Huseyin Toros Haberleri

Karlı dağ manzarasında denize girdiler

Antalya'nın Manavgat ilçesinde güneşli havayı fırsat bilen tatilciler, Toros Dağları manzarasında denize girmenin keyfini çıkardı. Tatilciler, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren işletmelerin düzenleme yaptığı plajlarda güneşlenerek vakit geçirdi.

Haber 2024-03-23 17:03:33

İstanbul'un bir günde aldığı yağış, yağmur suyu hasadıyla 100 günlük suya dönüşebilirdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, çarşamba günü İstanbul'a düşen yağış miktarının kentin 100 günlük suyuna denk geldiğini, yağmur suyu hasadı yapılmadığı için bunun elde edilemediğini söyledi.

Yurthaber 2023-12-01 11:02:40

Toros Dağları'ndaki Ceceler Kulesi yıllara meydan okuyor

Konya-Antalya kara yolundaki Roma dönemine ait Ceceler Kulesi, asırlardır ayakta duruyor.

Yurthaber 2023-10-10 12:01:30

Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı! Suriyelilerin oranı...

TBMM'de konuşan Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, "28 Eylül 2023 tarihi itibarıyla; Ülkemizde yasal kalıcı olan 4 milyon 741 bin 115 yabancı bulunmaktadır. Bunların yaklaşık yüzde 70’inin geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler oluşturmakta olup hali hazırda 3 milyon 279 bin 152 Suriyeli geçici korunma altındadır" açıklamasını yaptı.

Haber 2023-10-05 13:48:48

Şehit annesi, üniversitede 'psikoloji' bölümünü kazandı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Mersinli Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın (33) annesi Ayla Çiğa (62), kazandığı Toros Üniversitesi psikoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Çiğa, 'Dersler beni zorlamıyor, seviyorum. Hatta bir şeye üzüldüğüm zaman ders çalışıyorum. Bakıyorum ki ders çalışıyorum. Üzüntüyü unutmuş derse odaklanmışım. Benim hayat parçam oldu.' diye konuştu.

Haber 03-10-23 20:11

Toros Keçisi 100. Yıl Antalya Tırmanış Yarışı, 22 Ekim'de düzenlenecek

Toros Keçisi 100. Yıl Antalya Tırmanış Yarışı, 22 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yurthaber 28-09-23 12:08

Türkiye'de alınabilecek en ucuz arabalar... 2. El oto pazarındaki fiyatları görünce inanamadı: Toros, Şahin, Broadway...

Son günlerde uzmanlar, otomobil piyasasında durgun bir havanın olduğunu belirtirken, ikinci el araba pazarında çekilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. İkinci el araç almak isteyen bir vatandaş, Toros, Şahin ve Broadway'in fiyatlarını görünce inanamadı.

Finans 24-09-23 09:41

47 yaşındaki Nefise Karatay botoks açıklamasıyla dalga konusu oldu! Paylaşım tatilden geldi

Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı Ahu Toros karakteriyle hafızalara kazınan, 47 yaşındaki manken ve oyuncu Nefise Karatay, “Botoksum, dolgum yok" deyinca sosyal medyada dalga konusu oldu. Karatay iddiasını sürdürdü ve tatilden doğal pozlarını paylaştı.

Magazin 24-07-23 11:37

Marmara Bölgesi hafta sonu kavrulacak! Uzman isim uyardı: 'İstanbul'da hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak'

Afrika'dan gelen yeni sıcak hava dalgasının etkili olacağı Marmara Bölgesi'nde hafta sonu kavurucu sıcaklıklar yaşanacak. İstanbul'da sıcaklığın cuma 35, cumartesi 34, pazar 35, pazartesi 31 ve salı günü de 32 derece olacağını kaydeden Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Özellikle bağıl nemden dolayı İstanbul'da hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. Önümüzdeki 1 hafta boyunca Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde olacak" dedi. İşte detaylar...

Haber 20-07-23 17:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Dikkat çeken atama ve görevden alma kararları: İsmail Çataklı'ya yeni görev

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığına Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros, İçişleri Bakanlığı Vali-Mülkiye Başmüfettişliklerine eski İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Mahmut Çuhadar atandı.

Haber 15-07-23 06:34

Kurtlar Vadisi'nin Ahu Toros'u son haliyle yıllara meydan okudu! Nefise Karatay güzelliğiyle mest etti

Bir dönem izleyiciyi ekrana kilitleyen Kurtlar Vadisi dizisi Türk televizyonlarının efsane yapımları arasında yer alıyor. Dizide Ahu Toros karakteriyle hafızalara kazınan Nefise Karatay yıllar sonraki haliyle şaşkına çevirdi. Güzel oyuncu yıllara meydan okudu.

Magazin 15-06-23 08:11

İstanbul'da barajlar alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 30'a düştü

Marmara Bölgesi'nde geçen yıl yağışın azalmasıyla İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk ortalaması yüzde 30,55'e düştü. İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Yağışlı dönemi kaçırdığımız için önümüzdeki günlerde tehlike bizleri bekliyor olabilir" dedi. Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir ise, "Barajlardaki su seviyesi yüzde 30 civarında. 19 Ocak tarihleri baz alındığında son 10 yılın en düşük seviyelerine ulaşıyor gibiyiz" ifadelerini kullandı.

Haber 20-01-23 12:45

6 ayda bitirdiler, Türkiye'nin her yerinden talep yağacak

Toros Üniversitesi öğrencilerinin 6 ayda geliştirdiği ve yazımları tamamen biten tarımsal hasat robotu, meyveleri dalından toplayabilecek. Bu yıl yapılan Teknofest’te de finale kalan robotun portatifi, tam bittiğinde hem meyvenin büyüklüğü hem de rengine göre de toplama yapabilecek

Finans 24-12-22 17:03

Gilead, hepatit hasta grupları arasında yapılan itibar anketinde bu yıl da birinciliğini koruyor

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin: - "Hepatit, Gilead olarak öncelikli tedavi alanlarımızdan biri. Bu alanda sürdürdüğümüz yenilikçi çalışmalarımızın özellikle hasta grupları nezdinde takdir edildiğini görmek gurur verici"

Yurthaber 19-09-22 10:09

Toros Dağları'nda üretilen Eğriçayır balının 4 çeşidine ödül verildi

Toros Dağları'nda üretilen Eğriçayır balının 4 çeşidine ödül verildi

Yurthaber 30-08-22 15:00

Toros Dağları'nda ödüllü Eğriçayır balının sağımına başlandı

Üretici Celal Çay: - "Geçen yıl kuraklık nedeniyle çok fazla ihracat yapamamıştık ama bu yıl ürettiğimiz tonlarca balı dünyanın dört bir yanına gönderme hedefindeyiz"

Yurthaber 23-08-22 10:15

Kurtlar Vadisi’nin Ahu Toros’u Nefise Karatay yıllara meydan okudu! Hiç değişmemişsin

Nefise Karatay, 2007-2008 yılları arasında Kurtlar Vadisi Pusu isimli yapımda hayat verdiği Ahu Toros rolü ile seyircilerin aklına kazındı. Seneler içinde farklı projelerle ekranlara gelen Nefise Karatay, son haliyle görenleri şaşırttı.

Magazin 20-08-22 21:58

'Düğün Dernek' filminden etkilendi, hayalini gerçekleştirdi! 'Artık sollamayıp fotoğraf çektiriyorlar'

Adana'da yaşayan Mahmut Çelik "Düğün Dernek" filminden esinlenerek 33 yaşındaki Renault Toros model aracının üstünü açık hale getirtti. Hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen Çelik, '' Aracı bu hale getirmek için iki sene önce başladım. Çok kişinin dikkatini çekiyor. Yolda durduranlar oluyor. 'Sen mi yaptın diyorlar.' Gezmek isteyen oluyor. Çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. Motoru Galatasaray tutkum için sarı yaptım. Sürücüler artık sollamıyor, yavaşlayıp fotoğraf çekiyorlar'' dedi.

Haber 11-08-22 10:30

Gilead Türkiye’den hepatit B konusunda farkındalığı artıran internet sitesi

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin: - "hepvar.org web sitesi, hepatit B hakkında tüm merak edilenleri öğrenmek ve doğru bilgiye ulaşmak için güvenilir bir bilgi kaynağı olacak"

Yurthaber 03-08-22 10:26

Yurt geneli eyyam-ı bahur sıcaklıklarının etkisi altına giriyor

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros: - "Güneyde hava sıcaklıkları yer yer 40 derecenin üzerinde olacak. İstanbul'da sıcaklıkların ortalama 32 dereceye kadar çıkması bekleniyor" - "Mümkün mertebe yorucu işleri günün daha serin saatlerinde yapmalı, çalışmak zorunda isek daha sık ​​mola vermeliyiz. Sıcak çarpması belirtilerinden birisi görülürse hemen sağlık kuruluşuna başvurmalıyız"

Yurthaber 29-07-22 11:02

Kurban pazarının en büyüğü: Toros Kaplanı! 67 bin liraya alıcı buldu

Kurban Bayramı'na az bir süre kala kurbanlık satışları devam ederken, İzmir'in Gaziemir ilçesindeki kurban pazarına Adana'dan getirilen 1 ton 250 kilogram ağırlığındaki 'Toros Kaplanı' isimli boğa, 67 bin liraya satıldı. Kurban pazarının en büyüğü olan boğanın sahibi Ramazan Dağgül (31), "Besi yemi, yonca ve arpa ile besledik. Mutluyuz, 67 bin liraya alıcı buldu" şeklinde konuştu.

Haber 06-07-22 09:22

Toros Dağları'ndan hızarla kestiği kar bici bici ve karsambaça dönüşüyor

Mersin'in kırsal Ayvagediği Mahallesi'nde yaşayan Sezai Küçükçongar, Torosların yüksek kesimlerinden yaz aylarında elde ettiği kardan karsambaç ve bici bici gibi yöresel tatlılar yapıyor

Yurthaber 10-06-22 12:53

Toros dağlarının zirvesindeki obruklardan getiriliyor! Bardağı 15 TL'den satılıyor

Antalya’da kış aylarında Toros Dağları'nın zirvelerinde derinlikteki obruklarda biriken kar, bin bir emekle getirilip yazın satışa sunuluyor. Üzerine eklenen özel şerbetle "karlama" adı verilen bu serinletici lezzeti bilenler soluğu tezgâhın yanında alıyor. Yayladan getirilen ve çuval içinde etrafında samanlarla sıkı bir şekilde korunan karlama; pekmez, şerbet ve meyve şurubuyla tüketiliyor. Bardağı 5 TL’den satılan karlama, kaplarda 15 TL’den başlayıp, 40 TL’ye kadar müdavimlerine sunuluyor.

Finans 26-05-22 11:01

SON DAKİKA | Türkiye için çöl tozu uyarısı! Afrika'dan geliyor, perşembe ve cuma gününe dikkat!

Son dakika haberi: Çöl tozu Türkiye'ye giriş yapıyor. Meteoroloji uzmanları, Türkiye'nin perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi altına gireceğini açıkladı. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, perşembe ve cuma günü için "Yaşlılar ve sağlık sorunu olanlar özellikle dikkatli olsunlar" dedi. Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir de " Çöl tozu, özellikle Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'de yoğun etkisini gösterecek" diye konuştu.

Haber 30-03-22 09:48

Elazığ depreminde yaralı olarak kurtarılmıştı! Kedi Toros'tan kötü haber

Elazığ depreminde yaralı olarak kurtulan Toros adındaki kedi dün böbrek yetmezliğinden öldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi binasında Başkan Muhittin Böcek'in makam odasında kalan kedinin ölüm haberini başkan Böcek duyurdu. Böcek, "Deprem sonrası biz senin yaralarını iyileştirdik, sen hayatımıza neşe, huzur getirdin. Sonsuzluğa uğurlarken sana söz, tüm patili arkadaşlarına iyi bakacağız Toros" ifadelerini kullandı.

Haber 11-03-22 12:18

Mersin'de çocuklara taşıma kar sürprizi

Çocuklar, Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinden kamyonlarla getirilen karla eğlenceli vakit geçirdi

Yurthaber 06-02-22 10:54

Son Dakika: Resmî Gazete'de yayımlandı! Yüzlerce terör örgütü üyesinin mal varlığı donduruldu

Son dakika haberine göre Resmî Gazete’de yayımlanan kararla FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 454, PKK/KCK terör örgütü üyesi 108, dini istismar eden terör örgütlerine üye 119, sol terör örgütlerine üye 89 kişinin ve bir vakfın mal varlıkları donduruldu. Mal varlığına el konulanlar arasında firari FETÖ/PDY üyesi Adil Öksüz, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Cevheri Güven, Zekeriya Öz, Tarık Toros ve Abdülkerim Balcı da bulunuyor.

Haber 24-12-21 00:35

Barajın turkuazı ormanın yeşili

Toros Dağları eteklerine kurulu Ermenek ilçesindeki Ermenek Barajı'nın oluşturduğu gölün turkuaz rengine çam, ardıç ve sedir ormanları yeşilin farklı tonlarıyla eşlik ediyor - Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu: - "En büyük varlığımız, günde üç renk değiştirebilen, turkuaz rengindeki baraj gölümüz. Gölümüz turkuaz rengini tam anlamıyla anlatan bir görsele sahip. Baraj gölümüz ülkemizin en fazla derinliğe sahip ikinci gölü"

Yurthaber 05-12-21 11:36

Torku Şekersporlu milli bisikletçiler Toroslar'ın zirvesindeki Türk bayrağını yeniledi

Toros Dağları'nda antrenman yapan, aralarında Türkiye, Avrupa ve Balkan şampiyonu milli sporcuların da bulunduğu bisikletçiler, bu yıl da dağın zirvesindeki direkte yıpranmış Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi

Yurthaber 07-11-21 13:46

Yaylada gezerken 'dev' mantar buldu: Ağırlığı 20 kilogramın üstünde

Mersin'in Mut ilçesinde Toros Dağları'nın yaylalarına gezintiye çıkan bir kişi "dev" mantar buldu.

Haber 05-10-21 12:07

Bir anda kontrolden çıktı! İstanbul'da korkunç kaza

İstanbul Kartal'da Toros Caddesi'nde hareket halindeki otomobil kontrolden çıktı. Park halindeki iki araca çarpan otomobil, takla atarak durabildi. Çevredekiler itfaiye ve sağlık ekiplerine haber vererek yaralıların kurtarılmasını sağladı.

Haber 28-09-21 07:19

Gilead Hepatit B'ye dikkat çekmek için kampanya başlattı

Gilead Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin: - "Hep Var kampanyası ile hem toplumu Hepatit B hakkında bilgilendirmeyi hem de Hepatit B’de düzenli tedavinin ve sağlık kontrollerinin önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz"

Yurthaber 28-07-21 14:34

Adana'nın görsel şölen sunan lavanta bahçeleri fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

Toros Dağları'nın eteklerindeki lavanta bahçesinin sahibi Pınar Özsoy: - "Birçok ilden ziyaretçilerimiz geliyor. Günlerimiz çok güzel geçiyor, misafirlerimizden rağbet görüyoruz" - Ziyaretçilerden Ece Köse: - "Fotoğraf çektirdik, buradaki huzuru ve doğayı tattık"

Yurthaber 09-07-21 11:17

'Ötmeyen kurbağaları' yiyen balıkların avlanmasına izin verildi

Dünyada sadece Niğde sınırlarındaki Bolkar Dağları'nda yaşayan ve 'ötmeyen kurbağalar' olarak bilinen Toros kurbağalarını (Rana Holtzi), yiyerek yok olmasına neden olan sazan balıklarının avlanması için avcılara yılın 12 ayı av izni verildi.

Haber 08-06-21 13:51

İtfaiye aracı kullanırken çektikleri videoyla gündem olmuşlardı! Neden yaptıklarını açıkladılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde itfaiye aracı kullanırken çektikleri videoyla gündeme gelen 3 kadın konuştu. Kadınlar, arkadaşları Saniye Kılıç'ın çocukluk hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, videoyu gizli hesaplarına yüklediklerini, bunların çalınarak yayıldığını, kendileri hakkında asılsız, karalayıcı, hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığını, bununla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

Haber 07-06-21 14:46

İtfaiye aracındaki tepki çeken görüntülere açığa alma ve disiplin soruşturması

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Yangın ve Doğal Afet Eğitim Merkezi'nde 3 kadının sosyal medyadan paylaştığı ve tepkilere neden olan görüntüler sonrası 1 itfaiye personeli açığa alındı. Belediyeye ait şirkete bağlı 3 personel hakkında ise disiplin soruşturması başlatıldı. İtfaiyede görevli 4 kişinin, ziyarete gelen ve eğitim amaçlı kullanılan itfaiye aracını merak ettiklerini dile getiren 3 kadına araca binmeleri için izin verdiklerini söyledikleri öğrenildi.

Haber 03-06-21 18:04

Bilenler karlama tezgahında kuyruğa giriyor! Bardağı 2 lira

Antalya’da kış aylarında Toros Dağları'nın zirvelerinde derinlikteki obruklarda biriken kar, bin bir emekle getirilip yazın satışa sunuluyor. Üzerine eklenen özel şerbetle karlama adı verilen bu serinletici lezzeti bilenler soluğu karlama tezgahın yanında alıyor.

Yemek 22-05-21 10:02

Arılarımıza sahip çıkalım

Mersin’in Erdemli ilçesinde arıcılar arılarını kır çiçekleriyle kaplı Toros Dağları’nın 2 bin 500 rakımlı Eğriçayır Yaylasına taşımaya başladı. Arılar yazı yaylalarda geçirecek ancak arıcıların bu yıl en büyük endişesi ise kuraklık. Arıcı Celal Çay, yüksek rakımdan dolayı henüz kuraklık etkisinin oluşmadığını ancak beklenen yağışın düşmemesi halinde ciddi problemlerle karşılaşacaklarını söyledi. Çay, 20 Mayısın ´Dünya Arı Günü´ olduğunu da hatırlatarak, "Arılarımıza sahip çıkalım" dedi.

Finans 20-05-21 10:01

Evinin merdivenlerinde 'semender' görüntüledi

Konya'nın Halkapınar ilçesindeki Toros Dağları eteklerindeki bir evin merdivenlerinde, nesli tükenmekte olan semender görüldü.

Haber 07-05-21 12:28

İşte çamur yağışlarının biteceği tarih! Profesör açıkladı: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Afrika'dan taşınan çöl tozları ülkemizde çamur yağışlarına sebep oldu. Konu ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Hüseyin Toros, çamur yağışlarının Çarşamba gününe kadar devam edeceğini söyledi. Ülkemiz üzerinde bol miktarda çöl tozu olduğunu söyleyen Toros, gözle görülmeyen bu tozların yere çamur olarak indiğini söyledi. Solunum için zararı bulunan çamur yağışlarına fazla maruz kalınmaması gerektiğini söyleyen Toros, 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısında bulundu.

Haber 18-04-21 14:52

Ardıç meyvesinin yağını çıkarıp, 10 gramını 20 liradan satıyorlar!

Antalya’nın Akseki ilçesinde köylülerin Toros Dağları'nın eteklerinden topladıkları ardıç meyveleri meşakkatli işlemlerin ardından yağı ve suyu çıkartılarak satılıyor. Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan, etkili bitkisel yağ çeşidi olarak bilinen Ardıç yağının 10 gramı 20 TL'den satılıyor.

Finans 06-04-21 11:14

Konyaaltı’nda yeni kreş Hurma’ya yapılacak

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yapılacak olan 4’üncü kreşi Hurma Mahallesi’nde açacaklarını söyledi.Konyaaltı Belediyesi, Uncalı, Gürsu ve yakın zamanda hayata geçen Toros Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi projesinden sonra 4’üncü kreşi Hurma Mahallesi’ne yapacak.Bin 200 metrekare inşaat alanına sahip yeni çocuk kreşi ve gündüz bakımevi projesinin ihalesini Etüt ve Proje Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yurthaber 05-04-21 12:37

Yaylaya göçün habercisi sarı çiğdemler açtı

Konya’nın Toros Dağları üzerine kurulu ilçelerinde ilkbaharın habercisi olarak bilinen ve yaylaya göçme vaktini haber veren sarı çiğdemler çiçek açtı.Dağların eteklerinde açan sarı çiğdemler yaylaya göç hazırlığı yapan inek, keçi ve koyun sürüsü sahipleri için ayrı bir anlam ifade ediyor.

Yurthaber 05-04-21 10:46

Gelin-kaynana tarımın yapılamadığı Orta Toroslar’da mantar üretiyor

Konya'da Orta Toros dağlarında yer alan Taşkent ilçesine bağlı, coğrafi koşullar nedeniyle tarımla uğraşmanın güç olduğu Çetmi Mahallesi'nde Burcu Yazıcı (25), kayınvalidesi İsmihan Yazıcı (55) ile serada kültür mantarı yetiştiriyor. 'Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'ne başvurup aldığı hibeyle 3 ay önce 110 metrekarelik sera kuran Yazıcı, yetiştirdiği mantarları pazarlıyor.

Finans 29-03-21 19:23

Çiriş otu toplamak için dağa giden adam ölü bulundu

Antalya’nın Finike ilçesinde Toros Dağlarının Oluklu mevkisine çiriş otu toplamaya giden Mehmet Atılgan ölü bulundu.Edinilen bilgiye göre, Kumluca Karacaören Mahallesi’ndeki evinden ayrılan Mehmet Atılgan, Çarşamba günü pazarda satmak için çiriş otu toplamak üzere Finike ilçesine bağlı Yalnız Mahallesi kırsalındaki Toros Dağlarının Oluklu mevkisine gitti.

Haber 26-03-21 10:06

Mersin’de otomobili kara saplanıp mahsur kalan vatandaş 3 saatte kurtarıldı

Mersin’in Erdemli İlçesinde 2200 rakımdaki Toros Dağlarından geçen Mersin-Karaman yolunda otomobili kara saplanıp mahsur kalan vatandaş 3 saatte kurtarıldı.Edinilen bilgiye Kayseri’den yola çıkan Musa Sekman adlı vatandaş önce Mersin’e geldi, ardından da Erdemli-Ayrancı yolunu kullanıp Karaman’a oradan da otomobiliyle İzmir’e gitmek için yola çıktı.

Haber 26-03-21 01:43

Toros Dağları'nın en gizemli noktası: Kırkgöz Kaynakları Karain Mağaraları

Sualtı tutkunlarına görsel şölen sunan Karain Mağaraları'nda derinlik 90 metre kadar ulaşıyor. Bölgeye gelenler Kırkgöz Kaynakları'nın bulunduğu yerde Toros Dağları'nın altındaki suyun çıktığı noktalarda bulunan mağaralara dalış yapıyor. 8 kişilik gönüllü dalgıç ekibinin de gözlemleme fırsatı bulduğu bölge, el değmemiş doğal güzelliği ile büyük beğeni topluyor.

Haber 25-03-21 16:43

Karlı dağ manzarası eşliğinde denize girip güneşlendiler!

Karlı Toros Dağları manzarası ile çevrelenen Antalya'da güneşli havayı fırsat bilenler Konyaaltı Sahili'nde soluğu aldı. Denize girerek güneşlenen kişiler, kar manzarasının da tadını çıkarmayı ihmal etmedi.

Haber 25-03-21 14:52

TORSEM online eğitimlere devam ediyor

Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (TORSEM), pandemi sürecinde evlerine kapanan bireylere açtıkları online eğitimlerle katkı sunmaya devam ediyor.Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle evlerine kapanan insanların bir kısmı online eğitimler vasıtasıyla kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimlere rağbet gösterdi.

Yurthaber 24-03-21 10:45