Human Rights Haberleri

52 yaşındaki sapık 9 yaşındaki çocuğun cinsel organını ısırarak kopardı!

Korkunç istismarın adresi Ankara... Sincan'da sokakta oyun oynayan 4 çocuktan yardım isteyen Evren Demirci çocukları bodruma götürüp sünnet olup olmadıklarını sordu. 4 çocuktan 3'ü üst kata kaçmayı başardı ancak talihsiz Human kaçamadı. Sapık komşu, Human'ın cinsel organını ısırarak kopardı. 46 gün hastaneden tedavi gören çocuğun uzvu ise yerine eklenemedi. İşte kan donduran olayın detayları...

Haber 2024-01-29 10:45:51

HPV testi nedir, nasıl ve nerede yapılır? HPV testi ve smear arasındaki fark

HPV, Human Papilloma Virus anlamına gelir. Genellikle cinsel birleşme yoluyla bulaşır. Kadınlarda genital siğil, rahim ağzı kanserine sebep olabilmektedir. Erkeklerde ise penis, skrotum (yumurtalık) ve anüs etrafı kanserlerinin oluşumuna neden olur. HPV yaygın ve kolay bulaşan bir enfeksiyon türüdür. 100’e yakın türü bulunur. HPV’nin serviks (rahim ağzı) kanserine sebep olabilen türleri, risk oranı yüksek türlerdir. Bu nedenle, HPV- DNA Testi yapılmalıdır. Peki HPV testi nasıl yapılır?

Haber 2024-01-13 21:33:57

Siğil nedir, neden olur? Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir?

Siğiller insan cildinin üst tabakasına yerleşen ve genellikle HPV (human papillomavirus) virüsü tarafından neden olan küçük, etli büyümelerdir. Siğiller, genellikle ellerde, parmaklarda, ayak tabanlarında, tırnaklarda ve cinsel organlarda ortaya çıkabilir. Bu virüs, doğrudan cilt teması yoluyla bulaşabilir ve genellikle zayıflamış bir bağışıklık sistemi olan kişilerde daha sık görülür. Peki, siğil neden olur ve siğil nasıl tedavi edilir?

Haber 2023-11-28 15:31:50

Gebelik testi sonuçları - Hamilelik testi sonucu nasıl anlaşılır?

Gebelik testi, bir kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kullanılan önemli bir tıbbi testtir. Gebelik testleri, gebelik hormonu olan hCG (human chorionic gonadotropin) seviyelerini tespit eder. HCG hormonu, döllenmiş yumurtanın rahimde yerleşmesiyle üretilmeye başlar ve hamilelik ilerledikçe artar. Gebelik testleri iki farklı şekilde yapılabilir: idrarla yapılan ev testleri ve kan testleri.

Kadin 2023-07-31 15:23:28

Siğil nasıl geçer, ne iyi gelir? Siğil tedavisi nasıl yapılır, siğil kökü nasıl çıkarılır?

Siğiller insanlarda sıkça görülen, viral bir enfeksiyon olan HPV (Human Papilloma Virus) tarafından neden olunan deri lezyonlarıdır. Siğiller, genellikle eller, ayaklar, yüz ve cinsel organlarda ortaya çıkar. HPV'nin birçok farklı türü vardır ve bazıları siğillere yol açar. Bu virüs, cilt veya mukoza zarına temas sonucu bulaşır ve yayılabilir. Siğiller HPV virüsünün neden olduğu yaygın bir deri enfeksiyonudur.

Haber 07-07-23 00:57

HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HIV enfeksiyonu nasıl kapılır?

HIV virüsünün son zamanlarda karşılaşılan en büyük hastalıklardan birisi olduğu belirtiliyor. Açılımı Human Immmunodeficiency Virus olan bu hastalık, bağışıklık yetmezliğine yol açıyor. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye’de HIV tanısı artmış durumda. Peki HIV virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte merak edilenler...

Haber 02-12-22 16:20

Et beniyle karıştırmayın! Risk altında olabilirsiniz: Kaşıntı, cinsel ilişki sırasında kanama...

Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen genital siğiller, cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonun genital bölgedeki belirtisidir. “Kondiloma aküminata” olarak da adlandırılır. HPV virüsünün (Human papilloma virus – İnsan papilloma virüsü) 200’den fazla çeşidi bulunur ve bunlardan 40’ı genital siğillere neden olur. En çok siğillere yol açan tip HPV 6 ve HPV 11’dir. Ancak bu HPV tipleri kansere yol açmazlar.

Kadin 22-03-22 09:51

Seyrini tahmin etmek mümkün değil! Yayılması büyük problem

Siğil; human papilloma virüs ya da HPV diye bilinen virüs grubunun yaptığı bir deri hastalığıdır. Virüs, derinin üst tabakasına yerleşir ve derinin kalınlaşmasına neden olur. Sonrasında ürer ve çevre dokulara yayılır. Siğiller derinin üst tabakasına yerleştiğinden genellikle deri rengindedir fakat koyu renkte de olabilir. Deriyle aynı hizada olabildikleri gibi, deriden kabarık şekilde de görünebilirler.

Haber 27-01-22 10:29

İngiltere'de araştırma: HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. İngiltere'de bu aşı 12-13 yaşlarında kız ve erkek çocuklarına ücretsiz uygulanmakta. Türkiye'de de aşının ulusal aşı programına alınarak ücretsiz uygulanması için kampanyalar var.

Haber 24-11-21 18:24

HPV aşısı: Rahim ağzı kanserine karşı nasıl koruma sağlıyor, aşıyı kimler yaptırabiliyor?

Son araştırmalar, HPV (human papillomavirus) aşısının, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlediğini gösterdi.

Haber 05-11-21 17:03

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. Lancet isimli tıp dergisinde yayımlanan araştırma, aşının İngiltere'de 2008 yılında genç kızlara uygulanmaya başlamasının ardından meydana gelen gelişmeleri inceledi.

Haber 04-11-21 11:46

Bir araştırmaya göre HPV aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın önlüyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre HPV (human papillomavirus) aşısı, rahim ağzı kanserini yüzde 90'a yakın bir oranda önlüyor. İngiltere'de bu aşı 12-13 yaşlarında kız ve erkek çocuklarına ücretsiz uygulanmakta. Türkiye'de de aşının ulusal aşı programına alınarak ücretsiz uygulanması için kampanyalar var.

Haber 04-11-21 04:45

Angelina Jolie'den çocuk hakları kitabı: Haklarınızı Bilin ve Talep Edin

Angelina Jolie, Uluslararası Af Örgütü ve avukat Geraldine Van Bueren’in iş birliği ile çocuklar ve gençlerin haklarını öğrenmeleri için kitap hazırladı. Haklarınızı Bilin ve Talep Edin (Know Your Rights and Claim Them: A Guide for Youth) isimli kitap, gençlerin adaletsizliğe karşı durabilecek gücü edinmeleri için kaynak olmayı amaçlıyor.

Magazin 04-09-21 10:53

Tükiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, ilk filmi için imzayı attı

Türkiye’nin ilk robot oyuncusu Aypera, ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven’in sinema filminde ilk kez izleyiciyle buluşacak. İlk sözleşmesini imzalayan Aypera, Birol Güven’in Digital Human adlı filminde başrolü üstlenecek.

Magazin 25-05-21 14:02

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera filmde rol alacak

Türkiye'nin ilk robot oyuncusu Aypera, yapımcı ve senarist Birol Güven ile sinema filmi sözleşmesi imzaladı. Yapımcı ve senarist Birol Güven'in yeni filmi "Digital Human", 2022 yılında vizyona girecek.

Trend 25-05-21 11:05

'İsrail Filistinlilere karşı apartheid rejimi uyguluyor' diyen HRW uluslararası toplumu göreve çağırdı

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, İsrail'i işgal altında tuttuğu topraklarda ve kendi ülkesinde Filistinlilere karşı ırk ayrımcılığı ve zulümle suçlarken insanlık suçu sayılan 'apartheid' terimini kullandı.

Haber 27-04-21 20:37

AIDS bulaşma yolları neler? Bu belirtilere dikkat: 1 ayda 10 kilo kaybettiriyor!

AIDS, Human Immunodeficiency Virus (İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) adı verilen bir virüsle bulaşmaktadır. Bu virüsün baş harfleri kullanılarak HIV virüsü denmektedir. HIV virüsünün iki tipi vardır. Bunlar HIV 1 ve HIV 2'dir. HIV 1, genellikle bizim de içinde bulunduğumuz Avrupa ve Kuzey Amerika bölgelerinde yaygındır. HIV 2 ise, Afrika ve çevresinde yaygın olarak bulunmaktadır.

Haber 27-01-21 17:54

İdlib: Human Rights Watch Suriye ve Rusya'yı İdlib'de sivilleri hedef almakla suçladı, Esad ve Putin'e yaptırım uygulanması çağrısı yaptı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Suriye ve Rusya'yı İdlib'de sivilleri hedef almakla suçladı ve bu saldırıların insanlığa karşı suç kapsamına girebileceğini açıkladı. HRW, sivillere yönelik saldırılar nedeniyle Suriye Devlet Başkanı Esad ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e de yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Haber 15-10-20 14:07

Ronaldo'nun sevgilisi Georgina Rodriguez kırmızı halıda boy gösterdi

Juventus forması giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun sevgilisi Georgina Rodriguez, 77. Venedik Film Festivali'ne katıldı. Rodriguez, önce The Human Voice'un film gösterimine, daha sonra da akşam düzenlenen etkinlikteki kırmızı halıda boy gösterdi.

Magazin 04-09-20 14:29

Siğil: Neden olur, nasıl geçer?

Siğil, cildin üst tabakasına veya mukozaya yerleşen HPV (human papillomavirüs) virüsünden kaynaklanan bir çeşit enfeksiyondur.

Haber 24-06-20 10:29

Detroit: Become Human Steam’den alınabilecek

Detroit: Become Human, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls artık Steam üzerinden de oynanabilecek. Quantic Dream’in oyun serileri 18 Haziran’dan itibaren Steam üzerinden satın alınabilecek. Bu oyunları kütüphanenize ekleyerek oynayabilirsiniz.

Haber 30-05-20 10:08

HPV aşısı yapmayı ihmal etmeyin!

Serviks kanserinin (rahim ağzı kanseri) en önemli nedeni, cinsel yolla bulaşan Human Papilloma Virüsü HPV'dir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Taner Usta, rahim ağzı kanserine karşı geliştirilen HPV aşısı hakkında tüm merak edilenleri bizler için paylaştı.

Kadin 05-05-20 11:44

Amerikalı İnsan Hakları Savunucuları Trump'ın Göç Politikasına Tepkili

Başkan Trump’ın Amerika'ya göçü askıya alma yönündeki açıklamasına Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı kuruluştan tepki geldi. Kuruluşun yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına pandemi döneminde de göçmenleri “günah keçisi ilan ederek” devam ettiği savunuldu

Haber 27-04-20 14:36

Amerikalı İnsan Hakları Savunucuları Trump'ın Göç Politikasına Tepkili

Başkan Trump’ın Amerika'ya göçü askıya alma yönündeki açıklamasına Önce İnsan Hakları (Human Rights First) adlı kuruluştan tepki geldi. Kuruluşun yaptığı açıklamada, Trump yönetiminin göçmen karşıtı politikalarına pandemi döneminde de göçmenleri “günah keçisi ilan ederek” devam ettiği savunuldu

Haber 27-04-20 14:36

HPV nedir? Çok eşli cinsel yaşam bu hastalığı tetikliyor

HPV cinsel yolla bulaşan en yaygın enfeksiyon türüdür. HPV yani human papilloma virüsü, cinsel olarak aktif olan kadın ve erkeklerin pek çoğunun yaşamları boyunca bir noktada bu virüse maruz kaldığına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt, bu virüse maruz kalanların erken yaşta cinsel ilişkiye başlayan bireylerde ve çok eşli cinsel yaşam süren kişilerde görüldüğünü anlattı.

Haber 10-03-20 11:53

Sağlık Bakanı Koca'dan İstanbul'da koronavirüs tanısı olduğu iddiasına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Hastanesi'ndeki tanının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) değil "Human Koronavirüs NL63" olduğunu bildirdi. Bakan Koca, "Human Koronavirüs NL63, virüs ailesinin çok eskiden beri iyi bilinen bir tipidir. Yol açtığı rahatsızlık basit bir soğuk algınlığıdır. Hastamıza acil şifalar diliyoruz. Mücadelemiz virüsün yeni tipiyle" dedi.

Haber 06-03-20 23:25

Bakan Koca'dan İstanbul'da koronavirüs tanısı olduğu iddiasına ilişkin açıklama:

"Human Koronavirüs NL63, virüs ailesinin çok eskiden beri iyi bilinen bir tipidir. Yol açtığı rahatsızlık basit bir soğuk algınlığıdır. Hastamıza acil şifalar diliyoruz. Mücadelemiz virüsün yeni tipiyle"

Yurthaber 06-03-20 23:17

Visible Body Human Anatomy Atlas-3 Boyutlu Anatomi Atlası eğitim semineri gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Visible Body Human Anatomy Atlas-3 Boyutlu Anatomi Atlası Eğitim Semineri” Atatürk Kongre Merkezi Miletos Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Merkez Kütüphane çalışanlarından Kütüphaneci H.

Yurthaber 27-02-20 14:04

Stresli bir gebelik geçiriyorsanız dikkat! Kısırlık nedeni olabilir

Gebeliğin erken dönemlerinde stres yaşayan annelerden doğan erkek çocuklarının ilerleyen yıllarda daha az sperme sahip oldukları ortaya çıktı. Buna göre annenin bu ruh halinde olması erkek bebekte kısırlık yaşanmasına yol açabilir. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Human Reproduction dergisinde yayınlanan araştırmanın detayları hakkında konuştu.

Kadin 20-02-20 09:48

AA'nın İdlib'de çektiği kareler yardım kampanyasına ilham verdi

Çatışma bölgelerindeki insanların mağduriyetini duyurmak için multimedya içerikler hazırlayan "Human Movie Team" gönüllüleri, AA muhabirinin İdlib'deki insani dramı yansıtan fotoğraf karelerinden etkilenip çocuklar için yardım kampanyası başlattı

Haber 03-02-20 11:05

İnsan hakları örgütü Fortify Rights: Myanmar, Arakanlı Müslümanların haklarını inkara devam ediyor

İnsan hakları örgütü Fortify Rights: Myanmar, Arakanlı Müslümanların haklarını inkara devam ediyor

Haber 16-01-20 19:37

'Türkiye'deki İnsan Hakları Krizi Son Dört Yılda Derinleşti'

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) raporuna göre Türkiye'de son dört yıldır hukukun üstünlüğü ve demokrasi alanlarında ciddi bir erozyon yaşandı. Rapora göre 2018 yılı Temmuz ayında sona eren olağanüstü hal, Türkiye'nin insan hakları sicilini geriletti

Haber 14-01-20 23:14

Detroit: Become Human PC platformuna gelecek

Quantic Dream tarafından 2018 yılında PlayStation 4’e özel olarak geliştirilen Detroit: Become Human, bir ilke imza atarak PC platformuna da göz kırpmıştı. Epic Games Store’a özel olarak çıkacak olan ve 142 TL fiyat etiketine sahip olan oyunun bugün de sistem gereksinimleri belli oldu.

Trend 12-12-19 09:40

Detroit: Become Human PC Sistem Gereksinimleri Belli Oldu!

Quantic Dream, Detroit: Become Human PC sistem gereksinimlerini duyurdu.

Trend 11-12-19 22:48

HPV virüsü erkekleri de etkiliyor

Dünyada kadınlar arasında en sık görülen ikinci kanser türü olan rahim ağzı kanserine, Human Papiloma Virüsü (HPV) neden oluyor.

Yurthaber 04-12-19 10:04

Human papilloma virüsü cinsel ilişki dışında havlu ve tuvaletten bile bulaşabiliyor

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Deniz Ulaş, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri olan ve bulaşıcılığı HIV, Hepatit B, Hepatit C virüsünden çok daha yüksek olan Human Papilloma Virüsü (HPV) enfeksiyonunun vücuda olan zararları, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Kadin 25-11-19 10:10

Detroit: Become Human PC sürümü aralık ayında geliyor!

Quantic Dream'in PlayStation konsoluna özel geliştirdiği harika oyunlardan biri olan Detroit: Become Human PC platformuna Aralık ayında gelecek.

Trend 19-11-19 19:02

Human Rights Watch: ABD destekli Afgan güçleri savaş suçları işledi

New York merkezli insan hakları kuruluşu Human Rights Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü), ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) desteklediği Afgan güçleri, "savaş suçları işlemekle" suçladı. HRW'ye göre paramiliter güçler, yargısız infazlar da gerçekleştiriyor ve hiçbir suç nedeniyle hesap vermiyor.

Haber 31-10-19 15:25

Detroit Become Human beklentileri karşılamış

Geliştirici stüdyo oyunun PC’ye gelmesinin arifesinde PS4 için satış rakamlarını paylaştı. Yapılan açıklamada oyunun şimdiye kadar 3.2 milyon kopyadan fazla sattığı belirtildi.

Trend 05-10-19 13:32

Kolombiyalı sanatçı Gomezbarro, Türkiye'deki ilk kişisel sergisini açtı

Rafael Gomezbarros'un açlık, göç, güvensizlik ve toplu ölümler gibi sorunlara odaklanan sergisi, "We Are Numbers", "We Are Human", "House Taken" ve "I Eat, You Eat, He Eats" başlıklı 4 eserden oluşuyor - Sanatçı Rafael Gomezbarro,: - "Aslında dünyadaki bütün ülkelerde aynı sorunlar var. Evrensel sorunları evrensel bir dille, sanatla anlatmak istedim"

Haber 09-09-19 21:05

Azerbaycanlı papazlardan Zeve Şehitliği’ne ziyaret, Ermenilere tepki

Kafkasya Udin-Alban Hristiyan Cemaati Lider Yardımcısı Rafik Danaqari, Kafkasya Udin-Alban Hristiyan Cemaati Yöneticisi Sevan Maqari isimli papazlar, 1915 yılında Ermeni komitacılar tarafından şehit edilen 2 bin 500 kişi için yaptırılan Zeve Şehitliği’ni ziyaret ederek kırmızı gül bırakıp dua etti.Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey ve Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Van İl Başkanı Müslim Birdal’ın ortak organize ettikleri Van ziyaretinde Beynelxalq Diaspor Merkezi Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Human Rights Azerbaycan Temsilcisi Dr.

Haber 28-08-19 12:21

Azez'de Hem Saçlara Hem Kalplere Örgü projesi

İHH, "Human Movie Team" ve "For Children" yardım kuruluşlarının iş birliğiyle, Azez'deki kamplarda bulunan kız çocuklarına kuaförlük hizmeti veriliyor

Haber 27-08-19 16:34

Azerbaycanlı papazlar, müftü vekilini ziyaret etti

Kafkasya Udin-Alban Hristiyan Cemaati Lider Yardımcısı Rafik Danakari ve beraberindeki heyet Van İl Müftülüğünü ziyaret etti.Bazı gezi ve ziyaretler için Van’a gelen Beynelxalq Diaspor Merkezi Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Human Rights Azerbaycan Temsilcisi Dr.

Yurthaber 26-08-19 13:35

Bu kütüphanede kitapları değil insanları ödünç alıyorsunuz!

Sıra dışı hikayelere sahip insanlarla tanışmaya ve onların hikayelerini dinlemeye hazır mısınız? Eğer cevabınız evetse The Human Library ile tanışın!

Trend 26-08-19 09:32

HPV testi artık evde yapılabilecek

Cinsel yolla bulaşan siğiller kapsamında olan genital siğil HPV virüsü (Human Papilloma Virus) testi, çok yakında artık doktora gitmeden evde yapılabilecek.

Kadin 02-08-19 10:26

'Utanç kaynağı' olarak görülen HPV hakkında efsaneler ve gerçekler

İnsanların yüzde 80'inde bulunan, cinsel yolla bulaşan human papilloma virüs (HPV) genelde bir utanç kaynağı olarak görülür.

Kadin 30-06-19 08:22

HPV ile oluşan kanser, aşı ile önleniyor

"Human papilloma" virüsü ya da kısa adıyla HPV’nin bir enfeksiyon sebebi olduğunu belirten Dr.

Haber 20-06-19 08:50

Heavy Rain şimdi de PC için geliyor

Şimdiye kadar PlayStation’a özel geliştirdiği oyunlarla isminden söz ettiren Quantic Dream, aldığı bir kararla oyunlarını PC için de yayınlayacağını açıklamıştı. Quantic Dream, Epic Games Store üzerinden Heavy Rain, Beyond Two Souls ve Detroit Become Human oyunlarını kısa süre önce satışa sundu.

Trend 28-05-19 10:49

Çiftlerde HPV alarmı! Virüsten korunmak için bakın neler yapmanız gerekiyor?

Erkeklerin genital bölgesinde siğil oluşumu ile fark edilen ve kadınlara bulaştırıldığında da siğil oluşumuyla birlikte rahim ağzı kanserine kadar ilerleyebilecek olan Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonu hakkında bilgi veren Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık, virüsten korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

Kadin 27-05-19 09:52