Huzursuz Bağırsak Sendromu Haberleri

Sakın stres yapmayın: Bu hastalığı tetikliyor! Yaşam kalitesini düşürüyor

Stres gün içerisinde ister istemez yaşadığımız duygu durumları arasında bulunuyor. Özellikle okul ve iş hayatında sıklıkla yaşanan stresler birçok hastalığın tetiklenmesine neden olabiliyor. Uzmanlar yaşadığınız stresin huzursuz bağırsak sendromu üzerinde büyük etki yarattığını belirtiyor.

Haber 02-11-2022 14:04

Tavuğu pişirmeden önce neden yıkamamalı?

Pek çok kişi hijyen kaygısıyla tavuğu pişirmeden önce yıkama yoluna başvurabilir. Oysa çiğ tavuğu yıkamak gıda zehirlenmesi riskini artırır.

Haber 30-05-2022 13:37

Kramp, şişkinlik, geçmeyen gaz... Huzursuz bağırsak sendromu nedir?

Huzursuz bağırsak sendromuna yakalananlarda en sık görülen belirtiler karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisi yer almaktadır. Huzursuz bağırsak sendromu sindirim sistemini etkileyen en yaygın hastalıklarından birisidir. Mide krampları, şişkinlik, ishal ve kabızlık gibi sorunlara neden olur. Bu sorunlar bazen günler, haftalar ya da aylar sürebilir. Huzursuz bağırsak sendromu genellikle hayat boyu süren bir problemdir.

Haber 11-03-2022 15:24

Huzursuz bağırsak sendromu yaşam kalitesini etkiliyor

Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Emine Köroğlu: - "Huzursuz bağırsak sendromu olarak da bilinen ve toplumda özellikle 18-30 yaş arasındaki genç nüfusta daha yaygın görülen IBS, inflamatuar bağırsak hastalığı ya da bağırsak kanseri gibi daha ciddi olabilen bağırsak sorunlarıyla bağlantılı olmasa da yarattığı stres ve psikolojik sorunlar nedeniyle kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen önemli bir sorun oluşturuyor" - "Hastalık, tedavi edilmemesi durumunda hem yaşanan fizyolojik sorunlar hem de psikolojik etkileri nedeniyle çok ciddi iş gücü kayıplarına neden olabiliyor" - "Kovid-19 enfeksiyonunun bağırsaktaki mikrobiyota üzerindeki olası etkilerinden dolayı IBS, pandemi döneminde daha sık görülmeye başlandı"

Yurthaber 03-11-2021 11:11

Huzursuz Bağırsak Sendromu

Huzursuz Bağırsak Sendromu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Huzursuz Bağırsak Sendromu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.