Il Haberleri

Hangi ilçe il olacak? diye beklerken belediye binasındaki yeni tabela olay oldu! Önce asıldı sonra perdeyle kapatıldı... 21 Mart'ta Erdoğan mı duyuracak?

2024'te hangi ilçelerin il olacağı son aylarda en çok merak edilen konular arasında yer alırken, bu kez de 'büyükşehir' haberi gündem oldu. Büyükşehir statüsünde olmayan Batman'da yeni belediye binasına asılan 'Batman Büyükşehir Belediyesi' tabelası kentte heyecan yarattı. Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından tabeladaki 'büyükşehir' yazısı perdeyle kapatılırken; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Mart'ta kente yapması planlanan ziyaretinde müjdeyi vereceği iddiası gündem oldu.

Haber 14-03-2024 13:48

Türkiye'de eşi benzeri yok! Bir adımla il değiştirip, 2 dakika farkla iftar açıyorlardı, müftülük harekete geçti

Türkiye’de eşi ve benzeri bulunmayan, Karadeniz fıkrası gibi olan mahallede bir adımla il değiştiren kapı komşuları 2 dakika farkla iftar açıyordu. Bir adımla kent değiştiren ve karşılıklı oturdukları evlerde ramazan ayında bugüne kadar 2 dakika arayla oruçlarını açan mahalle sakinleri bu yıl yeni bir karar aldı.

Haber 11-03-2024 23:24

TÜİK yeni verileri açıkladı: 82 plaka belli oluyor! İşte 2024 yılında il olma potansiyeli en yüksek olan ilçeler!

Uzun süredir birçok ilçe, Türkiye'nin 82. ili olma hayalinin gerçekleşmesini bekliyor. İlçe olurken özellikle nüfus yoğunluğu ve sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi gibi faktörler ön plana çıkıyor. TÜİK yeni verilerini paylaştı. Buna göre Türkiye'nin 82'nci ili olma potansiyeline sahip ilçeler de ortaya çıktı. Listede İstanbul'dan da üç ilçe yer alıyor. İşte merak edilen o liste!

Haber 11-03-2024 13:15

İstanbul'da en çok nereli yaşıyor? Zirvenin sahibi 3 il değişmedi! İşte herkesin merak ettiği o liste...

TÜİK’in son açıklanan nüfus istatistiklerine göre İstanbul’da 15 milyon 56 bin 806 kişi ikamet ediyor. İstanbul nüfusuna kayıtlıların sayısı ise 2 milyon. Sivas'ta yaşayanlar İstanbul'daki Sivaslılardan az! Peki İstanbul'a en çok hangi kentlerden göç geldi?

Finans 09-02-2024 11:27

Bakanlık duyurdu: Ocak ayında 45 ilin ihracatı arttı

Ticaret Bakanlığı yılın ilk ayında 45 ilin ihracatının arttığını açıkladı.

Finans 04-02-2024 11:58

Profesör Yılmaz, 'İstanbul depremi kaçınılmaz' dedi ve bir ili daha uyardı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, İstanbul depremiyle ilgili konuştu. Yılmaz, "İstanbul ve çevresini etkileyecek deprem olacak mı? Evet, kaçınılmaz. İstanbul çevresini etkileyecek çok büyük bir deprem olacak, İstanbul'u buna hazırlamak gerekiyor" dedi.

Haber 19-10-2023 20:17

Naci Görür'den o ille ilgili dikkat çeken açıklama! Tehlike yok...

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Diyarbakır'da düzenlenen deprem çalıştayında önemli açıklamalarda bulundu. Görür, 'Eğer ölmeyeceksek kentleri deprem dirençli yapacağız' ifadelerini kullandı.

Haber 22-09-2023 20:30

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.9 büyüklüğünde deprem!

AFAD'tan edinilen bilgiye göre; Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber 21-09-2023 22:28

Tam 67 ilçeyi heyecanlandıracak harita: İstanbul'dan 3, Hatay'dan 5 aday... İşte il olma yarışında öne çıkan yerler!

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde il olmak için heyecanla bekleyen ilçeler arasında hedefe yakın olan ilçeler ortaya çıktı! MHP lideri Bahçeli'nin mesajının ardından bazı ilçelerin ile dönüşmesi için çalışmaların başladığı öğrenilmişti. İstanbul'da 3 ilçe il olmanın eşiğinde; Hatay'da 5 ilçe öne çıkarken Şanlıurfa, İzmir ve Manisa da 4'er ilçeyle yarışta yerini alıyor. İşte il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçe!

Haber 29-08-2023 14:20

Herkes o ilçeleri merak ediyor! 19 yeni il hangileri olacak? Mutlaka diyerek o noktaya dikkat çekti... Yeni bir kural getirilecek

MHP lideri Bahçeli'nin 100 il, 1000 ilçe çıkışı Türkiye'nin gündemine damgasını vurdu. Bahçeli'nin bu açıklamasından sonra birçok ilçeyi heyecan sarmış, ayrıca AK Parti'nin de 19 yeni il için hazırlıklara başladığı öne sürülmüştü. İl olması beklenen ilçelerde nüfusun en az 100 bin olması gerektiğine dikkat çekilirken "yeni bir kural" çıkarılacağı iddiası ortaya atıldı. Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Anayasa'da ve İl İdaresi Kanunu'nda olmayan bu kurala dikkat çekerek ayrıntıları açıkladı.

Haber 18-06-2023 10:09

Bahçeli'nin heyecanlandıran açıklamasının ardından MHP'li isim ilçe adı verdi: Mutlaka il olacaktır

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki, "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" ifadeleri birçok ilçeyi heyecanlandırdı. Hangi ilçelerin il olacağı henüz belirlenmemişken MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. "Devlet Bahçeli, bu güne kadar ne istediyse Cumhur İttifakı olarak yapılmıştır" diyen Alıcık, Aydın'ın bir ilçesi için 'mutlaka il olacaktır' dedi.

Haber 15-06-2023 16:24

19 yeni il için hazırlık başladı! Ses getirecek iddia... Heyecanlı bekleyiş sürüyor, işte kriterleri sağlayan ilçeler

MHP lideri Devlet Bahçeli 19 ilçenin daha il olabileceği sinyalini vermiş, bu açıklama il olmayı bekleyen birçok ilçede heyecan yaratmıştı. 8 kriteri yerine getiren ilçelerin il statüsü kazanma olasılığı bulunuyor. AK Parti'nin '19 yeni il' için hazırlıklara başladığı öğrenildi. Düzenlemenin tarihiyle ilgili 'yerel seçim' detayı dikkat çekti. Peki hangi ilçeler il olma kriterlerini yerine getiriyor? İşte detaylar...

Haber 15-06-2023 13:33

Devlet Bahçeli söyledi! Davullu zurnalı kutlama yapıp Türk bayrakları astılar…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Cumhuriyet’in 100. yılında 100 il" açıklaması sonrası bazı ilçelerde heyecanlı bekleyiş başladı. Adana’nın Kozan ilçesinde Bahçeli’nin açıklamalarının ardından esnafların davul zurna eşliğinde iş yerlerine Türk bayrağı asarak kutlama yaptıkları görüldü. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da açıklamasında ‘İl hakkımızın aslında geri iade edilmesini talep ediyoruz’ dedi.

Haber 15-06-2023 11:44

19 ilçe birden il olabilir... Cumhuriyetin 100. yılında 100 il! Bahçeli sinyali verdi, o ilçelerde heyecan arttı! Biri de İstanbul'un yanı başında

28 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında yeni anayasa konusunda mesaj vermişti. Yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da önceliklerinin anayasa olduğunu vurgulamıştı. Bugün açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli'den '100 il' çıkışı geldi! Bu durum sonrası bazı ilçeleri heyecan sardı. İşte il olmayı bekleyen ilçeler!

Haber 13-06-2023 16:16

Vilayet eş anlamlısı nedir? Vilayet kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçe kelime zengini bir dildir. Türkçede bulunan pek çok kelimenin eş anlamlı bir karşılığı bulunur. Bu açıdan kelimelerin eş anlamlılarını anlayabilmek için kelimenin esas anlamını da bilmek gerekir. Eş anlamlı kelimeler genellikle dönemsel olarak kullanımı yaygınlaşan kelimelerdir. Bu noktada eski zamanlarda kullanılan vilayet kelimesi akıllara gelir.

Egitim 20-04-2023 11:01

Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar? İşte başvuru şartları

Evde bakım maaşı, ihtiyaç sahibi bireylere her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödeniyor. Düzenli olarak hesaplara yatan bu maaşın sorgulaması e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı ne kadar? İşte başvuru şartları...

Finans 11-03-2023 09:20

14 Mayıs 2023 seçimlerinde hangi il kaç milletvekili çıkaracak? Kocaeli, Sakarya, Tunceli ve Bayburt'ta sayı değişti! Depremden etkilenen illerde ise...

14 Mayıs 2023 seçimlerinde hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağı belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın 2022 yılı nüfus bilgilerini esas alarak, il il milletvekili sayısını açıkladı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, 4 ildeki değişiklikler dikkat çekti. Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerle ilgili de karar netleşti.

Haber 03-03-2023 11:27

İl sayısı 93'e çıkabilir! İstanbul'un yanı başında... Aralarında çok sürpriz yerler de var, işte o ilçeler...

Türkiye, iyiden iyiye seçim iklimine girdi. Bu noktada bazı ilçelerin il olabileceği iddia edildi. Aralarında sürpriz yerlerin de olduğu 12 ilçenin il olmak için hazırlandığı gelen bilgiler arasında! Eğer bu teori gerçekleşirse il sayısı 93'e çıkacak. Alanya, Çorlu, İnegöl... İşte o sürpriz ilçeler!

Haber 23-11-2022 14:51

SON DAKİKA | Son ankette dikkat çeken Tanju Özcan detayı! Önünde 3 isim yer aldı

Son dakika haberi: ORC Araştırma Şirketi'nin 'En başarılı İl Belediye Başkanları' anketi sonuçlandı. Listede ilk 5'te yer alan isimler paylaşıldı. En dikkat çeken isim ise keskin demeçleriyle gündemde yer alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan oldu. Özcan listede kendine dördüncü sırada yer bulurken diğer isimler ise şu şekilde sıralandı...

Haber 28-10-2022 19:45

Ucuz konut projesine başvuranlar dikkat! Tarih belli oldu: İşte ilk evlerin yapılacağı iller

TOKİ ucuz konut projesiyle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuruların başlamasının ardından 5 milyon kişi başvurdu. Öte yandan Murat Kurum, 25 Ekim'de temeli atılacak 5 bin konutun hangi illerde olacağını açıkladı. İşte inşaatların başlayacağı 17 il...

Finans 29-09-2022 10:48

TÜİK duyurdu! İşte Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz illeri

Türkiye'nin en mutlu ve en mutsuz illeri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 'Yaşam Memnuniyet Araştırması' ile Türkiye'nin en mutlu 3 ilini ve en mutsuz 3 ilini belirledi. İşte rapordaki çarpıcı sonuçlar...

Haber 05-09-2022 10:26

Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan açıkladı! 'Tarsus il olmak zorunda'

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını belirtti. Bozdoğan, "Bu Tarsus'un tam bağımsızlık mücadelesidir. Burada da aynı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi acı da olacak, gözyaşı da olacak, emek de olacak, alın teri de olacak. Birçok şey olacak. Ama şuradan emin olun, Tarsus il olmak zorunda" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bozdoğan'ın makam aracının plakası da şaşkınlık yarattı.

Haber 30-08-2022 18:04

İl eş anlamlısı nedir? İl kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Türkçede bazı kelimeler yüzyıllar boyunca varlığını sürdürmüştür. Bu kelimelerden birisi de il sözcüğüdür. Eski Türkçe döneminde rastladığımız il kelimesi günümüze kadar varlığını devam ettirmiştir. Zaman içerisinde farklı anlamlar yüklenen il kelimesiyle aynı anlamı taşıyan başka kelimeler de türemiştir. İl kelimesinin eş anlamlıları nedir?

Egitim 26-08-2022 15:24