Hikayeler Haberleri

Hikâye nasıl yazılır, hikâye yazma kuralları nelerdir? Hikâye yazarken nelere dikkat edilmelidir, olay hikâyesi nasıl yazılır?

Antik Yunan'da kaleme alınan Binbir Gece Masalları gibi eserlerin, hikâye türünün oluşmasına yardımcı olduğu bilinir. İki ayrı türü bulunan hikâye, belli başlı unsurlar çerçevesinde yazılır. Dolayısıyla hikâyelerin temel unsurları, bağlantılı olduğu kavramlar ve türleri öğrenilmelidir. Bunun yanı sıra hikâyelerin anlatım biçimine yönelik olan bilgilerin açıklanması, bu türden eserler oluşturulurken hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyacaktır.

Egitim 18-05-2023 16:29

Düzyazı nasıl yazılır, düzyazının özellikleri nelerdir? Düzyazı yazarken nelere dikkat edilmelidir, önemli düzyazı örnekleri hangileri?

Bir kişinin duygu, düşünce ya da olayları anlatması için düzyazı yazması mümkündür. Ancak bu doğrultuda düzyazı kapsamına dâhil olan eserlerin türleri, özellikleri ve örnekleri incelenmelidir. Bu anlatım biçiminin detayları keşfedildiği takdirde düzyazının ne olduğu tam anlamıyla öğrenilebilir. Daha sonra düzyazı yazmak isteyen kişiler, temel kuralları dikkate alarak hikaye ya da makale gibi farklı türleri temsil eden eserler oluşturabilir. Peki, düzyazı nasıl yazılmalıdır?

Egitim 18-05-2023 16:29

Instagram'dan hikayeler için 60 saniye düzenlemesi! Artık parçalara bölünmeyecek

Instagram Hikayeleri beklenen özelliğe sonunda kavuşuyor. Platform, kullanıcıların daha uzun ve kesintisiz hikayeler paylaşmasına imkan tanıyacak. Artık 60 saniyeden kısa bir hikaye paylaştığınızda, parçalara ayrılmayacak.

Haber 26-09-2022 09:59

Hikayeler

Hikayeler Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hikayeler Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.