Hizbullah Haberleri

CNN International duyurdu: Orta Doğu'da yeni savaş... Tarih verildi!

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan ve İran tarafından desteklenen Hizbullah ile İsrail ordusu, Aksa Tufanı'nın hemen ardaından bu yana savaşıyor. Sınır hattından taşmayan çatışmalarda şimdiye dek Hizbullah cephesi 200'den fazla kayıp verirken, İsrail ise 10'dan fazla üst düzey askeri yetkilisinin öldüğünü açıklamıştı.

Haber 29-02-2024 14:11

Hizbullah, İsrail'in askeri noktalarına saldırı düzenlediğini duyurdu

Hizbullah, Lübnan’ın güneyinden sınırdaki İsrail'e ait iki askeri noktaya saldırı düzenlediğini açıkladı.

Haber 28-01-2024 01:10

SON DAKİKA | İsrail uçakları vurdu! Sıra Lübnan'da mı? Hizbullah komutanının cenaze töreni yakınına peşe peşe hava saldırıları

Son dakika haberi: Gazze Şeridi'ndeki yoğun saldırılarını sürdüren İsrail bu kez Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Panik yaratan saldırı dün öldürülen Hizbullah'ın üst düzey saha komutanlarından Visam Hüseyin Tavil'in cenaze töreninin yapılacağı alana yakın bir noktada gerçekleşti. Söz konusu saldırı sonrası 'Sıra Lübnan'a mı geldi?' sorusu akıllara gelirken, bölgede tansiyon giderek tırmanıyor.

Haber 09-01-2024 14:30

Yeni savaşın ayak sesleri! İsrail '3. aşama' dedi, suikast sonrası olay misilleme iddiası olay: Her gün 1500 İsrailli ölür

Lübnan'ın başkenti Beyrut ve İran'ın Kirman şehrindeki saldırılar sonrası 'bölgesel savaş' tehdidi iyiden iyiye konuşulmaya başladı. Uzmanlar söz konusu saldırı ve suikastin yeni savaşın ayak sesleri olduğu görüşünü bildirirken, taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. İsrail devlet televizyonu Gazze'de 'savaşın üçüncü aşaması'na geçildiğini duyururken, El Meyadin televizyonun ise Hizbullah'ın günde 6 bin roket ateşlemek için plan hazırladığını iddia etti.

Haber 04-01-2024 14:35

Hizbullah

Hizbullah Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hizbullah Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hizbullah lideri Nasrallah ilk kez açıkladı: İnsansız silahlar devrede! Dikkat çeken İran detayı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ilk kez insansız hava aracı (İHA) ile 500 kilogram ağırlığında patlayıcı içeren Burkan ve Katyuşa füzelerini kullanmaya başladıklarını açıkladı. Nasrallah ayrıca İran'ın, Filistin ve Lübnan için mali, askeri ve diğer destekler konusunda da yardım sağladığını itiraf etti.

Haber 11-11-2023 18:32

Hizbullah gafil avladı, İsrail askerleri neye uğradığını şaşırdı! Akıllara Nasrallah'ın dünyayı sarsan o sözleri geldi

Cuma günü tüm dünyanın konuşmasına kulak kesildiği Hasan Nasrallah'ın konuşması sonrası Hizbullah, İsrail askerlerini gafil avladı. Hizbullah'ın açıklamasına göre İsrail topraklarına yönelik operasyon düzenlendi, operasyonun 'başarılı' olduğu kaydedildi. Nasrallah, "Hizbullah savaşa girecek mi?" sorusunun yanıtı aranırken yaptığı açıklamada Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonuna değinmişti.

Haber 05-11-2023 10:17

Hizbullah’ın açıklaması sonrasından ABD’den Lübnan’a uyarı: ‘Yaşanacak yıkım hayal bile edilemez’

Hizbullah lideri Nasrallah İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili açıklamalarına ABD’den yanıt gecikmedi. Nasrallah "ABD bedel ödemeli, ABD üslerine saldıracağız" tehdidinde bulunurken ABD bu açıklamaların ardından yaptığı uyarıda “ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir.” ifadelerini kullandı. İşte Lübnan ile ABD arasında yaşanan gerilimin detayları…

Haber 04-11-2023 08:09

Netanyahu'dan Hizbullah lideri Nasrallah'a tehdit: Sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Nasrallah'ın İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. "Lübnan cephesi tüm ihtimallere açık" diyen Nasrallah'ı tehdit eden Netanyahu, "Kuzey (cephesi) konusunda düşmanımıza tekrar ediyorum. Bizi test etmeyin. Bu hatanın, sizin hayal bile edemeyeceğiniz bedeli olur" ifadelerini kullandı.

Haber 03-11-2023 23:06

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber 03-11-2023 16:24

SON DAKİKA | ABD bedel ödemeli Hizbullah lideri Nasrallah'tan dikkat çeken sözler ABD üslerine saldıracağız

Son dakika haberi: Hizbullah savaşa katılıyor mu? Hizbullah lideri Nasrallah İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nasrallah yaptığı açıklamada, "Aksa Tufanı operasyonu birden fazla cepheye yayıldı." dedi. "ABD bedel ödemeli" diyen Nasrallah "ABD üslerine saldıracağız." ifadelerini kullandı.

Haber 03-11-2023 16:19

Hizbullah konuşulurken onlar harekete geçti: Bu yıl tüm dünyanın gündemindeydi! Wagner İsrail-Hamas savaşına dahil mi oluyor?

Yaklaşık 1 aydır devam eden Hamas-İsrail çatışmasında savaşın seyrini değiştirebilecek bir iddia dünyanın gündemine bomba gibi düştü. Hizbullah'ın savaşa girip girmeyeceği sorusu yanıtını bulmak için Hasan Nasrallah'ın açıklamasını beklerken bir başka silahlı grubun savaşa dahil olacağı öne sürüldü. Gözler bu yıl dünyanın çokça konuştuğu Rus paralı asker grubu Wagner'e çevrildi.

Haber 03-11-2023 15:20

Hizbullah açıkladı: İsrail’e yönelik 105 saldırı düzenledik…

Hizbullah tarih vererek İsrail’e yönelik gerçekleştirdikleri saldırılara yönelik bilgi paylaştı. 8 Ekim’den bu yana Lübnan sınırındaki İsrail kayıplarını açıklayan Hizbullah, düzenlenen toplam 105 saldırıda 120 İsrail askerinin vurulduğunu 9 tankın da imha edildiğini duyurdu.

Haber 01-11-2023 07:36

Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a gözdağı! Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ve Lübnan'daki Hizbullah'a çok sert bir uyarıda bulundu. Netanyahu, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaları karanlık ve aydınlık arasındaki savaşa benzeterek, "Bizi denemeyin, büyük zarar görürsünüz" dedi.

Haber 16-10-2023 18:53

Sokak röportajında 'kafa keseceğim' diyen 'Hizbullahçı' için harekete geçildi! Görüntüler tepki çekmişti

Batman'da bir sokak röportajı sırasında kendisinin 'Hizbullahçı' olduğunu belirten bir kişinin muhalefete yönelik tehdit içeren sözler sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Kan donduran ifadeler kullanan kişi yoğun tepkilerin ardından pişman olduğunu belirterek akşam saatlerinde özür dilemişti. İnfial yaratan görüntülerin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak şüpheliyi gözaltına aldı.

Haber 30-03-2023 16:54

'Hizbullahçı' olduğunu söyleyip tehdit etmişti! Batmanlı kişi özür diledi: Sinirden öfkeden oldu

Batman'da yapılan bir sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanımlayan bir kişinin muhalefet liderleri için kan donduran sözler kullanıp "Kafalarını keseriz. Bunlar kafirdir" demesi büyük tepki çekti. Skandal olayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı "Bu densiz hakkında gereğini yapacağız" dedi. Akşam saatlerinde yeni bir video yayınlayan Batmanlı şahıs bu defa özür diledi. Açıklama yapan kişi, "Kelle olayı sinirden öfkeden olmuştur. Devletime bağlı bir insanım" dedi.

Haber 30-03-2023 00:09

'Hizbullahçıyız' deyip 'kafa kesme' tehdidinde bulundu! Skandal ifadeleri sosyal medyada gündem oldu, CHP harekete geçti

Batman'da yapılan bir sokak röportajında "Hizbullahçı" olduğunu belirten kişinin skandal ifadeleri büyük tepki topladı. "Cihada hazır olduklarını" söyleyen kişi Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce gibi isimler hakkında kan donduran sözler kullanıp "Erdoğan'a dokunsalar kafalarını keseceğiz" dedi. Söz konusu kişiyle ilgili CHP'den bir hamle geldi.

Haber 29-03-2023 15:14

Son günlerin en çok konuşulan ismi Muharrem İnce'den çok sert çıkış! 'PKK’lılara, Hizbullahçılara, FETÖ’cülere...'

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ikiye ayrıştırıldığını kaydeden İnce, "Biz Türkiye’deki yeni bir yol olmak istiyoruz. Üçüncü bir yol olmak istiyoruz" dedi. Türkiye’yi marjinallere teslim etmeyeceklerini belirten İnce, "Türkiye’yi PKK’lılara, Hizbullahçılara, FETÖ’cülere, bunların desteğine muhtaç hale getiremeyiz" ifadelerini kullandı. İşte İnce'nin çok konuşulacak o açıklamaları...

Haber 27-03-2023 15:50

Mete Yarar’dan çok konuşulacak HÜDA PAR çıkışı! ‘Ben bu illüzyonu yemem’

Cumhur İttifakı’na destek vereceğini açıklayan HÜDA PAR’la ilgili tartışmalar sürerken Güvenlik uzmanı Mete Yarar’dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Yarar, HÜDA PAR ile HDP’yi kıyaslayarak “ben bu illüzyonu yemem! Burada bir PKK diye büyük bir dağ yok muydu? Bu dağı ne zaman aldınız da HÜDA PAR’ı bu kadar görünür hale getirdiniz, sizin yatacak yeriniz yok” ifadelerini kullandı.

Haber 22-03-2023 09:02

HÜDA PAR Hizbullah'ın devamı mı? Zekeriya Yapıcıoğlu, canlı yayında cevap verdi…

Cumhur İttifakı’na katılması beklenen HÜDA PAR ile ilgili tartışmalar sürerken partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’ndan dikkat çeken bir açıklama daha geldi. "Hizbullah'ın devamı mısınız?" sorusuna yanıt veren Yapıcıoğlu a "Çok net söylüyorum. Biz Hizbullah'ın veya başka bir örgütün devamı veya mirasçısı değiliz" dedi.

Haber 16-03-2023 07:30

'Yüzbaşı senin dişin bize geçmez' Hasan Atilla Uğur'un Hizbullah anısı yeniden gündem oldu, gelen telefonu ilk kez açıklamıştı

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklamasıyla gündeme gelen Hizbullah terör örgütüyle ilgili emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un açıklamaları yeniden gündem oldu. Oğlu Oğuzhan Uğur'un YouTube'daki Babala kanalına katılan emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Hizbullah üyesi 2 kişinin gözaltına alınması sırasında yaşadıklarını anlatırken; üst düzey bir yetkilinin gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını istediğini iddia etti.

Haber 14-03-2023 11:51

Son dakika: 'Hizbullah'ı terör örgütü olarak görüyor mu?' HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu canlı yayında cevapladı

Son dakika haberi... HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Yapıcıoğlu, "Seçimlere giriş netleşince kamuoyuyla paylaşılacak. Netleşmeden, 'Cumhur İttifakı'nın parçası olacağız' ya da 'olmayacağız' diye net cümlelerle ifade etmem doğru değil." dedi. Öte yandan Yapıcıoğlu, 'Hizbullah'ı terör örgütü olarak görüyor musunuz?' sorusuna da yanıt verdi.

Haber 13-03-2023 19:02

Hizbullah yıllar sonra gündem oldu! Domuz bağı, mezar evler... Beykoz'daki villa baskını milat olmuştu

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklayan HÜDA-PAR, gündem yarattı. İttifaka katılacakları iddiaları Ankara kulislerini hareketlendirirken; 1990'lı yıllarda yaptığı işkence, infaz ve mezar evlerle dehşet saçan Hizbullah terör örgütü yıllar sonra yeniden gündem oldu. Örgütün iç yüzünü anlatan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Hanefi Avcı, korkunç detayları paylaştı.

Haber 13-03-2023 15:26

Hizbullah: Gerekirse İsrail'e Karşı Güç Kullanabiliriz

Hizbullah yetkilisi Şeyh Naim Kasım, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Lübnan hükümetinin İsrail'in tartışmalı sularda hak ihlalinde bulunup bulunmadığına ilişkin kararı üzerine, "güç kullanmak" dahil İsrail'in doğalgaz operasyonlarına karşı eyleme geçmeye hazır olduklarını söyledi

Haber 06-06-2022 20:11

Dışişleri'nden Beyrut'taki olaylara ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah ve Emel Hareketi destekçilerinin Adalet Sarayı'na yürüdüğü sırada göstericilerin üzerine ateş açılmasına ilişkin, "Benzeri olayların bir daha yaşanmaması için Lübnanlı tüm tarafları itidale ve şiddet eylemlerinden kaçınmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Haber 14-10-2021 20:35

İstanbul’da Hizbullah operasyonu! Gri kategorideki Zafer Dedeoğlu yakalandı

Avcılar'da düzenlenen terör operasyonunda İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde gri kategoride yer alan Hizbullah üyesi Zafer Dedeoğlu yakalandı.

Haber 09-08-2021 15:43

Hizbullah, ABD'ye meydan okudu

Lübnan'ın radikal Şii hareketi Hizbullah, ABD'nin düşmanlığının, sadece Ortadoğu'daki grupları güçlendireceğini söyledi.

Haber 12-11-2002 14:55

İsrailli yarbay, casuslukla suçlanıyor

İsrailli bir Yarbay, Lübnan'ın radikal Hizbullah grubu için casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haber 23-10-2002 17:53

Hizbullah'tan İsrail'e uyarı

Lübnan'ın İsrail barajlarını besleyen kilit bir nehirden su çekmeyi planlamasının ardından baş gösteren su krizini yatıştırmak amacıyla bölgede uluslararası diplomatik çabalar sürerken Hizbullah örgütü, İsrail'den Lübnan'ın su projesini engellememesi istedi. Örgüt, herhangi bir saldırganlığa sert bir çekilde cevap verecekleri uyarısında bulundu.

Haber 14-10-2002 16:24

Hizbullah, İsrail jetlerine ateş açtı

Lübnan'daki radikal grup Hizbullah'ın, Lübnan'ın güneyinde hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçaklarına ateş açtığı bildirildi.

Haber 01-10-2002 15:37

Hizbullah, İsrail uçaklarına ateş açtı

Lübnan'ın radikal Şii İslami Hareketi Hizbullah gerillalarının, Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçaklarına ateş açtığı bildirildi.

Haber 31-07-2002 14:14

Hizbullah, ABD'yi suçladı

Lübnan merkezli İslami terör örgütü Hizbullah, İsrail'in Gazze kentinde düzenlediği yıkıcı saldırıların ABD merkezli soykırım operasyonlarının bir parçası olduğu iddiasında bulundu.

Haber 24-07-2002 14:19

Hizbullah İsrail savaş uçaklarına ateş açtı

Lübnan'ın radikal Şii İslami Hareketi Hizbullah gerillalarının Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail avcı bombardıman uçaklarına ateş açtığı bildirildi.

Haber 23-07-2002 16:14

Hizbullah, İsrail jetlerine ateş açtı

Şii fundamentalist Hizbullah militanlarının, Lübnan hava sahasını geçen İsrail jetlerine ateş açtığı açıklandı.

Haber 17-07-2002 15:31