Iit Afganistan Daimi Temsilciligi Haberleri

İSEDAK 39. İzleme Komitesi Toplantısı yarın Ankara'da başlayacak

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. İzleme Komitesi Toplantısı 23-24 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yurthaber 2023-05-23 07:34:56

İİT Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonunun semineri Pakistan'da başladı

"Yolsuzlukla Mücadele-İnsan Haklarının ve Sürdürülebilir Kalkınmanın Tam Olarak Gerçekleşmesinin Ön Koşulu" semineri yarın sona erecek

Yurthaber 2022-01-06 14:37:04

İbrahim Kalın, Linda Thomas Greenfield ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD’nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield ile görüştü. Görüşmede Suriye, Libya, Afganistan, Filistin, İran ve Irak gibi bölgesel meseleler, göç, insani yardımlar, terörle mücadele ve BM çerçevesinde Türkiye-ABD işbirliği konularını ele aldı.

Haber 2021-06-02 15:06:46

Afgan Müzakereleri Türk-ABD İlişkilerini Etkiler mi?

Türkiye, ABD’nin önerisiyle İstanbul’da bu ay Afganistan barış müzakerelerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. VOA Türkçe’ye konuşan eski NATO daimi temsilcisi emekli Büyükelçi Mehmet Fatih Ceylan, Türkiye’nin bu sayede ABD’yle ilişkilerinde yeni bir sayfa açabileceği görüşünde

Haber 2021-04-03 15:50:07

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu: - "Uluslararası sorunları birlikte aşabiliriz. Ekonomik kalkınmayı beraber sağlayacağız. Aynı eksendeki stratejiler olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bir arada çalışarak, teröre karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz" - Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Muhammad Ridha Al Haidar: - "DEAŞ gibi bir terör belasıyla nasıl beraberce baş edebildiysek, el ele vererek yine koronavirüsü de yenebiliriz" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Akbar Stanikzai: - "Ülkeler kendi güvenlikleri için el ele, omuz omuza hareket etmeli, iş birliği içinde kaynakları, imkan ve kabiliyetleri paylaşmalı"

Yurthaber 25-03-21 18:41

İİT Afganistan Daimi Temsilcisi Botsalı: Türkiye'nin Afganistan barışı için çabaları sürüyor

"HoA-IP, Afganistan barışının sağlanması için faaliyet gösteren Birleşmiş Milletlerden sonraki en büyük platformdur. Bölgenin en önemli ülkeleri Afganistan barışı ve yapılanması için bu platformda iş birliği yapıyor"

Haber 11-12-19 11:27

İYİ Parti, Diplomasi Akademisi kurdu

Akademi, dış politika gündemiyle ilgili uzmanların yer alacağı konferanslarla, teşkilatındaki kadroları bilgilendirecek - Bu kapsamda 26 Aralık'ta düzenlenecek ilk konferansta, İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı "Afganistan'da Neler Oluyor?" başlıklı bir konuşma yapacak

Haber 04-12-19 13:17

Afganistan'da İslam İşbirliği Teşkilatının 50. yıl dönümü resepsiyonu verildi

İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı: - "Afganistan'da kalıcı barışın tesis edilebilmesi için 'ebedi cihat' anlayışının yerini 'barışın birlikte inşa edilmesi' kavramının alması gerekiyor"

Haber 30-11-19 18:13

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İSEDAK 35'in kapanışında konuştu

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 35.

Haber 28-11-19 21:42

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İSEDAK 35'in kapanışında konuştu

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 35.

Haber 28-11-19 17:53

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gıda israfı yapmak asla bizim için kabul edilebilecek bir şey değlidir

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 35'inci toplantısına katıldı.

Haber 27-11-19 17:00

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Gıda israfı yapmak asla bizim için kabul edilebilecek bir şey değlidir

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 35'inci toplantısına katıldı.

Haber 27-11-19 16:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan 35. İSEDAK Bakanlar Toplantısı’na katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 35.

Haber 27-11-19 13:17

İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumu Toplantısı düzenlendi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Merkez Bankaları Forumu Toplantısı gerçekleştirildi

Finans 24-09-19 12:13

Rusya'dan ABD-Taliban barış görüşmelerine ilişkin açıklama

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia: - "(ABD-Taliban barış görüşmeleri) Bizim Afganistan'da bir ajandamız yok. Afganistan öncülüğünde barışçıl bir çözüm istiyoruz. Bir anlaşmaya varılırsa destekleyeceğiz"

Haber 04-09-19 00:05

İİT, Afganistan'da yumuşak güç işlevi görme şansını elde edebilir

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Afganistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı: - "İİT, konumu itibarıyla Afganistan'da 40 yıldır devam eden kanlı çatışmalara, kardeş kavgasına dur diyebilmek için önemli bir yumuşak güç işlevi görme şansını elde edebilir " - "Afganistan'ın güvenliği, istikrarı, kendi standartları içinde yeniden imar ve inşasına yönelen ve ümit veren bir yapıya kavuşturulması, gelecek nesiller için güven veren bir yapıya kavuşturulması hepimiz için çok önemli" - "Afganistan'da ateşkes ve barış müzakerelerinin başlaması durumunda İİT'nin bir kolaylaştırıcı olma, böyle bir rol üstlenme şansı ve fırsatı olabilir"

Haber 09-08-19 11:14

Türkiye'nin dönem başkanlığında İİT çok önemli bir dinamizm gösterdi

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Salih Mutlu Şen: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İİT'nin 50 yıllık tarihindeki en aktif, en görülür ve en etkili dönem başkanlığını yerine getirdi" "Türkiye İslam ülkelerini hedefleri doğrultusunda hızla seferber etti ve uluslararası kamuoyunu teyakkuza geçirdi" "Kudüs'ün statüsünü teyit eden Birleşmiş Milletler (BM) kararı tamamen bizim düzenlemiş olduğumuz zirvenin bir sonucudur" "İİT uluslararası toplumun sorumlu bir üyesidir. Filistin meselesinde iki devletli çözümü savunmaktadır" "Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İİT dönem başkanlığı süresinde olağanüstü bir önderlik örneği sergilemiştir"

Haber 24-06-19 15:03

Afganistan'ı iktidar boşluğuna bırakmanın bedelini ödeyemeyiz

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu: - "Afganistan'ı iktidar boşluğuna bırakmanın bedelini ödeyemeyiz" - "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da duyurduğu gibi, bir sonraki Türkiye- Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi için çaba sarf etmeye hazırız"

Haber 20-06-19 06:35

UNESCO’da Nevruz’u kutlayan ülkelerin daimi temsilciliklerinden resepsiyon

Merkezi Paris’te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Genel Direktörü himayesinde Afganistan, Azerbaycan, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkiye ve Türkmenistan daimi temsilciliklerinin ortaklaşa tertipledikleri resepsiyonla Nevruz kutlandı.Nevruz’u kutlayan ülkelerin UNESCO daimi temsilciliklerinin büyükelçileri, konukları girişte karşıladı.

Haber 20-03-19 12:54

İİT Arabuluculuk Konferansı

Türkiye'nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen konferansa, İİT nezdinde büyükelçi-daimi temsilciler, üye ülkelerden kıdemli memurlar ve akademisyenlerin bulunduğu yüzün üzerinde uzman katıldı - Konferansta, Türkiye tarafından sunulan ve 5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde kabul edilen, İİT'nin ara buluculuk kapasitesinin güçlendirilmesini amaçlayan kararın uygulanmasına yönelik sınamalar ve fırsatlar değerlendirildi

Haber 29-11-18 15:39

DHA İSTANBUL HABER TAKİP GÜNDEMİ

13.30 / 16.30 -Cmhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 34.

Haber 29-11-18 10:18

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İİT GENEL SEKRETERİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomi ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 34.

Haber 28-11-18 12:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı! Resmen kuruldu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) kapsamındaki proje ve faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından genelge yayımlandı.

Haber 22-11-18 04:17

İslamofobi: Bir İnsan Hakları İhlali ve Irkçılığın Çağdaş Görünümü semineri

İİT Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti iş birliğiyle gerçekleştirilen uluslararası seminer, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi - Bildirgeden: - "Her şeyden önce İslamofobi'nin sürüdürülmesinin ve devamlı olarak artmasının açık bir insan hakları ihlali teşkil ettiğini vurgulamak amaçlanmıştır" - "Müslümanlara (fiziki görünümleri ve kültürel altyapıları sebebiyle Müslümanlara benzeyen gayrimüslimler de dahil olmak üzere ibadet eden ya da etmeyenlere) karşı şiddet olaylarının ve nefret suçlarının artması, İslamofobi'nin ırkçılığın bir şekli olarak incelenmesi gerekliliği daha da vurgulamaktadır"

Haber 18-10-18 14:50

İslamofobi: Bir İnsan Hakları İhlali ve Irkçılığın Çağdaş Görünümü semineri

İİT Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Rashid bin Hamed Al Balushi: - "Dine karşı, kişilere karşı bir nefret söylemi varsa devletlerin buna engel olma sorumluluğu var. Radikalizm ve ekstremizm, önünde durmak için temel unsurlardır. Bunun için bizim komisyonumuz her zaman diyalog içinde bulunmayı istemiştir. İfade özgürlüğü ile nefret söylemi arasına çok temiz bir çizgi çizilmesi gerekiyor" - BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Temsilcisi Dr. Adam Abdelmoula: - "Bir dine ya da bir dini gruba üye olmak, bir insan hakları özgürlüğüdür. Farklı inançları ve inanç sistemlerini bu yönden ele almalıyız ve bu konuda kamusal eleştirileri kontrollü bir şekilde takip etmeliyiz"

Haber 17-10-18 13:43

İstanbul'da uluslararası İslamofobi semineri

Adalet Bakanlığı ile İİT Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu koordinesinde gerçekleştirilecek seminer, 17-18 Ekim tarihlerinde düzenlenecek

Haber 15-10-18 15:48

ANALİZ - ABD, Rusya ve İran üçgeninde Taliban

Trump yönetimi daha önce açıkladığı, silah zoruyla siyasi anlaşmaya zorlama şeklindeki stratejisinde önemli bir değişiklik yaparak Taliban’la doğrudan görüşme kararı aldı ve 23 Temmuz'da Doha’da Taliban temsilcileriyle gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Afgan hükümetinden herhangi bir yetkilinin yer almadığı bu görüşme, ABD ile Taliban arasındaki ilk doğrudan temas olarak kayıtlara geçti - ABD’nin müzakere yoluyla Afganistan’da savaşı bitirme kararı aldığı bir ortamda Rusya da Taliban’ı Moskova’ya davet etti. Rusya ABD’nin, Amerikan tarihinin en uzun savaşını bitirmek istediği bir ortamda, paralel bir süreç yaratarak barış görüşmelerini baltalamakla suçlanıyor - Rusya’nın bu tavrı akıllara, dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan’ın Afganistan’da Sovyetlere karşı mücadele eden mücahitleri 1986’da Beyaz Saray’a davet etmesini getiriyor - Rusya, Çin, İran ve Pakistan bölgede artan bir etkiye sahip. Bu ülkeler Taliban’la ilişkilerini açıkça dile getiriyorlar. Rusya’nın Batı ile rekabetinde jeopolitik ilerleme sağlamak açısından Afganistan ideal fırsatlar sunuyor - Rusya ve İran’ın Taliban’la yakınlaşmaları, ABD’yi bu ülkede yıpratma stratejisine dayanıyor. Çünkü ABD’nin Afganistan’daki daimi varlığı, Orta Asya jeopolitiğinde, Rusya’nın ulusal çıkarları açısından büyük bir tehdit olarak görülüyor. Tahran yönetimi de gerek bölgesel gerekse küresel politikalarda, Taliban’ı ABD’ye karşı baskı unsuru olarak kullanmak istiyor

Haber 08-10-18 23:53

İslam İşbirliği Teşkilatı vazgeçilmez bir kurumdur

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Salih Mutlu Şen: - "Teşkilat Filistin ve Kudüs davasının uluslararası alanda bayraktarlığını yapmaktadır" - "Doğu Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti ilan edilmesi Türkiye'nin doğrudan teklifidir" - "Türkiye, İslam Kalkınma Bankası'nın kredi proje-finansman fırsatlarından yararlanan belki de ilk ülkedir" - "İİT'nin Fetih ile Hamas arasındaki ulusal uzlaşı bağlamında ara buluculuk rolünü üstlenmesi mümkündür"

Haber 27-09-18 14:46

ANALİZ - ABD ve Uluslararası Ceza Mahkemesi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton’ın, Trump’ın talimatıyla yaptığı konuşma, ABD’nin uluslararası ilişkilerde kontrolünde olmayan uluslararası örgütlere karşı tutumunu daha da sertleştireceğini gösteriyor - 1998 yılında kabul edilen Roma Statüsü ile kurulan ilk daimi Uluslararası Ceza Mahkemesi 2004 senesinde faaliyetlerine başladı ve o günden bu yana uluslararası ilişkiler tartışmalarının en münakaşalı konularından biri oldu - Ülkesinden binlerce kilometre ötede askeri varlığı olan ve düşman olarak gördüğü memleketlere savaş açan ABD, UCMnin kuruluş çalışmaları sırasında, saldırı suçunun tanımlanmasına da şiddetle karşı çıkmıştı - ABD’nin evvelden beri çıkarlarına aykırı gördüğü mahkemenin İsrail’in de çıkarlarına ters düşen bir kurum olduğunu ifade eden Bolton, Trump döneminin dolayımsız üslubunun tüm nişanelerini üzerinde taşıyor - Bolton’ın konuşmasında sık sık İsrail’in güvenliğinden bahsetmesinin sebebi ise ABD’nin Afganistan önsoruşturmasından sonra Filistin’in durumu hakkında İsrail yönetimi ve askerleri aleyhine soruşturma açılması ihtimaline verilen bir tepki olarak okunuyor

Haber 17-09-18 14:59

Kurban Bayramı'nda Afganistan'da ateşkes için hazırlıklar sürüyor

İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı: - "Şimdi, Kurban Bayramı öncesinde acaba yeniden bir ateşkes ilan edilsin mi diye hazırlıklar sürüyor" - "Maalesef Afganistan, uluslararası toplumun gündeminde ön sıralarda yer almadığı için bu ülkede devam eden insanlık faciası fark edilmiyor veya layık olduğu önemi göremiyor" - "Afganistan'da 40 yıldır devam eden bu çatışma, Afgan halkının tercihi olarak ortaya çıkmadı. Bugünkü çatışmalar Afgan halkına empoze edilmiştir" - "İİT'nin bu dönemde Afganistan'da terörün, şiddetin, katliamların azaltılması, istikrarın, güvenliğin ve kalıcı barışın sağlanmasında bir rol üstlenebileceğini ümit ediyoruz" - "Türkiye bu süre (İİT Zirve Dönem Başkanlığı) içinde Afganistan'da barışa doğru daha kalıcı adımlar atılmasına zemin oluşturabilir. Türkiye, uluslararası toplumun ve Afgan halkının hassasiyetlerini iyi bilmektedir, anlamaktadır"

Haber 18-08-18 12:43

Türkiye İİT'nin kapsamlı reformuna öncülük ediyor

Türkiye'nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Salih Mutlu Şen: - "Türkiye, İİT'nin kapsamlı reformuna öncülük ediyor ama bunu ortaklarımızla birlikte yapacağız" - "(İİT Polis İşbirliği ve Koordinasyon Merkezi ile) İlk defa İİT, emniyet, güvenlik alanında bir boyut kazanmış oluyor"

Haber 16-08-18 13:47

ABD'den Arap ülkelerine Filistin eleştirisi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley: - "Ülkeler peş peşe Filistin halkı ile dayanışma mesajları veriyor. Bu sözler okullarda, hastanelerde ve Filistin sokaklarında işe yarasaydı Filistin halkı bugün burada konuştuğumuz çaresiz koşullarla karşı karşıya olmazdı. Lafla peynir gemisi yürümez. Söze gelince hiçbir ülke Filistinlilerin Arap komşuları veya İİT kadar cömert olamaz. Fakat burada New York'ta konuşulanlar tek bir Filistinli çocuğu bile beslemiyor, giydirmiyor ya da eğitmiyor" - "Arap ülkeleri, ki bunların bir kısmı zengin ülkeler, Filistinlilere ne kadar yardım yaptı? ABD'nin yaptıklarının yanında hiçbir şey"

Haber 24-07-18 21:57

İİT, Filistin'de iki devletli çözümden yana

İslam İşbirliği Teşkilatından yetkililer, teşkilatın iç yapısı ve karar alma süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunarak Cidde'de geçen hafta gerçekleştirilen Afganistan konulu Müslüman Alimler toplantısını ve Filistin sorunuyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi - Siyasi İşler Direktörü Büyükelçi Tarık Ali Bahit: - "Afganistan'daki sorunun dini bir boyutu bulunuyor. Taliban İslam adına konuşuyor ve Müslüman alimlerin bu konuda söyleyecek bir şeyleri olması gerekiyor" - Filistin ve Kudüs Direktörü Büyükelçi Ali Gutali: - "Bizler iki devletli çözümden yanayız. Barış sürecinin başka temeller üzerinde canlandırılması gerekmektedir. Tek çözüm iki devletli çözümdür. İİT iki devletli çözümü somutlaştırmaya çalışmaktadır"

Haber 18-07-18 11:15

Türkiye'ye müteşekkiriz

Filistin'in BM Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Khraishi: - "Türkiye'ye gösterdiği çabalardan dolayı ziyadesiyle müteşekkiriz" - "Roma Statüsüne göre, Filistinli sivillerin hedef alınması insanlığa karşı suç ve savaş suçu teşkil ediyor" - "İİT üyesi ülkeler, elçiliklerini Kudüs'e taşımayı planlayan ülkelere karşı önlemler almalı"

Haber 19-05-18 11:02

İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı

Toplantı öncesinde İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı Dışişleri Bakanları Konseyi Hazırlık Toplantısı düzenlendi - İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin: - "Yapılmış olan bu haksızlıklara karşı mahkemeye gidip mazlumların hakkını aramamız gerekiyor" - "Kudüs'ün ne kadar değerli bir toprak olduğunu burada tekrar belirtmek istiyorum" - "Filistin devletini desteklememiz çok normal. Bunu özellikle BMGK'deki daimi üye ülkelerin karşısında gündeme getirmemiz gerekiyor"

Haber 18-05-18 12:32

İİT'den İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama tepki

İİT Daimi Temsilcileri Grubu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail güvenlik güçlerinin Gazze sınırında barışçıl gösteri yapan Filistinlilere yönelik şiddet olaylarını kınadı

Haber 17-05-18 01:11

1. Model İİT Diplomatik Simülasyon Programı

İstanbul'da gerçekleştirilen ve dört gün süren liseler için "1. Model İİT Diplomatik Simülasyon Programı", Kudüs'ün Filistin'in daimi başkenti olduğuna dair sonuç bildirgesinin okunmasıyla son buldu

Haber 30-04-18 14:52

İİT Afganistan Temsilciliğine Türk diplomat atandı

Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı, İİT Afganistan Daimi Temsilcisi oldu

Haber 12-02-18 17:47

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Büyükelçi Şen'e ziyaret

- Prof. Dr. Erbaş'ın Türkiye'nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Şen'e gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye'nin İİT dönem başkanlığı süresince bir dizi ortak etkinlik yapma kararı alındı

Haber 30-12-17 12:06

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İit Nezdinde Türkiye Daimi Büyükelçisi Şen’i Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2018 Yılı Hac Protokolü görüşmeleri için bulunduğu Cidde’de...

Yurthaber 30-12-17 10:12

Kudüs tasarısının ABD'nin tehditlerine rağmen BM'de kabul edilmesi

- Tarihi Kudüs oylamasından önce BM'de yaptıkları konuşmalarda ABD'nin kararını reddeden ülke temsilcileri, Türkiye, Yemen ve Mısır'ın Filistin konusundaki girişimlerinden övgüyle bahsetti - Endonezya'nın BM Daimi Temsilcisi Djani: - "Türkiye ve Yemen öncülüğünde getirilen tasarının barışsever tüm ülkeler tarafından kabul edilmesini talep ediyoruz" - Bangladeş'in BM Daimi Temsilcisi: - "Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından İstanbul'da toplanan İİT zirvesinde ortaya koyduğumuz pozisyonumuzu aynen sür

Haber 21-12-17 22:30

İİT Olağanüstü Zirvesi

- İran Cumhurbaşkanı Ruhani: - "İran olarak Müslüman ülkelerin her biriyle iş birliğine hazırız. Böylece Kudüs'ü korumaya hazırız. Bu konuda hiçbir çekincemiz ve ön koşulumuz yoktur" - "Filistin'in kaderini belirleme çabası içindeler. Eğer bu çabalar ses getirirse siyonistler Filistin'i daimi olarak işgal eder"

Haber 13-12-17 14:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsedak Delegeleriyle Aile Fotoğrafı Çektirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonmik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)...

Yurthaber 23-11-16 13:37

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖDÜL DAĞITTIĞI TOPLANTIDA O YOKTU

İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) bünyesinde faaliyet gösteren, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin bugün İstanbul'da düzenlenen 30'uncu

Yurthaber 27-11-14 14:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödül dağıttığı toplantıda O yoktu

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin bugün düzenlenen 30'uncu toplantısına İİT Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun katılmaması dikkat çekti.

Haber 27-11-14 13:30

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÖDÜL DAĞITTIĞI TOPLANTIDA O YOKTU

Özgür ALTUNCU/İSTANBUL,(DHA)  İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) bünyesinde faaliyet gösteren, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin bugün İstanbul'da düzenlenen

Yurthaber 27-11-14 13:30

İsedak Toplantısında Aile Fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK)...

Yurthaber 20-11-13 13:43

İSEDAK 29. Bakanlar Toplantısı Yarın Başlıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanı olduğu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin...

Yurthaber 17-11-13 14:46

29. İsedak Toplantısı Cumhurbaşkanı Gül Başkanlığında İstanbul’da Toplanıyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanı bulundukları, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi...

Yurthaber 17-11-13 14:08