Hindu Haberleri

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Babür Camisi'nin yerine inşa edilen tapınağı açtı! Törene on binler katıldı... Gözyaşları sel oldu

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaklaşan genel seçimlerinin vaatlerinden biri olarak tarihi Babür Camisi'nin yerine inşa edilen Hindu tapınağının açılışını yaptı. Ayodhya kentinde Hindu tanrısı Ram için inşa edilen bir tapınağın açılış törenine on binlerce kişi katıldı. Törene katılanlar ise gözyaşları içinde o anları izledi.

Trend 2024-01-23 13:42:30

Hindistan’da Oppenheimer tepkisi! Sevişme sahnesindeki detay kızdırdı

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan Christopher Nolan filmi "Oppenheimer", 21 Temmuz’da Barbie filmiyle birlikte vizyona girmişti. Tüm dünyanın yakından takip ettiği filmin bir sahnesi Hindistan’da tepkilere neden oldu. Filmde bir sevişme sahnesinde ülkede kutsal kabul edilen Hindu metni Bhagavad Gita'nın görünmesi tepki çekti.

Trend 2023-07-26 15:22:27

Bir gören bir daha bakıyor! “Kutsal” diyerek komşuları kapısında kuyruk oluyor... “Tam 60 cm uzunluğunda...”

Hindistan’da yaşayan 14 yaşındaki Suresh isimli bir çocuk sırtından çıkan 60 cm uzunluğundaki kuyruğuyla ülkesinde popüler olmayı başardı. Komşularının Hindu tanrısı Shri Hanuman zannettiği gencin evi her gün onu kutsal olarak kabul eden komşularıyla doluyor. Genç ise kuyruğundan kurtulmak için yetkililerden yardım istiyor.

Trend 2023-07-14 10:51:00

Böyle protesto ne görüldü ne de duyuldu! Tapınağa çırılçıplak giderek böyle isyan etti

Endonezya’da Alman turist Darja Tuschinski’nin tapınaktaki protestosu geniş yankı uyandırdı. Alman turistin Hindu gösterisine giriş bileti alamaması üzerine duruma sinirlenerek soyunmaya başlaması herkesi şaşırttı. Protestosuna çırılçıplak devam eden Tuschinski, tapınaktaki gösteriyi bastı.

Trend 2023-05-27 11:28:12

Depreme canlı yayında yakalandı! Arkasındaki herkes kaçmaya başladı... Kameranın kadrajı bile kaydı

Afganistan’ın Pakistan sınırında bulunan Hindu Kush bölgesinde meydana gelen depreme canlı yayında yakalanan sunucunun hareketleri sosyal medyada gündem yarattı. Deprem anında arkasında büyük bir panikle kaçan insanlara ve kameranın kadrajının bozulmasına aldırış etmeyen sunucu büyük bir soğukkanlılıkla haberleri sunmaya devam etti.

Trend 22-03-23 14:43

Hindistan’da gerçekleşen bir düğün töreni herkesi şaşırtmayı başardı! 30 yıl önce ölen çocuklarını evlendirdiler

Hindistan’da düzenlenen ilginç bir düğün töreni herkesi şaşırttı. Garip törende henüz bebekken hayatını kaybeden Chadappa ve Shobha'nın evlilikleri gerçekleştirildi. 30 yıl önce vefat eden çocukları için bir araya gelen iki aile yedi aşamalı Hindu evlilik ritüellerinin hepsini uyguladı.

Trend 05-08-22 10:57

TV yayın akışı 14 Haziran 2022 Salı! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV, TRT 1 yayın akışı...

14 Haziran 2022 Salı günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 14 Haziran Salı akşamı Güldür Güldür Show, Üç Kız Kardeş, Destan, Senden Daha Güzel, Survivor All Star, Bir Baba Hindu ve Bakış Açısı programları ekrana gelecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 14 Haziran TV yayın akışı...

Trend 14-06-22 09:14

Hindu ne demek? Hindu kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Zengin kelime hazinesine sahip olan Türkçe, birçok farklı kültürün kullandığı sözcüklerin dilimize uyarlanmış halini de bünyesinde barındırır. Türkçe konuşan kişiler, ara sıra bilmedikleri kelimelerle karşılaşabilir. Bunun yanı sıra bildikleri kelimelerin anlamlarını da merak edebilirler. Bu çerçevede Hindu kelimesi de anlamı irdelenen kelimeler arasında yer alır. Hindu ne demektir?

Egitim 18-05-22 16:14

Bir Baba Hindu filmi konusu nedir? Bir Baba Hindu filmi oyuncuları kimlerdir?

Bir Baba Hindu yapımı farklı türde komedi Türk filmi izlemek isteyenlere göredir. Bir Baba Hindu konusu ve oyunculuklarıyla dikkat çeken bir filmdir. Komedi türünde olan Bir Baba Hindu filminin izleyici kitlesi bir hayli geniş. Gelin Bir Baba Hindu filminin konusu ve Bir Baba Hindu filminin oyuncu kadrosuna bir göz atalım!

Trend 10-02-22 21:33

Hindistan’da yeni doğan buzağı şaşkınlık yarattı! “İlahi bir mucize”

Hindistan’da dünyaya gelen bir buzağı başka sahibi olmak üzere herkesi şaşırttı. Ülkenin yerel basınında geniş yankı uyandıran buzağı görmek için Hindistan’ın çeşitli bölgelerinden insanlar çiftliğe akın etti. Çiftlik sahibi buzağının doğum tarihinin dini bir güne denk gelmesi nedeniyle Hindu Tanrısı Shiva'nın reenkarnasyonu olduğunu düşünüyor ve durumun ilahi bir mucize olarak adlandırıyor.

Trend 18-01-22 09:37

Hindistan'da Magh Mela Festivali Covid-19'a rağmen iptal edilmedi

Kuzey Hindistan'daki Prayagraj kentinde on binlerce Hindu hacı, Covid-19 vaka sayılarında büyük bir artış olmasına rağmen Makar Sankranti festivalinin ilk etkinliği olan Magh Mela için bir araya geldi.

Haber 14-01-22 13:32

Bir Baba Hindu nerede ve ne zaman çekildi? Bir Baba Hindu filminin oyuncuları kimler?

Ünlü oyuncular Sermiyan Midyat ve Şafak Sezer'in oyuncu kadrosunda yer aldığı Bir Baba Hindu filmi Sermiyan Midyat tarafından yazıldı ve yönetildi. Türk yapımı Bir Baba Hindu filmi komedi ve aksiyon filmidir. İşte merak edilenler...

Trend 27-12-21 19:07

TV yayın akışı 27 Aralık 2021 Pazartesi! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV yayın akışı...

27 Aralık Pazartesi günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 27 Aralık Pazartesi akşamı Üç Kuruş, Çok Güzel Hareketler 2, Yasak Elma, Kalp Yarası,Bir Baba Hindu, Alparslan: Büyük Selçuklu ve MasterChef Türkiye programları izleyicilerle buluşacak. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl? İşte 27 Aralık TV yayın akışı...

Trend 27-12-21 09:14

Şoke eden olay! Hindu dini liderin valizinden insan kafatası ve kemikleri çıktı

Hindistan'ın Indore kentinden Delhi'ye gitmek için uçağa binmeye çalışan ve bir dini lider olan Sadhvi Yogmata'nın valizinden bir insana ait kafatası ve kemikler çıkarıldı.

Haber 10-09-21 07:20

20 Ağustos Cuma reyting sonuçları açıklandı mı? Bir Baba Hindu mu, MasterChef Türkiye mi?

20 Ağustos Cuma günü yayınlanan dizi, film ve programların reyting sonuçları, TİAK tarafından açıklanıyor. Dün akşam Güldür Güldür Show, MasterChef Türkiye, Kapıcılar Kralı, Davaro, Bir Baba Hindu, Baş Belası ve Aşk Mantık İntikam gibi yapımlar, ekrana geldi.

Trend 21-08-21 10:13

Bir Baba Hindu filmi nerede ve ne zaman çekildi? İşte Bir Baba Hindu filminin oyuncuları…

Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı Bir Baba Hindu filmi, sinemanın ardından televizyonda yayınlandığı her dönem, güldürmeyi başarıyor. Hintli bir yoga hocası olan Gundhi’ye aşık olan Türk mafya babası Fadıl’ın hikâyesinin anlatıldığı Bir Baba Hindu filminin oyuncu kadrosunda da önemli isimler yer alıyor.

Trend 20-08-21 16:42

TV yayın akışı 20 Ağustos 2021 Cuma! Bugün kanallarda ne var? Show TV, TV8, Kanal D, Star TV, FOX TV, ATV yayın akışı...

20 Ağustos 2021 Cuma günü kanallarda hangi dizilerin, filmlerin ve yarışma programlarının olacağı televizyon seyircileri tarafından merakla araştırılıyor. 20 Ağustos 2021 Cuma akşamı Güldür Güldür Show, Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu, MasterChef Türkiye, Bir Baba Hindu, Aşk Mantık İntikam, Baş Belası ve Kung Fu Panda 3 programları kıyasıya rekabet edecek. Peki, Show TV, Kanal D, TV8, FOX TV, ATV, STAR TV, TRT 1 yayın akışı nasıl?

Trend 20-08-21 12:28

Dünya üzerinde kutlanan ‘en acı’ festival Thaipusam görenleri hayrete düşürüyor

Thaipusam, Hindistan, Malezya ve Singapur’daki Tamil topluluklarında gerçekleşen bir Hindu festivalidir. Tören için ülke çapında çeşitli Hindu tapınaklarında her yıl milyonlarca kişi toplanıyor. Festival genel olarak Ocak ve Şubat aylarında yapılıyor. Ancak festivali diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise katılanların kendilerine çeşitli şekillerde acı çektirmesidir.

Trend 14-06-21 14:00

Hindistan Covid: Hindu hacılar, Kumb Mela Festivali'yle nasıl 'süper bulaştırıcı'ya dönüştü?

15 Mart'tan Nisan sonuna kadar 9 milyonu aşkın Hindu hacının Ganj Nehri'nin sularına girmeye gittiği Kumb Mela Festivali, ülkede koronavirüsün ikinci dalgasını nasıl körükledi? Delhi'den Geeta Pandey'in haberi.

Haber 01-06-21 13:18

Hindistan Covid: Hindu hacılar, Kumb Mela Festivali'yle nasıl 'süper bulaştırıcı'ya dönüştü?

15 Mart'tan Nisan sonuna kadar 9 milyonu aşkın Hindu hacının Ganj Nehri'nin sularına girmeye gittiği Kumb Mela Festivali, ülkede koronavirüsün ikinci dalgasını nasıl körükledi? Delhi'den Geeta Pandey'in haberi.

Haber 10-05-21 13:37

Hindistan varyantı: İtalya Hindistan ve Bangladeş'ten ülkeye girişi yasakladı

"Hindistan varyantı" olarak anılan koronavirüs türü, Hindu bayramı Kumbh Mela'ya katıldıktan sonra İtalya'ya dönen bir ailede tespit edildi. İtalya, Hindistan ve Bangladeş'ten ülkeye girişleri yasakladı.

Haber 29-04-21 13:32

Covid-19: Hindistan'da salgına rağmen, milyonlarca insan kutsal gün için nehirde yıkandı

Hindistan'da Covid-19 salgını devam ederken, milyonlarca Hindu, kutsal Kumbh Mela gününde Ganj nehrine girmek için Uttarakhand eyaletine bağlı Haridwar şehrine akın etti.

Haber 12-04-21 18:54

Kovid-19'dan korunmak için 'kutsal iksir' içen Sri Lankalı Sağlık Bakanı'nın testi pozitif çıktı

Sri Lanka'da Hindu büyücünün yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiğini öne sürdüğü "kutsal iksiri" etkili olduğunu savunarak kullanan ve halka da tavsiye eden Sağlık Bakanı Pavithra Wanniarachchi'nin Kovid-19'a yakalandığı bildirildi.

Haber 23-01-21 20:03

'Hepsi Müslüman' diyerek Tandav dizisinin yasaklanmasını istediler

Hintli politikacılar 15 Ocak tarihinde Amazon Prime’da yayınlanan politik drama Tandav dizisinin yasaklanmasını istiyor. Politikacılar gerekçe olarak dizinin Hindu Tanrıları ile alay ettiğini gösteriyor.

Magazin 18-01-21 12:32

Covid: Çoğu maskesiz yüz binlerce Hindu, kutsal gördükleri Ganj Nehri'nde toplandı

Dünyada en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü ikinci ülke olan Hindistan'da yüz binlerce Hindu hacı adayı, Kumb Mela Bayramı'nda Ganj Nehri'ne girmek için Haridvar kentinde toplandı. Hacı adaylarının çoğunun sosyal mesafe kurallarına uymadığı ve maske takmadığı görüldü.

Haber 14-01-21 16:35

Hindistan'da iktidar partisi milletvekili, rakip partiye katılan eşine boşanma davası açtı

Hindistan'ın Bişnupur kentinde, iktidardaki muhafazakâr Hindu Bharatiya Janata Partisi'nden (BJP) bir milletvekili muhalefetteki Trinamool Kongre Partisi'ne geçen eşine boşanma davası açtı.

Haber 23-12-20 13:10

Netflix dizisi ülkeyi karıştırdı

Hindistan'da yayınlanan bir Netflix dizisinde Hindu bir kızın Müslüman bir erkeği öptüğü sahne tepkilere neden oldu. Sahne ile ilgili soruşturma açılması istendi.

Magazin 23-11-20 16:39

Müslüman genç kadın, evlilik teklifini reddettiği Hindu tarafından yakıldı

Hindistan'da Müslüman genç kadın, evlilik teklifini reddettiği Hindu tarafından yakılarak öldürüldü.

Haber 18-11-20 14:04

Dünyanın 5’inci altın renkli kaplumbağası 'tanrı' ilan edildi

Nepal’de altın renkli bir kaplumbağa bulundu. Yerel halk, nadir görülen mutasyona sahip kaplumbağayı, 'Hindu tanrısı Vishnu'nun enkarnasyonu olarak’ kabul etti. Uzmanlar, kaplumbağanın dünyada görülen 5’inci altın renkli kaplumbağa olduğuna inanıyor.

Haber 20-08-20 15:04

500 yıllık caminin yerine inşa edilecek tapınağın temeli atıldı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkenin kuzeyindeki Ayodha kentinde 16. yüzyılda inşa edilen ve 28 yıl önce radikal Hinduların saldırısıyla yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temelini attı. Tapınak inşaatı, iktidardaki Nharatiya Janata Partisi’nin en önemli vaatleri arasında yer alıyordu.

Haber 05-08-20 14:04

Korkunç: Koronavirüsün sona ermesi için bir kişiyi kurban etti

Hindistan'da Brahmani Dei Tapınağı'nda görevli Sansari Ojha (70) adlı bir rahip, koronavirüs salgının sona ermesi için Saroj Kumar Pradhan (52) adlı kişinin kafasını baltayla keserek Hindu tanrıçasına kurban ettiği belirtildi.

Haber 29-05-20 16:29

Hindistan'da koronavirüse karşı 'inek idrarı içme partisi' düzenlendi

Bir Hindu grubu, cumartesi günü koronavirüsü uzak tutacağına inandıkları için inek idrarı içme partisi düzenledi.

Haber 17-03-20 16:20

Protestolar çatışmalara dönüştü: 39 ölü

Hindistan’da vatandaşlık yasasına karşı düzenlenen protesto gösterilerinde Hindu ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 39’a yükseldi. Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de Müslümanları kapsam dışı bırakan vatandaşlık yasasına karşı protestolar devam ediyor.

Haber 28-02-20 11:41

Hindistan'da Hindularla Müslümanlar arasındaki çatışmalar neden arttı?

Başkent Delhi'de onlarca kişinin ölümüne yol açan son yılların en kanlı olaylarında Hindular ve Müslümanlar neden karşı karşıya geldi? Ülkede muhalefet, Hindu milliyetçisi BJP hükümetinin son yıllardaki uygulamalarının Müslümanlarda bir birikim yarattığını ve laik anayasanın ihlali anlamına geldiği görüşünde.

Haber 26-02-20 16:18

Hindularla Müslümanlar arasındaki çatışmalarda bilanço ağır

Hindistan’da yeni vatandaşlık yasası nedeniyle Hindu ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Haber 26-02-20 16:05

Trump'ın ziyaretiyle ülke karıştı: 19 kişi öldü

Hindistan'da bir süredir protestolara neden olan tartışmalı vatandaşlık yasası nedeniyle başkenti Delhi'de Hindu ve Müslüman gruplar çatıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk resmi Hindistan ziyaretine denk gelen çatışmalarda, Delhi'de şu ana kadar 19 kişi hayatını kaybetti.

Haber 26-02-20 09:39

Delhi'de protestolar: Hindu ve Müslüman gruplar çatıştı, 13 kişi öldü

Hindistan'da bir süredir protestolara neden olan vatandaşlık yasası nedeniyle başkenti Delhi'de Hindu ve Müslüman gruplar karşı karşıya geldi. Delhi'deki çatışmalarda şu ana kadar 13 kişi hayatını kaybetti. Yeni Vatandaşlık Yasası, Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'dan ülkeye gelen ve Müslüman olmayan yasa dışı mültecilere vatandaşlık hakkı tanıyor.

Haber 25-02-20 23:45

Hindistan Vatandaşlık Yasası Protestolarında 10 Ölü

Hindistan'da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş'ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ancak Müslümanları kapsam dışı bırakan yeni vatandaşlık yasasına karşı protestolarda biri polis 10 kişi öldü. Başkent Yeni Delhi’de bir grup Hindu, Müslümanlar’a saldırdı

Haber 25-02-20 20:50

Trendeki koltuk Hindu tanrısı adına rezerve edildi: Tanrı yakınımızda

İnanç turizmini canlandırmak isteyen Hint yetkililer, alışılmışın dışında bir yöntem izleyerek üç kutsal kenti birbirine bağlayan güzergâhta işleyen trende bir koltuğu tanrı Şiva adına rezerve etti. Böylece yolculara, ‘tanrı yakınlarda bir yerde’ mesajı veriliyor.

Haber 17-02-20 11:08

Hindistan'da ünlüler, Vatandaşlık Yasası karşıtı gösterilere mektupla destek verdi

Mektupta, "Bir çoğumuz adaletsizlik karşısında çok sık sessiz kaldık" ifadeleri kullanıldı - Mektubu imzalayanlardan aktivist Haşmi: - "Bu yasanın arkasındaki tek neden, laik Hindistan'ı bir Hindu ulusu haline getirmek"

Haber 27-01-20 12:18

GRAFİKLİ - 2020'de öne çıkan çatışma ve potansiyel risk bölgeleri (1)

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki sıcak çatışmaların bu yıl da sürmesi öngörülüyor - Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından Tahran ile Washington arasındaki müzakere ihtimali azalırken ABD'nin İran petrol ihracatını sıfırlamaya dönük girişimleri, Körfez'de daha sert yanıtları beraberinde getirebilir - Muammer Kaddafi'nin devrildiği 2011'den bu yana yerel, bölgesel ve uluslararası unsurlar arasında rekabetin devam ettiği Libya'da iç savaş şiddetini her yıl arttırıyor - Bir grup öğrencinin okul duvarına, Beşşar Esed'e atfen "Ey doktor şimdi sıra sende" yazmasıyla halk ayaklanmasının fitili ateşlenen Suriye'de savaş 10. yılına girmek üzere - Son yıllarda İsrail-Filistin arasındaki gerilimin en büyük sebebini, ABD'de Başkanlık koltuğuna oturan Donald Trump'ın İsrail lehine aldığı kararlar oluşturuyor - Hindistan'da Cammu Keşmir'in özel statüsünün kaldırılması ve tartışmalı Vatandaşlık Yasası, Başbakanı Narendra Modi'nin Hindu milliyetçisi gündemini uygulama niyetini doğruluyor - Afganistan'daki çatışmalarda dünyanın herhangi bir başka yerinde yaşanan çatışmalardan daha fazla insan hayatını kaybediyor - ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları genişletmesiyle, Orta Doğu'da son yıllarda taraflar arasında artan rekabetten en fazla zarar gören ülkelerden biri, Irak oldu - İran, ABD ve ABD'nin bölgesel müttefikleri arasında kritik bir fay hattı haline dönüşen Yemen'de savaşın ne kadar daha süreceği belirsizliğini koruyor

Haber 09-01-20 11:01

Hindistan’da 3 bin Hindu Müslüman oluyor

Hindistan’da sınıfsal çatışma nedeniyle 3 bin Hindu müslüman oluyor.Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde toplumsal alt kast olarak sınıflandırılan 3 bin Hindu, üst kasttan Hinduların zulmünden kurutulmak için müslüman olacağını duyurdu.Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde Nadur kasabasında yaşayan bir grup Hindu, alt sınıftan olmaları gerekçesiyle yıllardır üst kast tarafından zulüm ve eziyete maruz kalıyor.

Haber 30-12-19 13:50

Hindistan’da sağcı örgütün yürüyüşü Nazi askerlerine benzetildi

Hindistan’da Müslümanları kapsam dışında bırakan vatandaşlık yasasına karşı gösteriler devam ederken Hindu aşırı sağcı örgüt RSS, Nazi düzeninde yürüyüş yaparak yasaya destek verdi.Hindistan’da Müslümanları kapsam dışında bırakan Vatandaşlık Düzenleme Yasası’na karşı protestolar sürüyor.

Haber 26-12-19 12:20

Hindistan'da protestolar sürüyor

Banaras Hindu Üniversitesinde 51 profesör, yasa karşıtı imza kampanyası başlattı - Uttar Pradeş'in Agra kentinde yönetim, mobil internet servislerine erişimin yarın saat 18.00'e kadar askıya alındığını duyurdu - Muzaffarnagar kentinde evi polislerce tahrip edilerek yağmalanan 72 yaşındaki Hasan: -"(Polisler) Bana Müslümanların Pakistan veya kabristan olmak üzere sadece iki yeri olduğunu söyledi"

Haber 26-12-19 11:47

ANALİZ - Hindutva-RSS-BJP-Modi: İdeolojik prizmayla yeniden tasarlanan Hindistan’ı anlamak

Modi’nin amacı 2024’e kadar Hindistan’ı bir Hindu devletine dönüştürmek. Söz konusu idealin kökleri ise bağımsızlık sürecine dayanıyor. Bugün iktidar partisi BJP ve Modi, bağlı olduğu RSS yapılanmasından ve Hindutva ideolojisinden hareketle, çok sistematik bir şekilde ilerliyor - Ülkenin kuzeybatısı Keşmir sorunu nedeniyle ne kadar sıkıntılıysa, diğer iki sıkıntılı bölgesi de kuzeydoğusu ile güneyi. İçe dönük yaşanan söz konusu dönüşümde de bu bölgelerden kaynaklanan sıkıntılardan kurtulmak isteniyor

Haber 25-12-19 12:19

Hindistan'da protestolar sürüyor

Başkent Yeni Delhi'de yasa karşıtı gösteri düzenlemek isteyen öğrencilere polis izin vermedi - Pondiçeri Üniversitesi'nde yüksek lisansını başarıyla tamamlayan ve altın madalya kazanan Rebiha Abdurehim, yasayı protesto eden öğrencilere destek vermek için ödülü reddetti - Yasa karşıtı protestolara katıldığı gerekçesiyle Hindistan'dan ayrılması istenen Alman değişim öğrencisi Jakob Lindental, ülkesine geri döndü - İktidar partisi BJP'nin Batı Bengal eyaleti Başkan Yardımcısı Çandra Kumar Bose: - "Eğer yasa değişikliği herhangi bir dinle ilgili değilse, neden sadece Hindu, Sih, Budist, Hristiyan, Parsi ve Jainlerin olduğunu belirtiyoruz. Neden Müslümanlar dahil edilmiyor? Şeffaf olalım"

Haber 24-12-19 11:59

Hindistan’daki gösterilerde ölü sayısı 23’e yükseldi

Hindistan’da Müslümanları kapsam dışında bırakan vatandaşlık yasasına karşı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi.Hindistan’da Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyan göçmenlere vatandaşlık yolunu açan ancak Müslümanları kapsam dışında bırakan yasa karşıtı gösteriler sürüyor.

Haber 23-12-19 14:13

Hindistan’da vatandaşlık yasası protestoları devam ediyor

Hindistan’da vatandaşlık yasasına karşı düzenlenen protestolar devam ederken polis, 4’ten fazla kişinin bir araya gelmesini yasakladı.Hindistan’da Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyan göçmenlere vatandaşlık yolunu açan yasaya karşı başlayan gösteriler sürüyor.

Haber 19-12-19 11:54

Hindistan'da yaşayan Müslüman Rikat anlatıyor: Korkuyla yaşamak zorundaki ikinci sınıf vatandaşlara dönüşüyoruz

Rikat Haşimi, Hindistan'da yaşayan bir Müslüman. Eskiden Hindu ve diğer dine mensup komşularıyla hiçbir ayrımcılığa uğramadan yaşarken şimdi ise Müslümanların dışlandığı bir Hindistan'da olduğunu söylüyor. Rikat deneyimlerini BBC'ye anlattı.

Haber 19-12-19 06:44