Ihh Insani Yardim Dernegi Haberleri

İHH arama kurtarma ekipleri 2023'te 231 operasyona katıldı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetimi Başkanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.

Yurthaber 2024-01-16 10:59:26

Antalya'da Diriliş Buluşmaları etkinliği düzenlendi

Antalya'da, İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Diriliş Buluşmaları" programında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınandı.

Yurthaber 2024-01-08 07:35:09

Ankara'da Filistin'e Yola Çık konvoyu düzenlendi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Filistinlilere destek için "Filistin'e Yola Çık" konvoyu düzenledi.

Yurthaber 2023-10-11 08:07:31

Ramazanda kurdukları aşeviyle Bursa'dan Malatya'ya gönül köprüsü oldular

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi gönüllüleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesi kırsalında ramazanda günlük yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek hizmeti sunuyor.

Yurthaber 2023-04-13 12:19:52

Sivas ve Kayseri'de İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına tepki

Sivas ve Kayseri'de Anadolu Gençlik Derneği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği üyeleri, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskınını kınadı.

Yurthaber 06-04-23 08:02

İHH, Kahramanmaraş'ta konteyner mahallesi kuracak

İHH İnsani Yardım Vakfı, AFAD koordinesinde ve MÜSİAD işbirliğinde depremzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması için Kahramanmaraş’ta konteyner mahallesi kuracak.

Yurthaber 16-02-23 11:37

Malatya'da İHH ekipleri enkazda buldukları altın ve paraları polise teslim etti

Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Arama Kurtarma ekipleri enkazda buldukları bir miktar para, altın ve çelik bir kasayı polise teslim etti.

Yurthaber 13-02-23 13:28

İHH'nin kampanyasıyla Ümraniye'den Suriye'ye 15 tır yardım gönderildi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine 15 tır yardım gönderildi.

Yurthaber 20-01-23 14:01

Başhekim yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan tepki çeken açıklama: ‘13 yaşında evlilik olabilir’

‘6 yaşındaki kızın cinsel istismarı’ skandalı ile ilgili haberler yapılan yeni açıklamalarla tartışma yaratmaya devam ediyor. Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel hakkındaki soruşturmayı tüm Türkiye yakından takip ederken İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan olaya ilişkin tepki çeken bir açıklama geldi. Uysal, sosyal medyada gördüğü bir yoruma tepki göstererek ‘13 yaşında evlilik olabilir’ ifadelerini kullandı.

Haber 12-12-22 13:40

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneğinin yeni binası açıldı

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneğinin yeni binası açıldı

Yurthaber 14-10-22 14:14

İHH yardım derneği binasında patlama! 'Birden ortalık karıştı'

Edirne'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği şubesinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Olay sırasında dernekte bulunan Yusuf Güney, "Birden ortalık karıştı" dedi.

Haber 27-08-22 18:47

Bursa'dan Suriye'nin İdlib ve Azez kentlerine 60 tır insani yardım yollandı

Bursa Valisi Yakup Canbolat: - "Biz küresel acıma ve kınama çevrelerinin yaptığı gibi laf üretmiyor, tam tersi icraat üretiyor, elimizi ve gönlümüzü mazlum insanlara uzatıyoruz" - İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç: - "Bugün 60 tır, toplamda Bursa'dan bin tır ve İHH ailesi olarak 11 yılda toplamda 25 bin tır yardımda bulunduk. İhtiyaca baktığımızda bu rakamları on binlerle çarpmamız lazım"

Yurthaber 16-02-22 15:03

Yardım kuruluşlarının kış kampanyaları İdlib halkının içini ısıtıyor

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem: - "Bu zorlu kış aylarında insanların yaşamlarını kolaylaştırmak için çok acil yardımda bulunmamız lazım" - İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla: - "İnsanlar oraları gözleriyle görmedikleri için yaşanan sıkıntıların farkında değil"

Yurthaber 09-02-22 11:03

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi, Afganistan'a 4 tır yardım malzemesi gönderdi

İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi, Afganistan'a 4 tır yardım malzemesi gönderdi

Yurthaber 07-02-22 15:37

Bursa'da otomobilin tıra çarpması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti

Kazada yaşamını yitirenlerin Bursa'daki programa katılmak üzere İstanbul'dan yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı personeli ve gönüllüleri olduğu öğrenildi

Yurthaber 27-11-21 15:04

AFAD ve İHH İnsani Yardım Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı

AFAD ve İHH İnsani Yardım Vakfı arasında iş birliği protokolü imzalandı

Yurthaber 24-11-21 14:44

Bozkurt'ta yemek hizmeti sunan STK'lar afetzedelere ev sıcaklığını hissettirmeye çalışıyor

Türkiye Diyanet Vakfı Afet Sorumlusu Osman Türk: - "Afetten bugüne kadar yaklaşık 40 bin insanımıza sabah, öğle, akşam olmak üzere üç öğün sıcak yemek ikramlarında bulunduk. Ulaşılamayan köylere off-road araçlarıyla görevli arkadaşlarımızla birlikte 20 bin gıda paketi dağıtımında bulunduk" - İHH İnsani Yardım Vakfı görevlisi İsmail Ekener: - "Sıcak yemeğin bu insanlara bir nebze de olsa evlerindeki sıcaklığı hissettireceğini düşünüyoruz. Afetin yaşandığı ilk günden beri yaklaşık 30 bin vatandaşımıza sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik"

Yurthaber 28-08-21 11:03

Suriyeli yetimler, kumbaralarındaki parayı yangın ve sel afetlerinin yaşandığı bölgelere bağışladı

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Başkanı Behçet Atilla: - "Tam bir kardeşlik şuuruyla yapılan bu hareket bizi çok duygulandırarak sevindirdi"

Yurthaber 16-08-21 11:09

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Şubesi'nin açılışı yapıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Şubesi'nin açılışı yapıldı

Yurthaber 09-07-21 15:57

Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği gönüllüleri ramazanda yetimleri unutmadı

Çankırı İHH İnsani Yardım Derneği gönüllüleri ramazanda yetimleri unutmadı

Yurthaber 28-04-21 14:14

Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği gönüllüleri ramazanda yetimleri unutmadı

Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği gönüllüleri ramazanda yetimleri unutmadı

Yurthaber 27-04-21 21:49

Suriye'deki savaş mağdurları Konya'dan giden kumanyalarla iftar yapacak

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Başkanı Uysal: - "Bölgede halen çatışmalar, uçak saldırıları, füze saldırıları olabiliyor. Halen insanlar yer değiştirme mecburiyetinde kalıyor. Her şeye rağmen oruçlarını tutan bu insanlar, yer değiştirme sırasında iftarını, sahurunu yapabilsin, diye bu hazırlığı yapıyoruz" - "Bir kumanya 10 liraya hazırlanabiliyor. Diğer taraftan, müsait yerlerde kuracağımız sofralarda vereceğimiz iftar 20 lira. Hayırsever kardeşlerimiz gücü nispetinde bu iyilik hareketine katılabilir. Bunlar küçük bedeller ama büyük mutluluklar"

Yurthaber 22-04-21 11:15

İHH ramazanda Suriye'deki mazlumların yüzünü güldürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, "Ramazanda Umut Var" sloganıyla Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinden hayırseverler tarafından gönderilen yardımları Suriye'deki iç savaş mağdurlarına ulaştıracak - İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun: - "Suriye'de ramazan ayında 850 bin kişiye gıda ve iftarlık yardımlarımız olacak"

Yurthaber 14-04-21 11:08

Suriyeli ve Türk 3 bin 500 yetimin yüzü hayırseverlerin desteğiyle gülüyor

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atila: - "Nakdi ve ayni yardımlarımızın dışında yetimlerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz çünkü yetimler ayni ve nakdi yardımlara ihtiyaç duyduğu kadar ilgi ve alakaya da ciddi anlamda ihtiyaç duyuyorlar"

Yurthaber 02-04-21 12:55

Suriye'deki kamplarda kalan kadınların dramından etkilenip yardım için seferber oldular

İç savaşın sürdüğü ülkedeki kampları ziyaret eden Bursalı bir grup kadın, hemcinslerinin tarak, tırnak makası ve krem gibi bazı ürünlerden mahrum kaldıklarını öğrenince İHH'yla kampanya başlattı - İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Kaptan: - "Tırnak makası bulamadıkları için taşlara tırnaklarını sürterek kısaltmaya çalışan kadınlara şahit olduk. Çok küçük bir şey belki ama çok büyük bir ihtiyaç"

Yurthaber 29-03-21 11:31

Yayladaki hastaya 60 metrelik kayalıklardan nefes kesen kurtarma operasyonu

Antalya’da yaylada bir vatandaşın hastalandığı ihbarı üzerine harekete geçen ilk yardım ekipleri, 1.5 saatlik yürüyüşün ardından hastaya ulaşabildi.Yağmur ve dolu yağışı altında yürüyen İnsani Yardım Vakfı (İHH), 112, AFAD ve UMKE ekipleri, Sahil Güvenlik Helikopterinin inememesi nedeniyle hastayı sedye ile 60 metre kayalıklardan çıkardı.

Haber 25-03-21 16:06

Bitlis’te geniş kapsamlı çığ tatbikatı

Bitlis Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından yoğun kar nedeniyle yaşanabilecek çığ tehlikelerine karşı dağlık bölgede tatbikat düzenlendi.Rahva bölgesinde bulunan El Aman Kayak Tesisi mevkiinde gerçekleştiren çığ tatbikatına AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İnsani Yardım Vakfı (İHH), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş., Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığından 100 kişi katıldı.

Yurthaber 17-03-21 16:38

Sinop İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Sinop İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yurthaber 09-02-21 12:02

Sivas İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Sivas İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yurthaber 08-02-21 19:23

İdlib'de zor şartlarda yaşayan siviller için acil yardım çağrısı

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında yaşam mücadelesi veren siviller için, Şanlıurfa'daki yardım kuruluşları acil yardım çağrısında bulundu - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem: - "Geçen yıl yaklaşık 200 kişi donarak hayatı kaybetmişti. Bu yıl da donarak ölen insanlar var. Geçen gün 2 bebeğin donarak öldüğünü bilgisini aldık. Ölümlerin artmasından korkuyoruz" - İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla: - "Binlerce muhacir kardeşimiz derme çatma çadırlarda çamur içinde yaşıyor. Kar ve yağıştan dolayı binlerce kadın, çocuk ve yaşlı çok olumsuz etkilendi. Maalesef insanlar orda donma noktasına geldi"

Yurthaber 26-01-21 11:06

İdlib'de zor şartlarda yaşayan siviller için acil yardım çağrısı

Suriye'nin İdlib kenti kırsalında yaşam mücadelesi veren siviller için, Şanlıurfa'daki yardım kuruluşları acil yardım çağrısında bulundu - Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem: - "Geçen yıl yaklaşık 200 kişi donarak hayatı kaybetmişti. Bu yıl da donarak ölen insanlar var. Geçen gün 2 bebeğin donarak öldüğünü bilgisini aldık. Ölümlerin artmasından korkuyoruz" - İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla: - "Binlerce muhacir kardeşimiz derme çatma çadırlarda çamur içinde yaşıyor. Kar ve yağıştan dolayı binlerce kadın, çocuk ve yaşlı çok olumsuz etkilendi. Maalesef insanlar orda donma noktasına geldi"

Yurthaber 26-01-21 11:06

Sivas İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Sivas İHH, Suriye'ye insani yardım malzemesi gönderdi

Yurthaber 26-01-21 09:39

Simav’dan İdlip’e 25 ton un ile kışlık kıyafet yardımı

Simav İnsani Yardım Vakfı (İHH) temsilciliği ve Belediye Başkanlığı işbirliği ile 500 çuval un ile yüzlerce kışlık kıyafetin bulunduğu bir tır, İdlip’e gönderildiKütahya’nın Simav ilçesinde, Belediye Başkanlığı desteği ve İnsani Yardım Vakfı Simav temsilciliği organizesi ile İdlip’e yardım kampanyası başlatıldı.

Yurthaber 30-12-20 13:46

İhtiyaç sahibi ailelere her ay yardım

Kütahya’nın Emet ilçesinde ihtiyaç sahibi ailelere Emet İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği tarafından düzenli olarak gıda ve yakacak yardımı yapıldığı bildirildi.Vakfı Temsilciliği Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, ’’İlçemizde yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz ailelere yardımlarımıza devam ediyoruz.

Yurthaber 18-12-20 09:18

Suriye’ye 1 tır yardım malzemesi gönderdi

Kütahya’nın Emet ilçesinde ’Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla toplanan 1 tır yardım malzemesi dualarla Suriye’ye gönderildi.Emet İHH İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği Başkanı Hasan Ünver, yaptığı açıklamada, ’’Suriye’de herkesin insanca haklara sahip olabilmesi için ’’Rotamız İyilik’’ diyerek çıktığımız yolda çok değerli Gazi Emet halkımızın büyük destekleriyle hazırlamış olduğumuz giyim, atkı, bere, ayakkabı, oyuncaklardan oluşan yardım kolilerimizi Gazi Emet’imizden tıra yükledik.

Yurthaber 12-12-20 08:34

Suriye’ye 350 TIR Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ sloganıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde 81 ilden Suriye’ye 350 TIR insani yardım malzemesi gönderildi

Haber 10-12-20 20:53

7 tır yardım malzemesi ihtiyaç sahipleri için yola çıktı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyasına Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından toplanan ilaçlarla destek verdi.Mazlum coğrafyalarda yaşayan, savaş, açlık gibi nedenlerden dolayı sıkıntı çeken insanlara bundan önceki dönemlerde olduğu gibi yardımlarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok noktada ihtiyaç duyulan dönemlerde yapılan organizasyonlarda paydaş olmayı sürdürüyor.Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından 81 ilde başlatılan ‘Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kapsamında mazlum coğrafyalarda yaşayan ve sıkıntılı günler geçiren insanlar için 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla başlatılan kampanya kapsamında Malatya’dan gönderilecek olan 7 adet insani yardım tırına hazırlamış olduğu ilaçlarla katıldı.

Yurthaber 10-12-20 16:11

İHH yardım tırı Suriye için yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Bartın’da toplanan yardımları taşıyan tır dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında Bartın’da toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği tır dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı.Bartın Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın İl Başkanı Selami Ünsal bazı coğrafyalarda kan ve gözyaşının arttığı bir dönemin yaşandığında dikkat çekerek, “Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü.

Yurthaber 10-12-20 16:10

İnsan Hakları gününde savaş mağduru Suriyeliler’e yardım gönderildi

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Kilis’in karşısında bulunan Fırat Kalkanı Bölgesine 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde 90 tırdan oluşan yardım konvoyunun ilk gurubu törenle gönderildi.İHH Kilis Lojistik Merkezinde düzenlenen törende konuşan İHH Kilis Ofisi Koordinatörü Serkan Öktem, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Türkiye’nin bütün illerinden yardım konvoylarının yola çıktığını ifade ederek, “Dünya insan hakları olan bugünde bir kampanya ile hareket ediyoruz bugün, bütün iller ve çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin destekleriyle beraber, şuan itibariyle 380 tır Suriye’ye yardım götürmek üzere hareket halindedir.

Yurthaber 10-12-20 14:27

Karabük’ten Suriye’ye yardım tırı gönderildi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" söylemiyle 81 ilden yardım seferberliği kapsamında hazırlanan yardım tırı Karabük’ten dualarla uğurlandı.Kışın gelmesiyle kamplarda yaşayanların hayatları daha zor hale gelmesi, korona virüsün (Covid-19) bütün dünyada arttığı gibi Suriye’de artması ile Suriye’deki yardıma muhtaç insanlar için gönderilecek yardım tırı Suriye’ye ulaşmak üzere yola çıktı.Karabük Kent Meydanı’nda, Karabük İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Karabük İnsani Yardım Vakfı yönetici ve üyeleri, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Memur-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz ve gönüllü vatandaşlar katıldı.Yardım tırının önünde konuşma yapan ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü gibi özel bir günde ülkenin 81 ilinden yüzlerce insani yardım tırının mazlumlar için yola çıktığını belirten Karabük Genç İHH Başkanı Mustafa Emir Kurşun, “İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bugüne kadar milletimizin destekleriyle milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.

Yurthaber 10-12-20 14:05

Ürgüp’ten Suriye’ye 1 tır yardım tırı gönderildi

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında 540 çuval un taşıyan yardım tırı Suriye’ye uğurlandı.Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği Başkanı Baki Öncel, Suriye’de uzun yıllardır devam eden savaş sebebiyle yüz binlerce insanın yardıma muhtaç halde yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Yurthaber 10-12-20 13:26

Yemeğe çıkan çocukların sadece bir salatalık yiyebildiğini görünce iyilik hareketi başlattılar

İHH'den Suriye için başlatılan "Rotamız İyilik, Yükümüz İnsanlık" kampanyasına destek çağrısı geldi - Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Engin Sezer: - "Suriye'de çizmeleri dağıtırken çocukların yüzündeki gülümsemeyi görmek bile yetti" - "Eğitim sorumlumuz, bölgede okullarda gezerken öğlen yemeğine çıkan çocukların duvar kenarında sadece 1 salatalık yediğini görmüş. Bundan etkilenerek 'Sevgi Öğünü' projesi başlatıldı. Her öğlen yemeğini biz organize ediyoruz artık"

Yurthaber 05-12-20 14:13

Kütahya’da 200 aileye gıda yardımı

Kütahya Valisi Ali Çelik, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kütahya Şubesine iade-i ziyarette bulundu.Vali Ali Çelik, İHH Kütahya Başkanı Mustafa Yenipazar, Teşkilat Başkanı Mustafa Sağdıç, Yetim Birimi Başkanı Serhan Dayanç, Dernek Müdürü Şaban Başyiğit, Mülteci Birimi Başkanı Muhammed Ziya Afifi, Genç İHH Başkanı Fuat Yaymacı, Yurt İçi Yardım Birimi Sorumlusu Ahmet Macit tarafından karşılandı.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek faaliyetleri hakkında bilgiler veren İHH Kütahya Başkanı Mustafa Yenipazar, “Mazlum coğrafyalarda 42 adet su kuyusu, 200 adet katarakt ameliyatı, binin üzerinde yetim çocuğumuza sponsorluk desteği, Suriye çalışmaları kapsamın bölgeye 65 tır yardım gönderildi.

Yurthaber 21-11-20 21:48

İhtiyaç sahibi Suriyeli ailelere meyve

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Kilis’in karşısında bulunan Azez ilçesinde başta yetim aileler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere bir milyon dört yüz bin kilo meyve ve sebze dağıtımında bulundu.Savaşın başladığı günden bu yana çeşitli yardım faaliyetleri ile insanların yanında duran İHH İnsani Yardım vakfı Türkiye’ den hayırseverlerin göndermiş oldukları meyveleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.İHH Suriye Babusselam basın sorumlusu Abdulsamet Polat, ’’ İHH İnsani Yardım Vakfı olarak çeşitli yardım faaliyetleri ile Suriyeli ihtiyaç sahibi insanların yanında durmaya devam ediyoruz.

Yurthaber 21-11-20 12:38

Başkan Zolan, İzmir depreminin kahramanlarını ziyaret etti

İzmir’de yaşanan depremde arama ve kurtarma çalışmalarına katılan İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT)’u ziyaret eden Başkan Zolan, "Bir hayatın kurtulmasına vesile olmak, dünyayı kurtarmak demektir.

Yurthaber 11-11-20 10:17

İzmir depreminde görev alan İHH gönüllüsü, son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’in Seferhisar açıklarında 6,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde çöken binalarda arama kurtarma çalışmalarına katılan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü 46 yaşındaki Özkan Özdemir, Denizli’ye dönmesinin ardından kalp krizi geçirerek, hayatını kaybetti.Denizli Şubesi İHH İnsani Yardım Vakfı, İzmir’in Seferhisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6’lık depremde 114 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı deprem bölgesinde enkaz çalışmalarında arama kurtarma görevi için Bayraklı ilçesine gitti.

Yurthaber 08-11-20 17:24

Ziyan Olmasın Şifa Olsun kampanyasında 5 milyon 600 bin liralık ilaç toplandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası’nda toplanan 725 bin TL değerindeki ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) teslim edildi.Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen teslim törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte İHH üyeleri katıldı.

Yurthaber 08-11-20 16:05

Bartın İHH ekipleri arama-kurtarma çalışmalarına destek verecek

Deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara katılmak üzere yola çıkan Bartın İHH Arama-Kurtarma ekibi bölgeye ulaştı.İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın Arama-Kurtarma ekibi İzmir’de yaşanan depremin ardından bölgeye ulaşarak arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

Yurthaber 31-10-20 14:54

Eskişehir İHH Arama Kurtarma Birimi deprem bölgesine ulaştı

İzmir’deki arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için Eskişehir’den yola çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi Eskişehir şubesinde görevli 6 kişilik ekip ve bir köpek deprem bölgesine ulaştı.Dün 14.52’de gerçekleşen ve merkez üssü Ege Denizi’nin Seferhisar açıkları olarak bildirilen deprem birçok ilde hissedildi.

Yurthaber 31-10-20 12:55