Il Kultur Ve Turizm Muduru Mustafa Dogan Haberleri

Dikkat! Ege Denizi'nde av yasağı yarın başlıyor: Uymayanlara 200 bin TL'ye varan para cezası

Ege Denizi'nde av yasakları yarın başlıyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, yarın başlayacak yasağın 31 Ağustos'a kadar süreceğini belirtip, yasağı ihlal edenlere 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının uygulandığını söyledi. Şahin, "Yasak, büyük tekneleri kapsıyor. Özellikle kıyı avcılığı dediğimiz küçük teknelerimizde amatör avcılar için herhangi bir problem yok. Yasak dönemi içinde gırgır ve troller ava çıkamıyor" diye konuştu.

Haber 2024-04-14 10:54:39

31 Ağustos'a kadar devam edecek: Yasağa uymayanlara kötü haber! 200 bin TL'ye varan para cezası var

Ege Denizi'nde 31 Ağustos'a kadar sürecek av yasağı yarın başlıyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, yasağı ihlal edenlere 8 bin TL'den 200 bin TL'ye varan idari para cezalarının uygulandığını söyledi.

Finans 2024-04-14 10:45:13

Mustafa Bozbey'in mazbata töreninde gündem olan anlar! Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet?

CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey için düzenlenen mazbata töreninde, İl Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un sözleri gündem oldu. Bozbey'i anons eden Us "Değerli alkışlarınız bu kadar mı millet? Bu kadar mı beklediniz?" ifadelerini kullandı. Us hakkında ortaya çıkan görüntüler sonrası Yüksek Seçim Kurulu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı idari soruşturma başlattı.

Haber 2024-04-07 18:21:57

Bozcaada’ya bayramda o araçların geçişleri yasaklandı

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesine, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı süresince kamyon, tır, iş makinesi, 33 kişi ve üzeri kapasitede otobüsler ile 19 ila 32 kişilik midibüslerin geçişi yasaklandı.

Yurthaber 2024-04-05 11:50:36

AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediyesinde delillerin karartıldığı iddiasıyla suç duyurusu

AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi yerleşkelerinden suçların delillerini karartmak için bazı eşyaların, evrakların, dosyaların, bilgisayarların çalındığı, nakledildiği ve içerikleriyle oynandığına ilişkin bilgi, belge ve fotoğraf gibi dokümanlarla suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Yurthaber 04-04-24 15:42

Kütahya’da Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın çağrısı

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart’ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

Yurthaber 29-03-24 07:48

Günler sonra açılacak! Karun Hazinesi’nden sonra en değerli hazine olarak gösteriliyor: Herkesi buraya bekliyorum

İçinde Türkiye’de Karun Hazinesi’nden sonra en değerli hazine olarak gösterilen Amisos Hazinesi ile 5000 yıllık beyin ameliyatı izleri bulunan kafatasının da yer aldığı, konseptiyle dünyada nadir müzelerden biri Yeni Samsun Müzesi'nin açılışına günler kaldı. Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, "Bilim adamlarının bize verdiği verilere göre milattan önce 3000, 4000 yıllarında ameliyat yapıldığını görüyoruz. Bunu Samsun Müzesi'nde görmek ve yaşamak üzere herkesi buraya bekliyorum" dedi.

Haber 10-03-24 10:01

Tatil planı yapanlar dikkat 'Duyumlar aldık' diyerek açıkladı! 'Sezon öncesindeki 2 - 3 ay içerisinde...'

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti. Bazı güvenilir sitelerin ve otel adreslerinin kopyalanarak dolandırıcıların oyunu haline geldiği belirten Başkan Deliveli, "Özellikle bu dönemde sezon öncesindeki 2,3 ay içerisinde kopya siteler adeta mantar gibi artıyor." dedi.

Haber 09-03-24 12:30

Mustafa Denizli'nin 32 yaşındaki kızı Lal Denizli, CHP'nin Çeşme Belediye Başkan adayı oldu! Lal Denizli'den ilk açıklama geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir adaylarını PM toplantısında belirledi. İzmir'in popüler turizm merkezi Çeşme'de CHP'nin adayı ise Türk futbolunun efsane teknik direktörlerinden Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli oldu. 32 yaşındaki Lal Denizli, Urla'dan aday adaylığı başvurusu yapmıştı. CHP'nin kararından sonra ilk açıklamasını yapan Lal Denizli, "18 yaşında kapısından girdiğim ve 14 senedir gururla mücadele ettiğim yüzyıllık köklü partimden yeni bir yola adım atıyorum" dedi.

Haber 29-01-24 22:48

Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Vekili, 'çocuk sporculara istismar' suçlamasıyla tutuklandı

Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı E. K., 'çocuk sporculara istismar' suçlamasıyla tutuklandı. Evli ve 2 çocuk babası olan E. K.'nın cep telefonu ile çocuk sporculara yazdığı müstehcen yazışmalar sosyal medyada paylaşılmıştı.

Haber 24-12-23 22:51

Cumhuriyetin 100. Yılında Uşak Film Yarışması etkinliği törenle başladı

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce "Uşak Sinema Haftası" ve "Cumhuriyetin 100. Yılında Uşak Film Yarışması" etkinlikleri için tören düzenlendi.

Yurthaber 06-12-23 07:50

Van, İzmir Fuarı’nda dünyaya tanıtılacak

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van’ın tarihi ve kültürel değerlerini Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda dünyaya tanıtmak için hazırlıklarını tamamladı.

Yurthaber 30-11-23 11:09
Van

EBYÜ’de “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinliği düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle EBYÜ Engelli Öğrenci Birimi, EBYÜ Kayak Kulübü, EBYÜ Evliya Çelebi Seyahat Turizm ve Gastronomi Kulübü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Yurthaber 30-11-23 08:10

Osmaniye, Karaçay Su Parkı projesinde sona doğru gelindi

Osmaniye’de yapımına gecen yıl başlanan İl Özel İdaresi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) tarafından, Karaçay Deresi Alt Yapı İyileştirme ve Karaçay Deresi’nin Turizm Amaçlı Düzenlenmesi Projeleri çalışmalarında sona gelindi.

Yurthaber 23-11-23 08:44

MHP'den seçime doğru büyük çıkış: Karar alındı! AK Partili isimler için kullandığı sözler dikkat çekti

Yerel seçimde AK Parti ile iş birliği yapması beklenen MHP bir ilde kritik bir karara imza attı. Zonguldak'ta AK Parti İl Başkanı ve milletvekillerinin "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı hareket edip yaraladıklarını" savunan MHP'li İl Başkanı Mustafa Öztürk'ün açıklaması dikkat çekti.

Haber 17-11-23 11:27

Denizli 100. Yıl İl Halk Kütüphanesi’ni Bakan Ersoy hizmete açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphaneleri hayatın akışına dahil ettiklerini belirterek, "Sözün özü kütüphanelere gidilmemesi için bir bahane, bir sebep bırakmadık" dedi.

Yurthaber 08-11-23 14:22

‘Organ Bağışı Haftası’nda hastalara moral ziyareti

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, ‘Organ Bağışı Haftası’ dolayısıyla hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

Yurthaber 07-11-23 12:10

Artvin’in geleneksel mimarisinin korunması için proje başlatıldı

Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi arasında yapılan protokolle Artvin’in geleneksel yerleşim dokusu ve mimarisi belgelenip koruma altına alınması için alan çalışması başladı.

Yurthaber 16-10-23 14:01

O ilimizde bulunuyor! 2 bin yıllık geçmişe sahip...Gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde, 2 bin yıllık geçmişe sahip Karakuş Tümülüsü'nün gizeminin ortaya çıkarılması için jeoradar çalışması başlatıldı. Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yusuf Kaan Kadıoğlu, "Bu çalışma ile kazmadan bölgede, ne olup olmadığını belirleyeceğiz" dedi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ise başlatılan jeofizik çalışmasına dikkat çekerek, "Karakuş Tümülüsü'nün gizemini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Haber 08-10-23 16:06

Vakıflar, aşevi kültürünü pilot il seçilen Gaziantep'te yaşatıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce pilot il seçilen Gaziantep'te, Aşevi-İmaret Kültürü'nün yaşatılması amacıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan 2 bin kişilik sıcak yemek evlere ulaştırılıyor.

Yurthaber 24-05-23 12:02

Ardahan’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Ardahan’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri başladı.

Yurthaber 23-05-23 09:15

Konya'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Konya Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Türk yemekleri fotoğraf sergisi açıldı.

Yurthaber 22-05-23 15:52

İnşaat kazısında çıktı! Hemen korumaya alındı... Samsun'da heyecanlandıran görüntü

Samsun'da üçüncü derece SİT alanındaki kazı alanında mezar odası ortaya çıktı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan İpekdal, mezar odasının korumaya alındığını söyledi. İpekdal, "Müze uzmanlarımız incelemelerine devam ediyor. Mezar odasının temizliği yapıldı" ifadelerini kullandı.

Haber 13-05-23 16:48

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Yurthaber 01-05-23 10:21

Uşak'ta Zafer Partisinden istifa eden 25 kişi MHP'ye katıldı

Uşak'ta Zafer Partisinden istifa eden İl Başkanı Tolga Özkan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Akçay ve 23 üye, MHP'ye katıldı.

Yurthaber 25-04-23 08:04

Deprem ve sel sonrası Şanlıurfa’da turizm sezonu başladı

Deprem ve sel felaketinin ardından Şanlıurfa turizmi yeniden canlandı. Tarihi ve turistik mekanların en az hasar gördüğü il, 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edilmesi ve hazırlıkların tamamlanmasıyla Ramazan Bayramı ve sonrasında turist akınına uğraması bekleniyor.

Yurthaber 20-04-23 07:54

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Mustafa Sarıgül, Sadullah Ergin... 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İstanbul, Ankara, İzmir...

CHP milletvekili adayları dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilen resmi evrağın ardından belli oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nde İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde çıkarılan adaylar internette incelenmeye başlandı. Mustafa Sarıgül ve Sadullah Ergin detayı dikkat çekerken listede DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partili isimler de yer alıyor. Peki, 28. dönem CHP milletvekili adayları kimler? İşte il il CHP milletvekili adayları...

Haber 10-04-23 09:51

Müdür Erarslan: “Halkımız Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetlerden ücretsiz yararlanabilir”

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Yurthaber 29-03-23 08:47

Ramazan öncesinde sahte bal operasyonu! 26 ton ele geçirildi

Kayseri'de Ramazan öncesinde yapılan denetimlerde, 26 ton sahte bal piyasa sürülmeden yakalandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "Böyle bir dönemde insanların boğazından aşağı geçecek malzemeler üretenlerle de devletimiz her zaman mücadele ediyor” dedi. Tenekeler içerisinde bulunan ballar, imha edilmek üzere kamyonlara yüklendi.

Haber 22-03-23 22:28

Uşak'ta depremzede çocuklar Rafadan Tayfa ile moral buldu

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kente gelen çocuklar için sinema etkinliği düzenledi.

Yurthaber 01-03-23 14:42

Karabük’te turist sayısında yüzde 14 artış oldu

Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, 2022 yılında Karabük’te turist sayısında yüzde 14’lük artış olduğunu açıkladı.

Yurthaber 31-01-23 15:02

Yeni bir gizem daha ortaya çıktı! Kilise içinde kadın mezarı bulundu: '34-38 yaşlarında, muhtemelen...'

Aydın'da Kadıkalesi Antik Kenti'ndeki kazılarda yeni gizemler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kilise içindeki kazılarda bir kadına ait olduğu belirlenen mezara ulaşıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, mezarın bulunduğu yeri ziyaretçiye açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Haber 07-01-23 11:52

Denetim için gittiği inşaattan düştü!

Siirt'te Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne ait inşaatta numune alırken dengesini kaybederek 8 metreden asansör boşluğuna düşen yapı denetim çalışanı M.U.K. (29), yaralandı.

Haber 30-12-22 19:56

Yerli otomobil TOGG'un açılışına katıldığı için eleştirilmişti! Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli arabası olan TOGG’un açılışına katıldığı için bir kesim tarafından eleştirilmişti. Sarıgül kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Bir dizi ziyaret ve partisinin yeni il binasının açılışı için Malatya’ya gelen Sarıgül, eleştirilerle ilgili "Yerli malı yurdun malı herkes TOGG’u kullanmalı" ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-22 16:54

Bursa Milletvekili Vahapoğlu’ndan Karagöz-Hacivat çağrısı

MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, son yıllarda unutulmaya yüz tutan geleneksel kültürün önemli bir parçası Karagöz-Hacivat oyununun geleceğe taşınması için hem Kültür ve Turizm hem de Millî Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

Haber 02-11-22 10:09

Bozgedik Köyü Camii ibadete açıldı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinin Bozgedik Köyünde yapımı tamamlanan cami ibadete açıldı. Bozgedik Köyü Camii açılışına Çelikhan Kaymakamı Abdullah Arslantürk, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kan, kurum amirleri ve STK temsilcileriyle köy halkı katıldı.

Haber 31-10-22 14:58

Niğde Turizm Müdürü Göncü görevden alındı

Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Lütfi Göncü görevden alındı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bazı büyükelçi ve daimi temsilcilerin görev değişikliğine ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 31-10-22 13:50

Bilecik’in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri anlatıldı

Bilecik’te yapılan ’Dodurga Tarih ve Kültür Paneli’ konferasında kenttin tarihi değerleri, kültürel ve doğal zenginlikleri anlatıldı. Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ortaklığında Dodurga Belediye Başkanlığı himayesinde ’Dodurga Tarih ve Kültür Paneli’ düzenlendi.

Haber 31-10-22 10:28

TOBB Kütahya OSB MTAL ilk öğrencilerine kavuştu

Kütahya Organize Sanayi bölgesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk öğrencilerine kavuştu. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ve Şube Müdürü Mustafa Topuz, TOBB Kütahya OSB MTAL’yi ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Haber 28-10-22 10:19

Kızılırmak'ta balık tutarken bulduğu tarihi eseri müzeye kazandırdı

Kayseri'de Ahmet Zengin, balık tutarken bulduğu ve bir süre evinin bahçesinde sergilediği taş bloğun müzeye götürülmesini sağladı - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığınca titizlikle taşınan, üstündeki figürden dolayı "Köşeyi Dönen Adam" adı verilen eserin Hititlerin dini törenlerde kullandığı ortostat olduğu tahmin ediliyor

Haber 27-10-22 14:45

Kuşadası Belediyesi, Kültür Müdürü Tuncer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı

Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olmasına rağmen gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanılttığı gerekçesi Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.“Bir kamu kurumu çalışanı olan Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in Kuşadası Belediye Başkanlığı ile ilgili ortaya attığı gerçek dışı, hukuki temelden yoksun iddialar ve yaptığı açıklamalar üzerine” basın açıklaması yapmak zorunda k

Haber 27-10-22 09:34

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren: - "Ocak ayında ziyarete açmayı planlıyoruz. Cezaevi restorasyon nedeniyle kapatıldıktan sonra kamuoyu tarafından çok merak edildi. Ziyaretçiler cezaevinin açık olup olmadığına göre Sinop'a gelmeyi düşündüler"

Yurthaber 20-10-22 12:24

Sinop kruvaziyer turizminde iddialı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren: - "Bu sezon 13 sefer yapan ve 2 sefer daha yapacak 750 yolculu, 450 mürettebatlı kruvaziyer gemisi kentimize şu ana kadar 13 bin civarında ziyaretçi getirdi"

Yurthaber 14-10-22 12:21

Sümela'daki fresklere korkunç görüntü! 'Her yer harap olmuş halde, gözleri oyulmuş'

Türkiye'nin tarihi ve inanç mekanlarından UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı, restorasyon çalışmalarının ardından 6 yıl sonra tüm alanları ile ziyarete açılırken, fresklere kazınan aşk ilanları ile isimlerin silinmesi için de çalışma başlatıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, ''Fresklerin düzeltmesi zaman alacak'' derken, manastırı ziyarete gelen bir turist, ''Duvar resimleri harap olmuş halde. Figürlerin gözleri oyulmuş'' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Haber 04-10-22 11:58

Hollanda'ya kaçırılan kitabenin, dedesinin yaptırdığı camiye ait olduğunu tesadüfen öğrendi

Hollanda'da bir müzayedede satılmak istenen kitabeyle ilgili yapılan araştırma sırasında bilgisine başvurulan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür ve Güzel Sanatlar Şube Müdürü Ayşin Deniz Kuru, kitabenin büyük büyük dedesi tarafından 1800'lü yıllarda Şile'nin Bozgoca köyünde yaptırılan camiye ait olduğundan rastlantı sonucu haberdar oldu - El Hacı İbrahim Zade Hurşit Bey'in 5. kuşaktan torunu Ayşin Deniz Kuru: - "Artık yurdumuzdan giden tüm eserlerin geri geldiğini, bu ailenin parçası, Bakanlığın da bir çalışanı olarak yaşadığım için manen muhteşem bir haz duyuyorum"

Yurthaber 03-10-22 11:04

Yer: Sivas! Kayaların içinde bulundu, bu zamana kadar kimse fark edemedi

Sivas'ta alan incelemesi yapan yetkililer tesadüfen taşlaşmış kemik parçaları buldu. milyonlarca yıl önce yaşamış bir canlı türüne ait olduğu tahmin edilen kemiklerin inceleme altına alınacağı belirtilirken konu hakkında konuşan Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği Sivas İl Müdürü Mustafa Doğan, ''Belki milyonlarca yıl önceye ait taşlaşmış kemikler bulduk. Kayanın içerisinde gizli şekilde durduğu için kimse fark edememiş. Gerekli çalışmalar yapılacak'' dedi.

Haber 29-09-22 11:00

Tekirdağ doğal güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Yürüyüş rotalarının olduğu Uçmakdere'de dökülen yapraklar içinde yürüyüş yapmak çok güzel. Aynı zamanda yapraklarını dökmeye başlayacak üzüm bağları arasında da güzel gezintiler insanları cezbediyor"

Yurthaber 28-09-22 09:08

Van'da turizm hareketliliği yaşanıyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu - "Van'ın 2018'de yakaladığı ziyaretçi sayısını geçtiğini görmekteyiz. Sadece İran değil, Irak, Ermenistan gibi komşu ülkelerden de ziyaretçi yoğunluğu gözlemleniyor" - Van TSO Başkanı Necdet Takva: - "Yaklaşık üç aydır konaklama sektöründe yüzde 100 doluluk oranı var"

Yurthaber 25-09-22 11:11

Kuraklıktan etkilenen Serpincik Göleti'nin suyu çekildi

Sivas kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan, yağmur ve kar sularıyla beslenen Serpincik Göleti'nin su seviyesinde kuraklık ve vahşi sulama nedeniyle düşüş yaşandı - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Doğan: - "Gölün suyunun bitmemesi için Çerçi Deresi'ndeki eski kaynak suyunun ilgili kurumlarca rehabilite edilmesi gerekiyor"

Yurthaber 24-09-22 11:54