Idrar Haberleri

Tuvalette belirti gösteriyor! Bu 3 renk acilen doktora gitmenizi işaret ediyor

İdrarın değişen renklerini ve bunların gerçekte ne anlama geldiğini araştıran bir uzman, her zaman sifonu çekmeden önce idrarınızın rengine bakmanız gerektiğini tavsiye etti. Bu sayede bazı hastalıkları erken teşhis edebilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Haber 15-04-2024 08:49

Uzman isim uyardı: Gizli kanserin en yaygın 3 belirtisi! Biri bile varsa hastaneye koşun

Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülmekte olan böbrek kanserinin erken teşhisi için bazı önemli belirtiler paylaşıldı. Ülkemizde 2017 verilerine göre her 100.000 erkekten 7.2’sinde, hayatının bir döneminde böbrek kanseri teşhisi söz konusudur. Türkiye’de böbrek kanseri erkeklerdeki tüm kanserlerin %2.9’unu oluşturmaktadır.

Haber 23-03-2024 07:38

Sağlığınız için her gün yapmanız gereken 4 şey!

Sağlıklı bir yaşam sürmek için her gün belirli alışkanlıklar edinmek önemlidir. Bu adımlar, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı güçlendirmenize yardımcı olacak ve daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenize olanak sağlayacaktır. İşte sağlıklı bir yaşam sürdürmek için her gün yapılması gereken 4 önemli şey...

Kadin 19-02-2024 12:03

O ülkeyi karıştıran olay! Bakanın misafirleri polis aracına tuvaletini yaptı... İstifası isteniyor

Belçika'da ülkeyi adeta karıştıran bir olay yaşandı. Belçika Adalet Bakanı Vincent van Quickenborne'un misafirleri, evinin yanına park edilmiş polis minibüsüne tuvaletlerini yaptı, savcılık "emniyet güçlerine hakaret" soruşturması başlattı. Olayın, bakanın evinde düzenlenen doğum günü partisinde meydana geldiği kaydedilirken polis sendikası NSPV, van Quickenborne'un istifasını istedi.

Haber 24-08-2023 16:33

Diğer Haber Etiketleri

Otobüste infial yaratan görüntüler: Pet şişeye idrarını yaptı, kaptan aracı durdurup yaka paça indirdi

İstanbul'da bir otobüste yolculardan biri pet şişeye idrarını yapınca diğer yolcular çılgına döndü. Otobüste bir anda sesler yükseldi, yolcular "Atın şunu, bu ne rezillik" diyerek tepki gösterdi. Otobüsü durduran şoför, yabancı uyruklu olduğu belirtilen yolcuyla yanındaki kişiyi yaka paça otobüsten indirdi.

Haber 08-08-2023 16:02

Hindistan’da skandal görüntüler! Kast sisteminde kendisini üstün gördüğü için işçinin üzerine tuvaletini yaptı

Hindistan’ın Madhya Pradeshi şehrinin Sidhi bölgesinde kaydedilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti. Kast sisteminde kendisini üstün gören bir adamın işçinin üzerine tuvaletini yaptığı anlarda çekilen görüntüler sosyal medyadan paylaşılınca tepkiler gecikmedi.

Trend 06-07-2023 15:27

İstanbul'da tepki çeken görüntü! Sokağın ortasında kimseye aldırış etmeden...

Sosyal medyada paylaşılan ve gündem olan bir videoda, İstanbul'da bir kişinin, yol kenarına idrarını yaptığı görüldü. Söz konusu görüntülere, birçok sosyal medya kullanıcısı sert tepki gösterdi. İşte tepki çeken o görüntüler...

Haber 19-06-2023 23:03

Diş fırçanızı asla banyoda tutmayın! Gerçekler mide bulandırdı

Diş fırçası kullanımı diş sağlığı ve hijyeni için oldukça önem taşıyor. Diş fırçaları genellikle banyoda lavabonun üst veya yan bölgelerinde tutuluyor. Ancak yapılan araştırmalar diş fırçalarının banyoda tutulmaması gerektiğini tespit etti. Sıklıkla yapılan bu hatanın sonuçları mide bulandırdı.

Kadin 16-05-2023 17:12

Tuvalette görülen bu belirtiye dikkat! Kanser hastalarının yüzde 85'inde görülen yaygın belirti

Kanser, vücudun çeşitli bölümlerinde meydana gelebiliyor. Her kanser türünün belirtisi farklılık gösteriyor. Bu belirtilere karşı bilinçli olmak ve tedaviye erken başlamak hayati önem taşıyor. Uzmanlar mesane kanseri hastalarının yüzde 85'inin aynı durumu yaşadığı belirterek tuvalette görülen riskli belirti hakkında uyarıyor.

Haber 04-04-2023 09:13

Tuvaletten sonra elini yıkamadığını söyleyerek kendini ifşaladı! Misafirlerim gelince...

Kişisel bakıma gösterilen önem sadece kişiyi değil çevresini de etkileyebiliyor. Tuvaletten sonra el yıkamak en temel temizlik olarak görülüyor. Ancak toplumda tuvaletten sonra ellerini yıkamayan birçok kişi bulunuyor. TikTok'ta ellerini yıkamadığını ve misafirleri geldiğinde bulduğu çözümü paylaşan bir kadın tepkilerin odağı oldu.

Kadin 31-03-2023 17:07

14 ay boyunca bir kez bile idrarını yapamadı! 1 litre idrarı mesanesinde sıkıştı... Sonunda hastanelik oldu

İngiltere’nin Londra şehrinde yaşayan Elle Adams isimli bir kadın ne kadar sıvı tüketirse tüketsin 14 ay boyunca bir kez bile idrarını yapamadı. Kırılma noktasına ulaştığında ise soluğu hastanede alınan genç kadına son derece nadir görülen bir hastalık teşhisi konuldu.

Trend 23-03-2023 07:48

Akılalmaz olay! Uçakta başkasının üzerine idrarını yapan yolcuya uçuş yasağı getirildi

American Airlines, uçuş sırasında mürettebatla tartışıp bir yolcunun üzerine idrarını yapan 21 yaşındaki üniversite öğrencisine uçaklarına binme yasağı getirdi.

Haber 05-03-2023 15:20

Deprem enkazı altında yaşadıklarını anlattı! İdrarını içerek 183 saat hayatta kalmış

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde, 183 saat sonra deprem enkazından sağ çıkartılan 62 yaşındaki Hüseyin Berber, Mersin’de tedavi gördüğü hastanede, enkaz altında yaşadığı korku dolu o anları anlattı. Bağırmaktan sesinin kısıldığını ve boğazının şiştiğini söyleyen Berber, "Su şişesinin içine idrarımı yaptım, beklettim, soğuyunca içtim. Onunla kendimi kurtardım" dedi. İşte Berber'in enkaz altında hayatta kalma mücadelesi...

Haber 16-02-2023 10:25

Depremden sonra bu yiyeceklerin tüketiminden kaçının! Hayati önem taşıyor

Depremin ardından psikolojik ve sağlık açısından birçok değişiklik yaşanıyor. Depremin etkilerini azaltmak ve sağlığı korumak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar depremzedelerin yaşanan depremden sonra uygulaması gerekenleri açıkladı.

Haber 15-02-2023 13:32

Bilim adamlarından çığır açan araştırma! Kanseri koklayarak tespit edebiliyorlar

Karıncalar kendi ağırlıklarının beş bin katı ağırlığındaki nesneleri kaldırabilme özellikleri ile biliniyorlar. Son yapılan araştırmalar karıncaların ilginç bir özelliği daha olduğunu tespit etti. Bilim adamları karıncaların idrarı koklayarak kanseri tespit edebildiğini bildirdi.

Haber 26-01-2023 14:00

Yaptığı cinsel deney penisinin kesilmesine neden oldu! Sıkışan halkayı çıkartamayınca...

Dünyada cinsellik üzerine yapılan ve kötü sonuçlanan birçok cinsel deney vakası bulunuyor. Bu deneylerin sonucunda hasar gören cinsel organların kesilmesi gerekebiliyor. Çin'de yaşayan bir adamın cinsel organına taktığı halkayla başına gelenler duyanları şok ediyor.

Haber 23-01-2023 09:45

Mide bulandıran gerçek! Diş hekimi diş fırçanızdaki görünmeyen riski açıkladı

Diş sağlığımızı korumak için dişlerimizi düzenli olarak fırçalamamızın önemi her fırsatta belirtiliyor. TikTok'ta paylaşım yapan bir diş hekimi diş fırçaları hakkında bilmediğimiz çarpıcı gerçekleri açıkladı. Paylaşılan videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları bu mide bulandırıcı gerçekten sonra düzenlerini değiştirdiklerini söyledi.

Haber 22-01-2023 13:40

Hemen doktora gitmenizi söyleyen en önemli işaret! Diyabeti tespit etmek kolay

Diyabet hastalığı olan birçok kişi bu hasta olduğunun farkında değil. Bu riskli hastalık oldukça tehdit edici olabiliyor. Tedavi edilmeyen şeker hastalığı organ kaybına ve körlüğe yol açabiliyor. Uzmanlar diyabeti erken teşhis etmenin bu hastalık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. İşte diyabetin görmezden gelmemeniz gereken en önemli belirtileri...

Haber 02-01-2023 17:29

Google'da aratılan 10 utanç verici soru! Uzmanlar teker teker açıkladı

Sağlık ve cinsellik hakkında yaşanan problemlerden utanç duyulması bu problemlerin daha fazla artmasına sebep olabiliyor. Doktorlara sormaya utanılan birçok sağlık sorunu Google üzerinden aratılıyor. Ancak internette aratılan sağlık problemleri kaygıya düşmenize sebep olabiliyor. İşte Google'da en çok aratılan 10 utanç verici sorunun uzmanlar tarafından verilen yanıtları...

Haber 02-01-2023 15:08

Vücuda verdiği zararlar inanılmaz! Böbrek taşına sebep olan yiyecekler

Böbrekler vücudumuzun sağlıklı bir şekilde işleyişi için hayati önem taşıyor. Böbreklerin görevini tam olarak yapabilmesi için tükettiğimiz yiyeceklere dikkat etmemiz gerekiyor. Bazı yiyecekler dayanılmaz ağrılara yol açan böbrek taşlarına sebep olabiliyor. İşte böbrek taşı riskini artıran yiyecekler...

Haber 02-01-2023 08:36

Uzmanlar uyarıyor: Grip sanmayın! Kanserin en erken uyarıcı belirtileri

Kanserin belirtileri türlerine göre değişiklik gösteriyor. Bazı kanser türleri hiçbir belirti vermeden sinsice ilerlerken bazıları vücutta çeşitli değişimler yaşanmasına sebep olabiliyor. Kanserin belirtilerini başka hastalıklarla karıştırmak en sık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Belirtilerin görmezden gelinmesi kanserin erken teşhis edilmesini önlüyor. Uzmanlar akşamdan kalma ve grip ile karıştırılan kanserin en erken belirtilerini açıkladı.

Haber 27-12-2022 13:48

Sakın unutarak sağlığınızı riske atmayın! Seksten sonra yapmanız gereken 4 şey

Seks ilişkinin çok farklı bir boyutu olarak görülüyor. Hem sağlık hem de sosyal açılardan birçok fayda sağlayan cinsel ilişkinin çeşitli zararları da bulunuyor. Çeşitli hastalıklar ve riskler yaratan seksin zararlarından korunmak için cinsel ilişki sırasında ve sonrasında yapmanız gereken bazı adımlar bulunuyor.

Haber 22-12-2022 10:32

İdrardaki bu değişikliğe dikkat! Çok riskli dört hastalığın erken uyarıcısı olabilir

Tuvalette görülen bazı değişikler hastalıklar hakkında önemli işaret verebiliyor. Diyabetten kansere kadar birçok hastalığın belirtisi olan normal dışı idrar ve dışkı hastalığın erken uyarıcısı olabiliyor. Uzmanlar idrarda yaşanan değişimlerin dört sağlık sorununun işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 17-12-2022 10:20

Tedavi edilmezse çok ciddi sorunlara neden olabilir! Hastaların yüzde 96'sı hasta olduğunun farkında değil

Böbreklerimiz vücudumuz için hayati önem taşıyan organlarımız arasında bulunuyor. Böbreklerde yaşanan hastalıklar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Uzmanlar böbrek hastalığına sahip olan kişilerin yüzde 96'sının hasta olduğunu bilmediğini açıkladı. Böbrek hastalığında erken evrelerde görülen belirtiler hakkında bilinçli olmak hastalığın tedavisi için büyük önem taşıyor.

Haber 15-12-2022 16:49

Sakın yapmayın! Göremiyoruz ama ölümcül bakteriler taşıyor

Hayatımızın birçok alanında görmediğimiz çeşitli bakteriler bulunuyor. Temiz olduğunu düşündüğümüz alanlardan çok tehlikeli bakteriler yayılabiliyor. Tuvalet kapakları ve sifon da bu bakterili alanlar arasında yer alıyor. Yapılan araştırmaların sonucu göz korkuttu. En sık yapılan hatanın ölümcül sonuçlar doğurabileceği paylaşıldı.

Haber 09-12-2022 16:49

İdrarınıza dikkat! Vakit kaybetmeden doktora koşun: Karaciğer hasarı büyük

İdrar vücudumuzdaki hastalıklar hakkında oldukça uyarıcı olabiliyor. İdrar yaparken ve idrarda görülen değişimler birçok hastalığın belirtisi olarak görülüyor. Uzmanlara göre tedavisi olmayan karaciğer hasarı idrardaki renklerde belli olabiliyor. İdrar renginizde aşağıda bulunan durumları görüyorsanız hemen doktora başvurabilirsiniz.

Haber 02-12-2022 11:19

Bir tabu daha yıkıldı! Seviştikten sonra koşmanıza gerek yok

Cinsel ilişki sonrasında özellikle kadınların hemen tuvalete gidip idrarlarını yapmaları tavsiye ediliyordu. Ancak, uzmanlar yaptıkları son açıklamayla o kadar da gerekli olmadığını söyleyerek şaşırttı. Cinsel ilişki sonrasında yapılan idrarın hastalıklara karşı bir önlem olduğu söyleniyordu. Başta idrar yolu enfeksiyonları olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili olduğu belirtiliyordu. Şimdi ise idrar yolu enfeksiyonlarından bu şekilde kaçınılamayacağı söyleniyor.

Haber 23-11-2022 07:42

Yolcu uçağında ilginç anlar! Cinsel organını çıkartıp bir anda yolcuların önünde işemeye başladı

Bali’den Brisbane’e giden bir yolcu uçağı ilginç anlara sahne oldu. 72 yaşındaki J.H isimli bir adam uçakta ikram edilen alkollerin dozunu kaçırınca bir anda koltuğuna işemeye başladı. Diğer yolcuların gözü önünde pantolonunun fermuarını açarak cinsel organını çıkartan adam uçağın havalimanına ulaşmasından sonra tutuklandı.

Trend 04-11-2022 13:26

Önemsiz görmeyin! Pankreas kanserinin ilk belirtisi bu şekilde görülüyor

Kanser hayatımızı büyük riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Gün geçtikçe artan kanserin etkilerinden korunmak için erken belirtileri hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Kanserde erken teşhis hayati önem taşıyor. Pankreas kanserinin erken belirtisi idrarda fark ediliyor.

Haber 20-10-2022 07:45

Duyanlar şaşırıyor: 30 milyonda bir görülüyor! Cinsel organı olmadan doğdu...

Dünya üzerinde şaşırtıcı doğumlar meydana geliyor. Nadiren görülen bazı durumlar tüm dünyayı etkiliyor. İran'da dünyaya gelen bir bebeğin cinsel organının olmadığı belirtildi. 30 milyonda bir görülen bu durum bilim dünyasını oldukça şaşırttı.

Haber 19-10-2022 09:55

Sabahları böyle uyanıyorsanız hemen doktora koşun! Bu belirti hayati önem taşıyor

Böbrekler sağlığımız için çok önemli bir yere sahip. Vücudumuzun sağlıklı çalışması adına böbrek sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor. Sabahları yaşanan bazı problemler böbrek yetmezliği hakkında uyarıcı işaretler verebiliyor. Eğer ki aşağıda bulunan belirtileri sıklıkla görüyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.

Haber 29-09-2022 10:11

Uzmanlar açıkladı: Seks sırasında boşalma sandığınız sıvının idrar olduğu ortaya çıktı

Cinsel birliktelik sırasında gelen boşalma miktarı ve yapısı kişiden kişiye göre değişebiliyor. Sık yaşanan cinsel sorunlar arasında boşalma problemleri de yer alıyor. Özellikle kadınlar erkeklere göre çok daha zor boşalıyor. Kadınlardan gelen boşalma sanılan sıvı ise tahmininizden farklı olabiliyor. Uzmanlar bu sıvının idrar olabileceğini belirtiyor.

Haber 21-09-2022 18:41

Arkadaşlarının yaptığı deney yüzünden başına gelenler korkuttu: Ağrıyla hastaneye koştu

Dünyada oldukça ilginç ameliyatlar meydana geliyor. Bu ameliyatlar arasında en ilgi çekici ve korkutucu olanlar arasında cinsel organa sıkışan yabancı maddeler yer alıyor. 38 yaşındaki bir adam cinsel organına sıkışan metal yüzük yüzünden korku dolu anlar yaşadı.

Haber 18-09-2022 13:43

İdrar şikayetlerine dikkat: Prostat kanseri için önceden uyarı veriyor!

Prostat kanseri erkeklerin en sık yaşadığı kanser türleri arasında bulunuyor. Prostat kanseri özellikle belirli bir yaşın üzerindeki erkekler için büyük risk oluşturuyor. Prostat kanserini erken teşhis etmek hayatınızı kurtarabiliyor. İdrar şikayetleri prostat kanseri için önceden uyarıcı olabiliyor.

Haber 15-09-2022 10:48

Sepsisin ilk belirtilerine dikkat! İhmal etmek ölüme yol açabilir

Hastalıkların daha fazla ilerlemesini ve geri dönülmez sonuçlara yol açmasını önlemek için ilk gösterdiği belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Sepsis hastalığı da çok ciddi sonuçlara yol açabilen hastalıklar arasında bulunuyor. Sepsisin belirtileri diğer hastalıklar ile kolayca karıştırılabiliyor.

Haber 14-09-2022 09:41

En sık yaşanan ölüm nedenleri arasında: Çok fazla yanlış bilgi içeriyor! Bunları yapmanıza gerek yok

Kanser çağımızın tehlikeli hastalıkları arasına bulunuyor. Ölümcül sonuçlara neden olabilen kanserin çok tehlikeli çeşitleri bulunuyor. Erkeklerde sıklıkla görülen prostat kanseri de kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada yer alıyor. Toplumda prostat kanseri ile ilgili yanlış bilinen çok sayıda bilgi var. İşte o yanlış bilgiler...

Haber 13-09-2022 11:12

Yol kenarına idrarını yapan baba ve oğlu dehşeti yaşadı! Önce uyardılar, sonra...

Esenyurt’ta dehşete düşüren bir bıçaklı saldırı olayı yaşandı. Yol kenarında alkol alan ve idararını yapan baba Uğur Y. ve oğlu Barış Y.'yi Ümit Y., Kaan Y. ve Ali K.Y. uyardı. Uyarılara aldırmayan baba ve oğlu ile 3 kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle saldırganlardan biri, darp ettikleri baba ve oğlunu bıçakladı. İşte olayın detayları...

Haber 12-09-2022 11:55

Duşta bu hareketi kimler yapıyor? Zararını bilseniz bir daha yapmazsınız

Sosyal medya hesabından paylaştığı videolarla tanınan Fizik tedavi uzmanı Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, dikkat çeken bir videoya imza attı. Kadınlara seslenen Dr. Thomas, kadınların duşta asla idrarlarını yapmamaları gerektiğini açıkladı. Tek nedeni hareketin iğrenç olması değil...

Haber 19-08-2022 14:41

Böbrek yetmezliğinin habercisi olabilir! Böbrek yetmezliği belirtileri nelerdir? Böbrek sağlığını korumak için ne yapılmalıdır?

Böbrek tüm vücudu etkileyen organlar arasında yer alıyor. Sağlık için böbreklere zarar verecek alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Böbrek yetmezliği toplumda sıkça görülen ciddi hastalıklardan. Böbrek yetmezliğinin gösterdiği belirtilere dikkat ederek hastalığınızı erken teşhis etmeniz mümkün.

Haber 17-08-2022 17:04

İdrar renginiz sağlık sorunlarınızı belli ediyor! İdrar rengi nasıl olmalı?

İdrar, vücudun içerisinde bulunan sıvıların dışarı atılmasıdır. Her sağlıklı insan günde 4-8 kez arasında idrar yapmaktadır. İdrarın rengi, kokusu sağlık hakkında çok önemli bilgiler vermektedir. Alışılmışın dışındaki idrar görüntüleri sağlığınız hakkında uyarıcı olabilmektedir.

Haber 12-08-2022 09:52

Sifonu çekmeden önce mutlaka kontrol edin! Doktora gitmeniz gerekebilir

İdrar rengi ve kokusu sağlığınız hakkında siz fark etmiyor olsanız bile önemli ipuçları veriyor olabilir. Sifonu çekmeden önce klozeti kontrol etmekte fayda var. Genellikle fark edilmeyen veya normalmiş gibi görünen idrar rengi ve kokusu aslında sağlığınızla ilgili önemli ipuçları veriyor. Sağlığınız yerindeyse, düzenli besleniyorsanız, yeterince su içtiyseniz idrar rengi limonata sarısına benzer ve kokmaz. İdrar rengi değişmeye başladıysa ve koku geliyorsa doktora gitme zamanı geldi demek.

Haber 13-07-2022 11:15

En ölümcül kanserlerdendi! Bu belirtiye dikkat

Kanser en ölümcül hastalıklar arasında yer alıyor. Ancak kansere karşı bilinçli olmak ve erken teşhis tedavi sürecini önemli ölçüde etkiliyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile kanseri yenmek çok daha kolay hale geliyor. En riskli kanser türleri arasında bulunan mesane kanserinde belirtilere dikkat etmek hayat kurtarıyor.

Haber 04-07-2022 12:11

Doktorun sosyal medya çıkışı gündem yarattı! “Yanlış pozisyonda idrarınızı yapıyorsunuz”

Kendisini bir vajinakolog ilan eden Amerikalı Dr. Teresa Irwin, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla herkesi şaşırtmayı başardı. İnsanların kendi bedeni tanıması için bilgilendirme yaptığını dile getiren Irwin, kadınların yanlış pozisyonda idrarlarını yaptığını söyledi. Irwin’in paylaşımı kısa sürede TikTok’ta popüler olurken kullanıcılar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Trend 28-06-2022 17:24

Ayakta tuvaletini yapan erkekleri bekleyen en büyük tehlike

Erkekler idrarını yaparken cinsel organlarının verdiği avantajı kullanarak, ayakta yapmayı tercih eder. Ancak idrar ayakta yapmak maalesef birçok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Uzmanlar, idrarını ayakta yapan erkeklerin çoğunun prostata bağlı sağlık sorunları yaşayacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Prostata bağlı sağlık sorunları yaşamamak için ayakta yapmak yerine, oturarak yapılması gerekiyor.

Haber 28-06-2022 10:05

Kulağa iğrenç gelse de onlar insan idrarı kullanıyor! Kokusu kötü ama verim yüzde 30 arttı

Nijer'de ölmekte olan bitkileri canlandırmak için bilim insanları ilginç bir yönteme başvurdu. Ülkede mineral açısından zengin, düşük maliyetli ve kolay erişilebilir bir gübre olan insan idrarını kullanılmaya başlandı. Oga olarak adlandırılan insan idrarlı karışım, 2014'ten 2016'ya kadar yapılan testler sonucu mahsullerde idrarla gübreleme yapmayan çiftliklere kıyasla yüzde 30’luk bir artış yaşandı. Çiftçilere göre yeni gübrenin tek dezavantajı kokusu.

Haber 24-06-2022 17:34

İdrarınızın rengi sağlığınız hakkında önemli ipucu veriyor: Yardıma ihtiyacınız olabilir!

Tuvalete her çıktığınızda idrar rengi farklı olabilir. İdrar rengi dikkat etmeseniz de sağlığınız hakkında önemli ipuçları verebilir. En sağlıklı idrar rengi soluk saman renginde olanıdır. Eğer bir hastalığınız varsa veya vücudunuzu susuz bıraktıysanız idrar renginden durumu anlayarak müdahale edebilirsiniz.

Haber 22-06-2022 10:39

Ebeveynler dikkat! Geri dönüşü olmayan sonuçlar yaratıyor, tüm hayatı etkiliyor

Çocukların ve bebeklerin sağlığına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Bu yaşlarda yapılan hatalar veya alınmayan önlemler tüm hayatı etkileyebiliyor. Erkek çocuklara yapılan sünnet operasyonlarının doğru hekimlerin ve hijyenik koşulların altında yapılması gerekiyor. Sünnet sırasında yapılan yanlışlar ileride sorunlara yol açabiliyor.

Haber 20-06-2022 11:06

Fark etmeden yanlış yapıyor olabilirsiniz! Tüm sağlığınızı etkiliyor

Gün içerisinde sıklıkla idrar yapılıyor. Sağlığı korumak adına idrara çıkmak önem taşıyor. Ancak uzmanlar genellikle yanlış bir şekilde işendiğini belirtti. Doktor sosyal medyada yaptığı paylaşımda işemenin doğru yolunu anlattı. Oldukça etkileşim alan paylaşım birçok izleyicinin şaşırmasına neden oldu.

Kadin 20-06-2022 09:58

Acı verici, korkunç gerçek! Fermuarı kapatmadan önce yapılan ölümcül hata

Erkekleri pisuvarda idrar yaptıktan sonra bekleyen birçok risk var. Özellikle kişisel hijyenine önem vermeyenler daha büyük tehlike altında. İdrar yaptıktan sonra pantolon fermuarını kapatmadan önce son idrar damlalarının penisinizden damlamasına izin vermek için birkaç saniye daha ayırmak sizi bazı çok kötü enfeksiyonlara yakalanmaktan kurtarabilir.

Haber 18-06-2022 09:03