyorlar”

Brezilya Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo, “Brezilya’yı işgal etmek için Amazon yangınını kullanıyorlar” dedi.Brezilya Dışişleri Bakanı Ernesto Araujo, ABD ziyareti kapsamında Washington’da Heritage Vakfında katıldığı bir etkinlikte Amazon yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber 12-09-19 10:09

Asırlık bina, kendi enerjisini üretecek

  MARDİN'de 200 yıllık tarihi bina, Kültürel Mirası Koruma Derneği'nin (KMKD) bağımsız yardım kuruluşu Edinburgh World Heritage ile beraber yürüttüğü, 'Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme' (KORU) projesi kapsamında restore ediliyor.

Haber 31-07-19 13:08

Asırlık bina, kendi enerjisini üretecek

MARDİN'de 200 yıllık tarihi bina, Kültürel Mirası Koruma Derneği'nin (KMKD) bağımsız yardım kuruluşu Edinburgh World Heritage ile beraber yürüttüğü, 'Kültürel Mirasın Korunmasında Kapasite Geliştirme' (KORU) projesi kapsamında restore ediliyor.

Haber 31-07-19 12:43

Alanya’da mutfak mirasının yeni üyesi ’Vatanoğlu’

Yöresel lezzetleri korumak ve yerel üreticilerden ürün alınmasını teşvik etmek amacıyla kurulan “Culinary Heritage Europe” sistemine Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya’nın yeni üyesi, yerli meyveleri ve sebzeleri kurutarak yurt içi ve yurt dışına sunmaya başlayan ilk gıda kurutma tesisi olan ’Vatanoğlu’ Alanya oldu.Özgür Tuna’nın işletmeciliğini yaptığı tesis, ürettiği avokado çayı, kurutulmuş sebzeler ve meyvelerin yanı sıra kurutulmuş Alanya Yenidünyası ve Türüf Mantarı gibi spesifik ürünleri ile Mutfak Mirası Alanya ağına kabul edildi.Tuna, “Alanya’da bir ilk olmanın ve gıdaların raf ömrünü sağlıklı yollarla uzatmanın verdiği mutluluğumuz üyeliğe kabul edilmekle birlikte taçlanmış oldu.

Yurthaber 25-07-19 16:50

Belediye başkanları Antalya’da YAPEX’te buluşacak

Kültürel Mirasa sahip çıkan ve kültür turizminde çıkış arayan belediyeler, Antalya’da Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’nda (YAPEX) bir araya gelecek.’’Kültür Mirası Koruma’’ teması ile 6- 8 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek YAPEX Restorasyon Fuarı, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği ile Avrupa Tarihi Kentler Birliği (Heritage Europe) desteğiyle Antalya Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.’’Kültür Mirasını Koruma’’ temasıyla bu alanda Türkiye’de tek olan Yapex Restorasyon Fuarı ile yaptıkları koruma projeleriyle kültür turizminin gelişmesine katkı koymak isteyen Tarihi Kentler Birliği (TKB) üyesi belediyeler şimdiden fuara büyük ilgi göstermeye başladı.Seçimlerden sonra ilk buluşma"Aralarında İstanbul, Antalya, Gaziantep ve Hatay gibi büyükşehir belediyelerinin de yer aldığı 23 belediye şimdiden Yapex Restorasyon Fuarı’na katılma kararı aldı.

Haber 25-07-19 12:14

İngiliz gemisi İran tehdidi sebebiyle Suudi limanına sığındı iddiası

BP’ye ait olduğu belirtilen ‘British Heritage’ tanker gemisinin, İran tarafından ele geçirilme korkusuyla Suudi Arabistan limanına sığındığı iddia edildi.

Haber 09-07-19 12:57

DHA DIŞ- İngiliz gemisi İran tehdidi sebebiyle Suudi limanına sığındı iddiası

BP’ye ait olduğu belirtilen ‘British Heritage’ tanker gemisinin, İran tarafından ele geçirilme korkusuyla Suudi Arabistan limanına sığındığı iddia edildi.

Haber 09-07-19 12:56

İtalyan otomobil mirası Torina'da sergileniyor

Fiat Chrysler Automobiles 3 farklı lokasyonda yer alan ve ziyaretçilerini otomobil tarihinde adeta bir yolculuğa çıkaran “FCA Heritage” tesislerinden dördüncüsünü, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori sanayi kompleksi içerisinde bulunan Fiat’ın tarihi üretim tesislerinde devreye aldı

Yurthaber 06-07-19 12:39

İtalyan otomobil mirası Torina'da sergileniyor

Fiat Chrysler Automobiles 3 farklı lokasyonda yer alan ve ziyaretçilerini otomobil tarihinde adeta bir yolculuğa çıkaran “FCA Heritage” tesislerinden dördüncüsünü, İtalya’nın Torino kentindeki Mirafiori sanayi kompleksi içerisinde bulunan Fiat’ın tarihi üretim tesislerinde devreye aldı

Haber 06-07-19 12:38

Kapasite geliştirme programı İstanbul’da düzenlendi

Kültürel Mirası Koruma Derneği’nin Edinburgh World Heritage ile beraber yürüttüğü, Kültürel Mirasın Korumasında Kapasite Geliştirme (KORU) projesinin Anıt Bakıcı Eğitimi programı İstanbul’da gerçekleştirildi.Kültürel miras bilincinin arttırılması ve kültürel mirası korumak için doğru yöntemlerin teorik ve pratik olarak ele alındığı eğitimlere Bilecik Belediyesi’ni temsilen, Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi Koordinatörü Arkeolog Mesut Ünver, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu İlkay Çınar ve alan çalışanı İbrahim Şinar katıldı.

Yurthaber 03-07-19 11:13

Mutfak Mirası Alanya İsveç’te

Alanya Belediyesi, mutfak mirası ağında çalışmalarını gözden geçirmek amacıyla, Culinary Heritage Europe sistemin merkezi İsveç’in Ystad kentinde ‘Gözden Geçirme Toplantısı’na katıldı.2 gün süren toplantıların ilk gününde, Avrupa Genel Koordinatörleri Niclas Fjellström ve Madelene Johansson, Mayıs 2018-Mayıs 2019 aralığında, Avrupa çapındaki çalışmaları ve 2020 yılına ait çalışma planları ile ilgili üye bölgelerin koordinatörlerine bilgi verdi.

Yurthaber 27-05-19 17:35

4. Heritage İstanbul sona erdi

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturdu

Haber 17-04-19 17:12

4. Heritage İstanbulda İstanbul'un yeni müzeleri ele alındı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Heritage İstanbul" kapsamında "İstanbul Kültür Yöneticileri" başlıklı panelde "Yeni Müzeler ve Yeni Yaklaşımlar" konusu ele alındı - Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel: - "Müzeler konusunda envanter çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bunun ötesinde bazı müzelerimizde teşhirlerin yenilenmesi hususunda bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca depolarımızda olan ya da yeni depolarımıza gelen birçok eseri ziyaretçilerin beğenisine sunacağız" - İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok: - "15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Müzesi'nin inşaatı tamamlandı. Yakın zamanda ümit ediyorum İstanbulluların ziyaretine açılacak. Bir sonraki İstanbul Müzesi de bizim en çok vaktimizi alan bir proje. Çünkü konusu İstanbul, içeriğiyle ilgili bilimsel heyetlerle çalışmalar sürüyor"

Haber 12-04-19 10:15

İlber Ortaylı: Bunlar bizim düşmanlarımız!

Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Heritage İstanbul"a konuk oldu.

Trend 12-04-19 08:42

4. Heritage İstanbul başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturuyor

Haber 11-04-19 14:26

ABD Eski NATO Büyükelçisi: ‘S-400’ler NATO’ya İhanet’

Washington’da Turkish Heritage Foundation adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği “Atlantik Ötesi İlişkiler” panelinde ABD’nin eski NATO Büyükelçisi Nicholas Burns, “Türkiye’nin S-400 satın alması Nato’ya ihanet” dedi

Haber 10-04-19 18:18

Gürsu’nun AB kültür başkenti olması hedefleniyor

Gürsu Belediyesi’nin “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası” projesi çerçevesinde ilçenin 2021’de Avrupa Birliği kültür başkenti olması hedefleniyor.Gürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen “Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası (Youth - European Cultural Heritage) projesi dâhilinde ülkelerarası ikinci toplantı Bulgaristan’ın Plovdiv şehrinde yapıldı.

Haber 10-04-19 13:37

4. Heritage İstanbula doğru

Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan "Heritage İstanbul" bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center'da düzenlenecek - Heritage İstanbul Proje Yaratıcısı ve Yöneticisi Osman Murat Akan: - "Hem özel sektörü bu işin içine katabileceğimiz hem de Türkiye'nin ilerleyen dönemde kendi değerlerini dünyaya anlatabileceği uluslararası bir platform oluşturmak istedik. Bu anlamda Heritage İstanbul da kültür mirası alanında, müzecilik, restorasyon ve arkeolojik konularda dünyada bir destinasyon olarak kalsın dedik"

Haber 03-04-19 16:06

4. Heritage İstanbul 11 Nisan'da başlayacak

Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan fuar, 11-13 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek

Haber 20-03-19 16:53

DÜZELTME - ABD'nin S-400 kaygısı politik başlıklı haberimizin 4. paragrafında yer alan Tüfekçi, savunma sanayinde dışa bağımlılığın son 15 yılda yüzde 20'lerden yüzde 70'lere kadar çıktığını vurgulayarak, bu oranların ilerleyen zamanlarda daha da artac

"ABD'nin S-400 kaygısı politik" - Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, ABD tarafından Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması konusunda belirtilen kaygıların politik argümanlar olduğunu ifade etti - Tüfekçi: - "Ben (ABD'nin) daha çok politik anlamda kaygılarını dile getirdiğine inanıyorum. Türkiye'nin hava savunma sistemi üzerinden kurduğu ilişkilere karşı oluşturulmuş argümanlar olduklarını düşünüyorum" - "Türkiye bu sistemleri kendi yazılımını yükleyerek, dost-düşman tanıma programlarını bu sistemlere entegre ederek kullanacaktır. ABD ile de dost bir ülkeyiz. Elde edeceğimiz bilginin başka yere gitmesi mümkün değil" - Heritage Vakfı Douglas ve Sarah Allison Dış Politika Merkezi Direktörü Luke Coffey: - "ABD Kongresinin, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye gönderilmemesi durumunda ortaya çıkacak finansal, stratejik ve yasal sonuçları anlaması gerekiyor" - SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş: - "Bölgede silahlanma yarışı var ve Türkiye kendini hava savunma sistemi üzerinden korumak istiyor"

Haber 08-02-19 09:29

ABD'nin S-400 kaygısı politik

Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, ABD tarafından Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması konusunda belirtilen kaygılarının politik argümanlar olduğunu ifade etti - Tüfekçi: - "Ben (ABD'nin) daha çok politik anlamda kaygılarını dile getirdiğine inanıyorum. Türkiye'nin hava savunma sistemi üzerinden kurduğu ilişkilere karşı oluşturulmuş argümanlar olduklarını düşünüyorum" - "Türkiye bu sistemleri kendi yazılımını yükleyerek, dost-düşman tanıma programlarını bu sistemlere entegre ederek kullanacaktır. ABD ile de dost bir ülkeyiz. Elde edeceğimiz bilginin başka yere gitmesi mümkün değil" - Heritage Vakfı Douglas ve Sarah Allison Dış Politika Merkezi Direktörü Luke Coffey: - "ABD Kongresinin, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye gönderilmemesi durumunda ortaya çıkacak finansal, stratejik ve yasal sonuçları anlaması gerekiyor" - SETA Güvenlik Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Murat Yeşiltaş: - "Bölgede silahlanma yarışı var ve Türkiye kendini hava savunma sistemi üzerinden korumak istiyor"

Haber 08-02-19 04:33

Assassin’s Creed Odyssey – Shadow Heritage Duyuruldu

Ubisoft, Assassin’s Creed Odyssey’nin hikaye DLC’si Legacy of the First Blade’in ikinci bölümü olan Shadow Heritage’i tüm platformlar için duyurdu.

Trend 20-01-19 16:19

Eski görünümüne bakmayın! Bu kask tam 7.4 milyon dolara satıldı

Ay'a ayak basan ilk insan olan ABD'li astronot Neil Armstrong'un eşyaları düzenlenen bir açık artırma ile satıldı. Merkezi Dallas'da bulunan Heritage Müzayede Evi'nden yapılan açıklamada, Armstrong'un şahsi eşyalarının 7,4 milyon dolara satıldığı bildirildi.

Haber 05-11-18 07:52

Mutfak Mirası çalışma turu Alanya’da olacak

Alanya Belediyesi’nin de lisans sahibi olduğu Culinary Heritage Europe (Mutfak Mirası Alanya) sistemi koordinatörleri, 2019 yılı gözden geçirme çalıştayı için Hırvatistan’ın Split kentinde buluştu.13 ülkeden 46 şehrin katılımıyla oluşturulan ve onaylanmış işletmelerle şehirdeki yöresel yemekleri, mutfak kültürünü ve tüm tarımsal faaliyetleri uluslararası platforma taşıyan Mutfak Mirası (Culinary Heritage) ağı Koordinatörleri, Hırvatistan’ın Split şehrinde bir araya geldi.

Yurthaber 24-10-18 14:40