Ikinci El Haberleri

İkinci el araç piyasasında tablo terse dönüyor! Uzman isim tarih verdi: Fiyatlar ani şekilde yükselecek!

İkinci el piyasasında bir süredir yaşanan durgunluk sonrası fiyat tablosu terse dönüyor. Sektör temsilcileri seçimler sonrası işaret ederek ikinci el araçlarda da ani fiyat artışlarının yaşanacağını kaydetti.

Finans 27-03-2024 11:30

İkinci el araçta değişim rüzgarı! 3 ayda ibre döndü... Uzman isim tarih verdi

2023 sonu düşüşlerin yaşandığı ikinci el piyasasında rüzgar tersine döndü, 3 ayda ibre yukarı yönlü hareket ediyor. İkinci elde fiyat artışı devam edecek mi, uzman isim piyasadaki gelişmeleri yorumladı.

Finans 14-03-2024 12:30

Sıfır otomobillerin fiyatları arttı, ikinci el piyasası hareketlendi: Araç alacaklar dikkat, zam için tarih verildi

Mart ayı başında sıfır araçlara gelen zamlar sonrası alıcılar yeniden ikinci el piyasasına yöneldi. İkinci el araç alacakların elini çabuk tutması gerekiyor. İlgi sonrası mayıs ve haziran aylarında ikinci el araçlarda da zam bekleniyor.

Finans 07-03-2024 13:06

Öğrenci kredisi borcunu 3 yılda ilginç bir yöntemle ödedi! Mevcut işinden bile istifa etti 'Tam zamanlı işimden daha fazlasını kazandım'

ABD'de yaşayan genç bir kadın; üniversiteden mezun olduktan sonra alanında iş bulmakta zorlandı. Bir hastanede vardiyalı iş bulan genç kadın, bu süre zarfında ikinci el eşya ve kıyafetler satın alıp onları internet üzerinden satmaya başladı. Bu sayede okurken aldığı, 80 bin dolarlık öğrenci kredisi borcunu 3 yıl içinde ödeyebildi. Öyle ki elde ettiği kazanç mevcut işinden çok daha fazla olunca işinden istifa bile etti. İşte genç kadının çarpıcı öyküsü...

Kadin 19-02-2024 11:57

İkinci el piyasası neredeyse durdu! Uzman isim tarih verdi: Fiyatlar cazip hale gelebilir

İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ediyor. Alıcılar oto pazarlarına ilgil gösterse de satışlar durma noktasına geldi. Fiyatlarda düşüş yaşanacak mı? Uzman isim tarih vererek araç alacakları uyardı.

Finans 13-02-2024 09:45

İkinci el mağazasında görüp bayıldığı kalemliğin önceden ne için kullanıldığını öğrenince hayatının şokunu yaşadı

Sosyal medyada paylaşılan bir video, kullanıcıları şaşırtarak hem büyük ilgi çekti hem de çok sayıda yorum gelmesine neden oldu. Avustralyalı bir kadın, bir ikinci el mağazasına gittiğinde gördüğü mermer kalemliğe adeta hayran oldu. Ancak ikinci el ürünlerin satıldığı o mağazada; kalemliğin altını çevirince gördüğü şeyle büyük bir şok yaşadı.

Kadin 12-02-2024 14:19

İkinci el piyasasında durgunluk: Bakan çok, alan yok

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ederken Gaziantep’te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Yoğunluğun aldatıcı olduğunu söyleyen alıcı ve satıcılar ise "Bakan çok ama alan az" dedi.

Finans 11-02-2024 15:38

İkinci el araç alacaklara uzmanından önemli tavsiyeler! O belgeyle riskler ortadan kalkıyor

Dolandırıcıların hedefindeki ikinci el satışları için uzman isimler tavsiye vermeye devam ediyor. Oto ekspertiz Okan Aluftekin de güvenli alım satım için TSE belgesine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Finans 09-02-2024 12:15

'Al-sat' yaptığı videolarla adını duyuran fenomene 700 bin liralık kötü haber: Allah yardım eder inşallah

Otomobilin karaborsaya düştüğü dönemde sosyal medyada çektiği al-sat videolarıyla ünlenen “6ilerimetehan” lakaplı Metehan Meşe’ye geçtiğimiz aylarda Ticaret Bakanlığı tarafından üst sınırdan 300 bin lira ceza kesilmişti. Meşe’ye bir kötü haber de Vergi Dairesi’nden geldi. Vergi Dairesi’nin 700 bin lira vergi cezası kestiği Metehan Meşe, “Al-sat yapmaya devam edeceğim” dedi.

Finans 13-01-2024 09:38

Otomobil alacaklar dikkat! Kredi hamlesi sonrası değişti: 600-800 bin arası araçlar...

Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.

Finans 25-09-2023 21:00

İkinci el otomobilden sonra şimdi de motosiklet! 15 Temmuz'da yürürlüğe girdi ama... 'Fiyatlar yüzde 50 artmış durumda'

İkinci el otomobil fırsatçılığından sonra şimdi de ikinci el motosiklet satışlarındaki kurnazlık gündem oldu. İkinci el araçların sıfır liste fiyatının üstünde satılmasına ilişkin düzenleme geçtiğimiz günlerde yürürlüğe girerken, bazı internet sitelerinde ikinci el otomobiller gibi motosikletler de sıfır fiyatının üstünde satılıyor. Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yaptığı açıklamada "Geçen seneye oranla fiyatlar yüzde 50 oranında artmış durumda" dedi.

Finans 20-07-2023 10:01

Sıfır otomobilde zam fırtınası! Temmuz ayında liste fiyatları yine güncellendi ama bayiler ‘araç yetmiyor’ dedi…

Sıfır otomobil fiyatları döviz kurundaki artışla birlikte, temmuz ayında bir kez daha güncellendi listelerdeki tek sorun zamlar da değil, sıfır araç bulabilmek de ayrı bir dert. Haziran ayında fiyatı 1 milyon 600 bin olan bir aracın fiyatı şu anda 1 milyon 740 bin liraya yükseldi. 2 ay önce ise aynı araç 1 milyon 400 bin liraydı. Peki bu durum, ikinci el piyasasına nasıl yansıyacak? İşte ikinci el ve sıfır otomobil fiyatlarındaki son durum…

Finans 05-07-2023 08:01

Biri azaldı diğeri arttı! Satışlar ve fiyatlar... İkinci el araba piyasasında son durum

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azalarak 172 bin 450 adet oldu. Öte yandan 2. el online pazarında en çok satışı gerçekleşen ilk 21 markanın 253 modeline ait 2 bin 23 varyantının 2010-2022 model yıllarındaki 118 bin 815 adet ilanın fiyat değişimleri incelendiğinde de nisanda ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında perakende fiyatların bir önceki aya göre yüzde 7.7 arttığı görüldü.

Finans 18-05-2023 12:00

Sıfır otomobildeki sorunu ‘Ticaret Bakanlığı’na ulaştık’ diyerek anlattı: ‘Bunlar halıcı, boyacı, gıdacı…’

Sıfır otomobil sorunu her geçen gün devam ederken şu anda neredeyse hiçbir bayide sıfır araç bulunamıyor. İkinci el piyasasında da fiyatlar sürekli artıyor. MASFED Başkanı Aydın Erkoç yaşanan sorunu ‘Ticaret Bakanlığı’nda ulaştık’ diyerek anlattı: “Bayilerden sıfır araçları yüklü miktarda alanlar halıcı, boyacı, gıdacı gibi sektörlerin insanları.” Erkoç ayrıca bankaların otomobil alımlarında eskisi gibi kredi vermediğini de iddia etti.

Finans 22-03-2023 08:22

Deprem hasarlı otomobillerini satışa çıkardılar! 'Depremzededen acil satılık' başlığıyla 395 bin TL, 320 bin TL, 309 bin TL, 285 bin TL'ye ilanda

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yeni bir hayat kurmaya çalışan depremzedeler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için ilk iş olarak hasar görmüş araçlarını satıyor. İlan sayfalarına 'depremzededen' ya da 'deprem bölgesinden' başlıklarıyla konulan araçlar için 395 bin TL, 320 bin TL, 309 bin TL ve 285 bin TL gibi rakamların istendiği görüldü.

Finans 23-02-2023 12:12

Resmen hazine çıktı! İkinci el dükkanında bulunan şaşırtan eşyalar

Mağazalardan alınan kıyafetlerin fiyatlarının giderek artması pazar ve ikinci el dükkanlarını tercih eden kişi sayısını artırıyor. İkinci el dükkanlarında bulunan vintage eşyalar oldukça değerli olabiliyor. Reddit uygulamasında ikinci el dükkanında bulduğu eşyaları paylaşan kullanıcılar görenleri şaşırttı.

Kadin 23-02-2023 10:15

‘Çok net söyleyebiliriz’ diyerek açıkladı! İkinci el araba fiyatları düşer mi? 'Gücü 10 yaş üzerine yeten...' Bu sözlerle son noktayı koydu

İkinci el araba fiyatları düşer mi yükselir mi? Araç sahibi olmak isteyen hemen hemen her vatandaşın merak ettiği ilk soru bu oluyor. Sıfır araç fiyatları el yakarken 2. el araçlara yönelmeyi tercih edenlerse fiyatların ileride ne olacağını araştırıyor. Ancak sektörden ikinci el araba fiyatlarına ilişkin çok çarpıcı açıklamalar geldi. İkinci el araç piyasasındaki son durumu değerlendiren EBS Otomotiv Genel Müdürü Erol Şahin, "Çok net söyleyebiliriz" diyerek fiyatların ne olacağını açıkladı.

Finans 03-02-2023 15:49

İkinci el konut projesi geliyor! Ev sahibi olmak isteyenlere yeni kampanya... 0,99'a kredi ve 180 ay vade!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 'yeni evim' kampanyası ikinci el evler için de devreye girecek. Projenin yeni aşamasında fırsatçılara karşı yeni tedbirler de yer alırken, aylık 11 bin TL'lik taksit imkanıyla ev sahibi olabilmenin önü açılıyor. Peki, ikinci el konut kampanyasında aylık ödeme planı nasıl olacak? Ne kadar kredi çekilebilecek? İşte uygun faiz oranları ve projenin detayları...

Finans 03-02-2023 07:41

Sıfır araç bekleyenlerin yüzü gülmedi, ikinci elde tarihler 2011'e kadar gitti! Araba alırken kandırılmak istemiyorsanız bunları atlamayın

Otomobil piyasasında sıfır araç bulunamadığı için ikinci eldeki talep giderek artıyor, sıfır otomobil beklemekten yorulan vatandaşlar çareyi ikinci elde buldu. Yılbaşından bu yana ikinci el otomobil fiyatları yüzde 15 arttı! Model tercihleri de 12 yaşa kadar çıktı. İkinci el otomobil alırken kandırılmak istemiyorsanız bu detayları atlamayın...

Finans 30-01-2023 07:17

'Araç bulma sıkıntısı...' İkinci el arabalarda EYT etkisi! 'Satılık' ilanlarının formatı değişti

Milyonlarca kişinin beklediği EYT kararının açıklanmasıyla hem araştırmalar hem de ödemeler için hazırlıklar hızlandı. EYT, ikinci el araç piyasasında da büyük etki yarattı. Prim günlerini doldurmak ve askerlik borçlanmalarını ödeme isteyenler, araçlarını satışa çıkardı. Galericiler, ikinci eldeki araç bulma sıkıntısının EYT için araçların satışa çıkarılmasıyla azaldığını belirtti. İkinci el araba ilanı verilen online platformlarda bolca 'EYT için acil satılık' şeklinde ilanların olduğu görüldü.

Finans 14-01-2023 14:16

Yeni yıl öncesi sıfır araç bulunamıyor! İkinci elde fiyatlar yükseldi! ‘Krizi fırsata çevirdik bunu inkar edemeyiz’

Bayilerde sıfır araç bulunamayınca ikinci el araçların fiyatları adeta tavan yaptı. Artan talebi gören satıcılar fiyatları yükseltti. Sıfırı 450 bin lira aracın 2019 modeli 420 bin liradan satılmaya başlandı. İkinci el araç satışı yapan kişilerde krizi fırsata çevirdiklerini adeta itiraf edercesine “ufak da bir fırsatçılık yaptık yapmadık değil” şeklinde konuşarak piyasanın içinde bulunduğu durumu özetledi. İşte araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesinin detayları…

Finans 17-12-2022 08:15

SON DAKİKA | Otomobil alacaklar merakla bekliyordu... ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte detaylar...

Son dakika haberine göre, sıfır ve ikinci el otomobil almak isteyenlerin meraklı beklediği haber geldi. Otomobil piyasasını etkileyecek ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla; otomobillerde ÖTV matrah limiti artırıldı. 1600 CC altı araçlarda alt limit 184 bin lira oldu. Matrah üst limiti ise 200 bin liradan 280 bin liraya çıkarıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 24-11-2022 06:17

Son dakika: İkinci elde 6 bin kilometre şartını ihlal eden yandı! 300 bin lira ceza kesilecek...

Son dakika haberine göre ikinci el oto satışında getirilen 6 bin kilometre şartını hülle yoluyla ihlal edenlere büyük ceza geliyor. İhlal yapana verilen ceza 8 bin liradan 300 bin liraya çıkarılıyor. Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı, Meclis açılınca yetki talebinde bulunacak. İşte detaylar...

Finans 17-09-2022 18:54

Maliyet 20 bin liraya çıktı, satışlar yarı yarıya düştü! Öğrenciler de esnaf da kara kara düşünüyor

Eylül ayının gelmesiyle spotçularda hareketlilik başladı. Özellikle İstanbul'da üniversite öğrencileri yüksek ev kiralarıyla zorlanırken, ikinci el eşya alımına yöneliyor. Bu yıl satışlarının yarı yarıya düştüğünü belirten esnaf ise geçen yıl 8 bin lira civarında olan bir öğrenci evinin eşya maliyetinin bu yıl 20 bin liraya çıktığını söyledi.

Egitim 12-09-2022 07:24

sahibinden.com'dan 6 bin km ve sıfır araç düzenlemesi

Sahibinden.com'da sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek - Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek

Yurthaber 17-08-2022 10:45

Son dakika: İkinci el otomobil satışında yeni dönem! Herkesi ilgilendiriyor... Araba fiyatları düşecek mi?

Son dakika haberine göre, ikinci el otomobil satışına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, ikinci el kara taşıtı ticaretiyle iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının satışını, ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten önce yapamayacak. İşte son dakika haberinin detayları...

Finans 16-08-2022 07:06

ÖTV'de indirim beklentisi piyasaları hareketlendirdi! İkinci el ve sırır araç satışlarında son durum

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadi büyük ses getirmişti. İlerleyen günlerde ise ÖTV'yi artırma ve sıfırlama yetkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veren karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV konusunda henüz net bir adım atılmazken söylentisi bile piyasaları hareketlendirdi. Gelen bilgilere göre sıfır araç almak isteyen bir kesim beklemeye geçerken ikinci el piyasasında da durgunluk olduğu belirtildi. İşte ÖTV söylentileri sonrası son durum...

Finans 29-07-2022 14:22