Ibret Haberleri

Bu çiftin inadı duyanları şaşkına çevirdi! 64 yıl evli kaldılar, son 20 yıl küs yaşadılar, aynı gün öldüler ama... İbretlik bir durum

Aydın'da eski muhtar Abdullah Yalçınkaya ile eşi Kübra Yalçınkaya'nın hikayesi genç kuşaklara ibret oluyor. Bir inat uğruna 64 yıllık evliliklerinin son 20 yılını aynı çatı altında küs yaşayarak sürdüren çift, aynı gün hayatlarını kaybetti. Yalçınkaya çifti, aynı gün yaklaşık 2 saat arayla öldü, aynı teneşirde yıkanıp kefenlendi ancak yan yana gömülmedi. Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Ayten Gülpınar ise "Aynı mezarlık içerisindeler ama karı-koca olarak mezarları ayrı alanlarda" diye konuştu.

Haber 2023-05-24 18:16:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç Başbakanı Kristersson'a anlamlı hediye... İbret alınırsa tekerrür etmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'a anlamlı bir hediye verdi. Erdoğan, Başbakan Kristersson'a, Osmanlı Devleti'nin İsveç'e yaptığı maddi yardımdan dolayı İsveç Kralı'nın son derece memnun olduğunu bildiren İsveç elçisinin yazısını hediye etti. Kristersson ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iki ülke arasında 1739'da imzalanmış bir savunma-müttefiklik ahitnamesinin birebir basımını hediye etti.

Haber 2022-11-08 22:54:24

Kendisini ısıran yılanı zehirledi! Yetmedi öldürüp ibret olsun diye boynuna asıp gezdirdi

Hindistan’ın Bengal kentindeki Darada köyündeki Salim Khan isimli bir adam kendisini ısıran yılandan aldığı intikamla ülkenin gündemine yerleşti. Bacağından ısıran yılan yakalayan adam önce yılanın gövdesini ısırdı ardından ise onu kendi zehri ile zehirledi. Khan son olarak ise ölen yılanı boynuna asıp köy meydanında dolaşmaya başladı.

Trend 2022-09-13 11:01:09

Hisse eş anlamlısı nedir? Hisse kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Hisse kelimesi de bir çok kelime gibi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapça "pay, ibret, öğüt" gibi farklı anlamlara gelir. Dilimizde de "pay" anlamını taşır. Peki, hisse kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 2022-09-12 11:54:24

GÜNCELLEME - Kars'ta Kerbela şehitleri anıldı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz: - "Kerbela olayı, tüm Müslümanların ortak hafızasında yer alan, asırlardır hiç dinmeyen çok büyük bir acı, aynı zamanda tarihi bir ibret vesikasıdır" YÜRÜYÜŞÜN TAMAMLANMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 08-08-22 12:37

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Konya'da hutbe irat etti:

"Bizler, Kerbela hadisesinin hüznünü yaşarken, aynı acıların bir daha yaşanmaması için Kerbela'yı ibret nazarıyla okumaya ve ondan dersler çıkarmaya mecburuz" - "Kerbela'dan çıkaracağımız ilk ders, onu ayrılık ve gayrılığa değil, tevhide ve kardeşliğe vesile kılmak, gönül birlikteliğine dönüştürmektir"

Yurthaber 05-08-22 15:38

İstanbul'un kalabalığından uzaklaşıp Bilecik'te ipek böcekçiliğine başladı

Söğüt ilçesinden 3 ay önce satın aldığı arazideki çiftlik evinde ipek böceği yetiştiren ev kadını Sevda Aydın, 40-45 gün süren bakımın ardından ilk ürünü olan kozaları yetkililere teslim etti - Aydın: - "Tırtılların dut yapraklarını yerken çıkardıkları ses terapi gibi geliyor. İlk defa dinledik. Her evresine şahit olduğumuz için bu ibret bize daha farklı bir duygu hissettirdi"

Yurthaber 02-07-22 11:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi kapsamındaki mezuniyet töreninde konuştu. Erdoğan, "Kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine hem bölgemizde yaşanan gelişmelerden hem de bir asır önceki hadiselerden ibret almasını tavsiye ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haber 01-07-22 15:57

İbret ne demek? İbret kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dil, insanoğlunun hem ürünü hem de üreticisi olduğu tek alandır ve insanlar arasındaki ortak noktalardan biri olarak bilinir. Bir dili bilmek, aynı zamanda belirli ses dizilerinin belirli kavram ya da anlamları gösterdiğini bilmek anlamına gelir. Bu nedenle Türkçe öğrenmek veya dilbilgisi anlamında farkındalıklarını artırmak isteyen kişilerin merak ettikleri ilk şeylerden biri dilde bulunan sözcüklerin anlamlarıdır. Anlamı merak edilen sözcüklerden bir tanesi olan Ibret ne demek, TDK sözlükteki anlamı nedir? Ibret TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 18-05-22 15:55

Karıncadan ibret al, yazdan kışı karşılar ne demek? Karıncadan ibret al, yazdan kışı karşılar TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller, en az iki sözcüğün birleşerek oluşturduğu eylemlerdir. Bazı deyimler de birleşik fiiller yardımıyla oluşmuştur. Sözcük öbeği olan bu deyimlerin aksine bir de cümle halindeki deyimler vardır. Cümle halindeki deyimler atasözleriyle benzerdir ancak atasözlerinin aksine öğüt vermezler. Deyimler, atasözleri ve birleşik fiiller, dildeki anlatımı kuvvetlendiren sözlerdir. Bu sözlerden biri de Karıncadan ibret al, yazdan kışı karşılar şeklindedir. Karıncadan ibret al, yazdan kışı karşılar TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:37

İbret almak ne demek? İbret almak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Ibret almak ne demektir? Ibret almak, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 18:28

İbret olmak ne demek? İbret olmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller yapı bakımından çeşitlilik gösterir. Türkçede bolca bulunan bu ifadeler, kelime grubu olarak kullanılan deyimlerde de görülür. Sözcük öbeği olarak karşılaşılan pek çok deyim, birleşik fiillerden oluşur. Atasözleri ise, cümle halindeki deyimlerle benzerlik gösterse bile, yol gösterici özelliğiyle ayrışırlar. Tüm bu dil hazinelerinin hiçbirinin söyleyeni belli değildir. Ibret olmak ifadesi de bunlardan biridir. Ibret olmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:28

Hakan Peker 'İbret olsun' diyerek paylaştı! Saplantılı hayrana şok ceza

Saplantılı hayranıyla başı dertte olan usta sanatçı Hakan Peker sonunda rahatladı. Daha önce savcılığa suç duyurusunda bulunan Hakan Peker sosyal medya hesabında saplantılı hayranı ile ilgili son gelişmeyi duyurdu. Usta isim takıntılı hayranına verilen cezayı "ibret olsun" notuyla paylaştı. Peker ayrıca yaşananları A Haber'e verdiği özel röportajla anlattı.

Magazin 30-04-22 15:03

Korkunç görüntüler! Babasıyla babaannesini darbedip sosyal medyada paylaştı

İzmir'de bir kişi babası ile babaannesine şiddet uyguladı. O anları kameraya çekip tehditler savuran kişi daha sonra görüntüleri sosyal medyada paylaştı. Harekete geçen polis ekipleri Yalçın Geçer adlı kişiyi gözaltına aldı. Geçer, sevk edildiği adliyede tutuklandı. Öte yandan Geçer'in görüntülerde, 'Metin' isimli kişiye "Bak bunları bu hale getirdim. 'İbret-i alem olsun' diye. Seni daha beter yapacağım" diye seslendiği duyuluyor.

Haber 23-04-22 12:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun el hareketiyle ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı el hareketiyle ilgili olarak "Bu, tam bir ibret vesikası. CHP’ye gönül veren tüm kardeşlerime de özellikle sesleniyorum, acaba böyle bir adama nereye kadar sabredeceksiniz?" açıklamasını yaptı.

Haber 08-12-21 13:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz ve döviz kuru mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti sonrası gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kur ataklarını tersine çevireceklerine inandıklarını belirterek, düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceklerini söyledi. Stokçuluk yapanları uyaran Erdoğan, ''Stokçuluk yapanın tepesindeyiz'' dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünde yaptığı harekete ise ''Türkiye tarihinde böyle bir olay yaşanmadı. Tam bir ibret vesikası" sözleriyle tepki gösterdi.

Haber 08-12-21 13:10

Yoğun bakımdaki Kovid-19 hastası genç imamdan aşı çağrısı

Kayseri Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren hafız Hamza Özdemir: - "Burada kabir azabı yaşıyorum. Kimse gencim, yaşlıyım demesin, aşısını olsun" - "Grip, nezle gibi atlatmak için herkes aşısını olsun. Bakın halimi görüyorsunuz, benden ibret alsınlar, aşılarını olsunlar"

Yurthaber 27-09-21 11:23

DSÖ'den ibret verici açıklama: Ölenlerin yüzde 99'u aşı yaptırmayanlar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına karşı çıkan insanların sosyal medya yerine güvenilir kaynaklardan bilgi alması gerektiğini vurgulayarak, salgın nedeniyle ölenlerin yüzde 99'unun aşısını yaptırmayanlar olduğunu bildirdi.

Haber 21-09-21 15:38

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Millete Sesleniş' konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Erdoğan, "Bu darbe girişimi, tarihimizdeki yerini bir ibret vesikası olarak almıştır." dedi. Erdoğan, "Dün başaramadılar, bugün başaramadılar, yarın da inşallah başaramayacak, büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasına engel olamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Haber 15-07-21 21:02

Antalya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla gaziler o geceyi anlattı

Gazilerden Safiye Bayat: - "Ellerindeki kurşunları bitene kadar sıktılar. Çok acı ama kurşunlar bitene kadar milletimiz bitti mi, bitmedi, bitmeyecek. O gün birdik" - Mahmut Talha Uçar: - "15 Temmuz'un bir daha yaşanmaması için ibret almamız, bunları gençlere aktarmamız gerekiyor"

Yurthaber 15-07-21 17:48

İdamların yapıldığı asırlık çınar tarihe tanıklık ediyor: 3 gün boyunca...

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde geçmişte idamların yapıldığı 2,5 asırlık çınar ağacı tarihe tanıklık ediyor. 25 metre uzunluğunda 530 santimetre genişliğinde olan ağaçta anlatılanlara göre, asılan kişi 3 gün boyunca aleme ibret için duruyordu.

Haber 25-05-21 12:17

Malik Ayhan kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Malik Ayhan biyografisi...

"İbret Olsun" ve "Yar Yar" isimli şarkılarıyla büyük çıkış yakalamış olan CanKan grubunun solisti Malik Ayhan bugün Demet ve Alişan ile Sabah Sabah programının konuğu oluyor. Peki müzik piyasasında bir dönem çok konuşulmuş olan Malik Ayhan kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? İşte İşte Malik Ayhan biyografisi...

Magazin 01-04-21 10:03

Başkan Yavaş’tan 18 Mart mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Çanakkale Zaferi’nin, vatan topraklarını korumak için şaha kalkan bir milletin bağımsızlık aşkı uğruna ibret verici kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Yurthaber 17-03-21 19:48

Türkiye'den Norveç'e tepki: Terör propagandasına son verin

Dışişleri Bakanlığı, Norveç'e, Oslo'da düzenlenen bir etkinlikte gösterilen tabloda PKK/PYD/YPG terör örgütünün propagandası yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Açıklamada, yapılan diplomatik girişimlere rağmen Oslo Belediyesi'nin ısrarla sürdürdüğü tutumu için "ibret verici" ifadesi kullanıldı.

Haber 14-01-21 20:39

Zorlu hastalığına rağmen yazdığı kitaplarla gençlere yol göstermek istiyor

"Friedreich ataksisi" hastalığına rağmen yazdığı kitaplarla hayata dair umutlarını canlı tutan Sevda Gündüz, sabrı, şükrü ve tevekkülü işlediği kitaplarıyla yeni nesile örnek olmayı temenni ediyor - Sevda Gündüz: - "Hayatımı okuyanların, şikayet ettiği durumların aslında hiçbir şey olduğunu anladıklarını öğrendim. Bazıları ikinci kitabı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Bu beni çok memnun etti. Bu yüzden ikinci kitabımı şevkle yazdım" - "Allah'ın izniyle bir kitap daha yazmak istiyorum ama yakında değil gibi. İlki ibret olsun, ikinciyi örnek olsun diye yazdım, üçüncüsü inşallah ışık olsun diye düşünüyorum"

Yurthaber 13-12-20 11:01

Bursa'da koronavirüs ölümleri arttı: Perdeyi açmaya korkar oldum

Bursa'da koronavirüste yaşanan ikinci dalgayla birlikte ölüm sayısı arttı. Ekiplerin, mezarlıklardaki çalışmaları dikkat çekti. Evinin penceresinden mezarlık görülen Gülseren Deliktaş, “Perdeyi açmaya korkar oldum. Bütün insanların bu manzarayı görüp, ibret almasını isterim." dedi.

Haber 28-11-20 15:49

Buerger hastalığından dolayı bacağını kaybetti, gençleri uyardı: Sigarayı bırakın

Adana’da halk arasında 'budama' olarak bilinen buerger hastalığına yakalanan ve diz altından sol bacağı kesilen Selim Fındıkkıran gençleri uyardı. Fındıkkıran, "Doktorlar parmaklarımı kaybettiğimde ‘Sigarayı bırak, bacağını kurtar’ demişti. Dinlemedim ve bacağımı kaybettim. Gençler beni görsün ve ibret alsın. Sigarayı anında bıraksınlar” dedi.

Haber 27-10-20 08:49

Malazgirt 949. Yıl Kutlamaları tanıtım toplantısı Bilecik'te yapıldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: - "Tarihten ibret almak gerekir ve tarihten ibret alınabilmesi nesilden nesle aktarımların somut bir şekilde yapılmasıyla ilişkilidir" - "Bu toprakları vatan yapan değerleri ve hikayeyi anlatmaya çalışıyoruz. Hedefimizde hep gençlerimiz var. Gençlerimizin bunları görmesini, öğrenmesini istiyoruz. 25-26 Ağustos'ta Ahlat'ta, Malazgirt'te olacağız"

Yurthaber 12-08-20 14:46

Aksoy, 15 Temmuz’da yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.Başkan Aksoy, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 4.yıl dönümünde bir mesaj yayınlayarak mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var.

Yurthaber 14-07-20 11:06

Başkan Oral’dan 15 Temmuz mesajı

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.Başkan Oral, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 4.yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Yurthaber 13-07-20 13:33

Başkan Oral’dan 15 Temmuz mesajı

ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yaşandığını, o gün yaşananların düşmana ders ve ibret olduğunu söyledi.Başkan Oral, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin 4.yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

Yurthaber 13-07-20 13:33

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Miran: “Hocalı katliamının hesabı sorulmalı

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde, 613 sivilin hayatını kaybettiği Hocalı katliamının üzerinden 28 yıl geçtiğini ancak katliamın hesabının sorulmadığını söyledi.Hocalı katliamının insanlık vicdanının samimi bir muhasebeyle ibret alıp dersler çıkarması gereken bir olay olduğunu vurgulayan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, "26 Şubat 1992’de gerçekleştirilen Hocalı katliamı, insanlıktan nasibini almamış bağnazlığın amacına ulaşmak için ne kadar ilkesiz, ahlaksız, aşağılık ve zalim olabileceğini göstermiştir.

Yurthaber 25-02-20 14:20

Türkiye'den Suriye Rejimi Parlamentosu'na sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamada "Suriye Rejimi Parlamentosu’nda bugün (13 Şubat) alınan 1915 olaylarını sözde soykırım olarak tanıma kararı başlıbaşına bir ibret vesikasıdır. Kendi halkına yıllardır çoluk çocuk demeden her türlü katliamı uygulayan, milyonlarca kişiyi yerinden eden ve kimyasal silah kullanmadaki mahareti iyi bilinen bir rejimin ikiyüzlülüğünün fotoğrafıdır" dedi.

Haber 13-02-20 20:24

“Milas’taki kötü koku Didim’e ibret olsun”

Aydın’da gündemin en önemli maddesi haline gelen ve Didim’de kurulması planlanan Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklama yapan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Kılıç Balıkçılık tesislerinden Milas’a nasıl kötü koku yayıldığını anlattı.

Yurthaber 16-01-20 09:46

Gaziantep'teki kına gecesinde damadını öldüren kayınpeder her şeyi itiraf etti

Gaziantep’te kına gecesinde bıçaklanarak öldürülen damadın, kayınpederi ve diğer 3 cinayet zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Kayınpeder Mehmet Gökbulut ifadesinde ‘ibret olsun’ diye cinayeti işlediğini ve kına merasiminde damadını öldürmek için uygun anı beklediğini söylediği belirtildi.

Haber 23-12-19 12:06

Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "İbret alınmayan, hisse kapılmayan, ders çıkarılmayan tarih tekerrür eder. Bunu engellemenin yolu ise yaşananları unutmamak ve unutturmamaktır. İstikbalimizin teminatı olarak gördüğümüz evlatlarımızın tarih şuuru kazanmaları, anne babalarının neler yaşadığını, hangi badireleri atlatarak bugünlere geldiğini bilmeleri çok önemlidir" - "Türk coğrafyasının farklı yerlerinde yaşayan Ahıskalı gençlerin, ata yurtlarını ziyaret ederek, oraları görmelerini, o topraklardaki iklimi muhakkak teneffüs etmelerini sağlamalıyız. Hayata geçireceğimiz projelerle Ahıska müziğini, Ahıska folklorunu, kültür ve sanatını daha fazla insana ulaştırabilmeliyiz"

Haber 10-12-19 23:21

Sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren: - "Bugün dünyanın çok farklı ülkelerinde Ahıska anneleri yaşanan zulümleri çocuklarına, torunlarına anlatıyor ama Türkiye'nin sahip çıkmasıyla Ahıska Türklerini daha parlak günler bekliyor" - "Ahıska Türklerini de sürgüne ve zulümlere uğramış diğer Müslüman toplulukları da dünyanın diğer topluluklarından ayıran husus şu: Bizler acıları bir külte dönüştürmedik, acılar üzerinden mağduriyet devşirmedik ve en önemlisi bu acıları yarına bir nefret unsuru olarak taşımadık" - "Bizim bu programı yapma amacımız da Kırım Tatar sürgününün 75. yılı anma programını yapma amacımız da Bulgaristan'dan zorunlu göçün 30. yılını anma programını yapma amacımız da bu olayları hatırlayıp geleceği bir ibret vesikası olarak taşıma niyetidir"

Haber 10-12-19 22:38

Bakan Çavuşoğlu: Tel Abyad'daki saldırı YPG'ye kol kanat gerenlere ibret olsun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Abyad'daki terör saldırısına ilişkin, "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı, terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun." ifadesini kullandı.

Haber 02-11-19 22:30

Çavuşoğlu: Tel Abyad saldırısı, YPG'yi masum gösterenlere ibret olsun

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Abyad'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili, "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun" dedi.  Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun.

Haber 02-11-19 20:44

Çavuşoğlu: Tel Abyad saldırısı, YPG'yi masum gösterenlere ibret olsun

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tel Abyad'da çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili, "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun" dedi.  Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun.

Haber 02-11-19 20:17

Çavuşoğlu: Tel Abyad'daki saldırı YPG'ye kol kanat gerenlere ibret olsun

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: - "Tel Abyad'da onlarca masumu hedef alan saldırı, terör örgütü YPG'ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun" - "Bu hain saldırı, Barış Pınarı Harekatı'nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir"

Haber 02-11-19 20:16

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Tel Abyad’da yapılan saldırıyla ilgili “Bu hain saldırı, Barış Pınarı Harekatı’nın ne kadar doğru ve yerinde olduğunun en büyük göstergesidir” dedi.Bakan Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tel Abyad’da onlarca masumu hedef alan saldırı terör örgütü YPG‘ye kol kanat geren, onu masum gösterenlere ibret olsun.

Haber 02-11-19 19:52
Haber 02-11-19 19:40

Kına gecesindeki vahşette yeni gelişme! Öldürmek için böyle beklemiş, ibret olsun diye yapmış!

Gaziantep'teki Türkiye'nin kanını donduran olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı! Görüntülerde, kına gecesinde damadı Eser Efsane'yi boğazını keserek öldüren kayınbaba Mehmet G.'nin, cinayet için fırsat kolladığı ve damadını ibret olması için öldürdüğünü söylediği ifadelere yansıdı.

Trend 23-10-19 09:59

Aradan 26 yıl geçti, terörün izleri hala silinmedi

Batman’ın Sason ilçesinde 1993 yılında terör örgütü PKK’nın saldırısında ailesinden 4 şehit 8 gazi veren Çelik ailesi, terörün izlerini ibret olsun diye silmeyip saldırının yaşandığı evi olduğu gibi bıraktı.Sason ilçesinde yaklaşık 26 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda Çelik ailesinden 4 kişi şehit olmuş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Haber 18-10-19 11:49

Türkiye’den Arap Birliği’nin ‘İşgal’ Açıklamasına Sert Tepki

Türkiye’den Arap Birliği’nin Suriye harekatını işgal olarak niteleyen açıklamasına sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Arap Ligi'nin Suriyeli Arapların hakkını savunmak yerine Arap vatanını parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret verici” denildi

Haber 12-10-19 19:27

Dışişleri’nden Arap Ligi Genel Sekreterine cevap

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye’de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve “Arap vatanını” parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir" dedi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Arap Ligi toplantısında Türkiye’nin gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin kullanılan ifadeler hakkında sorulan soruya, "PYD/YPG/PKK terör örgütünün etnik temizlik politikasının ve insanlığa karşı işlediği suçların ilk ve en büyük mağduru Suriyeli Araplar olmuştur.

Haber 12-10-19 19:10

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Arap Birliği'nin harekat açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve “Arap vatanını” parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir" dedi.

Haber 12-10-19 18:58

flaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve "Arap vatanını"  parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir." 

Haber 12-10-19 18:56