Ihs Markit Pmi Haberleri

ABD'de imalat sanayi PMI 21 ayın en yüksek seviyesinde

ABD'de imalat sanayi PMI 21 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Ülkede, imalat PMI martta aylık 0,3 puan artışla 52,5'e yükseldi.

Finans 2024-03-21 17:59:02

İmalat PMI 8 ay sonra büyümeye işaret etti, Bakan Şimşek'ten ilk yorum geldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI, şubatta 50,2'ye yükseldi. PMI verisi 8 ay sonra iyileşmeye işaret etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de verilere ilişkin ilk yorum geldi.

Finans 2024-03-01 11:49:53

Adana 14. İnşaat Fuarı açıldı

Adana İnşaat, Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri ve IHS Fuarı, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Yurthaber 2024-02-29 15:27:09

İmalat PMI 7 aydır daralmaya işaret ediyor

İSO İmalat Sektörü PMI, ocakta 49,2 ile son 4 ayın en yüksek değerine ulaşarak faaliyet koşullarındaki bozulmanın hafiflediğine işaret etse de; üst üste 7'inci ayda 50 eşik değerinin altında kaldı.

Finans 2024-02-01 10:59:14

Veriler 6 aydır daralmaya işaret ediyor, yeni siparişler 10 sektörün dokuzunda yavaşladı!

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan İSO Türkiye İmalat PMI Endeksi, aralık ayında 47,4 olarak gerçekleşti. Endeks üst üste altıncı ayda 50 eşik değerinin altında kalırken yeni siparişlerde de 10 sektörün dokuzunda yavaşladığı kaydedildi.

Finans 02-01-24 11:44

Bitcoin Analizi: 42 bin dolar direncinde

ABD özel sektörü, S&P Global'in öncü PMI endeksine göre, Aralık ayında faaliyet büyümesinin çok hafif bir şekilde hızlandığını gösteriyor. Endeks, tahmini flash olarak 51 seviyesinde, önceki ay kesin olarak 50,7 seviyesindeydi.

Finans 17-12-23 08:53

İmalat PMI pandemi sürecinden beri en düşük seviyede

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI, kasımda 45,7’ye geriledi ve üst üste dokuzuncu ay eşik değer 50’nin altında kaldı. Faaliyet koşullarında gözlenen bozulma, 2020 yılı başlarında yaşanan ilk Covid-19 dalgasından bu yana görülen en belirgin düzeyde gerçekleşti.

Finans 01-12-22 10:18

PMI nedir? PMI verisi önemi nedir, nasıl ölçülür?

PMI endeksi, sektörlerin ve ülke ekonomilerinin üretim miktarını değerlendirir. Küresel bazda takip edilen bir endekstir. PMI verisini avantajlı kılan en önemli nokta ise resmi raporlardan daha önce yayınlanmasıdır. Dünya genelini kapsayan endeksi gözler önüne seren PMI nedir? PMI, küresel ekonomi ile ilgili bilgi sahibi olunmasını sağlar. Bu nedenle avantajlı konumda olmak isteyen büyük yatırımcılar ve iş insanları PMI endeksini yakından takip ederler. PMI verisi önemi nedir, nasıl ölçülür?

Finans 01-06-22 12:00

Türkiye İmalat PMI, 8 ayın en düşük seviyesinde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Ocak ayına ilişkin imalat satın alma yöneticileri endeksini (PMI) açıkladı.Türkiye İmalat PMI, Ocak’ta 50,5 olarak ölçülerek aralık ayındaki 52,1 olan seviyenin altında ve son 8 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Finans 01-02-22 10:22

Küresel piyasalarda 'Omicron' endişeleri

Küresel piyasalarda, Omicron varyantına yönelik endişeler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın aralık toplantısında tahvil alımlarının azaltılmasını (tapering) hızlandırmayı tartışacaklarını belirtmesinin ardından dün negatif bir seyir izlenirken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de yayımlanacak ADP istihdam raporu takip edilecek.

Finans 01-12-21 09:03

Küresel piyasalar ABD Başkanı Biden'ın açıklamalarını bekliyor

Küresel pay piyasaları ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden önce faiz artışına gideceği ve aralıkta varlık alım hızını tekrar düşüreceğine ilişkin endişelerle karışık bir seyir izlerken, bugün ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomiye ilişkin konuşması ve küresel bazda Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 23-11-21 09:16

Küresel piyasalar yeni haftada yoğun veri gündemine odaklandı

Küresel piyasalarda geçen hafta karışık bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftada ABD ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararları beklenirken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 01-11-21 09:16

Küresel piyasalarda gözler, imalat sanayisine ilişkin öncü verilere çevrildi

Küresel piyasalarda, beklentilerden iyi gelmeye devam eden 3. çeyrek şirket karlılıkları ile risk iştahı yüksek seyretmeye devam ederken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 22-10-21 10:16

Sabancı Holding, Philip Morris Türkiye'deki hisselerin devir sürecini başlattı

Sabancı Holding, Philsa Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret AŞ (PHILSA) ve Philip Morris SA, Philip Morris Sabancı Pazarlama ve Satış AŞ'de (PMSA) sahip olduğu hisselerin tamamını, şirketlerin çoğunluk hissedarı Philip Morris International (PMI) ve/veya iştiraklerine devretmeyi planlıyor.

Finans 07-10-21 08:39

İmalat sektöründe büyüme hızı azaldı

İstanbul Sanayi Odası tarafından yayımlanan İmalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 52.5'e geriledi.

Finans 01-10-21 10:35

Sigara üreticisi şirket, astım ilacı üreten şirketi satın aldı!

160 ülkede tütün satışı yapan sigara üreticisi Philip Morris (PMI), merkezi Chippenham'da bulunan İngiliz astım ilacı üreticisi Vectura'daki hissedarların yaklaşık %75'inin desteğini alarak Vectura'yı yaklaşık 1 milyar sterlin karşılığında satın alma konusunda anlaştı.

Finans 16-09-21 15:20

Küresel piyasalar, yeni haftada yoğun veri gündemine odaklandı

Küresel piyasalarda geçen hafta karışık bir seyir izlenmesinin ardından, bu hafta ABD'de tarım dışı istihdam ve dünya genelinde Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

Finans 02-08-21 09:25

Küresel piyasalar imalat sanayi PMI verilerine odaklandı

Küresel piyasalarda yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) delta varyantına ilişkin endişeler ve artan jeopolitik risklerle karışık bir seyir izlenirken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 01-07-21 09:19

Küresel piyasaların gözü veri gündeminde

Küresel piyasalarda yeni haftada, merkez bankaları yetkililerinin sözlü yönlendirme trafiğinin nispeten azalmasıyla yön tayininde ABD'de tarım dışı istihdam, Avro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi ve dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin belirleyici olması bekleniyor.

Finans 28-06-21 09:04

Powell sonrası piyasalarda durum pozitif

Küresel piyasalarda, dün gün boyu devam eden volatil seyrin ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın değerlendirmeleri sonrası pozitif tarafta yoğunlaştığı görülürken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündemi izlenecek.

Finans 23-06-21 09:44

Küresel piyasalar veri gündeminden dolayı yoğun

Küresel piyasalarda, geçen hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentilerden şahin bulunan haziran toplantısının ardından satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, yeni haftada Fed Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmalarının yanı sıra İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı, ABD'de büyüme ve Avrupa'da imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri izlenecek.

Finans 21-06-21 09:36

Türkiye İmalat PMI Mayıs’ta 49,3 oldu

Türkiye İmalat PMI, Mayıs’ta 49,3 olarak gerçekleşti ve son bir yılda ilk kez eşik değer 50’nin altında kaydedildi. Bununla birlikte endeks, faaliyet koşullarındaki bozulmanın ılımlı düzeyde olduğuna işaret etti.

Finans 01-06-21 10:43

Küresel piyasalar imalat sanayi verilerine odaklandı

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve NATO ülkelerinin savunma ve dışişleri bakanlarının toplantısı takip edilecek.

Finans 01-06-21 09:31

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor, işte piyasalarda izlenecek veriler

Küresel piyasalar, dün açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, ekonomik aktivitedeki toparlanmanın ivme kaybettiğine işaret etmesine karşın çoğunlukla pozitif görünümünü korudu.

Finans 04-05-21 09:23

Yurt içi piyasalar, nisan ayı enflasyon verisine odaklandı

Yükselen emtia fiyatlarına paralel artan enflasyon beklentileri, küresel piyasalarda endişeye neden olurken, bugün yurt içinde enflasyon ve dünya genelinde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 03-05-21 09:18

Küresel piyasalar, yeni haftada Avrupa Merkez Bankası'na odaklandı

Küresel piyasaların geçen hafta pozitif görünümünü korumasının ardından bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantısı ve Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 19-04-21 09:09

Küresel piyasalar, imalat sanayi verilerine odaklandı! İşte piyasalarda takip edilecek veriler

Küresel piyasalar satıcılı bir seyir izlerken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Finans 24-03-21 09:27

ESO Başkan Yardımcısı Özeçoğlu, Destekle imalat sektörümüz daha da büyüyecektir

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu, Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) anketinin Aralık 2020 sonuçlarının açıklandığını söyleyerek, salgının yayılmasını önlemek için devreye sokulan kısıtlamalarla birlikte Aralık ayında üretim ve yeni siparişlerde yavaşlamalar olduğuna vurgu yaptı.İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi’nin Aralıkta 50,8’e gerilediğini de ifade eden Özeçoğlu, ankette eşik değer 50’nin üzerinde.

Yurthaber 04-01-21 17:10

Piyasaların gözü enflasyon verisinde

Küresel piyasalar bugün dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerine odaklanırken, yurt içinde kasım ayı enflasyonu takip edilecek. Ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,75, en yüksek yüzde 1,80 aralığında yer aldı. Tüketici Fiyat Endeksi, ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,13 artış göstermişti.

Finans 03-12-20 09:22

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün başta imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) olmak üzere yoğunlaşan veri takvimi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili gelişmeler yatırımcıların odağında yer alıyor.

Finans 01-12-20 09:20

S&P’den dev satın alma

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard And Poors (S&P) IHS Markit'i 44 milyar dolarlık anlaşma ile satın alacağını duyurdu.

Finans 30-11-20 16:07

Piyasalar büyüme verisine odaklandı

Küresel piyasalar yeni haftaya Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) beklentileri aşmasının iyimserliği ile başlarken, yurt içinde büyüme verileri takip edilecek. Analistler, bugün yurt içinde büyüme, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ve ABD'de açıklanacak verilerin yanı sıra Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Finans 30-11-20 09:23

Piyasalar haftaya nasıl başladı? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılamanın aralık ayında başlayabileceğine ilişkin beklentilerle haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. Analistler, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Finans 23-11-20 09:22

Bakan Albayrak'tan İSO İmalat PMI değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi'yle (PMI) ilgili, "İmalat sanayisindeki büyüme 5 aydır devam ediyor ve geçen aya göre hız kazandı. Pandemi koşullarına rağmen artan yeni ihracat siparişleri bu büyümeyi destekliyor." ifadesini kullandı.

Finans 02-11-20 14:02

Türkiye İmalat PMI Ekim’de 53,9’a yükseldi

Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) Ekim ayında 53,9’a yükselerek sektörün performansında güçlü bir iyileşmeye işaret etti. Covid-19 salgını kaynaklı daralmanın ardından Türk imalat sektörü böylece üst üste beş ay büyüme gösterdi. Üretim hacimleri yükseldi ve büyüme eylül ayına göre hız kazandı. İstihdamda belirgin artış devam etti, istihdam yaratma hızı Şubat 2018’den beri en yüksek düzeye ulaştı.

Finans 02-11-20 10:24

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasaların dün karışık bir seyir izlemesinin ardından, bugün dünya genelinde açıklanacak eylül ayı imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Analistler, ekonomi yönetiminin birbiri ardına attığı normalleşme adımlarının Türk lirası varlıkları desteklediğini belirterek, piyasalardaki pozitif seyrin devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Finans 01-10-20 09:27
yen

İSO Türkiye İmalat PMI ağustosta 54,3 oldu

stanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) ağustosta 54,3 düzeyinde gerçekleşti.

Finans 01-09-20 11:05

Piyasalarda neler bekleniyor?İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceğini ifade etti.

Finans 01-09-20 09:14

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar karışık bir seyir izlerken, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Analistler, bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de özel sektör istihdamı ve dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin takip edileceğini ifade etti.

Finans 05-08-20 09:50

Eskişehir ihracatı, PMI değeri ve kapasite kullanım oranları artıyor

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir’in Temmuz ayı ihracatının bir önceki aya göre yüzde 7’lik artışla 74,6 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.2019 yılının Temmuz ayında 95,9 milyon dolar olan ihracatta 2020 yılının Temmuz ayında yüzde 22’lik bir azalma meydana geldiğini ifade eden Kesikbaş, “Ocak-Temmuz dönemine bakıldığında ise 2019 yılında 629,1 milyon dolar olan Eskişehir ihracatı 2020 yılının aynı döneminde 505,4 milyon dolara geriledi.

Yurthaber 04-08-20 14:12

Bakan Albayrak, İmalat PMI verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI) artışa ilişkin, "Bu tarihi bir dönüm noktası, Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviye. Böylece yılın ikinci yarısına ilişkin pozitif beklentilerimiz güçleniyor." ifadelerini kullandı.

Finans 04-08-20 10:45

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar pozitif bir seyir izlerken, yurt içinde bugün enflasyon ve imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Analistler, yurt içinde KDV indirimlerinin pay piyasalarını desteklemesinin beklendiğini ifade ederek, ABD'deki teşvik paketi görüşmeleri ve veri gündeminin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydetti.

Finans 04-08-20 09:16

Piyasalar, bu hafta TCMB'nin faiz kararını bekliyor

Küresel piyasalarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışı ve artan jeopolitik risklerle geçen hafta genelinde dalgalı bir seyir izlenirken, bu hafta yurt dışında imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksleri (PMI), yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı takip edilecek.

Finans 20-07-20 09:10

Piyasalarda gözler enflasyon verisinde

Küresel piyasalar pozitif bir seyir izlerken, yurt içinde bugün açıklanacak haziran ayı enflasyon verileri takip edilecek. Analistler bugün yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise hizmet sektörü PMI verilerinin takip edileceğini belirtti.

Finans 03-07-20 09:25

Bakan Albayrak, İmalat PMI verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI) toparlanmanın hedeflere doğru daha güçlü adımlar atılmasına olanak sağladığını belirterek, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Finans 01-07-20 13:59

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: İmalat PMI endeksi Şubat 2018'den beri en yüksek değerde

Bakan Varank, üretimin öncü göstergelerinden İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin haziranda 53,9'a yükselerek, Şubat 2018'den beri en yüksek değere ulaştığını ve Türkiye'nin, verisi açıklanan tüm ülkeleri geride bıraktığını bildirdi.

Finans 01-07-20 12:31

Piyasaların gündeminde bu veriler olacak

Küresel pay piyasalarında dün karışık bir seyir izlenmesinin ardından bugün yoğun makroekonomik veri gündemi takip edilecek. Analistler, bugün dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI ve ABD'de ADP özel sektör istihdamı verilerinin yanı sıra Fed toplantı tutanaklarının da takip edileceğini bildirdi.

Finans 01-07-20 09:17

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalarda, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Analistler, bugünün veri gündeminde Avrupa ve ABD'de açıklanacak PMI verileri ve ABD'de yeni konut satışlarının öne çıktığını belirtti.

Finans 23-06-20 09:26

Piyasalarda neler bekleniyor? İşte takip edilecek veriler

Küresel piyasalar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışı, yoğun veri gündemi ve açıklanan ilk çeyrek bilançolarının etkisiyle karışık bir seyir izliyor. Analistler, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımlayacağı reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise ABD'de dış ticaret dengesi ile hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

Finans 05-05-20 09:22