Hudeyde Haberleri

Yemen'de Husiler ABD gemisini hedef aldı!

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO), Yemen açıklarındaki bir geminin füzeyle vurulduğunu duyurdu. Açıklamada, civardaki gemilere dikkatlice transit geçiş yapmaları ve herhangi şüpheli bir faaliyetin kuruma bildirilmesi tavsiyesinde bulunuldu. Reuters'ta yer alan habere göre ise Yemen'in Hudeyde havalimanına yakınlarında da patlama sesi duyuldu.

Haber 2024-01-15 18:02:37

Arap koalisyonu duyurdu! Hava saldırıları başlattılar

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Yemen'in başkenti Sana ve Hudeyde kentinde İran destekli Husilere ait askeri hedefleri havadan vurduğunu duyurdu.

Haber 2022-03-27 01:32:05

Husilerden Hudeyde’deki sanayi bölgesine topçu saldırısı: 9 ölü, 7 yaralı

Yemen'deki İran destekli Husilerin, ülkenin batısındaki Hudeyde kentinde bulunan sanayi bölgesine gerçekleştirdiği topçu saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.

Haber 2020-12-03 23:23:27

Husilerden Hudeyde’deki sanayi bölgesine topçu saldırısı: 9 ölü, 7 yaralı

Yemen’deki İran destekli Husilerin, ülkenin batısındaki Hudeyde kentinde bulunan sanayi bölgesine gerçekleştirdiği topçu saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı açıklandı.Yemen’deki İran destekli Husiler, ülkenin batısındaki Hudeyde kentinde bulunan sanayi bölgesine topçu saldırısı gerçekleştirdi.

Haber 2020-12-03 23:20:33

Yemen'de Husiler Hudeyde kentini afet bölgesi ilan etti

Yemen'de Husiler Hudeyde kentini "afet bölgesi" ilan etti

Haber 29-01-20 09:24

Yemen’de Husiler sivil yerleşimlerini hedef alıyor

Yemen’deki El Hudeyde kentinde Husiler tarafından düzenlenen hava saldırıları sonucu sivillere ait evler kullanılamaz hale geldi.Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından El Hudeyde kentinde düzenlenen topçu saldırıları nedeniyle sivillere ait birçok evde büyük hasar meydana geldi.

Haber 19-01-20 15:06

Yemen'de taraflar arasında imzalanan Stockholm Anlaşması kağıt üstünde kaldı

Yemenli siyasi analist Marib el-Verd: - "Stockholm Anlaşması ile şu ana kadar sadece iki adım atıldı. İlk olarak Hudeyde kentinde ateşkes yapıldı. Sınırlı esir takasları oldu" - Gazeteci Reşad eş-Şerabi: - "Stockholm Anlaşması, Yemen davasına zarar verdi. Basit anlaşmazlıklardan dolayı ülkeyi ayrıştırdı. Asıl mesele olan darbeyi sonlandırma ve meşruiyeti geri alma olayını da sulandırdı"

Haber 24-12-19 11:50

Husiler bir petrol tankerinin Hudeyde Limanı'na ulaştığını duyurdu

Husiler bir petrol tankerinin Hudeyde Limanı'na ulaştığını duyurdu

Haber 18-12-19 18:36

Yemen'in Hudeyde kentinde 9 Husi öldürüldü

Yemen'in Hudeyde kentinde 9 Husi öldürüldü

Haber 15-12-19 02:31

Yemen'in Hudeyde kentinde Husi güçlerinden 12 milis öldürüldü

Yemen'in Hudeyde kentinde Husi güçlerinden 12 milis öldürüldü

Haber 01-12-19 02:54

Yemen'in Hudeyde kentinde dang humması ve malarya'dan 60 kişi öldü

Yemen'in Hudeyde kentinde çoğunluğu çocuk, bir ay içinde toplam 60 kişinin dang humması ve malaryadan hayatını kaybettiği bildirildi.

Trend 25-11-19 02:53

Husiler, iki petrol tankerinin Hudeyde Limanı'na ulaştığını duyurdu

Husiler, iki petrol tankerinin Hudeyde Limanı'na ulaştığını duyurdu

Haber 12-11-19 23:46

GRAFİKLİ - Yemen'de Riyad Anlaşması sonrası parçalanmış görüntü

Yemen hükümeti ile ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyi arasındaki çatışmaları sona erdiren Riyad Anlaşması dün imzalandı ancak ülkedeki parçalanmış yapı ortadan kalkmadı - Hadi hükümeti Mahra, Hadramavt, Şebve, Dali, Lahac, Sokotra'da hakimiyet kurarken, BAE'nin desteklediği Güney Geçiş Konseyi ise geçici başkent Aden ile Ebyen'i elinde tutuyor - İran'ın da desteklediği Husiler ise Sana, Sada, Amran, Reyme, Zemar, Hacce, Hudeyde, Mahvit ve İbb bölgelerini yönetiyor

Haber 06-11-19 12:52

Yemen'deki patlamalarda 13 kişi öldü

Yemen'in Hudeyde ve Taiz vilayetlerindeki patlamalar sonucu 4'ü asker 13 kişi öldü - BM, Hudeyde'de dördüncü izleme noktasını oluşturdu

Haber 22-10-19 21:39

BM Hudeyde ve çevresinde ateşkes izleme noktaları oluşturuyor

BM Hudeyde ve çevresinde ateşkes izleme noktaları oluşturuyor

Haber 20-10-19 21:04

Yemen hükümetinden 10 geminin Hudeyde Limanı'na girişine onay

Hükümet, Husilerin daha önce geçişine engel olduğu petrol ürünleri taşıyan 10 geminin Hudeyde Limanı'na girişine izin verdi

Haber 15-10-19 12:58

Husilerden Hudeyde Limanı iddialarına yanıt

Yemen'deki Husiler, "Suudi Arabistan'ın gündeme taşıdığı, Hudeyde Limanı'nın askeri amaçlarla kullanıldığı" yönündeki iddiaları yalanladı

Haber 04-10-19 13:51
Haber 30-09-19 23:35

Arap Koalisyonu: Husilerin bomba yüklü teknesini imha ettik”

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu, Yemen’in batısındaki Hudeyde kentinden Husilere ait olan bomba yüklü bir teknenin imha edildiğini açıkladı.Arap Koalisyonu sözcüsü Albay Turki el-Maliki’den yapılan açıklamada, Yemen’in batısındaki Hudeyde kentinden Husilere ait bomba yüklü bir teknenin imha edildiği belirtildi.

Haber 19-09-19 20:37

Husilerin saldırısında 9 sivil öldü

Yemen’in Hudeyde kentinde Husi milislerinin Yemen ordusuna düzenlediği füze saldırısı sonucu 9 sivil hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.Şii Husi milislerinin Hudeyde kentinin güneybatısındaki el-Matina bölgesinde Yemen ordusuna bağlı kuvvetlere düzenlediği füze saldırısı sonucu 9 sivil hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Haber 13-09-19 21:42

Yemen’de Husilere ait silah deposunda patlama: 7 ölü

Yemen’in liman kenti Hudeyde’de Husilere ait silah ve mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.Yemen’in batısında bulunan Hudeyde kentinde Husilere ait silah ve mühimmat deposunda patlama meydana geldi.

Haber 10-09-19 09:55

Yemen'in Hudeyde kentinde şiddetli çatışmalar

Hükümet güçleriyle Husiler arasındaki çatışmalar nedeniyle kentte gerginlik tırmandı

Haber 29-07-19 03:43

Sudan Yemen’deki askerlerinin bir kısmını çekiyor

Sudan Yemen’deki askerlerinin bir kısmını çekmeye başladığını açıkladı.Sudan, Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri bünyesinde yer alan askeri varlığını azaltarak askerlerinin bir kısmını çekmeye başladı.Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun yetkililerinden Vaddah ed-Dubeyş, Ortak Güçler bünyesinde yer alan Sudan askeri birliklerinin, Hudeyde kentinde bulunduğu 3 bölgeden çekildiğini duyurdu.

Haber 24-07-19 16:55

Hudeyde'de Husiler ile hükümet güçleri arasında çatışma

Yemen'in batı sahilindeki stratejik öneme sahip Hudeyde kenti, yeniden hükümete bağlı güçler ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor

Haber 24-07-19 14:23

GRAFİKLİ - Yemen'deki güçlerin kontrol haritası

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonu ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi liderliğindeki Yemen hükümeti, geçici başkent olarak hizmet veren Aden başta olmak üzere güneydeki Taiz, Ebyen, Lahic, Hadramevt, Mahra vilayetleri ile Marib, Cevf, Dali, Şebve illerine hükmediyor - Yemen'de hükümete karşı savaşan Husiler, 21 Eylül 2014'te ele geçirdikleri başkent Sana ve çevre vilayetleri Zemar, İbb, Reyme, Mahvit ve Amran'ın yanı sıra Saada, Hacce ve Hudeyde vilayetlerinin merkezi ile Beyda'nın bir bölümünü elinde tutuyor

Haber 16-07-19 11:23

Husilerden Hudeyde kentine büyük askeri takviye

Husilerden Hudeyde kentine büyük askeri takviye

Haber 11-07-19 11:26

Birleşik Arap Emirlikleri, Hudeyde Limanı’ndan çekiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri, 2015 yılında yerleştikleri Yemen’in Hudeyde Limanı’ndan çekileceklerini doğruladı.Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen’de patlak veren iç savaş nedeniyle 2015 yılında Hudeyde Limanı’na yerleştirdiği askeri birliklerini geri çekiyor.

Haber 09-07-19 15:46

BM'den Yemen'e Griffiths'in Hudeyde anlaşmasını uygulayacağı güvencesi

Cumhurbaşkanlığı Ofis Müdürü Abdullah el-Uleymi: - "Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten Özel Temsilci Griffiths'in Hudeyde anlaşmasını doğru bir şekilde uygulayacağı ve Stockholm Anlaşması'na bağlı kalacağı yönünde güvence aldı"

Haber 11-06-19 14:07

Koalisyon güçleri Hudeyde yakınında İran'a ait bir gemiden yaralı bir kişiyi tahliye etti

Koalisyon güçleri Hudeyde yakınında İran'a ait bir gemiden yaralı bir kişiyi tahliye etti

Haber 05-06-19 01:01

Yemen hükümetinin BM Özel Temsilcisi Griffith'e tepkisi

Yemen hükümet yetkilileri, ülkede stratejik önemi haiz Hudeyde ili başta olmak üzere BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffith'i görevinde yetersiz olmakla suçluyor

Haber 31-05-19 12:37

BM başkanlığındaki RCC'den Hudeyde açıklaması

RCC Başkanı Michael Anker Lollesgaard: "BM ekibiyle, Stockholm Anlaşması'nın uygulanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz"

Haber 29-05-19 22:07

ANALİZ - Yemen’de Hudeyde limanı düğümü

Hudeyde limanı, Husiler açısından hayati önemde. Zira başta silah olmak üzere gıda, yakıt ve temel ihtiyaç malzemelerinin yüzde 90’ını bu limandan sağlıyor - Sahadaki bağımsız siyasi gözlemciler ve Hadi hükümetine yakın kaynaklar Hudeyde limanındaki gelişmelerin gerçek bir barış adımı olmadığını, insani yardımların girişini sağlamanın hedeflendiğini öne sürüyor - Yemen’deki krizin uzamasının en önemli sebeplerinden biri BAE’nin bu ülkeye yönelik olarak takip ettiği tek taraflı ve çıkar temelli politikalar - Yemen’e ait yer altı zenginliklerine el koyan, Sokotra adasını gasbetmeye çalışan BAE, Yemen üzerinde tam bir etkinlik kurmayı hedefliyor. Nitekim tüm stratejik limanlara el koyan BAE, kontrolündeki Hizam-ı Emni ve Hadramut Seçkinleri gibi militarist silahlı grupları ile de devlet otoritesinin sarsılmasına yol açtı

Haber 17-05-19 14:14

Husilerin Hudeyde Limanından çekilmesi

Batı Sahilini Kurtarmak İçin Çalışan Ortak Güçler Sözcüsü Vaddah ed-Dubeyş: - "BM başkanlığındaki Yeniden Düzenleme Koordinasyon Komitesi Başkanının ekibinden hükümete gönderilen yazıda, Husilerin Hudeyde, Salif ve Ras İssa limanlarından çekildikleri teyit edildi"

Haber 15-05-19 03:29

Yemen'de Husiler Hudeyde Limanı'ndan çekilmeye başladı

BM, askeri güçlerin ayrıldığını limanlarda sorumluluğu sahil güvenlik güçlerinin devraldığını ve ilerleyen günlerde askeri manifestoların kaldırılması ve mayın temizleme işlemlerinin başlayacağını bildirdi

Haber 13-05-19 01:52

Yemen'de Husiler Hudeyde Limanı'ndan çekilme kararı aldı

BM, Husilerin tef taraflı olarak Hudeyde, Salif ve Ras-Issa limanlarından çekilme ve askeri güçlerini yeniden konuşlandırma kararı aldığını duyurdu - Çekilme BM gözetiminde 11 Mayıs'ta başlayıp 14 Mayıs'ta tamamlanacak

Haber 11-05-19 01:17

Hudeyde halkı Stockholm Anlaşması'nın uygulanamamasından endişeli

Yemen hükümeti ile Husiler arasında İsveç'te varılan Stockholm Anlaşması'nın, beşinci ayına girmesine rağmen tam olarak hayata geçirilmemesi Hudeyde'de barış umutlarına gölge düşürüyor - Hudeyde halkı sakinlerinden Muhammed Ebu Mehyub: - "Bölge hala patlamaya hazır bomba gibi. Çatışmalar ve bombardımanlar zaman zaman devam ediyor. Caddeler ve çıkış yollarında hala beton bariyerler ve mayınlar var"

Haber 21-04-19 11:02

BM Güvenlik Konseyi'nden Hudeyde anlaşmasının uygulanması çağrısı

BM Güvenlik Konseyi, Yemen'de taraflara Hudeyde'den askerlerin çekilmesi ve esir değişimi konularında 4 ay önce varılan anlaşmanın ''gecikmeksizin'' uygulanması çağrısında bulundu

Haber 18-04-19 07:52

Yemen'de kolera tedavisi yapan doktor da aynı hastalıktan öldü

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock: - "Sana'da kolera tedavisi yapan çocuk doktoru Mohammed Abdul Mughni, kolera nedeniyle hayatını kaybetti" - "Çatışmalar, Hudeyde sınırının güneyine taşınırsa 400 bin kişi yerinden olabilir"

Haber 15-04-19 19:50

Hudeyde'de çatışmalar yeniden başladı

Yemen'in Hudeyde kentinde hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmasızlık hali 3 hafta sürdü

Haber 25-03-19 23:30

Sınır tanımayan doktorlar Yemen’de kadınlara şifa sunuyor

Arap Yarımadası’nın en fakir ülkesi Yemen’in kuzeyinde, Şii Husilerin 2014’te isyan hareketi ile başlayan iç savaş sebebiyle yoksulluk sınırının altında yaşayan kadınlara Sınır Tanımayan Doktorlar şifa dağıtıyor.2018 yılının Ağustos ayından beri Yemen’de bulunan uluslararası tıbbi insani yardım kuruluşu Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Hudeyde ve Taiz cephe hattı arasında mahsur kalan ve savaşta yaralanan Yemenlilere acil cerrahi hizmeti sunmaya devam ediyor.

Haber 08-03-19 15:18

Yemen hükümeti Hudeyde için Husilere baskı yapılmasını istedi

Yemen hükümeti Hudeyde için Husilere baskı yapılmasını istedi

Haber 05-03-19 23:36

Yemen hükümetinden İngiltere'ye Hudeyde tepkisi

Yemen hükümeti, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın Hudeyde Limanı'nın bağımsız taraflara devredilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi

Haber 05-03-19 16:25

Husilerden İngiltere'ye Hudeyde tepkisi

Husilerden İngiltere'ye Hudeyde tepkisi

Haber 04-03-19 14:51

Yemen'in Hudeyde kentinde çatışma çıktı

Yemen'in Hudeyde kentinde çatışma çıktı

Haber 03-03-19 16:32

Yemen’de Husilerin saldırısında 5 çocuk hayatını kaybetti

Yemen’in batısında bulunan Hudeyde şehrinde Husiler tarafından yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlenen saldırılarda 5 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.Yemen’de isyancı Husiler, Hudeyde şehrinin hükumet tarafından kontrol edilen El-Nasır Mahallesi’ne topçu atışı düzenledi.

Haber 01-03-19 11:24

BM Elçisi Griffiths Yemen’de

Martin Griffiths, Yemen’in Hudeyde kentinde çatışmaların durdurulması yönünde atılan adımları değerlendirmek amacıyla başkent Sana’yı ziyaret etti

Haber 26-02-19 18:41

Guterres: Yemen’de bir yardım deposuna ulaştık

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Eylül’den bu yana ilk kez Yemen’in Hudeyde liman şehri yakınlarındaki bir depoya ulaştıklarını söyledi.Birleşmiş Milletler (BM) tarafından İsviçre’nin Cenevre şehrinde gerçekleştirilen Yemen İçin Uluslararası İnsani Yardım Konferansı’nda konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hudeyde liman şehri yakınlarında, içinde milyonlarca insanı besleyecek kadar malzeme bulunan bir gıda yardım deposuna ulaştıklarını söyledi.

Haber 26-02-19 15:02

UNICEF'ten Yemen'de taraflara Hudeyde Anlaşması'na uyun çağrısı

UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere: "(Yemen hükümeti ve Husilere) Liman kentinde (Hudeyde) kalan 135 bin çocuğa koşulsuz ve sürekli insani erişim çağrısında bulunuyoruz" - "UNICEF tüm tarafları, Hudeyde Anlaşması'nı uygulamaya ve BM Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in öncülüğünde ülke çapında ateşkes ilan etmeye çağırıyor"

Haber 21-02-19 00:20

Hudeyde'den askerlerin çekilmesi bugün ya da yarın başlayabilir

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths : - "(Yemen) Hudeyde anlaşmasının (geri çekilme ve askerlerin yeniden konuşlandırılması) uygulanması bugün ya da muhtemelen yarın başlayabilir"

Haber 19-02-19 22:42