İbrahim Kalın Haberleri

Bakanlardan Irak'a kritik ziyaret: MSB'den terörle mücadelede kararlılık mesajı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta basın toplantısı düzenledi. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 63 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Aktürk ayrıca Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in, bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ile Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini bildirdi.

Haber 14-03-2024 12:25

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve beraberindeki heyet ile Doha'da bir araya geldi. Toplantıda; esir takası, Gazze'deki gelişmeler, ateşkesin sağlanması ve kuşatmanın sona erdirilmesinin yolları üzerine görüşüldü.

Haber 03-02-2024 20:18

Mustafa Varank paylaştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan basketbol maçı yaptı Haydi Hido sayıya

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oynadıkları basketbol maçından görüntüler paylaştı. Maçta Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yer aldığı da görülürken paylaşılan videoda Erdoğan'ın "Haydi Hido sayıya" sözleri de duyuldu.

Haber 30-06-2023 12:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Haber 21-06-2023 21:38

Varank, 'halef/selef' notuyla paylaştı! Hakan Fidan ve İbrahim Kalın aynı karede... Sosyal medyada gündem oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini Mehmet Fatih Kacır'a devreden Mustafa Varank'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanlığı'na atanan Hakan Fidan'la birlikte eski Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yer aldığı fotoğraf karesini paylaşan Varank; "25 Ekim 2021 - Halef/Selef" notunu düştü.

Haber 06-06-2023 13:42

Bakan Fidan'dan sonra bu kez İbrahim Kalın paylaşımı! Sahte hesaba giden mesajı sosyal medyayı sallamıştı, MI6 Başkanı Moore'un 'parodi hesap' göndermesi dikkat çekti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı yeni görevi dolayısıyla tebrik etmek isterken yanlış hesabı etiketlediği paylaşımıyla sosyal medyanın gündemine oturan İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 Başkanı Richard Moore bu kez İbrahim Kalın'ı Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına (MİT) getirilmesi dolayısıyla tebrik etti. Moore yeni sosyal medya paylaşımındaki 'parodi hesap' göndermesiyle bir kez daha dikkatleri üstüne çekti.

Haber 06-06-2023 11:26

MİT Başkanı İbrahim Kalın kimdir, nereli ve kaç yaşında? İbrahim Kalın hangi görevlerde yer aldı?

İbrahim Kalın, MİT Başkanı oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, geçtiğimiz gün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildiğini, İbrahim Kalın'ın da MİT Başkanlığı’na atandığının duyurdu. Peki, MİT Başkanı İbrahim Kalın kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Haber 06-06-2023 07:59

Son dakika: İletişim Başkanlığı duyurdu: MİT Başkanı İbrahim Kalın, Genelkurmay Başkanı Musa Avsever oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na İbrahim Kalın'ın atandığını duyurdu. MİT Başkanı Kalın, Twitter hesabından da ilk paylaşımını yaptı. İletişim Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in de Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirildiğini duyurdu. Diğer yandan Savunma Sanayii Başkanlığına ise Haluk Görgün'ün atandığı açıklandı. Cumhurbaşkanlığına ait atama kararları Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Haber 05-06-2023 21:22

'MİT Başkanı olacak' iddiası kulisleri hareketlendirmişti! İbrahim Kalın'ın konseri iptal edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de Dışişleri Bakanlığı'na Hakan Fidan'ın getirilmesiyle boşta kalan MİT Başkanlığı koltuğuna kimin getirileceği merak konusu oldu. Söz konusu görev için son günlerde en çok konuşulan isim Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabında yaptığı değişiklikle Ankara kulislerini hareketlendiren Kalın'ın da icracı olarak yer alacağı konser iptal edildi.

Haber 05-06-2023 15:36

MİT'in başına İbrahim Kalın mı geçiyor? Sosyal medya hesabındaki o detay gündem yarattı

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olarak yeni kabinede yer alması gündem yarattı. Fidan'ın ardından MİT'in başına hangi isimin getirileceği merak konusu olurken, kulislerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın ismi konuşuluyor. Öte yandan MİT Başkanlığı için ismi geçen Kalın'ın sosyal medya hesabındaki değişiklik dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 04-06-2023 09:25

İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşındadır? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın nereli ve hangi görevlerde bulundu?

İbrahim Kalın ile ilgili araştırmalar yeni kabinenin açıklanmasına az bir zaman kala hız kazandı.11 Aralık 2014'ten itibaren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapan İbrahim Kalın aslen Erzurum İspirlidir. Peki, İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşındadır? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın nereli ve hangi görevlerde bulundu? İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ile ilgili tüm bilgiler...

Haber 03-06-2023 20:38

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında? İbrahim Kalın aslen nereli, evli mi?

İbrahim Kalın günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. İspir kökenli bir ailenin çocuğu olan İbrahim Kalın tarihçi, bürokrat ve diplomattır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hakkında merak edilenler...

Haber 03-06-2023 15:53

5 isimle yola devam, 3 yeni isim netleşti! Yeni kabine için bakanlar belli oldu mu? Gündem yaratan iddia...

İkinci tur seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoluna yeni isimlerle devam etmesine kesin gözüyle bakılırken, yeni kabinenin en geç Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. Hangi isimlerin kabinede olacağı kulislerde konuşulmaya başlanırken, Bakan olacak üç ismin ise netleştiği iddia edildi. Öte yandan Erdoğan'ın kabinedeki mevcut 5 bakanla yola devam edebileceği de gündemde.

Haber 31-05-2023 13:34

SON DAKİKA | Mehmet Şimşek kabineye girecek mi? İbrahim Kalın, canlı yayında açıkladı: 'Kabinede olmasa bile...'

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Cumhurbaşkanımızın dünya liderleri ile görüşmesi olacak. Erdoğan bu akşam Biden ile görüşecek' diye konuştu. 'Mehmet Şimşek kabineye girecek mi?' sorusuna da yanıt veren Kalın, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haber 29-05-2023 12:45

İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Kalın'ın sözlerine sert yanıt! 'Şu an ki iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür'

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın 'montaj video' tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. İmamoğlu, "2017'de Ankara ve İstanbul belediye başkanları görevden alındı. Demokrasiye darbedir. Mental yorgunluk olarak tarif edildi. O mental yorgunluk ise şu an ki iktidar mental çürümüşlüğe düşmüştür" dedi.

Haber 26-05-2023 09:56

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Muharrem İnce açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkındaki 'kaset' iddiaları ile ilgili olarak "FETÖ'cülerin bu tür itibar suikastları oluyor" dedi. Açıklamasının devamında Kalın, "Muharrem İnce'nin mesajını gördüm son derece haklı bir haykırış var burada. Kamuoyu üzerinden Sayın İnce'ye yapılan baskının üstüne bir de bu söylemler ortaya atıldı" dedi.

Haber 11-05-2023 07:29

İbrahim Kalın’dan The Economist’in kapağına tepki! 'Yine heyecan yapmışlar'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, The Economist dergisinin paylaştığı 14 Mayıs seçimleri temalı kapağa tepki gösterdi. Kalın, “Yine heyecan yapmışlar. Sakin olun, ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son sözü millet sandıkta söyleyecek” dedi.

Haber 04-05-2023 16:05

'İşlemediğimiz bir suçla itham ettiler' diyerek sert çıktı! Kalın'dan Ermenistan'daki 'Nemesis' hamlesine ilişkin çarpıcı mesaj: 'Tabii ki karşılıksız kalmayacaktı'

Ermenistan ile Türkiye normalleşme sürecine girmişken Erivan'da dikilen 'Nemesis Anıtı' ilişkileri bir kez daha gerdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen tepkinin ardından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu da Ermenistan'a hava sahasının kapatıldığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Tabii ki karşılıksız kalması beklenemezdi" diyerek normalleşme sürecinin seyrine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Haber 03-05-2023 15:51

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'Öcalan'a heyet gönderildi' iddialarına yanıt! Buradan netice alamazlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iktidarın PKK lideri Abdullah Öcalan'a heyet göndermesiyle görüşme gerçekleştiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. "Açık ve net olarak yalan" diye nitelendirdiği iddialarla ilgili Kalın, "Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır" dedi.

Haber 26-04-2023 12:10

Şahan Gökbakar AKP'li yöneticiler açık açık söylüyor diyerek paylaştı

Kızılay Başkanı için "Pireye kızıp yorgan yakmayalım" diyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sözleri sonrası Şahan Gökbakar yine sessiz kalmadı. Komedyen "Bu çadır satan Kızılay Başkanı Kerem'den herkes rahatsız" dedi.

Magazin 16-04-2023 11:26

İbrahim Kalın canlı yayında yanıtladı! Kızılay Başkanı'nın o koltukta oturuyor olması sizin içinize siniyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile ilgili soruya dikkat çeken bir yanıt verdi. "Kızılay Başkanı'nın o koltukta oturuyor olması sizin içinize siniyor mu?" sorusuna cevap veren Kalın, "Çadır satma bir hataydı, çadır satılmaz. Ama pireye kızıp yorgan yakmayalım. Kızılay hepimizin. Zamanı geldiğinde umarım gereğini yapar arkadaşlar." ifadelerini kullandı.

Haber 14-04-2023 23:49

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na katıldı! Milletvekilliği pazarlığı yapıldı mı? İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı

Türkiye seçim sürecine girdi. Siyaset gündeminde hareketlilik sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın, milletvekilliği pazarlığı iddialarına da yanıt verdi.

Haber 25-03-2023 21:29

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beyaz Saray ve ABD Dışişlerinde temaslarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Washington ziyareti kapsamında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland ile bir araya geldi. Görüşmede, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler ele alındı.

Haber 15-03-2023 01:15

'2 milyondan fazla kişi...' Hükümetten açıklama! Seçimler ne zaman yapılacak? 'Aksi yönde mutabakat olmazsa seçim...' Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Deprem felaketinin ardından bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken bir yandan da yaklaşan seçimler gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin deprem felaketiyle mücadelesine dair "Tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Yeni şehirlerimizi bilimsel kriterlere göre inşa edeceğiz" diyen Kalın seçimlere ilişkin ise "Günün sonunda YSK etkilenen 10 şehirde seçim olup olmayacağına karar verecek" şeklinde konuştu.

Haber 24-02-2023 08:45

Kalın'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması! 'Uzun süre bekleyebilirler'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Amerikan Kongresi, (İsveç ve Finlandiya'nın) NATO sürecini F-16 programı için bir ön şart olarak koyuyorsa uzun süre bekleyebilirler. Biz bu iki süreci birbirine bağlamıyoruz." dedi.

Haber 02-02-2023 14:18

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e saldırıya tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıya ilişkin "Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlık gidişe dur demek zorunda." ifadelerini kullandı.

Haber 24-01-2023 14:17

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan 'İsveç' tepkisi! Kutsal değerlere saldırı özgürlük değil modern barbarlıktır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç’in başkenti Stockholm’de Kur’an-ı Kerim yakılmasına ilişkin, "Stockholm’de Kur’an-ı Kerim’in yakılması açık bir nefret ve insanlık suçudur. Bunu şiddetle lanetliyoruz" dedi.

Haber 21-01-2023 12:51

Türkiye'den eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a sert tepki: Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk milletinin demokratik iradesini vesayet altına almaya çalışmak beyhude bir çabadır. Sömürge valiliği oynadığınız günler geride kaldı." dedi.

Haber 19-01-2023 22:01

Türkiye-ABD hattında kritik görüşme! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı, Doğu Akdeniz, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçleri, Suriye, Irak ve terörle mücadele konuları başta olmak üzere küresel ve bölgesel konular değerlendirildi.

Haber 07-12-2022 20:02

O soru gerilimi yükseltti, söyleşi yarıda kesildi! İbrahim Kalın'dan İsveç televizyonunda gündem yaratan tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın İsveç devlet televizyonuna verdiği söyleşi sırasında yaşananlar dünyada yankı uyandırdı. SVT Nyheter televizyonundan söyleyişiyi gerçekleştiren gazeteci, Kalın'a "Türkiye'nin mafya ve uyuşturucu kaçakçıları için sığınak haline geldiğini" öne sürdüğü bir soru yöneltti. Kalın soruya sert tepki gösterirken gazetecinin tutumunu sürdürmesi üzerine Kalın röportajı yarıda kesti.

Haber 02-12-2022 09:35

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan kara harekatı açıklaması: Her an olabilir!

Son dakika haberi: Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine Pençe-Kılıç hava harekatını başlatmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan birçok kez kara harekatı da olabileceği yönünde sinyal gelmişti. Kara harekatının ne zaman gerçekleşeceği merak edilirken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan konuyla ilgili çarpıcı bir ifade geldi. Kalın, "Yarın, haftaya veya her an olabilir" ifadeleriyle olası kara harekatına ilişkin yeni bir mesaj verdi.

Haber 29-11-2022 12:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurmuştu! Kalın detayları açıkladı: Son 3-4 gündür....

Rusya'nın süresiz askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasına geri dönmesinin yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya duyurduğu gelişmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International televizyonunda katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Kalın, "Son 3-4 gündür çok fazla diplomatik çaba sarf ettik" dedi.

Haber 03-11-2022 10:43

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan kritik temas! Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Barrow ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Tim Barrow ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Birleşik Krallık siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayi alanındaki iş birliği, Rusya-Ukrayna savaşı, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreçleri ve bölgesel konular masaya yatırıldı.

Haber 29-10-2022 02:28

ABD-Türkiye hattında kritik görüşme! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı jake Sullivan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı, Ege ve Akdeniz'deki gelişmeler ve F-16 savaş uçaklarının tedarik süreçleri masaya yatırıldı.

Haber 17-10-2022 20:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi? Kalın canlı yayında açıkladı Yarın öbür gün...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi?” sorusuna da yanıt verdi. Şu anda böyle bir siyasi zemin olmadığını söyleyen Kalın, “Yarın öbür gün ülkemizin çıkarları gerektirdiğinde belki bu görüşmede olabilir, olmayabilir ama şu anda hemen bugünden yarına böyle planlanmış bir şey yok” dedi.

Haber 11-10-2022 23:16

İstanbul 4. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali başladı

İrfani Türküler konserinde, saz ve söz ustaları İbrahim Kalın, Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray ve Ümit Yılmaz müzikseverlerle buluştu

Yurthaber 05-10-2022 00:36

Son dakika: İbrahim Kalın duyurdu! Tahıl sevk edecek ilk gemi yarın yola çıkıyor

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı açıklamayla Ukrayna'dan tahıl sevk edecek ilk geminin yarın sabah yola çıkabileceğini duyurdu.

Haber 31-07-2022 11:57

Kalın'dan İstanbul'daki anlaşmanın üzerine olumlu adımlar atılması çağrısı:

"Uluslararası topluluğa seslenmek istiyorum, İstanbul'da imzalanan anlaşmayı tebrik etmekle kalmayıp, olumlu adımlarla onun üzerine inşa etmeye çalışılsın" - "Sadece tahıl anlaşmasını uygulamakla kalmayıp aynı zamanda bu çatışmaya bir son vermek için mümkün olan tüm yollara ulaşmaya çalışılsın"

Yurthaber 25-07-2022 23:26

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'li Senatör Graham ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsay Graham ile Mabeyn Köşkü'nde görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili siyasi ve ekonomik ilişkiler, terörle mücadele, savunma sanayii alanındaki iş birliği konuları, Ukrayna-Rusya Savaşı, Karadeniz tahıl sevkiyatı, Suriye, Ege-Akdeniz ve diğer bölgesel konular ele alındı.

Haber 02-07-2022 19:37

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Rusya ve Ukrayna'daki tahıla ilişkin önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna'dan çıkarılması beklenen tahıllar için de konuşan Kalın, "Gemilerin sevkiyata başlaması 3-4 haftalık bir süreç. Bu sevkiyat Türkiye üzerinden yapılacağı için Türkiye stratejik konum elde edecek. Gemiler Boğaz'dan geçecek." ifadelerini kullandı.

Haber 26-06-2022 21:11

Son dakika: Türkiye ile ABD hattında kritik temas! İşte masadaki önemli konular

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefonda görüştü. Sözcü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Karadeniz üzerinden tahıl sevkiyatı için güvenli bir koridorun oluşturulması hususunda Türkiye’nin Ukrayna ve Rusya Federasyonu ile görüşmelerini sürdürdüğü ifade etti.

Haber 23-06-2022 16:38

Son Dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ile ilgili flaş açıklama

Son dakika haberi: Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar geldi. Kalın açıklamasında Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusu ve Türkiye'nin endişeleriyle ilgili müzakerelerin süreceğini, Madrid Zirvesinin son tarih olmadığını söyledi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 20-06-2022 19:09

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusu! İbrahim Kalın'dan açıklama: PKK gösterileri sürdükçe...

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurusuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kalın yaptığı açıklamada "İsveç'te terör örgütü PKK gösterileri sürdükçe NATO üyeliği konusunda süreç ilerlemez" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 18-06-2022 16:59

İsveç ve Finlandiya ile ikinci tur görüşmeler ne zaman olacak? İbrahim Kalın'dan açıklama!

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, 'İsveç ve Finlandiya ile ikinci tur görüşmeler ne zaman olacak?' sorusuna yanıt verdi. Kalın, "Bizim kendilerine sunduğumuz bilgiler ve belgeler ışığında taleplerimiz doğrultusunda nasıl bir yol haritası izleyecekleri, somut adımlar atacaklarına dair bir geri dönüş olmadı. Ancak bunu gördükten sonra sürecin bundan sonraki safhasıyla ilgili ne zaman ne şekilde hangi düzeyde bir toplantı yapılıp yapılmayacağına karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber 31-05-2022 15:53

Kalın-Sullivan görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Türkiye ile İsveç ve Finlandiya arasındaki doğrudan görüşmelerin devam etmesini desteklediklerini bildirildi.

Haber 31-05-2022 06:54

Kalın: Türkiye'nin güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsveç ve Finlandiya heyetlerine görüşmede "Türkiye'nin güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez" mesajı verdiklerini söyledi.

Haber 25-05-2022 21:39

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya Federal Şansölyesi’nin Dış Politika Danışmanı Jens Plötner, İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Robert Rydberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Petri Hakkarainen, Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Lovegrove ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’la talepleri üzerine birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 18-05-2022 19:26

İbrahim Kalın'ın kaleme aldığı Metruk müzikseverlerle buluştu

İbrahim Kalın'ın kaleme aldığı "Metruk" müzikseverlerle buluştu

Yurthaber 05-05-2022 22:24

İbrahim Kalın, Kiev'de Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Kalın, başta Mariupol olmak üzere sivillerin tahliyesi ve insani koridor açılması konularını ele aldıklarını söyledi.

Haber 01-05-2022 11:34