Hidamet Asa Haberleri

Ecopirinin faydaları nelerdir? Ecopirin nedir, nasıl kullanılır?

Ecopirin asetilsalisilik asit (ASA) adı verilen etken maddeyi içeren bir ilaçtır. ASA, ağrı kesici, ateş düşürücü ve iltihap önleyici özelliklere sahip bir ilaçtır. Ecopirin, genellikle ağrı, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları, migren ve romatizmal rahatsızlıklar gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılır.

Haber 2023-10-02 20:08:36

6 gün direndi! 4 yaşındaki çocuk, sırtlanlar ve çakallarla Afrika'nın vahşi doğasında hayatta kalmayı başardı

Kenya'daki Tsavo Doğu yaban hayatı koruma alanına yakın olan Asa bölgesinde yaşayan bir çocuk ne yazık ki kayboldu. 6 gün süren aramaların ardından evinden 18 km uzaklıkta, bir fil kurtarma ve vahşi yaşam rehabilitasyon programı olan Sheldrick Wildlife Trust için çalışan pilot Roan Carr-Hartley tarafından bulundu. Çocuğun vahşi doğada bu kadar uzun süre boyunca hayatta kalabilmesi bir mucize olarak değerlendirildi.

Trend 2022-12-08 13:02:40

Filistin mücadelesini anlatan İHH Dijital Hafıza Merkezi yayına başladı

Dijital Hafıza Merkezi Koordinatörü Ahmet Faruk Asa: - "Filistin ile başladığımız bu metodolojiyi, kısa zaman içerisinde Doğu Türkistan, Suriye, Keşmir, Afrika ve diğer bölgelerle de bir araya getirmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 2022-10-05 17:14:05

Marmarabirlik rekolte beyan alımlarına başlıyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ürün alım planımız verilecek rekolte beyanına göre belirleneceği için üreticilerimizin gerçeğe yakın rekolte beyanı vereceklerine inanıyoruz"

Yurthaber 2022-09-07 15:20:07

Asa ne demek? Asa kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta kullanmasak da hafızamızda yer eden pek çok kelime vardır. Televizyondan, internetten ya da günlük hayatta duyduğumuzda dikkatimizi çeken bu kelimelerin anlamları zaman zaman merak uyandırabilir. İnternette aratarak ulaşılan kelime anlamları Türk Dil Kurumu tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda yayımlanmıştır. Asa kelimesi de detaylı bir şekilde incelenen sözcükler arasındadır. Asa ne demektir?

Egitim 17-05-22 20:52

EKOTÜRK Stüdyo VOA 26 Kasım

Güney Afrika’da Corona virüsünün yeni bir varyantının ortaya çıkması tüm dünyada kaygı yarattı. İngiltere de Corona virüsüyle mücadele kapsamında uyguladığı kırmızı listeyi yeniden devreye soktu. Almanya’da kurulacak yeni hükümette Yeşiller Partisi’nin eski eş başkanlarından Cem Özdemir tarım bakanı olacak. Wall Street’te uzun yıllardır vadeli borsalar uzmanı ve emtia analisti olarak çalışan New York ASA College öğretim üyelerinden Esen Ünal son ekonomik gelişmeleri değerlendirecek. İran ve...

Haber 26-11-21 23:40

Türkiye'deki Yanlış Kararların Olumsuz Etkisini Sonra Göreceğiz

Wall Street’te uzun yılardan beri vadeli borsalar uzmanı, emtia analisti olarak çalışan ve New York Asa Üniversitesi’nde finans ve ekonomi dersleri veren öğretim görevlisi Esen Ünal, VOA Türkçe’ye Türkiye’deki ekonomik durumu değerlendirdi

Haber 24-11-21 21:12

Marmarabirlik yeni kampanya dönemi için zeytin alım fiyatlarını açıkladı

Birlik Başkanı Hidamet Asa: - "Alım kampanyasında tavan fiyat 180 tane için 20,1 lira, 300 tane zeytin 9,5 lira, taban fiyat 380 tane için 7,4 lira ve yağlık zeytinin kilogram fiyatı 7 lira olarak belirlenmiştir"

Yurthaber 21-10-21 16:50

Sex Education 3. sezondan beklenen fragman geldi! Sex Education 3. sezon ne zaman yayınlanacak?

Netflix’in sevilen yapımlarından Sex Education 3. sezonundan beklenen fragman nihayet yayınlandı. Başrollerini Gillian Anderson, Asa Butterfield, Ncuti Gatwa, Emma Mackey ve Connor Swindells’in paylaştığı Sex Education 3. sezonu izleyici ile 17 Eylül’de Netflix’te buluşacak.

Magazin 07-09-21 16:12

Tam 5 bin yıl önceye ait tahta asa bulundu! Yılana benzemesinin bir nedeni var

Finlandiya'nın güneybatısındaki bir gölde, yaklaşık 5 bin yıl öncesine ait, yılan şeklinde oyulmuş tahta bir asa keşfedildi. Asanın, bir şaman tarafından mistik amaçlarla kullanıldığı düşünülüyor.

Haber 01-07-21 07:52

Tamir ettiği motosikletten yılan çıktı

Bursa’da, Zekeriya Asa’nın (56) tamir ettiği motosikletin sele bölümünden yılan çıktı. Yılanı görünce şaşırdığını belirten Asa, "26 yıldır bu mesleği yapıyorum ilk defa başıma böyle bir olay geldi” dedi.

Haber 10-05-21 18:16

Menajerimi Ara dizisinde “La Casa De Papel” gündemi | Menajerimi Ara 37. Bölüm

Yabancı bir diziden uyarlanarak Star TV ekranlarında izleyici ile buluşan Menajerimi ara dizisinin bu akşamki yeni bölümünde, fenomen dizi “La Casa De Papel” telaşı yaşanıyor. La asa De Papel dizisinin çekimleri için Türk bir oyunu arandığını duyan menajerler, kendi aralarında bir rekabete giriyor. Ego Ajans menajerlerinin hepsi kendi oyuncularını projeye sokmak için birbiriyle yarışıyor.

Magazin 09-05-21 22:57

Sex Education yıldızından bomba açıklamalar: 'Daha şımarık ve...'

Netflix’in sevilen komedi dizisi Sex Education 3. sezon çekimleri devam ederken, Otis karakterini canlandıran Asa Butterfield yeni sezonda izleyicileri neler beklediğini anlattı.

Magazin 19-01-21 15:22

Marmarabirlik'ten 25 milyon dolarlık ihracat

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Son yıllarda ihracat yaptığımız ülkelerde Marmarabirlik, etkin dışı pazarda da tercih edilen bir marka haline geldi. İhracat rakamlarının 9 bin tonlara ulaşması, bunun en güzel göstergesi"

Yurthaber 23-12-20 15:05

Marmarabirlik'te ürün bedellerinin ödenmesine devam ediliyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ortaklarımız, 4 Aralık 2020 Cuma günü saat 18.00'den itibaren üçüncü dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM'lerinden alabilecekler"

Yurthaber 03-12-20 15:09

Marmarabirlik, ortaklarına 54,3 milyon lira ödeme yapacak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "2020-2021 ürün alım kampanyasında tüketici ve bayilerin taleplerini göz önüne alarak ürün alım politikamızı oluşturduk. Satışlarımızın artmasının en önemli nedeni de budur"

Yurthaber 19-11-20 14:59

Fiskobirlik ile Marmarabirlik güç birliği konusunda görüşme gerçekleştirdiler

Fiskobirlik’i ziyaret eden Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, iki kurumun iş birliği alanları ve üretici için atılacak adımlar konusunda görüşme gerçekleştirdi.Ülkenin önde gelen kooperatiflerinden olan Fiskobirlik ve Marmarabirlik iş birliği oluşturma konusunda önemli bir adım attı.

Yurthaber 29-10-20 15:29

Birlikten güç doğar

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın Fiskobirlik’e gerçekleştirdiği ziyarette iki kurumun yanı sıra diğer Birliklerle de işbirliği oluşturma konusunda fikir birliğine varıldı.Kendi sektörlerinin iki lider kuruluşu Marmarabirlik ve Fiskobirlik diğer birliklere örnek olacak bir adım attılar.

Yurthaber 29-10-20 12:08

Bursa’da zeytin hasadı protokolün katılımı ile başladı

Bursa’da zeytinin bu seneki hasat yolculuğu il protokolünün katılımıyla başladı.Bursa’da en önemli tarımsal zenginliklerinden biri olan zeytinin bu sene başlayan hasat dönemi etkinliğine Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, il ve ilçe protokolü ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.Mudanya Yörükali Marmarabirlik tesisinde gerçekleşen etkinlik yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Yurthaber 26-10-20 17:14

ASA

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde bir evden hırsızlık yapan iki şahıs, polis ekiplerinden kaçamadı.Şarkışla ilçe emniyet amirliği ekipleri, geçtiğimiz günlerde bir evden hırsızlık yapan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Yurthaber 15-10-20 11:53

İl Müdürü Gülgeç’ten Salihli’nin devlet sanatçılarına ziyaret

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Manisa İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları alanında ’Devlet Sanatçısı’ olmaya hak kazanan Aysel Caferoğlu, Aysel Yavuz ve Selami Tatlıcı’yı ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ile birlikte Salihli Belediyesinin katkılarıyla kurulan Salihli ASA Deri Atölyesini ziyaret eden İl Müdürü Gülgeç, devlet sanatçıları Caferoğlu, Yavuz ve Tatlıcı ile sohbet etti.

Yurthaber 14-10-20 15:27

Homescapes ve Gardenscapes oyunlarının reklamları 'yanıltıcı oldukları' gerekçesiyle İngiltere'de yasaklandı

İnternette birçok platformda kullanıcıların karşısına çıkan simülasyon oyunları 'Homesscapes' ve 'Gardenscapes' reklamları 'yanıltıcı' oldukları gerekçesiyle İngiltere Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yasaklandı.

Haber 12-10-20 22:26

Marmarabirlik rekolte beyan alımına başladı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ortaklarımız gerçekten uzak rekolte beyanı vermekten kaçınmalıdır"

Yurthaber 11-09-20 15:54

Marmarabirlik rekolte beyan alımına başladı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ortaklarımız gerçekten uzak rekolte beyanı vermekten kaçınmalıdır"

Yurthaber 11-09-20 15:54

Marmarabirlik bu yıl 730 milyon lira ciro hedefliyor

Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "2019 yılında 7 bin 200 tonu ihracat olmak üzere, toplam 39 bin 500 ton ürün satışı gerçekleştirildi. 2020 yılında toplam 45 bin ton ürün satmayı ve 730 milyon lira ciroya ulaşmayı planlıyoruz" - "2023 vizyonumuz olan 50 bin ürün satışı ve 1 milyar lira ciro hedefine emin adımlarla ilerliyoruz"

Yurthaber 29-08-20 15:06

Motosikletten düşerek metrelerce sürüklenen sürücü hayatını kaybetti

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.İlçeye bağlı Kırsal Kosova mahallesi yakınlarında kullandığı motosikletin kontrolünü kaybederek düşen ve metrelerce sürüklenen Enver Asa (68) meydana gelen kazada ağır yaralandı.

Yurthaber 14-08-20 10:50

ABD, Açık Semalar Anlaşması'ndan resmen çekildi

ABD yönetiminin, taraflar arasında silahsız keşif uçuşlarına izin veren Açık Semalar Anlaşması'ndan (ASA)çekilme kararına yönelik resmi bildirimi yaptığı açıklandı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rusya'nın anlaşmaya tam olarak uyması durumunda aldıkları ayrılma kararını tekrar gözden geçirebileceklerini belirtti.

Haber 23-05-20 02:26

Trump, Açık Semalar Anlaşması'ndan çekileceğini duyurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya sorumluluklarını yerine getirene kadar, Açık Semalar Anlaşması’ndan (ASA) çekileceklerini açıkladı. Trump, "Biz bu anlaşmadan çıktığımızda, Rusya'nın geri geleceğini ve bir anlaşma yapmak istediklerini söyleyeceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 21-05-20 21:01

'Trump, Rusya ile yapılan Açık Semalar Anlaşması'ndan çekiliyor' iddiası

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya ile yapılan Açık Semalar Anlaşması’ndan (ASA) çekileceği ve bu kararını yarın Rusya’ya bildireceği iddia edildi.

Haber 21-05-20 18:30

Marmara Birlik, ürünlerine bu dönem zam yapmayacak

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Entegre Tesislerde çalışanlarla bir araya gelerek moral verdi.

Yurthaber 26-03-20 15:31

Evin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu

IHAAW080056-ASA/12-03-2020 - Evin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu (Fotoğraflı) Selçuk Kaya BAYBURT (İHA) - Bayburt’ta iki katlı bir evin çatı kısmında çıkan yangın paniğe neden oldu. Olay, Bayburt merkez Uzungazi Mahallesinde meydana geldi. Başkan Pekmezci geçmiş olsun dileklerinde bulundu Yangın ihbarı ile birlikte olay yerine giden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, çalışmaları yerinde inceledi. (SK-SK) 12.03.2020 08:02:55 TSI NNNN

Yurthaber 12-03-20 08:07

Sex Education 3 sezon onayını aldı

İlk iki sezonuyla büyük beğeni toplayan, başrollerinde Gillian Anderson ve Asa Butterfield’ın yer aldığı Netflix dizisi Sex Education 3. sezon onayını aldı.

Magazin 11-02-20 15:17

ASA

ASA

Haber 24-01-20 23:00

Kara elmas, Nicaea-İznik markasıyla çok yakında raflarda olacak

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, “Nicaea-İznik markası ile İznik’e mahsus zeytinlerin çok kısa sürede raflarda yerini alacağını belirterek, "Soğuk hava deposu ile ilgili çok önemli bir firma ile anlaşmak üzereyiz.

Finans 23-01-20 09:23

Asa: “2020 hedefimiz 45 bin ton ürün satmak”

Marmarabirlik, 2019 yılında 39 bin 500 ton ürün satışı ve 600 milyon TL ciroya ulaşarak, 2020 hedefi yüzde 14’lük artışla 45 bin ton ürün satışı ve 700 milyon TL ciro hedefliyor.

Yurthaber 10-01-20 15:43

Marmarabirlik'ten 55 ülkeye ihracat

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Marmarabirlik'te 7 bin 200 tonluk ihracat miktarına ulaştık. Vizyon hedefimiz 2020'de 8 bin ton, 2023 yılında 10 bin ton ürün ihracatı yapmaktır"

Finans 27-12-19 11:54

Asa: “Tüketicimizin sağlığı bizim için çok önemli”

Son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Paslı demir parçalarıyla zeytinin karartılması teknik olarak mümkün değildir.

Finans 14-12-19 12:27

Marmarabirlik yeni sezonda 37 bin ton ürün alımı gerçekleştirdi

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Ortaklarımızın 16 Kasım'dan 30 Kasım'a kadar teslim ettiği ürün bedellerinin yüzde 50'sinin karşılığı olarak, 5 Aralık Perşembe günü 46 milyon lira ödenmiş olacak"

Yurthaber 04-12-19 16:31

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, AA'nın Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

Yurthaber 04-12-19 13:51

Marmarabirlik ortaklarına ürün bedellerinin yarısını yarın ödeyecek

Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "2010 yılından bugüne öz kaynakların doğru zaman ve yerde kullanılması, yakaladığımız başarının en önemli sebebidir"

Yurthaber 20-11-19 14:27

Asa: “Marmarabirlik’in siyasî malzeme olmasına müsaade etmeyiz”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, son zamanlarda kamuoyunu yanıltıcı şeklinde yapılan açıklamalara cevap verdi.

Haber 18-11-19 17:13

Marmarabirlik üreticilerin sorunlarını çözmeye devam ediyor

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa yaptığı açıklamada üreticilere önemli mesajlar verdi.

Finans 12-11-19 15:55

Bacaklarını kaybetti, azmini kaybetmedi

Bursa’da otomobilin çarpması sonucu iki bacağını kaybeden profesyonel bisikletçi Barış Asa (34), azmini yitirmedi.

Haber 05-11-19 10:15

Marmarabirlik'in alım bütçesi 340 milyon lira

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "2019-2020 ürün alım kampanyasında 42 bin 500 ton ürün alım planı ve 340 milyon lira alım bütçesi yapıldı"

Yurthaber 04-11-19 14:03

Marmarabirlik'in alım bütçesi 340 milyon lira

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "2019-2020 ürün alım kampanyasında 42 bin 500 ton ürün alım planı ve 340 milyon lira alım bütçesi yapıldı"

Finans 04-11-19 14:03

Marmarabirlik’in alım bütçesi 340 milyon TL

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2019/2020 ürün alım kampanyasında 42 bin 500 ton ürün alım planı ve 340 milyon TL alım bütçesi yapıldığını bildirdi.

Finans 04-11-19 12:51

Hidamet Asa: “Güneş balçıkla sıvanmaz”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım sistemi ve avans fiyatlar hakkında insafsızca eleştiri yapıldığını belirterek, ortaklara sağduyu çağrısında bulundu.Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, açıklamalarda bulundu.

Yurthaber 27-10-19 14:16

Sofralık zeytinde prim desteği kayıt dışılığı bitirecek

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Zeytine verilecek prim desteği ile bir taraftan ülkemizde yetişen zeytin üretimi kayıt altına alınırken, diğer taraftan rakiplerimizle sektörde rekabeti eşit şartlara getirmiş olacağız. Böylece haksızlık ortadan kalkmış olacak"

Yurthaber 24-10-19 15:18

Sofralık zeytinde prim desteği kayıt dışılığı bitirecek

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa: - "Zeytine verilecek prim desteği ile bir taraftan ülkemizde yetişen zeytin üretimi kayıt altına alınırken, diğer taraftan rakiplerimizle sektörde rekabeti eşit şartlara getirmiş olacağız. Böylece haksızlık ortadan kalkmış olacak"

Finans 24-10-19 15:18