Idam Cezası Haberleri

Dünya bu idamı konuşuyor! Bir ilk gerçekleşti tartışmalar alevlendi: İşkence, insanlık dışı uygulama...

İdam cezasının kullanıldığı ülkelerden biri olan ABD'de dün daha önce hiç denenmemiş bir idam gerçekleştirildi. Cinayet suçundan idam cezası alan Eugene Smith isimli bir mahkum nitrojen gazı solutularak infaz edildi. Tarihe geçen bu uygulama insan hakları tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi.

Haber 26-01-2024 07:13

Afganistan’da korkunç olay! Taşlanarak infaz edilmesine karar verilen kadın idamdan bir gün önce ölü bulundu

24 yaşındaki bir kadın, geçtiğimiz hafta Taliban’ın kendisini Afganistan'da ailesinden olmayan bir adamla dışarıda yakalamasının ardından taşlanarak ölüme mahkum edildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, ölüm cezasını bekleyen kadın infazın bir gece öncesinde ölü bulundu.

Trend 15-10-2022 08:23

Tarihte bir ilk olacak! Ölümü 2-3 dakikaya indiriyorlar... Daha önce kimsede denenmedi, o mahkumda test edilecek

Nitrojen hipoksi yöntemini duydunuz mu? Amerika Birleşik Devletleri'nde üç kişiyi öldürdüğü için idam cezasıyla karşı karşıya kalan mahkumun infazı, daha önce hiçbir insanda uygulanmayan nitrojen hipoksi yöntemiyle yapılacak. Bu yöntemin acısız ölüme yol açtığı ifade ediliyor. Alan Eugene Miller'da uygulanacak bu yöntem tarihte bir ilk olacak.

Haber 14-09-2022 07:57

İdam cezasına mahkum edilen kadın kendisinden önce asılanları görünce kalp krizi geçirip öldü! Cesedini infaz ettiler

İran’da yaşayan Zahra Esmaili isimli bir kadın, İstihbarat Bakanlığı yetkilisi olduğu iddia edilen tacizci kocasını öldürdükten sonra idam cezasına çarptırılmıştı. İnfazın gerçekleşeceği gün kendisiyle birlikte idam cezasına çarptırılan mahkumlarla aynı yerde bulunan kadın korkunç bir şekilde can verdi. İdam sırasını bekleyen Esmaili, kendisinden önce infaz edilen 16 kişinin ölümünü izlerken kalp krizi geçirerek vefat etti.

Trend 06-09-2022 13:58

İdam cezasına çarptırılmıştı! Tek kurtuluşu Messi! Adeta yalvarıyorlar...

Suudi Arabistan, Messi'yi konuşuyor fakat bu kez transfer için değil. Tarihler 2017'yi gösterdiğinde devlet rejimine karşı suç işlediği iddiasıyla 15 yaşında tutuklanıp idam cezasına çarptırılan Muhammed Al Faraj'ın ailesi, oğullarının kurtarılması için Messi'den yardım istedi.

Spor 15-08-2022 18:00

Mısır'da 10 İhvan mensubu sanığa idam cezası verildi

Mısır'da 10 İhvan mensubu sanığa idam cezası verildi

Yurthaber 28-06-2022 18:16

Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Türk Ocakları'na Kemal Kılıçdaroğlu tepkisi! 'Bunu nasıl yaptınız?'

Son dakika haberi: MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İdam cezası tartışmalarına değinen Bahçeli, kanun teklifi gelmesi durumunda seve seve destek vereceklerini belirtti. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun Türk Ocakları'na davet edilmesine de çok sert tepki göstererek "Davet ede ede Kılıçdaroğlu mu edilmiştir? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu'nun Karl Marx'tan alıntı yapmasına nasıl katlandınız?" dedi.

Haber 28-06-2022 10:52

'İdam' çıkışı gündem yaratmıştı! Erdoğan'ın sözlerine Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'ndan destek

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınlarındaki cezayla ilgili idam çıkışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, "Ne olursa olsun cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi" diye konuştu.

Haber 25-06-2022 14:17

Son dakika: İçişleri Bakanı Soylu'dan dikkat çeken 'idam' sözleri: Evet ağza hoş gelmiyor ama...

Son dakika haberi: Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'idam' tartışmalarıyla ilgili kullandığı ifadeler dikkat çekti. Bakan Soylu yaptığı açıklamada "İdamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağza hoş gelmiyor yani çok sıcak gelmiyor. Ama bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına yüklü bir cezası olması lazım." ifadelerine yer verdi.

Haber 24-06-2022 12:37

8 yaşındaki kızı öldürdüğü için idama mahkûm edilmişti! Son talebi dikkat çekti: Akşam yemeğinde...

ABD'nin Arizona eyaletinde 8 yaşındaki Vicki Lynne Hoskinson'ı öldüren 66 yaşındaki Frank Atwood'un idam cezası infaz edildi. Zehirli iğne ile idam edilen Atwood'un cezası infaz edilmeden önce son yaptıkları dikkat çekti. Son akşam yemeği ile ilgili talebi sorulduğunda önce oruç tuttuğunu öne sürerek yemek teklifini geri çeviren Atwood, son anda çark edip yemeğiyle ilgili ilginç taleplerini sıraladı.

Haber 09-06-2022 09:44

Uluslararası Af Örgütü’nden şoke eden iddia: Gizlice infaz ediyorlar

Uluslararası Af Örgütü, Çin'in ölüm cezasının uygulanmasında dünyaya öncülük ettiğini ve ölüm arabaları ve zehirli iğneler kullanarak gizlice binlerce infaz gerçekleştirdiğini iddia etti. Uluslararası Af Örgütü, yayınladığı bir raporda Çin hükümetinin binlerce vatandaşını gizlice infaz ettiği konusunda uyardı.

Trend 25-05-2022 09:26

Af Örgütü: Dünyada idam edilenlerin sayısı yüzde 20 arttı

Af Örgütü'nün raporuna göre geçen yıl 18 ülkede en az 579 kişi idam edildi.

Haber 24-05-2022 08:48

İdam mahkumu son akşam yemeğini özel olarak seçti! İstekleriyle herkesi şaşırttı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinde görülen bir idam davası dünya basınında geniş yankı uyandırdı. 46 yıl öncesinde 8 ve 10 yaşındaki iki çocuğun ölümüne sebebiyet verme suçuyla idam cezasına çarptırılan adamın son istekleri herkesi şaşırttı. İdamına saatler kala Virgil Delano Presnell isimli adam, tam teşekküllü akşam yemeğiyle pes dedirtti.

Trend 20-05-2022 16:44

İdam mahkumu Clarence Dixon, adım adım ölüme ilerledi! Son sözleri tüyler ürpertti

1978 yılında henüz 21 yaşında olan Deana Lynne Bowdoin, Arizona eyaletindeki evinde gizlice dairesini gözetleyen Clarence Dixon tarafından vahşice öldürüldü. Genç kadının apartmanın karşısında oturan Dixon yapılan incelemeler sonucunda tutuklanarak tek başına bir ölüm hücresine atıldı. İşlediği cinayetten dolayı yıllarca hapis yatan Dixon, idam edildi. Amerika’da bu yıl idam edilen 6. kişi olan Dixon’un son sözleri tüyler ürpertti.

Trend 17-05-2022 09:45

Dünyanın gözü Dubai'de! İdam cezası verilmişti... Fotoğrafçı kadının cezası uygulanacak mı?

Geçtiğimiz yıl iş için Dubai'ye gittiği iddia edilen İsrail vatandaşı Fida Kiwan, evinde uyuşturucu madde ile yakalanmıştı. Kokain bulundurmaktan ceza alan ve ölüme mahkum edilen fotoğrafçı kadının cezasının bu ay içinde olacağı belirtilmişti. Ülkedeki çoğu idam cezasının ömür boyu hapse çevrildiği belirtilirken, Kiwan'ın cezasının uygulanıp uygulanmayacağı büyük merak konusu oldu...

Haber 10-05-2022 08:43

Deniz Gezmiş kimdir, neden idam edildi? Deniz Gezmiş'in idamı ne kadar sürdü? 6 Mayıs 1972 iktidarda kim vardı?

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'la birlikte 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edildi. Cansız bedeni Ankara'daki Karşıyaka Mezarlığına defnedildi. Vatandaşlar konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Peki Deniz Gezmiş kimdir, neden idam edildi? Deniz Gezmiş'in idamı ne kadar sürdü? 6 Mayıs 1972 iktidarda kim vardı? İşte detaylar...

Haber 06-05-2022 08:27

69 IQ’ya sahip olduğu anlaşıldı! İdam edildi

Singapur’da zihinsel engelli olarak kabul edilen 69 IQ seviyesine sahip olduğu tespit edilen Nagaenthran Dharmalingam isimli uyuşturucu kaçakçısı, temyiz başvurusunun reddedilmesinin ardından idam edildi.

Haber 27-04-2022 22:00

Bu fotoğrafı paylaşınca herkes şok geçirdi! Disneyland'e gidiyorum diye kaçıp seri katille evlendi

İngiliz bir kadının evlilik için ABD'ye uçuş hikayesi yakınlarını şaşkına çevirdi. Ailesine Disneyland'e gittiğini söyledi. Ancak daha sonra paylaştığı düğün fotoğraflarıyla gerçek ortaya çıktı. 25 yaşındaki Rebecca Short'un birlikte fotoğraflarını paylaştığı kişi, idam cezasına mahkum edilmiş bir seri katildi. İşte Rebecca ile seri katil Manuel Ovante Jr'ın evlilik hikayesi...

Haber 23-04-2022 10:27

Affedildiğini duyan idam mahkumu kalp krizinden öldü

İran'da duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. 18 yıl önce cinayet suçundan ölüm cezasına çarptırılan mahkum, maktulün ailesi tarafından affedildiğini öğrenmesinin ardından kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Soyadı açıklanmayan 55 yaşındaki "Ekber" isimli mahkumun bir süredir kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtiliyor. İşte duyanları şaşkına çeviren olayın detayları!

Haber 21-02-2022 16:44

Toplum destekliyor! Japonya’da 3 mahkum idam edildi

Dünyada idam cezasını uygulamaya devam eden sayılı demokrasilerden biri olan Japonya'da hükümet daha önce ölüm cezasına çarptırılan 3 mahkumun cezasının bugün infaz edildiğini açıkladı. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen ilk infazlar, Japonya Başbakanı Fumio Kishida döneminin de ilk idamları olarak kayıtlara geçti. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yardımcısı Seiji Kihara, "Birçok Japon, aşırı derecede kötü niyetli suçlar karşısında ölüm cezasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor" dedi.

Haber 21-12-2021 14:36

'Müslüme Yağal' paylaşımı yapan kaymakamdan 'idam' çağrısı

Şanlıurfa’nın Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Müslüme Yağal'ın (3) ölümüne ve Ankara'da N.Y. (13) adlı kız çocuğuna içki içirilip, cinsel istismarda bulunulmasına idam talebiyle tepki gösterdi.

Haber 30-11-2021 13:03

Bakan Derya Yanık'tan idam cezası ve Başak Cengiz açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Başak Cengiz cinayetinin kendisini çok etkilediğini belirterek cezalandırmanın tek başına suçun toplumdan yok olmasını sağlamadığını söyledi. Son dönemde artan kadın cinayetleri sonrası yeniden idam konusunun gündeme gelmesi üzerine Bakan Derya Yanık, "Bir hukukçu olarak idama kategorik olarak karşı değilim." dedi.

Haber 24-11-2021 09:59

BBP Genel Başkanı Destici'den idam açıklaması

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin düzenlediği toplantıda, kadın ve çocuk katilleri için idam istediklerini belirterek, "Biz bu sapık cani katillerin ve teröristlerin mutlaka işledikleri hunharca suçların cezasız kalmamasını ve cezanın da idam olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bir Hollanda değiliz. Biz bir İsviçre değiliz. Biz bir Müslüman Türk milletiyiz. Bizim inancımızda da bunun yeri var kültürümüzde de yeri var. Batı ne diyor ona da bakacak değiliz" dedi.

Haber 22-11-2021 08:10

Japonya'da idam mahkumlarından habersiz infaz davası

Japonya'nın Osaka kentinde iki idam mahkumu, infazlarından birkaç saat öncesinde haberdar edildikleri gerekçesiyle Adalet Bakanlığına dava açtı. Mahkumların avukatı, "İdam mahkumları her sabah 'O gün onların son günü olacak' korkusuyla uyanıyor" dedi.

Haber 09-11-2021 08:54

Singapur’da 69 IQ’ya sahip uyuşturucu kaçakçısının idam cezası askıya alındı

Singapur’da zihinsel engelli olarak kabul edilen 69 IQ seviyesine sahip olan Nagaenthran Dharmalingam isimli uyuşturucu kaçakçısının idam cezası askıya alındı. Dava, Nagaenthran'ın aklı başında olmadığı gerekçesiyle temyiz mahkemesinde yeniden görülecek.

Haber 09-11-2021 07:22

Japonya'da idam mahkumları 'son dakika' infazlarına karşı Adalet Bakanlığı'na dava açtı

Osaka şehrinde idam edilmeyi bekleyen iki mahkum, infazın yapılacağı gün ve saatten çok az bir zaman önce mahkumlara haber verilmesi uygulamasının, itiraz hakkı kullanmaya zaman bırakmaması ve insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'nı dava ediyor.

Haber 07-11-2021 19:59

ABD'nin Oklahoma eyaletinde 6 yılın ardından ilk idam! Zehirli karışım verildikten sonra...

ABD'nin Oklahoma eyaletinde 6 yıl sonra ilk kez bir mahkum idam edilirken, mahkumun zehirli karışım enjekte edilmesinin ardından olağandışı bir şekilde kustuğu bildirildi. Ölüm Cezası Bilgi Merkezi kuruluşundan Robert Dunham, idam sırasında istifra etmenin olağandışı olduğunu söyledi. Grant'i temsil eden avukatlardan biri olan Dale Baich de infazı "sorunlu" olarak nitelendirdi.

Haber 30-10-2021 08:27

Menderes'in idamını fotoğraflamıştı! Yıllar sonra açıkladı: 15-20 gün uyuyamadım

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in, 17 Eylül 1961'de idam edilirken fotoğraflarını çeken dönemin Ordu Foto Film Merkezi Amiri, emekli astsubay İsmail Şenyüz (88), "Menderes asıldıktan sonra dönerken çektiğim fotoğraf karesi gözümün önünden gitmedi. 15-20 gün uyuyamadığımı hatırlıyorum" dedi.

Haber 17-09-2021 17:26

Japonya’da çete lideri idam cezasına çarptırıldı: Hayatın boyunca pişman olacaksın

Japonya’nın Fukuoka eyaletinde bir mahkeme, Kudokai çetesinin lideri 74 yaşındaki Satoru Nomura’yı, 1998 ve 2014 yılları arasında çete üyeleri tarafından 1 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de yaralanması olaylarından dolayı idam cezasına çarptırdı. Karar açıklandıktan sonra söz alan çete lideri mahkeme başkanına dönerek, ''Hayatın boyunca bu karar yüzünden pişman olacaksın'' dedi.

Haber 25-08-2021 07:45

Mısır Başkonsolosluğu önünde idam protestosu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde yaptığı eylemle Mısır'da darbe karşıtı 12 kişi hakkında verilen idam cezalarını protesto etti.

Haber 14-07-2021 01:51

Adnan Menderes neden ve ne zaman asıldı? Adnan Menderes kimdir?

1950-1960 seneleri arasında görev yapan Adnan Menderes'in neden ve ne zaman asıldığı araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanlarından Adnan Menderes ve Demokrat Parti iktidarı, 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile son bulmuştu. Başbakan Menderes, yargılamalar sonrası Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile beraber idam edilmişti. Peki Adnan Menderes neden ve ne zaman asıldı? Adnan Menderes kimdir? İşte detaylar...

Haber 27-05-2021 09:49

18 kez idam edilmekten kurtuldu ama koronavirüsten kurtulamadı

14 yaşındaki çocuğa tecavüz etmekten dolayı idamla yargılanan ABD'li mahkum, 18. kez ölümcül enjeksiyona maruz bırakılmak istendi ancak bir türlü istenilen sonuca ulaşılamadı. Romell Broom adındaki adam 64 yaşında koronavirüsten öldü.

Haber 15-05-2021 07:57

İşlemediği bir suç yüzünden 14 yaşında idam edilen George Stinney’in hikayesi sizi derinden sarsacak

İdam cezasının yaşama hakkına verilen önem nedeniyle dünyanın pek çok ülkesinde uygulamasına son verildi. Tarihsel süreç içerisinde çok sayıda mahkum idam cezasına çarptırıldı. Özellikle Orta Çağ’da dünyanın hemen hemen her yerinde idam cezaları farklı şekillerde uygulanıyordu. Amerika Birleşik Devletleri tarihinde elektrikli sandalye ile idam edilen en genç insan 14 yaşındaki George Stinney Jr.’ın hikayesini sizler için araştırdık.

Trend 06-05-2021 14:03

Endonezya'da suçlular Zoom üzerinden idam cezasına çarptırılıyor

Pandemi sebebiyle duruşmaların Zoom ve WhatsApp gibi platformlar üzerinden yapıldığı Endonezya'da çok sayıda mahkum, sanal duruşmalarla idam cezasına çarptırıldı.

Haber 26-04-2021 11:47

ABD'de bir katil kurşuna dizilerek idam edilmeyi talep etti!

ABD'nin Nevada eyaletinde 15 yıldır idam edilen ilk insan olması gündemde olan bir katil, ölümcül doz verilmesi yerine kurşuna dizilerek öldürülmeyi talep etti.

Haber 21-04-2021 15:29

Edison’un önerisiyle 6600 volt elektrik verilerek idam edilen fil: Topsy

Günümüzde bilimsel çalışmalar için hayvanların kobay olarak kullanılması büyük tartışmalara yol açtı. Ancak bu tartışmanın temeli aslında yüzyıllar öncesinde kadar uzanıyor. Acımasız davranışlara maruz kalan Topsy ismindeki film bu tarihin en canlı kanıtıdır.

Trend 16-04-2021 17:32

Galavizh Ayoubi Amirabad ülkesindeki idamdan kaçıp Türkiye'ye sığınmış

Adana'da çocuklarının gözü önünde eşi Zülküf Coşkun tarafından dövülen İran uyruklu mimar Galavizh Ayoubi Amirabad, ülkesinde idam cezasına çarptırılınca Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Haber 16-04-2021 15:11

Dünya şokta! Kim Jong-un 'iş yüküm ağır' diyen bakanını idam etti

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, iş yükünün ağır olduğundan şikayet ettiği için bu kez de ülkenin Eğitim Bakanı'nı idam etti. Söz konusu bakanın adı açıklanmazken, eğitim bakanlığının 'Uzaktan Eğitim Yasasını' uygulamada yeterince iyi olmadığı iddia ediliyor.

Haber 10-04-2021 15:34

Myanmar ordusu 19 kişiye idam cezası verdi

Myanmar'da askeri darbeyle, seçilmiş hükümeti deviren orduya bağlı mahkeme, gözaltında bulunan 19 kişiyi bir askerin ölümünden sorumlu oldukları gerekçesiyle idam cezasına çarptırdı.

Haber 10-04-2021 07:22

300 idama tanıklık eden gazeteci konuştu: ''Son sözlerin bazılarını hiç unutamıyorum''

ABD'li gazeteci Michelle Lyons, bugüne kadar yaklaşık 300 kişinin infazına tanık olduğunu, bir mahkumun kendisine ''Umarım ölürsün'' deyişini hiç unutamadığını söyledi. Ölüm sırası adlı kitabında idam edilen mahkumların yaşadıklarına ve aralarında geçen diyaloglara yer veren Michelle her idamın tüyler ürpertici olduğunu söyledi.

Haber 09-04-2021 11:16

Deri yüzmeden kazığa oturtmaya kadar tarihsel süreç içerisinde kullanılan en korkunç idam yöntemleri

Tarih kitaplarında devletlerin cezalandırma yöntemlerine ilişkin bilgiler önemli bir yer tutar. Eski zamanlarda kanunları çiğnemiş olan kişiler ölüm cezasına çarptırılıyordu. Ancak bu ölüm cezası genellikle işkenceye benzer bir hale bürünüyordu. Çünkü cezalandırılan kişinin acı çekmesi esastı.

Trend 05-04-2021 11:41

Güneyde bir ilk! ABD'nin Virginia eyaletinde idam kaldırıldı

Virginia, güney eyaletleri içinde "idama hayır" diyen ilk eyalet oldu.

Haber 25-03-2021 10:27

ABD'de Virginia eyaleti idam cezasını kaldırdı

ABD’nin Virginia eyaleti “idam cezasını” kaldıran güneydeki ilk eyalet oldu.

Haber 24-03-2021 22:18

Roma İmparatoru Elagabalus’un tuhaf idam yöntemi tarihe imza attı!

Tarihin tozlu sayfaları kanlı idamlar ve tuhaf ölümlerle doludur. İdamın yasal olduğu dönemlerde çeşitli nedenlerle insanlar idam edildi. Ancak Roma İmparatoru Elagabalus’un hikayesi klasik idam yöntemlerinin oldukça dışındadır.

Trend 22-03-2021 09:22

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde 'kurşuna dizme' idam yöntemleri arasında

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde senato, idam yöntemleri arasına "kurşuna dizerek infazın" eklenmesine yönelik yasa tasarısını kabul etti.

Haber 03-03-2021 10:58

İran'da kalp krizi geçirip ölen kadın idam edildi!

İran'da kalp krizinden ölen bir kadın üzerine bir de idam edildi. İşte kan donduran olayın korkunç detayları...

Haber 23-02-2021 16:13

ABD'de idamını bekleyen mahkum Kovid-19'dan öldü

ABD'nin Texas eyaletinde, hakkındaki idam kararının infazını bekleyen mahkumun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle öldüğü bildirildi.

Haber 10-02-2021 10:10

Seçim zamanı görüşeceğiz

Avrupa Birliği'ne (AB) uyum yasaları çerçevesinde savaş ve yakın savaş halleri dışında idam cezasının Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kaldırılmasına tepki gösteren şehit aileleri, Çanakkale Şehitliği'ne giderek bu kararı protesto etti.

Haber 03-08-2002 17:31

TBMM'de son 3 gün

İdam ile ilgili uzun süreden bu yana yapılan diyalog ve uzlaşı arayışlarından sonuç alınamaması ve TBMM'nin 1 Temmuz tarihinde tatile girecek olması, TBMM'de grubu bulunan siyasi partileri seçmene yöneltti.

Haber 21-06-2002 12:05