Hipokrat Haberleri

Yorum: Aysel Tuğluk'u serbest bırakın

Demans hastalığı ilerleyen Aysel Tuğluk'a "Hayatını yalnız idame ettirebilir" raporu veren hekimlere Hipokrat Yemini'ni hatırlatmak gerekiyor.

Haber 2021-12-25 11:13:33

Bin derde deva olduğunu kimse bilmiyor! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor

Capparaceae familyasından dikenli bir bitki türü olan gebre otu veya kaparinin faydaları saymakla bitmiyor. Tıbbın babası olarak anılan Hipokrat tarafından da kullanılan kapari çeşitli hastalıkları tedavi etmede kullanıldı. Gelin faydaları çok bilinmeyen kapari hakkında bilgi sahibi olalım.

Haber 2020-10-02 07:22:52

Hiç kimsenin haberi yok! Kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor...

Kapari, menginik, kedi tırnağı, gebre otu, karga kavunu ya da hint hıyarı... Bu isimlerden biriyle duymuş olabileceğiniz bu bitkinin çiçeklenmeden önceki tomurcukları kullanılır. Konserve ya da salamura şeklinde tüketilir. Hipokrat ve Aristo sağlığa faydalarını fark etmiş olacak ki çeşitli hastalıkların tedavisinde kapariyi kullanmışlar. Sağlığa faydalarını gelin, birlikte inceleyelim.

Haber 2020-08-07 09:52:37

Tıp Fakültesi öğrencileri video konferansla Hipokrat yemini etti

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Hipokrat Yemin Töreni, Rektör Prof.

Yurthaber 2020-07-01 14:32:16

Türkiye’de 6-7 milyon nadir hasta var

Dünya Nadir Hastalıklar Günü’nde konuşan Öğretim Üyesi Aynur Uğuz, “Dünya genelinde 400 milyon kişi, ülkemizde de yaklaşık 6-7 milyon kişinin nadir hastalıklar kapsamında olduğunu söyledi.28 Şubat Nadir Hastalıklar etkinliği Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonunda yapıldı.

Yurthaber 29-02-20 08:53

80 yeni doktor Hipokrat yemini etti

Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 eğitim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Haber 09-07-19 16:27

Atatürk Üniversitesi mezunu doktorlar, 40 yıl sonra kep atarak yemin etti

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 yılında mezun olan, ancak 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeyerek yurdun çeşitli yerlerinde göreve başlayan 40 doktor, yıllar sonra Vuslat Programıyla tekrar bir araya geldi.Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün organizesiyle 39 yıl sonra fakültelerinde buluşan doktorlar, mezuniyet cüppesi giyip kep atarak, yaklaşık yarım asır sonra Hipokrat yemini ettiler.Mezunlardan Doç.

Yurthaber 29-04-19 15:05

Yıllar sonra yaptıkları Hipokrat Yemini doktorları ağlattı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 yılında mezun olan ancak 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeden göreve başlayan 40 doktor, yıllar sonra bir araya geldikleri fakültelerinde mutluluk gözyaşları içinde yemin edip kep attı - Doktor Ayşe Özen Kıral: - "Bugün çok duygulu gün geçirdik, arkadaşlarımızın hepsi ağladı. 40 yıl sonra mezuniyet törenine katılıp kep atmamız ve yemin etmemiz tarihi olay"

Yurthaber 28-04-19 12:30

Yıllar sonra yaptıkları Hipokrat Yemini doktorları ağlattı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1979-1980 yılında mezun olan ancak 1980 ihtilali nedeniyle "Hipokrat Yemini" edemeden göreve başlayan 40 doktor, yıllar sonra bir araya geldikleri fakültelerinde mutluluk gözyaşları içinde yemin edip kep attı - Doktor Ayşe Özen Kıral: - "Bugün çok duygulu gün geçirdik, arkadaşlarımızın hepsi ağladı. 40 yıl sonra mezuniyet törenine katılıp kep atmamız ve yemin etmemiz tarihi olay"

Haber 28-04-19 12:29

Filistinli doktorlar Mescid-i Aksa’da Hipokrat yemini etti

Filistin Kudüs Üniversitesi Tıp Fakültesinden yeni mezun olan doktorlar Mescid-i Aksa’da Hipokrat yemini etti.Filistin Kudüs Üniversitesi Tıp Fakültesinden yeni mezun olan doktorlar, sorumlulukları ve yükümlülükleri için Hipokrat yemini töreni düzenledi.

Haber 15-04-19 15:06

Balcalı’da laparoskopik rektum kanseri cerrahisinde canlı yayın

Balcalı Hastanesi’nde kapalı yöntemle yapılan rektum kanseri ameliyatını birçok cerrah Hipokrat Salonu’na yapılan canlı yayınla takip etti.Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından bir ilke imza atıldı.

Yurthaber 28-03-19 11:24

Bereket tanesi çörek otunu balla karıştırdığınızda...

Yüzyıllar boyunca çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otunu tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat da pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanmış, özellikle karaciğer güçlendirmek için çörek otundan faydalanmıştır. Doğanın bize armağan olarak sunduğu çörek otunu bir de doğal bal ile tükettiğinizde ortaya çıkan mucizevi etkilerden fayda sağlayabilirsiniz.

Yemek 18-03-19 14:19

Vali Memiş: 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun

Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.Vali Memiş mesajında şunları kaydetti; “Tüm bireylerin, sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için, her türlü hastalıktan korunmaları ve herhangi bir hastalığa yakalandıklarında da, tedavilerinin yapılmasında, hekimlerimizin, sağlık çalışanlarının ve Sağlık Kurumlarının vazgeçilmez bir yeri olduğu hepimizin malumudur.Ülkemizde, insanların sağlığına kavuşmaları için, “Hipokrat Yemini” ederek, tüm zorluklara rağmen, mesleklerini büyük bir özveriyle sürdüren, kutsal bir mesleğin mensubu olan hekimlerimizin yetiştirildiği Tıp Okulları ilk defa, 14 Mart 1827 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur.“Tıp hane-i Amire ve Cerrah hane-i Amire” adı verilen, bu ilim ve irfan yuvası, günümüzdeki Tıp Fakültelerinin temelini oluşturmuştur.Tüm insanlar için, güvenli bir liman olarak hizmet veren tabiplerimizin ve sağlık çalışanlarının bu anlamlı günü, Ülkemizde “14 Mart 1919” tarihinden beri “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır.İlimiz sağlık alanında dünya standartlarına göre teçhiz edilmiş ve aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgemizin en büyük hastaneleri ile sağlık kuruluşlarını barındırmaktadır.Bu kuruluşlarımızda, modern tıbbın bütün uygulamalarının yer aldığı sağlık birimleri ile yöremiz insanına, yerli ve yabancı herkese ayrım gözetmeksizin en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulmaktadır.Şu noktayı da iftiharla belirtmek isterim ki, Erzurum İlimiz bölgesel olarak, yapılan bu çalışmalardan dolayı bir çekim alanı oluşturmaktadır.Bu anlamlı gün vesilesiyle, Erzurumlu vatandaşlarımıza öncelikle sağlık ve afiyetler diler, başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Yurthaber 13-03-19 16:45

Ağrılarından kurtulamazsa ötanazi istiyor (2)

'HİPOKRAT YEMİNİNE GÖRE İNSAN SONUNA KADAR YAŞATILIR' Antalya'da trigeminal nevralji hastalığı yaşayan ancak hastalığı teşhis edilemediği için diş ağrısı zannedilerek 32 dişini kaybeden Sunay Öztürk (41) ötanazi yaptırmak istediğini açıkladı.

Haber 26-06-18 12:03

Tedavi gören minikler 23 Nsan’ı hastanede kutladı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.Balcalı Hastanesi Başhekimliği ve Balcalı Hastanesi Hasta Gönüllüleri Derneği’ninbirlikte organize ettiği 23 Nisan kutlaması hipokrat toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Haber 22-04-18 11:19

İnsanlık tarihinin kadim bilgilerine iadeiitibar

KADEM Başkan Yardımcısı Bayraktar: - "Razi, Zahrawi, Hipokrat, Galen, İbn-i Sina, İbn-i Baytar ve niceleri bu coğrafyada, tüm insanlığa hizmet eden, etkileri günümüze kadar ulaşan buluşlara imza attı ancak maalesef elimizdeki hazineden yeteri kadar istifade edemiyoruz. Umuyorum Avrupa'dakinin bir benzeri olarak İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında da bu tedavilerin yaygınlaşmasını sağlayacak geniş ölçekli araştırma ve analiz çalışmaları yürütülür" - "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında atılan adımlar, ilkel olana dönmek değil, insanlık tarihinin kadim bilgilerine iadeiitibarda bulunmaktır. Zira geleneksel tıp insanlığın ortak birikimidir"

Haber 18-04-18 15:55

İletişim fakültelerine Etik İlkeler Yemini önerisi

RTÜK Başkanı Yerlikaya: - "Günümüzde maalesef birçok yayıncı tarafından reyting kaygısıyla etik değerlerin göz ardı edildiğine şahit olmaktayız. Bu durum geri dönüşü olmayan toplumsal birçok soruna sebep olmaktadır" - "İletişim fakültelerinden mezun olan öğrencilerin de tıp fakültelerinden mezun olan öğrencilerin Hipokrat yemini gibi 'Etik İlkeler Yemini' etmelerinin bu sorunun çözümüne katkıda bulunacağını düşünüyoruz"

Haber 12-04-18 14:25

Hipokrat ta kullanmış! Vervain bitkisinin faydaları...

Tarihi çok eskilere dayanmasına rağmen az bilinen Vervain bitkisi, sindirimden psikolojik sorunlara, diş etinden rahatsızlıklarından uykusuzluğa kadar çok sayıda probleme faydası vardır. Bu doğal bitkisel ilaç, geleneksel tıpta da sıkça başvurulan bir kaynak.

Yemek 26-03-18 00:56

Başkan Duruay ZİÇEV öğrencilerine diploma verdi

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Genel Merkezi’nde zihinsel engelli öğrenciler Tıp Bayramı’nı kutladı.ZİÇEV Genel Merkezi’nde törenle kendilerine sembolik olarak Tıp Fakültesi diploması verilen zihinsel engelli öğrenciler, hipokrat yemini ederek, kep attı.

Haber 22-03-18 16:34

Didim’de Hipokrat Heykeli Çalındı

Yunan heykeltıraş Antonis Chatzımıchail tarafından üç ayda tamamlanan ve 2015 yılında düzenlenen törenle Didim’in Çamlık...

Yurthaber 03-01-18 16:50

Doğum Masasında Dahi Hipokrat Yemini'ne Sadık Kaldı

– ABD’nin Kentucky eyaletinde yaşayan Dr Amanda Hess, kendi çocuğunun doğundan hemen sonra, sancıları başlayan başka bir annenin doğumuna yardım

Yurthaber 02-08-17 12:42

Tıp Fakültesinde Mezuniyet Gururu

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Mezun oln öğrenciler ettikleri Hipokrat...

Yurthaber 03-07-17 15:47

Beü Tıp Fakültesi Öğrencileri 'hipokrat Yemini' Etti

Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi'ni bitiren 96 öğrenci, mezuniyet töreninde 'hipokrat yemini' ederek mesleğe ilk

Yurthaber 21-06-17 17:25

Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinden gerekli bilgi yeterlilik ve donanıma sahip olarak mezun olan doktorlar Hipokrat...

Yurthaber 28-06-16 11:58

Doktor Başkan Hipokrat Yeminini Unutmuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Başkanı Dr. Osman Gürün, meslekten emekli olmasının ardından...

Yurthaber 04-05-16 12:16

İkinci Dünya Savaşı'nın Diplomalı Katilleri; En Cani Nazi Doktorlar

Hipokrat yemininin yüz karaları. Belki çok başarılılardı belki de Yahudiler üzerinde bilinçsizce yaptıkları korkunç deneyler tıp alanında insanlığın önünü açtı ancak hiçbiri yaptıkları zulümün üzerini örtmeye yetmiyor. İşte İkinci Dünya Savaşı'nın cani nazi doktorları

Trend 24-12-15 01:51

Didim’deki Yeni Parka Hipokrat Heykeli Konuldu

Didim Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yeniden düzenlenerek modern hale getirilen Çamlaraltı Parkı’na tıpın babası olarak...

Yurthaber 01-12-15 10:56

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan 60 öğrenci, düzenlenen mezuniyet töreninde hipokrat yemini etti.Harran Üniversitesi Osmanbey...

Yurthaber 13-06-15 14:03

fırçanın İzleri Yağlıboya Sergisi Hipokrat Salonunda

Adanalı ressam Vedat Keskin’den “Fırçanın İzleri” yağlı boya resim sergisi cuma günü ÇÜ Tıp Fakültesi...

Yurthaber 11-03-15 09:56

(özel Haber) İffaiyeciler, Yemin Ederek Görevlerine Başlıyor

Kayseri’de göreve yeni başlayan itfaiye ekipleri, doktorların mezun olduktan sonra ettiği ’hipokrat yemini’ gibi ’itfaiyeci...

Yurthaber 18-01-15 09:57

Deniz suyunun faydaları

Tıbbın babası Hipokrat, balıkçıların ellerinin sık sık oltayla kesilmesine rağmen hiçbir zaman enfeksiyon kapmadığının farkına varır ve buradaki etkenin deniz suyu olduğunu keşfeder.

Haber 21-07-14 14:00

Dekandan hipokrat Yemini Açıklaması

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, mezuniyet töreninde ‘Hipokrat...

Yurthaber 26-06-14 14:48

Efsanevi Hipokrat çınarının DNA kodu çıkarıldı

Tıbbın babası olarak bilinen ve antik dönemde yaşayan Yunan doktor Hipokrat'ın öğrencilerine, altında ders verdiği çınarın 2500 yıl sonra DNA kodu çıkarıldı.

Haber 28-04-14 19:45

Bütün hastalıkların devası onda saklı

Tıbbın babası Hipokrat “Bütün hastalıklar bağırsakta başlar. Bağırsak hasta ise, vücudun geri kısmı da hastadır” der. Bağırsak sorunlarının çözümü ise, şalgam suyu tüketmek...

Haber 27-11-13 10:35

Balcalı Hastanesi'nde Bayramlaşma Töreni

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi.Balcalı Hastanesi Hipokrat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen...

Yurthaber 07-08-13 13:28

Zonguldak'ta 59 Tıp Öğrencisi, Hipokrat Yemini Ederek Doktorluğa Adım Attı

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Tıp Fakültesi’nden mezun olan 59 öğrenci, hipokrat yemini ederek doktorluğa adım...

Yurthaber 27-06-13 20:38

Balcalı Hastanesi'nde Resim Sergisi

Adana Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde resim sergisi açıldı. Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Hipokrat Salonu'nda düzenlenen serginin açılışında, sosyal

Yurthaber 11-06-13 15:00

Deü Tıp’ta 35. Dönem Mezunları Hipokrat Yemini Ederek Diploma Aldı

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2012-13 eğitim öğretim yılı 35. Dönem mezunları, Buca Tınaztepe Yerleşkesi...

Yurthaber 08-06-13 12:27

Muğla’da Hipokrat heykeli açıldı

Muğla Belediyesi’nin, “Yeşil Alanların Temalandırılması” projesi kapsamında hazırladığı ve yapımı bir aya yakın süren Hipokrat...

Yurthaber 14-03-12 15:31

Suriye’de Hipokrat falakada

İngiliz televizyonu Channel 4 Humus’ta bir askeri hastanede yaralı muhaliflere işkence yapıldığını gösterdiği öne sürülen bir video yayınladı.

Haber 07-03-12 07:54

AÜ’den mezun olan 103 doktor Hipokrat yemini etti

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Bu yıl 27’nci mezunlarını veren AÜ’de 103...

Yurthaber 23-06-11 14:09

Gazi Tıp'ın 27. dönem mezunları diplomalarını aldı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 27. dönem mezunları ettikleri Hipokrat yeminin ardından diplomalarını aldı. <br/> Gazi...

Yurthaber 21-06-11 16:50

Hipokrat yeminini unutan doktor

Almanya'nın Hessen eyaletinin Waechtersbach kentindeki bir doktor, başörtülü kadınları, Almanca bilmeyenleri ve çocuk sayısı 5'ten fazla olan aileleri muayenehanesine almıyor.

Haber 04-09-10 14:17

Haberal'dan hipokrat yemini yanıtı

''Hasta ile ilgili bilgi verebilmem için kendisinin izin vermesi gerekir. Hipokrat yemini ettim''

Haber 06-04-10 17:28

Parmaklarınızda çomaklaşma var mı?

El ve ayak parmaklarının, uçlarındaki yumuşak dokunun şişip yuvarlaklaşması çomak parmak adıyla bilinir. İlk kez Hipokrat tarafından ampiyemli hastalarda tanımlanmış olduğundan "Hipokrat Parmağı" ismi de verilir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta parmaklardaki çomaklaşmayı Mynet okurları için yazdı.

Haber 09-08-05 09:00