İlham Aliyev Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk doğum günü mesajı geldi: 'Siz büyük bir şahsiyet, seçkin devlet bir adamısınız'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, mevkidaşı Erdoğan'ın doğum gününü şimdiden kutladı. Aliyev doğum günü mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben "Ülkenizi dünyanın en önde gelen ve güçlü devletlerinden biri haline getirdiniz" dedi.

Haber 25-02-2024 14:36

Aliyev'den Erdoğan'a 6 Şubat mesajı: Azerbaycan her zaman yanınızda

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremler için mesaj gönderdi.

Haber 05-02-2024 17:21

Aliyev'in cumhurbaşkanlığı adaylığı resmen onaylandı

Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonu (MSK) Azerbaycan'ın mevcut cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in adaylığını onayladı. Aliyev, 7 Aralık'ta erken seçim yapılmasına ilişkin kararnameyi imzalamıştı.

Haber 30-12-2023 17:34

Aliyev'den Ermenistan'a 'barış' mesajı! O tarihi işaret edip şart koştu: 'İsteselerdi bunu yapabilirlerdi'

Karabağ'daki gelişmeler dikkatle takip edilmeye devam ediyor. Bölgede kontrolü sağlayan Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'a şart koşarak verdiği 'barış' mesajıyla dikkat çekti. Konuşmasında Zengezur koridoruna da değinen Aliyev, Mevcut Ermenistan hükümeti Azerbaycan’la barış yapmak isteseydi bunu yapabilirdi" dedi.

Haber 29-09-2023 17:06

Erdoğan Azerbaycan'dan Ermenistan'a seslendi: 'Artık kendisine uzatılan barış elini tutmalı! Yeni fırsat pencereleri açıldı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan'a gitti. Baş başa görüşen liderler, Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma törenine katıldı. Törenin ardından kameralar karşısına geçen liderler önemli mesajlar verdi. Ermenistan'a çağrı yapan Erdoğan, "Son zaferle birlikte bölgede kapsamlı bir normalleşme için yeni fırsat pencereleri açıldı. Bu fırsatlar değerlendirilmeli" dedi.

Haber 25-09-2023 14:16

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev zaferi bu sözlerle ilan etti: Tüm görevler yerine getirildi teröristler cezalandırıldı

Son dakika haberi: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ'da Ermeni askeri güçlere yönelik yapılan antiterör operasyonunun ardından ilk kez canlı yayında açıklama yaptı. Aliyev, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonu ile "gerekli derslerin verildiğini" ifade etti. Aliyev, "Sadece bir günde tüm görevler yerine getirildi, teröristler cezalandırıldı. Azerbaycan kendi egemenliğini yeniden sağladı." şeklinde konuştu.

Haber 20-09-2023 19:40

Aliyev'den Fransa'ya sert sözler! 'İkiyüzlülük ve çifte standart' diyerek çıkıştı: 'Başkalarına ders vereceklerine kendi ülkelerine baksınlar'

Fransa'da tüm dünyanın dikkatle takip ettiği olaylara ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den çarpıcı bir yorum geldi. Öte yandan Fransa'nın kendisini Azerbaycan'daki Ermeni azınlığın savunucusu olarak göstermeye çalıştığını belirten Aliyev, "Bu ikiyüzlülük ve çifte standarttan başka bir şey değil. Fransız makamları başkalarına ders vermek yerine kendi ülkelerindeki bu tür rahatsız edici eğilimlerle mücadele etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber 05-07-2023 14:49

Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajları! Kimi telefonla aradı, kimi sosyal medyadan paylaştı

Seçim sonuçları hemen hemen netleşirken dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. ABD Başkanı Joe Biden'dan da Erdoğan'a tebrik mesajı geldi.

Haber 28-05-2023 20:54

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telefonu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oyların çoğunluğunu elde etmesi dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Cumhur İttifakı'nı kutladı.

Haber 15-05-2023 08:17

Kılıçdaroğlu video paylaşarak açıklamıştı! Aliyev'den o projeye tepki geldi... Hevesleri kursaklarında kalacak

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu özellikle sosyal medya hesabından seçim yaklaştıkça dikkat çeken projelerini açıklıyor. Bu projelerden biri de 'tarihi İpek Yolu’nu canlandırma' olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den tepki geldi.

Haber 11-05-2023 16:47

Erdoğan'ın selamını iletti, 'Akıncı poları' hediye etti! Selçuk Bayraktar ile Aliyev görüşmesinde 'Karabağ' mesajı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile Azerbaycan Cumhurbaşkan İlham Aliyev bir araya geldi. Görüşmede Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Aliyev'e iletti, Aliyev de Erdoğan'a Bayraktar aracılığıyla selam yolladı. İkili, görüşmede İkinci Karabağ Savaşı'nda Baykar ürünlerinin önemini değerlendirirken görüşme sonunda Bayraktar'dan Aliyev'e bir de hediye geldi. Aliyev, Bayraktar'ın hediye ettiği Kızılelma maketi ve polar ile poz verdi.

Haber 03-04-2023 15:12

Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Haber 25-02-2023 15:25

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun Paşinyan'a söyledikleri gündem oldu! Bu sorular tuhaf olmaktan öte, Nikol

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a sarf ettiği sözler gündem oldu. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kolektif Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplantısında konuşan Lukaşenko, Paşinyan'a hitaben, "Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmek için yol haritası soruyorsunuz. Hangi yol haritası? Cevap veriyorum, İlham Aliyev ile oturun, konuşun. Bugün karar almazsan, sonra daha kötü olacak." dedi.

Haber 28-10-2022 23:05

Dünya Prag'ı takip ediyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a bomba teklif: 'Gel seni de alalım Türk Birliği'ne'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesine katılmak üzere Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a geldi. Liderlerin ziyareti kapsamında Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a ise zirveye damgasını vuracak bir teklifte bulundu. Erdoğan'ın teklifi üzerine liderlerin gülüştüğü duyuldu.

Haber 06-10-2022 15:27

Bakan Koca ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev arasında kritik görüşme! Paylaşılması kardeşlik görevi

Türkiye-Azerbaycan Sağlık İş Forumu’na katılmak üzere Bakü’de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önemli bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Bakan Koca Şuşa Beyannamesi’nin önemine dikkat çekti, Türkiye'nin sağlık alanındaki deneyim ve bilgilerinin Azerbaycan'la paylaşılmasının kardeşlik görevi olduğunu vurguladı.

Haber 22-09-2022 17:23

Bakan Kirişci açıkladı: Putin'den ricada bulunmamızı istediler! Gazımızı kesmesinler

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkan ziyareti ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Kirişci, Balkan ülkeleri liderlerinin kendilerinden, yaklaşan kış gününde akaryakıt ve gazlarda herhangi bir kesintiye gitmemeleri için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den ricada bulunmalarını istediklerini söyledi.

Haber 13-09-2022 19:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 07-04-2022 22:27

Aliyev ve Paşinyan bir araya geldi! Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasındaki üçlü toplantı başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in Belçika’nın başkenti Brüksel’deki üçlü toplantısı başladı.

Haber 06-04-2022 22:03

Aliyev ve Paşinyan arasındaki kritik görüşme için tarih verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü toplantı için buluşacak. Kritik görüşme için tarih verildi.

Haber 30-03-2022 22:07

Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Aliyev daha sonra, Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı Bilal Erdoğan’ı kabul etti.

Haber 05-03-2022 12:55

Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü kutlaması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü gönderdiği mesajla kutladı. Aliyev mesajında, “Sevgili kardeşim, kardeş Türk halkının huzur ve refahı için yaptığınız sorumlu çalışmanızda size sağlık, uzun ömür, mutluluk ve yeni başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Haber 25-02-2022 10:23

Moskova'da Putin-Aliyev görüşmesi! İki liderden önemli açıklamalar

Moskova'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir araya geldi. İki lider, Rusya ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri müttefik düzeyine çıkaran bir iş birliği bildirgesini imzalayacak.

Haber 22-02-2022 15:18

NATO karargahında kritik ziyaret! Aliyev ve Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Aliyev, Ermenistan'dan iyi niyet görmeleri halinde bu ülkeyle barış anlaşması üzerinde çalışmaya başlayabileceklerini bildirdi.

Haber 14-12-2021 19:26

AB duyurdu: Aliyev ve Paşinyan Brüksel'de bir araya gelecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın aralık ayında Brüksel'de bir araya geleceğini bildirdi.

Haber 20-11-2021 01:36

Türk Konseyi Zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihi kararlara imza atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen Türk Konseyi 8. Zirvesi'nin açılış konuşmasında tarihi kararlara imza atılacağını belirterek "Hem ticaretimizi hem karşılıklı yatırımlarımızı süratle artırmalıyız. Ülkelerimiz arasındaki ticaretin önündeki tarife dışı tüm engelleri kaldırmalıyız. Bu maksatla Ticareti Kolaylaştırma Strateji Belgesi'nin imzalanmasına özellikle önem veriyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 12-11-2021 16:04

Aliyev'in Ünal Çeviköz tepkisi: Bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. '10 büyükelçi' gerilimiyle ilgili konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz'e tepki gösterdi. Erdoğan, "İlham Bey’le konuşurken o bile 'Ben bu adamı bir daha bu kapıdan içeri sokmam' dedi." ifadelerini kullandı.

Haber 27-10-2021 11:42

Aliyev'in yanında duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Ermenistan'ın Azerbaycan'la sorunlarını çözmede samimi bir irade sergilemesi gerekiyor. Eğer samimi bir irade koyması halinde Türkiye'nin Ermenistan'la normalleşmesi önünde bir engel kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Haber 26-10-2021 18:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da! Füzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk lider oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.20'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Füzuli Uluslararası Havalimanı'nın açılışına katıldı.

Haber 26-10-2021 15:43

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 27-09-2021 18:34

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ zaferini anlatırken gözleri doldu, konuşmakta zorlandı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Karabağ zaferinin birinci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Aliyev, işgalden kurtarılan topraklara ziyaretini anlatırken gözleri doldu.

Haber 27-09-2021 14:37

Günay Musayeva: Göğüslerimi küçülttüm silikonları çıkarttırdım

Günay Musayeva önceki akşam Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın özel modacısı Rufat Ismail ile birlikte proje konuşup yemek yediler. Musayeva, çıkacağı defile için göğüslerini küçülttürdüğünü açıkladı.

Magazin 14-09-2021 12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm dünya bilsin ki Azerbaycan'ın yanındayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Azerbaycan'ın yanındayız. Tüm dünya bilsin ki yarın da Azerbaycan'ın yanında olacağız" dedi. Erdoğan ayrıca, Nahçıvan'la Bakü'yü birbirine bağlayacak Zengezur koridorunun önemine dikkat çekerek, "Bölgemize getireceği rahatlamanın ve zenginliğin tarifi mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Haber 16-06-2021 14:52

Son dakika! Erdoğan ve Aliyev 'Şuşa Beyannamesi'ne imza attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, iki ülke arasında 'Şuşa Beyannamesi'ni imzaladı. Ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizin yeni dönemdeki yol haritasını belirledik" dedi. Erdoğan, "Şuşa'da en kısa sürede bir başkonsolosluk açmayı planlıyoruz" dedi.

Haber 15-06-2021 16:10

Paşinyan'dan Aliyev'e çağrı: Tüm esirleri bırak oğlumu al

Ermenistan’daki parlamento seçimleri öncesinde mitingler yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’a çağrı yaparak oğluna karşı tüm Ermeni esirlerin geri iade edilmesi çağrısında bulundu.

Haber 09-06-2021 01:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlham Aliyev'e 'Cumhuriyet Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Azerbaycan Cumhuriyet Günü dolayısıyla kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Kardeş Azerbaycan, bu yıl Cumhuriyet Günü'nü Vatan Savaşı'ndaki haklı zaferinin gururuyla taçlandırdı. Türkiye de 'kederini kendi kederi' olarak gördüğü Azerbaycan'ın bu mutluluğunu paylaşıyor." ifadesini kullandı.

Haber 27-05-2021 21:25

Aliyev, Blinken'e Biden'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasından duyduğu rahatsızlığı iletti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını sözde "soykırım" olarak nitelemesinden duyduğu rahatsızlığını iletti.

Haber 28-04-2021 23:15

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 24-04-2021 20:19

Aliyev'den çok sert Zengezur açıklaması: Ermenistan isterse kolay, istemezse zorla çözeriz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalden kurtarılan bölgelerde zarar hesaplama sürecinin sürdüğünü bildirerek, "Planımız Ermenistan'ı uluslararası mahkemelere çıkarmak. Doğal kaynaklarımızı yasa dışı olarak kullanan Ermenistan ve yabancı ortakları da uluslararası mahkemelerde hesap verecek" dedi. Aliyev açıklamasında ayrıca, "Ermenistan istese de istemese de Zengezur koridorunu hayata geçireceğiz. İsterse daha kolay çözeriz, istemezse zorla çözeriz" ifadelerini kullandı.

Haber 20-04-2021 22:05

Aliyev'den Selçuk Bayraktar'a madalya!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'a karşı kazanılan Karabağ zaferinde büyük rol oynayan SİHA'ların mimarı Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'a madalya takarak onurlandırdı.

Haber 01-04-2021 15:07

ABD Başkanı Biden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Nevruz Bayramı'nı kutladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Biden, gönderdiği kutlama mesajında Aliyev'e ve Azerbaycan halkına mutlu ve bereketli bir nevruz dileklerinde bulunarak bu yenilenme çağının iş birliği ve barışa olan bağlılığın yeniden teyidi için fırsat olduğunu kaydetti.

Haber 18-03-2021 23:00

Aliyev: Türk ordusunun küçük modelini oluşturacağız!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yeni anlaşmalar imzaladıklarını, Türkiye'de üretilen en modern silahların Azerbaycan'a getirilmesi için mutabakat sağlandığını belirterek "Azerbaycan'da Türk ordusunun küçük modelini oluşturacağız. Türk ordusu modeli bizim için en makbul modeldir." dedi.

Haber 26-02-2021 17:03

Son Dakika: Aliyev'den çok önemli açıklama!

Son dakika haberine göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Ermenistan'ın 10 Kasım bildirisini uygulayacağını umuyorum. Aksi halde Ermenistan daha da ağır duruma düşecektir" dedi.

Haber 26-02-2021 10:23