Hurman Kalesi Haberleri

Vatandaşlar Amasra'ya akın etti! Nüfus 6 binden 500 binin üzerine çıktı, takviye ekipler sevk edildi

Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen vatandaşlar Bartın'ın Amasra ilçesine akın ettiler. İlçenin nüfusu 6 binden 500 binin üzerine çıkarken, Amasra Kalesi ile Çekiciler Çarşısı'nda vatandaşlar yürümekte zorlandı. İlçeye araç girişleri kapatılmış ve ek takviye ekipler sevk edilmişti.

Haber 2024-04-12 18:34:41

'Kalemiz, asla olmaz' demişti, AK Parti o ili kaybetti! Seçim öncesi söylediği sözler şimdi gündem oldu

Türkiye dün yapılan seçimlerin sürpriz sonuçlarını hala konuşmaya devam ediyor. Bu sürprizler arasında belki de en büyüğü AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen Şanlıurfa'nın Yeniden Refah Partisi'ne geçmesi oldu. Bu durum üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Efkan Ala'nın bir süre önce yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Ala katıldığı programda, "Şanlıurfa AK Parti'nin kalesidir. Seçimi büyük farkla kazanacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 2024-04-01 16:43:10

Herkes Adıyaman seçim sonuçlarını konuşuyor: Nasıl kazandı? CHP'li yeni başkan Abdurrahman Tutdere anlattı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde uzun yıllar sonra birinci parti olan CHP, birçok ilde sürpriz sonuçlara imza atarak belediyeleri kazandı. Söz konusu sürpriz sonuçlar arasında en dikkat çeken illerinden biri ise Adıyaman oldu. AK Parti'nin kalesi olarak görülen Adıyaman'da belediye başkanı seçilen CHP'li Abdurrahman Tutdere, seçimi nasıl kazandığını anlattı.

Haber 2024-04-01 15:13:03

Bu ayrıntıyı kimse fark etmedi! İBB için Ekrem İmamoğlu ile yarışacaklardı! İmamoğlu'nun iki kurmayından fark yediler...

AK Parti, 2002 seçimlerinden sonra ilk defa Türkiye genelinde 2. parti oldu! CHP, birçok büyükşehri AK Parti'nin elinden aldı. İstanbul'un ilçelerinde de tablo, Türkiye geneli gibi! AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen ilçeler CHP'ye geçti. Buradaki seçim sonuçlarında en dikkat çeken noktalardan biri de Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İBB adayı olarak çıkması beklenen iki ismin İmamoğlu'nun kurmaylarından fark yemesi oldu. İşte detaylar...

Finans 2024-04-01 12:13:51

AK Parti kalelerini kaybetti! Kilis'te 2004'ten Konya'da 1992'den sonra bir ilk

31 Mart yerel seçimleri daha resmi olarak açıklanmasa bile tarihe geçecek sonuçlara imza attı. CHP ilk kez bir seçimde AK Parti'nin önünde yer alırken bazı ilçelerde ise ilkler yaşandı. AK Parti'nin kalesi olan Kilis'te ilk kez AK Parti seçimde önde yer almazken Konya'da ise 32 yıldır görülmemiş sonuçlar ortaya çıktı.

Haber 31-03-24 22:44

CANLI BEŞİKTAŞ seçim sonuçları: Beşiktaş'ta seçimi kim kazandı? CHP mi, MHP mi? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları

Beşiktaş seçim sonuçlarına dair araştırmalar yoğunlaştı. Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 32 ilde bir saat erkene alınan oy verme işlemi 07.00’da başlarken, saat 17.00 itibariyle tüm yurtta oy verme işlemi sona erdi. , İstanbul'da CHP’nin kalesi olarak bilinen Beşiktaş’ta da seçim sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, Beşiktaş'ta seçimi kim kazandı? CHP mi, MHP mi? 31 Mart yerel seçim sonuçları ve oy oranları...

Finans 31-03-24 17:56

CANLI | TRABZON seçim sonuçları: AK Parti'nin kalesinde seçimi kim kazandı? Gözler Trabzon için seçim sonuçlarında! AK Partili Ahmet Metin Genç mi CHP'li Hasan Süha Saral mı kazandı?

Trabzon seçim heyecanın en yoğun yaşandığı illerden biri! 81 ilde olduğu gibi Trabzon'da da vatandaşlar 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gidip oyunu kullandı. Seçim yasaklarının kalkmasıyla birlikte gözler Trabzon seçim sonuçlarında olacak. Peki AK Parti'nin "kalesi" olarak anılan Trabzon'da seçimi kim kazandı; AK Parti'nin adayı Ahmet Metin Genç mi CHP'li Hasan Süha Saral mı?

Finans 31-03-24 16:50

Canlı Beşiktaş seçim sonuçları! Beşiktaş'ta seçimi Rıza Akpolat mı Serkan Toper mi kazanıyor?

2024 yerel seçimleri heyecanı İstanbul’un ilçelerinde büyük bir yarışa sahne oldu. İstanbul'da CHP’nin kalesi olarak bilinen Beşiktaş’ta da seçim sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyor. Merak edilen Beşiktaş seçim sonuçlarında CHP’nin adayı Rıza Akpolat mı önde Cumhur İttifakı’nın desteklediği MHP’nin adayı Serkan Toper mi? İşte Beşiktaş seçim sonuçları ile ilgili tüm detaylar…

Haber 30-03-24 22:26

Şanlıurfa canlı seçim sonuçları! Şanlıurfa'daki seçimleri Zeynel Abidin Beyazgül mü, Mehmet Kasım Gülpınar mı, Celalettin Erkmen mi kazanacak?

Türkiye 10 ay sonra bu kez belediye başkanlarını seçecek. 31 Mart yerel seçimlerinde kıyasıya yarışın yaşanacağı kentlerin başında Şanlıurfa geliyor. AK Parti'nin 'kalesi' olarak görülen Şanlıurfa'da sürpriz yaşanır mı?

Haber 29-03-24 13:19

Erzurum canlı yerel seçim sonuçları! Erzurum seçim sonuçları öncesi AK Parti adayı Mehmet Sekmen mi, CHP adayı Atlıhan Atila mı, İYİ Parti adayı Fatma Canan Uçar mı kazanacak?

31 Mart yerel seçimleri ile birlikte Türkiye bir yıl sonra yeniden sandık başına gidiyor. Yerel seçim sonuçları öncesinde heyecanlı bekleyiş sürerken AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Erzurum’da da başkanlık yarışı son ana kadar sürdü. Erzurum’da mevcut belediye başkanı Mehmet Sekmen mi İYİ Parti adayı Fatma Canan Uçar mı, CHP’nin adayı Atlıhan Atila mı kazanacak?

Haber 29-03-24 12:26

CHP'nin kalesi düşüyor, İYİ Parti sürprizi! Batı'daki ilde CHP'yi, Doğu'daki ilde DEM'i geride bıraktı: O ilde ise ilk 5 parti içinde yer alamadı

Nefesler tutuldu, Türkiye artık yerel seçimi bekliyor. İki hafta kala heyecan tavan yaparken anket sonuçlarına olan ilgi de günden güne arttı. ORC'nin son çalışmalarına ise İYİ Parti damga vurdu. Akşener'in partisi Doğu'da bir ilde DEM Parti'yi, Batı'da ise bir ilde CHP'yi geride bıraktı. Bir kentte ise kararsızların bile gerisinde kalması dikkatlerden kaçmadı.

Haber 15-03-24 07:58

CHP'nin kalesi İzmir'de son durum belli oldu! 2019 seçimleriyle aradaki fark göze çarptı

Seçimlere artık sadece 26 gün kaldı. Anketler gün gün yeni sonuçları açıklarken son veriler gelmeye devam ediyor. CHP'nin yıllardır koltuğu kimseye kaptırmadığı İzmir için ORC Araştırma Şirketi'nden yeni bir çalışma geldi. İzmir'de her seçimi farkla kazanan CHP bu ankette önde olsa da 2019 seçimleri göz önüne alındığında aradaki fark dikkat çekti.

Haber 05-03-24 18:12

'Söylentiler vardı, yıllar sonra gerçekleşti' Sular çekilince ortaya çıktı! Görmek için akın ettiler

Artvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin gövde yüksekliğiyle en yüksek barajı Yusufeli'de enerji üretimi için ıslak testler sürerken feyezan tedbiri kapsamında baraj suyunun bir bölümü tahliye edildi. Suyun 30 metre çekilmesiyle birlikte daha önce su altında kalan Tekkale köyündeki ev, okul ile yolların yanı sıra sarp kaya üzerinde yer alan Tekkale Köyü Kalesi de gün yüzüne çıktı. Eski yerleşim alanlarını yakından görmek için köye gelenler su altında kalan hatıralarını yad etti.

Haber 28-02-24 10:14

CHP'nin gözbebeği İzmir'de Özel'in canını sıkacak anket! Cumhur İttifakı kazanmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştı

Seçimlere her gün bir adım daha yaklaşılırken artık her anket önem taşıyor. Vatandaşlar özellikle yaşadıkları şehirdeki son durumu merak ettikleri için kamuoyu araştırmaları yakından takip ediliyor. Yıllardır CHP'nin kalesi olan İzmir'den gelen son anket ise genel merkezin canını sıkacak cinsten. Yıllardır değişmeyen tablo bu seçimde değişecek mi yoksa? İşte Integral Araştırma Şirketinin sonuçları...

Haber 22-02-24 09:45

Muslera yönetime yanıtını verdi! Galatasaray'ın kalesi artık onlardan birine emanet! Sarı-Kırmızılılar'ın ilgilendiği 2 ismi açıkladı

Galatasaray'da son dönemde Galatasaray'dan ayrılacağı konuşulan Muslera için Okan Buruk geçtiğimiz günlerde devam etmek istiyoruz ifadelerini kullanırken, Muslera'nın jübile için ülkesine döneceği konuşuluyordu. Sarı-Kırmızılılar için birçok isim gündeme gelirken Nevzat Dindar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Spor 19-02-24 18:12

Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok, AK Parti'nin kalesi Mamak'ta umduğunu bulamadı! Görüntüler gündem oldu: 'O zaman metro istemiyorsun yani'

31 Mart'ta yapılacak seçimler için parti ve ittifakların belirlediği adaylar çalışmalarına başladı. Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Mamak'ta esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Vatandaşlardan destek isteyen Altınok, aldığı cevaplar karşısında ise umduğunu bulamadı.

Haber 30-01-24 22:27

Kadıköy'de Komünist Başkan'a sürpriz rakip! Kulislerde ilk kez duyacağınız isim diyerek açıkladı... CHP'nin adayı Tülin Hadi mi?

CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan adayının belli olduğu iddia edildi. Gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında "CHP kulislerinde ilk kez duyacağınız isim" diyerek mimar Tülin Hadi'nin Kadıköy adayı olacağını söyledi. Öte yandan 'Komünist Başkan' olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sürpriz bir kararla TKP'nin Kadıköy başkan adayı olmuştu. Maçoğlu'nun CHP'nin kalesi olarak belirtilen Kadıköy'den nasıl bir oy alacağı şimdiden merak konusu.

Haber 30-01-24 07:14

CHP'nin 'kaleleri'nde aday belirsizliği: İzmir, Çankaya, Bodrum... Cüneyt Özdemir 'Bence komik' diyerek nedenini açıkladı: Büyük rant var kardeşim!

Yerel seçimlere iki ay gibi bir süre kalırken, CHP'nin 'kalesi' olarak görülen yerlerde henüz adayını açıklamamış olması dikkat çekiyor. Kulislerde bu şehirler için bir iç tartışma yaşandığı belirtilirken, gazeteci Cüneyt Özdemir, CHP yönetimini adeta topa tuttu. CHP'nin en güçlü olduğu iddia edilen kentlerde aday belirleyememiş olmasını 'komik' olan nitelendiren Özdemir, nedenini de açıkladı. Özdemir'in 'Başak Demirtaş' yorumu da dikkat çekti.

Haber 29-01-24 13:11

Son dakika: İsrail, Beyrut'ta İHA ile saldırdı! Hamas'ın iki numaralı ismi Salih el-Aruri öldü

Son dakika: İsrail insansız hava aracıyla (İHA) Beyrut'taki Hamas ofisine düzenlediği saldırı düzenledi. Saldırıda Hamas'ın iki numaralı ismi Salih el-Aruri’nin de öldüğü bildirildi. Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Beyrut'un Dahiye'nin Maşrafiye bölgesindeki Hamas ofisine yapılan saldırıda Aruri ile birlikte 2 kişinin daha öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını belirtildi.

Haber 02-01-24 19:38

Samsun'da İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye katıldılar! 'Büyük mutluluk duyduk'

Samsun'da İYİ Parti'den istifa eden 11 kişi, düzenlenen törenle AK Parti'ye katıldı. AK Parti Samsun İl Başkanı Köse yaptığı açıklamada, "Samsun, AK Parti'nin kalesi konumunda. Alper kardeşimizin ve beraberindeki kardeşlerimizin AK Parti ailemize katılımlarından dolayı büyük mutluluk duyduk" dedi.

Haber 01-01-24 22:36

Heyecanlandıran keşif: Zerzevan'da bulundu! Tam 1800 yıllık

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki, 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi ve Mithras Kutsal Alanı’nda yapılan kazılarda heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Roma İmparatorluğu'nun doğudaki son garnizonu olan, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği alanda yapılan kazılarda, 1800 yıl öncesine ait ameliyat malzemeleri bulundu. İşte detaylar...

Haber 19-12-23 16:59

Sis altındaki tarihi Karahisar Kalesi kartpostallık manzaralar oluşturdu

Sisli havanın etkili olduğu Afyonkarahisar’da, tarihi Karahisar Kalesi kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Yurthaber 24-11-23 13:36

710 yıl sonra yeniden namaz kılınacak

Manisa’nın Türk-İslam yurdu haline gelmesini sağlayan ve 710 yıl önce 26 Ekim’de Manisa’yı fetheden Saruhan Bey tarafından Manisa Kalesi içinde yaptırılan ve zamanla harabe duruma gelen 710 yıllık Fetih Mescidinin Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışması tamamlandı.

Yurthaber 23-10-23 14:21

Bilecik'teki Kızlar Kalesinin kalıntıları peribacalarına benzerliğiyle dikkati çekiyor

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Romalılar döneminden kalma Kızlar Kalesi, peribacalarını andıran görünümü ve konumu itibarıyla dikkati çekiyor.

Yurthaber 28-09-23 15:22

Van'daki Hoşap Kalesi restore ediliyor

Van'ın Gürpınar ilçesindeki Hoşap Kalesi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 28-09-23 09:41

Tunç Soyer'den kuvvetli bulmadığı rakibi hakkında çok konuşulacak 'adaylık' iddiası! 'Bir sonraki hamlelerine zemin hazırlıyor olabilirler'

Önümüzdeki seçimlerde İzmir de Ankara ve İstanbul kadar hareketli bir zeminde geçecek. CHP'nin kalesi olarak bilinen illerden olan İzmir'de İYİ Parti'den Ümit Özlale'nin yarışa dahil olmasının dengeleri nasıl değiştireceği merak ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Özlale siyasi atışmalara şimdiden başladı. İYİ Parti 81 ilde aday çıkarma kararının arkasında dursa da Tunç Soyer, Özlale'nin adaylığıyla ilgili çok konuşulacak bir yorum getirdi.

Haber 26-09-23 08:34

Ajax - Feyenoord maçında taraftar çıldırdı! Takım 3-0 geriye düştü, maç kalıcı olarak tatil edildi..

Hollanda Eredivisie’in 6. haftasında Ajax ile Feyenoord arasında oynanan karşılaşma sahaya atılan meşaleler nedeniyle tatil edildi. Müsabaka; Feyenoord'un 3-0'lık üstünlüğüyle devam ederken, 55. dakikada Ajax kalesi tarafına atılan meşaleler ve tekrar tekrar atılan havai fişekler nedeniyle kalıcı olarak ertelendi.

Spor 24-09-23 19:14

Depremlerde hasar gören Gaziantep Kalesi restore ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Gaziantep Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore ediliyor.

Yurthaber 07-09-23 11:06

Alanya Kalesi'ndeki kazılarda 9 asırlık hoşgörünün izlerine rastlandı

Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, kalenin "İçkale" kısmındaki kilisede kazı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Şapelin camiye çevrilmemesinde, Selçukluların dünya görüşü içinde İslamiyet'in getirdiği 'Dinde zorlama yoktur' hükmünün etkili olduğunu düşünüyorum." dedi.

Yurthaber 01-09-23 11:01

Anadolu’nun ikinci en büyük kalesinde kazı çalışmaları devam ediyor

6,2 kilometrelik sur uzunluğuyla Anadolu’nun ikinci en büyük kalesi olan Niksar Kalesi’nde kazı çalışmaları devam ediyor.

Yurthaber 22-08-23 11:17

5 bin yıllık Harput Kalesi’nden görsel şölen

Urartu Krallığı tarafından kurulan ve tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, yıllara meydan okuyan görüntüsü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Yurthaber 18-08-23 11:58

Sebeterias Kalesi gün yüzüne çıkıyor

Bingöl’de devam eden çalışmalarla birlikte Sebeterias Kalesi’nin tarihi dokusu gün yüzüne çıkmaya başladı.

Yurthaber 10-08-23 10:27

‘Tarihi Alan’da kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Kilitbahir köyü ve Kilitbahir Kalesi önlerinde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca, denizlerdeki kültürel ve doğal mirasın korunmasında farkındalık oluşturulması amacıyla kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı.

Yurthaber 02-08-23 14:13

Kayseri Kalesi Türk Mutfağına ev sahipliği yapıyor

Kayseri’nin en önemli tarihi değerlerinden Kayseri Kalesi kapılarını Türk Mutfağına açtı. 8 asırlık kalede birbirinden lezzetli Türk yemekleri sergileniyor.

Yurthaber 23-05-23 15:00

Ukrayna'nın kalesi düştü mü? Rusya-Ukrayna savaşında 'Bahmut' bilmecesi! Zelenskiy'in açıklaması kafaları karıştırdı

Rusya-Ukrayna savaşında son günlerde peş peşe kritik gelişmeler yaşanıyor. Savaşın yoğunlaştığı Bahmut bölgesiyle ilgili Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy "Hiçbir şey kalmadı. Bugün için Bahmut sadece kalplerimizde" sözleriyle dikkat çekti. Zelenskiy'in ofisinden gelen açıklamada ise Zelenskiy'in şehrin düştüğünü söylemediği ifade edildi. Rusya lideri Vladimir Putin ise "Bahmut'un kurtarılması" nedeniyle Wagner'i ve Rus ordusunu tebrik etti.

Haber 21-05-23 11:03

Van'da doğaseverler Adır Adası ve Amik Kalesi'ni gezdi

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, düzenledikleri etkinlik kapsamında "Adır Adası" ve "Amik Kalesi"ni gezdi.

Yurthaber 20-04-23 10:26

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum' diyerek duyurdu: Tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılmasını sağladık

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale'de! Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu - Eceabat Yolu açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya kamuoyuyla paylaşmak istiyorum" diyerek önemli bir gelişmeyi de açıkladı. Erdoğan, tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılmasını sağladıklarını duyurdu. Erdoğan anlaşma için 'Hayati öneme sahip' ifadelerini de kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 18-03-23 16:31

Gaziantep Kalesi ne zaman yapıldı? Gaziantep Kalesi yıkıldı mı? İşte tarihi ve önemi!

Gaziantep Kalesi 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremde yıkıldı. Son dakika haberlerinin ardından birçok kişi Gaziantep Kalesi tarihi ve önemi ile ilgili araştırma yapıyor. Peki, Gaziantep Kalesi ne zaman yapıldı? İşte detaylar...

Haber 06-02-23 14:02

7.7 büyüklüğündeki depremden sonra tarihi Gaziantep Kalesi yıkıldı! Son halinin görüntüleri geldi...

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çok sayıda ilin etkilendiği 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından tarihi Gaziantep Kalesi'nin de yıkıldığı haberi geldi. Kalenin son haliyle ilgili görüntüler de geldi. Diğer yandan Gaziantep Kalesi'nin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği bilinen tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesinin de çöktüğü aktarıldı. İşte Gaziantep Kalesi'nin depremden önceki ve sonraki halinin görüntüleri...

Haber 06-02-23 09:16

Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir? Aydos Kalesi bugün açılıyor! İşte Aydos Kalesi yol tarifi

Aydos Kalesi ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile bugün Aydos Kalesi açılacak. Kalenin yanı sıra 127 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Sultan Korusu'nun da resmi açılışı yapılacak. Peki, Aydos Kalesi nerede, nasıl gidilir?

Haber 03-02-23 12:27

Rus turist bir anda görünce neye uğradığını şaşırdı! Güçlükle ulaştılar...

Antalya’da 1 gündür kayıp olarak aranan kadından acı haber geldi. Alanya Kalesi yamacında yürüyüş yapan Rus turist, bir kişinin hareketsiz halde yattığını gördü ve ekiplere haber verdi. Ulaşımın güç olduğu noktaya inildiğinde şahsın yaşamını yitirdiği belirlenirken, cansız bedenin 30 yaşındaki, 1 gündür kayıp olarak aranan kadına ait olduğu tespit edildi.

Haber 04-12-22 16:33

Roma İmparatorluğu’nun Anadolu’daki ilk lejyoner mezarlığı Satala’da ortaya çıktı! 2 bin yıllık 'Diplomata' parçası da bulundu

Gümüşhane'deki Satala Antik Kenti'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda heyecanlandıran bir keşfe imza atıldı. Roma İmparatorluğu’nun Anadolu’da kazı yapılabilen tek kalesi olan Satala'da Anadolu’daki ilk Leyjoner mezarlığı bulundu. Çok katmanlı ve ana kayaya oyulmuş mezarlıkta, 25 yıllık görev süresini dolduran Roma askerlerine verilen yaklaşık 2 bin yıllık 'Diplomata' denilen bronz belgenin de parçası çıktı. Mezarlıkta ayrıca, demirden mızraklara ait parçalar ve çeşitli silahlar da bulundu.

Haber 17-11-22 09:50

Son anket yayınlandı! AK Parti'nin kalelerinde çarpıcı araştırma... Cumhur İttifakı o ilde rakipsiz

Seçim heyecanı her geçen gün artıyor! 2023'ün Haziran ayında yapılması beklenen seçimleri kimin kazanacağı herkesin merak konusu. Araştırma şirketleri halkın nabzını tutmaya devam ediyor. ORC'nin AK Parti'nin kalesi 4 ilde yaptığı araştırma ise dikkat çekti. Bir ildeki sonuçlar ise Cumhur İttifakı'nın orada rakipsiz olduğunu ortaya koydu. İşte "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz?" sorusunun yanıtı...

Haber 19-10-22 19:12

Alanya Kalesi önündeki su altı kazılarında Roma dönemine ait tersane bulundu

Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar: - "Kazı çalışmalarında su altında Roma dönemine ait tersane yani gemi çekek yeri bulgularına ulaşıldı. Mendirek yeri tespit edildi"

Yurthaber 17-10-22 15:04

Tüm muhalefet partilerini geride bıraktı! AK Parti'nin kalesi olarak bilinen ilde sürpriz çıkış: İşte son seçim anketinden çarpıcı sonuçlar

Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere ilişkin çarpıcı anket sonuçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Son seçim anketi ORC Araştırma tarafından paylaşıldı. Anket sonucuna göre AK Parti'nin kalesi olarak bilinen bir ilde en büyük oy kaybının görülmesi dikkat çekti. Konya'da, 2018 seçimlerinden sonra kurulan bir parti ise sürpriz bir sıçramayla tüm muhalefet partilerini geride bırakarak 2. sıraya yerleşti. Öte yandan 5 ilde de en çok oy kazanan partinin ise İYİ Parti olduğu görüldü.

Haber 17-10-22 12:47

Giresun Kalesi yamaçlarındaki yapılar kentsel dönüşüm kapsamında restore edilecek

Giresun Kalesi yamaçlarındaki yapılar kentsel dönüşüm kapsamında restore edilecek

Yurthaber 11-10-22 16:08

Divriği'nin tarihi kaleleri teleferikle birbirine bağlanacak

Divriği Kaymakamı Yakup Papaker: - "İlçemize bir otel kazandıracağız, iki kale arasında hatta ilçenin merkezinden Kesdoğan Kalesi arasında teleferikle ulaşımı sağlamış olacağız"

Yurthaber 09-10-22 11:41

Turizm ilçesi Amasra 1 milyon ziyaretçi hedefini aştı

Kalesi ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Bartın'ın Amasra ilçesi, tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor - İlçe, "Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Yat Limanı" projesinin tamamlanmasıyla deniz yoluyla gelen ziyaretçileri de ağırlamaya başladı

Yurthaber 30-09-22 12:30

Sezar'ın Kalesindeki antik tiyatronun seyirci basamakları gün yüzüne çıkarılıyor

"Sezar'ın Kalesi"ndeki antik tiyatronun seyirci basamakları gün yüzüne çıkarılıyor

Yurthaber 26-09-22 21:07