Himayesinde Haberleri

Erzincan’da “Birlikte Emniyetteyiz” paneli düzenlendi

Erzincan Valiliği himayesinde Erzincan genelinde yürütülecek olan Huzur İçin Erzincan Projesi kapsamında, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Erzincan Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile "Birlikte Emniyetteyiz" paneli düzenlendi.

Yurthaber 2024-03-29 10:51:40

Nevşehir'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

Nevşehir Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşlarınca "1 günlük kazancım Gazze'ye" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Yurthaber 2024-03-19 12:16:42

Kars'ın gastronomisi, turistik destinasyonları ve tarihi kimliği tanıtıldı

Kars Valiliği himayesinde düzenlenen "Uluslararası Kars Konferansı ve Tanıtım Etkinlikleri" ile şehrin gastronomisi, turistik destinasyonları ve tarihi kimliği tanıtıldı.

Yurthaber 2024-03-04 07:53:04

Diyarbakır’da “Tarih Yazan Çocuklar” şenliği devam ediyor

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “Tarih Yazan Çocuklar” projesi devam ediyor.

Yurthaber 2024-02-21 13:25:42

Dünya liderlerinin eşleri Emine Erdoğan öncülüğünde harekete geçti! İsrail gasbettiği toprakları geri vermeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, İstanbul’da lider eşleriyle Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Emine Erdoğan "Hiçbir meşru siyasi ideoloji zulmü kapsamaz. Filistin’deki haksız işgal sona ermeli ve İsrail gasbettiği toprakları sahibine, Filistinlilere geri vermelidir" dedi.

Haber 15-11-23 15:02

Sakarya'da UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Sakarya Bike Fest" kapsamında UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışları yapıldı.

Yurthaber 30-10-23 07:42

Dicle ilçesinde ’Tarih yazan çocuklar’ etkinliği düzenlendi

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan ’Tarih yazan çocuklar’ projesi, okuyan çocuklarla buluşturulmaya devam ediyor.

Yurthaber 17-10-23 10:47

Sivas'ta Aşıklar Bayramı başladı

Sivas'ta valiliğin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünün koordinesinde, belediye ile kentteki kurum ve kuruluşların katkısıyla düzenlenen "Aşıklar Bayramı" başladı.

Yurthaber 04-08-23 07:39

Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı için imzalar atıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı himayesinde devam eden, bilgi teknolojilerine özel eğitim ve istihdam projesi olan 1 Milyon İstihdam Projesi kapsamında Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı başlatıldı.

Yurthaber 18-05-23 07:38

Türkiye Teknoloji Buluşmaları etkinliğinin 86'ıncısı Ankara'da başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesinde, Eticaret Merkezi AŞ ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) tarafından düzenlenen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" etkinliğinin 86'ıncısı Ankara'da başladı.

Yurthaber 25-04-23 12:22

Son dakika: e-Seferberlik başlatıldı: Ticaret Bakanlığı duyurdu: İndirimli olarak satılacak...

Son dakika deprem haberleri... Ticaret Bakanlığı himayesinde, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı. Alınan karar kapsamında elektronik ticaret pazar yerleri satıcılardan herhangi bir komisyon bedeli almayacak, satıcılar da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacaktır.

Finans 07-02-23 14:26

Yeşil kart ameliyatı karşılar mı, yeşil kartla özel hastaneye gidilir mi? Yeşil kart neleri kapsar, yeşil kart sağlık güvencesi mi?

Türkiye'de yaşayan insanların çoğu, SSK ve BağKur gibi Sosyal Güvenlik Kurumu himayesinde sağlık hizmetlerinden yararlanır. Ancak günümüzde çalışmayan, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan insanlar, yeşil kart başvurusunda bulunarak sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Yeşil kart, devlet tarafından özellikle sosyal güvencesi olmayan yardıma ihtiyacı olan kişilere veriliyor. Günümüzde 60/1(c-1) olarak adlandırılan yeşil kart nedir?

Haber 30-12-22 16:49

Engellilerin araç bakım ve tamiri artık ücretsiz

Eskişehir Valiliğinin himayesinde, engelli vatandaşların kullandıkları araçları ücretsiz tamir ettirebileceği “Engelli Araçları Bakım ve Tamir Atölyesi” açılışı yapıldı.

Yurthaber 02-12-22 15:37

Muğla Valiliği tarih ve kültür turizmine olan ilgiyi artırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Muğla Valiliği himayesinde yapılan çalışmalarla Muğla’nın dört bir tarafında tarih gün yüzüne çıkarılıp turizme kazandırılırken ziyarete gelenlerin tarih ve kültür turizmine olan ilgisi de arttı.

Yurthaber 25-11-22 13:54

Bilecik’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri anlatıldı

Bilecik’te yapılan ’Dodurga Tarih ve Kültür Paneli’ konferasında kenttin tarihi değerleri, kültürel ve doğal zenginlikleri anlatıldı. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ortaklığında Dodurga Belediye Başkanlığı himayesinde ’Dodurga Tarih ve Kültür Paneli’ düzenlendi.

Haber 31-10-22 10:28

Rusya-Ukrayna arasındaki esir takasıyla ilgili yeni detaylar! Türkiye'ye getirildiler, yerleri sır gibi saklanıyor

Geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arabuluculuğunda gerçekleşen takasta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arkadaşı Viktor Medvedçuk'un da aralarında bulunduğu Rus esirler, Rusya'ya verildi. 5 Azov komutanının ise savaş bitene kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan himayesinde Türkiye'de kalacağı belirtildi. Türkiye'ye getirilen komutanların yerleri sır gibi saklanıyor.

Haber 23-09-22 11:32

Milli Eğitim Bakanı Özer, Çorum'da toplu açılış töreninde konuştu:

"Çocukların eğitime erişimleri hiç kimsenin umurunda değildi. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin himayesinde Türkiye'nin her noktası, eğitim kurumlarına kavuşturuldu"

Yurthaber 13-08-22 18:26

Diyarbakırlı kadınlar temiz su hedefiyle ev ev dolaşıp atık yağ topluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Bağlar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'nde faaliyet yürüten kadınlar "temiz su" seferberliği başlattı - ADEM Koordinatörü Arzu Çetin: - "Bu yağı suya karıştırmayarak çocuklarımıza temiz bir su ve iyi bir gelecek vereceğiz, bu konuda insanlarımızı bilinçlendireceğiz"

Yurthaber 12-08-22 11:31

Türkiye'nin Afrika büyükelçileri Afrika Evi'ni ziyaret etti

Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Afrika Evi, Afrikalı kadınların emeğinin dünyada hak ettiği değeri bulmasını amaçlıyor

Yurthaber 11-08-22 11:03

Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek

Sakarya Uluslararası Bisiklet Festivali, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek

Yurthaber 12-06-22 17:08

Çevre Dostu 1000 Okul Projesi Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanı Özer: - "Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde 1 yıllık bir proje de bu yıl başlatacağız. Eğitim sistemimizdeki tüm okulları çevre dostu okul yapacağız" - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum: - "'Sıfır atık, sıfır israf' sloganıyla başlattığımız hareket, asırlar sonra çocuklarımızın yolunu aydınlatacak bir rehber olacak"

Yurthaber 06-06-22 16:05

Sağlık çalışanları ve doktora zam mı yapıldı 2022? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklaması nedir? Doktor maaşı kaç TL?

Sağlık çalışanları zammı internette günün en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, 14 Mart Tıp Bayramı programı gerçekleştirildi. Peki Sağlık çalışanları ve doktora zam mı yapıldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika açıklaması nedir? Doktor maaşı kaç TL? İşte detaylar...

Haber 14-03-22 14:31

20 özel eğitim uygulama okuluna 210 bin 971 malzemeyi götürecek tırlar yola çıktı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: - "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayesinde Özel Çocuklara Özel Materyaller Projesi kapsamında son 4 yıl içerisinde 517 bin özel eğitim materyallerini tüm okullarımıza ulaştırdık. Bu yıl sonu itibarıyla özel eğitim materyallerini 1 milyona çıkartacağız" - "Haziran ayından sonra hedefimizi güncelleyerek diğer tüm özel eğitim uygulama alanlarına da en az bir tane olmak üzere beceri uygulama alanlarından kazandırmayı hedefliyoruz"

Yurthaber 07-03-22 15:11

Resimli Türkiye Florasının 3. cildi basıma hazır

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 48 kurumdan 121 yazarın çalıştığı projede görev alan Prof. Dr. Seher Karaman Erkul: - "Ülkemiz coğrafyasında bulunan tüm bitkilerin listesini kitaplarımızda veriyoruz. Aynı zamanda her bitkinin kayıtları, tanımları, nerede yaşadığı, bitkinin çizimi ve harita üzerinde yayılışları yer alıyor" - "Resimli Türkiye Florası'nın 30 cildi tamamlandığında yaklaşık 12 bin bitkimizin hepsine eserimizde yer vereceğiz"

Yurthaber 19-02-22 12:49

AK Parti Sözcüsü Çelik, MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu: (1)

"(Metaverse) Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yakın zamanda bir forum düzenlenecek" - "Oluşturduğumuz dijital yollar ve dijital altyapı Türkiye'yi önemli oyunculardan birisi haline getirmiştir"

Yurthaber 24-01-22 18:59

Yaralı köpek Çaki'ye okul müdürü sahip çıktı! Öğrenciler köşe hazırladı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin çok sevdiği sokak köpeği, polisten kaçan şoförün aracıyla çarpması sonucu yaralandı. Yaralı sokak köpeği için okulun salonunda bir köşe hazırlandı. Merhametsiz sürücünün çarptığı Çaki, iki haftadır kendisine evini açan okul müdürü Mustafa Kurtuluş'un himayesinde iyileşmeye çalışıyor.

Haber 20-12-21 08:39

Uludağ'ın zirvesinde dağcıların zor anları saniye saniye görüntülendi

Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, Türkiye Dağcılık Federasyonu himayesinde düzenlenen "Sürdürülebilir Uludağ İçin Atıksız Zirve" yürüyüşü tipiye takıldı. Fırtına ve tipiye rağmen yürüyüşe devam eden bir grup dağcının yaşadığı zor anlar kameraya yansıdı. Zirve yolunda kayan bir dağcı; arkadaşları tarafından kurtarıldı. O anlar bir başka dağcı tarafından cep telefonu ile görüntülendi. 124 dağcının drone ile görüntülenen tek sıra zirve yürüyüşü kartpostalları aratmadı.

Haber 13-12-21 16:53

Afyonkarahisar'da Tarihi Kent Meydanı Projesi'yle Selçuklu dönemi yeniden yaşatılacak

Sultandağı Kaymakamı Murat Demirbilek: - "Vali Gökmen Çiçek'in himayesinde yürütülen projeyle burayı turizme kazandırmayı düşünüyoruz. Burası bir Selçuklu Kent Meydanı olacak. Afyonkarahisar'ın en büyük kent meydanı olacak burada"

Yurthaber 12-12-21 14:00

ABD ile Çin Arasında Sürpriz İklim Anlaşması

Dünyada en çok sera gazı emisyonuna yol açan iki ülke olan ABD ve Çin arasında varılan sürpriz bir anlaşma, İskoçya'nın Glasgow kentinde devam eden ve Birleşmiş Milletler himayesinde yapılan COP26 İklim Zirvesi'nden olumlu sonuçlar elde edileceği umutlarını arttırdı

Haber 11-11-21 18:07

Dünyayı etkileyen çip krizini sonlandıracaklar! Cumhurbaşkanımızın desteğiyle...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz, "Son günlerde dünyada çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe üretimin yüzde 20'lere kadar inmesi üzerine NÜRDAM olarak, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde tensip ve destekleri olması durumunda bu krizi sonlandırmaya ve dünya otomotiv sektörüne çip üretmeye talibiz." dedi.

Finans 23-09-21 16:03

Bolu'daki araştırma merkezi otomotiv sektörüne çip üretmeye talip

NÜRDAM Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz: - "Son günlerde çip krizi nedeniyle otomotiv sektöründe üretimin yüzde 20'lere kadar inmesi üzerine NÜRDAM olarak, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde tensip ve destekleri olması durumunda bu krizi sonlandırmaya ve dünya otomotiv sektörüne çip üretmeye talibiz"

Yurthaber 23-09-21 15:30

Türk mutfağı asırlık tariflerle dünyaya açılıyor

Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan "Türk Mutfağı Asırlık Tariflerle" kitabı, Türk mutfağını uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyor - Sağlıklı, atıksız ve geleneksel tarifleri barındıran kitap, gastronomi alanında uzman akademisyen 5 danışman ve 14 ünlü şefin katkılarıyla hazırlandı

Yurthaber 01-09-21 13:22

Kocaeli'de ata tohumları kadınların elinde yeşeriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Ata Tohumu" projesi kapsamında toplanan ata tohumlarından elde edilen fideleri diken kadınlar ürünlerini toplamaya başladı - AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu: - "Kocaeli'de 491'den fazla ata tohumu topladık ve bunları Bakanlığa ilettik. Bunların 250'si yerel tohum olarak tohum bankasına konuldu, 160'ı çimlendirildi ve çoğaltılarak Türkiye genelinde isteyen çiftçilerimize dağıtıldı"

Yurthaber 07-08-21 11:05

İngiltere'de operasyonla ayrılan siyam ikizleri 3 yaşında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Londra'da gerçekleştirilen operasyonla ayrılan siyam ikizleri Derman-Yiğit Evrensel, 3'üncü yaş günlerini tedavilerinin devam ettiği hastanede kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da siyam ikizleri Derman ve Yiğit Evrensel'in 3'üncü yaş günlerini yaptığı bir paylaşımla kutladı.

Haber 21-06-21 16:20

Türkiye'nin ilk dokuma atlası sergisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kapılarını açıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Türkiye Dokuma Atlası" projesi kapsamında hazırlanan sergi, 22 Haziran'da açılacak - Sergi, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda 3 ay boyunca haftanın 6 günü ziyaret edilebilecek

Yurthaber 17-06-21 11:45

Vali Çakır, İstiklal Yolu etkinliklerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yapılacağını açıkladı

Vali Çakır, İstiklal Yolu etkinliklerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yapılacağını açıkladı

Yurthaber 04-06-21 17:40

İki Devletli Çözüm Önerisine Rumlar’dan Ret

Birleşmiş Milletler himayesinde yapılan Kıbrıs görüşmelerinde Kuzey Kıbrıs heyeti iki devletli çözüm önerdi; ancak Rum tarafı öneriyi reddetti

Haber 29-04-21 00:53

8 Nisan 'Romanlar Günü' olarak kutlanacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre Türkiye'de 8 Nisan 'Romanlar Günü' olarak kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacak olan kutlamaların usul ve esaslarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirleyecek.

Haber 08-04-21 07:10

Balıkesir’de AFAD eğitimi üniversitelerde de verilecek

Balıkesir Valiliği ile Balıkesir’de faaliyet gösteren Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi arasında “2021 Türkiye Afet Eğitim Yılı” kapsamında Afet Farkındalık Eğitimi İşbirliği Protokolü imzalandı.İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak belirlenmesiyle Valilik himayesinde Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda geçtiğimiz günlerde “Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi”nin tanıtım toplantısı yapılarak uygulanmaya başlanmıştı.

Yurthaber 07-04-21 16:47

Salihli’de online satranç maratonu başladı

Manisa’nın Salihli ilçesinin ilk maraton satranç turnuvası özelliği taşıyan online Kaymakamlık Satranç Turnuvaları Maratonu başladı.Salihli Kaymakamlığının himayesinde, Salihli Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Salihli İlçe Temsilciliği ve Salihli Sardes Satranç Spor Kulübü organizasyonuyla toplam 4 turnuvadan oluşacak olan satranç maratonu Çanakkale Şehitlerini anma turnuvası ile başladı.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı satranç turnuvası ile devam edecek maraton, Haziran ayında ’Yaza Merhaba’ turnuvası ile sona erecek.

Yurthaber 07-04-21 13:03

Bakan Pakdemirli’den GTB standına ziyaret

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünlerinin sergilendiği Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standını ziyaret etti.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve KOSGEB’in destekleri ile Akort Fuarcılık tarafından organize edilen, 12.

Yurthaber 06-04-21 15:29

’Sıfır Atık Dünyaya Nefes Olsun’

Samsun Üniversitesi’nde(SAMÜ) öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında bilgilendirildi.Samsun Üniversitesi’nde düzenlenen “Sıfır Atık Dünyaya Nefes Olsun” etkinliği online platform üzerinden gerçekleştirildi.

Yurthaber 06-04-21 15:15

12’inci GAPTARIM fuarı törenle açıldı

12’inci Tarım, tarım teknolojileri ve hayvancılık fuarı’nın (GAPTARIM) açılış töreni, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımları ile gerçekleştirildi.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve KOSGEB’in destekleriyle düzenlenen 12’inci Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı, (GAPTARIM) Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) ziyaretçilere açıldı.Açılış törenine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları Ayşe Ayşin Işıkgece, Mehmet Hadi Tunç, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci, Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, kurum müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.“Gaziantep’e 915 milyon liralık 9 proje müjdesi ile geldik”Fuarın açılışında yaptığı konuşmada Gaziantep’in, güçlü tarım ve hayvancılık potansiyeli sayesinde tarım sektörüne büyük katkısı olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Son 19 yılda Gaziantep’in tarımsal üretiminde önemli artışlar yaşandı.

Yurthaber 06-04-21 13:41

GAPTARIM fuarı kapılarını açıyor

Tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılarda bulunan Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın (GAPTARIM) açılış töreni 6 Nisan 2021 Salı günü saat 14.00’te Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımları ile gerçekleşecek.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve KOSGEB’in destekleri ile organize edilen, Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı’nın (GAPTARIM) 12’ncisi 6-9 Nisan 2021 tarihleri arasında Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenecek.

Yurthaber 05-04-21 12:30

Şanlıurfa’da 15 bin öğrenciye çevreci çocuk eğitim seti dağıtıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçe genelinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında 15 bin öğrenciye ‘Çevreci Çocuk Eğitim Seti’ dağıtmaya devam ediyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, dönüşebilen atıkların kontrol altına alınması için başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Eyyübiye Belediyesi de ilçenin dört bir yanına atıklar için toplama kutuları yerleştirmişti.

Yurthaber 01-04-21 17:38

Ahi Çocuk Projesi Kapsamında Fidan Dikildi

Mucur Kaymakamlığı himayesinde ilçe genelindeki ilkokullarda yürütülen “Ahi Çocuk Projesi” kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.Vali İbrahim Akın, Ahilik değerleri ile yetiştirilmesi amacıyla Mucur ilçesindeki ilkokullarda yürütülen “Ahi Çocuk Projesi” kapsamında çocuklarla birlikte fidan dikti.Mucur ilçesi Hamidiye Mahallesindeki ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali İbrahim Akın, Ahi Çocuk Projesinin öğrencilerimize ahi kültürünün kazandırılmasını hedeflediğini söyledi.Proje kapsamında fidan dikmenin çocuklara çevre bilincini aşılayacağını belirten Vali Akın, “2021 Yılı Ahi Evran Yılı olarak ilan edilmiştir.

Yurthaber 29-03-21 17:54

Kars’tan Ağrı’ya “Biz Anadolu’yuz” Projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında Kars’tan Ağrı’ya gelen 40 kişilik öğrenci kafilesi Ağrı’yı gezdi.İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca hayata geçirilen Biz Anadolu’yuz Projesi kapsamında Ağrı’ya gelen öğrenciler 5 gün boyunca Ağrı’yı gezerek kentin tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret etti.Öğrenciler ilk olarak Ağrı Gençlik Merkezini ziyaret ederek, burada ki kurslardan Gençlik Liderlerinden bilgi aldı.

Yurthaber 29-03-21 15:01

Şehitlerin hatıraları Şehitler Müzesi’nde yaşatılacak

Sivas’ın Gürün ilçesinde Anadolu Lisesi’ne kurulan Şehitler Müzesi’nde Şehitlerin hatıraları yaşatılacak.Sivas Valiliği himayesinde başlatılan "700 Fikir 700" Proje çalışması kapsamında Gürün Anadolu Lisesi’ne önceki yıllarda yapılan Şehitler Köşesinin genişletilerek Şehitler Müzesine dönüştürüldü.

Yurthaber 27-03-21 14:22

İstanbul’da helikopter destekli uygulama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince helikopter destekli "Yeditepe Huzur 2021-10" uygulaması gerçekleştirildi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü himayesinde kent genelindeki helikopter destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Haber 26-03-21 12:19