Hyperloop Haberleri

İlk test sürüşlerini başarıyla tamamladı! 'Dünyanın en hızlı kara tabanlı ulaşım teknolojisi olacak'

Hyperloop teknolojisine büyük yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Çin'in yeni hyperloop treni ilk test sürüşlerini başarıyla tamamladı. Proje planlandığı gibi giderse, tren dünyanın en hızlı yer tabanlı ulaşım teknolojisi olacak. Nihai amaç ise ultra hızlı bu trenle 1000 km/s hızla yolcuları veya kargoları taşımak.

Haber 2023-01-23 10:01:51

Abdülhamid'in Hicaz Demir Yolu projesinden etkilenen öğrenciler hyperloop aracı tasarladı

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, prototipini yaptıkları "Hicaz Hyperloop" isimli yeni nesil ulaşım aracıyla Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ'de ikincilik ödülü aldı - Hicaz Hyperloop Takım Kaptanı Mehmet Atsız: - "Bu sene üstüne koyarak, hatalarımızı tespit ederek, üzerine giderek TEKNOFEST'te birincilik hedefliyoruz"

Yurthaber 2022-09-28 11:08:34

İTÜ öğrencilerinin geliştirdiği hyperloop aracı Nasip TEKNOFEST'te

Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi ve İTÜ HyperBee Takım Kaptanı Muhammed Emin Varol: - "En iyi teknoloji gösterim ödülü' ve yaptığımızı gerçek hayata uyarlama çalışmasıyla 'En iyi senaryo ödülü' almaya hak kazandık. Manyetik levitasyon ve lineer etkiyi başarıyla yapabilen tek takım olduk"

Yurthaber 2022-09-04 11:16:33

Gazi Üniversitesi öğrencileri Türkiye'nin en hızlı hyperloop aracını tasarladı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğrencileri tarafından geliştirilen "Turkuaz Hyperloop" isimli araç, TEKNOFEST KARADENİZ'de sergileniyor - Projenin akademik danışmanlığını yapan Dr. Öğretim Üyesi Cemil Ocak: - "Bu aracın geliştirilmesiyle saatte bin kilometre hıza çıkılması hedefleniyor. Bu da uçaktan daha ekonomik ve çevreci bir ulaşım yolu demek"

Yurthaber 2022-09-03 15:41:05

Bakan Varank, Hyperloop Geliştirme Yarışması'nı izledi:

"İnşallah hyperloop teknolojisinde, yeni nesil ulaştırma alanında da ülkemizi hak ettiği konuma taşıyacağız" - "Biz TEKNOFEST gençliğine güveniyoruz, TEKNOFEST gençliğine inanıyoruz. Türkiye'nin yarınlarını, Türkiye'nin başarı hikayesini TEKNOFEST kuşağı en güzel şekilde yazacak. Biz de onlara yardımcı olacağız"

Yurthaber 19-08-22 14:16

Genç yetenekler İstanbul-Ankara arasını 17 dakikaya indirecek hyperloop çağına hazırlanıyor

Teknoloji meraklısı üniversite öğrencileri TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü bünyesinde yüksek hızlı ulaşım sistemlerinde dünya çapındaki teknolojik gelişime yönelik çözümler üretiyor - TÜBİTAK RUTE Müdürü Mehmet Ali Çimen: - "(Hyperloop) Teknolojinin mühendislik problemlerini çözebilirsek ulaştırma sektörünü köklü şekilde değiştirebilecek teknolojide söz sahibi olacağız. İlk ve öncü oyunculardan biri olacağız"

Yurthaber 19-08-22 12:37

Hyperloop Geliştirme Yarışması Kocaeli'de sürüyor

TÜBİTAK RUTE Başuzman Araştırmacı ve Hyperloop Geliştirme Yarışması Koordinatörü Ahmet Avşar: - "Burada geliştirdiğimiz teknolojiler önümüzdeki yıllarda bu yarışmalar sayesinde kuracağımız ekosistemle beraber ülkemizin teknoloji üretmesine katkı sağlayacak"

Yurthaber 16-08-22 15:06

Türk firmasının geliştirdiği yüzey teknolojisi Elon Musk'ın Hyperloop projesinde kullanılacak

Tünel kazma makinesi ve ulaşım aracında parçaların yapıştırılmasında kullanılacak teknolojiyle parçaların daha uzun ömürlü olması hedefleniyor - Gebze TÜBİTAK Marmara Teknokent'te faaliyet gösteren firmanın genel müdürü Talat Buğur: - "Diş implantlarında kullandığımız teknolojiyle Elon Musk'ın fonladığı projede iş birliği içerisinde bulunuyoruz"

Yurthaber 06-08-22 11:03

Virgin Hyperloop yeni kapsül konseptini tanıttı: 'Saatte 1000 kilometreden fazla hız yapacak'

Virgin Hyperloop, şehirlerarası yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde saatte 1000 kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni kapsül konseptini bir video ile tanıttı.

Haber 07-10-21 22:10

Virgin Hyperloop yeni kapsül konseptini tanıttı: 'Saatte 1000 kilometreden fazla hız yapacak'

Virgin Hyperloop, şehirlerarası yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde saatte 1000 kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni kapsül konseptini bir video ile tanıttı.

Haber 17-09-21 11:57

Virgin Hyperloop yeni kapsül konseptini tanıttı

Virgin Hyperloop, şehirlerarası yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde saatte bin kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni kapsül konseptini bir video ile tanıttı.

Haber 25-08-21 07:47

Hollanda yük taşımacılığını 'Hyperloop' ile yapmaya hazırlanıyor

Hollanda, önümüzdeki yıllarda yük taşımacılığını, saatte bin kilometre hıza ulaşabilen "Hyperloop" (hız yuvarı) aracılığıyla yapmaya hazırlanıyor.

Haber 23-01-21 19:38

Virgin Hyperloop, ilk kez yolculu yüksek hızlı test sürüşü yaptı

Amerikan ulaşım teknolojisi şirketi Virgin Hyperloop, ilk kez içinde yolcu bulunan kapsülle yüksek hızlı sürüş deneyi yaptı.

Haber 09-11-20 11:17

Hyperloop bileti kaç paraya satılacak?

Çılgın mucit Elon Musk, Hyperloop'un bilet fiyatını ilk kez açıkladı.

Haber 20-05-18 09:34

LondraParis yolculuğu 1 saatin altına mı inecek?

Tesla'nın kurucusu Elon Musk tarafından geliştirilmekte olan geleceğin hızlı ulaşım aracı "Hyperloop" (Hız yuvarı) yarışmasında, en iyi tasarım ve performans ödülü Hollanda'daki Delft Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oldu. Öğrencilerin geliştirdiği kaps

Haber 30-01-17 18:15

Hyperloop taşıma teknolojisi ile Avrupa birbirine bağlanabilir

Ulaşımda gittikçe dikkat çeken ve ABD’de oldukça popülerleşen Hyperloop Taşıma Teknolojisi çok yakında Avrupa’da da faaliyet göstermesi bekleniyor.

Haber 25-01-17 15:41

Hyperloop pod tasarımı yarışması sonuçlandı

Hyperloop, yeni yüzyılın toplu taşıma aracı olarak yakın gelecekte zengin ülkelerin büyük şehirlerini birbirine bağlayacak.

Haber 03-02-16 09:22

En hızlı ulaşım şekli olacak

ABD’li milyarder işadamı Elon Musk, bilim dünyası tarafından ‘beşinci ulaşım şekli’ olarak ifade edilen en son teknoloji ‘Hyperloop’ sistemini dün tanıttı.

Haber 19-08-13 10:35

Saatte 1126 Km Hızla Ulaşım Projesi: ‘Hyperloop’

Otomobil büyüklüğündeki bir kapsüle yerleştirildiğinizi ve kapsülün saatte 1126 kilometre hızla bir tüpün içinde ilerlediğini...

Yurthaber 13-08-13 06:15