Idlib Gerginligi Azaltma Bolgesi Haberleri

Suriye ordusu İdlib'e saldırı düzenledi: 3 sivil yaralandı!

Suriye ordusu ve destekçisi terörist grupların, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşimlere düzenlediği saldırıda 3 sivil yaralandı.

Haber 2023-05-29 19:46:03

Son Dakika! MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, arazide kayarak düşen ve ağır yaralanan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Emre Ceylan'ın hastanede şehit olduğunu açıkladı. Şehidin Kırıkkale'de yaşayan ailesine acı haber verildi.

Haber 2021-12-09 13:56:39

Son Dakika! MSB duyurdu: Yaralı asker Turgay Abacı şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu ağır yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı'nın, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi. Şehidin Hatay’ın Hassa ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi ulaştı.

Haber 2021-09-12 00:35:26

Son Dakika: İdlib'den acı haber! 2 asker şehit, 3 asker yaralı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde arama tarama faaliyeti sonrasında yapılan saldırıda 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin yaralandığını bildirdi. Şehit olan Uzman Çavuş Ramazan Demir ile Piyade Uzman Çavuş Mücahit Sınırtepe’nin cenazeleri, Hatay’da düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Haber 2021-09-11 11:25:45

MSB: İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki 3,4, 5,6,7,8 ve 9 numaralı gözlem noktalarımıza Esed rejimi tarafından yönlendirilen sivil görünümlü bazı gruplar yaklaşmış, 7 numaralı gözlem noktamıza saldırıda bulunmuş, alınan tedbirler sonrasında dağılmışla

MSB: "İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki 3,4, 5,6,7,8 ve 9 numaralı gözlem noktalarımıza Esed rejimi tarafından yönlendirilen sivil görünümlü bazı gruplar yaklaşmış, 7 numaralı gözlem noktamıza saldırıda bulunmuş, alınan tedbirler sonrasında dağılmışlardır."

Haber 16-09-20 14:47

Son dakika: MSB'den İdlib açıklaması

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde planlı konuşlanma ve tertiplenme faaliyetleri sürüyor. Birlik çekilmeleri haberleri gerçeği yansıtmıyor." açıklamasını yaptı.

Haber 20-03-20 15:30

Son dakika: MSB kahreden haberi duyurdu! 2 şehit, 1 yaralı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde radikal grupların roketli saldırısında 2 silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 arkadaşımız yaralanmıştır." denildi. Son dakika haberine göre şehitlerimizin kimlikleri belli oldu. Acı haber Uzman Onbaşı Oğuzhan Taş'ın Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Piyade Uzman Onbaşı Ramazan Nayir'in şehadet haberi de Sivas'taki ailesine ulaştı.

Haber 19-03-20 22:33

Milletvekili Dülger’den TBBM’de konuştu

AK Parti Kilis Milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Özel güvenlik görevlilerinin ücretleri, özlük hakları ve diğer hususların işverenle imzalanan sözleşmeyle belirlendiğini söyledi.Milletvekili Dülger, İyi Parti Grubunun özel güvenlik görevlilerinin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili vermiş olduğu grup önerisi üzerinde grubu adına aleyhte söz aldığını ifade ederek, "Sözlerime başlarken 27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliğini azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait konvoya yapılan alçak ve menfur saldırıda ve daha sonrasında Bahar Kalkanı operasyonunda şehit olan kahraman evlatlarımıza Allahtan rahmet ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum.

Yurthaber 05-03-20 15:28

İdlib'de son dakika gelişmesi! Esed yine sivilleri vurdu

Son dakika haberine göre Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 12 sivil hayatını kaybetti.

Haber 03-03-20 14:05

Konyalı hayırseverlerden İdlib’e destek

Konya’dan hayırseverlerin desteğiyle İdlib’e 1 tır dolusu 4 bin adet battaniye yardımı gönderildi.İdlib’de Gerginliği Azaltma Bölgesi ilanından sonra yapılan saldırılarda yüzbinlerce kişi yerlerinden edilirken, İdlib merkezi ve kuzeyi, Atme Kamplar Bölgesi ve Türkiye sınırına yakın bölgelere göç hareketleri oldu.

Yurthaber 29-02-20 11:42

İdlib'de kritik gelişme! Muhalifler Serakib'i geri aldı

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde M4 ve M5 kara yollarının birleştiği noktada yer alan Serakib ilçesi, rejim güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından ılımlı muhaliflerin kontrolüne geçti.

Haber 27-02-20 07:53

İdlib bunalımında en kritik dokuz gün

Türkiye'nin, Suriye'ye İdlib gerginliği azaltma bölgesi gerisine geri çekilmesi için verdiği süre dokuz gün sonra doluyor. Türkiye-Rusya arasındaki görüşmelerin sonuç vermemesi, rejimin bölgedeki Türk mevzilerine saldırılarının devam etmesi ve ölen Türk askeri sayısının 15'e çıkması, İdlib sahasında Türkiye ve Suriye güçleri arasında kapsamlı bir sıcak çatışma riskini artırıyor.

Haber 21-02-20 06:57

Son dakika: İdlib'den 148 bin sivil daha göç etti

Son dakika haberine göre Esed rejimi güçleri ve destekçisi Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik saldırıları sonucunda son 6 günde 148 bin sivil daha Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç ederken, Ocak 2019'dan bu yana göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.

Haber 18-02-20 12:43

İdlib'de Esad rejimine ait helikopter düşürüldü!

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki batı Halep kırsalında, Beşar Esad rejimine ait helikopter düşürüldü.

Haber 14-02-20 15:03

Son dakika: Türkiye sınırına 90 bin sivil daha göç etti

Son dakika haberine göre Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimlere yönelik saldırıları sonucu son 4 günde 90 bin sivil daha Türkiye sınırı yakınlarına göç etti.

Haber 07-02-20 15:27

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Harekat Merkezi’nde birlik komutanlarıyla toplandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde faaliyetlerin yönetildiği Harekat Merkezi’nde birlik komutanlarıyla toplandı.

Haber 03-02-20 16:36

GÜNCELLEME - Rusya ve rejimin İdlib'e hava saldırısında 11 sivil hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne sabah saatlerinden bu yana sevkiyat gerçekleştiriyor ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

Haber 02-02-20 20:03

GÜNCELLEME - Rusya ve rejimin İdlib'e hava saldırısında 8 sivil hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sabah saatlerinden bu yana sevkiyat gerçekleştiriyor ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

Haber 02-02-20 17:55

Rusya'nın İdlib'e hava saldırısında 3 sivil hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde sabah saatlerinden bu yana sevkiyat gerçekleştiriyor

Haber 02-02-20 16:22

Rejim güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimleri ele geçirmeyi sürdürüyor

Bölgede Rusya'nın hava desteğini alan rejim ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplar ile muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışmalar sürüyor - Rejim güçleri, Halep'i Lazkiye'ye Bağlayan M4 yolunun güneyinden batıya doğru yayılarak 30 köyden oluşan Cebel Zaviye dağını ele geçirmeye planlıyor - TSK, İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesine askeri konvoy göndermeye devam ediyor

Haber 02-02-20 11:56

Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki Halep kırsalında da ilerliyor

Rejim güçleri, Halep'in "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki batı kırsalında, ilk defa ilerleyerek 4 noktaya hakim oldu

Haber 29-01-20 18:33

Türk hayırseverlerden Suriye’ye mazot desteği

Türk hayırseverler ve Katarlı yardım kuruluşu tarafından Suriye’deki okullara ve saldırılar nedeniyle yerinden edilen sivillere 307 bin litre mazot desteğinde bulunuldu.Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yer alan sivil yerleşim yerlerine yönelik yoğun saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalan ailelere ve ülkenin çeşitli bölgelerinde eğitimin halen devam ettiği okullara, Türk hayırseverler ve Katarlı yardım kuruluşu Qatar Charity tarafından 307 bin litre mazot desteğinde bulunuldu.İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun yaptığı yazılı açıklamada, savaşın mağdur ettiği sivilleri yalnız bırakmadıklarını kaydetti.

Haber 29-01-20 15:46

Esed rejimi, İdlib'in en büyük ilçesinin merkezini kuşattı

Rejim güçleri, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rusya'nın hava desteğiyle 15 yerleşimde ilerledi

Haber 28-01-20 15:19

Esed rejimi, Rusya'nın desteğiyle İdlib'de 2 yerleşimi ele geçirdi

İdlib'in güney kırsalında ilerleyen rejim güçlerinin, Maaratünnuman ilçe merkezine ulaşmasına 3 kilometre kaldı - Bölgede şiddetli çatışmalar sürüyor - Rejim güçleri, ayrıca Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki yerleşimleri ele geçirmek için sızma girişinde bulundu

Haber 25-01-20 12:14

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 39 sivil daha öldü

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 39 sivil daha öldü

Haber 23-01-20 11:50

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 39 sivil daha öldü

Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 39 sivil daha öldü

Haber 23-01-20 11:50

Son 48 saatte 36 bin sivil daha İdlib'den Türkiye sınırı yakınlarına göç etti

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan batı ve güney kırsalına yoğun saldırıları nedeniyle son 2 günde yaklaşık 36 bin sivil daha yerinden edilirken, son 2,5 ayda göçe zorlanan sivillerin sayısı 450 bini buldu.

Haber 23-01-20 11:17

GÜNCELLEME- Rejim ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 5 sivil öldü

Rus savaş uçakları, Halep'in batı kırsalındaki Etarib ilçesinde bulunan bir çadır kampı vurdu ÖLÜ SAYISI GÜNCELLENDİ

Haber 22-01-20 19:16

Rejim ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 3 sivil öldü

Rus savaş uçakları, Halep'in batı kırsalındaki Etarib ilçesinde bulunan bir çadır kampı vurdu

Haber 22-01-20 12:28
Haber 21-01-20 20:25

Son dakika! Rusya'nın İdlib'e düzenlediği saldırılarda 26 sivil yaşamını yitirdi

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne düzenlediği saldırılarda 26 sivil yaşamını yitirdi.

Haber 21-01-20 20:19

Suriye’deki rejim saldırılarında 12 sivil hayatını kaybetti

Suriye’de Beşar Esad rejimi ve destekçisi Rusya’nın sabah saatlerinden bu yana İdlib ve Halep’de sivil yerleşimlere düzenlediği saldırılarda toplam 12 sivil hayatını kaybetti.Suriye’de Beşar Esad rejimi ve Rus savaş uçakları sabah saatlerinden itibaren İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki İdlib ilinin El Bara ve Halep’in batısındaki Kafr Taal, El Ziraa köylerine hava saldırıları düzenledi.

Haber 21-01-20 17:05

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki hava saldırılarında 12 sivil öldü

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki hava saldırılarında 12 sivil öldü

Haber 21-01-20 14:40
Haber 20-01-20 14:57

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırılarında 5 sivil öldü

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırılarında 5 sivil öldü

Haber 20-01-20 11:15

Esed rejimi ve destekçileri yaklaşık 27 bin sivili daha yerinden etti

Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde kalan batı kırsalından kaçan siviller Suriye-Türkiye sınırına yakın bölgelere sığındı

Haber 19-01-20 13:48

Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki saldırılarında 4 sivil öldü

Halep'in "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" içerisinde kalan kırsal kesimdeki sivillerin Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü sürüyor

Haber 18-01-20 12:13

Saldırılardan kaçan Suriyeliler boş arazilere çadır kuruyor

Suriye’de Beşşar Esed rejimi ve İran destekli yabancı gruplar, Halep’in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı ve güney kırsalına kara saldırısı başlattı.

Haber 17-01-20 16:56

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yaklaşık 13 bin sivil daha yerinden edildi

Halep ilinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde kalan kırsal kesiminden göç eden sivillerin büyük kısmı, Türkiye sınırı hattı yakınlarına gidiyor - Sivillerin bir kısmı da Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerine yöneliyor

Haber 17-01-20 16:07

Esad rejimi İdlib'e kara saldırısı başlattı!

Esad rejimi güçleri, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde kalan batı ve güney kırsalına kara saldırısı başlattı.

Haber 17-01-20 12:20

Esad rejimine ait uçaklar İdlib’i vurdu: 6 ölü

Suriye’de Esad rejimine ait savaş uçaklarının İdlib’e düzenlediği hava saldırılarında 2’si çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.Suriye’de Esad rejimine ait savaş uçakları İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde bulunan Nayrab kasabasına ve İdlib merkeze hava saldırıları gerçekleştirdi.

Haber 11-01-20 14:41

İdlib’de ateşkes uygulaması başlatılacak

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde 12 Ocak saat 00.01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacağını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:"İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde; hava/kara saldırılarının durdurulması, can kayıpları ile yeni göç akımlarının önlenmesi ve hayatın yeniden normale döndürülmesine katkı sağlamak maksadıyla, Türkiye ve Rusya Federasyonu ateşkes rejiminin uygulanması konusunda mutabık kalmışlardır.

Haber 10-01-20 18:24

Milli Savunma Bakanlığı:Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacaktır.

Milli Savunma Bakanlığı:"Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacaktır."

Haber 10-01-20 18:19

İdlib'de 'ateşkes uygulaması' başlatılacak

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde 12 Ocak 2020 saat 00.01'den itibaren ateşkes uygulaması başlatılacağını duyurdu.

Haber 10-01-20 18:17

Son dakika: MSB'den 'ateşkes' açıklaması!

Milli Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde ateşkes uygulamasının, 12 Ocak saat 00.01'den itibaren başlatılacağını duyurdu.

Haber 10-01-20 18:12

İran destekli terörist gruplardan İdlib'e saldırı hazırlığı

İran komutasındaki gruplar, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde kalan batı Halep kırsalına yığınak yapıyor

Haber 08-01-20 11:29

İdlib’de 2 ayda 283 bin sivil evlerini terk etti

Suriye’de Beşar Esad rejimi ile Rusya’nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki saldırıları nedeniyle son iki ayda 283 bin sivil evlerini terk etti.Suriye’de yerinden edilen sivillere ilişkin veri çalışması yürüten Suriye Müdahale Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Esad rejimi ve Rusya’nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılar nedeniyle 1 Kasım’dan bu yana 283 bin sivilin evlerinden kaçtığı belirtildi.

Haber 30-12-19 13:18

Son dakika: İdlib'deki saldırılar nedeniyle 10 bin sivil daha Türkiye sınırına yöneldi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçleri ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırıları sonucu son iki günde 10 bin sivil daha yerinden edildi. Kasım ayı başından bu yana en az 215 bin sivil Suriye-Türkiye sınır hattına yakın bölgelere göç etti.

Haber 24-12-19 12:21

Esed rejimi İdlib'de 11 köyü daha ele geçirdi

Rejimin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Rusya ve İran'ın desteğiyle son 3 günde ele geçirdiği yerleşim sayısı 26 oldu

Haber 23-12-19 12:21