Hutbe Yazma Ve Okuma Yarismasi Haberleri

Yalova’da öğrenmenin yaşı yok diyen kadınlar artık okur-yazar

Yalova Belediyesi’nin açtığı okuma yazma kursuna katılan ve yaşları 30 ile 76 arasında değişen 50 kadın ‘öğrenmenin yaşı yok’ sözünü bir kez daha hatırlattı.

Yurthaber 2024-03-27 11:56:13

Okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanır? Okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Seçimlerde oy kullanmak son derece önemli bir vatandaşlık görevidir. Her seçmenin oy kullanım hakkı olduğunda seçmen bilgi kâğıdında yer alan oy kullanım yerine gidip sandık başında oy kullanması çok önemlidir. Okuma yazma bilmeyen seçmenler için de aynı durum geçerlidir. Onların da oy kullanma haklarını kullanması gerekir. Peki, okuma yazma bilmeyen seçmen nasıl oy kullanılır ve okuma yazma bilmeyen seçmene oy kullanırken başkası yardımcı olabilir mi?

Haber 2024-03-20 19:55:28

Bilecikli eğitmen, köylü kadınlara okuma yazma öğretiyor

Bilecik'in Söğüt ilçesine bağlı Gündüzbey köyünde yaşayan Tubanur Özdemir, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde 3 yıldır civar köylerdeki okuma yazma bilmeyen kadınlara kurs veriyor.

Yurthaber 2024-03-13 11:15:53

Şehitkamil’de 5 bin 288 kişiye okuma-yazma öğretildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu döneminde başlatılan okuma-yazma kurslarında bugüne kadar 5 bin 288 kişiye okuma-yazma öğretildi.

Yurthaber 2024-03-05 15:00:14

Afyonkarahisarlı genç Hasan Emir Yalçınkaya bölge üçüncüsü oldu

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Şiir Okuma Yarışması Bölge finalinde Afyonkarahisar Gençlik Merkezlerini temsilen 13-17 yaş erkek kategorisinde yarışan Şuhut Gençlik Merkezi gönüllü genci Hasan Emir Yalçınkaya, okuduğu şiir ile bölge üçüncüsü oldu.

Yurthaber 29-02-24 11:22

İstanbul Havalimanı'nda engellilere işaret diliyle cuma hutbesi okunması uygulaması başlatıldı

İstanbul Havalimanı'nda, işitme engelli yolcu ve çalışanlara yönelik işaret diliyle cuma hutbe çevirisi uygulaması hayata geçirildi.

Yurthaber 23-02-24 15:59

İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması Menteşe’de düzenlendi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması İlçe Finali” Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yurthaber 23-02-24 14:07

62 yaşındaki kadının okuma yazma azmi örnek oldu

Bilecik’te yaşayan 62 yaşındaki Suna Şahin, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kursuna katılırken okuma azmi görenleri şaşırttı.

Yurthaber 22-02-24 10:58

Afazi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Afazi geçici midir?

Afazi dil becerilerini etkileyen bir nörolojik bozukluktur. Afazi genellikle beyin hasarı sonucu ortaya çıkar. Bu durum; konuşma, anlama, okuma ve yazma becerilerinde zorluk yaşanmasına neden olabilir. Genel olarak felç, travma, tümör veya beyin enfeksiyonu gibi nedenlerle ortaya çıkan afazi, bireyin günlük iletişim yeteneklerini de derinden etkiler.

Haber 29-01-24 15:51

Diyarbakır’da akılalmaz iddia: 'Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı dövdü’! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama geldi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden akılalmaz bir iddia geldi. İddiaya göre Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı darp etti. Kaymakam Akeller, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da konuyu yakından takip ettiklerini belirterek inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber 20-01-24 18:18

Van Büyükşehir Belediyesi kadınlar için okuma yazma kursu açtı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlar için başlatılan okuma yazma kursları yoğun ilgi görüyor.

Yurthaber 04-01-24 14:32
Van

Instagram biyografilerini alt alta yazma yöntemi: Instagram biyografileri nasıl alt alta yazılır?

Instagram biyografisi bir kullanıcının Instagram profilinin üst kısmında yer alan kısa açıklamadır. Bu bölüm kullanıcıların kendilerini tanıtmaları, ilgi alanlarını paylaşmaları veya takipçilerini etkilemek için kullanılan bir alandır. Genellikle 150-160 karakterle sınırlıdır bu nedenle kısa ve öz olmalıdır. Peki, Instagram biyografi alt alta nasıl yazılır?

Haber 26-12-23 17:43

Eski Wattpad hesabı nasıl açılır?

Wattpad kitap okuma deneyimini zenginleştiren platformlardan biri olarak öne çıkar. Kendisinden ‘dijital dünya’ şeklinde bahsedilen Wattpad, sadece okumayı sevenlerin değil aynı zamanda yazma tutkusu olanların da bir araya geldiği bir topluluk sunmaktadır. Wattpad sadece bir kitap okuma platformu değil, aynı zamanda yaratıcılığı göstermek isteyenler için de faydalı bir platformdur. Peki, eski Wattpad hesabı açılır mı, açılır ise nasıl açılır?

Haber 25-12-23 15:26

Wattpad nedir, Wattpad nasıl kullanılır?

Wattpad kreatif yazma tutkusunu dijital platformda buluşturan, yazı paylaşım ve okuma deneyimi sunan bir topluluktur. Bu platform dünya genelinde milyonlarca yazar ve okurun bir araya geldiği bir çevre sunar. Wattpad sadece kelimelerle değil aynı zamanda duygularla dolu bir dünyaya yolculuk etmek isteyen herkes için bir kapı aralayan bir macera olarak bilinmektedir. Peki, Wattpad nasıl kullanılır?

Haber 25-12-23 14:48

Yeni yılda kendine daha çok kitap okuma hedefi koyanlar veya uygun fiyatlı yeni yıl hediyesi arayanlar için yeni yıl temalı kitaplar

Yılın son günlerine yaklaştığımızda pek çoğumuzun kafasında yeni yılın getireceği fırsatlar ve hedefler var. Belki de bu hedefler arasında kendimize daha fazla kitap okuma sözü vermek de bulunuyor. O zaman 2024'ü daha kitap dolu bir yıl yapmak isteyenler için özenle seçtiğimiz "yeni yıl" temalı kitaplarla tanışmanın tam zamanı. Haydi gelin yılbaşı coşkusunu yaşamak ve sevdiklerinize anlamlı hediyeler seçmek için her biri kendi eşsiz hikayesini anlatan yeni yıl temalı kitaplara bir göz atalım.

Haber 20-12-23 14:33

Sosyal medya fenomeni Duru Önver'in yarı çıplak yatak pozu olay oldu! Türk işi kitap okuma...

Sosyal medya fenomeni Duru Önver'in Instagram hesabından yaptığı paylaşımı olay yaratmayı başardı. Fenomen isimin kitap okumak için yatağına uzandığı anlarda çekilen pozu hayranlarının adeta aklını başından aldı. Fenomen ismin pozuna kısa sürede binlerce beğeni ve yorum yağdı.

Trend 13-12-23 09:58

Şarkı sözü nasıl yazılır? Şarkı sözü yazmak kolay mı, şarkı sözü yazmak için gerekenler nelerdir?

Her kişiye ayrı ayrı hitap eden birbirinden farklı müzik türleri bulunur. Günümüzde beğenilerek dinlenilen pek çok tarzda şarkı mevcuttur. Müzikle profesyonel anlamda ilgilenmek isteyen kişiler şarkı sözlerinin nasıl yazıldığı konusunda bazı araştırmalar yapar. Şarkı sözü yazma süreci ve nasıl başlanması gerektiği araştırılan konulardan biridir. Her yazarın kaliteli bir eser üretmek için izlediği birbirinden farklı şarkı yazma süreci bulunur. Peki, şarkı sözü nasıl yazılır?

Egitim 10-12-23 18:04

Şarkı nasıl yazılır? Şarkı yazmak kolay mı, şarkı yazmak için gerekenler nelerdir?

Herkese ayrı ayrı hitap eden birbirinden farklı şarkı türleri vardır Günümüzde severek dinlenilen çeşitli tarzlarda şarkılar mevcuttur. Müzikle daha fazla ilgilenen kişiler şarkı sözlerinin nasıl yazıldığı konusunda bazı araştırmalar yapar. Şarkı üretmenin nasıl bir süreç olduğu ve nasıl başlandığı araştırılan konulardan biridir. Her şarkı yazarının iyi bir şarkı üretmek için takip ettiği birbirinden farklı şarkı yazma süreci vardır. Peki şarkı nasıl yazılır?

Egitim 10-12-23 18:02

CUMA HUTBESİ 1 ARALIK 2023! Diyanet Cuma hutbesi konusunu açıkladı: İnsan Özü İtibariyle Değerlidir

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından PDF dosyası, Word belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Hutbe konu başlığı gçtiğimiz hafta "İslam, Şefkat ve Merhameti Emreder" olarak belirlenmişti. 1 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ise "İnsan Özü İtibariyle Değerlidir" oldu.

Haber 01-12-23 12:09

CUMA HUTBESİ 17 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusunu açıkladı: İman, ibadet ve ahlak bütünlüğü

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından merak edildi. Konuya dair açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı ve hutbe PDF dosyası, WORD belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Peki, cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 17 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 17-11-23 08:06

Hafızasını kaybeden iş insanı yeniden okuma yazma öğrenerek yaşama tutunuyor

Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hafızasını kaybeden iş insanı Berat Öztürk, yeniden okuma yazma öğrenerek hem hayatını kolaylaştırmayı hem de hatıralarına kavuşmayı hedefliyor.

Yurthaber 14-11-23 12:02

Van'da kütüphanelere bu yıl 1 milyon kitap desteği verilecek

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kentte okuma oranının yükseltilmesi, eğitimdeki başarının artırılması amacıyla başlatılan "Kitap Van" projesi kapsamında kütüphanelere 1 milyon kitap desteği verilecek.

Yurthaber 31-10-23 15:45
Van

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Diyanet ile cuma namazı kılınışı ve okunacak dualar

Cuma namazının nasıl kılındığını öğrenmek isteyen vatandaşlar internet üzerinden Cuma namazı kılınır, kaç rekat? şeklinde aramalar yapıyor. Her cuma günü kılınan bu namaz, camilerde cemaat eşliğinde kılınmasının ardından hutbe dinleniyor. Peki, Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte Diyanet ile cuma namazı kılınışı ve okunacak dualar...

Haber 13-10-23 12:19

Tüm Erzincan, 24 dakika kitap okuyor

Vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek ve farkındalık oluşturmak maksadıyla, Erzincan Valiliği tarafından başlatılan ‘Kitap Candır Can, Hep Birlikte Okuyor Erzincan’ projesi çerçevesinde Erzincan’da ki tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliği, büyük ilgi gördü.

Yurthaber 13-10-23 09:47

Gecikme olmaksızın kullanabileceğiniz kaliteli ve kullanışlı kablosuz mekanik klavye çeşitleri

Eğer oyun oynamak ya da yazmak sizin için bir tutkuysa ve konforlu bir klavye deneyimi yaşamak istiyorsanız kablosuz mekanik klavyeler sizin için harika bir seçenek olabilir. Anında yanıt veren tuşlarından bulunduğu ortamın ambiyansını değiştiren, etkileyici RGB aydınlatmalarına kadar birçok özelliği bir arada sunan mekanik klavyeler hem yazma hem oyun deneyiminize daha fazla keyif katacak. Haydi gelin, en iyi kablosuz mekanik klavye önerilerine bir göz atalım.

Haber 11-10-23 15:39

CUMA MESAJLARI VE SÖZLERİ 2023: WhatsApp, Facebook ve Instagram için dualı, ayetli, hadisli, cuma mesajları!

Resimli, bayraklı cuma mesajları ile ayetli, dualı ve yeni olarak internette araştırılıyor. Bugün birçok kişi WhatsApp, Instagram veya Twitter'da paylaşımda bulunacak. Diyanet İşleri de hutbe konusunu "Camiler ve din görevlileri: Hayrın anahtarı, şerrin kilidi" olarak belirledi. Ellerin semaya açıldığı, camilerin dolup taştığı bu mübarek günde tüm sevdiklerinize anlamı ve resimli cuma mesajlarını gönderin. İşte anne, baba, eş ve sevgili için ayetli, dualı, yazılı ve bayraklı cuma mesajları...

Haber 06-10-23 11:59

59 yaşında üniversiteyi kazandı, torunu yaşındakilerle aynı sırayı paylaşıyor

Yozgat'ta, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdikten sonra üniversiteyi kazanan 59 yaşındaki Ayşe Kayhan, okuma azmiyle dikkati çekiyor.

Yurthaber 02-10-23 13:55

Sosyal medyanın gündemine oturmuştu! Sokakta ip bikiniyle gezen manken hakkında 'ders' niteliğinde ceza!

Kadıköy'de sokakta ip bikiniyle gezen kadın sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Çevredekilerle kadın arasında çıkan tartışmayı polis ekipleri sakinleştirmişti. O kadın hakkında 'ders' niteliğinde bir karar çıktı. Mankene 'ahlak ve toplumsal değerler' ile ilgili kitap okuma cezası verildi.

Haber 22-09-23 13:47

ÇİÇEKLİ CUMA MESAJLARI 2023: Instagram, Facebook ve WhatsApp'a özel en şık, yeni, dualı ve resimli cuma mesajları İNDİR!

Resimli cuma mesajları ile ayetli, dualı ve yeni olarak internette araştırılıyor. Bugün birçok kişi WhatsApp, Instagram veya Twitter'da paylaşımda bulunacak.Öte yandan Diyanet hutbe konusunu "Mevlid-i Nebi" olarak belirledi. Anne, baba, eş ve sevgili için ayetli, dualı, yazılı, farklı ve resimli cuma mesajlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte en güzel cuma mesajları...

Haber 22-09-23 09:47

CUMA HUTBESİ 22 EYLÜL 2023: Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Hutbe WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte Diyanet'ten yapılan açıklama ve 22 Eylül 2023 cuma hutbesi konusu...

Haber 22-09-23 07:41

SON DAKİKA | MEB duyurdu! Açık öğretim liselerine nakil ve geçiş kararı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açık öğretim liselerine nakil ve geçiş ile ilgili bir açıklama geldi. MEB'den yapılan açıklamada "Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrenciler dışındakilerin örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine nakil ve geçiş yapamayacakları hükme bağlanmıştır" denildi. İşte MEB tarafından belirlenen açık liseye geçiş şartları...

Egitim 14-09-23 11:38

Güzel yazı nasıl yazılır? Yazımın güzel olması için ne yapmalıyım?

Güzel yazı defterlerinin tasarımları incelendiği zaman el yazısının geliştirilmesi amacıyla belli başlı hususlara dikkat edilmesi gerektiği anlaşılır. Örneğin harfler ile sözcükler arasındaki mesafe, kalemin açısı ve yazının hizası gibi detaylar el yazısının estetik görünmesi bakımından oldukça önemlidir. Bu nedenle güzel yazı yazma teknikleri ile el yazısını geliştirme tüyolarına ayrı başlıklar altında değinilmesinde fayda vardır. Güzel yazı defteri nasıl kullanılır?

Egitim 09-09-23 14:22

Alabalık nasıl yazılır, alabalık yazımı nasıl olmalıdır? Alabalık ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların ilgi alanı bu araçlara yöneldi ve kitap okuma süreleri azaldı. Kitaplarla geçirilen sürenin azalması nedeniyle Türkçede yapılan yazım yanlışları da çoğalmaya başladı. Bu durumun en büyük faktörleri arasında internet ortamında sıklıkla yapılan yazım hataları da yer alır. İnterneti daha faydalı kullanmak isteyen kişiler, dijital mecralardaki araştırma kaynaklarından sözcüklerin doğru yazım şekillerini öğrenebilir. Peki, alabalık yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 28-08-23 11:08

Binali Yıldırım'a benzerliğiyle gündem olmuştu! 68 yaşında hayali gerçek oldu

İzmir’de matbaacılık yapan Zekeriya Öztekin, eski Başbakan Binali Yıldırım’a benzerliğiyle gündem olmuştu. 68 yaşındaki Öztekin, bu kez de üniversite okuma aşkıyla gündeme geldi. Yıllarca üniversiteli olma hayali kuran Öztekin, bu yıl girdiği üniversite sınavında Bartın Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nü kazandı. Öztekin, “Geçen yıl üniversite sınavına girdim, başarılı olamayınca daha da hırslandım. Bu yıl tekrar sınava girdim ve kazandım” dedi.

Haber 25-08-23 11:01

Sosyal medyayı kullanmak için 55 yaşında okuma yazma öğreniyor

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde yaşayan 55 yaşındaki Fadime Kılıç, teknolojik aletleri kullanarak hayatını kolaylaştırabilmek için okuma yazma öğrenmeye başladı.

Yurthaber 24-08-23 12:30

Yalı Çapkını yeni sezon fragmanı geldi mi? Yalı Çapkını yeni bölümleri ne zaman başlayacak?

Yalı Çapkını yeni sezon fragmanı ve yeni bölümleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Başrollerinde Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor gibi isimlerin yer aldığı dizinin yeni bölümlerinin ne zaman ekrana geleceği merak ediliyor. Yeni sezon öncesi kadroda bazı değişiklikler yapılan Yalı Çapkını'nda okuma provaları ise başlıyor. Peki, Yalı Çapkını yeni sezon fragmanı geldi mi? Yalı Çapkını yeni bölümleri ne zaman başlayacak? İşte tüm merak edilenler...

Magazin 18-08-23 11:00

ÖSYM'den yeni sınav: e-TEP! Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi için pilot uygulama Ankara'da yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, yeni sınav hazırlığında sona geldi. Uluslararası alanda geçerliliği hedeflenen "Elektronik İngilizce Yeterlilik Testi"nin (e-TEP) pilot uygulaması Ankara'da gerçekleştirildi. 4 saat süren sınavın ilk bölümünde adayların İngilizce okuma ve dinleme, ikinci bölümde ise İngilizce yazma ve konuşma becerileri ölçüldü.

Egitim 10-08-23 16:38

Dereceye giren öğrenciler, iki ülke gezdirilip beş farklı şehirle ödüllendirildi

Sivas Belediyesi “Diriliş Nesli Ahmet Yesevi Yolunda” isimli kitap okuma ve bilgi yarışması sonucunda dereceye giren öğrencileri Özbekistan ve Kazakistan gezisine götürüldü.

Yurthaber 01-08-23 14:51

CUMA HUTBESİ KONUSU 14 TEMMUZ 2023! Diyanet cuma hutbesi konusu ve tam metni: Din samimiyettir, istismar ihanettir

Cuma hutbesi konusu ile ilgili açıklaması dün Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hutbe; WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Bugün birçok kişi camilere akın edecek, eller semaya kalkacak dualar edilecek. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ve 14 Temmuz 2023 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 14-07-23 13:11

Öykü nedir, nasıl yazılır? Öykü yazma kuralları nelerdir?

Türk Dili ve edebiyatında birbirinden farklı özellikleriyle öne çıkan çok sayıda yazı çeşidi bulunur. Öykü de bu yazı türleri arasında yer alır. Öykü türünün çıkış zamanı çok eski yüzyıllara dayanır. İlk öykü yazma denemeleri, modernleşme olarak tabir edilen Tanzimat Dönemi’nde ortaya çıkmıştır. Öykü türü kendi içerisinde de farklı yazım türleri barındırır. Peki, Türk edebiyatı tarihinde büyük bir öneme sahip olan öykü nedir, nasıl yazılır?

Egitim 08-07-23 19:13

Diyanet’ten ‘şatafatlı düğün’ uyarısı! 'En bereketli nikah külfeti az olandır'

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye’de her geçen gün zorlaşan evlilik, artan düğün masrafları ve şatafatlı törenler nedeniyle uyarı niteliğinde bir hutbe hazırladı. Bu haftaki cuma hutbesinde müslümanlara Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “En bereketli nikâh, külfeti en az olanıdır” hadisi hatırlatıldı. İşte dikkat çeken cuma hutbesinin detayları...

Haber 07-07-23 16:38

CUMA HUTBESİ KONUSU 7 TEMMUZ 2023: Diyanet Cuma hutbesi konusunu açıkladı: Evliliklerimiz kolay olsun

Cuma hutbesi konusu ile ilgili açıklama dün Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hutbe Diyanet tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Geçtiğimiz hafta konu başlığı "Çocuklarımızın Üzerimizde Hakkı Var" olarak belirlenmişti. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte, 7 Temmuz 2023 Cuma hutbesi konusu...

Haber 07-07-23 11:32

E-posta nasıl yazılır, mail yazma kuralları nelerdir? Etkili mail yazmak için ipuçları ve e-posta açılış ve kapanış ifadeleri nelerdir?

Elektronik ortamda iletişim kurmak için tercih edilebilen seçenekler arasında e-posta ön plana çıkar. Ancak bir e-postanın yapısı, ana bileşenleri, içerik kısmı ve yazım kuralları pek çok kişi tarafından unutulabilir. Bu nedenle e-posta içeriği hazırlanırken alıcıya göre hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği açıklanmalıdır. Yani mail yazma ipuçları ve açılış/ kapanış ifadesi örnekleri gibi ayrıntılı bilgilerden söz edilmelidir. Peki, etkili e-posta nasıl yazılır?

Egitim 14-06-23 12:03

Okuma-yazma bilmeyen babasına hayatının şokunu yaşattı! Önce arsayı üzerine geçirdi, sonra...

İzmir'in Balçova ilçesinde akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddiaya göre M.F. (50), okuma-yazması olmayan babası S.F.'yi (73) kandırarak ona ait olan arsayı kendi üzerine geçirdi ve 8 katlı apartman yaptı. Tapu müdürlüğüne gittiğinde tapunun oğlunun üzerine olduğunu öğrenen S.F., durumu yargıya taşıdı. İzmir 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 4 dairenin tapu kaydının iptaline, S.F. adına tapuya kayıt ve tesciline karar verdi. İşte olayın detayları...

Haber 04-06-23 11:11

14 yaşındaki Damla'dan bir haftadır haber yok

Mersin'in Tarsus ilçesinde markete gideceğini söyleyip evden çıkan Damla Çetin'den (14), 7 gündür haber alınamıyor. Kızının psikolojik sorunlarının olduğunu ve okuma yazma bilmediğini belirten Metin Çetin, kızını görenlerin en yakın güvenlik birimine ya da 112 ihbar hattına bildirilmesini istedi.

Haber 01-06-23 17:51

Muğla’da kadınların yüzde 98’i okuma-yazma biliyor

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılı Ulusal Eğitim İstatistiklerini açıkladı.

Yurthaber 30-05-23 13:53

Diyanet 26 Mayıs 2023 Cuma hutbesi konusu! Cuma hutbesi konusu açıklandı

Cuma hutbesi konusu ile ilgili son dakika açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Hutbe; WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Yarın birçok kişi camilere gidecek. Eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Birçok kişi internete, "Cuma hutbesi konusu açıklandı mı?" sorusunu araştırıyor. İşte 26 Mayıs 2023 Cuma hutbesi konusu...

Haber 26-05-23 09:26

Hikâye nasıl yazılır, hikâye yazma kuralları nelerdir? Hikâye yazarken nelere dikkat edilmelidir, olay hikâyesi nasıl yazılır?

Antik Yunan'da kaleme alınan Binbir Gece Masalları gibi eserlerin, hikâye türünün oluşmasına yardımcı olduğu bilinir. İki ayrı türü bulunan hikâye, belli başlı unsurlar çerçevesinde yazılır. Dolayısıyla hikâyelerin temel unsurları, bağlantılı olduğu kavramlar ve türleri öğrenilmelidir. Bunun yanı sıra hikâyelerin anlatım biçimine yönelik olan bilgilerin açıklanması, bu türden eserler oluşturulurken hangi detaylara dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyacaktır.

Egitim 18-05-23 16:29

CUMA HUTBESİ KONUSU 19 Mayıs 2023: Diyanet'ten gençlik temalı cuma hutbesi: Gençlerimiz, Milli ve Manevi Değerlerimizin Emanetçisidir

Cuma hutbesi konusu 19 Mayıs tarihi öncesi merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hutbe, WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Birçok kişi internette, "Cuma hutbesi açıklandı mı, 19 Mayıs hutbe konusu ne?" soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte, 19 Mayıs 2023 cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 18-05-23 10:50