Hünnap Haberleri

Hünnabın faydaları nelerdir? Hünnap neye iyi gelir, şeker hastalığına iyi gelir mi?

Doğada yetişen birçok farklı ağaç türü vardır. Hünnap da bu ağaç türlerinden biri olan, ziziphus jjuba ismiyle bilinen bir ağacın meyvesidir. Cehrigiller familyasına mensup olan hünnap meyvesinin yetiştiği ağaç oldukça dikenli bir yapıya sahiptir. Kırmızı hurma ya da Çin hurması adlarıyla da anılan bu meyvenin sağlık yönünden çok sayıda yararı vardır. Peki, hünnabın faydaları nelerdir, neye iyi gelir ve şeker hastalığına iyi gelir mi?

Haber 21-02-2024 18:43

Çin’de 'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Özellikle bu aylarda tüketildiğinde bağışıklığı tavan yapıyor! İşte pes dedirten faydaları

Son yıllarda popüler olan hünnap sağlık açısından pek çok faydası olan bir meyvedir. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, demir, potasyum, kalsiyum ve lif bulunur. Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Eskişehir’de yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca bilinen ve tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan ’Hünnap’ meyvesinin faydalarını anlattı.

Kadin 16-01-2024 09:38

Bir avuç ölümsüzlük meyvesi şifa dağıtıyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için beslenme düzenine sağlıklı yiyecekleri eklemek gerekiyor. Sebze ve meyvelerin insan sağlığı açısından birçok faydası bulunuyor. Önemli besinlerden biri olan ölümsüzlük meyvesi bir diğer adıyla hünnapın faydaları da saymakla bitmiyor. İşte hastalıklardan koruyan ve sağlıkta mucizevi etkiler ortaya çıkarak hünnap meyvesinin faydaları

Haber 19-09-2023 14:52

Hünnap faydaları nelerdir, günde ne kadar yenmeli? Hünnap meyvesi nerede yetişir, nasıl yetiştirilir?

Hünnap bitkisi son yıllarda popülerlik kazanmış bir süs bitkisi olmakla birlikte aynı zamanda sağlık açısından da birçok faydası bulunan bir bitkidir. Hünnap özellikle Anadolu topraklarında yetişir ve geleneksel tıp uygulamalarında sıkça kullanılır. Son yıllarda yapılan araştırmalar da Hünnap'ın bağışıklık sistemini güçlendirici, sindirim sistemini düzenleyici, antioksidan ve antiinflamatuar özellikleri olduğunu gösterir.

Haber 10-04-2023 11:06

Hünnap

Hünnap Hakkındaki Haberler Mynet'te. Hünnap Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hünnap nasıl tüketilir, ne işe yarar? Kuru hünnap günde kaç tane yenmeli?

Çin hurması adı ile de anılan Hünnap şifa deposu bir meyvedir. Farklı şekillerde kullanılarak çeşitli sağlık sorunlarına iyi geldiği bilinir. Mevsiminde taze olarak ve kuru hali ile insan sağlığına son derece faydalıdır. Bilinçli olarak tüketildiği zaman birçok hastalık için ilaç niyetine kullanıldığı da olur. Afrika’da ve Günay Asya’da üretilen bir meyve olan hünnap son zamanlarda popülerliği artmış bir besindir. Peki, hünnap nasıl tüketilir, faydaları nelerdir?

Haber 04-11-2022 18:30

Hünnap çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Hünnap çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Doğa, insan sağlığına yararlı pek çok bitki ve meyve bulundurur. İnsanlar tarih boyunca doğanın insanlara sağladığı yararlardan faydalanmanın yöntemlerini geliştirmişlerdir. Doğada bulunan bitki ve meyvelerin demlenmesiyle hazırlanan bitki çayları da insan sağlığına çeşitli yararlar sağlar. Hünnap çayı da hünnap meyvesinin demlenerek hazırlandığı bir çaydır. Yüksek lifli olan hünnap çayının insan sağlığına pek çok yararı dokunur. Peki, hünnap çayı nasıl demlenir?

Haber 01-11-2022 16:57

Yararlarını duyunca her sene yiyeceksiniz! Hünnap meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor

Meyve ve sebzeler çok daha sağlıklı olmamıza yardımcı oluyorlar. Uzmanlar yemek rutininize düzenli olarak meyve ve sebze katmanız gerektiğini belirtiyorlar. Hünnap meyvesi de hastalıklardan koruyan ve sağlıkta mucizevi etkiler yaratan meyveler arasında bulunuyor. ‘Hünnap meyvesinin faydaları nedir?’ diye merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 02-09-2022 09:26

Kullanım alanı sayarak bitmeyecek en iyi elma sirkesi markaları

Doğanın bize sunduğu en büyük nimetlerden biri, kuşkusuz elma sirkesi. Yemekten, temizliğe, sağlıktan, bakıma hayatımızın her alanında elma sirkesinin mucizesinden faydalanıyoruz. Hal böyle olunca elma sirkesinin de içeriği temiz ve organik olanı kıymetli oluyor. En iyi elma sirkesi markalarını bir arada bulabileceğiniz listemize göz atmadan alışverişinizi tamamlamayın.

Yemek 18-02-2022 12:44